Blessuregolf Real Madrid neemt absurde vormen aan na uitvallen Benzema

Maandag, 22 februari 2021 om 15:46Rian Rosendaal • Laatste update: 15:56

De personele problemen bij Real Madrid in aanloop naar het Champions League-duel met Atalanta van woensdagavond zijn onnoemelijk groot. Naar nu blijkt is ook Karim Benzema niet fit genoeg voor de eerste ontmoeting met de Italianen in de achtste finale van het miljardenbal. Hierdoor beschikt trainer Zinédine Zidane momenteel over slechts elf fitte spelers voor het bezoek aan Bergamo van later deze week.

Benzema kampt met een enkelblessure, waardoor de Franse aanvaller zaterdag ook al de uitwedstrijd tegen Real Valladolid (0-1 overwinning) aan zich voorbij moest laten gaan. Zidane moet met het oog op de clash met Atalanta van woensdag ook al noodgedwongen een streep zetten door de namen van Sergio Ramos, Eden Hazard, Marcelo, Dani Carvajal, Fede Valverde, Rodrygo, Álvaro Odriozola en Éder Militão. De Real-coach neemt in totaal negentien spelers mee voor de Champions League-ontmoeting op Italiaanse bodem.

In de wedstrijdselectie voor Atalanta-uit zitten echter slechts elf fitte veldspelers uit de A-selectie van de Koninklijke. Zes spelers uit de B-selectie van Real zijn door Zidane geselecteerd voor de Europese hervatting: doelman Diego Altube, verdedigers Víctor Chust en Miguel Gutiérrez, middenvelders Sergio Arribas en Antonio Blanco en aanvaller Hugo Duro. Arribas en Duro kregen zaterdag tegen Valladolid als invaller al speeltijd van Zidane.

Real heeft dit seizoen al te maken gehad met circa veertig blessuregevallen. Raphaël Varane, Nacho en Ferland Mendy zijn momenteel de enige drie fitte verdedigers in de selectie van Zidane. Lucas Vázquez, van origine een vleugelaanvaller, werd tegen Valladolid als rechtsback gebruikt, al heeft hij daar in het verleden al een paar keer ervaring mee opgedaan. Real trapt woensdag om 21.00 uur af tegen Atalanta en de return in het Estadio Alfredo Di Stéfano, het Santiago Bernabéu wordt tijdens de coronacrisis niet gebruikt, is op 16 maart.

Zidane: 'Gelukkig gaat het ondanks alle blessures nog goed'
Meer video's

Poll

Welke club bereikt de kwartfinale in de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Goed nieuws voor Atalanta dit. Als ze ooit van Madrid willen winnen, is dit het juiste moment.

22 februari 2021 om 16:31

Ook met benzema zie ik atalanta als favoriet, spelen gewoon veel beter voetbal en hebben tenminste een tactiek wat je van real niet kan zeggen

22 februari 2021 om 16:54

Wat was de tactiek van Real toen ze 3x achter elkaar de CL wonnen?

22 februari 2021 om 17:03

Zorgen dat de speler op iedere positie 10x meer kost dan de tegenstander. Nu is dat nog steeds zo maar realiseren de tegenstanders dat Real maar een matig ploegje is dat te pakken is met een goede tactiek zie Levante en Cadiz

22 februari 2021 om 17:12

Keylor Navas 10 miljoen, Carvajal eigen jeugd, Ramos 25 miljoen, Varane 8 miljoen, Marcelo 15 miljoen (weet niet meer precies hoeveel), Casemiro 5 miljoen, Modric 30 miljoen, Kroos 25 miljoen, Isco 30 miljoen, Ronaldo 94 miljoen en Benzema 50 miljoen. Op de bank had je Bale 100 miljoen. Als je kijkt naar de bedragen dan valt het nog best mee. Manchester City/ United, Barcelona en PSG hebben meer uitgegeven. Maar die hebben ook niet drie keer de Champions League achter elkaar gewonnen.

22 februari 2021 om 17:48

Maar vond je nou echt dat Real iedereen tactisch overklaste of dat individuele kwaliteit ( Bale en Ronaldo ) de doorslag gaven? Ik ben geneigd naar het 2de. Desalniettemin knap wat ze gepresteerd hebben en wil niet overkomen als een hater of troll maar ben niet gecharmeerd van Zidane vooral, vind nou niet dat hij een tactiek eigen heeft gemaakt en dat je echt ziet dat Real naar zijn hand is omgezet. Blijf het jammer vinden dat Lopetegui zo snel is ontslagen bij real want vind die man tactisch veel sterker dan Zidane

22 februari 2021 om 17:54

Ik ben het met je eens dat Zidane tactisch niet de beste trainer is. Maar net zei je dat zijn tactiek was om op elke positie een duurdere speler te halen. Maar zoals je kan zien bij Psg, Man City enz. Je hebt meer dan geld nodig om de Champions league te winnen.

22 februari 2021 om 17:58

Heb je gelijk in, maar bij real heb ik altijd maar het idee dat Zidane de spelers het veld in stuurt en zegt jongens succes doe je ding. Daarom als te knapper dat jullie de CL 3x achter elkaar wonnen

22 februari 2021 om 20:58

Dat is nou juist het punt @chi7. Er zit geen tactiek achter de onterecht goedgekeurde (buitenspel)goal van CR7 tegen Bayern in 16/17, om maar een voorbeeld te noemen van de vele andere voorbeelden die ik kan benoemen. Of wat dacht je van 2 megablunders van ene Karius, heeft dat ook te maken met het tactisch genie Zidane???? Accepteer nou eens dat van de 3 CL die Real achter elkaar won, ten minste op 2 daarvan behoorlijk wat vlekken op zitten. De gewonnen wedstrijden tijdens die edities waren alles behalve clean

22 februari 2021 om 21:30

Wat een onzin. Het is zo duidelijk als wat maar je kan het minder aantrekkelijk vinden prima. Maar het is controle voetbal, met spelverplaatsingen om daar de ruimtes te benutten e.d., wat Italiaans en zijn gamemanagement is on top. Maar kwaliteit is natuurlijk ook nodig, je hebt beide nodig, een topcoach en topspelers. Maar ja als je met die onzin komt terwijl zowat alle spelers super goedkoop waren agh ja, enkel Ronaldo en Bale waren dure aankopen. Oh en je moet de uitgavens eens gaan zien van alle clubs. Sinds 2016 staat Real buitennde top 20. Zelfs kleinere clubs hebben betreft uitgaven en inkomsten verschil meer financien vergooit dan Real.

Altijd al gezegd: Real is het Feyenoord van Spanje 😜

Pittig, en niet leuk! Absurde gebeuren helaas. Je ziet ja dat de selectie in de achterste linies (in de breedte) aardig is, maar je mist gewoon aanvalspower, stootkracht. En dan valt Benz ook nog uit tsja wat moet je dan nog! Zo zuur. Onze aanval bestaat nu uit Kroos die de ballen moet klaarleggen voor onze spits Casemiro en wellicht Varane. Dat is het een beetje. Zuur maar ja het is niet anders. Wordt een lastige kluif tegen het geniepige Atalanta.

Ik las dat Zidane ook helemaal klaar was met het medische team. Wat hij precies gaat doen werd niet vermeld. Dit seizoen begon slecht en toen het weer een beetje begon te draaien begon die blessure golf. Heel jammer maar het seizoen is voor mij al positief als we niet met een pakslaag uit de CL worden geknikkert en bij de eerste 4 eindigen in La Liga.

Een gelijkspel met doelpunten zou al een heel mooi resultaat zijn. Hopen dat het middenveld intact blijft want die minuten beginnen op te stapelen.

22 februari 2021 om 16:10

Dat is nou het grappige. De linie waarvan iedereen zei dat het op en verouderd was houdt ons al het hele jaar door staande en blijft nagenoeg elke wedstrijd fit. Kroos en modric zijn echt zo onderschat.

22 februari 2021 om 16:19

Klopt, middenveld en Courtois zijn voorlopig onze enige houvast.

22 februari 2021 om 21:26

Ja en dan waren er nog zogenaamde fans die zeiden dat ze opwaren. Snapte niks van Zidane dit dat. Agh. KCM houdt het ons staande met Benzema. Agh ja!

23 februari 2021 om 19:38

Het blijft gestoord hoe deze "bejaarden" (met knipoog. Naja oke modric misschien wel) het elk seizoen weer doen. Kroos lijkt zich weer te herpakken, casi focust zich weer volledig op verdedigen (ik zeg altijd, als casi zich bemoeit met de aanval gaat er iets mis, naast standaardistuaties ofcourse) en mijn favoriete Real speler Modric blijft een geweldenaar.

Ik tel er toch 12? 1 keeper, 3 verdedigers, 4 middenvelders en 4 aanvallers.

22 februari 2021 om 16:08

Veldspelers zijn meestal spelers die in het veld spelen en niet op goal staan

Dit kan natuurlijk ook geen toeval meer zijn. 40 blessuregevallen dit seizoen, terwijl we nog maar eind februari zijn. Dus of je traint als team zijnde gewoon veel te hard, of juist veel te rustig waardoor je lichaam onder- of overtraind is. Als ik dan naar de blessures van Hazard kijk, dan kun je bijna wel met zekerheid stellen dat hij deze heeft opgelopen omdat hij simpelweg niet fit genoeg is. Bij Chelsea en Lille was hij zelden geblesseerd

22 februari 2021 om 21:12

De langdurige blessures van Hazard heeft hij aan de enkel gehad, die door Meunier kapot werd getrapt. En later weer in de competitie nog eens een keer.

Ik hoop dat er ergens een statistiek bedrijf is die het aantal blessures per team bij houdt en ze straks kan gaan vergelijken met jaren eerder. Ik heb een vermoeden dat het aantal blessures dit seizoen kan komen door de hoeveelheid wedstrijden die er zijn.

Er blijft Zidane maar weinig bespaard. Maar de blessure van Benzema is niet ernstig, hij zal er op maandag tegen Sociedad alweer bij zijn of anders uiterlijk in El Derby Madrileno. Mooie ervaring voor de Castilla-boys. Er is overigens een officieel onderzoek ingesteld binnen de club naar de blessurelijst die Zidane wekelijks in zijn e-mail inbox ontvangt. Het wordt steeds vreemder, en het is nu echt heel extreem maar mijn club is altijd wel door blessures in een greep gehouden, vaak ook in dit soort wat koudere maanden. Echter in de lente is waar Real Madrid op zijn allerbest is, en gelukkig voor ons komt die periode er straks aan, hopelijk met Ramos, Fede, Rodrygo, Hazard, Carvajal en de rest van de gang weer fit

Ongelofelijk, werkelijk waar ongelofelijk.

Toch Bizar hoeveel blessures Atalanta gaat gewoon als Favoriet de wedstrijd in tegen Real Madrid. Wie had dat ooit durven te zeggen..

22 februari 2021 om 22:28

Ik denk dat Atalanta anders ook niet zo heel bang was hoor, La Liga teams zijn dit jaar best slecht uit de transfermarkt gekomen en zijn echt kwalitatief zwakker dan toen Real en Barca alles domineerde. Dit is het moment der transitie van machten en ik ben benieuwd welke competitie dat gaat zijn voor de komende jaren, het lijken nu eerder enkelingen per competitie ala Psg, City en Bayern.

Hier was ik al bang voor. Buiten zijn goals is Benzema ook belangerijk door zijn voetballend vermogen. Mariano heeft dat veel minder en is een spits die dodelijk is in de 16. Daarvoor heb je wel goede buitenspelers nodig en een type Ozil er achter. Die heeft Real niet op dit moment, dus zou ik kiezen voor Asensio als valse spits. Vinicius op links en Arribas op rechts. Middenveld en verdediging gewoon het zelfde als afgelopen zaterdag. Zidane zou ook kunnen kiezen voor een 352 systeem zoals tegen Getafe. Vazquez kan de rol van Marvin Park overnemen en Mendy die van Marcelo. Achterin dan Varane, Nacho en Casemiro (die door kan schuiven naar het middenveld als dat nodig is).

22 februari 2021 om 21:23

Daar zat ik dus ook aan te denken. Ook defensief wat stabieler te staan. Om de opkomende backs van Ata te bestrijden met Mendy en Vaz. Zo kunnen de 3 verdedigers de 2 aanvallers afstoppen. Kroos en Modric dienen dan samen het middenveld te bespelen. Ik denk dat we die formatie weer gaan zien ja. Ben benieuwd.

Werd hier al eerder verteld, maar dit lijkt gewoon de onkunde van de trainingsstaf en/of de medische staf. Daar kan wel een bezem doorheen.

Real zonder geld zal flink achteruit gaan, goede spelers kopen is makkelijk. Spelers met potentie tot wereldtop laten slagen is kwaliteit in training

Gooi heel de medische staf op straat joh. Dit kan toch niet langer? Hoe moet je presteren als je continue zoveel spelers mist?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4257 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller222
K. BenzemaAanvaller2112
Vinícius JúniorAanvaller212
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper240
M. DíazAanvaller91
E. HazardAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

866 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp verbijsterd: ‘Zodra hij aan de bal is, is het écht lachwekkend’

René van der Gijp keek woensdagavond met stijgende verbazing naar Raphaël Varane tijdens het Champions League-duel van Real Madrid met Atalanta (0-1). De analist zet met name grote vraagtekens bij de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren