De Mos lovend: ‘Hij is inclusief De Jong en De Ligt het grootste talent’

Maandag, 22 februari 2021 om 14:34Rian Rosendaal

Aad de Mos is helemaal idolaat van Ryan Gravenberch en de analist verwacht dat de pas achttienjarige middenvelder op termijn voor vele miljoenen euro's zal vertrekken bij Ajax. De Mos plaatst Gravenberch qua talent en potentie zelfs boven Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, twee spelers die Ajax na de succesvolle Champions League-campagne in 2019 inruilden voor de Europese top.

"Ajax heeft goud in handen met Devyne Rensch en Jurriën Timber, maar vooral met Ryan Gravenberch", zo verzekert De Mos maandagmiddag in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Ik heb gisteren (zondag, red.) ook op Twitter gezet dat Gravenberch het grootste talent is dat we de laatste jaren, inclusief Frenkie de Jong, inclusief Matthijs de Ligt, hebben gezien." De oud-trainer gaat dan ook uit van een lucratieve toptransfer voor Ajax, al dan niet deze zomer al. "Dat gaat een gigantisch bedrag worden. Deze jongen is dusdanig goed, die is alleen maar geschikt voor Real Madrid, Barcelona, denk ik."

Het artikel gaat verder onder de video
Blije Kudus klaar voor speelminuten bij Ajax: 'Dat is wel mijn favoriete positie'
Meer videos

De Mos schetst een veel minder positief vooruitzicht voor PSV op financieel gebied. "Als je de berichten mag geloven van de jaarcijfers bij PSV, zul je aan het einde van de rit toch één of twee bepalende spelers moeten verkopen, om zo een plusje te draaien. En dat hoeft Ajax natuurlijk niet." De Mos gaat overigens niet specifiek in op namen die wat hem betreft op de nominatie staan om na afloop van dit seizoen verkocht te worden. De voormalig PSV-coach gaat wél nog kort in op de vele wisselingen die Roger Schmidt doorvoerder in zijn opstelling voor het thuisduel met Vitesse (3-1) van zondag.

"Ik werd ook direct in WhatsApp-groepen en met supporters van PSV en vrienden van mij geconfronteerd. Ik zei: 'Sorry, ik begrijp het ook niet meer nu'. Dan ga je zitten puzzelen hoeveel verdedigers en hoeveel middenvelders, toen kwam ik automatisch uit op die vijf achterin (PSV startte in een 5-3-2-systeem, red.). Dat kon bijna niet anders. Dan zie je dat dat tijd nodig heeft om dat te leren spelen. Pablo Rosario die in de fout gaat (waarna Armando Broja de paal raakte, red.)", aldus De Mos, die Schmidt een flinke gok zag nemen door Donyell Malen en Mario Götze op de bank te laten beginnen. "Dit was duidelijk roulette. De messen waren natuurlijk geslepen om Schmidt in de praatprogramma's aan te pakken. Dat maakt hem ook wel weer een bijzondere trainer."


Poll

Zie jij Ryan Gravenberch volgend seizoen nog bij Ajax spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door cornelius1976)

Lijkt me wel heel vroeg om nu al die conclusie te trekken. Bazoer, Riedewald, El Ghazi hebben ook hele goede periodes gehad. Waarbij ze ook een gigantische toekomst werd toegeschreven. Met vergelijkingen met onder andere Rijkaard. In een gekke markt sluit ik niet uit dat hij voor vele miljoen wordt verkocht, maar de Ligt en de Jong hebben en hadden echt al meer bewezen.

22 februari 2021 om 14:59

Het is sowieso te vroeg om conclusies te trekken.Al moet ik zeggen dat ik meer zie in gravenberch dan bazoer. Ik snapte toen al het gehype van bazoer bij ajax niet. Hij was fysiek goed voor zn leeftijd maar meer ook niet. En ook nu weer doet hij het goed bij vitesse en wordt hij gehypet. Overigens vind ik het wel meevallen hoe hij het doet bij vitesse. Hij geeft een goede lange bal en iedereen vind het geweldig. Als je echter ziet hoe nonchalant hij is en balverlies lijdt en hoe hij gisteren een paar keer als een kip zonder kop inkwam of helemaal niet ingreep, is vitesse het plafond van hem. Dan heeft deze gravenberch toch veel meer.

22 februari 2021 om 15:05

Bazoer deed het in zijn eerste maanden toch ook gewoon heel goed bij Ajax? Hij scoorde mooie doelpunten en speelde 6 interlands in die periode.

22 februari 2021 om 15:55

Klopt Bazoer speelde ook goed en werd gelinkt aan Barca en Juve alleen kwam het niet verder dan dat. Gravenberch lijkt al een stap(je) verder maar zal het nu ook moeten bewijzen. Dat hij beter is dan bijvoorbeeld Frenkie op dezelfde leeftijd dat is wel het geval maar Frenkie heeft een mega sprong gemaakt het is maar de vraag of dat ook bij Ryan nog gebeurd. Als hij nog twee jaar bij Ajax blijft dan kan hij echt naar de top maar een zekerheid is dat nog niet.

22 februari 2021 om 15:00

Inderdaad. We hadden een mooi rijtje met Rijkaard, Winter, Vink, Maduro en Bazoer. Ze hadden allemaal een goede periode en de drie laatsten werden allen als de nieuwe Frank Rijkaard gezien. Frank Rijkaard was een wereldtopper, de rest bereikte zijn niveau nooit.

22 februari 2021 om 15:00

Laten we afwachten hoe ver Gravenberch reikt. Hij heeft in ieder geval veel talent. Het inzicht en de handelingssnelheid bepaalt hoe goed hij uiteindelijk wordt.

22 februari 2021 om 15:31

Mwa de namen die je noemt horen bij een Ajax generatie waarbij er met behoorlijke middelmaat maximaal resultaat werden gehaald onder de Boer. De generatie die nipt de nummer laatst in de CL-poule voorbleef om vervolgens in de EL direct eruit te vliegen tegen een oostblok land. Die talenten vielen sneller op als ze iets goed deden en werden dan ook echt meteen opgeroepen in Oranje (zo triest was het gesteld tussen 2014-2018). Vergeet niet dat Gravenberch op zijn 18e misschien wel de beste speler was Ajax in de afgelopen poulefase, al leidde dat niet tot de volgende ronde. Ik durf niet te zeggen of hij een groter talent is dan Frenkie en Matthijs. Die zijn beiden al snel sleutelspelers geworden bij de Europese top, en om hem met deze twee te vergelijken moet hij hetzelfde presteren.

Gravenberch gaat niet de grrotste transfer van nederland ooit worden. Aad heeft weer een paar wijntjes teveel op. Begrijp me niet verkeerd, gravenberch is het grootste talent op de nederlandse velden maar hij gaat niet zoveel opleveren als Frenkie en Mathijs deden.

22 februari 2021 om 14:57

Qua transfersom wellicht niet (huidige financiële situatie van de verschillende clubs is minder), maar hij is zo jong al zo goed dat hij qua talent wel van Frenkie kan winnen. De Ligt twijfel ik over, was er ook al zo vroeg bij.

22 februari 2021 om 15:07

Frenkie zijn piek ligt tot dusver dan wel weer vele malen hoger dan Gravenberch tot dusver heeft laten zien. Mensen vergeten zo snel. Frenkie was de grote regisseur in een Ajax team dat halve finale Cl haalde. Gravenberch doet het goed in dit team, maar dit is wel een Ajax dat al na de groepsfase werd uitgeschakeld. Gravenberch laat tot dusver veel potentieel zien, maar heeft nog lang niet op de piek gespeeld die Frenkie bij Ajax liet zien.

22 februari 2021 om 15:08

Obispo was dan nog een groter talent dan De Ligt, volgens De Mos. Wat dat betreft belooft de voorspelling van De Mos niet veel goeds.

22 februari 2021 om 15:09

Gravenberch is natuurlijk wel een stukje jonger dan Frenkie. Benieuwd waar Gravenberch staat als ze dezelfde leeftijd hebben.

22 februari 2021 om 15:25

@inkemontana, dat beweer ik nergens, maar Frenkie zat op deze leeftijd in de jeugd bij Willem 2, terwijl Gravenberch al CL speelt bij Ajax en het daar voor zijn leeftijd aardig tot goed doet. In de competitie is hij al enorm goed. Dat hij nu nog niet zo'n hoge piek laat zien als Frenkie is niet gek, maar hij heeft nog enkele jaren om naar dat niveau toe te groeien.

22 februari 2021 om 16:27

@boca2005,

en Ihattaren was het grootste talent sinds generaties. Niemand zou geloven hoe hoog het niveau was dat Ihattaren zou gaan aantikken. Die jongen is 19. Gravenberch is 18, wordt binnenkort 19. Dat noem ik toch echt wel dezelfde generatie.
Maar bij de Mos is het ook maar net hoe de wind waait.

22 februari 2021 om 20:43

En bij Ihattaren wordt dan weer vergeten dat hij zijn vader op 17 jarige leeftijd verloor. Het lijkt voor ons misschien alweer heel lang geleden maar ik wil niet weten waar die jongen allemaal doorheen is gegaan. In dezelfde tijd dat hij zijn vader verloor waren de speculaties over zijn keuze voor welk land hij zou gaan spelen in volle gang, de druk was en is nog steeds immens. Ook de situatie waarin hij zich nu bevindt is niet gemakkelijk. Des te knapper als hij zich terug weet te knokken. Als het hem niet lukt vind ik het ook niet meer dan logisch.

22 februari 2021 om 15:14

Net zoals het wat voorbarig is van Aad om dit te stellen denk ik dat het ook wat voorbarig is om te stellen dat hij het niet kan worden. Het zal er toch ook vooral van afhangen hoe hij, Ajax en eventueel het Nederlands elftal volgend jaar in de CL of deze zomer op het EK voor de dag komen.
Met alleen een paar wedstrijden in de poulefase ga je dat record niet breken. Maar mocht Ajax weer een of twee grote clubs uitschakelen dan kan het allemaal maar zo. Als ze dat niet lukt dan ga je hooguit naar bedragen zoals ze voor Ziyech kregen of zo en blijf je ver bij dat record vandaan.

22 februari 2021 om 15:16

Denk dat Ajax alleen afscheid neemt bij boden van 100 miljoen plus. Waarom zou ajax anders zijn beste speler verkopen? Ajax heeft geld genoeg dus de noodzaak is er niet. Alleen als Ryan moeilijk gaat doen zou ajax met een lager bedrag genoegen moeten nemen maar ik zie dat niet zo snel gebeuren.

22 februari 2021 om 15:16

Ik denk ook niet dat hij een bedrag zoals dat van De Jong of De Ligt gaat aantikken. Voor Ajax maak ik me in dat kader zorgen over zijn contract situatie. Gravenberch heeft nog een contract tot 2023, wat in principe betekend dat hij na volgend seizoen al verkocht moet worden als hij niet wil verlengen. Hij zit bij Raiola, dat zegt niet alles De Ligt zit ook bij hem, maar denk dat de kans wel degelijk aanwezig is dat Raiola voor Gravenberch in de zomer van 2022 op zoek gaat naar een nieuwe club en Ajax kan hem dan moeilijk tegenhouden.

Alhoewel Ajax misschien wel alle reden heeft Gravenberch tegen die tijd een contract aan te bieden ter waarde van wat een Ziyech of een Tadic krijgt.

22 februari 2021 om 16:06

Aad heeft gisteren naar de wedstrijd gekeken en heeft het over Danzell.
Gaat het gelukkig nog goedkomen met de carrière van Ryan.

Geen Obispo meer meneer de Mos? Open deuren intrappen is nooit zo makkelijk geweest.

22 februari 2021 om 16:23

De deur waar het Obispo-grapje achter zit verstopt stond volgens mij ook al wel op een grote kier... Aad de Mos is gewoon enthousiast over dit talent. Dat is toch mooi? Net zoals hij soms iets te ver gaat met zijn meningen is het toch leuk om naar te luisteren? De meeste analisten benoemen vooral fouten en tekortkomingen. Dan hoor ik liever dit.

23 februari 2021 om 19:18

Om eerlijk te zijn, Obispo was vroeger een van de beste talenten ter wereld. Het was niet excentriek om hem op zo'n hoog niveau te prijzen.

Nou, laten we maar niet te vroeg juichen, Aad! Gravenberch is zeker een heel groot talent die tot de wereldtop kan gaan horen als hij zich blijft ontwikkelen, maar we moeten ook nog maar zien hoe het voetballandschap er uit gaat zien nu de coronapandemie maar blijft aanhouden en de inkomsten van clubs dus voor het tweede jaar op rij een gigantische tik krijgen. Ik kijk er niet raar van op als er daardoor 'maar' 50 miljoen op Gravenberch geboden gaat worden in plaats van 80.

Gravenberch heeft een hele interessant profiel voor topclubs maar is nog verre van een afgewerkt product (niet gek met 18 natuurlijk) en zit op dit moment daarom prima bij Ajax. Hoop dat hij op het EK plek in selectie heeft en dan back-up van De Jong is. Zie hem op dit moment niet als basisspeler op het EK maar het is wel een geweldige kans om te trainen en zich te meten met spelers die niveau van huidige Ajax voorbij zijn. Zie hem persoonlijk niet de duurste transfer ooit worden vanuit de Eredivisie, die prijzen van De Ligt en De Jong gaan nog wel tijdje blijven staan denk ik. Tenzij Gravenberch langdurig bij gaat tekenen en Ajax weer ver in CL komt gaat hij niet over de 45 miljoen heen, laat staan 85 (?) miljoen of meer.

Als dit voor de Covid pandemie geschreven en gezegd zou zijn zou ik Aad gelijk geven over de bedragen die voor Gravenberch neergeteld zouden kunnen worden. Dat zou inderdaad best eens rond de bedragen van De Ligt en De Jong kunnen liggen. Nu denk ik echter niet dat er 1 club is die er zich aan waagt om voor Gravenberch 30 miljoen neer te leggen. 20-25 lijken me realistischere bedragen terwijl dat eigenlijk nog te absurd is om over te praten. Bovendien moet Gravenberch nog wel aan het een en ander werken voor zichzelf voordat hij echt tot de absolute top behoord die hem word toegeschreven. Zijn moyenne qua goals en assist mag nog wel flink omhoog en ook zijn dreiging en eindpass kan stukken verzorgder. Verdedigend is het nog wat schaven aan positioneren en dichter op je tegenstander zitten.

Oh oh, zoals we allemaal weten komen de voorspellingen van Aad nooit uit, dus ik denk dat deze jongen een enorme teleurstelling wordt en over 3 jaar eindigt bij Heerenveen of Groningen. Zonder grappen of grollen, ik denk niet dat hij voor meer geld verkocht wordt dan De Jong of De Ligt, omdat die het lieten zien in de knockout fase van de CL en ik Ajax dit jaar en volgend jaar niet op datzelfde niveau zie acteren als dat jaar. Betekent niet dat hij voor veel geld verkocht gaat worden, maar niet voor De Ligt-achtige bedragen.

Moeten de clubs die hem willen halen eerst weer geld hebben. Ik zie geen club een vergelijkbaar bedrag als voor de Ligt en de Jong neertellen voor hem momenteel. Dat geld zit niet in de markt. Heb ook nog niet echt een idee welke club dan het meest geschikt voor hem is als volgende stap. Je wil het hem eerst bij Ajax zien doen tegen ploegen van een hoger niveau. Ook zijn de contractomstandigheden bij hem niet optimaal voor een hoge transfersom. Contract tot 2023, dus als hij niet gaat verlengen moet hij komende zomer die hoge transfersom opleveren, want een jaar later is ie toch minder waard.

Ik vind Gravenbergh echt geweldig, maar doe ff rustig man. De Ligt en De Jong zijn ook best goed. Maar goed laten we het hopen. Kunnen ze bij ajax niet ook ff een goede 10 opleiden?

22 februari 2021 om 15:45

Hebben we toch al bij Psv met Ihattaren.

Als Gravenberch zich zo blijft ontwikkelen dan zou ie in mijn ogen wel eens de opvolger van De Bruyne kunnen worden.

22 februari 2021 om 16:13

Hij zou op zijn plek kunnen spelen, maar kan hem niet vervangen denk ik. Ryan is een slimme speler, die heel bewegelijk is voor iemand van zijn lengte. De creativiteit, inzicht en techniek die De Bruyne al had in zijn begin jaren, dat zie ik niet bij Ryan. Het zijn twee heel verschillende middenvelders.

24 februari 2021 om 19:10

Ik zie Gravenberch dat juist wel hebben. Heeft een hele fijne dribbel, een steekbal en zie vaak de ruimte.

Ben ook echt helemaal weg van hem, maar dat ben ik ook van een Malen bijvoorbeeld. Feit is dat F. de Jong Ajax hoogstpersoonlijk bij de hand nam in de CL en dan niet in de groepsfase tegen een Scandinavische tegenstander, nee in de kwartfinale en in de halve finale.

Gravenberch is exceptioneel en samen met een Malen, F. de Jong en de Ligt de toekomst voor Oranje. Alleen moet hij kilometers blijven maken en ook in Europese wedstrijden constant zijn stempel blijven drukken. Zeker als hij direct een absolute toptransfer wil maken.

"dat gaat een gigantisch bedrag worden. Deze jongen is dusdanig goed, die is alleen maar geschikt voor Real Madrid, Barcelona, denk ik."

Jammer dat dit nou net twee clubs zijn die momenteel geen geld hebben....

Ik moet het nog maar zien. Hij heeft flair en het ziet er vaak leuk uit maar ik heb ook momenten gehad dat ik dacht nu moet je juist het spel versnellen door of snel de bal af te spelen of te gaan lopen met de bal. Ook fysiek zal hij nog stappen moeten maken maar hij is nog jong. Verder zie ik hem niet voor meer geld dan een De Ligt of De Jong weggaan gezien de huidige situatie in de wereld.

Waarom moet het nou weer zo extreem gezegd worden? Geef die jongen eens de rust. Laat hem lekker bij Ajax spelen, zich verbeteren en dan zien we wel waar we over een seizoen of 2 staan.

Hmmm.... Als de Mos het roept klinkt het opeens een stuk minder geloofwaardig... Die man heeft dagelijks een andere mening

Hmmm.... Als de Mos het roept klinkt het opeens een stuk minder geloofwaardig... Die man heeft dagelijks een andere mening

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren