Wytse van der Goot leeft mee met Jack van Gelder: ‘Zo werkt het, blijkbaar’

Maandag, 22 februari 2021 om 14:05Yanick Vos • Laatste update: 16:00

Wytse van der Goot wordt het nieuwe voetbalgezicht van Ziggo Sport en volgt daarmee Jack van Gelder op, wiens contract niet wordt verlengd. De presentator annex voetbalcommentator neemt onder meer de presentatie van het praatprogramam Rondo op zich. In het radioprogramma Veronica Inside heeft Van der Goot verheugd gereageerd op zijn promotie. "Ik kan me er niet schuldig over voelen, maar vind het wel vervelend dat het zo gaat voor Jack."

Door de promotie van Van der Goot moet Van Gelder vertrekken bij de betaalzender. “Dat vind ik heel jammer voor Jack. Maar dat levert mij weer de kans op. Zo werkt het, blijkbaar”, zei Van der Goot maandag in het radioprogramma van Wilfred Genee. In het persbericht van Ziggo Sport kwam al naar voren dat Van Gelder teleurgesteld is over zijn aanstaande vertrek. “Ik heb Jack gisteren even gebeld”, vervolgde Van der Goot. “Jack is begrijpelijk een beetje teleurgesteld, maar gunt het mij ook van harte. Hij heeft me gefeliciteerd, dat gaat hartstikke goed zo.”

Het artikel gaat verder onder de video
Blije Kudus klaar voor speelminuten bij Ajax: 'Dat is wel mijn favoriete positie'
Meer videos

Van der Goot benadrukte dat de onderlinge verhouding met Van Gelder altijd uitstekend is geweest. “Ik ben heel goed met Jack”, aldus de presentator, die zegt mee te leven met Van Gelder, sinds de start van Ziggo Sport in 2015 presentator van onder meer de programma's Peptalk en Rondo. “Weet je, Jack is Jack van Gelder. Dus ik probeer ook een beetje te beseffen wat er allemaal gebeurt. Het is ook niet niks, dus ik begrijp ook dat het voor hem vervelend is.”

Van der Goot was de afgelopen jaren ook voetbalcommentator bij de Champions League-wedstrijden op Veronica. Het open kanaal heeft de Champions League-rechten verloren aan RTL en zendt vanaf volgend seizoen de Europa League uit. Van der Goot blijft bij Veronica en gaat de duels in de Europa League van commentaar voorzien. “Op donderdag doe ik gewoon jullie mooie Europa League-potjes met superveel plezier”, bevestigde hij, tot groot genoegen van Genee. “Op donderdag ga ik niet thuiszitten als er voetbal op televisie is. Dan kom ik lekker naar jullie toe", aldus Van der Goot.

Genee vroeg Van der Goot ook of hij niet de ambitie heeft om een show te doen bij een grotere televisiezender, waarmee hij een groter publiek bereikt. “Daar gaat het mij niet eens zo om”, aldus Van der Goot. “Ik houd heel erg van buitenlands voetbal en ben gek van de Premier League. Die heeft Ziggo al jaren. Champions League zit erbij en dat is voor mij het hoogste niveau voetbal, voor iedereen trouwens. En dat kan ik daar doen. Of daar dan twintigduizend of twee miljoen kijkers voor inschakelen, dat maakt mij niet zoveel uit. Dit is wat ik het allerliefste doe. En dat doe ik zo goed mogelijk. Liever meer kijkers natuurlijk, maar dat is niet leidend voor mij. Dit is toch gewoon een droombaan?”Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door hector)

tja, V. Gelder is 70 jaar, heeft vast wel een paar stuivers bij elkaar geharkt, heeft kleinkinderen. Die moet zn laatste jaren toch wel prettig door kunnen komen zonder deze baan. Ik zou er niet om treuren als ik Jack was.

22 februari 2021 om 14:30

Het is altijd lekkerder om zelf uit de deur te lopen dan er uit geduwd te worden natuurlijk. Daar zal hij het meeste moeite mee hebben en dat snap ik wel.

22 februari 2021 om 14:44

Op je 40e, zeker. Op je 70e moet je daar niet gek van opkijken. Maar toch vervelend, dat snap ik ook. Maar dan zegt dat meer over het contact tussen Ziggo en Jack, als de manier waarop teleurstellend voor hem is.

22 februari 2021 om 14:51

Op zijn 70e heeft Jack ook alle gelegenheid van de wereld gehad om de eer aan zichzelf te houden, maar hij heeft zelf door willen gaan tot het moment kwam waarop het besluit vóór hem gemaak werd.

Maar hij is dus 70 alweer, zó oud had ik hem niet ingeschat. Lijkt me een prima leeftijd om nog wat freelance klusjes te doen en verder gewoon lekker met de familie te genieten van het pensioen. Hoogste tijd voor de mensen van de generatie van Wytse om zich te bewijzen, zo gaat dat inderdaad.

22 februari 2021 om 15:17

Als je Jack er nu niet uit duwt, dan kom je nooit van hem af. Dan blijft hij zitten tot zijn dood. Terechte beslissing dus

22 februari 2021 om 15:19

Heeft er naar mijn mening ook wel een beetje zelf naar gemaakt. Het was niet meer de leuke vrolijke Jack van vroeger. Het werd een beetje een oude zuurpruim en het zal me niet verbazen als zijn voorkomen/gedrag op social media invloed op de beslissing van Ziggo heeft gehad.

22 februari 2021 om 15:47

Hij staat anderen wel in de weg. Geld en nog meer geld. Zo schroomde hij niet om op tv te komen verkondigen dat hij Zooooo grag wilde meedoen in The Passion.
En ja hoor hij kreeg een rolletje. Hij kan Totaal niet zingen, wat een verschrikking. Zelf Derkzen kon het niet laten om te zeggen dat het schaamteloos was en dat hij nooit meer moet zingen.
Wyste heeft aandacht voor zijn gasten en laat hen aan het woord.
Nu kan ik weer gaan kijken.
Gefeliciteerd Wytse

22 februari 2021 om 17:17

Ik lees toch vooral redenaties vanuit Ziggo's kant of die van ons als kijker. Maar er wordt gesteld dat Van Gelder er niet over hoeft te treuren, terwijl hij op zijn leeftijd er gewoon uit wordt gebonjourd waardoor de kans reëel is dat dit zijn laatste kunstje is. Dat zou voor die man persoonlijk toch erg zuur zijn. Het zou toch mooi zijn als hij er op zijn eigen voorwaarden uit zou kunnen gaan. Dat hij daarbij niet onredelijk moet zijn staat buiten kijf en ik hoop dat hij Peptalk in een andere vorm kan blijven maken, maar daar mag hij toch best over treuren en verdrietig over zijn?

22 februari 2021 om 14:51

Gelder wil relevant blijven in dit wereldje, hij heeft hier teveel plezier aan + het geld is altijd meegenomen. Hij voelt zich nog jong en beter dan de rest.

Ik vind het ook tijd voor hem maar snap wel de teleurstelling.

22 februari 2021 om 20:56

Het langzaam verloren gaan van relevantie, het voorzichtig aan niet langer 'one of the guys' zijn, lijkt me inderdaad echt wel moeilijk voor hem. Ik denk niet dat Jack nou nog super veel waarde hecht aan de letterlijke waarde van het geld, wel aan de status - en relevantie - die het bedrag met zich meebrengt.

22 februari 2021 om 15:10

Jack van gelder als partijdige radiocommentator bij Nederlands Elftal of Ajax wedstrijden is en blijft legendarisch. Hoop dat jack weer bij langs de lijn te bewonderen zal zijn.

22 februari 2021 om 15:29

Eyeopener ... 70 jaar pas.
Ik ben hem eens tegengekomen en schatte hem eerlijk gezegd dichter bij de 80 dan 70.
Als Advocaat zich nog staat druk te maken met zijn 73 jaar zou deze functie nog wat langer mee kunnen

22 februari 2021 om 16:56

@NJ, komt door al het make-up die hij op zijn gezicht smeert als hij werkt + een abbo zonnebankje. Je zou bijna niet zeggen dat hij zeventig is. Zonder make-up lijk hij inderdaad tegen de negentig aan. Heb hem ook een keer ontmoet. Zag er niet uit man. Ik schrok me rot. Moest drie keer goed kijken of hij het wel is.

22 februari 2021 om 17:17

Haha precies mijn ervaring. Hij zat te eten met zijn vrouw aan de tafel naast de mijne. Dat hielp ook al niet mee. Verder dik onder de ouderdomsvlekken en veel kleiner dan hij op TV lijkt.

22 februari 2021 om 16:16

Van Gelder is nog noet klaar hoor, die zal wel weer bij Studio voetbal of iets dergelijks terecht komen.

Goed om te zien dat er verjongd wordt. Jack is een prima presentator maar hangt wel erg vast aan zijn hele oude contacten. Mij iets teveel annekdotes uit de AC Milan tijd van Gullit en van Basten. Wellicht een overweging voor Talpa om ook eens over verjonging van hun voetbal programma's te gaan denken.

22 februari 2021 om 14:32

Ik zie honderd keer liever een van Basten of Gullit dan een kwakman of bruggink of al die andere b analisten bij fox

22 februari 2021 om 14:36

Ik vind Brughink persoonlijk een van de betere analisten op de Nederlandse tv van dit moment. Komt voor mij altijd rustig en genuanceerd over. Het is geen blaaskaak zoals Derksen of iemand die zijn te grote ego boven alles en iedereen wil plaatsen a la Kenneth Perez. Van Basten en Gullit zie ik ook graag en liever dan een Kwakman.

22 februari 2021 om 14:46

Van basten wel gullit voelt zich wel een beetje verheven boven de rest is mijn gevoel

Zoals van der Goot al zegt: een droombaan. Lijkt me ook wel wat hoor, maar ik denk dat dat voor de meesten hier op dit forum geldt... Ik kijk en luister overigens altijd graag naar van der Goot. Fijn commentaar. Mooie stap voor hem!

Ik vind Wytse ook een hele fijne verschijning. Duidelijk enthousiasme over zijn werkzaamheden, een prima kijk op het spelletje en hij becommentarieert gewoon die dingen die er echt toe doen. Met Vermeulen, Driessen en Snoeks hebben we al voldoende vervelende commentatoren dus ik ben blij dat er weer een goeie is (naast Grueter wiens stem ik vooral fijn vind. Dat Wytse nu ook meer mag presenteren vind ik ook alleen maar leuk! Jack stelde toch vaak een vraag en beantwoorde hem dan toch ff iets sneller dan zijn gasten. Lijkt me niet helemaal de bedoeling

Het plezier straalt er af bij Wietse. Jack zit erbij alsof hij alles al heeft meegemaakt (wat ook zo is), maar om dan zo chagrijnig en betweterig te doen.. Ben blij dat Jack vertrekt.

22 februari 2021 om 14:53

Ik denk dat hij de bui al lang voelde hangen en dat hij zich de laatste tijd redelijk nors (nog erger dan normaal) gedroeg.

22 februari 2021 om 15:21

Gewoon een goede keuze idd. Pijnlijk voor Jack maar het werd wel tijd en Wytse is een topper. Zal het goed doen. Nu nog Derksen vervangen bij Vi en dan is het top. Studio voetbal heeft ook het een en ander vervangen. Dus het kan toch wel. Maar goed, die Vi lijkt meer op een dictatuur, tsja.

22 februari 2021 om 15:25

Ik ben ook zo blij dat jack vertrekt. Misschien kunnen de analisten voortaan een mening geven in plaats van de presentator. Het lijkt er trouwens bijna op dat Ziggo naar de vele reacties onder hun video's hebben geluisterd met dit besluit. In dat geval moet Aad de Most ook vrezen.

Kunnen ze Wytse niet klonen en gelijk Albert Mantingh en Bas van Veenendaal alleen nog maar Belgisch voetbal laten doen? De slechtste commentator en presentator van de lage landen. Mantingh maakt meer geluid als een speler van zijn geliefde Liverpool aanlegt voor een schot dan bij een doelpunt van elk ander team. Wytse is met afstand de beste commentator EN presentator van Nederland. Goed ingelicht, enthousiast op de juiste momenten en vooral onpartijdig. Ik kan niet boos worden als Wytse (terecht) enthousiast is bij een mooie goal tegen mijn favoriete club. Dan doe je echt iets goed. En qua presentatie, Wytse doet precies wat een presentator moet doen: schrijft niemand gelijk af, belicht alle kanten van een verhaal en dringt zijn mening niet op, in tegenstelling tot Bas van Veenendaal (tenenkrommend chauvinistisch en vooringenomen) met zijn vragen die eigenlijk persoonlijke stellingen zijn.

22 februari 2021 om 14:31

Als Mo Salah scoort dan gaat hij inderdaad helemaal los. Mantingh man zou nooit meer wedstrijden van Liverpool van commentaar mogen voorzien.

22 februari 2021 om 14:44

Het bizarre is dat er vorig seizoen geen enkele context was bij Liverpool. Natuurlijk is het een heel mooie club en het verhaal van 30 jaar geen titel prachtig, maar er zijn ook fans van andere clubs! Het kwijl kwam bijna letterlijk uit de monden van Mantingh, Van Veenendaal, Jan van Halst als het over Klopp ging, niemand die even benadrukte dat werkelijke alles mee zat (VAR-beslissingen, expected points met een record van 25 punten overgepresteerd). Dit seizoen riep Bas van Veenendaal nog Guardiola out na een matige start (maar vooral een vertekende stand, City had steeds twee duels minder). Nu Liverpool ver is weggezakt, loopt Bas Klopp alleen maar te verdedigen. Prima dat je voor een team bent, maar als presenatotor kan je dat toch wel professioneel opzij schuiven? Dat doet Wytse ook, die is over iedereen fair en er is geen voorkeur te bespeuren. Ik zeg overigens niet dat Klopp out moet, heeft in mijn ogen heel veel krediet, maar ze zijn nog niet 10 procent kritisch op Klopp wat ze op bijvoorbeeld Guardiola waren.

22 februari 2021 om 14:32

Wacht even, jij bent van mening dat Mantingh een partijdige presentator is en die zou je willen vervangen door Wytse van der Groot? CL wedstrijden die door Van der Groot gedaan worden vind ik dus echt verschrikkelijk. Nee, doe mij maar Vincent Schildkamp.

23 februari 2021 om 09:23

Daarnaast heeft Wytse duidelijk een voorkeur voor City of een afkeer van United. Of beide, wat ook niet heel onlogisch is.

22 februari 2021 om 15:06

Ga nou niet doen alsof Wytse lekker commentaar levert. Elke speler is een fenomeen, elke schot of goal of sliding of redding is fenomenaal, elke minuut krijg je nietszeggende statistieken te horen. Zijn stem en humor vind ik ook niet prettig, maar dat is persoonlijk. In ieder geval kan hij beter buitenlandse namen uitspreken dan Mantingh, Van Veenendaal en Schelvis.

22 februari 2021 om 16:19

Kan me totaal niet vinden in jouw commentaar. Ik vind Wytze vd Goot echt een geweldige commentator. Fijne stem, goede kennis van zaken, objectief. Ver-, maar dan ook veruit de beste Nederlandse commentator momenteel.

22 februari 2021 om 15:35

Wat is er mis met Bas van Veenendaal? Ik vind die ook altijd erg vlot in zijn presentatie.
Wytse en Bas zijn gewoon 2 jonge scherpe presentatoren.
Maar goed iedereen zo zijn favorieten. Ik vind Ziggo gewoon een strakke zender. Snap het aannemen van Kuyt niet zo heel goed, maar daar is denk al genoeg over gezegd. Mulder en van Halst tsja niet goed niet slecht. Vind het altijd leuk als van Gaal er is en ik vind Danny Blind ook goed.
De switch zender met CL ook altijd handig.

22 februari 2021 om 15:50

Blind?? sorry hoor, als ik Blind zie dan zap ik meteen weg en ik wacht totdat de wedstrijd begint. Arrogante vent die alles beter weet. Hebben we gezien met oranje. Hij heeft ons persoonlijk een ek en wk door onze neus heen geboord. Nee blind een goede analist nooit net als zijn zoontje drama speler

22 februari 2021 om 16:42

Ik snap het commentaar op Bas van Veenendaal ook niet. Ik vind het altijd wel leuk als hij er is.

22 februari 2021 om 15:38

Kun je daar aub Emile Schelvis aan toevoegen. Ben zelf een liefhebben van Serie A voetbal maar om daarvoor naar Emile Schelvis te moeten luisteren doet me werkelijk waar pijn in de oren. Als commentator versla je gewoon de wedstrijd, noem je wat leuke feitjes, houdt de wedstrijd spannend en attractief en strooi je niet met meningen over spelers die jou niet aanstaan.

''naaah wat is dit nou jongens, dit noem je toch geen voetballen''

Als Emile Schelvis zelf gevoetbalt had zou die geen commentator zijn geweest denk ik.

22 februari 2021 om 16:07

Je hebt helemaal gelijk, ik was eigenlijk al vergeten dat Emile Schelvis bestond. Emile verdient het niet eens voetbalcommentator genoemd te worden. Dat is gewoon alsof iemand op de Kruiskade een microfoon in de mik hebben gedouwd. Vooringenomen, irritant, de hele dag maar meninkjes strooien. Sinds een aantal jaar probeert Emile zo grappig als Sierd de Vos te zijn, maar het lukt hem niet, Ik kijk nooit Italiaans voetbal op Ziggo, weggejaagd door Emile. Als ik Italiaans kijk, zoek ik een stream op of kijk ik zonder geluid.

22 februari 2021 om 17:26

Onpartijdig vind ik hem niet, zeker niet als Ajax CL speelt

22 februari 2021 om 18:03

Goh? Als een Nederlandse club in de CL speelt heeft de commentator op een Nederlandse zender een lichte voorkeur voor de Nederlandse club?! Dat meen je niet joh.. Op de Olympische Spelen is de commentator toch ook eerder voor de Nederlandse hockeydames dan voor de Duitse, eerder voor Epke Zonderland dan voor Artur Dalaloyan of eerder voor Kjeld Nuis dan voor Shani Davis. Dat heet chauvinisme en dat is volstrekt normaal hoor. Bovendien is het niet zo dat Wytze als een subjectieve fanboy verslag doet, hij blijft zeer zeker wel objectief, maar je merkt uiteraard wel dat er meer enthousiasme is als de Nederlandse club scoort/wint in Europees verband. Dat geldt overigens niet alleen voor Ajax maar evengoed voor de andere Nederlandse clubs.

Van Gelder is een sterke persoonlijkheid en zit eigenlijk met 2 petten op aan tafel. Hij is de presentator en speelt ook analyst. Hij heeft wel veel lijntjes uitstaan, dat is zijn kracht. Van der Groot komt veel neutraler en ook sympathieker over. Qua persoonlijkheid wel wat meer een grijze muis. Maar Ziggo moet het natuurlijk bij alle doelgroepen goed doen en niet alleen bij Ajax fans.

22 februari 2021 om 14:54

Tja, ik vind Jack echt 10x niks op beide vlakken. Laatste paar jaren bij Ziggo vond ik het echt verschrikkelijk om naar te kijken. Keek Rondo echt voor de analisten aan tafel op Jack na. Hij heeft echt van die arrogante trekjes om echt van te kotsen. Leuk en aardig dat hij ambassadeur is van Cliniclowns, want dat wordt zeker op prijs gesteld om kinderen in het ziekenhuis een aardige dag te bezorgen, maar zijn gedrag is echt gewoon 10x niks. Om in Johan Derksen termen te praten: hij gedraagt zich als een primadonna.

22 februari 2021 om 15:15

Precies Grun050, Rondo ga ik weer kijken met Wytse. Wat vreselijk zeg die Jack, die zelfingenomenheid gasten nooit laten uitpraten. Erger me al jaren aan die man.

22 februari 2021 om 15:23

Het werd idd minder bij hem, zal wel de leeftijd zijn. Wytse is een topper. Zal hem prima vervangen. Misschien moet VI ook denken om Derksen te vervangen. Dat programma lijkt zo wel op een dictatuur. Het dat programma veel goeds doen.

22 februari 2021 om 18:35

Hopelijk komt er dan weer wat inhoud. Want dat er een markt is voor zo'n programma is duidelijk.

Wat een topgozer is dit zeg! Komt altijd zeer sympathiek over en ook een echte voetballiefhebber. Daarbij is het naar mijn mening de beste commentator die Nederland heeft. Hij maakt wedstrijden gewoon echt leuker. Het is te merken dat hij van de Premier League houdt, want zijn enthousiasme bij PL wedstrijden is heerlijk. En hij snapt de Engelse voetbalsfeer ook. Goed voorbeeld is dat toen er nog publiek bij wedstrijden was (eeuwigheid geleden) liet hij na een goal altijd een paar seconden stilte vallen, zodat je als tv kijker kan genieten van de ontlading in de Engelse stadions. Hopelijk gaat de presentatie van Rondo dus niet ten koste van zijn commentaar bij wedstrijden. Wat mij betreft mag hij alle wedstrijden doen bij Ziggo!

Dit is voor mij wel een reden om Ziggo te gaan nemen. Ik geniet echt van Wytse bij de CL. Het Ajax jaar wordt in mijn hoofd ook nogsteeds door hem verteld xD

Uitstekende keuze. Jack is veel te veel in zichzelf gaan geloven. Vind hem een zeer onaangename presentator, die zichzelf duidelijk net iets te geweldig vindt en betweterig acteert. Verstandige keuze van Ziggo. Wytse valt volgens mij bij iedereen goed in de smaak en doet het ook oprecht goed.

Ik vind het een prima keuze van Ziggo. Jack werd toch ook steeds storender en Wytse van der Goot doet het gewoon goed in zijn voorkomen op televisie. Dan kun je hem best deze kans geven. Jack komt in dit wereldje vast wel weer aan de bak hoor. Kees Jansma blijft ook constant in beeld. Waarom zou dat bij Jack dan anders zijn?

Oh wat een geweldig nieuws, nooit meer die bulderende lach om zijn eigen zogenaamde grapjes en het eeuwige proberen neutraal te zijn en ontkennen een voorliefde voor Ajax te hebben, door zich als Afc'er te profileren. Nou Jack veel plezier daar op sportpark 'goed Genoeg" doei doei!!!

Wytse is echt het beste wat Nederland nu heeft te offeren, jong, energiek, leuk en passievol. Kijk graag naar wedstrijden met Wytse's commentaar. Verder vind ik Jack historisch gezien een echte king, vooral voor de voetbal zomers met Oranje, maar hij begint zichzelf steeds belangrijker te vinden.

Jack van Gelder uitstekende commentator en presentator. Maar zodra hij zijn mening gaat geven wordt het irritant en betweterig. En dat laatste begon hij steeds vaker te doen. Gelukkig wordt die nu dus vervangen.

Zeer goeie keuze. Ik heb niks tegen Jack van Gelder hoor, maar het wordt wel tijd voor wat verjonging.
Net zoals ze bij studio Voetbal hebben gedaan. Sinds Sjoerd van Ramshort het presenteert kijkt het veel lekkerder weg.

Wytse is sowieso al een fantastische commentator, maar een nog betere presentator. Het programma 'tussen de palen' van Wytse is dan ook één van mijn favoriete programma's. Zeker die met Jaap Stam/ruud Gullit.

22 februari 2021 om 15:25

Zeker, Wytse is echt een topper. Een top allrounder ook. Zuur voor Jack maar werd wel tijd. Misschien kunnen ze bij Vi ook Derksen vervangen lol. Nja dat programma is wel meer een dictatuur. Maar goed. VdVaart ofso voor Derksen top. Zou het programma veel goeds doen.

Beste nieuws van de week! Ik kan altijd genieten van Wytse, wat een topgozer.

Ik heb me in al die jaren nog nooit geergerd aan hem, waar andere commentatoren en presentatoren dat ongeveer om de 30 seconden doen.

Zonder irritant te zijn, is Wytse echter verre van een grijze muis. Lekker enthousiast op de juiste momenten, stelt de juiste vragen als presentator en is heel goed geinformeerd. Ook dringt hij zijn eigen mening niet op, belicht zaken van alle kanten en laat de kijker oordelen.

En daarin vergissen zoveel commentatoren en presentatoren zich: dat wij zitten te wachten op hun gekleurde mening. Waarschijnlijk weten de meesten dat ook wel, maar gebruiken ze het podium toch omdat ze onaantastbaar denken te zijn. (onno Hansum, Albert Mantingh, Bas van Veenendaal, Leo Driessen, Arno Vermeulen, etc)

22 februari 2021 om 15:10

Ik denk dat er teveel zoutzakken zijn die denken dat verslaggevers 100% neutraal moeten zijn. Dat gaat niet en dat hoeft gelukkig ook niet.

Vond Wytze al tijden de beste commentator van Nederland. Hij is onpartijdig, elke wedstrijd gepassioneerd, maakt geen fouten in zijn observaties (buiten dat hij Ten Hag ooit Jan van Halst noemde haha) en heeft zijn kennis goed op orde. Buiten dat is hij ook nog erg sympathiek (wat ook uit dit gesprek weer blijkt). Mooie en verdiende stap voor hem dus als je het mij vraagt.

Far overdue wat mij betreft. Van Gelder begon ik me laatste jaren meer en meer aan te ergeren terwijl Wytse mij in positieve zin opvalt.

Jack van Gelder als (radio)commentator bij Nederland zal ik i.i.g. nooit vergeten, in mijn tienerjaren vond ik dat echt geweldig. De jongensdroom, het enthousiasme en de passie spatte er vanaf, het weerspiegelde goed mijn eigen beleving bij de Ek's/ Wk's van die tijd. Ik heb zelf geen Ziggo dus Jack was bij mij al even uit beeld, maar ik ben hem wat dat betreft dankbaar voor wat hij mij heeft gegeven in mijn jongere jaren. Hij voegde toen echt wat extra's toe t.o.v. de vele in mijn ogen 'saaiere' Nederlandse commentatoren.

Ondertussen heeft Jack volgens mij wel zijn beste jaren gehad en vind ik verjongen in de vorm van Wytze geen onlogische keuze, zeker gezien er ook genoeg mensen moeite hebben met Jack. Wytze vind ik daarnaast een prima vent die ik deze mooie stap gun. Ik zal zelf nog even moeten wachten tot mijn verhuizing, incl. nieuwe tv provider, wil ik hem in deze rol zien schitteren op Ziggo

Wytze heeft gewoon de gunfactor en is zoals velen hier boven mij al plaatsen prettig om naar te luisteren. Off: Ik weet niet of ze bij Omroep Max nog de ambitie hebben om een sportprogramma te gaan maken voor de oudere kijkers, maar dan zou ik eens polshoogte nemen bij Jack van Gelder :-P

Dat is goed nieuws. Ben die man al een tijdje zat. Nu ook die babbelende koekenbakker Emile Schelvis weg dan worden ook de Italiaanse wedstrijden een stuk prettiger om naar te kijken.

Eindelijk af van die tenenkrommende grapjes van Van Gelder. Die niemand leuk vindt. Ook zijn tafelgasten niet, maar om zijn gezicht te redden maar hard meelachen. Alleen Jan van Halst lacht gemeend, want die heeft ook geen humor. Hij wil zo graag one of the boys zijn, maar is dat totaal niet. Persoonlijk vind ik hem op de radio ook een gruwel, met zijn voorbedachte zinnetjes als: Hij kan er geen houtje, touwtje van.. Verder wel een prima kerel ;-)

Bij Studio Voetbal vond ik Jack op zich een prima presentator maar bij Ziggo Sport kan ik er niet meer naar kijken. Het is een kliekje geworden met heel erg veel vervelende mannetjes die zichzelf heel wat vinden. VI is echt veel leuker en ook Studio Voetbal met Van der Vaart en Janssen is een stuk beter te pruimen.

22 februari 2021 om 19:14

Sinds Van Basten en Boulahrouz er zitten, is Rondo best wel te doen. Gullit is ook wel oke. Van Halst en vooral Mulder vind ik schrijnend.

Het zal vast meer met het prijskaartje en z'n leeftijd te maken, maar er waren ook nog maar weinig positieve verhalen over Van Gelder de laatste jaren. Niemand stond op z'n mening te wachten, maar of het nou de kijkers thuis waren of het waren de sterren aan tafel; z'n mening moest per se door ieders strot gedrukt worden. Van Gelder is voor mij kandidaat nummer 1 om commentator voor Oranje te zijn, maar als presentator is hij een eeuwige irritatiefactor. Z'n voetbalenthousiasme is aanstekelijk, maar dan zie ik 'm liever een keer als gast aan die tafel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren