‘Matthijs de Ligt zei: 'Kon ik maar net zo goed voetballen als Noa Lang''

Maandag, 22 februari 2021 om 13:05Rian Rosendaal • Laatste update: 13:13

Noa Lang is bij Club Brugge bezig met een ware transformatie als profvoetballer. De door Ajax aan de Belgische koploper verhuurde vleugelaanvaller krijgt naar eigen zeggen nu pas in de gaten wat het vak van prof inhoudt. De huidige situatie is een groot verschil met de mentaliteit die Lang nog niet zolang geleden aan de dag legde in de jeuddopleiding van Ajax.

"In die lifestyle zit misschien nog wel de grootste winst. Ik ben pas 21 jaar en kan nog veel leren. Dat moet ook wel als ik stappen wil maken", verklaart Lang vol ambitie in een uitgebreid interview met Voetbal International. Volgens begeleider Bart Baving is de in de Pro League uitblinkende Lang 'nog niet eerder zo fit geweest is als nu'. Hij komt vervolgens met een voorbeeld waaruit blijkt dat de jonge aanvaller, met 12 treffers en 9 assists in 25 duels voor Brugge, nog winst kan boeken als volwaardig prof.

Het artikel gaat verder onder de video
Matthijs de Ligt schittert in promo voor het nieuwe shirt van Juventus
Meer videos

Campagne om Noa Lang in Oranje te krijgen is helemaal geen gek idee

Bondscoach Frank de Boer zou Noa Lang makkelijk kunnen oproepen voor Oranje.Lees artikel

"Ik begeleid ook Teun Koopmeiners. Als ik met hem naar een restaurant zou gaan en er ligt een koekje bij de koffie, dan laat Teun dat liggen. Dat kan een dag later één procent schelen", geeft Baving een inkijkje in de professionele benadering van de middenvelder van AZ. "Dat risico wil hij niet nemen." Om vervolgens met een kwinkslag het verschil tussen Koopmeiners en Lang te benadrukken. "Noa pakt waarschijnlijk mijn koekje erbij."

Lang weet waar Baving op doelt en komt gelijk met een anekdote op de proppen: "Ik weet nog dat we een paar jaar geleden met Teun (Koopmeiners, red.) naar de film gingen. Ik was een jaar of zestien en pakte direct de grootste bak zoute popcorn", brengt de huurling van Brugge in herinnering. "Teun nam een flesje water en wat noten. Ik dacht echt: Jij bent niet goed bij je hoofd. Maar daarin zit wel het verschil. Ik heb misschien wel te lang op mijn talent geteerd", aldus Lang, die gelijk een voorbeeld schetst. "Matthijs de Ligt heeft weleens gezegd: 'Kon ik maar zo goed voetballen als Noa'. Veel van die jongens waren verder in hun hoofd. Nu moet ik dezelfde stappen maken,"


Poll

Ajax zou Noa Lang deze zomer moeten terughalen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door thamike)

Heeft-ie goed gedaan dan, inmiddels is De Ligt toch wel een paar klassen beter!

22 februari 2021 om 13:12

Totaal niet vergelijkbaar imo. Het gaat over voetballen niet over verdedigen

22 februari 2021 om 13:23

verdedigen valt ook onder voetballen. Vandaar dat van dijk in 2018 of was het in 2019? in aanmerking kwam voor balon dor en zelfs de Uefa best player award won. Alles wat er op een voetbalveld gebeurd behalve overtredingen vallen onder voetbal.

22 februari 2021 om 13:26

Als we echt over voetbal hebben zijn het natuurlijk spelers als Ronaldinho, Messi of Zidane.

22 februari 2021 om 13:36

Nou ja, ik bedoel maar. Messi zidane en ronaldinho afstoppen is even goed een onderdeel van voetbal.

22 februari 2021 om 13:42

Nee want verdedigen is natuurlijk hockey

22 februari 2021 om 13:53

Die kunnen voor geen reet verdedigen!

22 februari 2021 om 15:19

@salaaf ja maar je kan er ook niet meer noemen aanvallers hebben namelijk 9 van de 10 keer meer voetballende kwaliteiten dan verdedigers

22 februari 2021 om 17:12

Het gaat over voetballen, niet over verdedigen. Die kan je inlijsten Japie!

22 februari 2021 om 13:25

In verdedigend vlak misschien maar is dat überhaupt echt voetbal te noemen? Technische komt ie niet in de buurt.

22 februari 2021 om 13:27

@gomes1psv Lang heeft het goed gedaan, dat hij het uiteindelijk heeft gered. Maar toch kan ik me voorstellen dat Lang het doet. Er zijn zat voorbeelden zoals Teun en die het dan niet redden. Die hebben achteraf helemaal geen jeugd gehad. Dat is voor veel kinderen ook een gemis. Ik denk niet dat Lang er achteraf veel spijt van heeft gehad en het is leuk om te zien dat hij goed presteert. Ik denk persoonlijk ook dat de stap om Nederland te verlaten voor hem het beste was. Een andere omgeving, daar kan een persoon door veranderen en bij Lang heeft dit positief uitgepakt.

Lang is populair aan het worden op VZ. Wel een leuke speler om naar te kijken want zijn stijl van voetballen is mooi om te zien. Ik hoop dat hij een kans krijgt bij Oranje want ik ben wel benieuwd wat hij op dat niveau kan laten zien. Slechter als Babel en Promes in Oranje kan je het bijna niet doen

22 februari 2021 om 13:38

Ben het met je eens dat zij populariteit op VZ belachelijke vormen begint aan te nemen. Ze doen net of we het hier hebben over de nieuwe Messi of Ronaldo. Iedereen wil Noa zijn. En dan ook roepen dat hij al in Orangje mag? Wat moet je tegenwoordig dan doen om in Oranje te komen met zo weining speelminuten op het hoogste niveau bij een Begische club.

Als een speler bij Ajax het goed doet of PSV dan moest hij zich eerst maar bewijzen op een hoger niveau en voor langere tijd. Dan meer weer eens kijken. Maar na een leuke voorbereiding bij Ajax en uitgeleend bij Twente zich niet eens kon ondescheiden naar The god of Football van Belgie. Het is me toch wat lol

22 februari 2021 om 13:41

Nou als een speler van ajax 2x achterelkaar aardig traint wordt hij al opgeroepen, dus dat verhaal gaat niet helemaal op.

22 februari 2021 om 13:42

Hadden Stengs en Kluivert meer bewezen toen ze hun debuut maakten voor het Nederlands elftal?

22 februari 2021 om 13:46

@feyenoorddelft zo valt niet te discusseren. Als er spelers van Ajax geselecteerd wordt en dit snel gebeurt wil dat en niet zeggen dat ik het er altijd mee eens ben en zal dat nooit een argument moeten zijn voor de huidige situatie toch? Of wordt dat de nieuwe critieria?

22 februari 2021 om 13:48

@lierse, nee wie zegt dat ik vond dat Kluivert of Stengs wel hun debuut moesten maken? Zit Kluivert nu bij Oranje dan? Is toch juist dan een voorbeeld dat het niet vaak werkt zo. Lijkt wel of actie's uit het verleden het ok maakt om het nu ook te doen in de beargumentatie.

22 februari 2021 om 14:03

Nee dat zeg ik ook niet. Maar kijkend naar de huidige flankspelers die opgeroepen kunnen worden: Gakpo, Bergwijn, Promes, Babel, Berghuis, Stengs, Lang en Kluivert (malen en depay zie ik even als spitsen). Verdienen die een oproep veel meer dan op huidige prestaties?

22 februari 2021 om 14:58

In mijn optiek moet je niet met buitenspelers spelen als dat niet je beste spelers zijn of als je ze niet hebt. Zijn het wel je beste spelers maar zit je niet ruim dan kun je zeker wat jong talent selecteren. Dat is niet zo zwart/wit als gesteld wordt. We hebben een fantastische achter linie met een leuk middenveld maar een karige voerhoede. Dan kun je ook met 2 spitsen spelen. Noa lang is in mijn ogen iig niet (nog) niet de verlosser die ons aan de buitenkant van grote kwaliteitsimpulsen gaat voorzien.

22 februari 2021 om 18:06

@thamike als Babel en Promes recht hebben op een uitverkiezing voor Oranje dan zou het lachwekkend zijn als Lang niet wordt geselecteerd imo want die presteert dit seizoen vele malen beter. kijk alleen al naar zijn statistieken

23 februari 2021 om 09:55

@japie, je doet het weer. Het is lachwekkend als ik het heb over Noa Lang en jij weer met andere spelers op de proppen komt. Ten eerste hadden Babel en Promes meer gepresteerd dan Noa en dat is niet gek aangezien beide voetballers al ervaren zijn. Daarnaast heeft Babel gewoon echt wat betekent voor Oranje toen het stront liep was hij er iig die nog rendabel was.

Dat ze nu niet meer voldoen is ook mijn mening maar staat echt los van mijn mening over Noa.

22 februari 2021 om 13:54

Helemaal eens. En dan vergeet je Stengs en Bergwijn nog te noemen. Die zijn ook in belabberde vorm. Bij Stengs lijkt het al bijna permanente vorm (lees: niveau).

22 februari 2021 om 16:37

Tjah op clubniveau laat Stengs al heel lang geen verbetering en goede stats zien, Babel en Promes ook niet echt. Ook al is het de belgische competitie, die stats zijn erg indrukwekkend. Voor mij is het Echt heel makkelijk. Berghuis, Lang en Bergwijn zijn toch veel beter dan Babel, Promes en Stengs? Ik vind Gakpo ook al beter dan die 3.

22 februari 2021 om 18:50

Ik lees het ook met veel plezier, hij vertelt ook echt iets. Hij reflecteert op zichzelf, spreekt zijn ambitie uit en heeft heldere doelen. Daarnaast toont hij bereidheid om hard te werken, is hij vriendelijk.

Ik vind het een fijn karakter, ben wel blijer als ik lees over hem dan als ik hem hoor praten want dat klinkt gewoon een beetje.. tja dom. Maar toch heb ik wel een zwak voor hem en ben ik continue teleurgesteld geweest dat hij Ajax verliet.

Maar Koopmeiners komt maar niet weg. Eet misschien te veel kaas.
Ach, we ontwikkelen ons (bijna) allemaal. Zo lang je maar niet terugvalt en vooruit wil.
Malen ging naar Enegalnd, lukte niet en probeert het nu via Psv weer
Babel zelfde laken en ak.
Lang is te lang speels geweest en ontdekt nu wat hij fout gedaan heeft.
Op tijd.

Lang wordt goed geplugd de laatste maanden. Doet het natuurlijk ook goed bij Brugge maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zijn begeleiders hem goed in de schijnwerpers zetten.

22 februari 2021 om 13:22

Die jongen is 3 keer op rij speler van de maand geworden in België de laatsten maanden, ik denk dat ie vooral zelf ervoor zorgt dat ie 'goed geplugd ' wordt.

22 februari 2021 om 13:52

Juist. Het is geen populaire mening maar wel de waarheid. Ben zelf Ajax fan en niet per se heel rouwig dat hij weg is bij ons. Het klikte uiteindelijk gewoon niet echt. Neemt niet weg dat ik het leuk vind om te zien hoe hij het doet bij Brugge.

22 februari 2021 om 16:43

Hoezo niet heel rouwig? Dat Ten Hag in Lang alleen een buitenspeler zien is vooral waarin het niet klikte. Daar is hij niet op zijn best en had hij Tadic, Neres, Promes en Anthony voor zich. Bij club brugge hebben ze hem gelijk rugnummer 10 en de plek gegeven en, wat een verrassing! Hij was in de jeugd ook al exeptioneel als middenvelder. Op 10 had hij alleen Kudus (en nu Klaassen geen 6 blijkt te zijn geworden in duitsland) voor zich gehad begin van dit seizoen. Dat is een heel ander perspectief. Noa vroeg zelfs nog uitgeleend te worden omdat hij door wilde breken. Ik vind dit Echt zo zonde. Hebben wij de eerste seizoenshelft naar Labyad, Ekkelenkamp en Promes (wat dan weer een pure buitenspeler en geen 10 is) zitten kijken terwijl Noa Lang schittert bij Club Brugge. Kan ik wel rouwig van worden.

Is Noa Lang nu verkocht of verhuurd aan club Brugge??

22 februari 2021 om 13:35

verhuurd met verplichte optie tot koop.

22 februari 2021 om 13:37

Verkocht.

22 februari 2021 om 13:44

Verhuurd, de koop vind komende zomer plaats.

22 februari 2021 om 13:46

De koopoptie is al gelicht.

22 februari 2021 om 14:38

Het is alleen jammer dat hij voor de verkeerde club in Belgie speelt. Die term verhuurd in de tekst verwart wel wat vind ik. Hij is zowel verhuurd als verkocht.

Dat geld toch voor elke verdediger... die hoopt net zo goed te kunnen voetballen als een aanvaller.

Blijft eeuwig zonde dat hij Ajax heeft verlaten, ik hoop dat ze ervan leren om jeugdspelers niet te snel af te schrijven, iets meer kansen geven.

Het wordt langzaamaan wel erg veel aandacht voor meneer Lang. Hartstikke leuk dat hij het zo goed doet bij Brugge en ik hoop dat het in de nabije toekomst écht wat wordt, maar zullen we deze jongen voor nu even met rust laten ipv telkens maar weer van die halfslachtige interviews met hem droppen? Voor een interview/artikel of twee, drie is dat prima, alleen het is nu wel weer even goed zo dunkt mij. Als hij het straks bij een echt serieuze club in een echt serieuze competitie gaat laten zien, of in een paar stevige interlands, dan kunnen ze de artikelen weer van stal halen.

Mooi. Goed om te weten dat het niet een domme jongen zo als een groep hier op VZ hem probeert neer te zetten. Als het in zijn hoofd ook goed zit, als hij echt goed beseft wat er nodig is om zijn belofte waar te maken dan komt het helemaal goed.

Om echt de top te halen heb je volgens mij drie ingrediënten nodig: door god gegeven talent en het besef, op de juiste leeftijd, dat het lang niet genoeg is om de top te halen. Een vleugje geluk kan je ook wel nodig m.b.t. clubkeuze, trainers, teamgenoten en blessures.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren