Idrissi vastberaden: ‘Misgegaan, misgegaan? Er is daar niks misgegaan’

Maandag, 22 februari 2021 om 10:18Rian Rosendaal • Laatste update: 10:21

Oussama Idrissi weigert te geloven dat zijn avontuur bij Sevilla nu al mislukt is. De vleugelaanvaller stapte vorig jaar met veel ambitie over van AZ naar de Spaanse club, maar bij de Europa League-winnaar kwam hij vervolgens slechts tot tien optredens in alle competities. Idrissi benadrukt echter dat de maanden in Sevilla goed zijn verlopen, ondanks het gebrek aan speeltijd en de tijdelijke verhuizing richting Ajax.

"Misgegaan, misgegaan? Er is niks misgegaan bij Sevilla... Ik word gewoon verhuurd aan Ajax", zo verzekerde Idrissi, die zondag als invaller binnen de lijnen kwam tegen Sparta Rotterdam (4-2), op vastberaden toon in gesprek met de NOS. "Ik ben bij Sevilla met een blessure binnengekomen, de ploeg was al twee maanden verder. Ik begon ritme te krijgen en toen kwam Ajax", legde de 24-jarige buitenspeler zijn snelle terugkeer in de Eredivisie uit. De lokroep vanuit Amsterdam kon Idrissi simpelweg ook niet weerstaan.

Erik ten Hag blijft hopen op Brobbey: 'Ajax vecht voor zijn spelers'

"Of ik wilde bijdragen aan nationaal en Europees succes. Als Ajax komt en je mag in een ploeg spelen met heel veel spelplezier, dan ga je er wel voor als voetballer. Ik weet zeker dat ik hier sneller topfit zal worden", kijkt de gretige Idrissi met optimisme naar de toekomst. "AZ, Sevilla, Ajax. Als je dat vijf jaar geleden tegen me had gezegd, de liefhebber in mij is heel blij dat het zo gaat." Idrissi heeft een duidelijk doel voor ogen in de Johan Cruijff ArenA: Ajax de 35ste landstitel in de clubgeschiedenis bezorgen.

"Op welke manier dat is, dat is aan de trainer. Ik train keihard en ik weet wat ik kan betekenen voor het team. Dat moet ik laten zien op trainingen en tijdens wedstrijden. Hoeveel minuten ik dan krijg, daarvoor moet je bij meneer Ten Hag zijn", aldus Idrissi in een onderhoud met ESPN na de thuiszege op Sparta. De huurling schrikt in ieder geval niet van de forse concurrentie bij Ajax. "Ik ga niet na een half jaar een fantastische club als Sevilla inruilen voor een club uit Rusland of Turkije, met alle respect. Als Ajax aanklopt met een goed plan waarin je goede ploeggenoten om je heen krijgt en af en toe speelminuten zoals nu en tegen Lille, dan maakt me dat blij", zo besluit de vleugelaanvaller van de lijstaanvoerder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door eredivisionist)

Sorry hoor maar Idrissi is gewoon erg matig. Bij Groningen was het een momentenspeler. Bij AZ was hij dit en bij Sevilla kwam hij niet van de grond. Wisselt leuke acties af met het weigeren van afgeven van de bal en geirriteerd overkomen. Ik snap totaal niet waarom zowel Sevilla als Ajax hem haalde. Ik dacht echt dat AZ of misschien een klein stapje daar boven, dus een middenmotor La Liga echt zijn top zou zijn.

22 februari 2021 om 10:27

Ik vond hem in zijn laatste periode bij Az eerlijk gezegd een stuk stabieler worden en stabiel beter dan de o zo grote talenten Boadu en Stengs. Viel gisteren voor het eerst ook wel redelijk in ( maarja was tegen Sparta of course), maar zal het in de minuten die hij krijgt zeker niet minder doen dan Promes. Voor Ajax was dit gewoon een goede oplossing om de breedte van de selectie te behouden.

22 februari 2021 om 10:31

Hij begon er inderdaad stappen te maken maar was echt nog niet klaar voor een grote stap hogerop. Inderdaad een prima tijdelijke oplossing voor de enkele minuten dat hij krijgt maar niet meer dan dat.

22 februari 2021 om 11:25

Echt he Montana. Hij is nu al vaker zijn directe tegenstander voorbij gekomen dan Promes dit seizoen. Al heeft Promes weer andere kwaliteiten. (die er jammer genoeg niet helemaal uitkomen dit seizoen)

22 februari 2021 om 10:27

@La decima bij AZ was hij echt wel erg goed hoor. Zeker een van beste. Heeft meerdere goede eigenschappen zoals snelheid, scorend vermogen en oog voor medespelers. Sevilla en Ajax eens dat mogelijk stap te hoog is. Maar zou bij veel andere clubs echt wel goed zijn.

22 februari 2021 om 10:38

Zal dan niet geheel objectief gekeken hebben omdat ik me bij Groningen echt kon ergeren aan zijn spel. Liet naar mijn mening af en toe leuke dingen zien maar was ook vaak onzichtbaar, van wat ik zag (note: vooral samenvattingen ED).

22 februari 2021 om 12:45

Ik vind idrissi geen slechte speler maar toen vorig seizoen het niveau wat omhoog ging in de EL, was hij echt heel erg slecht. Tegen Astana (5-0 en 6-0) was het nog oké maar die ploeg kon er ook helemaal niks van. Voor de rest alleen maar zitten ergeren aan Idrissi.. snap best dat dit voor Ajax nu een makkelijke oplossing was maar normaal gesproken komt hij echt zwaar tekort voor zowel Ajax als Sevilla. Mensen vergeten vaak hoe ontzettend matig het niveau is in Nederland.. Buiten Ajax en in mindere mate PSV, komen onze ploegen niet eens door de EL poule fase waar echt ontzettend matige ploegen in spelen.

22 februari 2021 om 10:30

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Iedereen had het bij AZ over Stengs en Boadu, terwijl Idrissi gewoon de beste aanvaller was en het meest consistent aan het presteren was. Jammer dat hij door blessures niet heeft kunnen laten zien wat hij echt kan bij Sevilla.

22 februari 2021 om 10:44

Idrissi was bij AZ juist heel erg constant voor een aanvaller. Sowieso zijn aanvallers altijd 'momentenspelers', zelfs Ronaldo, Messi, Mbappe en Neymar zijn dit. Kan me wel voorstellen dat de stap van AZ naar Sevilla een beetje te groot is.

22 februari 2021 om 11:12

Na al deze comments ben ik toch maar even op transfermarkt gaan kijken en ik moet je toch gelijk geven. Ik dacht dat zijn rendement veel minder was. Zal seizoen 2019/2020 wel een beetje weggestopt hebben omdat het niet het leukste seizoen was. Kan me niet voor de geest halen dat hij zo goed speelde naar misschien kwam dat ook omdat ik veel op de vele talenten van AZ zat te letten.

22 februari 2021 om 11:37

Niet zo gek dat je dat denkt, het gaat bij AZ altijd alleen maar over Boadu en Stengs waardoor ook Idrissi eigenlijk zelden de credits kreeg die hij verdiende. Zal ongetwijfeld iets chauvinistisch zijn om het alleen maar over onze Nederlandse talentjes te hebben.

22 februari 2021 om 12:58

Klopt en als FC Groningen fan vond ik hem bij ons ook niet echt top en was verbaast dat AZ hem wou halen. Juist omdat hij zo inconsistent was.

22 februari 2021 om 11:24

Die 'sorry hoor' lijkt me inderdaad wel op zijn plaats. Als je in 98 wedstrijden bij 67 goals betrokken bent bij een club als AZ en je wordt een 'momentenvoetballer' genoemd ben ik vooral benieuwd welk rendement volgens jou van toepassing is om een speler als volwaardig te kwalificeren.

Gewoon een vreemde stap geweest voor hem. Als je ziet welke concurrentie hij bij Ajax op zijn positie heeft dan gaat hij niet veel meer minuten maken dan hij bij Sevilla had gemaakt en nu verliezen ze hem ook nog eens uit het oog. Dan komt ie dadelijk terug en moet hij alsnog opnieuw beginnen in de zomer. Dan wordt hij over een paar maanden alsnog weer verhuurd of verkocht.

22 februari 2021 om 11:43

Bij Ajax is hij tweede keuze achter Tadic, bij Sevilla zou hij helemaal na het aantrekken van Gomez nog verder in de rangorde gezakt zijn tot derde of vierde keuze. En daarnaast denk ik dat het voor zo'n jonge jongen ook kan meespelen dat als je toch op de bank zit, dat je tijdens de coronacrisis dat toch liever dichter bij huis doet waar hij zijn familie ook heeft zitten dan dat je alleen in je appartement in Sevilla zit.

22 februari 2021 om 14:35

Tja misschien op papier. Maar uiteindelijk speelt Tadic bijna alles en zo niet, dan wordt Neres op LB gezet. In de EL zie ik Ten Hag niet elke keer Tadic verplaatsen naar de spitsenpositie, ik denk dat Brobbey daar basis gaat staan.

Is Ajax straks zo goed als zeker kampioen, dan ga je die kostbare minuten niet inzetten voor een huurling, maar geef je Unuvar of Sontje Hansen wat speeltijd. Kortom, ook hier geen fantastisch vooruitzicht. Snap zijn keuze wel, toch een unieke kans om voor Ajax te spelen. Maar heeft hij die minuten nodig, had hij eerder voor bijvoorbeeld FC Utrecht of AZ moeten kiezen.

Ach kom op man, dit had je dan dus net zo goed bij sevilla kunnen doen, de club waar je dus net bent binnen gekomen met een blessure en je nu dus eindelijk weer in je ritme begon te komen, dan ga je dus niet voor een verhuur, maar dan ga je toch dat gevecht voor die basisplaats of meer speeltijd bij je werkgever aan. want bij ajax zijn die jongens al meer dan 2 maanden verder en op elkaar ingespeeld, en zal je ook gewoon op de bank plaats moeten nemen, zeg gewoon dat sevilla het toch niet in je zag zitten maar ga niet zeggen dat het niet mislukt is als je na een half jaar alweer verhuurd wordt.

Hij was na de komst van Papu Gomez de 5e keuze op de flank bij Sevilla, maar nee, er is niks mis gegaan hoor....

22 februari 2021 om 10:28

Elke eredivisieflankspeler zou op de tweede plan geraken als Gomez zijn concurrent zou zijn.

22 februari 2021 om 12:25

Jawel, maar je hebt ook nog Ocampos, Suso en Munir die de voorkeur kregen. Vooral die laatste 2 zijn toch geen wereldspelers.

22 februari 2021 om 12:03

Het is inderdaad wel pijnlijk dat de steeds opnieuw te licht bevonden Oliver Torres, middenvelder van beroep, meer en betere wedstrijden op linksvoor heeft gespeeld dit seizoen. Ocampos, Papu Gomez, Oliver Torres en dan heb je ook nog Vazquez.

Ik denk overigens wel dat Idrissi, als hij een redelijk seizoen bij ajax beleefd, volgend jaar een betere kans heeft bij Sevilla. Torres zal uiteindelijk toch een middenvelder blijven. Ocampos wordt ondertussen bij topclubs als PSG genoemd, Vazquez vertrekt sowieso al en Papu vind ik toch wel beter in een meer centrale rol. Wie weet heb je volgend seizoen dan alleen Papu om mee te concurreren die ook centraal kan spelen en krijg je weer wat minuten. Want de minuten die Idrissi maakte speelde hij eigenlijk helemaal niet zo slecht

Ben het er niet mee eens dat er niks is misgegaan. Hij ging niet naar Sevilla met het idee om binnen 3 maanden terug te keren naar Nederland omdat Ajax een mooie kans bood.

Idrissi moet inderdaad blij zijn dat hij bij Sevilla en Ajax de kans krijgt. Met 3 goede seizoenen bij AZ werd het tijd voor een vervolgstap. Er zullen er maar weinig zijn dat zo'n kans laat schieten ook al weet je dat de stap AZ - Sevilla inmens groot is.
De tijdelijke stap terug naar Ajax vind ik wel vreemd. Is Ajax een kleinere club? Kans dat hij daar wel aan spelen toe komt groter? Ik schat in van niet.

Ik ben heel benieuwd hoeveel hij daadwerkelijk bij ons gaat spelen. In de Eredivisie is de voorhoede standaard Tadic-Haller-Anthony. Dan heb je voor daar achter Idrissi, Brobbey/traore en Neres. In Europa kiest Ten Hag voor nu voor Tadic als spits met de Braziliaanse samba. Ik zie Neres ook met de wedstrijd weer een stukje beter worden (die pass gisteren was heerlijk van hem). Dan is het heel fijn om hem achter de hand te hebben, maar denk niet dat hij veel basisplaatsen gaat krijgen bij ons (tenzij er serieuze blessures komen, wat ik natuurlijk niet hoop).

22 februari 2021 om 11:27

Ik denk dat wanneer de stand het toelaat (bij winst op Psv bijvoorbeeld), we de A-aanval in Europa gaan zien en de B-keus die je schetst de eredivisie wedstrijden gaan afwerken.

22 februari 2021 om 11:49

De A-aanval gaan we helaas niet zien in Europa omdat Haller daar natuurlijk niet bij is, maar die 'B-keuze' aanval(idrissi - Brobbey - Neres) is op PSV na dan misschien nog wel sterkste voorhoede in de eredivisie, eigenlijk ongekend de luxe die we nu hebben bij Ajax nu iedereen terug begint te komen van de blessures.

22 februari 2021 om 11:52

Idrissi staat alleen op de plek van Tadic in de Eredivisie, die zelf het liefst altijd 90 minuten wil spelen, welke wedstrijd dan ook.

22 februari 2021 om 12:28

Dat nieuws is me uiteraard niet ontgaan. Maar ik doel er meer op dat Tadic-Brobbey-Antony (waarvan ik hoop dat we donderdag mee gaan starten) niet heel veel beter is dan Idrissi-Haller-Neres.

De stap van Idrissi is misschien vreemd maar wel begrijpelijk vanuit het perspectief van Ajax aangezien Promes zeker zal vertrekken. Zou mooi zijn als hij zich bij Ajax kan ontwikkelen (en waarom ook niet, hij past in het systeem). Wel interessant om te zien hoe het zich gaat ontwikkelen mede omdat zowel Stengs en Boadu bij AZ al een tijdje stilstaan en eigenlijk alleen maar naar het buitenland mogen verkassen (ajax is voor AZ bestuur immers geen optie en bovendien zijn ze met hun huidige ontwikkeling daar inmiddels niet meer goed genoeg voor). Kortom: leuk om te volgen!

Het is voor Idrissi toch wel te hopen dat Ajax de volgende ronde van de EL weet te bereiken. Ik denk dat Ten Hag dan wel meer zal rouleren door spelers als Tadic en Anthony sneller naar de kant te halen. Maar zelfs dan is de concurrentie eigenlijk nog te groot met Neres en Labyad. Ik ben geen fan van Labyad, maar hij is wel nog ten minste eigendom van Ajax. Ik denk dus niet dat het van de kant van Idrissi heel verstandig was om naar Ajax terug te keren. Voor Ajax zelf is het natuurlijk ongekende luxe.
Overigens moeten we zijn stap naar Sevilla ook niet massaal met ons allen afkeuren. Ja er is veel concurrentie, maar dat komt ook door de startegie van Monchi. Die trekt namelijk een hele blik aan spelers open. Wel heel verschillende spelers. Zo heeft Sevilla toch drie verschillende soorten spitsen met de Jong, Neysri en Haddadi. Ook het middenveld is heel divers met spelers als Torres, Gudelj, Fernando, Rakitic, Papu Gomez,...

Altijd wel grappig hoe spelers doorgaans hardnekkig blijven ontkennen dat een bepaald avontuur domweg mislukt is. Idrissi heeft daar ook last van, maar Justin Kluivert doet dat ook als het over zijn tijd bij AS Roma gaat. Die club liet hem zonder problemen vertrekken naar Leipzig, maar Kluivert blijft volhouden dat dat niet was omdat hij uiteindelijk niet geslaagd is er een vaste plek in de voorhoede te bemachtigen.

22 februari 2021 om 11:46

Kluivert is niet goed genoeg voor AS Roma, en voor Leipzig ook niet. Idrissi is niet goed genoeg voor Sevilla maar zou bij Ajax meekunnen als Promes vertrekt. Niet dat Ajax zozeer slechter is dan Sevilla, maar op die posities is Ajax minder bezet. Brobbey en Promes gaan weg, Neres heeft zijn vorm nog niet.

22 februari 2021 om 12:25

Eens, maar ik snap 1 ding niet. Brobbey noemen in het rijtje Promes, Neres. Brobbey speelt op een andere positie.

Je zag ook duidelijk dat de stap AZ Sevilla te hoog gegrepen was. Idrissi was ook geen topper in de Eredivisie. Tuurlijk sla je zo een aanbieding vanuit Sevilla niet af, maar een stuk zelfbeeld ontbreekt hier wel. 3 La Liga wedstrijden in 6 maanden en je vind dat er niks is ''misgegaan''?

22 februari 2021 om 12:27

Onzin! Voor iemand die alle wedstrijden kijkt van Sevilla ging er zodra hij speelminuten kreeg veel dreiging van af en vond hij telkens goed de opening. Kreeg verder ook nauwelijks tot geen kansen in de competitie. En Papu Gomez is zeker niet beter dan Idrissi dus die aankoop snap ik dan ook echt niet.

Hoeveel spelers slagen er in om er direct te staan als ze worden gekocht?
De grote jongens, maar alles daaronder heeft zijn tijd nodig

Leuke voetballer om er bij te hebben. Bij AZ heeft ie laatste seizoen laten zien dat ie veelzijdig is en ook kan scoren. In de breedte is het een goede speler die niet onder doet als spelers zoals Promes. Als hij zich 100% inzet dan komt ie er wel.

Ik heb het gevoel dat Idrissi goed bij Ajax past. Hij is geblesseerd geweest en vervolgens weinig gespeeld dus het heeft even tijd nodig. Voor de breedte van de selectie is het heerlijk om hem erbij te hebben. Hij is snel en behendig net zoals Neres en Anthony zijn maar is dan vooral op de linker flank georiënteerd. Op dit moment heeft Ajax een buitengewoon sterke selectie waarmee ze Europees echt wel ver kunnen komen. Laten we vooral met beide beentjes op de grond blijven staan en eerst maar eens zien Lille te overleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren