‘Is trainer Roger Schmidt zijn baan bij PSV zat? Wil hij niet winnen?’

Maandag, 22 februari 2021 om 09:55Rian Rosendaal

Rinus Israël snapt helemaal niets van de basisopstelling van PSV in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (3-1) van zondag. De Duitse coach besloot om Donyell Malen en Mario Götze op de bank te houden. Pas na rust, toen het duo binnen de lijnen verscheen in het Philips Stadion, ging PSV pas draaien en werd de 0-1 achterstand weggepoetst. Israël heeft dan ook zo zijn bedenkingen bij de vele wijzigingen die Schmidt doorvoerde.

"Is trainer Roger Schmidt zijn baan bij PSV zat? Wil hij niet winnen?", vraagt Israël zich als rapporteur van De Telegraaf hardop af. "Hij heeft de beschikking over goed materiaal, maar er staat geen vast elftal. Dan hoor ik dat hij spelers rust wil geven." De voormalig Feyenoord-verdediger vergelijkt de huidige tijd met zijn eigen jaren als profvoetballer. "Ik vond het vroeger heerlijk om twee of drie wedstrijden in de week te spelen en een jongen als Malen is in de kracht van zijn leven. Waarom start die dan niet gewoon? Hij viel gretig in, was doelgericht en met een doelpunt en assist beslissend voor PSV." Götze tekende voor de overige twee treffers van PSV.

Het artikel gaat verder onder de video
Götze: 'Het was niet slecht, maar we moeten voortaan sneller scoren'
Meer videos

Israël is ook goed te spreken over Mohammed Kudus, die zondag na een periode vol blessureleed terugkeerde in de basisopstelling van Ajax. De aanvallende middenvelder bekroonde zijn optreden met een doelpunt in de vijftigste minuut van het redelijk eenzijdige duel met Sparta Rotterdam (4-2). "Hij heeft er lang uitgelegen, maar draaide tegen Sparta direct weer prima mee. Je kunt zien dat Kudus een goede voetballer is, die bovendien zijn goaltje meepikte." De rapporteur zag zondag overigens meer lichtpuntjes bij Ajax, dat fier aan kop gaat in de Eredivisie.

"Lisandro Martínez heeft een moeilijke periode achter de rug waarin hij weinig speelde, maar hij lijkt weer helemaal zijn draai gevonden te hebben", deelt Israël een compliment uit aan de opgeleefde Ajacied. "Het is een agressieve speler, in de positieve zin van het woord. Een bijtertje, met Argentijns temperament. Net zoals Nicolás Tagliafico dat ook heeft." Ook Daley Blind maakt al een poos een sterke indruk. "Als hij iets sneller zou zijn geweest, denk ik dat hij tot de beste verdedigers van Europa had behoord", aldus Israël.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door lr17)

"wil hij niet winnen?" Heeft letterlijk gewonnen. Hij is een fervent voorstander van een roulatiesysteem, jammer dat niet iedereen bij PSV van hetzelfde niveau is.

22 februari 2021 om 10:02

Moet je ook niet eerst een speelstijl en routine hebben voordat je kan rouleren?

22 februari 2021 om 10:05

En jammer ook niet iedereen fit is. Romero, Obispo en Ledezma langdurig geblesseerd. Gakpo in het ergste geval ook. Madueke nog een aantal weken aan de kant. Het is best extreem hoeveel pech PSV had met blessures dit seizoen. Gelukkig is Götze weer terug. Die is enorm belangrijk voor het spel, want hij is een van de weinigen die creativiteit heeft.

22 februari 2021 om 10:13

Dat zijn toch geen basisspelers. Alleen Gakpo en soms Madueke.

22 februari 2021 om 10:40

@Andres13, zoals TVL hierboven zegt: je noemt nu spelers op die geen basis staan. Malen en Götze waren in staat te spelen. Waarom niet met hen beginnen en als jullie voorstaan, ze eruit halen? Bovendien, jullie spelen pas na vijf dagen Europees!

22 februari 2021 om 10:56

Gakpo is een onbetwiste basisspeler dus die missen we wel. Verder heeft Schmidt niet veel opties voorin. Als reserve heeft hij alleen Vertessen momenteel.

22 februari 2021 om 10:18

Ja hij heeft inderdaad gewonnen, gefeliciteerd. En een winnende coach heeft altijd gelijk, nog een dooddoener.
Maar kom op met alle respect, als je met de rust achter staat met 2-0 (met 3-0 ook niet) mag je niet klagen. Je hebt zelf ook kansen gehad, maar die zijn niet gecreëerd omdat je zelf nu zo goed voetbalde.
En ook als Kuipers de rode kaart geeft, heb je hier niks over te zeggen. En dan kan het mij even niet interesseren wat de VAR zegt of wat dat ook, als de overtreding wordt beoordeeld op het moment van inzetten (anders komt er geen vrije trap) is het gewoon zuiver rood, want hij houdt de speler vast (dus die kan niet door lopen) en dat is de enige reden dat de andere verdediger van PSV er bij kan komen. Dus ik denk dat PSV met deze overwinning echt alle mazzel heeft gehad dat ze na de rust nog iets voor hadden om te voetballen.
Echter snap ik wel dat je rouleert, maar neem dan een voorbeeld aan ajax, die spelen ook geen geweldige pot tegen sparta, maar staan wel met een redelijk goede basis elf (paar wijzigingen maar niet meer dan 2) en 3-0 voor met de rust. Kunnen de wedstrijd dus na de rust gebruiken om die op 30% uit te spelen, wat spelers rust te geven als Antony en Tadic en je verbruikt dus minder kracht, want met alle respect PSV heeft zijn basis spelers rust kunnen geven, maar die mochten lekker de 2e helft weer 100% geven om het geklungel van deze matige trainer recht te brijen.

22 februari 2021 om 11:26

Wat is zwaarder? 60 minuten voluit gaan tegen een even fitte tegenstander of 45 minuten knallen tegen een tegenstander die er al 1 helft op heeft zitten?

22 februari 2021 om 11:34

Ik denk 60 minuten voluit gaan tegen een fitte tegenstander. Ja dat zal wel zwaarder zijn lijkt me.

22 februari 2021 om 10:19

@marrieaandebal:

Schmidt en PSV hebben inderdaad gewonnen, maar volgens mij toch met het nodige geluk, zeker in de eerste helft. Met wat minder geluk had het met de rust "gewoon" 0-3 gestaan, gezien de kansen (2 x paal) van Vitesse. Met je laatste zin sla je de spijker op z'n kop: rouleren kan prima werken, het is echter niet wenselijk dat je "tweede garnituur" van een aanzienlijk lager niveau is dan je beoogde basis elf.

22 februari 2021 om 11:00

Schmidt loopt op eieren en bluft zichzelf door de competitie heen. Verliezen van de Grieken en Ajax betekent een einde aan de Europese competitie voor dit en het volgend seizoen, Voorspelling: Schmidt is aan het einde van dit seizoen exit en laat een vreemdelingenlegioen aan matige spelers achter. Malen, Dumfries en Ittaharen zullen eveneens vertrekken waardoor PSV met een klein budget de schade na de kostbare escapades met Schmidt en Van Bommel moet zien te herstellen.. Lastig als je het mij vraagt..

Malen heeft tot nu toe ook bijna elke wedstrijd gespeelt en zit nu in februari al op 34 wedstrijden. Aangezien je al zoveel aanvallers in de lappenmand hebt snap ik dat je zuinig op hem bent. Die jongen liep de longen uit zijn lijf tegen Olympiakos en als je door wilt heb je hem echt nodig. Ik snap het wel.

22 februari 2021 om 10:05

Spelers sparen doe je niet tegen een directe concurrent of zelfs clubs uit de top 7. Als PSV hier uiteindelijk niet wint dankzij zijn roulatiesysteem had hij echt een probleem gehad. Je speelt donderdag pas weer tegen Olympiakos, genoeg tijd om te herstellen.

22 februari 2021 om 10:14

Maar twente staan 8e? Volgens mij stonden ze daar voor deze wedstrijd ook. Daarnaast zul je hem af en toe een beetje rust moeten gunnen? Volgens mij hebben ze nu continu 2 wedstrijden per week gespeelt. Laatste wat je wil is Malen die ook geblesseerd raakt.

22 februari 2021 om 10:17

Volgens mij speelde PSV tegen Vitesse

22 februari 2021 om 10:19

Goedemorgen, ik heb meer koffie nodig. Wordt aan gewerkt. Ergens heb je daar dus wel een punt. Daar kan je kritisch op zijn. Maar ik denk dat je ook niet van hem kan verwachten dat hij 45-50 wedstrijden gaat spelen.

22 februari 2021 om 10:35

wat een arbitraire regel om te stellen dat je het niet doet tegen de top 7. Als Vitesse 6e of 8e stond had er waarschijnlijk een ander getal gestaan. Ik vind het een prima keuze van Schmidt, helemaal omdat hij niet te trots is om zijn 'fout' te corrigeren in de rust om zo alsnog te winnen.

22 februari 2021 om 10:55

Dat is inderdaad arbitrair, maar heeft ook te maken met de stand op de ranglijst (verschil in punten met directe concurrenten) Er is PSV veel aangelegen om 2e te worden. Had je gisteren verloren dan maak je het jezelf moeilijk.

En trots zijn om zijn fout toe te geven? Haha hij zal wel moeten....als hebben we bij Feyenoord al jaren trainers die dat niet in de rust doen, maar pas in de 75e minuut of later.

22 februari 2021 om 11:45

Het zou moeten inderdaad, maar legio trainers vertikken het. Niet alleen bij Feyenoord wat jij nu aanhaalt.

22 februari 2021 om 11:22

En hoeveel van die wedstrijden heeft hij de volle 90 minuten gespeeld? En 34 wedstrijden in 28 weken valt toch reuze mee? En tegen Olympiakos viel het allemaal wel mee met zijn werklust.
Vriend en vijand is het er toch mee eens dat Schmidt er op zijn zachtst gezegd een vreemd wisselbeleid op nahoudt. Deze opstelling was hoogst opmerkelijk.
Daarbij vind ik zijn methode van spelers sparen nou nog niet bepaald tot minder blessures heeft geleid.

22 februari 2021 om 12:12

Die rust die je hem telkens geeft blijft weinig van over als hij in de duels waarin hij rust krijgt telkens toch nodig hebt en hem van de bank moet laten komen. Laat hem dan tegen Omonia thuis (wat nergens om ging) lekker op de bank zitten. Geef hem rust in bekerwedstrijden tegen clubs uit de Eerste Divisie of haal hem eraf al je na een uur 4-1 achter staat tegen PAOK. En stem zijn wisselbreurten een beetje af. Het elftal wat gisteren begon mag het predicaat subtop waardig amper hebben.

Als Roger Smidt zo door blijft gaan, gaat het hem de kop kosten. Hij vindt het allemaal heel logisch wat hij doet, maar niemand snapt er wat van, en dat gaat op den duur schuren.
De risico's die hij neemt met zijn opstellingen zijn te groot. Tegen Sparta ging het net goed, tegen Vitesse ook maar net. Vroeg of laat loopt hij weer tergen onnodig puntverlies aan, en dat stapelt zich maar op. Zoals ik het nu zie ik zijn vertrek onvermijdelijk, tenzij hij het iets anders gaat aanpakken, of het geduld van Toon Gebrandts heel lang duurt.

22 februari 2021 om 10:08

Dan ken jij Gerbrands niet. Die heeft samen met John de Jong alles op Schmidt gezet. Ik zie totaal geen reden om aan ontslag te denken. Ook zullen Gerbrands en de Jong dan op moeten stappen, mocht dit wel gebeuren. Want zij zijn verantwoordelijk voor Schmidt en in een eerder stadium van Bommel.

22 februari 2021 om 10:15

Maar heeft in dit stadium een trainer ontslaan nu echt veel nut? Kijk maar naar je willem 2, die alleen maar meer lijkt te zakken. Lekker het seizoen uitspelen en dan inventariseren wat je gaat doen.

22 februari 2021 om 10:18

Dat wordt inderdaad altijd gezegd, maar de keren dat de technisch of algemeen directeur opstapt als de trainer ontslagen wordt, zijn op 1 hand te tellen.
In principe zijn zij natuurlijk altijd verantwoordelijk voor de keuze van de trainer, en dus is ontslag van diezelfde trainer altijd een falen van hun eigen beleid.

22 februari 2021 om 11:19

Als Roger Schmidt zo doorgaat worden we tweede in de competitie en hebben we voor het eerst in jaren overwinterd in Europa. De resultaten geven nog geen reden voor ontslag.

In tegenstelling tot de meesten snap ik hem wel. Ik heb ook ergens het gevoel dat hij op de langere termijn een machine van PSV maakt. Hij heeft een speelstijl waarvoor de spelers fit genoeg moeten zijn. Daarnaast heeft hij ook een Bundesliga-mentaliteit. Hoe vaak hebben we niet gehoord van Nederlandse spelers dat ze conditioneel moesten aanpoten bij de Bundesliga (zie interview Dost over Magath)? Hij wilt het echter langzaam opbouwen, zodat zijn spelers niet kapot raken (in combinatie ook nog is met drukke speelschema door corona). Zijn timing was misschien niet helemaal juist, maar ik denk dat hij ook ziet dat de landstitel eigenlijk ontzettend ver weg is. Waarschijnlijk wilt hij een kamikaze aanval op Olympiakos gaan doen. Goed ook nog. Alles of niets. Anders ga je niet met 2 doelpunten verschil winnen. Ben benieuwd.

22 februari 2021 om 10:07

Als ie donderdag wint (en daar ga ik wel vanuit) dan heeft het toch verrassend goed uitgepakt allemaal.

22 februari 2021 om 10:09

Op basis van wat denk jij dat PSV wel gaat winnen? Ze hebben niet voor niks met 4-2 verloren vorige week.

22 februari 2021 om 10:14

Omdat Olympiakos helemaal geen bijzonder team is. PSV was donderdag zelf gewoon om te huilen.

22 februari 2021 om 10:19

Men kan in ieder geval niet op Schmidt zeiken dat hij er niet alles aan gedaan heeft....alhoewel zeikers moeten zeiken dus men zal wel weer wat vinden...

Staat keurig op plek 2 na Ajax, overwinterd in Europa en zet daar ook een hoop op (goed voor NL punten) en verliest van Ajax in de beker wat kan gebeuren en op een manier (2 rode kaarten) waar je verzachtende omstandigheden hebt.

Geef die man wat vertrouwen, na de start met corona staat hij er prima voor!

22 februari 2021 om 10:21

@tvl11, zo zullen ze bij Olympiakos ook denken over de verdediging en het middenveld van Psv. Ook niks bijzonders... Ik geef ze wel een kans, maar jed oet nu net als het een offday was. De verdediging van PSV maakt vrijwel iedere wedstrijd 2 a 3 grote fouten en krijgt zelfs tegen Volendam in één helft 15 schoten tegen.

22 februari 2021 om 10:24

Dat bedoel ik ook. Ik vind Olympiakos geen bijzonder team maar PSV bakt er zelf helemaal niets van. Overal mist wel wat, geen stabiele keeper, onervaren centrale verdedigers, backs die niet kunnen verdedigen. Geen creatieve controlerende middenvelders. Creatieve aanvallende middenvelders zijn dit seizoen nooit fit en de 2 spitsen hebben veel te veel offdays.

22 februari 2021 om 11:17

Backs die niet kunnen verdedigen is toch normaal? Dat is modern voetbal. Je gaat me niet zeggen dat Alba, Dest, Marcelo en Carvajal goede verdedigers zijn. Al vind ik wel dat Max inderdaad wat meer verdedigend werk moet leveren. Creatieve controleurs vind ik redelijk raar. Dit zal te maken hebben dat we in Nederland geen fan zijn van de ouderwetse nummer 6. Goede creatieve controleurs vind je volgens mij alleen op het hoogste niveau. De hele aanval van PSV is het hele seizoen nog niet geheel fit geweest, jullie hebben zoveel creativiteit. Dan heb je die keeper, die zeker geen uitblinker is maar ik vind hem beter dan Zoet of Unnerstall. PSV haar centrale verdediging moet wel nodig aangepakt worden, hiervoor zou ik bellen met Manchester City (stiekem ben ik zaakwaarnemer van Ita ). Daar kunnen jullie een van de betere verdedigers van de eredivisie voor enkele miljoenen ophalen.

22 februari 2021 om 11:23

Op basis van de aanvallende kwaliteiten van Psv. Die kunnen op een normale dag 3-4 doelpunten maken. De laatste 15 wedstrijden thuis, hebben ze namelijk 7 x meer dan 3 goals gescoord en er 12 gewonnen.

22 februari 2021 om 12:11

@nl_modric,

Leuk dat PSV aanvallende kwaliteiten heeft, maar tegen Olympiakos was het niet de eerste keer dat de verdediging van PSV weer eens niet thuis gaf. En nu moeten ze komende week(tegen zowel Olympiakos als Ajax) aantreden zonder de enige speler die in ieder geval verdedigend niet verzaakt namelijk Sangaré. Leuk dat ze scoren, maar helemaal Europees gaat het gebrek aan de nul kunnen houden PSV opbreken vrees ik.

22 februari 2021 om 12:23

Het enige wat ik zie zijn negatieve reacties over Psv, maar ze staan inmiddels stevig tweede en hebben de EL groepsfase overleefd. De topplayers hebben genoeg rust gehad afgelopen weekend en met Ihattaren, Malen, Gotze hebben ze heel veel kwaliteit in huis. Itt andere geloof ik er nog wel in, omdat de NL helemaal niet zo slecht is en ik denk al helemaal niet slechter dan de Griekse competitie. Kom op zeg, we hebben het over een ploeg waar een 34 jarige El Arabi topscorer is (die nooit verder is gekomen dan Granada), een uitgerangeerde Valbuena van 36 jaar (wat wel een fantastische voetballer was) en een uitgespuwde Bruma die er bij psv helemaal niks van bakte. Dan hebben ze nog Mvila die het geweld van de PL totaal niet aankon en hebben ze een 36 jaar oude Holebas achterin staan. (als vaste basisspeler) Sorry hoor, maar dan schat ik onze toppers toch wat hoger in.

Het verbaast me echt dat er nog zoveel mensen zijn die Schmidt verdedigen. Ik vind de man echt incapabel. Hij komt met rare opstellingen, een rare tactiek, als er een keer goed gevoetbald wordt is dit maximaal 45min tot een uur, dat hoort niet bij een topclub als Psv. Daarnaast zijn zijn wissels nog onbegrijpelijker dan de wissels die Ten Hag begin seizoen doorvoerde. Ook vind ik het schrijnend om te horen dat het nooit aan zijn team of hemzelf ligt, er is altijd wel een externe factor die schuld krijgt. Bijzonder vervelende man.

22 februari 2021 om 11:22

Kijk eens na die aanvallers die ze missen. Gakpo, Madueke, Ihatarren, Romero, Ledezma, Gotze die net terug komt. Bij Ajax zagen we vorig seizoen ook het effect van veel blessures op 1 positie. Dat heeft ook invloed op de wissels want als iedereen fit was had je echt niet Vertessen erin gegooit. In de media komt hij inderdaad soms wel erg irritant over, daar ben ik het met je eens. Maar als ik alles vergeleek met hoe Van Bommel speelde, met 11 eilandjes die niet met elkaar communiceerden vind ik wel dat PSV stappen heeft gemaakt. Nee het is niet je Ter Hag (wie gewoon heel goed is als trainer), maar ik denk niet dat veel trainers het beter hadden gedaan.

22 februari 2021 om 11:41

Vond jij het met Gotze, Ihattaren (die gewoon op de bank zat), Madueke en Gakpo dan zoveel beter? Volgens mij is er al sinds het begin aardig wat kritiek op Schmidt. Ook toen hij al die spelers tot zijn beschikking had. Alleen kon het toen nog worden weggezet als een aanpassingsprobleem.

22 februari 2021 om 13:02

Gotze is zat op de bank omdat hij net terug komt van een blessure en donderdag ook al speelde. Met Madueke en Gakpo ging het wel wat soepeler dan nu. Ook had je toen betere wissels.

22 februari 2021 om 14:37

@soccerskins

Gotze is misschien wel de beste voetballer van de Eredivisie, die gast laat alles er zo makkelijk uit zien.

Zijn mensen in de voetbalwereld nou alles en iedereen aan het ophitsen of snappen ze er echt niks van? Doet iemand eens iets anders, kan dat niet. Doet iemand steeds hetzelfde moet er verandering komen.Het is ook nooit goed.Ik vind dat, zeker nu met de 5 wissels, Schmidt dit veel eerder zo had moeten doen. Je hebt veel spelers die van een blessure komen en je team houdt het nooit langer dan 60 minuten vol. Dan ga je toch tactiseren? Eindelijk doet Schmidt dat op de goede manier en dan is het weer volgens iedereen verkeerd. Dat vind ik vreemd, want in veel sporten is hetgeen Schmidt heeft gedaan iets heel normaals wat vaak goed werkt. De voetbalwereld is dan wel heel erg star en kortzichtig. Dat in combinatie met het onvermogen van selecties om, binnen een wedstrijd of zelfs seizoen, van systeem/opstelling te wisselen laat wel zien hoeveel intelligentie er mist.

Iemand zal Roger Schmidt toch hopelijk wel even uitleggen dat er een hele belangrijke week voor de deur staat met Olympiakos en Ajax en dat als je nog iets wilt maken van dit seizoen dat ze die wedstrijden dan gewoon moeten winnen. Dus geen rare fratsen en getover met opstellingen. Maar gewoon met je beste 11 gaan spelen. Dus Malen gewoon in de Basis met Zahavi Gotze en Ihataren daarachter en Gewoon Dumfries,Teze,Boscagli en Max. Het is zo simpel maar Schmidt lijkt het maar niet te willen begrijpen

22 februari 2021 om 11:21

Ik gok dat Schmidt ook het liefst elke wedstrijd z'n beste elftal 90 minuten wil laten spelen. Maar dat kan eenvoudigweg niet. Sommige PSV-ers hebben sinds midden september al circa 35 officiele wedstrijden gespeeld, die zullen toch zo nu en dan wat rust moeten krijgen. Verder heb je het over "gewoon" Gotze, Ihattaren en Boscagli opstellen, maar Gotze komt net terug van een blessure, Ihattaren was ziek en Boscagli was geblesseerd.

Deze trainer wil gewoon zijn spelers zoveel mogelijk rust bieden, zijn tactiek is daarop gebaseerd dus wissels hij zoveel mogelijk.
Ook omdat hij waarschijnlijk vind dat hij veel meer dan 11 basiswaardige krachten heeft.
Hij staat met zijn gedachte en wedstrijdbenadering overigens gewoon 2e, dus wat is het probleem.
Er staat een ploeg boven je omdat die iets meer te besteden hebben en daarom wat mee kwaliteit op het veld hebben staan.
Als die 2e stonden, dan was dat pas een probleem geweest.

22 februari 2021 om 11:53

Tinus45, dat argument van iets meer te besteden kan je hier niet opvoeren. Alsof een Schmidt een stel koekenbakkers tot zijn beschikking heeft, die voor een duppie naar Eindhoven zijn gekomen. Daarnaast, ook Ajax heeft een tijd last gehad van vele blessures. Daar valt helaas niet tegen op te boksen. Dat Schmidt zijn spelers spaart snap ik ook prima, alleen de momenten waarop hij dat doet vind ik vrij onlogisch. Hij had het gister over wapens die hij op de bank wilde hebben. Dat vind ik echt een argument van niks van Schmidt, want welke wapens heb je dan op het veld staan als een deel van je spelers geblesseerd is en je overige sterkhouders op de bank? Lekker logisch.

Spelers soms rust geven is OK. Maar zo vaak? En dan is de vorm er nog niety in de maanden dat het moet gebeuren. Komt ook nooit een ingespeeld elftal op deze manier. Rouleren kan als er een duidelijk systeem staat en je makkelijk een poppetje kan veranderen, zeker als de selectie breed is, hetgeen niet zo is bij Psv.

Aan de andere kant moet PSV deze week ook nog tegen Olympiakos en Ajax, dus ergens is het wel te begrijpen....

Schmidt redeneert als volgt;
ik laat met de mindere spelers de tegenstanders moe worden en als het moment daar is zet ik mijn betere spelers in. Het kan mislopen als de tegenstander je meteen kapot maakt dan heb je pech.
Vitesse verzuimde dit en dan heeft Schmidt gelijk.
Zondag start hij met zijn sterkste team daar ben ik van overtuigd

Ik vind het zo makkelijk scoren weer.
Vorig jaar heeft Malen een hele zware knieblessure gehad. Dat in het achterhoofd houdend.
Sinds zijn eerste wedstrijd dit jaar op 15 augustus heeft hij 41 wedstrijden gevoetbald. Dus 41 wedstrijden in 6 maand tijd. Dat na een zware blessure..

Schmidt maakt inderdaad soms rare keuzes. Dat hij Gotze spaart, lijkt me logisch. Die jongen is heel erg blessuregevoelig. Maar Malen en Teze hadden gisteren echt wel kunnen starten. Dit waren te veel wissels met te veel zwakke broeders in het veld. Met Fein, Baum, Guti en Mauro ga je de strijd niet winnen. Dat is alleen veel meer de Jong zijn schuld dan die van Schmidt. De eerste 11 zijn goed, daarna is het middelmaat tot onvoldoende.

Als je echt flink wil rouleren, moet je natuurlijk wel genoeg spelers van ongeveer dezelfde kwaliteit hebben om te wisselen. En die heeft PSV op dit moment gewoon niet, vooral omdat Madueke, Gakpo en Gotze er best even uit hebben gelegen. Dus als je dan teveel wisselt, neemt de gemiddelde kwaliteit teveel af. Met name qua vleugelspelers ontbreekt er veel aan bij Psv, als je dan ook nog je beste speler (malen) op de bank laat, blijft er weinig over.

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom de meeste hier Schmidt verdedigen. Het is eigenlijk elke week iets met hem. Of hij wisselt al zijn beste spelers na 60 minunten (waardoor ze punten verliezen) of hij begint met een zaad opstelling. Spelers als Gotze, Malen en Max moeten gewoon wekelijks spelen. Zeker tegen een ploeg als Vitesse.

Ik vond de mening van Perez wel netjes bij ESPN. Hij zegt niet altijd achter de keuzes te staan van Schmidt, maar waardeert wel dat hij een geheel eigen kijk op het spelletje heeft en te allen tijde achter zijn eigen filosofie blijft staan. Dat valt te prijzen, ondanks de kritiek die hij krijgt en het zeer wisselende spelbeeld wat we zien. Ondanks dat staat hij 2e (je moet het hoogste nastreven maar gezien de selectie van Ajax is een 2e plek normaal gesproken het hoogst haalbare) en doet in principe nog mee in 2 competities. De kans is wel groot, zo niet 100%, dat er geen prijzen gewonnen worden dit jaar. Dat is uiteindelijk wel waar hij op afgerekend moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

‘Net als Ihattaren was hij een kapitaal voor PSV, maar hij verklootte het zelf’

Het is volgens het Eindhovens Dagblad zeer twijfelachtig of Mohamed Ihattaren volgend seizoen nog onder contract staat bij PSV. De regionale krant meldt dinsdag dat de negentienjarige middenvelder onlangs intern heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren