Tannane werd afgelopen maand lucratieve transfer door de neus geboord

Maandag, 22 februari 2021 om 08:09 • Laatste update: 08:22

Oussama Tannane was afgelopen maand heel dicht bij een vertrek bij Vitesse, zo onthult hij in gesprek met de Gelderlander. Het regionale dagblad schrijft dat de 26-jarige aanvallende middenvelder een lucratieve overstap naar Spanje had kunnen maken. De vraagprijs van Vitesse zou uiteindelijk een struikelblok hebben gevormd in de onderhandelingen over het vertrek van Tannane.

“Er was van meerdere clubs interesse. Uiteindelijk is er geen deal tot stand gekomen”, geeft Tannane te kennen. De Gelderlander schrijft dat de aanvallende middenvelder door ‘tal van clubs’ gevolgd werd, vanuit Frankrijk en Spanje tot Duitsland, Rusland en het Midden-Oosten. Tannane speelde eerder buiten de landsgrenzen voor Saint-Étienne en Las Palmas, waarna FC Utrecht hem in eerste instantie op huurbasis terughaalde naar Nederland. Vervolgens pikte Vitesse hem in de zomer van 2019 op en de Arnhemmers namen hem een jaar later definitief over van Saint-Étienne.

Het artikel gaat verder onder de video
Pasveer gelooft niet in dopingverhaal: 'Hopelijk kan Onana snel weer spelen'
Meer videos

“Ik heb altijd gezegd: ‘Er moet iets geks komen, voordat ik bij Vitesse wegga’. Maar dat diende zich in de winter dus ook aan. Ik wil de clubnaam niet geven. Maar het was top. Het was bijna rond. Met die club was alles rond. Maar uiteindelijk ketste de overgang af. Dat was wel even een domper”, zegt Tannane. Met 5 doelpunten en 7 assists in 23 officiële optredens kent de elfvoudig Marokkaans international een uitstekend seizoen. “Dat de deal afketste, spookte wel door het hoofd. Ik ben een mens. Al die perikelen hadden invloed op mijn spel. Maar uiteindelijk moet de knop dan ook een keer om. Dat heb ik mezelf opgelegd.”

Tannane noemt het ‘geen probleem’ om het seizoen bij Vitesse af te maken, aangezien hij zich afgelopen zomer had voorgenomen om zich in een heel seizoen in de kijker te spelen. Zijn contract in Arnhem loopt nog door tot medio 2022. “Ik moet bij Vitesse de competitie afmaken. Ik ben gelukkig hier. We spelen dit seizoen over het algemeen toch leuk voetbal, ook al gaat het nu minder. Ik wil iets neerzetten met Vitesse. Een eindklassering in de top vier, ik geloof daar zeker in, zou geweldig zijn. Dat verwachtte op voorhand niemand. En we hebben een kans in de beker. Man, die cup oppakken in de Kuip, dat zou fantastisch zijn.”


Poll

Moet een Nederlandse topclub Oussama Tannane oppikken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door expert1962)

Hmm Spanje? Dat zal ik toch eerder denken aan clubs als Celta, Osasuna, Valladolid ofso maar hoger komt hij echt te kort. Overigens blij dat hij is gebleven. Ondanks dat ik me mateloos kan irriteren als die weer eens 10x achter mekaar op goals schiet weet je ook dat hij wel beslissend kan zijn

22 februari 2021 om 08:41

Hij kom zeker niet te kort voor betere ploegen en de ploegen die je noemt lijken me niet van de categorie "top", zoals hij het noemt. Misschien toch meer richting de hogere middenmoot?

22 februari 2021 om 08:49

Qua aanleg komt hij zeker niet tekort, maar bij een club als Celta is hij niet meer de grote man met een vrij rol. Ik denk persoonlijk dat het dan al snel minder gaat bij hem. Trouwens, ik hoor commentatoren altijd zeggen dat hij eindelijk mentaal op de goede weg zit, wat ik zeker geloof. Ik hoor ze dan echter ook zeggen dat hij eindelijk afgetraind is, maar als ik hem zie spelen kan ik me bijna niet aan de indruk onttrekken dat hij nog altijd wel erg aan de zware kant is. Als Vitesse fan zul jij daar vast nog een beter beeld van hebben. Is hij echt afgetraind?

22 februari 2021 om 13:59

Hij schommelt duidelijk met zijn gewicht. Zo is hij nu weer wat te zwaar inderdaad, dat kon je duidelijk zien tegen Psv. Op dat gebied zit er mentaal iets niet goed in ieder geval (hij heeft in vroegere interviews aangegeven dat hij issues had om zich aan een goed eetpatroon te houden, dus het is geen schildklier-afwijking o.i.d.). En ik denk inderdaad ook dat Tannane gevoelig is voor een juiste sfeer, rol en waardering in het team. Dat klikt nu allemaal goed in elkaar bij Vitesse, maar zal me niet verbazen als dit in een ander team wat minder is dat dat snel negatieve invloed heeft op zijn prestaties.

22 februari 2021 om 09:05

Ja dat denk ik ook. Ik bedoel Idrissi en Promes haalden het allebei niet bij Sevilla, dat is de club die ik na de top-3 wel als top zie. Nu doet Sociedad het ook goed, maar gok niet dat hij daar terecht zou kunnen als vervanger van Portu, Oyarzabal of zelfs Januzaj. Dan kom je inderdaad bij Celta, Osasuna en misschien zelfs Cadiz uit. En daar is niks mis mee, ik snap ook dat hij het als top ervaart en snap dat je met je hoofd al in Spanje zat.

Top zal zich niet meer melden voor hem. Gedraagt zich als de grote ster van de ploeg en dat kan bij Vitesse. Maar niet bij een stap hoger. Anders was hij bij Saint Etienne wel gelukt. Maar dat liep toch anders. Lekker bij Vitesse blijven. Hij blij en Vitesse blij.

22 februari 2021 om 10:01

@ehvoetbalstad "anders was hij bij Saint Etienne wel gelukt. " Onzin man. Dat je ergens mislukt betekent niet dat je overal niet kan slagen he. Berghuis mislukte bij Watford en is nu beste bij Feyenoord en Oranje international. Tapia mislukt bij Feyenoord en nu in belangstelling van grote clubs. Ambrabat mislukt bij Feyenoord en ook deels Begie. Grote meneer in Italie. Vormer ook mislukt en vaste basisspeler van kampioenskandidaat. Zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken.

22 februari 2021 om 11:37

Berghuis mislukte in de Premier League omdat dat niveau hem niet ligt. Ik zie Berghuis niet domineren bij een Engelse subtop op dit moment. Kijk naar het materiaal dat een Everton bijvoorbeeld heeft.

Voor Bazoer en Tanane is Vitesse de perfecte stap in hun carrière gebleken denk ik. Beide spelen nu op regelmatige basis en tonen hun kwaliteiten. Toch zullen ze op een hoger niveau ook moeten kunnen bewijzen in de 'het belang van het team' te kunnen spelen. Tanane zal bij Ajax of PSV nooit zo'n vrije rol kunnen pakken als hij nu bij Vitesse heeft, daar lopen meer spelers met zijn kwaliteiten. Ben benieuwd of hij (en Bazoer) die stap weer kunnen maken.

22 februari 2021 om 10:03

Psvfan700 als Vitesse Europees haalt, zou mooi zijn als team bij elkaar blijft. Ook sterker subtop met AZ, Feyenoord en Vitesse is beter voor Ajax en Psv.
Mochten ze geen Europees halen, dan zou mooi zijn als Feyenoord beide spelers kan halen. Mogelijk gaan Berghuis, Jorgenson en Senesi weg. Komen wat plekken vrij en geld.

22 februari 2021 om 10:31

Aan Tannane moet je als Feyenoord echt niet aan beginnen. Vanuit de Eredivisie is de laatste jaren te veel gebleken dat de stap naar Feyenoord erg groot is en ik ben niet overtuigd dat Tannane nog een stap in zijn ontwikkeling kan maken en zo Feyenoord verder kan helpen. Iets wat ik bij Bazoer wel zie.

22 februari 2021 om 12:08

Sorry maar tannane en bazoer zijn bij psv meteen een van de beste als ze daar komen. Zou dom zijn van psv als ze die beiden niet halen dan hebben ze nog enigszins kans ajax lastig te maken.

Je vraagt je alleen af, zijn stap hogerop is al vaker mislukt en dat waren ook niet de allergrootste clubs in het buitenland. Wat is er nu veranderd waardoor het nu wel een succes gaat worden?

22 februari 2021 om 09:23

Je kunt toch blijven proberen? Als hij nu bij Vitesse een hoog niveau aantikt (en hij weer laat zien dat hij het kan, bounce back, ... enzovoort) moet je het toch proberen. Zeker wanneer een andere club een veel beter contract aanbiedt.

22 februari 2021 om 13:00

Dat kan zeker, maar ik heb het idee dat dit soort spelers te weinig in zichzelf zoekt wat er telkens mis is gegaan. Dus dan is de kans groot dat het weer gaat gebeuren. Maar hij mag mij zeker het tegendeel bewijzen!

Ik ben blij dat hij gebleven is, dat sowieso, want daarvoor is hij te belangrijk en te creatief. Maar feitelijk gezien moet zijn rendement wel omhoog. Als het als 10 in een wedstrijd niet lukt, zou ik hem weleens vanaf de flanken willen zien. En verder zegt hij het goed, na een aantal mislukte avonturen moet hij ook beseffen dat hij bij Vitesse op zijn plaats is en daar ook de waardering krijgt. Aankomende zomer wordt een belangrijke transferzomer voor Vitesse. Tannane, Bazoer, Doekhi zullen voor een vertrek staan, het zal niet meevallen om goede en betaalbare vervangers te vinden. Spelers als Bero, Gong en Bruns zijn gemakkelijker te vervangen !

Ik blijf het toch heel bijzonder vinden, hij wordt door velen de hemel in geprezen. Ik vind het allemaal wel meevallen op het moment. Na een minuut of 25 loopt hij dikwijls over het veld te sjokken, wachtend op die ene bal die hij krijgt en dan zo waar wat moois laat zien. Hij draagt nog steeds kilootjes teveel met zich mee. Een topfitte Tannane zou die stap hogerop eenvoudig moeten maken. Maar in deze vorm voorspel ik weinig goeds.

Gisteren eens zitten letten op Tannane en Bazoer en god wat waren zij slecht. Nagenoeg niks goedgedaan. Bazoer loopt erbij alsof hij Beckenbauer is en Tannane klaagt meer dan dat hij goede ballen geeft.

22 februari 2021 om 13:32

Met name wat je zegt over Bazoer kan ik het alleen maar mee eens zijn. Die is na een goede seizoensstart echt gaan geloven dat hij een wereldtopper is op CV

Ik vind het een leuke speler hoor, maar hij mag echt doen wat hij wil bij Vitesse. Dit zou bij PSV of Ajax al onacceptabel zijn, tenzij het rendement nóg veel hoger is. Ik vind het met dit soort jongens wel altijd een minpunt dat het hele team gaat leunen op die speler. Wanneer hij dan wegvalt, is de creativiteit meteen ver te zoeken in de ploeg.

Ik zit toch ergens aan Ajax te denken die na de te hoge vraagprijs toch overgestapt is op het huren van Idrissi. Tannane als gokje nemen voor onder de 3 miljoen zou ik altijd doen. Een man met ontzettend veel potentie, maar helaas net zo diepe dalen. Dat laatste heeft hij meer laten zien. Ook bij Saint Etienne heeft die in sommige wedstrijden mooie dingen laten zien.

Ik ben benieuwd wat de vraagprijs van Vitesse is geweest waardoor de transfer niet door ging.
Schat zelf rond de 9 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper240
D. DoekhiVerdediger231
M. WittekVerdediger230
O. DarfalouAanvaller236
L. OpendaAanvaller237
R. BazoerMiddenvelder224
O. TannaneAanvaller215
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

11 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 21 5 5 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
2018/2019 FC Utrecht 15 1 3 0
2017/2018 Saint-Étienne II 2 4 0 0
2017/2018 Las Palmas 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Tannane hoopt op Ajax: ‘Dan kom ik heel stoer met de beker naar Amsterdam’

Vitesse bereikte woensdagavond ten koste van VVV-Venlo de finale van de TOTO KNVB Beker. Door doelpunten van Armando Broja en Oussama Tannane werden de Limburgers met 2-0 verslagen. Na afloop sprak...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren