Advocaat lijkt timing Feyenoord-leiding niet te waarderen: ‘Dan krijg je dit’

Zondag, 21 februari 2021 om 15:32Rian Rosendaal • Laatste update: 15:34

Dick Advocaat is niet blij met de onrust die is ontstaan rondom de eventuele salarisverlaging. De Feyenoord-directie hoopt dat de spelersgroep akkoord gaat met een nieuwe loonoffer om zo de coronacrisis te bezweren, een initiatief dat naar verluidt op veel weerstand stuit bij de spelers zelf. Advocaat is met name niet bij met de timing van de mededeling van het bestuur van Feyenoord, zeker in een voor de club zo belangrijk week op sportief vlak.

"Het bestuur zal zijn redenen hebben gehad om dat tegen de groep te vertellen", opent Advocaat zondagmiddag in gesprek met ESPN na het 2-2 gelijkspel tegen FC Twente. "Maar dat moet wél opgelost worden. Ik wist wel van het gesprek af, maar ik wist niet de uitkomst, dat niet. Maar nogmaals: het moet worden opgelost tussen het bestuur en de spelersgroep. En de timing? Ja, als het al was opgelost dan was er niks aan de hand geweest. Maar het was nog niet opgelost, dan krijg je dus ook dit soort situaties." Advocaat weet overigens niet of de perikelen rondom de salarisverlaging doorwerken in de hoofden van de spelers. "Dat is moeilijk te meten, ik zal het ze morgen (maandag, red.) vragen."

Het artikel gaat verder onder de video
Flick ondanks nederlaag tevreden: 'De toekomst is rooskleurig'
Meer videos

Spelers van Feyenoord in conflict met directie over loonoffer

De geplande salarisverlaging lijkt een bron van ergernis te zijn voor de Feyenoord-spelers.Lees artikel

Jens Toornstra lijkt eveneens niet blij te zijn met de plannen van de Feyenoord-leiding omtrent een tweede loonoffer in De Kuip. "Ik heb me voorgenomen om alleen over de wedstrijd te praten, maar ik kan erkennen dat we de mededeling gehad hebben en hebben aangehoord", zo klinkt het in gesprek met ESPN. "We hebben geen kans gekregen om te accepteren of te weigeren. Het was een mededeling. Meer ga ik er niet over zeggen", aldus Toornstra, die zichtbaar niet gelukkig is met het voornemen van Feyenoord om een tweede tijdelijke salarisverlaging door te voeren. Het Algemeen Dagblad meldde afgelopen week al dat de spelers vooral ontevreden zijn over het feit dat er slechts een mededeling is gedaan en dat er geen kans is voor overleg met de Feyenoord-directie.

Steven Berghuis legt de focus op het duel met FC Twente. Volgens de aanvoerder is het 'nooit een felicitatie waard als je 2-2 speelt'. "We waren heel slordig. De eerste twee goals gaven we zo weg en er waren meer momenten dat we bal zomaar in de voeten van een Twente-speler speelden", zegt de aanvaller in een analyse bij ESPN. Berghuis ziet overigens geen groot verband tussen het puntenverlies van zondag en de 4-3 nederlaag tegen sc Heerenveen in de TOTO KNVB Beker van woensdag. "Natuurlijk was de bekeruitschakeling een klap. Dat is pijnlijk geweest. Je moet door en daarom ben je ook prof. Uit elk dieptepunt kan je herrijzen en daar hou je je aan vast. We zijn natuurlijk wel met elkaar bezig, maar het is niet gelukt om het om te draaien", aldus Berghuis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Het zal ook een keer wel aan Dick zelf liggen wat er vandaag gebeurd is. Bah!

21 februari 2021 om 16:41

Misschien moet Berghuis het filmpje van van Persie even laten zien, werkte bij Emmen ook!

21 februari 2021 om 17:43

Misschien moet Berghuis gewoon zijn aanvoerdersband inleveren. Hij heeft totaal geen waarde als captain. Hij speelt gewoon zijn eigen wedstrijd, zeurt alleen tegen de scheidsrechter maar zet zijn medespelers niet neer, wijst ze niet op hun fouten en heeft ook totaal geen contact met de bank omtrent bepaalde wisselingen. Dat interview van vandaag heeft dat echt naar buiten gebracht. Vraag journalist: 'Tijdens de wedstrijd, kan ik me voorstellen dat je als aanvoerder en technische staf probeert om het om te draaien, de mindset te veranderen waardoor het beter word. Is dat ook gebeurt? Berghuis:'Ja, geen idee, ik denk het wel. Je bent met elkaar bezig. Journalist:'Punt. Dat is het, maar niet gelukt'? Berghuis:'Nee, niet echt'

21 februari 2021 om 17:31

Begin zijn meestal onterechte excuses echt beu te worden. Wissel nog een Haps in min 85 ipv Jorgensen. Stel volgende week weer Diemers op. Geertruida op de bank, lekker bezig Dick. Wehrmann verhuren en Diemers opstellen? Nee Dick, het gaat dit seizoen gewoon skecht door jouw keuzes.

Advocaat zoek het eens bij jezelf. Je opstelling is laf, er is geen tactiek. Je wisselbeleid is dramatisch.

21 februari 2021 om 21:13

@Sander1410 uiteindelijk staan ze toch waar ze horen? Qua kwaliteit concurreren met AZ om plek 3. Doel kan beter zijn aantal spelers ontwikkelen zoals Kocku, Geertruide, Malacia, etc om volgend seizoen nieuwe poging te wagen. En waarde genereren met zulke spelers.

22 februari 2021 om 07:16

Misschien staan ze waar ze horen, maar met voetbal wat niet om aan te zien is en een coach die niet voor de winst gaat.

Nee Advocaat, je krijgt dit door je laffe spelopvatting, vreemde keuzes, niet tijdig ingrijpen en je tactische blunders.Sommige mensen denken dat dit het maximale is, maar er is nog zoveel te verbeteren. Er zit totaal geen idee achter en hij speelt om niet te verliezen. Door zijn uitspraken in de media en door zijn keuzes qua opstellingen vloeit het vertrouwen van sommige spelers weg en anderen kunnen altijd blijven staan. Het veldspel en de veldbezetting lijkt nergens op. En ingrijpen tijdens de wedstrijd kan hij ook al niet. Je moet winnen, maar laat Diemers en Linssen staan en je wisselt alleen de linksbuiten voor een linksback, terwijl je nog 3 spitsen op de bank hebt. Dat is gewoon de verkeerde mentaliteit...niet willen verliezen ipv willen winnen. Jeugdspelers krijgen geen kansen...jaja , het maximale wordt er echt uitgehaald. Ik weiger dat te geloven.

Altijd iemand anders de schuld geven. Kijk nou is gewoon kritisch naar jezelf man. Altijd kritiek op anderen, maar echt nooit op zichzelf. God, wat hoop ik dat die oprot zeg.

Dick heeft geluk dat hij een vriend van de media is. Zij wisselbeleid is om van te janken. 3 centrumspits op de bank als je moet scoren in de slotfase. Dat is al een reden voor ontslag.

nog een seizoen geduld. dan gaan we met dit povere materiaal onder Slot voetbal van een andere planeet spelen

21 februari 2021 om 15:47

Je blijft herhalen dat het aan het materiaal ligt, maar je kan niet ontkennen dat advocaat er niet het maximale uithaalt. Zijn laffe instelling zorgt ervoor dat iedere club denkt dat er wat te halen valt en ze mogen meestal ook nog lekker in de wedstrijd komen. Dick speelt om niet te verliezen en geeft de spelers geen vertrouwen door zijn uitspraken en zijn keuzes. Ik verwacht met Slot niet dat we kampioen worden, maar wel verzorgder voetbal met een idee en de wil om te winnen .

21 februari 2021 om 15:49

Daarbij moet je met dit materiaal gewoon van Twente, Emmen, Heerenveen en Wolfsberger kunnen winnen, maar Dick vindt een punt voldoende getuigen zijn wisselbeleid

21 februari 2021 om 15:53

het maximale wat er uit deze selectie te halen valt is een derde plaats maar de vijfde plaats zou ik ook nog naar behoren vinden. ik vind ons materiaal niet beter als dat van AZ en Vitesse en momenteel staan we op de vierde plek. beter voetbal verwacht ik ook niet onder Slot. bij AZ kon hij leuk voetbal spelen omdat hij daar het materiaal voor had met een aantal creatieve spelers. Feyenoord heeft dat niet en speelt het best vanuit een gesloten organisatie op de counter omdat we niet de middenvelders hebben die de oplossing naar voren zien. we hebben ook geen scorende spits wat sowieso ook een probleem is

21 februari 2021 om 16:11

Maar je moet het met me eens zijn dat Advocaat vreemde keuzes maakt. Qua scorende spits: jorgensen begon net weer een beetje te voetballen en vervolgens wordt hij niet meer opgesteld. Het middenveld is verkeerd neergezet, op deze manier staan ze vrijwel op een lijn en degene die nu het diepste staat is Diemers. Toen Kokcu verder naar voren stond op een middenveld met Toornstra en Fer voetbalde hij gewoon goed en was hij creatief. Nu wordt hij ingezet als lopende middenvelder. Daar ligt zijn kracht niet. Berghuid wordt in een soort countersysteem gebruikt terwijl dat niks voor hem is. Zorg in ieder geval dat je systeem ook je beste speler ondersteunt. Hij krijgt de bal nu op 40 meter van de goal. Slot gaat spelers hopelijk in hun kracht gebruiken en dan ziet het spel er hopelijk ook beter uit. Dan mag hij van mij ook nog de 3 2 in de laatste minuut tegen krijgen als hij door het inzetten van 3 centrumspitsen in ieder geval een poging doet om te winnen ipv een linksbuiten voor een linkback wisselen.

21 februari 2021 om 16:45

Inderdaad. Het kwalijke is dat hij, met of zonder woorden, jongens het gevoel geeft dat ze er niks van kunnen. Die aanpak prikkelt sommigen, maar bij een Jørgensen valt zoiets gewoon niet lekker. Terwijl dat toch echt een goede voetballer is. Ook Bozenik. Die is voetballend niet goed, maar heeft een neusje voor de goal en werkt bijzonder hard om beter te worden. Als je dan alleen maar hoort waar je niét goed in bent, stimuleert dat totaal niet

21 februari 2021 om 17:30

@fr010frdam ik ben het ook niet letterlijk iedere keer met de keuzes van Advocaat eens, maar toen Jorgensen wel werd opgesteld was iedereen aan het zeuren dat hij speelde als een lamzak en vond iedereen dat hij juist niet meer opgesteld moest worden. Eerst hoorden we bij Gio dat het spel beter kon, toen onder Stam, nu weer onder Advocaat. moeten we dan niet een keer tot de conclusie komen dat dat er gewoon niet inzit met dit materiaal qua spel? het scorende vermogen is ook een probleem. Sinisterra scoort 1 keer in de 5 wedstrijden en onze centrumspitsen hebben ook geen best rendement. Kokcu scoort nooit. dan houdt je alleen Berghuis over die voor de goals kan zorgen. laten we stellen Slot komt en moet Feyenoord aantrekkelijk laten spelen. wie verstuurt dan de dieptepasses waarmee je de aanvallers vrij voor de goal zet? welke spits gaat er 20 plus goals inschieten? kunnen we met 30 meter in onze rug spelen met dit centrum? wie gaat voor de diepgang en snelheid op de vleugels zorgen en welke controleur gaat het spel verplaatsen en voor de dynamiek zorgen? welke middenvelder gaat diep en sluit aan bij de aanvallers? ik zie die spelers niet echt en dat is toch wel een vereiste als je dominant aanvallend voetbal wil spelen

21 februari 2021 om 17:34

Vriend Japie. Met goede wissels win je hier vandaag alsnog na een dramatische wedstrijd. Laatste 10 minuten met Jorgensen is gewoon veel dreigender natuurlijk. Maar nee Haps mag aantreden

21 februari 2021 om 17:59

Aanvallend voetbal is weer een ander uiterste. Er is nog wel een middenweg tussen verdedigend en aanvallend. We willen toch wel een beetje vermaakt worden. Als je nu boven verwachting presteert met deze tactiek dan kan je het nog accepteren. Maar hadden we met een iets aanvallender tactiek niet gewoon hetzelfde bereikt? EL groepsfase eruit, kwartfinale beker eruit. En 12 van de 22 competiewedstrijden gewonnen.

21 februari 2021 om 20:02

@japie: ik verwacht volgend jaar geen wonderen. Ik verwacht dat Feyenoord onder Slot wel gaat werken aan de komst van creativiteit op het middenveld. Dat is onder van Bronckhorst in ieder geval nooit ontwikkeld. Die stelde steevast 2 brekers op (el ahmadi en vilhena) en een loper (kuyt/toornstra). Kokcu kan wat creeren maar die mocht niet aantreden. Stam heeft geprobeerd Berghuis centraal te laten spelen, maar onder Stam was niets een succes (en niemand fit). Advocaat gaat ook voor safety first, dat blijkt wel uit het feit dat hij niets wilde forceren dit duel. Alles gericht op de korte termijn. Prima, maar dan moet je wat mij betreft hoge ogen gooien en dat gebeurt niet met een 4e plek en de huidige vorm. Dan heb ik liever een 5e plek met desnoods minder punten en zichtbare groei dan dit.

21 februari 2021 om 15:51

ik ben al blij als Slot me wakker kan houden tijdens wedstrijden. Pas na de 2-2 begonnen we wat kansjes te krijgen.

21 februari 2021 om 15:53

Inderdaad Japie, de verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar aangezien in 2020 Dick het best presteerde van alle trainers, ben ik bang dat die droom niet gaat uitkomen.

21 februari 2021 om 16:13

Dick was qua cijfers de best presterende omdat hij amper toppers heeft gehad in dat jaar. Weinig verloren, maar wel gelijke spelen tegen clubs als Emmen. En dat zou dan volgens iedereen het maximale zijn

21 februari 2021 om 16:44

Met deze spelers groep? Ik denk van wel. Stam ging ermee onderuit. Advocaat hield het nog een jaar vol maar daarna werd het ook wat minder. Ik verwacht echt niet dat het onder Slot ineens anders gaat zijn.

21 februari 2021 om 17:44

Stam is ook een onbenul. Wou 90 min lang druk zetten en 70% balbezit. Ik heb geen 1 wedstrijd onder hem gezien waar dat gelukt is..

Als je niet beter voetbalt mag de club wel contributie gaan vragen aan de spelers.

Tuurlijk moet dickie zelfreflectie tonen. Hij bepaalt de tactiek en de opstelling die was niet om naar huis te schrijven. Maar het is ook frusterend voor de spelers om iedere keer loon in te leveren. Ook omdat het bestuur blijkbaar niet goed kan begroten. De eerste keer snap ik wel (dan kan je het op overmacht gooien:corona). Maar iedere keer een paar maanden salaris inleveren zorgt ook voor demotivatie.

21 februari 2021 om 15:57

Als dat de instelling is mogen ze zich kapot schamen. Je mag best balen van een loonsverlaging, maar we hebben te maken met de grootste crises sinds de 2e wereldoorlog. Als je dan uit solidariteit wat salaris moet inleveren lijkt me dat niet zo'n probleem . Zeker niet met de royale salarissen dat deze diva's krijgen

Het lijkt mij meer te liggen aan je eigen tactiek dik. Tegen Heerenveen haps en jorgenson brengen en vandaag alleen haps. Je zou maar spits zijn bij feyenoord , dan is je vertrouwen toch compleet verdwenen? Mochten spelers echt door dit voorstel zo slecht presteren hoop ik dat zij de rest van het seizoen op de tribune mogen zitten.

De spelers moeten inleveren maar de technische staf en het belijd word niet over gesproken, wat gaan zij inleveren om de spelers toch gemotiveerd te houden

21 februari 2021 om 16:03

DIe hadden in deze bezuinigingsronde al ingeleverd, net als jet kantoorpersoneel.
De spelers zijn de laatste in de rij.

Gewoon salaris in leveren na al die wanprestaties, advocaat weg want met dit spel wordt je vijfde of zesde...

Haha dat commentaar hierboven is wel mooi! Keepers die de bal weggeven, verdedigers die niet naar hun eigen kleur kunnen spelen... Wat moet je dan nog met tacktiek?

Ik kan die spelers best begrijpen dat het hun koud op hun dak kwam vallen. Ik denk dat als Feijenoord dit anders had aangepakt, om bv de spelers erbij te betrekken, dat het effect dan minder groot was. Denk ook niet dat het iets met timing te maken heeft, maar meer de manier waarop het werd gebracht

Natuurlijk zal het doorwerken in de hoofden van de spelers. Niet alleen het feit dat ze NU salaris moeten inleveren, maar ok de toekomst voor hen en hun gezinnen.
Bovendien hebben de spelers een zware wedstrijd afgelopen woensdag gespeeld.
Om de schuld bij Advocaat te leggen, wat ik hier boven heb gelezen vind ik onterecht.

Dick begint n karikatuur van zichzelf te worden, altijd excuses zoeken voor verliespunten , misschien is Dick te overschat als coach, alleen maar spelen om niet te verliezen IPV uitgaan van eigen kracht en durven te winnen met gedurfd voetbal

Ik vond het juist een briljante tactiek. 80 minuten net doen of je er he-le-maal niets van kan en dan in de laatste minuten bijna toeslaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Coronacrisis kan vertrek bij Feyenoord bespoedigen: ‘Situatie is veranderd’

Orkun Kökçü had vorig jaar zomer de clubs voor het uitkiezen. Onder meer Arsenal, Chelsea, Valencia en Napoli hengelden naar de diensten van de middenvelder van Feyenoord. De Rotterdamse club toonde...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren