PEC wil snel opvolger ontslagen Stegeman: ‘Verbeek is niet afgebeld’

Zaterdag, 20 februari 2021 om 23:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:46

PEC Zwolle heeft trainer John Stegeman per direct op non-actief gezet. Dit heeft de club zaterdagavond besloten vanwege de teleurstellende sportieve prestaties. Stegeman, 44 jaar, is ruim anderhalf jaar oefenmeester van PEC geweest. De Zwollenaren verloren zaterdagavond met 3-2 van hekkensluiter FC Emmen, dat liefst 349 dagen geen competitieduel had gewonnen.

In zijn eerste, vanwege corona afgebroken seizoen, eindigde de club op een vijftiende plaats. Momenteel staan de Zwollenaren op een dertiende positie. "PEC Zwolle gaat nu verder op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze spoedig te presenteren", zo valt op de clubsite te lezen. Dat zou direct ook de coach kunnen worden die volgend seizoen voor de groep staat, maar het kan ook iemand zijn die de resterende wedstrijden voor de groep gaat staan.

De wegen van Stegeman en PEC zouden na dit seizoen al scheiden, zo werd eind december bekend. Hoewel PEC toentertijd in de middenmoot van de Eredivisie stond, was de clubleiding van mening dat er meer rendement uit het eerste half jaar gehaald had kunnen worden. Vanuit de spelersgroep, technische staf en directie bestond wel de nadrukkelijke wens om het seizoen met elkaar af te maken.

PEC staat momenteel tien punten boven de degradatiestreep, maar de reeks in het nieuwe kalenderjaar is ronduit dramatisch. Na de bekendmaking van het zomerse vertrek van Stegeman won het team nog maar één wedstrijd: het uitduel met Willem II werd met 1-3 gewonnen. De resterende acht Eredivisie-duels leverden slechts vier schamele punten op.

Mike Willems, technisch manager van PEC, noemt de nederlaag tegen FC Emmen 'een groot dieptepunt' en verzekert dat Stegeman 'sportief' op het slechte nieuws reageerde. "Natuurlijk, zo’n gesprek is nooit leuk. Maar het was wel een reëel gesprek. John zei dat hij dankbaar was om bij PEC te werken. Maar goed, hij voelde de laatste weken ook wel dat het steeds spannender werd. Het sentiment werd steeds negatiever", werd de sportbestuurder van de Overijsselse club door de Stentor geciteerd.

Een van de trainers waar PEC onlangs oriënterend mee gesproken heeft is Gertjan Verbeek en hij is nog steeds in beeld. "We hebben hem niet afgebeld", vertelt Willems. "Gertjan is vrij en hij staat op de lijst. We gaan ook kijken naar een lijst met opties om het seizoen af te maken."

In het najaar van 2019 raakte Stegeman in opspraak toen hij een eenzijdig auto-ongeluk veroorzaakte. De oud-profvoetballer werd door PEC én justitie bestraft met een boete voor rijden onder invloed, maar mocht wel aanblijven als trainer. Stegeman was in zijn trainersloopbaan alleen nog in Overijssel actief. Hij stond eerder voor de groep van Heracles Almelo (2014-2018) en Go Ahead Eagles (2018/19).Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door jeron)

Denk dat de gemiddelde PEC Zwolle supporter daar wel tevreden over is.

20 februari 2021 om 23:20

De algemene voetbalfan ook de onzin die John elke wedstrijd uitkraamt en hij staat het te vertellen alsof die het spelletje zelf heeft uitgevonden. Het is gewoon een man die erg vol is van zichzelf. Hopelijk kan PEC een goede vervanger vinden. Had zelf persoonlijk verwacht dat ze zouden wachten tot ze definitief veilig waren om rustig op zoek te kunnen gaan naar de vervanger voor volgend jaar, maar misschien zijn ze er al uit en is er al een keuze gemaakt tussen de verschillende kandidaten.

Eindelijk en compleet terecht, heeft met zijn houding de goede reputatie van PEC compleet verwoest. En dan heb ik het nog niet eens over het afgrijselijke spel wat dit team al zo'n 2 jaar op de mat legt.

20 februari 2021 om 23:18

Pec staat gewoon 13e gezien hun begroting en materiaal staan ze daar gewoon terecht. Je verwacht toch niet dat pec voor europese plekken gaat spelen?

20 februari 2021 om 23:22

We hebben de 11de begroting en leggen spel op de mat wat vergelijkbaar is met de nummer 18. Er wordt gewoon slecht gepresteerd en dat nu al een paar jaar. Vorig jaar 15de met de 10de begroting dus waar heb je het over? Heb je ooit een wedstrijd van PEC gekeken? De mede supporters weten precies waar ik het over heb, het is een martelgang.

20 februari 2021 om 23:41

Met dit materiaal gewoon volgens verwachting. Sterker nog, eigenlijk nog wel beter. 10 punten boven de streep, uitstekend met dezdtoch well erg matige selectie

20 februari 2021 om 23:53

Haha helemaal niet volgens de verwachting, met dit materiaal kun je veel beter voetbal laten zien. Ook jij hebt blijkbaar nog nooit een wedstrijd van PEC gezien.

21 februari 2021 om 00:09

Toch vind ik dat die begrotingen die een paar ton uit elkaar liggen nou niet bepaald veel zeggend. Het is allemaal redelijk inwisselbaar, ook qua selecties. Het ene jaar doe je het iets beter en eindig je 10de en een jaar later sta je 13de. Lood om oud ijzer wat mij betreft. Wel geef ik jullie wat betreft spel volkomen gelijk, want wedstrijden van PEC doen vaak pijn aan je ogen. Achterin zeer matig (al meerdere seizoenen) maar voorin ook bijzonder armoedig. Er zijn degradatiekandidaten waar je met meer plezier naar kijkt.

Maar laten we eerlijk zijn, PEC staat redelijk waar je ze verwacht. Zeker tegen enkele laagvliegers de laatste weken niet thuis gegeven. Overigens, dat is misschien ook wel reden om de stekker eruit te trekken. Je staat redelijk veilig in niemandsland, de trainer die toch al vertrekt en niet lekker ligt kan je rustig vervangen. Spelplezier straalt er niet vanaf, de vorm en laatste resultaten stemmen niet vrolijk. Hem nog 11 duels te laten trainen doe je supporters toch geen plezier mee. Het moment aangrijpen, want als er vandaag was gewonnen stond hij volgende week gewoon langs de lijn.

21 februari 2021 om 00:29

@consy - Uiteindelijk draait het om wat je te spenderen hebt en wat er op het veld staat. Dat is bij PEC gewoon niet zoveel meer dan waar ze momenteel staan. Ik geloof best dat het voetbal slecht is of dat Stegeman niet goed functioneert, maar het probleem is ook wel dat het bestuur van PEC de supporters een roze bril voor hebben gehouden met hun praatjes een aantal jaren terug. Daar is niets van terechtgekomen en aan de aandelenverkoop hebben ze uiteindelijk ook weinig gehad. Verder: De strijd en passie waar veel supporters het over hebben, daar kun je zeker niet enkel de coach op aankijken. Dat begint toch echt bij de spelers.

21 februari 2021 om 00:30

Welk materiaal heb je het toch over Cosby? Wat verwacht je in vredesnaam van deze.selectie?Het linker rijtje? Kom op.zeg, dat is toch een zeer.armetierige selectie. Saymak heeft enige creativiteit en Goocha kan het.op zijn heupen hebben sporadisch. Ik schat de selectie van een Willem II en eigenlijk ook Emmen hoger in. Dat Pec zich probleemloos lijkt te.handhaven is een prima prestatie met dit materiaal. Met een nieuwe coach gaan deze houthakkers heus niet ineens swingend voetbal spelen. Dat is dan ook het laatste wat.een nieuwe coach Zou moeten proberen te gaan doen. Gewoon nog wat punten sprokkelen en dan heeft dit Pec een.prima seizoen.

21 februari 2021 om 01:43

Ongeacht begrotingen en wat dan ook, PEC leeft gewoon niet onder Stegeman. Volgens mij had iedereen altijd wel sympathie voor PEC, waar het sinds Stegeman een grijze muis is. Bij Heracles leek het me wel een fijne, nuchtere kerel en ik vond het ook wel leuk dat hij na goede prestaties daar voor de Eagles koos. Sinds hij bij PEC zit lijkt het wel alsof er een grijze sluier om die club hangt

21 februari 2021 om 02:39

@bobiku29 - Mensen zijn nou eenmaal in voor een voetbalsprookje en dat was PEC even in de tijd van Mokotjo enzovoort. Mensen juichen graag voor de underdog. Echter vervaagt dat na een poosje. Men kwam superlatieven tekort toen Emmen zich wist te handhaven twee jaar geleden, maar inmiddels kan de ploeg weinig nog goed doen en worden ze gezien als het lachertje van de Eredivisie, terwijl het gewoon erg knap is dat ze het zo lang hebben volgehouden met zulke beperkte middelen. Zo gaat dat nou eenmaal.

21 februari 2021 om 03:54

Sirius, dat is absoluut waar, maar ik vind het nu wel een uiterste. PEC is namelijk van 2012 tot een jaar of twee geleden (wat wel wat langer is dan nu met Emmen) zo geweest. Ligt natuurlijk ook aan het spelersmateriaal. In 2018 hadden ze nog Thomas, Sandler, Mokthar, Ehizibue, Namli. Dat was beter, maar het lijkt wel of ze nu niet eens wíllen voetballen. Dat heeft niets met de buitenwacht te maken. Van binnenuit komt er zo weinig energie uit. Trouwens, Emmen heeft aanzienlijk meer middelen dan hun concurrenten. Ik meen een spelersbudget van 3,5 miljoen, waar het bij RKC bijvoorbeeld nog veel lager is. Die kunnen een speler als Peña nooit betalen

20 februari 2021 om 23:20

En toch vind ik het niet helemaal bij Stegeman liggen. De as is echt dramatisch afgelopen 2 seizoenen. Vraag me dan ook af of er een trainer is die het beter zou doen met het huidige materiaal. Als een Verbeek er een beetje strijd in zou kunnen brengen zou dat een hoop schelen. Want momenteel is er alleen een Van Polen en een Strieder die er 120% voorgaan elke pot en van die twee heeft van Polen allang niet meer het niveau wat hij had helaas.

21 februari 2021 om 08:03

Ja ik ben het wel met je eens Consy. Ik vind de ploeg zeker beter dan het voetbal dat ze de laatste tijd laten zien. Het spel was echt bijzonder saai vaak. En dan die cynische kop van hem maakt het er niet beter op. Er staat best een aardige ploeg hoor. Het beleid op de spelers vind ik de laatste jaren echt wel goed. Het beleid op coaches daarin tegen vind ik niet sterk. Ik hoop voor jullie dat ze met Koster gaan praten voor volgend jaar. Verbeek maakt ook geen spelers beter.

haha echt serieus? Er zitten dus ergens in dat staion mensen in een kamertje die hebben geconcludeerde dat PEC te laag staat? Wt verwachten ze dan? Dat ze bovenin mee gaan doen?

20 februari 2021 om 23:19

Wij verwachten in ieder geval meer strijd en passie dan wat Stegeman en het team laten zien, dat heeft niets met de stand te maken.

20 februari 2021 om 23:19

De stand op de ranglijst zorgt ervoor dat de buitenwacht de echte problemen niet zien. Wekelijks andere opstellingen, spelers op de verkeerde posities, geen beleving in het elftal, louter gelijk spelen, geen boegbeeld voor de club met z'n gigantische negativiteit.... Uiteraard komt een deel ook door de laffe instelling van de spelers, maarja gooi die er maar eens allemaal uit

20 februari 2021 om 23:27

Precies dit, men roept maar wat zonder ook maar 1 minuut een wedstrijd gekeken te hebben van PEC. En ik ben nog jaloers op ze ook, hoorde ik maar bij die groep.

20 februari 2021 om 23:59

Misschien heeft het ook een reden dat er niet gekeken wordt naar wedstrijden van pec.. het is niet om aan te gluren

21 februari 2021 om 05:25

Consy, wie zou jij als trainer willen zien? Verbeek?

20 februari 2021 om 23:35

Heb je PEC de afgelopen maanden zien voetballen of blaat je maar wat raak?

21 februari 2021 om 01:57

Heeft niks met de stand te maken. Meer om het tactisch vermogen van deze vent en zijn houding. Ik kan dat je niks van pec gezien hebt en ook niks van de club weet en waarschijnlijk je waarheid baseerd op scorebordjournalistiek

Ze staan nu 13e. Eerlijk gezegd is dat voor pec een prima positie. De emotie in de bestuurskamer lijkt weer de overhand te hebben. Onnodig ontslag, hij is niet de eerste dit jaar.

20 februari 2021 om 23:27

Ik kan me zo irriteren aan dit soort opmerkingen, het laat namelijk zien dat je de club niet volgt en geen wedstrijden ervan ziet. Sinds Stegeman er zit is er geen beleving bij de spelers, er is geen tactiek te ontdekken (al 1,5 seizoen lang!) en het enige wat Stegeman doet is de fout bij zijn spelers zoeken. Geen enkele Zwolle supporter zal zeggen dat we te laag staan, daar gaat het in dit geval namelijk helemaal niet om. Mensen die de club volgen begrijpen dat

20 februari 2021 om 23:39

Ik vond ze tegen Utrecht erg sterk spelen. Was vorige week toch? Ik vind het gewoon zwak om een trainer op deze manier, direct na de wedstrijd te ontslaan.

20 februari 2021 om 23:52

Wat is er zwak aan dan? Is het minder zwak als je het morgen of overmorgen doet? Zo'n proces duurt wel langer en wie weet is er vooraf een ultimatum gegeven.

21 februari 2021 om 00:01

Je had het in de winterstop kunnen doen? Of nu op de maandag. Ultimatum was niet gegeven, hij was nog redelijk strijdlustig (ESPN interview)

21 februari 2021 om 00:14

Had nadat hij met zijn zatte harses in de auto stapte al ontslagen moeten worden. Maarja ij snap dat ze hem toen de tijd nog een kans wilde geven. Ik ben blij dat hij weg is iig

21 februari 2021 om 00:19

Winterstop had gekund idd al zijn de resultaten de laatste periode matig. Maar wat is het verschil of je het vandaag of maandag doet? Gaat wel langer aan vooraf lijkt me

21 februari 2021 om 00:37

@Redey: wat.een onzin. Van houthakkers kun je geen sambadansers maken. Al Zet je Pep voor.deze.groep,.swingen.zal.het.niet. Pec.staat waar het moet.staam, en eigenlijk nog wel hoger ook.

20 februari 2021 om 23:45

Jij volgt overduidelijk pec niet goed. Volkomen terecht ontslag. Ongeïnspireerd op de bank, wekelijks wisselende opstellingen, openlijk spelers af fikken , iedereen krijgt schuld behalve john zelf enz.

Wij pec fans zijn blij dat ie eindelijk weg is

20 februari 2021 om 23:51

En ik als niet pec fan kan genieten als de volgende trainer het nog slechter doet. Wie krijgt dan de schuld? Kijk nou naar Petrovic, is dat echt beter dan Koster?

21 februari 2021 om 00:24

Hoezo kan je daar van genieten? Hij geeft goede argumenten (die ik bij eagles ook zag, met name het openlijk afreageren op spelers en ongemotiveerd op de bank). Petrovic zit er ook pas net. Dus je moet koster de tijd geven maar petrovic beoordeel je nu al?

21 februari 2021 om 00:39

Natuurlijk doet een volgende coach het nog slechter. Paniekvoetbal.om niks, Zeker omdat ze aam het einde.toch al.uit.elkaar gaan.

21 februari 2021 om 00:40

En wat is het effect van Petrovic? Juist onrust en nog veel slechter.voetbal.

21 februari 2021 om 00:49

Goede argumenten qua dat de volgende coach het slechter zal doen. Petrovic zit er net een maand. Dan mag er ook wel wat tijd gegeven worden. Stegeman zat er 1,5 jaar. Lijkt me dat je pec supporters meer kan geloven (kijken elke wedstrijd) ipv mensen die sporadisch een wedstrijd zien tegen utrecht bijv.

21 februari 2021 om 05:30

Genieterr, werkelijk elke PEC fan hier ziet Stegeman graag vertrekken. Dat is geen toeval meer. En op basis van de argumenten van deze PEC fans kun je ook wel stellen dat een nieuwe trainer het niet per se beter hoeft te doen, maar vooral meer beleving en spelvreugde moet aanwakkeren. Zoiets kan een trainer wel bewerkstelligen. Om maar iemand te noemen: ik zie Hans de Koning daar vrijwel altijd in slagen. Die heeft ook een keer de zak gekregen, daar niet van, maar zo'n man prikkelt een groep wel

Zo dat is snel doorgepakt. Goede keuze om nu afscheid te nemen. Het voetbal lijkt nergens naar en Stegeman heeft een negatieve uitstraling door zijn interviews en onderuitgezakte houding in de dugout. Hopelijk kan PEC een goede opvolger vinden, als het maar niet Verbeek is.

Het kan verkeren. Zo laat je go ahead in de steek voor de concurrent en zo sta je op straat.

Mooie kans voor Dirk Kuyt om op eigen benen te staan!

Gert-Jan staat in de startblokken.

Adrie Koster is vrij. Lijkt me makkelijke keuze.

21 februari 2021 om 00:10

Verreweg de beste keuze. Van Stegeman naar Koster is gewoon een enorme upgrade. Een positieve spelopvatting en weer duidelijk systeem in je spel. Dit seizoen was niet goed, maar ik ben zwaar onder de indruk geweest van Kosters Willem II . De Tilburgers hadden hem nooit moeten laten gaan.

Als je als trainer uitspreekt dat je je contract niet verlengd ga je er 9 vd 10 keer gewoon vroegtijdig uit. Andersom natuurlijk ook als de club aangeeft iets nieuws te willen. Kortom, wachten op het laatste zetje...kijk met smart uit naar het schokeffect...

Emmen had een goed gevoel na de eerste winst, wij nu ook! Emmen bedankt!

21 februari 2021 om 00:24

Dit maakt mijn dag wel een stuk beter inderdaad!

Dikverdiend ontslag wat ze natuurlijk veel eerder hadden moeten doen. Het was al een tijdje duidelijk dat het niks meer zou worden. Dan kun je hem laten zitten tot het eind van het seizoen, maar er is werkelijk niemand die je daar een plezier mee doet. Eigenlijk vanaf het begin niet geworden wat er van gehoopt werd. Vooral qua spel en resultaat. Vorig seizoen werd hij nog gered met het voortijdig stopzetten van de competitie, maar ook dit seizoen is het niet veel. Wel vreemd, want bij Heracles kon hij wel er met beperkt materiaal een bepaalde degelijkheid in krijgen. Vechtlust en passie. Dingen wat we bij PEC niet gezien hebben. Hij verliet zelf een gespreid bedje bij Heracles en na 3 jaar mogen we concluderen dat hij er niks beter van is geworden en juist Heracles stabiel is gebleven.

Ik snap het eerlijk gezegd niet.. zo heel verkeerd doet Zwolle het toch niet? Spelen zich dit seizoen gewoon veilig ook met stegeman als trainer! Wat denken hun dan? Dat Zwolle hoger hoort te staan met de spelers die hun hebben? Moet er wel bij zeggen dat ik bijna geen wedstrijden van Zwolle kijk? Maar snap de keuze niet echt

21 februari 2021 om 02:42

Je kunt het vergelijken met FC Twente onder Pusic en Garcia. De prestaties waren niet heel slecht gezien de omstandigheden, maar je zag aan alles dat het niet lekker in elkaar stak. Ik heb PEC een paar keer zien spelen dit seizoen en dan kan ik de onvrede wel begrijpen. De prestaties zijn naar behoren, maar het voetbal is niet om aan te zien. Er zit geen lijn in, spelers voetballen niet vrijuit en het oogt allemaal erg plichtmatig.

Als NEC supporter is me na de bekerduels met Fortuna en VVV één ding heel erg duidelijk geworden.
Het verschil tussen (sub)top KKD divisie en rechterrijtje Eredivisie is heel, heel erg klein.
En PEC, met of zonder Stegeman, behoort ook tot de rij clubs die zomaar af kan dalen.

21 februari 2021 om 01:03

Oohh dat is het zeker! Die kunnen probleemloos een VVV,ADO,emmen vervangen

Van mij mag het! Zie NEC overigens graag terug in de eredivisie waar jullie ook thuis horen maar helaas duur wanbeleid zijn afgegleden

21 februari 2021 om 01:06

Schijnbaar zat het al langer niet goed en zat dit eraan te komen. Heb zelf de keuze voor deze trainer nooit echt begrepen aangezien het spel van zijn ploegen niet over heeft om naar te kijken...

21 februari 2021 om 02:44

Dat is altijd zo. Je kunt de beste drie ploegen van de KKD moeiteloos in de Eredivisie posteren, maar zo werkt het niet. Je zult moeten promoveren om in de Eredivisie te spelen.

Het valt wel weer op hoeveel scorebord journalisten we hier op het forum hebben zeg. Enkel kijken naar de stand en zeggen dat het prima gaat bij PEC. Het is al tijden behoorlijk dramatisch wat ze op de mat leggen en naar mijn mening is het volledig terecht dat Stegeman eruit gaat. Het is inspiratieloos.

Ik reageer niet op het artikel want ik weet niets van PEC, maar het is prachtig om te zien dat er zovelen reageren en vaak met een waar supportershart, op een artikel dat eens niet over de gebruikelijke clubs gaat. Ik heb met veel interesse en smaak alle reacties gelezen. Hopelijk wat vaker van dit soort artikelen, waarbij er oorecht en met kennis gereageerd wordt.

Zoiets als Karma. Ieder krijgt wat hem toe komt

Excuus of graag gedaan?

Ik denk echt dat GertJan morgen gepresenteerd zal worden...

Kunnen de spelers vast de loopschoenen pakken

21 februari 2021 om 10:42

Ik denk duidelijk graag gedaan haha, hier was het op wachten en voor mijn gevoel is dit al te laat. Hoop dat jullie wel deze lijn doorzetten! Zou zonde zijn als Emmen eruit gaat

21 februari 2021 om 19:39

Zolang het mogelijk is, blijven we strijden.
Anders hopen op max. 1 jaar KKD

De Zwolle-supporters die ik ken zijn erg blij met dit nieuws. Ik denk dat Zwolle zou stunten als ze PATRICK KLUIVERT als hoofdtrainer weten aan te trekken. Het is natuurlijk ook de vraag of Kluivert daar natuurlijk zelf ook open voor staat. Dan heb je een trainer met Ajax en Barca-DNA = aanvallend en attractief voetbal, met grote internationale contacten. De Zwolle-fans zou hier heel erg blij mee zijn.

21 februari 2021 om 19:41

Die zit wel lekker bij Barcelona hoor.
En die gaat niet uit eigen beweging daar weg.
Dat wordt een afkoopsommetje.

Als ik eerlijk ben....
Haal Fred Grim, Wim Jonk of Rogier Meijer
Zijn trainers die durven te voetballen, maar die ook spelers beter maken en voetballend leuk neer zet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper340
G. KastaneerAanvaller312
D. RedanAanvaller266
E. ReijndersAanvaller230
S. TedićAanvaller230
T. van GilstAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
5 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren