Van Persie is motivator voor FC Emmen: ‘Wil je een winnaar of een loser zijn?’

Zaterdag, 20 februari 2021 om 22:23Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:25

Robin van Persie heeft een kleine rol gespeeld in de eerste overwinning van FC Emmen in bijna een jaar tijd, zo onthult Caner Cavlan na afloop voor de camera van ESPN. De linkervleugelverdediger van Emmen, die zaterdagavond met zijn team van PEC Zwolle won (3-2), liet deze week een filmpje van Van Persie met motiverende woorden zien aan zijn ploeggenoten.

In het filmpje spreekt Van Persie over een voorval met zijn zoon Shaqueel, die speelt in de jeugd van Feyenoord. De zoon van Van Persie bleef op de bank in een verloren wedstrijd tegen leeftijdsgenoten van Ajax en zat na afloop mokkend in de auto bij zijn vader. "Hij was aan het klagen, over anderen, de trainer et cetera", legt Van Persie uit in het filmpje, dat afkomstig is uit een lezing die de recordtopscorer van Oranje afgelopen zomer gaf.

Van Persie gebruikte het moment om zijn zoon een levensles bij te brengen. "Toen zei ik: 'Shaquil, je klinkt als een loser, als je zo praat. Je geeft iedereen de schuld, maar ik hoor niets over jezelf. Winnaars nemen controle en kijken naar zichzelf, ze kijken waar ze zichzelf kunnen verbeteren. Je moet jezelf de vraag stellen: wil je een winnaar zijn, of wil je een loser zijn? Voor mij maakt het niet uit, want ik ben je vader. De enige taak die ik heb is om je klaar te maken voor het leven als je twintig bent. Ik hou hoe dan ook van je. Het maakt voor mij niet uit of je het maakt als een voetballer, of niet. Maar jij zegt dat dit je passie is, dus jij moet controle nemen over je leven, en stoppen met klagen.'"

Cavlan, die dit seizoen met FC Emmen tot zaterdag nog geen wedstrijd had gewonnen in de Eredivisie, liet het filmpje dus zien aan zijn ploeggenoten. "Ik had deze week een speech gegeven en daarbij het voorbeeld van Van Persie aangehaald. Hij had een mooi verhaaltje, je moet het maar kijken op YouTube", legt de 29-jarige vleugelverdediger uit. "Ik denk dat het in deze periode voor ons enorm belangrijk is om naar onszelf te kijken en om niet te wijzen naar anderen. Ik denk dat het filmpje wel wat heeft losgemaakt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik heb dit gevoel altijd als ik reageer op Voetbalzone. Het lukt maar niet om de controle kijken. Ik ben Shaqueel

21 februari 2021 om 09:19

Nee jij bent Maxi Lopez. Ik weet dat het niet leuk is wat Icardi heeft gedaan maar ga nu niet jezelf als iemand anders voordoen.

Als ze nu wonder boven wonder in de eredivisie blijven verwacht ik wel een standbeeld van Van Persie in Emmen.

En dan nu het bandje met deze motiverende woorden afleveren in Zwolle...helaas komt het te laat voor Stegeman maar hij wist natuurlijk ook wel dat het een kwestie van aftellen was...leuk hoor deze stuiptrekkingen in Drenthe maar de poorten naar de KKD staan inmiddels wagenwijd open.

"ik denk dat het in deze periode voor ons enorm belangrijk is om naar onszelf te kijken en om niet te wijzen naar anderen." - Nou ja, dat is in deze situatie toch ook niet moeilijk? Wie moet je de schuld geven dan? In dat opzicht vind ik het een beetje simpel om met zoiets te komen alsof je net vuur hebt ontdekt. Maar goed, ik snap dat je in deze situatie alles aangrijpt om de resultaten te verbeteren. Om het echter nou bij de levensles van Van Persie te zoeken, dat gaat me wat ver. Die overwinning zat er natuurlijk wel een keer aan te komen en tegen een ploeg als dat van PEC is dat ook geen wonder.

Zijn ook prachtige woorden van Robin van Persie. Heel veel waarheid. Voor mij als vader ook mooi hoe hij dit liefdevol bracht aan zijn zoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior2512
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Rui MendesAanvaller104
K. SlorAanvaller40
D. LukkienUnknown
M. BrouwerKeeper120
K. van DorpKeeper00
M. WolfsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

Nederland
4 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren