Gertjan Verbeek reageert met tirade op uitspraak van Jordens Peters

Vrijdag, 19 februari 2021 om 23:31Dominic Mostert • Laatste update: 11:44

Jordens Peters werd vrijdagavond gepasseerd bij Willem II ten faveure van Sven van Beek. De aanvoerder gaf na afloop van de 0-6 nederlaag tegen FC Utrecht aan dat hij begrip had voor dat besluit van trainer Zeljko Petrovic, maar die reactie moest hij bekopen met een tirade van Gertjan Verbeek. Als analist voor ESPN was Verbeek aanwezig bij de wedstrijd in Tilburg en na afloop liet hij blijken niet gediend te zijn van de reactie van Peters.

"Dat vind ik typerend voor Willem II", reageerde Verbeek op het interview van de verdediger. "Jij hebt begrip voor het feit dat je gepasseerd wordt door Sven van Beek, die bijna een jaar niet gevoetbald heeft. En als je kijkt hoe het nu functioneert, dan zou ik me daar niet bij neerleggen." Willem II verloor zondag met 5-0 van Feyenoord en maakte tegen Utrecht een nóg zwakkere indruk. "Je bent een jongen van de club en loopt al langer mee, dus je moet toch een keer gvd tegen elkaar zeggen? Dat gebeurt veel te weinig", vindt Verbeek.

"Jullie worden afgetroefd op mentale weerbaarheid. Waar hebben we het over? Je bent prof! Het gaat om je centen en zo ga je degraderen. Dan moet je naar de Keuken Kampioen Divisie. Je weet hoe moeilijk het is om daar weer uit te komen", foeterde de clubloze trainer. Momenteel staat Willem II zeventiende in de Eredivisie. "Je bent een nette jongen, een goede vertegenwoordiger voor de club, maar vanbinnen moet het toch koken? Jorn Brondeel deed het hartstikke goed, maar dan komt er een keeper (Arijanet Muric, red.) die nu elf goals tegen heeft gekregen in twee wedstrijden..."

Peters verzekerde dat er binnenskamers wel degelijk wordt gevloekt bij Willem II. "Hij heeft zeker een punt, maar het is soms ook de tijd om je eigen belang opzij te zetten voor het team", reageerde de captain op Verbeek. "In die positie kom ik nu. Ik weet dat het deels ook door mijn knieblessure komt dat ik niet altijd een zekerheidje ben voor de trainer. Ik snap de redenen wel, maar ik ga er alles aan doen om de club in de Eredivisie te houden. Ik zit hier negen jaar en het is mijn eer te na om de club op zo'n manier achter te laten. Dat gaat niet gebeuren en daar gaan we alles aan doen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door downwards)

Als dit al een tirade is ben ik benieuwd wat Verbeek zou roepen als hij zelf trainer van dit Willem II zou zijn. Het is gewoon betaald voetbal en Willem II presteert al als een KKD club. Dit is niet de tijd om in Tilburg zoete broodjes te bakken.

20 februari 2021 om 09:01

Het is lachwekkend. Verbeek zat als trainer van Twente in precies dezelfde situatie en wist zijn spelers ook absoluut niet te motiveren of een stapje extra te laten zetten, gooide elke week de opstelling om en is gewoon een tactisch onbenul. Echt een clown.

20 februari 2021 om 09:06

Twente zat toen in een leger met huurlingen. Dit willem 2 heeft vorig jaar prima gepresteerd. Vind ik niet te vergelijken.

20 februari 2021 om 10:06

Toen Verbeek instapte stond Twente gewoon op een veilige positie. Hij heeft de club hoogstpersoonlijk naar de laatste plaats geholpen.

20 februari 2021 om 16:02

Nee dat hebben de spelers zelf gedaan, moeten ze maar beter spelen.

En zo'n slecht team hebben ze toch ook niet? Ik vond die Holmén een uitstekende verdediger. Peters is altijd zeer degelijk geweest, Van der Heijden is een prima voetballer. Llonch, Pavlidis, Wriedt, goede spelers. Ik vind alleen de zijkanten zo matig, maar dit team hoeft toch niet te degraderen

20 februari 2021 om 00:48

Ze zijn niet zozeer slechter dan 60 procent van de Eredivisie, maar ze zijn ook niet beter. Vertrouwen doet zeker in de Eredivisie heel erg veel en bij Willem II zie je dat het in een razend tempo wegebt nu. Zo'n ploeg is vaak afhankelijk van 2 spelers en als die het zelfvertrouwen niet hebben, krijg je het gewoon lastig. Zeker als je degradatievoetbal moet gaan spelen.

20 februari 2021 om 04:12

Helemaal mee eens. Zou het echt heel jammer vinden als Willem II er uit gaat. Koster ontslaan vind ik dan ook opportunisme ten top. De blunder van het jaar.

20 februari 2021 om 09:09

De spelers die je noemt zijn inderdaad goed. Maar de backs zijn echt.dramatosch slecht, die Saglam zo mogelijk nog slechter als.midmid en die Kohlert en Nunnely op de.flanken zijn alleen leuk als het team goed draait, en hetZelfde geldt kennelijk voor Tresor. Dan komt er een nieuwe trainer die ineens een andere keeper er in zet.terwijl Brondeel.het de laatste weken uitstekend deed. En een voorstopper die al 2 jaar niet gevoetbald heeft ineens.in een toch al onzeker team,,,,,dat is natuurlijk killing.

Lekker makkelijk. Als hij met z'n kont tegen de krib inging dan moest hij zogenaamd beter luisteren naar de trainer of iets dergelijks...

20 februari 2021 om 01:27

Het is ook lekker makkelijk. Verdomme zeg, je verliest van Utrecht met 6-0, dan mogen er wel woorden vallen lijkt me? En dat gebeurd ook wel achter de schermen, maar ik vind het mooi dat Gjvb er zo ingaat. Precies zoals het zou moeten zijn!

20 februari 2021 om 10:16

En de week ervoor met 5-0 van Feyenoord verloren. Dat moet je toch tot nadenken zetten. Ze spelen leuk, maar ik denk dat er toch meer nodig is dan leuk voetbal spelen om punten te pakken. De concurrente, op Emmen na, sprokkelen ook de nodige punten. Misschien eens de bal uit een stadion trappen ipv via een combinatie uit de 16 te komen. Betonvoetbal, zal ik maar zeggen. Willem2 is een te leuke club om naar de kkd te degraderen.

Verbeek is altijd een beetje lomp, maar toch mag ik er graag naar kijken. Je ziet gewoon dat hij zich volledig aan opwinden is over spelers, best vermakelijke televisie.

Ik kan me deze keer toch wel vinden in de woorden van Verbeek Ondanks de slechte uitgangspositie mis je in veel opzichte bij Willem II het gif om datgene te brengen wat er nodig is om nu een wedstrijd te winnen, al is het met lelijk voetbal. Het zijn prima voetballers zoals we vorig seizoen gezien hebben, maar er wordt nu wat anders gevraagd en dat is vooral een mentaal aspect. Of zoals Buffon het als geen ander kan verwoorden: "ik wil gewoon dat je je verdomme kapot rent en lijdt, de rest kan me geen reet schelen!" en dat kan in Nederland gewoon zonder boete

Verbeek.... De trainer die overal faalt juist doordat hij kenbaar verwacht dat iedereen maar in de media gaat roepen dat ze een basisplaats verwachten. Peters komt zelf ook terug van een blessure en weet zelf ook dat hij niet de beste verdediger is.

20 februari 2021 om 16:04

Overal faalt is gewoon onzin. Als je iemand niet moet of mag betekent het niet dat deze overal faalt. Domme opmerking.

Ach ja Gertjan weet hoe je moet omgaan met een voetballende ploeg in een strijd tegen degradatie. Oh nee toen vloog hij er ook uit als een kneus met FC Twente. Waar was het gif toen? Precies nergens. We kunnen in elk geval stellen dat het met Sven van Beek niet veel stabieler staat bij Willem II. Jammer voor hun, maar ze hebben een groot probleem. ADO wat er ook niks van bakt gaan ze niet zonder meer onder zich houden.

Ik vind altijd dat Verbeek niet echt een analist is, maar nog een echte trainer die niet kan wachten om weer op het veld te staan.
Het is wel amusant om zo’n inkijkje te krijgen in wat een trainer zou zeggen, maar een pure analist zou zich tot de wedstrijd beperken.

En als hij dit had gezegd wanneer Verbeek trainer van Willem II was geweest dan was de wereld te klein geweest en zou Verbeek hem minachting van het team verwijten. Ik vind het allemaal erg makkelijk scoren van Verbeek. Valt me op dat Verbeek wel vaker spelers openlijk aanvalt op tv. Dat is in het begin wel leuke televisie maar hij vind zichzelf wel erg geweldig...

Nou nou, wat een tirade zeg. Als dit dan die harde trainer is waar iedereen bang voor is dan rest mij maar een ding om te zeggen... tissue erbij?

Verbeek moet niet praten over Brondeel. Bij Twente haalde hij diezelfde Brondeel uit het team, omdat er twee afstandschoten van Ajax invlogen en werd hij vervangen door Drommel. Drommel was toen bij lange na niet van het niveau dat hij nu is. Naar mijn mening is Twente mede door die keeperswissel gedegradeerd.

Oh wat heb ik zin dat deze dwaas straks weer trainer is van een ploeg. Lekker 6 dagen per week 5 uur het krachthonk in. Nooit trainen met een bal, alleen maar lopen, lopen, lopen. En hem tactisch weer compleet zien falen. En hem alleen maar over mentaliteit horen praten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. KöhnVerdediger80
U. JenssenVerdediger80
D. SaddikiMiddenvelder81
G. SağlamMiddenvelder81
M. KöhlertAanvaller82
C. NunnelyAanvaller82
M. SvenssonAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
3 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren