Kieft vreest na zege Ajax: ‘Komt een dag dat hij een doodschop krijgt’

Zaterdag, 20 februari 2021 om 10:11Dominic Mostert • Laatste update: 13:01

Antony heeft donderdagavond geen indruk gemaakt op de analisten van Veronica Inside. De rechtsbuiten van Ajax stond 82 minuten op het veld in de uitwedstrijd tegen Lille OSC (1-2 zege), maar maakte volgens René van der Gijp en Johan Derksen weinig geslaagde acties. Van der Gijp zegt dat het ‘Braziliaantje op rechts’ hem irriteerde tijdens de wedstrijd en Wim Kieft kan zich voorstellen dat voor tegenstanders hetzelfde geldt.

"Ga er een keer langs, joh. Hij komt er nooit langs", verzucht Van der Gijp. Antony zorgde in de eerste helft wel voor het meeste doelgevaar bij Ajax. Halverwege het eerste bedrijf miste zijn schot kracht en overtuiging om Mike Maignan te verrassen; daarna stuitte hij op de keeper in een één-op-één-situatie én schoot hij bij de tweede paal in de handen van Maignan. Wat de analisten echter meer bijbleef, waren zijn individuele acties. "Het blijft bij rare schijnbewegingen, zoals Cristiano Ronaldo in zijn begintijd deed bij Manchester United", zegt Derksen.

Van der Gijp concludeert dat Antony 'zestig keer over de bal is gesprongen', maar 'niet één keer' langs de linksback kwam. Kieft zag dat Antony op 10 januari in het competitieduel met PSV (2-2) wel deed bij Philipp Max. "Toen ging hij echt de diepte in en ging hij spelers voorbij, dus hij kan het wel." Van der Gijp reageert: "Het kan dat hij gisteren het gevoel had dat hij die linksback (Reinildo Mandava, red.) op snelheid niet aankon. Die was echt snel. Misschien dacht hij daarom: nou, daar ga ik niet langs." Kieft verwacht dat Antony met zijn spel tegen Lille irritatie wekte. "Er komt natuurlijk een dag dat hij een doodschop krijgt."

Ajax heeft goede papieren om zich te kwalificeren voor de achtste finale van de Europa League. De ploeg van Erik ten Hag bleek in Frankrijk aanzienlijk sterker dan de koploper van de Ligue 1, maar Derksen wil nog niet de conclusie trekken dat Ajax een favoriet is om de Europa League te winnen. "Lille viel gewoon erg tegen. Ik vond ze vorig jaar al teleurstellend, maar ik dacht dat ze in de tussentijd wel goed geïnvesteerd hadden, omdat ze bovenaan staan in Frankrijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Lille stond gewoon verdedigend goed en er was moelijk langs te komen. Des te knapper dat Ajax won. Een aantal jaar geleden hadden we hier 2 0 verloren

19 februari 2021 om 22:16

Ze staan niet voor niets als nr. 1 in de Franse competitie.

19 februari 2021 om 22:32

En juist in dit soort wedstrijden zou ik meer creativiteit vanaf de flanken verwachten. Ik zou dan verwachten van een Antony dat hij iemand als Klaassen of Neres zoekt bij de 2e paal.

20 februari 2021 om 02:00

Dat verwacht ik ook, maar vind ook dat Anthony nog wel wat tijd mag krijgen. Al met al nog maar een half seizoen met ook wat blessureleed. Vrij normaal. Ik hoop wel dat die meer gaat proberen en met meer lef gaat spelen, maar dat is vaak gewoon een kwestie van vertrouwen. Die passjes richting 2e paal geeft hij in de eredivisie wel. Dus het zit er in. Overigens had Klaassen ook gewoon kans om 2 of 3 keer te scoren, dat lag wel geheel aan Klaassen en niet aan de rest.

20 februari 2021 om 02:24

Klaassen had een hattrick kunnen maken tegen Lille. Aan zijn positionering in de 16 lag het dus totaal niet. Toch heb ik het idee dat Antony erg veel opzoek is naar een direct schot op doel, als hij deze niet vind beland de bal vaak bij een andere schakel rond de 16. Op zich prima aangezien balbezit behouden blijft, maar ik mis dan toch echt een voorzet richting de 2e paal die Ziyech voor mijn gevoel veel vaker durfde te geven.

Ik denk ook dat dat iets is wat nog moet gaan komen. Ook Ziyech was in het begin niet enorm goed. Gun hem de tijd en we gaan zien wat hij nog allemaal kan gaan brengen. Ook voor hem is het een gekke tijd om binnen te komen. Ik verwacht wel iets meer braziliaanse samba met Antony en Neres op de flanken als tegen Lille, al was dat niet de ideale tegenstander daarvoor.

20 februari 2021 om 06:36

Er word in zijn geval dus alweer vergeten dat Antony met zijn 19, over 4 dagen, 20 jaar nog een lange weg te gaan heeft en er moet nu ook niet veel meer van hem worden verwacht. Hij moet leren van dit soort wedstrijden. Slimmer worden tegen bepaalde snelle tegenstanders. Hij is nog steeds een 'talent'. Ik vind het dan ook nog vroeg om nu te gaan zeggen dat hij er moet staan. De analysten van Ajax gaan ook met hem aan de slag en volgende week krijgt hij de kans om het beter te doen tegen dezelfde tegenstander.

20 februari 2021 om 09:13

Antony is 20, over 4 dagen 21. Verder wel met je verhaal eens

19 februari 2021 om 23:35

Vorig jaar nog over 2 wedstrijden met 5-0 van deze ploeg gewonnen. Paar jaar geleden wonnen we dik van Real en speelden we Juventus van de mat. Daarvoor nog finale Europa League gehaald. Hoezo hadden we dan hier 2-0 van verloren.
Zo knap is het niet dat Ajax gister won.

19 februari 2021 om 23:42

Wat ben jij altijd negatief. Dit lille is veel beter dan vorig jaar, daarnaast was de 5-0 vorig jaar ongelofelijk geflatteerd. Deze keer had Lille helemaal niks in te brengen en dat is echt wel enorm knap. Dat team van 18/19 is niet te vergelijken met dit team.

20 februari 2021 om 01:05

Ik ben niet altijd negatief. Dan moet je toch wat vaker reacties van mij lezen. Ik vond Lille vorig jaar voetballend gezien echt imponerender dan dit seizoen en ik heb ze vaker gezien dan gisteravond.

20 februari 2021 om 02:25

In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie. Je moet ook niet vergeten dat Ajax ondertussen een aantal van hun beste spelers heeft verkocht. En dat Lille zich heeft ontwikkeld, staan niet voor niets boven aan in de Franse competitie.

Iedereen ziet dat die Anthony ontzettend veel talent heeft, alleen zien we ook dat hij moeite heeft met het niveauverschil eredivisie - Europees. Dat is niet erg, maar uiteindelijk moet zijn rendement wel omhoog in Europese potjes. Dat is uiteindelijk het podium waarop je het moet laten zien om verdere stappen te kunnen zetten. Dat hij een actie maakt tegen de backs van Willem II en Heracles dat geloven we inmiddels wel.

19 februari 2021 om 21:36

Wanneer je tegen sterkere tegenstanders speelt krijgt hij meer ruimte. Zelfde met Neres, dan komn ze beter uit de verf. Zometeen ook nog kudus terug en we hebben echt een topteam

19 februari 2021 om 21:37

Ontzettend veel talent gaat me ook wat ver. Die jongen is goed en hij gaat Ajax vast aardig wat geld opleveren op den duur, maar het is geen speler die je niet vaker voorbij ziet komen op de Europese velden. Bovendien kaart Benzema. het hieronder al aan. Die jongen kan zich niet goed beheersen op bepaalde momenten en dat gaat problemen opleveren. Het is een kwestie van tijd voor een speler een keer zo ontzettend begint te 'zuigen' dat die jongen een keer door het lint gaat.

19 februari 2021 om 21:45

Als je erg goed bent bij Ajax en de club uiteindelijk behoorlijk wat geld gaat opleveren, heb je dan niet ontzettend veel talent? Of vind jij dat enkel de spelers die de absolute Europese top halen ontzettend veel talent hebben? Bovendien sluit ik niet uit dat Anthony dat niveau kan gaan halen, er zit nog meer dan genoeg rek in, want in de basis heeft hij vrijwel alles.

19 februari 2021 om 23:25

Je ziet aan Anthony aan alles dat hij zeer talentvol is. Je ziet ook duidelijk dat hij bepaalde stappen moet maken. Dat is logisch ook. Anders zat hij nu al bij een topclub.

19 februari 2021 om 22:52

Rendement heeft hij juist wel gezien zijn statistieken.

19 februari 2021 om 22:53

"In de Europese potjes". Statistieken zijn vooral in de Eredivisie tot stand gekomen.

19 februari 2021 om 23:38

@kalou gisteren had niets te maken met verschil eredivisie en europa. Lille is gewoon heel stug en hadden al lange periode 0 gehouden. Als ze volgende week moeten komen, dan maakt hij wel zijn acties als er ruimte komt.

20 februari 2021 om 08:06

Niks te maken met het verschil want Lille is gewoon heel stug..?! Lulkoek, Lille is gewoon van een ander kaliber dan de doorsnee eredivisie ploegen. Daar heeft Anthony moeite mee. Ik ben benieuwd hoe hij het de komende Europese wedstrijden gaat doen.

20 februari 2021 om 17:05

@kalou daarom creeede Lille precies 0 kansen! Echt ander kaliber.

21 februari 2021 om 10:10

Nee hoor, dat heeft te maken met de manier waarop ze spelen. Zo spelen ze al bijna een jaar! Lille verliest net zo vaak als Ajax en dat in een aantoonbaar sterkere competitie. Dus ja, een tegenstander van een ander kaliber dan Ajax normaliter treft.

20 februari 2021 om 09:22

daarnaast vind ik de toon in het programma weer zeer aanmatigend en vond ik Anthony nog steeds beter dan Neres. Maar daar hebben we het niet over want die komt terug van een blessure. We vergeten voor het gemak even dat bijna geen een speler bij Ajax in zijn eerste halfjaar foutloos is. Ik zie heel veel inzet, wil en techniek bij Anthony, het komt er alleen nog niet altijd uit. Maar als ze bij VI niet zien dat hij wat meer brengt dan de gemiddelde rechter winger dan vallen ze ook niet meer serieus te nemen, oh wacht, dat deed ik sowieso al heel lang niet.
ze zijn er alleen maar om een beetje te provoceren.

In de eredivisie maakt hij tot nu toe meer indruk dan Europees, dat is duidelijk. Maar hij is net een half jaar in Nederland, pas 20 jaar oud, dus ik ben zeker tevreden met zijn prestaties tot nu toe. Soms wat vervelende trekjes dus dat proberen af te leren en verder lekker doorontwikkelen.

Ben het wel met ze eens. Het is een irritante speler en niet echt effectief. Daarnaast een jongen die zichzelf niet kan beheersen als het tegenzit, gezien de meerdere natrapbewegingen van hem dit seizoen. Nee, dit wordt geen topspeler.

19 februari 2021 om 21:51

Niet effectief? Verklaar je nader?

19 februari 2021 om 22:30

Veel show, weinig nut.

19 februari 2021 om 22:36

18 wedstrijden en 7 doelpunten en daarnaast nog iets van 10 assists. Dan ben je dus wel effectief en daarnaast wordt hij nog best vaak gewisseld na een minuut of 70...

19 februari 2021 om 23:35

Mij hemel zeg....weinig nut? ga zn statistieken eens checken . Elke club in nederland zou zo'n speler willen hebben die hier net een half jaar is.

20 februari 2021 om 10:32

Wij hebben Berghuis, en die nog betere statistieken. Maar zou volgens veel Ajaxsupporters niet bij Ajax thuis horen. (zie in zoveelste topic over berghuis).

On: het is zeker een getalenteerde speler die echt wel zijn grote waarde voor Ajax zal laten zien. Jong, dus soms onbesuisd en beetje dom. Maar daar kom je in Amsterdam wel mee weg als je Tadic of Antony heet, maar niet als je Berghuis heet,

20 februari 2021 om 11:19

Ronnie, hoeveel doelpunten heeft Berghuis gescoord vanuit een penalty en hoeveel heeft Antony er gescoord vanuit een penalty?

19 februari 2021 om 21:52

Noem jij mij eens een paar spelers die dit seizoen verdeeld over alle competities 10 goals en 9 assists heeft gemaakt. Lijkt me best effectief. Zeker voor zo’n jong gozertje.

19 februari 2021 om 22:27

Dat is niet zo moeilijk aangezien de meeste tegenstanders in de Eredivisie geen partij zijn voor Ajax. De alom verguisde Labyad zit niet eens zo ver van het ratio van Anthony af.

19 februari 2021 om 22:34

Ik vind dat de kritiek op Labyad vaak buitenproportioneel was hoor, maar als je het verschil in kwaliteit tussen hem en Antony niet door hebt dan ben je gauw uit gediscussieerd denk ik. Antony speelt echt gewoon prima als zo'n jonge jongen in z'n debuutseizoen, voor het eerst in Europa. Jij stelt dat hij 'niet echt effectief' is maar hij is direct betrokken bij 18 goals in 1800 minuten, dat is dus gewoon per definitie onwaar; hij is juist wel effectief. Dat zijn rendement in Europa nog wat opgevijzeld mag worden klopt, maar hij is pas 20 jaar en speelde vorig jaar nog in Brazilië, zo gek is dat dus niet.

19 februari 2021 om 22:50

Berghuis, en die is ook irritant.

19 februari 2021 om 23:04

Alleen Tadic, Malen, Berghuis en good old Giakoumakis zijn bij meer goals betrokken in Nederland dit jaar. Zegt voldoende lijkt me, dat kan geen jongen zijn die geen rendement heeft

19 februari 2021 om 23:59

Georgios Giakoumakis

20 februari 2021 om 00:01

Niemand had het dan ook over het verschil in kwaliteit Sander.

20 februari 2021 om 09:18

Jawel, daar hadden we het toch wel over? Je noemt hem een irritante jongen zonder rendement die zichzelf niet kan beheersen en je weet al zeker dat hij geen topspeler gaat worden (terwijl hij 20 is), dan heb je het dus vrij uitgebreid over zijn kwaliteiten (en/of het gebrek daaraan volgens jou). Bij elk weerwoord wat je krijgt spring je weer van de hak op de tak om er iets anders bij te halen omdat men je er massaal op wijst dat je 'geen rendement' uitspraak pure onzin is. Leuk dat je alleen maar negatieve praat wil uitslaan maar je zat er gewoon volledig naast. Foutje bedankt!

20 februari 2021 om 09:28

Nee ik blijf in elke reactie bij een zelfde mening. Maar als je het nog niet begrijpt zal ik zo aardig zijn om het even voor je samenvatten. Anthony is duidelijk talentvol en vaardig met de bal. Ik vind hem in zijn acties alleen vaak nog te veel show in plaats van gewoon simpel en snel een man passeren. Daarin vind ik hem minder effectief, en dat heeft niets met rendement te maken. Ten slotte vind ik hem gezien zijn opvliegere gedrag en moeite om zichzelf te beheersen mentaal te kort komen om een echte topspeler te worden.

19 februari 2021 om 22:20

Wat lul jij nou vriend, dit is misschien wel de meest talentvolle buitenspeler van de afgelopen 10 jaar bij ajax. En zal binnen 3 jaar bij top 3 in europa spelen. Kolrele hoe blind kan je zijn😱

19 februari 2021 om 22:29

Talentvol zeker. Maar met talent alleen kom je er niet. Mentaal zwak en dat dat laat hij vaak zien.

19 februari 2021 om 23:00

Nou Pepe was mentaal ook zwak heeft het toch best ver geschopt.

19 februari 2021 om 23:45

Als je mentaal zwak bent kun je niet zijn cijfers overleggen op zijn leeftijd direct na een overgang vanuit Brazilië. Ik was ook een Huftertje op die leeftijd, 5 jaar later was dat wel anders. Oftewel dat kan nog zeker veranderen

19 februari 2021 om 22:20

Hij is zeker wel effectief (in de eredivisie). Laat hem nog 2 seizoenen bij Ajax spelen en ik ben ervan overtuigd dat hij zal weggaan als speler die zich ook in Europa heeft laten zien. Hij is nog altijd maar 20(?) jaar oud en dit is zijn eerste seizoen in Nederland.

19 februari 2021 om 23:40

Beetje te kort door de bocht. Hij is wel effectief laten zijn stats zien. En beheersing komt ook met de jaren vaak. Ja hij is af en toe opgefokt en dat zal voor een deel ook in het beestje zitten. Maar vaak is het ook wel, hoe ouder je bent hoe rustig. Dus geef die jongen een paar jaar om zich te ontwikkelen.

Volledig mee eens. Het is bij Antony veel blaffen weinig bijten. Je ziet aan alles dat hij talent heeft, fysiek best in orde is en mentaal ook sterk lijkt, maar het komt er zelden nog echt uit. De voorwaarde zijn er zeker, nu werken aan de output

19 februari 2021 om 21:59

Antony moet op snelheid zijn man voorbij, de achterlijn halen en een perfecte voorzet geven. Nu is het bal aannemen, dreigen langs de tegenstander te gaan, terugdraaien en een tikkie terug of tikkie breed.

19 februari 2021 om 22:25

10 goals 8 assists dit seizoen. Veel blaffen weinig bijten.... Goed verhaal man.

Deze jongen heeft zoveel talent. Vertrouwen in dat het goed gaat komen met hem. Is pas 20, aankomende week dan 21, en zijn eerste jaar in Europa. Zijn cijfers in de eredivisie zijn tot nu toe iig hartstikke goed met 8 goals, 8 assists. Als hij straks echt goed geacclimatiseerd is en ook Europees wat meer zijn stempel kan gaan drukken. Gaan we echt van hem smullen. Moeten ook niet vergeten dat zowel Dortmund als Chelsea erg concreet voor hem waren. Dat zijn ook clubs met erg sterke scouting apparaten

Ik verbaas mij erover dat Neres en Anthony zo statisch aan 1 kant spelen. Zij moeten veel meer (natuurlijk) wisselen. Nu gaat altijd alles maar binnendoor. Als ze eens draaien, dan worden zij gedwongen om ook eens buitenom te gaan.
Daarbij vindt meneer Haller een voorzetje van de zijkant op zijn tijd ook wel lekker denk ik.

Lol heb genoeg op Antony aan te merken hoor, er zijn veel verbeterpunten. Vooral op zijn zelfcontrole, maar mensen hebben het hier over effectiviteit terwijl die jongen echt hele goede cijfers heeft. Dat het nog wat moeilijker gaat in Europa is logisch, maar hij zal ook alleen maar beter worden, ben gewoon tevreden waar hij nu is hoor, gaat een mooie worden.

20 februari 2021 om 03:37

Ik denk dat veel mensen puur zeggen dat hij niet effectief is omdat hij nogal van de tierelantijntjes is. Ergens is het ook wel zo, want hij kan waarschijnlijk nog veel directer spelen. Zijn rendement is goed, zeker voor een 20-jarige die net een heel nieuw leven heeft. Maar hij kan nog beter. Nóg beter, want hij doet het al goed. Dat er zelfs dan veel winst te boeken is, is niet verkeerd

"hij komt er nooit langs". 8 doelpunten, 8 assists in 20 Eredivisie wedstrijden. Dat denigrerende gelul altijd bij VI. "spelertje"... "braziliaantje...". Nee, bij Neres en Antony is het vaak alles of niks, maar bij Antony is het vaker alles dan niks.

Ik vind dat Anthony inderdaad vrij veel draait en doet, zonder dat hij concreet zijn man wegspeelt. Toch vond ik er gisteren wel wat voor te zeggen, Lille stond verdedigend gewoon goed en er was weinig ruimte. Hij heeft enorm veel talent, maar moet ook nog net het stapje maken om dit soort wedstrijden te beslissen. Op een gegeven moment moet het wel doelgerichter, daarmee ben ik het eens.

19 februari 2021 om 23:36

Maar kijk je ook verder dan dat? Zie je dan ook dat hij zowat elke wedstrijd dubbele dekking heeft? Volgens mij let niemand daar op. Zie daar maar eens lekker voorbij te komen.

20 februari 2021 om 03:12

Ik kijk wel verder dan dat ja. Volgens mij kan je lezen dat ik vind dat hij enorm veel talent heeft, maar dat hij nog de stap moet maken naar Europese wedstrijden beslissen. Daar is geen woord aan gelogen toch? In de Eredivisie is hij zijn man enorm vaak de baas, maar heeft hij toch soms dat hij erg veel overstapjes doet. In sommige gevallen haalt dat het tempo eruit. Het blijft wel een geweldige speler.

Jongens, er zit geen -H in Antony. Zoals het ook geen Athletico is. On: Ik ben het deels met Gijp eens. Hij is gisteren inderdaad niet langs die linksback gekomen. Maar er lag dan ook wel heel erg weinig ruimte achter de laatste linie van Lille. Die stonden met de kont tegen de 16. Lastig om dan op snelheid, dat is belangrijk bij passeren, iemand te passeren.

Onzin, VI, Antony is nog jong en komt er wel. Hij moet wat meer in de diepte worden aangespeeld. Heeft behoorlijk linkerbeen wat altijd a la Ziyech gevaarlijk is vanaf rechts. Verdedigt ook behoorlijk mee, meer dan Neres elk geval. Zijn statistieken zijn prima in zijn eerste jaar.

Die 3 oude professionals , analisten , wat hebben ze eigenlijk zelf bereikt met voetbal. Die ene die bij Ajax gespeeld heeft was een statische voetballer, had geen diepgang en ik heb hem nooit een mannetje zien passeren. En die 2 anderen. Makkelijk om een ander belachelijk te maken. Barrie heeft helemaal gelijk Befferd. En die andere wat heeft hij ooit bereikt. Echt nederlands. Gaan jullie wat anders doen.

Anthony is een ongeslepen diamant. Hij is nog maar een half jaar in Nederland en moet nog wennen aan het niveau in Europa. Zijn statistieken zijn al goed en met meer ervaring zullen ze nog beter worden. Waar de uiteindelijk lat ligt, zullen we gaan zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 32 9 2 0
2020 São Paulo 2 0 0 0
2019 São Paulo 29 4 4 1
2019 São Paulo 14 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars spreekt transfernieuws van De Telegraaf omtrent Ajax tegen

Marc Overmars heeft laten weten niet bereid te zijn Edson Álvarez en Antony te laten vertrekken bij Ajax. De directeur voetbalzaken reageert in gesprek met het Algemeen Dagblad op de mogelijke...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren