‘Lionel Messi hoeft niet te rekenen op lucratief aanbod uit Premier League’

Vrijdag, 19 februari 2021 om 12:47Rian Rosendaal • Laatste update: 13:12

Manchester City lijkt momenteel niet bezig te zijn met het binnenhalen van Lionel Messi. Goal meldt vrijdag op basis van een bron dichtbij de Engelse koploper dat er momenteel geen gesprekken worden gevoerd met het management van de aanvaller van Barcelona, wiens contract over enkele maanden afloopt. Tevens wordt benadrukt dat the Citizens nog niet eerder een bod hebben uitgebracht op Messi.

Messi zelf is naar verluidt wel klaar met alle speculaties in de diverse buitenlandse media over zijn toekomst. De 33-jarige spelmaker van Barelona wil graag tot na dit seizoen wachten met een definitief besluit nemen over de laatste fase van zijn spelersloopbaan. Messi heeft per 1 januari de mogelijkheid om met andere clubs te praten over een zomerse deal, maar de Argentijnse routinier ziet daar echter geen heil in. Voorlopig blijft het dus onduidelijk of hij zijn verblijf bij Barcelona verlengt, of dat hij kiest voor een nieuw avontuur elders.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Spaanse media vernietigen Barcelona: ‘Ga je Messi voor hem inruilen? Echt?’

Een vernietigend oordeel van de Spaanse media over Barcelona na de afgang in de Champions League.Lees artikel

Goal meldt voorts dat Messi een neutrale positie inneemt wat betreft de presidentsverkiezingen bij Barcelona op 7 maart. De aanvaller lijkt geen voorkeur te hebben voor Joan Laporta, Víctor Font of Toni Freixa, de drie overgebleven presidentskandidaten. Messi onderhoudt geen contact met de kandidaten en neemt de benoeming van een nieuwe voorzitter in het Camp Nou niet mee in zijn besluitvorming van aankomende zomer. Laporta, Font en Freixa hopen evenwel allemaal dat Messi kiest voor een nieuw contract bij Barcelona, ongeacht de vele problemen die dit seizoen aan de oppervlakte zijn gekomen.

De link met Manchester City is overigens niet nieuw. Vorig jaar, toen hij had aangegeven te willen vertrekken bij Barcelona, leek een hereniging met Josep Guardiola een serieuze optie te zijn. Na enkele jaren in het Etihad Stadium zou Messi dan overstappen naar New York City FC, dat ook deel uitmaakt van de City Football Group. De plannen werden echter nooit tot uitvoering gebracht. Messi is ook al enige tijd in beeld bij Paris Saint-Germain. Trainer Mauricio Pochettino en technisch directeur Leonardo zien hem heel graag naar Parijs komen deze zomer.


Poll

Waar zie jij Lionel Messi volgend seizoen spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Here we go again, weer het hele verhaal rondom Messi.
Hij gaat niet bijtekenen. Barca in de stress, hij verzint wat regeltjes. Deze komt Barca na, en daarna tekent hij gewoon weer bij zoals het iedere keer gaat.

Messi bepaald wat er gebeurd, zo snel dit gebeurt tekent hij bij.

19 februari 2021 om 13:24

Barcelona heeft enorme tekorten. Die hebben helemaal niet de luxe om 'm nog binnenboord te houden. Dit keer is de situatie toch wel even wat anders.

19 februari 2021 om 19:17

@sirius vraag is of andere clubs luxe hebben om hem binnen te halen. Deze man verdient bizar veel, dat veel clubs geen ruimte hebben. Voor zijn salaris kan je veel fitte spelers van betalen. Zelfs als hij halvering vraagt, is nog steeds meer dan andere clubs. Zouden clubs dit over hebben voor een 33 jarige.. Als hij nu 29/30 was dan was situatie beter. Barca heeft hem te veel verwend. Beter gaat hij niet vinden bij andere clubs.

20 februari 2021 om 01:19

Maar hij is wel transfervrij. Uiteindelijk zal Messi het ook gewoon moeten doen met het hoogste bod en van wie dat bod dan is, dat zal uiteindelijk wel blijken.

19 februari 2021 om 13:25

Dat zal dan wel tegen een fors lager salaris zijn, want gezien de huidige financiele problemen bij Barcelona lijkt het me wel afgelopen met het feestsalaris van nu. Maar idd, misschien staat hij zo positief tegenover de club dat hij tegen een vergelijkbaar salaris met Frenkie de Jong of Griezmann ook wel door wil gaan.

19 februari 2021 om 15:48

Dit is werkelijk wat er gezegd werd voor afgelopen zomer tot het bekend werd dat messi officieel een verzoek had ingediend om de club te verlaten. Dit heeft niks meer te maken met regeltjes en allerlei onzin die je hier uitkraamt. Dit gaat om een speler die niet meer tevreden is bij zijn club.

Ik snap dat ook wel. Gezien Messi zijn leeftijd en zijn salaris is het toch wel een risico wat je neemt. City speelt ook snel combinatievoetbal, waar Messi toch iemand is op wie bij Barca het hele elftal is afgestemd. Mee verdedigen doet hij niet echt en ik denk dat een Mahrez, Sterling of Bernardo Silva bv wel die vuile meters maken, pressie zetten en de bal proberen terug te veroveren

19 februari 2021 om 13:25

Dat spel van snelle combinatievoetbal van City is Messi mee op gegroeid. Het verdedigen deed Messi onder Pep ook bijna niet. Pep was de eerste coach die vond dat Messi verdedigend niet veel hoefde te doen.

19 februari 2021 om 13:32

Dat was ook logisch. Teams hielden twee spelers achter puur om Messi te kunnen verdedigen. Dat is natuurlijk allang niet zo. Het is impopulair in Barcelona kringen maar ik hoop dat hij vertrekt. De wereropbouw kan alleen beginnen als Messi, Pique, Busquets en Alba vertrekken. Pique zou misschien de enige die ik toch zou houden omdat hij een leider is en de clubcultuur als geen ander kan verdedigen.

19 februari 2021 om 13:34

Het probleem is ook niet die opdracht. Er zijn genoeg spelers die niet zoveel doen, maar dan lopen ze nog wel in de weg bij de tegenstander. Messi doet zelfs dat niet en laat z'n directe tegenstander bij balverlies lopen. Op die momenten lijkt het net alsof je met 10 man op het veld staat en dat kan nooit de bedoeling zijn. Maar goed, dat kunnen we constant blijven herhalen; dat is nou eenmaal wat je krijgt met Messi. Aan de bal fenomenaal, zonder bal nutteloos. Die zal hoe dan ook wel vertrekken deze zomer. Barcelona kan 'm gewoon niet betalen, hoe graag ze het ook zouden willen.

19 februari 2021 om 13:39

Dat maakte toch niks uit toen Messi nog de beste speler ter wereld was. Als er altijd 2 spelers bij je blijven betekent het dat je elders altijd een overmanssituatie hebt. Messi was briljant als valse 9 maar ik zag hem met zijn dribbel toch het liefst van rechts komen. Hij was onstopbaar.

19 februari 2021 om 13:43

En waarom zou je niet Pique, Busquets en Alba kunnen weg doen en Messi kunnen laten? Die is voetballend nog steeds de beste van het team. Waarom zou je je beste speler weg doen? Wel vind ik dat het met minder salaris moet.

19 februari 2021 om 13:57

Messi wilde toch ook al weg en als hij blijft is er simpelweg geen ruimte om veel te doen.

19 februari 2021 om 14:52

Barcelover123, Omdat Barcelona grondig moet renoveren en het grote probleem hier is dat ze 0,0 euro hebben om dat te doen. Dus wat moet je dan doen? Kijken hoe je aan geld kan komen en geld kunt besparen. Hoe je geld kunt besparen door Messi te van de hand te doen lijkt me vrij duidelijk met dat salaris. Verkopen: Piquã©, Lenglet, Umtiti, Pjanic, Coutinho, Griezmann, Braithwaite. Jordi Alba mag wel blijven als 2e linksback. Eric Garcia kan redelijk goedkoop aangetrokken worden en als derde CV fungeren. Gaya, Grimaldo of Angelino zou een goede keuze zijn. Waarbij mijn persoonlijke voorkeur toch bij Grimaldo ligt. Absolute noodzaak: een goede voetballende centrale verdediger met snelheid die een koppel kan vormen met Araujo. Een goede controleur voor de defensie die de rol van Busquets moet gaan overnemen. Voorin heb je sowieso een wereldspits nodig en eventueel als het binnen het budget past een talentvolle winger die Fati en Dembele scherp houdt. Trincao heb je dan ook nog. Konrad en Moriba volgend jaar meer betrekken bij het 1e.

19 februari 2021 om 15:18

@viscacatalunya Je hebt gelijk dat Barca de wederbouw moet inzetten maar als ze onmiddelijk die spelers wegdoen die jij noemt zal dat te grote gevolgen hebben. Ik denk dat ze het best eerst Pique en Busquets weg kunnen doen. De invloed van Messi en Alba is nog te groot op het team en die kan niet makkelijk opgevangen worden.

19 februari 2021 om 19:19

@garrincha welke clubs willen dure spelers halen als Pique, Lenglet, Umiti, Pjanic, Coutinho, Griezman en Braithwaite willen??. Alba is te duur als back up.

20 februari 2021 om 01:22

@barcalover123 - Als het water je tot aan de lippen staat, heb je geen keuze meer. Het is sowieso de vraag of Messi uberhaupt bij zou willen tekenen en je lijkt de ernst van de situatie niet in te zien. Dit suddert namelijk nog wel even door en dat betekent dat Barcelona schulden op blijft bouwen. Ze hebben ook veel uitgaven verschoven naar volgend jaar. Barcelona heeft veel te grote problemen om Messi binnenboord te kunnen houden. Hij kost Barcelona een godsvermogen per jaar. Barcelona zal gewoon wat jasjes uit moeten doen.

19 februari 2021 om 14:00

gaan we nu met droge ogen beweren dat snelle combinatie voetbal van city niet bij hem past? man man man man man man man man. Dat is juist zijn kracht. Had op zijn minst alleen het gedeelte gezegd waar hij niet druk zet, want dan had je gewoon een punt. O

19 februari 2021 om 14:04

Net zo lachwekkend als die reactie van Youri waar die dood leuk zegt dat Messi geen goede schot heeft.

19 februari 2021 om 14:25

Messi is toch niet meer de Messi van 10 jaar terug. Nog steeds een geweldige speler maar natuurlijk niet meer zo fit en energiek als destijds

19 februari 2021 om 14:36

hij kan niet meer dribbelen zoals een paar jaar terug nee. Maar je snapt er werkelijk niks van als je denkt dat hij niet snel kan combineren. Dit is niet serieus te nemen.

19 februari 2021 om 15:45

Als je druk wil blijven zetten op de tegenstander zal je af en toe toch ballen moeten onderscheppen en je directe tegenstander onder druk moeten zetten waar Messi liever niks doet op het moment dat zijn team de bal niet heeft

19 februari 2021 om 15:50

Zoals ik in mijn eerste reactie op jou zei “had dan gezegd dat hij geen druk zet dan had je een punt” maar lezen is blijkbaar moeilijk.

Jammer, had het City wel 'gegund'. Nu zonder dollen, spelers als Ramos en Messi hadden dit 3 jaar geleden moeten durven en dan waren ze nog iets waard geweest voor clubs. Nu is het een quickfix voor clubs, maar dan wel een enorme dure en het is kort uitstel van een probleem. Ik begrijp steeds beter waarom mijn club gewoon beleid heeft dat ze alleen grote bedragen neertellen voor jonge spelers en oudere spelers alleen in een goede deal aantrekken. Je hebt langer plezier van jongere spelers en als ze dan weg willen dan vang er tenminste nog wat voor. 'wat' als in 100mil+ voor een Coutinho

19 februari 2021 om 13:27

Die deal is alweer een tijdje terug, denk je dat Liverpool open zou staan voor een vergelijkbare verkoop van Salah of Van Dijk?

19 februari 2021 om 13:28

3 jaar geleden won Ramos nog de CL dus die hoefde nog niet weg. Sterker nog, hij wilt nog steeds niet weg, hij wilt gewoon een lange termijncontract als blijk van waardering

19 februari 2021 om 13:29

Ja, bij Liverpool snappen ze wel hoe de markt in elkaar steekt. Clubs als Barcelona konden jarenlang ongelimiteerd geld uitgeven als ze dat wouden en er geen transferverbod was. Nu ze beleid moeten voeren over een lange termijn, zie je dat ze geen idee hebben hoe dat moet. Ze zullen ongetwijfeld een geweldige scouting hebben, maar als je niet de mensen hebt die weten hoe je al die informatie over voetballers moet interpreteren, heb je er niets aan en kost zo'n scouting alleen maar veel geld.

19 februari 2021 om 13:37

@sirius Het probleem bij Barca is dat er tijd lang een bestuur zat die eigenlijk alleen bezig was met hun eigen termijn zo veel mogelijk succesvol maken en waar alleen gedacht werd aan zich zelf. Barta haalde spelers als Griezman, Dembele en Couthino om aan de fans te verkopen hoe geweldig hij was voor ons met de hoop dat de CL werd gepakt. Lang termijn visie was er helemaal niet omdat hij dan toch weer weg is dus wat boeit hem dat nou als hij zelf maar in zijn periode prijzen pakt. Daarnaast is er gewoon veel te veel geld uit gegeven aan middelmaat. In plaats van geld te investeren in spelers die je team nodig heeft gaan we geld stoppen in sterren die totaal niet in een systeem passen.

19 februari 2021 om 14:00

Bartomeu was in paniek omdat hij dacht dat Messi zou vetrekken. Het waren allemaal paniekaankopen. Griezmann en Coutinho passen niet in een 433. Griezmann komt nog geen lantaarnpaal voorbij. Hij is een waardeloze buitenspeler.

19 februari 2021 om 14:03

En daarnaast wilde hij graag dat we het verlies van Neymar vragen als fans.

19 februari 2021 om 15:22

Stel je toch voor dat Bartomeu dat geld in de vernieuwing van het stadion had gestoken.

Ik zie Messi graag blijven want ondanks dat hij ouder wordt en minder wordt kan ie met goede spelers om zich heen wel zeker wat toevoegen. Ik denk alleen wel dat als hij blijft dat het tegen veel lager salaris is. Ben benieuwd wat er in de zomer gebeurd. Pijnlijk als die weg gaat maar ik gun hem ook wel echt een nieuw avontuur.

Het is eens wat anders, deze keer is Man City als eerste afgehaakt ipv de grootste kanshebber bij een transfer van Messi! Ben uiteindelijk wel benieuwd, want vooral gezien zijn salaris lijkt me PSG de voornaamste kanshebber om hem binnen te hengelen. Ondanks dat het natuurlijk een droom zou zijn hem zij aan zij met Ronaldo bij Juve te zien schitteren

19 februari 2021 om 13:33

Aleen City kan hem betalen. PSG schreef 200 miljoen verlies en dat was voor Neymar bijtekende en voor het Franse tv contract de prullenmand in ging.

19 februari 2021 om 13:36

Dat moet ook nog maar blijken. Wij weten ook niet wat corona met de boekhouding van City gedaan heeft. Die zullen nu ook liever de hand een beetje op de knip houden. Maar goed, dat blijft gissen. Voor hetzelfde geld lezen we over 2 maanden dat Messi in de zomer bij City gaat tekenen. We zullen 't wel gaan zien.

19 februari 2021 om 13:38

Ook City is hard geraakt maar de Engelsen hebben met hun tv contract gegarandeerde inkomsten die PSG absoluut niet heeft. Messi zal sowieso flink moeten inbinden.

19 februari 2021 om 14:29

Maar jij denkt dus echt dat als PSG hem niet kan betalen dat Barcelona dat meer dan 250 miljoen aan salarissen moet besparen, Messi wel kan betalen?

19 februari 2021 om 15:21

Barcelona kan hem ook niet betalen. Niet zijn oude salaris althans. Nog steeds kan Barcelona meer salaris uitgeven dan PSG omdat het een veel hoger budget heeft.

20 februari 2021 om 01:26

En dat budget zal juist drastisch omlaag moeten om de schuld niet nog veel meer op te laten lopen. Dat lijken mensen maar niet te willen zien. Barcelona moet wat jasjes uitdoen. De schuld van Barcelona wordt met de maand hoger en ze hebben al veel betalingen vooruitgeschoven naar volgend jaar. Dat krijg je er dan ook nog eens bij. Hoe kun je in hemelsnaam denken dat ze Messi nog kunnen betalen?

Gelukkig stond deze zin in het artikel " of hij zijn verblijf bij Barcelona verlengt, of dat hij kiest voor een nieuw avontuur elders. " was al aan het speculeren over optie 3. On : Messi verlengt natuurlijk zijn contract bij Barca, gaat op deze leeftijd nog niet afbouwen.

Hij behoudt geen contact met de kandidaten. Die is pleitte na dit seizoen. Altijd leuk om te gissen waar hij gaat eindigen maar aangezien messi geen contact heeft gehad met maar een enkele club is het ook niks anders dan giswerk. Bij barcelona moet hij niet meer blijven, er valt geen eer meer te behalen hier voor hem. Ik hoop alleen dat als hij weggaat barca niet al te veel omzet gaat verliezen.

19 februari 2021 om 14:02

Als hij gaat moet er een nieuwe ster worden gekocht met de salarisruimte. De naming rights van het stadion moeten hoe dan ook verkocht worden.

19 februari 2021 om 14:08

Denk dat er helemaal niks gehaald wordt. laat ze maar eerst het volledige salaris van alle spelers betalen voordat ze een nieuwe ster halen terwijl alle spelers 70 procent minder salaris ontvangen.

19 februari 2021 om 14:22

70% is de nieuwe realiteit. Elders gaan ze het soort bedragen als bij Barcelona niet krijgen.

19 februari 2021 om 14:38

ja, zo maar in een keer. Uit het niets even tegen spelers zeggen dat ze 70 procent niet meer terug gaan zien. Zo werkt dat niet.

19 februari 2021 om 14:49

ViscaCatalunya, sorry maar dit is echt belachelijk om te zeggen. Die spelers horen gewoon hun volledige salaris te krijgen. Het is al merkwaardig dat ze 70%! Moeten inleveren. Laat staan dat ze dat bedrag niet terug krijgen. Als Barcelona haar spelers niet eens kan betalen, mogen ze alle mogelijke aankopen maar vergeten.

19 februari 2021 om 14:52

Wie zegt dat er een ster speler wilt komen als barca in een keer uit het niet zegt 70 procent is het nieuwe realiteit? ik denk dat je de realiteit kwijt bent. Wie wilt er nou naar een club dat haar contracten niet honoreert.

19 februari 2021 om 15:20

Denk jij dat alleen Barcelona spelers een cut hebben genomen? Bij een ploeg als Inter werden spelers weken niet betaald. De cut is niet 70%, wat ik bedoelde is dat ze met 70% erg blij moeten zijn in tijden van crisis. Die 70% gaan ze elders nooit krijgen.

Ik denk dat de enige club die actief in de markt is voor Messi op dit moment, toch echt PSG is. City heeft een prima voorhoede en ik betwijfel of Messi in de PL net zo succesvol kan worden als in La Liga. Intensiteit en fysieke kracht liggen in Engeland toch echt een stuk hoger.
In Italië kan op dit moment niemand hem betalen. Anders zou misschien Inter een optie kunnen zijn? Messi als zwervende speler rondom Lukaku?
PSG heeft de financiële middelen en die doen alles om Barcelona dwars te zitten, dus ik denk dat Parijs de meest reële optie is. Echter zou een degelijk seizoen in Barcelona (lees 2e worden in La Liga en de beker winnen, CL is al een verloren zaak) en een nieuwe president die Messi goed gezind is, er zomaar voor kunnen zorgen dat hij toch bijtekent in Barcelona. Wordt een interessante kwestie deze zomer...

19 februari 2021 om 14:05

De huidige Messi is niet de oude Messi. Messi speelde alle Engelse ploegen kapot. Veel kleine spelers uit la Liga zoals David Silva en Aguero speelden de PL toch helemaal stuk ook?

20 februari 2021 om 13:57

Als hij in Frankrijk maar dezelfde beschermde status krijgt als in La Liga. Als dat niet zo is, is het binnen 1 of 2 wedstrijden einde carrière, want ze trappen hem helemaal aan gort daar in die slagerscompetitie.

Lijkt mij ergens wel mooi als hij met Ronaldo nog een jaar samen speelt, Juventus?

Pfff als Messi wel klaar is met alle speculaties, moet ie eens duidelijkheid verschaffen!, en niet elke keer dreigen dat ie weg wil en zodra er weer een verbeterd contract komt zijn keutel intrekken en toch gewoon weer blijven. Zeg dan nu gewoon ik blijf of ik ga weg.

20 februari 2021 om 00:33

@No worries

Want hij heeft afgelopen zomer niet aangegeven om weg te willen?? welk verbeterd contract heb jij het over? Zonder dit hele Covid19 gedoe zou Messi voor Barcelona veel meer geld binnen halen dan dat hij krijgt. Hij heeft namelijk aangegeven ik wil weg, maar toen mocht hij niet weg of ben je dit plotseling vergeten en verdraai je het verhaal precies zo hoe jij denkt dat het werkelijk zit????

Als je ontwetend bent over bepaalde onderwerpen moet je niet zomaar onzin lopen roepen. Messi wacht op dit moment op de presidentsverkiezingen die nog steeds niet gehouden zijn vanwege Covid19, iemand zoals jij die doet alsof hij er zoveel van afweet kan dit niet eens vermelden. Hij wilt horen wat de nieuwe president gaat doen voor komend seizoen al adviseer ik Messi om gewoon een andere uitdaging te zoeken en zich desnoods gratis aan te melden bij City waar zijn spel het beste tot zijn recht gaat komen.

Gelukkig is dat dan klaar nu, er zouden nogal wat mensen geïrriteerd kunnen raken over dat geflirt met spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5635
4.Sevilla4815
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder263
PedriAanvaller262
A. GriezmannAanvaller246
L. MessiAanvaller2419
M. BraithwaiteAanvaller222
M. ter StegenKeeper200
Jordi AlbaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

56 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Manchester United maakt einde aan weergaloze reeks Manchester City

Manchester United heeft Manchester City de eerste nederlaag sinds 21 november 2020 toegebracht. In het Etihad Stadium was de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer met 0-2 te sterk door doelpunten...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren