Perez behoudt vertrouwen in matige Ajacied: ‘Je kunt het zo weer hebben’

Vrijdag, 19 februari 2021 om 11:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:59

David Neres speelde donderdagavond in de Europa League tegen Lille OSC (1-2 winst) zeker niet zijn beste wedstrijd, zo concludeerde Kenneth Perez. De analist van ESPN weet dat de aanvaller van Ajax na twee zware blessures tijd nodig heeft om terug op zijn oude niveau te komen. "Of dat mijlenver weg is? Dat is niet zo. Dat kun je zo weer hebben", zei Perez na afloop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door piranha)

Eens, wat Neres op de mat legt, doet mij soms pijn aan de ogen laatste tijd maar vaak staat hij er in de topwedstrijden toch. Mondjesmaat speeltijd geven in de competitie en hem zeker laten starten in de El(geen goed alternatief).

19 februari 2021 om 11:55

Ik zou eerder andersom doen denk ik. Als ie een goaltje mee kan pakken raakt ie eerder in vorm. En dat zie ik eerder in de ED gebeuren. Dan kunnen tadic en Anthony af en toe wat rust pakken

19 februari 2021 om 12:05

@craig Tucker nou niet andersom omdat je zonder Haller Neres als beste optie hebt in de El.
Maar je kunt hem zondag tegen sparta bijvoorbeeld zeker laten starten ten koste van 1 van die andere 2.

19 februari 2021 om 12:29

Ik hoop het, een goaltje zou hem goed doen. Maar wat me ook opvalt is dat hij fysiek toch wel erg zwak is. Er zijn spelers met een vergelijkbare fysiek die minder makkelijk van de bal te zetten zijn..

19 februari 2021 om 12:31

In EL zonder Haller is er geen betere optie dan een Neres uit vorm(idrissi?). In de competitie heb je echter Haller en dan staat Tadic gegarandeerd op linksbuiten en ik zie daar toch liever Antony. Nu kan je Neres daar wel ritme laten op doen tegen clubs als Sparta.

19 februari 2021 om 12:03

Hij was dit jaar in de cl toch wel heel dreigend hij heeft inderdaad tijd nodig na 2 zware blessures... antony is een goede speler maar neres wordt onderschat neres heeft namelijk internationaal veel meer laten zien

19 februari 2021 om 12:08

Neres heeft zich laten zien tegen Benfica, Bayern, Real Madrid, Juventus, Chelsea, Lille en in mindere mate ook Liverpool en Atalanta dit seizoen. Het is gewoon een uitstekende speler die wedstrijdritme nodig heeft. Als Ajax er in slaagt een speler als Tadic tussen de linies vrij te krijgen dan is Neres in de combinatie met zijn fijnbesnaarde techniek een heerlijke speler. Antony doet het goed in Nederland, maar heeft Europees totaal geen potten kunnen breken. Eigenlijk nog geen enkele goeie Europese wedstrijd gespeeld.

19 februari 2021 om 12:24

Vond je hem echt goed tegen Liverpool en atalanta? Ik vond hem niet heel best. Ver van zijn kunnen eigenlijk. Dat komt natuurlijk ook door de blessures en hij maakt weinig minuten in de eredivisie omdat Anthony goed presteert en tadic op links staat.

19 februari 2021 om 12:28

Met de kanttekening dat Antony nog maar een half jaar in NL is. En die heeft zich in de toppers tegen Psv, Feyenoord en AZ anders ook al wel bewezen. Voor mij is het overduidelijk dat Antony veel meer potentie heeft. Die koppelt zijn individuele acties namelijk wel aan rendement. Heeft een puntgave voorzet, en is veel doelgerichter dan Neres. Nee, 40miljoen gaan we nooit meer vangen voor Neres, maar dat zie ik wel neergelegd worden voor Antony.

19 februari 2021 om 13:17

Thuis tegen Liverpool was hij fenomenaal. Uit bij Atalanta was hij vooral de eerste helft ook erg goed.

19 februari 2021 om 12:22

Je mag nu toch wel van Neres verwachten dat hij een simpele kans afmaakt, of een twee tegen een situatie goed behandeld? Ook ik zag gisteren wel glimpen van de oude Neres, maar het mag best wat beter en minder vrijblijvend.

Er is natuurlijk ook wel een groot verschil tussen aanvaller zijn bij het Ajax van twee jaar terug en dit Ajax. Twee jaar geleden had je overal op het veld afspeelmogelijkheden en je kon de bal ook overal op het veld op de stropdas krijgen. Neres is zeker beter dan wat hij momenteel laat zien, maar hij is ook wel een speler die je in stelling moet brengen. Daarom is het ook best knap wat Antony doet. Z'n spel is niet altijd even goed nog, maar hij is wel structureel belangrijk voor Ajax. Die jongen kan uit zichzelf iets creeeren en dat heeft Neres toch wel een stuk minder. Z'n blessures helpen overigens ook niet mee.

19 februari 2021 om 12:05

Als het team speelt zoals gisteren in de tweede helft, dan zie je toch wel enige gelijkenissen met 18/19. Natuurlijk is dit Ajax niet van dat niveau, maar het zegt genoeg dat je met fraai positiespel een compacte tegenstander die koploper is van Frankrijk simpel uit elkaar kan spelen. En als het spel vloeiender wordt, als Ajax er vaker in slaagt om Tadic tussen de linies aan te spelen dan zie je direct de Neres-Tadic connectie.

19 februari 2021 om 12:28

Nou, gisteravond zag ik een Ajax dat niet onderdeed voor het Ajax van twee jaar geleden. Misschien minder frivool, maar zeker zo degelijk of zelfs degelijker. Komt eigenlijk - als zo vaak - toevallig tot stand. Martinez weer in de basiself en de twee broekies naast hem op rechts komen out of the blue zich zo maar even als volwaardige krachten aandienen. Timber veel beter en minder fouten makend dan Schuurs, Rensch die Mazraoui wel eens voorbij gestreefd kan hebben, De positieve opleving van Alvarez op de positie van Klaassen, Klaassen weer op 10. Het valt allemaal heel mooi in elkaar. Geen Schuurs, Labyad, Promes of zelfs Klaiber. Daarnaast poppetjes op de juiste plaats. En zie, Ajax draait (voorlopig;-) weer als een machine...

19 februari 2021 om 13:52

In die CL run liet hij zien ook wereldtop te kunnen zijn, dus dat is hij vast niet verleerd. Die goal tegen Madrid laatst weer gezien... Gewoon pure schoonheid. Hij komt er wel weer, dat zie je met Nico nu ook. Kwaliteit blijft

Neres heeft tijd nodig. Bij al zijn eerdere blessures is dat hetzelfde geweest, hij moet eerst wedstrijdritme krijgen, een paar zaadpotten spelen, voordat hij weer in topvorm komt. Begin dit seizoen speelde hij belachelijk slecht thuis tegen Heerenveen om een paar weken later in blakende vorm de beste Ajacied te zijn. Vond hem in de tweede helft overigens ijzersterk. Een 4,5 voor de eerste helft, een 7,5 voor de tweede helft.

Ik vond Neres gisteren zeker geen super wedstrijd spelen, maar het was nou ook niet alsof hij dissonant was in het team. Had onder druk toch aardige aannames en voortzettingen. Alleen echt in aanvallend opzicht: tegenstander opzoeken, acties maken, flank bestrijken was het nog niet top. Al met al in ieder geval weer een iets betere wedstrijd dan wat hij de afgelopen weken op de mat legde. Hij komt wel weer in vorm, als hij maar ritme en vertrouwen heeft.

19 februari 2021 om 12:04

Ik vond hem wel groeien in de wedstrijd hij komt er wel

19 februari 2021 om 12:07

@johannes89 vond ik ook. Had best wat dreigende momenten, maar t kwam er net niet uit, aanname net verkeerd, voortzetting net niet goed.
Dat is niet iets wat maanden hoeft te duren.
Zondag tegen Sparta mooi laten spelen en Antony of Tadic rust en donderdag tegen Lille moet ie ook weer spelen ivm Haller.
Dan kun je zo 180 minuten verder zijn en is hij helemaal klaar voor Psv.

19 februari 2021 om 14:14

Vond hem op 20 hele matige minuten na prima spelen ja. Groeide in de wedstrijd, had moeten scoren maar kwam best wat gevaar vanaf. In combinatie op die beginfase na ook stuk vaster. Speelde niet minder dan Antony gister imo. Zag er niet altijd mooi uit maar zag wel weer iets van kwaliteiten terug wat laatste pot echt totaal niet was.

Anthony is ook nog niet top. Gaat wel wat dreiging van uit maar maakt nog wat verkeerde keuzes. Als je puur naar zijn cijfers kijkt is het wel goed, maar als je kijkt op het veld vind ik het tot nu toe wat matig.

Ik vond Neres in de tweede helft eigenlijk dikke prima. Kwam behoorlijk wat gevaar en diepte van hem af door zijn touch en go combinaties met Tadic. Neres is echt een dieseltje die even tijd nodig heeft om te groeien naar zijn topniveau.

Hij heeft helemaal gelijk. We weten allemaal wat Neres kan, hij is briljant geweest in de CL. Hij komt nu terug van een lange blessure. Gewoon tijd en vertrouwen geven, dat komt helemaal goed.

Je zag aan alles dat hij wedstrijdritme miste. Voorzetten waren slecht, combinatie was matig, zag niet goed waar zijn teamgenoten waren. Zo zonde van die blessures want bij was echt goed. Hopelijk komt hij er bovenop. Als hij weer meer ritme heeft, het team goed aanvoelt en (hopelijk daaruit voortvloeiend) meer zelfvertrouwen krijgt zal hij weer de oude worden.

Voor de goal vind ik best mager wat Ajax laat zien rondom de zestien. Als we bij de fase zijn bij het afronden is het meestal te zacht. Gister ook weer met Neres. Die hielp de verdedigers van Lille een handje en speelde de bal terug naar de keeper. Moet ook erbij vermelden éã©n goeie moment van Neres zijn verdedigende actie binnen vijf meter. Gelukkig voor hem shoot hij op de lat en niet erin. Op het momenten dat we ruimte hebben om te schieten eindigt dit meestal in een teleurstelling. Dit valt bij mij vaak op. Genoeg maar ook echt genoeg voorbeelden (lees: Europese wedstrijden). In begin werd ik zo boos over, maar nu heb ik me zo ingesteld dat bij een kans eerst even afwachten vooraleerst me opwind en eindig mijn reactie op mijn afstandsbediening tegen de muur van de gemiste kans. Dit is waargebeurd. Mediamarkt: Zo meneer alweer een nieuw afstandbediening? Ik: Ja, ik maak het schoon met Ajax allesreinger en ik vind het niet zeer efficiã«nt en het zorgt ook geen schitterend resultaat. (moto van deze reclame: Zeer efficiã«nt en zorgt voor een schitterend resultaat' ) Mediamarkt: Je bedoeld Ajax gisteravond? Over het spel ben ik zeer tevreden maar alleen jammer van de gemiste kansen. Bij de eerste ontmoeting een 2 - 0 overwinning sta ik nog steeds bij de return vol met spanning want dit gaat Ajax nooit vast houden. Er zijn altijd momenten van verslapping oa Spurs

Neres komt niet tot zn recht tegen ploegen die de ruimtes klein houden op eigen helft. Zijn best wedstrijden bij Ajax zijn ook de grote wedstrijden tegen Juve en Real en Bayern. Die zetten vol druk en dan heeft ie veel ruimte om zn actie te maken.

Lille had de bus prima geparkeerd rond de 16, dan komt Neres niet tot zn recht. Tegen de kleine nederlandse ploegen die het doen lukt t wel maar die doen dat niet zo goed als Lille.
Want zonder die blamage van de scheids had ajax gewoon met 70 tot 80% balbezit met 0-1 verloren uit.

Neres is een fantastisch kereltje die gelukkig alle tijd en ruimte krijgt om weer op zijn niveau aan te haken. Is een speler die een assist kan geven, zelf scoren maar ook constant zijn man bezig houdt met een individuele actie. Heeft echt weer ritme nodig en die tijd krijgt hij ook.

Tegenwoordig gaat profvoetbal om samenspel, aansluiting van alle linies,hoog tempo, creativiteit, dynamiek, strijdlust & passie en dat zag ik niet gisteravond tegen Lille die eerste goal had niet gehoeven oftewel je bent links back i.d.g tagliafico die gewoon die bal wegrost en niet terug naar de keeper kan gebeuren maar het is een pure schande om dat in de el te doen.

Ik zou idrissi op links laten zetten en neres op rechts en als lopende middenvelder ekkelenkamp tegen Sparta en dan daarnaast de twee controleurs ( Blind & Alvarez)

Zowel Antony als Neres zijn gewoon voor veel teveel aangekocht. Ajax had de kans Neres te verkopen in het succesvolle CL seizoen, vanuit China boden ze 50 miljoen. Dat is net als het Jorgensen verhaal, een enorme misser met grote financiele gevolgen. Je mag blij zijn als je nog 10 miljoen voor die jongen krijgt. Antony draait ook leuke rondjes maar echt functioneel is het vaak niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

58 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 19 3 1 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft vernietigend over Ajax-tweetal: ‘Ze lieten het lelijk afweten tegen Roma’

Wim Kieft is donderdagavond geschrokken van Ajax, dat zich in de eigen Johan Cruijff ArenA in de eerste kwartfinale van de Europa League liet verrassen door het sluwe AS Roma (1-2)....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren