‘Losgeslagen’ arbiter moet vrezen voor schorsing na opstootje met speler

Donderdag, 18 februari 2021 om 13:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:25

Darren Drysdale is door de Engelse voetbalbond in staat van beschuldiging gesteld naar aanleiding van een incident in de League One afgelopen dinsdag. De Engelse arbiter had de leiding over het duel tussen Ipswich Town en Northampton Town (0-0) en zocht daarin de confrontatie op met Alan Judge, middenvelder van Ipswich. De Engelse bond acht een tuchtzaak op zijn plaats en geeft Drysdale tot 4 maart om met een verklaring te komen op de aanklacht.

Het duel ontvlamde toen Judge in de slotfase van het duel naar de grond ging in het vijandelijke strafschopgebied. Drysdale wuifde de protesten voor een strafschop weg, waarna Judge de confrontatie zocht. Drysdale drukte daarbij met zijn hoofd in de richting van het hoofd van de speler van Ipswich, waarna beide kemphanen door spelers van beide ploegen uit elkaar moesten worden gehouden. Wat volgde was een gele kaart voor Judge en een hoop commotie in Engeland.

Ja, scheidsrechter Darren Drysdale wilde hier echt Alan Judge van Ipswich Town Football Club aanvliegen... ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 17 februari 2021

In een statement heeft Drysdale zich verontschuldigd voor het voorval. “Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan Alan en Ipswich Town”, liet de official weten in een verklaring. “Ik begrijp helemaal dat het voor arbiters belangrijk is om de controle te houden en altijd professioneel om te gaan met de spelers. Het spijt me dat ik dat niet heb gedaan.” De actie van Drysdale leidde op sociale media tot wisselende reacties. “Het is belachelijk dat Drysdale wordt beschuldigd van ongepast gedrag. Scheidsrechters moeten zoveel slikken van spelers, het is goed dat ze eens iets terug doen”, is een reactie die vaak terugkeert.

Ook Aston Villa-spelers Jack Grealish en Tyrone Mings schaarden zich achter de scheidsrechter. “Kom op nou, u hoeft zich niet te verontschuldigen. Ik vind het briljant”, liet Grealish optekenen in de Engelse media. Drysdale kan bovendien rekenen op steun van de Judge, die mede-hoofdrolspeler is in de zaak. “Scheidsrechters hebben een lastige klus. In het heetst van de strijd kan zoiets gebeuren. Het was mij niet te doen om excuses van de scheidsrechter, niet om hem te straffen. Ik zou nooit een klacht hebben ingediend.”


Poll

Vind jij dat Darren Drysdale vervolgt moet worden voor zijn actie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Filmpje speelt helaas bij me niet af, maar zolang de scheids geen kopstoot geeft en alleen maar boos en vermanend iemand 'intimideert' vind ik het allemaal vrij overdreven. Er staat nog een clip op YT van Collina hoe hij bij een wedstrijd tussen Oranje en Tsjechie gewoon de baas bleef in zulke situaties, echt genieten was dat.

Hij vliegt hem toch ook niet aan? Hij laat gewoon even (op een vrij uhmm, primaire?) manier zien wie de baas is op het veld. Hij stelt zich dreigend op, dat moet hij ook niet doen, maar misschien is er in de League One juist een beetje behoefte aan dit soort gedrag. Het voetbal daar lijkt soms namelijk meer op een potje vrij schoppen.

18 februari 2021 om 14:20

Op zich gebeurt er niet zo heel veel, maar je moet denk ik voorkomen dat spelers van de tegenpartij jou en die andere speler een soort van uit elkaar moeten halen.

18 februari 2021 om 15:38

Daar steekt het mij juist een beetje, want ik vraag me sterk af of het echt nodig was om ze uit elkaar te halen, de spelers staan er gelijk omheen om dat te doen, maar ik had niet het idee dat de scheids op speler van plan was het haantjesgedrag door te zetten. Maar goed, dat is natuurlijk nattevinger werk.

Vrij overdreven. En wat een mietje is dat voor speler. Eerst een swalbe maken en dan gaan huilen dat de scheidsrechter hem verkeerd aan kijkt

Niet zo netjes van deze scheidsrechter, maar storm in een glas water. Hoor geen geschreeuw of gescheld en de boel is vrij snel weer gesust.

Niks aan de hand. De scheidsrechter bijt alleen even van zich af, twee seconde later is hij weer kalm, meer is het niet.

Ik heb zelf eens meegemaakt dat ik een hoop commentaar had op een scheidsrechter, toen zei hij "jammer voor je, als jij had kunnen voetballen, dan had je hoger gespeeld en een betere scheidsrechter gekregen". Dat zal volgens het boekje vast ook niet OK zijn, maar ik vond dat eigenlijk wel een klasse-reactie.

Zou wel bizar zijn als de scheidsrechter hier een schorsing voor zou krijgen. Een slimme actie is het niet, maar hij doet verder niets.

Haha, lichte flashback naar Pierluigi Collina

18 februari 2021 om 15:07

Wow je was me voor. Inderdaad. Die ging er ook soms hard tegen in.

18 februari 2021 om 15:25

Alleen was die in staat om vervolgens een knipoog bij te geven. Collina was altijd onder controle. Blijft een held. Jammer dat zulke persoonlijkheden niet meer rondlopen tussen de huidige scheidsrechters...
Ik kan me ook nog een zweed herinneren die moest stoppen na bedreigingen nadat hij Barcelona - Chelsea had gefloten.

18 februari 2021 om 18:38

Types als Collina zullen ze niet meer toelaten in de veel te mietjesachtige voetbalwereld tegenwoordig.
Ik lees zonet trouwens op wikipedia dat hij is gestopt als scheidsrechtersbaas bij de Uefa maar ik kan me herinneren dat ons bedrijf eind 2019 een management meeting had in Mallorca in hetzelfde hotel waar de Uefa ook een scheidsrechters meeting had , en daar was Collina ook bij hoorde ik van mn directeur (en ook een aantal ex profvoetballers, helaas kan ik me alleen Samuel herinneren).

Als speler kun je in Engeland iemand het ziekenhuis in schoppen en krijg je met een beetje pech een gele kaart, maar dit zou niet mogen? Je hebt ook scheidsrechters die spelers helemaal verrot schelden, dat is niet zichtbaar. Ik snap de ophef over dit voorval echt niet zo.

Ruzie maken met de judge...dan kun je een tuchtzaak verwachten

Het kan aan mij liggen, maar hoe heeft de scheidsrechter zich hier misdragen? Een beetje ongewoon is het wel, maar als scheidsrechter hoor je toch dominanter te zijn dan de rest? Toen ik dit bericht las, moest ik gelijk denken aan Pierluigi "Voldemort" Colina. Ontzagwekkend dominant en zelfs gerespecteerd als hij in jouw ogen een verkeerde beslissing nam. In Nederland hebben we nooit zo'n scheidsrechter gehad. Wegereef en Temmink straalden wel wat uit... not.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ipswich Town

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. DozzellMiddenvelder420
G. EdwardsMiddenvelder355
A. JudgeMiddenvelder344
T. HolýKeeper360
K. BennettsAanvaller271
F. SearsAanvaller261
J. NorwoodAanvaller258
Voor de complete selectie: Clubpagina Ipswich Town.

2 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren