Kluivert ziet ‘geweldige oplossing’ bij Ajax: ‘Wat gaan de verdedigers doen?’

Donderdag, 18 februari 2021 om 06:45 • Laatste update: 06:58

Patrick Kluivert vindt het jammer dat Ajax het vanavond tegen Lille OSC moet stellen zonder Sébastien Haller, maar is van mening dat Erik ten Hag met Dusan Tadic in de punt van de aanval een goede oplossing in huis heeft. “Eerlijk gezegd denk ik dat Lille meer moeite zal hebben met een valse spits”, zegt Kluivert in aanloop naar het Europa League-duel in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie verwacht jij vanavond in de spits bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door marcel0306)

Het wordt sowieso een lastige wedstrijd tegen Lille, maar dat was het natuurlijk ook als Haller (en Onana) er wel bij waren. Toch is Ajax zeker niet kansloos aangezien Ajax ook heeft aangetoond een selectie te hebben wat mee kan doen in de CL, dus hoeven we echt niet met knikkende knietjes tegen Lille te spelen, omdat zij bovenaan staan in de competitie en in vorm zijn. Het wordt zeker lastig, maar er liggen ook wel kansen op een goed resultaat. Echt een uitgesproken favoriet is er niet echt in dit tweeluik.

Dat Ajax in het verleden goede resultaten heeft gehaald met Taduc in de spits geeft nog geen garantie dat men dat nu ook zal halen. Het team heeft ondertussen veranderd. Een valse spits tegen deze verdedigers lijk mij inderdaad de beste oplossing . Deze CV zijn gewend om een spits uit te schakelen die daar centraal voorin staat.

18 februari 2021 om 10:45

@bossie " Deze CV zijn gewend om een spits uit te schakelen die daar centraal voorin staat." Ja!!! want de Cv's van RM, BM, Chelsea, Atalanta en Juve zijn het totaal niet gewend om een spits uit t eschakelen die centraat voorin staat. De koekebakkers!!!!

18 februari 2021 om 13:39

Dat zeg ik helemaal niet , je moet me geen woorden in me mond leggen.Veel verdedigers zijn het niet gewend om geen vaste man te hebben , dan lopen ze een beetje verloren rond . Maar goed jij zal vast wel denk n dat ik het anders bedoel

We hebben het in de CL ook zonder Haller gedaan. Ik begrijp niet waarom mensen nu zo spastisch doen wat betreft het ontbreken van Haller. De omzetting is niet zo moeilijk en ligt nogal voor de hand. Op naar een mooie wedstrijd met een weergaloos Ajax.

18 februari 2021 om 08:53

De reden dat we in de CL zijn uitgeschakeld is een gebrek aan stootkracht voorin. Tegen Liverpool moet je gewoon minimaal 2 punten pakken en zaten er misschien 4-6 punten in. Je mist echter veel kansen en op het moment dat Liverpool stopte met meevoetballen en ver ging inzakken creëerde je weinig. Tegen Atalanta thuis ontbrak er voorin, vooral na rust, ook een aanspeelpunt waar de bal bij voorgeslingerd kon worden. Tegen de Denen thuis moet je met 7-1 winnen als je kijkt naar de kansenverhoudingen. Naïeviteit + een gebrek aan een goeie spits deden ons de das om.

Het grootste probleem is dat Gravenbergh er niet bij is en dat Blind het niet kan belopen op die positie. Franse clubs staan bekend dat ze spelen met middenvelders die enorm veel meters maken en ik ben bang dat Blind overal te laat zal komen. Ik zou er dan ook voor kiezen om Kudus op de positie van Gravenbergh te zetten.

18 februari 2021 om 08:44

Sowieso vind ik argument "niet kunnen belopen" altijd een beetje nietszeggend. Het wordt te pas en te onpas geroepen, maar wat er eigenlijk mee bedoeld wordt, weet niemand. Blind zal vanuit het middenveld niet veel mee naar voren (moeten) gaan, dus dan is er qua "belopen" geen probleem. Neem daarbij ook nog mee dat het dé kwaliteit van Blind is om op dingen te anticiperen, waardoor je niet veel hoeft te "belopen".

18 februari 2021 om 09:14

Ik vind het juist niet nietszeggend. Het gaat erom dat hij niet de longen heeft om constant te blijven gaan. Je zag de laatste keer dat hij op het middenveld stond ook dat hij op het einde op zijn tandvlees liep en veelal balverlies had. Ten Hag gaf dit zelf ook al aan.

18 februari 2021 om 09:18

Hij hoeft niet "constant te blijven gaan" (wat dat ook moge betekenen). En als het zou moeten, dan is het een kwestie van wennen denk ik (paar wedstrijden op die positie en hij kan het weer aan).

18 februari 2021 om 11:04

Op het kanaal van Espn op youtube staat een analyse van Blind op het middenveld tegen Psv. Kijk er eens naar.

18 februari 2021 om 11:38

Iets niet kunnen belopen is toch gewoon een duidelijk begrip. Dat betekend dat je door een gebrek aan snelheid of conditie overal te laat komt omdat het spel te snel voor je gaat. Of dat bij Blind zo is weet ik niet. Dat gaan we zien in de wedstrijden tegen Lille

18 februari 2021 om 16:48

Fair enough, wat het letterlijk betekenT is inderdaad duidelijk. Ik bedoelde dat mensen de term gebruiken zonder dat ze weten/snappen wat eigenlijk het probleem is. Is het het niet kunnen belopen het probleem? Of ligt het aan de positionering, waar door je te veel moet lopen?

18 februari 2021 om 11:45

Het is dan ook de kunst om de spelers van Lille te laten lopen door te zorgen dat jij de bal het werk laat doen, oftewel, balbezit is key en daar is Blind nou net weer heel erg goed in.

Ik zou met Blind - Kudus - Klaassen spelen. Kudus gaat dat niet volhouden dan kun je bv. Alvarez nog brengen, maar ik denk dat we in eerste instantie juist veel kwaliteit aan de bal moeten hebben in de ploeg.

18 februari 2021 om 11:51

Snap wat je bedoelt. Maar Kudus opstellen, die net weer fit is? Lijkt me niet heel verstandig.

Blind kan het inderdaad niet belopen, echter is de kwaliteit van Blind om er van te voren al op te anticiperen. Juist voetballend brengt hij ontzettend veel op het middenveld. Het loop werk kan gedaan worden door Klaassen en Alvarez. Het voordeel is ook dat je meer snelheid achterin hebt.

18 februari 2021 om 12:25

Als je met de punt naar achteren gaat spelen hoef je niet veel te lopen maar in dit systeem (4231) moeten de 2 cvm/cm juist heel veel meters maken om zowel verdedigend als aanvallend te kunnen spelen. In een 41221 systeem (met de punt naar achteren) kan blind gewoon op zn positie blijven en het spel dirigeren maar zo speelt ten Hag bijna nooit.

18 februari 2021 om 15:46

Dat klopt inderdaad, alleen zal er toch gepuzzeld moeten worden voor vanavond. Laten we hopen dat Ten Hag het ook eens een keer goed ziet

Het is zonde dat Haller er niet bij is, maar ik denk dat Ajax Onana en Gravenberch meer zal missen.
Onana is namelijk een keeper van de buitencategorie en de alternatieven zijn dat zeker niet. Onana heeft Ajax meer dan eens gered in 't verleden. Ik ben benieuwd hoe Ten Hag het gemis van Gravenberch gaat opvangen op het middenveld, want hoe fit is Kudus ondertussen? Ekkelenkamp stelt me nog een beetje teleur dit seizoen en Labyad zie ik echt puur voor de breedte voor vooral Eredivisie wedstrijden.

Dat Haller niet mee speelt is zonde, maar Tadic doet het ook prima in de spits, het is echter wel een ander type spits, dus je mist 'mogelijkheden'. Neres en Antony vind ik beide prima voor de buitenposities, al spelen ze volgens mij beide het liefst aan de rechterkant, maar Neres kan i.i.g. ook prima links uit de voeten. Dan kun je altijd nog gedurende de wedstrijd Idrissi inbrengen of Brobbey (tadic terug naar links).

Ajax en PSV vandaag allebei een lastige pot, hopelijk maken ze er wat moois van.

9 zou voor Labyad kiezen. Die trollen zijn ook overal. OT: Ik ben voor Tadic. Heeft het bewezen op CL niveau en is na Haller de beste centrumspits. Het zal geen makkie worden, maar laten we hopen dat we ze toch verslaan.

Het zal vanavond weer aan de vorm van de dag liggen. Als de eerste paar ballen, aan Ajax zijde naar voren toe, strak ingespeeld worden en goed aankomen verwacht ik een mooie pot!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

243 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 28 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren