Verbazing over gedrag Al-Khelaïfi en DJ Snake tijdens Barcelona - PSG

Donderdag, 18 februari 2021 om 01:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:15

Nasser Al-Khelaïfi zette deze week voor het eerst sinds de 6-1 nederlaag van Paris Saint-Germain op 8 maart 2017 weer voet in het Camp Nou. De voorzitter van de Franse topclub beleefde toentertijd een bijzonder zware avond in het stadion van Barcelona, maar een herhaling zat er dinsdagavond niet in: het team van Mauricio Pochettino won met 1-4. Volgens Mundo Deportivo was dit keer het gedrag van Al-Khelaïfi en één van de uitgenodigde gasten van PSG juist memorabel te noemen.

De Catalaanse sportkrant publiceert een artikel waarin wordt omschreven hoe Al-Khelaïfi, Carles Tusquets (interim-voorzitter van Barcelona), Aleksander Ceferin (voorzitter van de UEFA) en Leonardo (technisch directeur van PSG) op de eerste rij van de eretribune van het Camp Nou plaatsnamen. De stemming op de tribune sloeg om toen Björn Kuipers al snel naar de stip wees na een valpartij van Frenkie de Jong in het strafschopgebied. Mundo Deportivo verzekert dat Al-Khelaïfi cynisch in zijn handen klapte én oogcontact zocht met Tusquets om uitdagend te benadrukken dat hij het er niet mee eens was.

Al-Khelaïfi keerde zich vervolgens om en zocht contact met Giorgio Marchetti (adjunct-secretaris-generaal van de UEFA) en Theodore Theodoridis (secretaris-generaal van de UEFA) op de derde rij van de eretribune. “Gio, naar Barcelona”, riep de voorzitter van PSG volgens het artikel. Hij stond vervolgens op en verliet zijn plek om de trap op te lopen. Zijn stoel was leeg op het moment dat Lionel Messi vanaf elf meter voor de 1-0 zorgde. Niet veel later keerde Al-Khelaïfi terug naar zijn plaats en hield hij zich koest. Hij sprak gedurende het restant van de wedstrijd vrijwel alleen met Leonardo, die links van hem zat.

Het was zeker niet het enige aparte moment op de eretribune van het Camp Nou. Zo had PSG een producer, DJ Snake, uitgenodigd om het duel op de eretribune bij te wonen. De goed met Kylian Mbappé en Neymar bevriende Fransman ging als een supporter uit zijn dak toen al snel de 1-1 werd gemaakt. De DJ maakte en plaatste een video waarin hij vanaf de eretribune luidkeels Kylian M*therf*cking Mbappé schreeuwt. Het zal voor verbaasde gezichten bij de delegaties van Barcelona en de UEFA hebben gezorgd. De voetbalbond nodigde op zijn beurt UFC-legende Khabib Nurmagomedov uit voor de wedstrijd in Catalonië. Hij is overigens fervent fan van Real Madrid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Beetje irrelevant voor de artikel, maar DJ Snake is geen rapper, hij een DJ en producer. En las ik het nou goed dat de Uefa Khabib heeft uitgenodigd voor een Barcelona-wedstrijd, terwijl die een Real-fan is?😂 Verder raar gedrag van die voorzitter zeg. Is niet de eerste keer dat hij negatief in het nieuws komt. Hij zet zichzelf en PSG niet in een al te goed daglicht.

18 februari 2021 om 10:41

@bundeschelsea "las ik het nou goed " Nou ik weet echt niet wat ik nu las..wat een flut nietszeggende artikel. Wauw een voorzitter doe teleurgesteld was en ff wegliep. Een Dj die vrienden is met Mbappe en Neymar was blij na goal en snapte dit..

Maar waarom is voorzitter raar? Meeste voorzitters zijn blij als club scoort of wint. Vergeet je hoe Marc en Edwin hebben gedragen tijdens succesvolle CL?

18 februari 2021 om 12:26

Die buikschuiver blijft legendarisch

Waar ik me dan eerder druk om maak is wat deze lui, die over ergens anders vandaan komen überhaupt in dat stadion. Het zou de clubs en uefa sieren om gewoon thuis te blijven en helemaal idioot als er een rapper en andere gasten, die 0.0 met voetbal te maken hebben aanwezig zijn. Maargoed, we zijn maffiapraktijken van dit soort bobos wel gewend...die volgen overheid maatregelen natuurlijk ook niet op. Corona besmet geen bobos!

18 februari 2021 om 07:42

Die mensen staan al jarenlang los van de realiteit. Het is heel moeilijk om dan nog na te kunnen denken en menselijke overwegingen te maken, als ze die ooit hebben kunnen maken. Ik vind het ook echt schandalig en een schorsing waard voor minachting van het wettelijk gezag.

18 februari 2021 om 08:15

Vreemd inderdaad. Dat er wat bobo's zitten van de organisatie zelf kan ik nog enigszins begrijpen, maar dat ze doodleuk gasten die niets met de wedstrijd of de organisatie zelf te maken hebben is echt bizar. Zou mooi zijn als Spanje de ballen heeft om actie te ondernemen, mits dat juridisch mogelijk is.

18 februari 2021 om 08:57

@genieterr helemaal met je eens hoor, maar dat doet geld/macht blijkbaar met mensen. Kijk uiteindelijk naar de overheid zelf, die houden zich ook helemaal nergens aan.

Vorige week ging een overleg niet door, omdat het slecht weer was. Heel nederland moet via teams overleggen, behalve de regering.

Of kijk Marion Koopmans, onze favo OMT viroloog.
Zit rustig in china zonder 1,5 meter van de rest, rustig handen schudden, komt zo vanuit het vliegtuig naar een studio, geen mondkapje, geen quarantaine en gaat dan vertellen dat wij toch wel heel gevaarlijk bezig zijn omdat er een paar mensen te gelijk gaan schaatsen.

En dan zal ik nog niet eens over de bruiloft van fredje beginnen...

18 februari 2021 om 09:48

Some animals are more equal is een duidelijke les uit de Corona tijd.

18 februari 2021 om 12:09

ongelooflijk... en dan Khabib uitnodigen... Hij is een Real Madrid-fan en sprak zich ook stevig uit naar aanleiding van dat verschikkelijke incident met die Franse leraar. En dan nodig je die man uit voor Barcelona tegen Psg? Wat een stel idioten bij elkaar.

Dit is echt zo'n stukje om de laatste open plek in de krant te vullen. Nadat stukje konden ze de persen starten. Ik ben wel benieuwd wat deze Catalaanse krant met dit stukje wilde laten zien

Uhhh ok? Zeer opvallend dit. Hij stond dus op. Misschien moest ie gewoon poepen? Zal wel van goud zijn als je zo rijk bent. Of olie.

Ik vind dat er meer ophef mag zijn over de aanname dat DJ Snake een rapper zou zijn. Hij maakt alles behalve rap... Bijna (stereo-)typerend dit 😂.

18 februari 2021 om 11:16

Nee, de man maakt beats. Daar heb je nog minder talent voor nodig. Schijnt wel goed te verdienen overigens.

18 februari 2021 om 12:13

'daar heb je nog minder talent voor nodig.'

Los van onze muzieksmaak / -voorkeur, mag je ervan uitgaan dat je een gezonde dosis creativiteit moet bezitten (nuchter of onder invloed ).

Er zal vast een reden zijn waarom de nummers waaraan hij heeft gewerkt zoveel gestreamd wordt.

DJ Snake is dus een vriend van Mbappe en viert een doelpunt, wat gemaakt wordt door Mbappe. Wow wat een schok...

Waar gaat dit over? Sws is de baas van PSG al jaren en jaren geobsedeerd door Barca en het liefst kocht ie de club over om vervolgens failliet te laten gaan.

18 februari 2021 om 09:42

.... 😀 of Mundo Deportivo is geobsedeerd door de sjeik, zo kan je het ook uitleggen .... 😉

Had Chabib ze niet even een paar tikken kunnen verkopen, die griezels van PSG? Man wat een ontzettend waardeloos artikel is dit..

Khabib, the Eagle, Nurmagomedov

De penalty was ook wel makkelijk gegeven maar je kan en moet hem officieel gezien ook geven volgens mij. Maar ik kan de frustraties van de voorzitter van PSG heel goed begrijpen als je kijkt naar het aantal keren dat PSG tegen Barca heeft gespeeld en ook is uitgeschakeld. In die onderlinge duels werden soms ook makkelijke penalty's gegeven in het voordeel van Barca. Zijn reactie heeft dus niet alleen te maken met deze wedstrijd gok ik, maar met wat er allemaal is gebeurt de afgelopen jaren.

18 februari 2021 om 09:53

PSG en Barca hebben idd wel vaker tegen elkaar gestaan en die 6-1 kan ik nog begrijpen dat mensen daar twijfel over hadden maar buiten dat jaar heeft Barca PSG altijd weg weg gespeeld en uitgeschakeld. Snap dus goed dat de voorzitter beetje klaar is met Barca

Sinds wanneer is DJ snake een rapper? Ook een beetje een rare naam voor een rapper he Maar ik heb het verhaal een paar keer gelezen maar zie niet heel veel nieuwswaarde.

IK begrijp wel dat die voorzitter van PSG een beetje de weg kwijt is. Elk jaar dat PSG niet de CL wint is een enorme afgang voor hem en Qatar. Je koopt zowel Mbappe als Neymar en alsnog weten ze de CL niet te winnen? Ik betwijfel ook ten zeerste of PSG zonder die sjeik nog levensvatbaar zal zijn zoals Chelsea dat zonder Abramovich hoogstwaarschijnlijk wel zal zijn.

18 februari 2021 om 10:44

PSG was ook voor de sjeiks prima levensvatbaar, alleen op een wat lager financieel niveau. Maar goed, dat geldt voor wel meer clubs, alleen een grote fanbase is niet genoeg om een topclub te zijn, je moet altijd externe geldschieters vinden.

18 februari 2021 om 10:49

Ik bedoel meer met alle dure spelers die ze hebben. Ik gok toch toch wel dat het salarishuis bij PSG niet bepaald laag zal zijn. Voorheen was PSG namelijk inderdaad ook wel een redelijk grote club met als uitschieter die CL finale.

18 februari 2021 om 11:21

Dat geldt toch ook voor City, Chelsea, Inter en AC Milan? Die zijn al jaren relevant door extern geld. PSG is inmiddels al zo groot dat die wel op zo'n niveau blijven. Daarvoor zijn er al te veel miljoenen voor geinjecteerd.

18 februari 2021 om 11:38

Maar City en Chelsea hebben natuurlijk wel het voordeel van de premier leaque dat als de sterkste voetbalcompetitie ter wereld bekend staat (en de daar bij behorende televisiegelden). Als je daar door extern geld enkele keren kampioen bent geworden, dan blijft dat succes wel relevant voor de komende 20 jaren waardoor de opgebouwde fanbase stabiel blijft. Kijk maar hoe relevant ploegen als Arsenal en Liverpool blijven na jaren van relatief weinig succes. In Italie is dat wel al een stuk minder en durf ik daar geen uitspraken over te doen. Maar PSG is voor de internationale voetballiefhebber enkel relevant wanneer ze CL spelen. Niemand die naar de ligue1 kijkt. Dus zonder die miljoenen van Qatar zal PSG toch wel snel weer afdalen naar het huidige niveau van Lyon of Marseille. Maakt niet uit hoevaak ze Frans landskampioen zijn geworden. Saint Etienne is volgens mij nog altijd recordhouder met het aantal behaalde Franse landstitels. Liggen wij daar in Nederland wakker van?

18 februari 2021 om 11:47

Het probleem is dat PSG nu een bolwerk is. Als Qatar ermee stopt, is er wel weer een andere miljardair die het wil kopen. Het zal dan wellicht niet zo extreem gaan als nu het geval is, maar kijk eens hoe makkelijk Inter en AC Milan alweer kunnen spenderen door een rijke eigenaar. Die clubs waren anders geheid naar de afgrond gegaan.

Die schandalige arbitrage van een paar jaar geleden zal hem nog diep gezeten hebben. Niet vreemd op zich. Als er ooit iets naar corruptie rook was het die wedstrijd wel.

Als ze door zouden gaan met schreeuwen en uitdagen van elkaar kon Khabib gelijk ingrijpen haha

De Catalaanse pers kan beter wat aandacht aan Pique besteden. Zijn gedrag hoort op geen enkel voetbalveld. Een hele slechte acteur die het niet meer kan bijbenen en gemiddeld twee keer per wedstrijd om een strafschop smeekt.

Dat een voorzitter van PSG uit zijn dak gaat, is niet sjiek, maar wel menselijk. Het was tenslotte een galavoorstelling van Mbappe en co.

Wellicht zag die Al-Khelaifi weer een 6-1 aankomen en reageerde hij daarom zo schichtig. Die 6-1 werd in Parijs om begrijpelijke redenen toen gezien als gestolen. Maar goed, dat is nu door PSG gewroken en nu kunnen we over enkele weken wachten om de ruime triomf van PSG op Barcelona. Zijn we daar ook weer mee klaar. Benieuwd trouwens of ze nu ook die beker een keer gaan pakken.

Wat ik meer bizar vind, is waarom zulke gasten dat niets met de staff of personeel van de club te maken heeft in het stadion doet? Supporters mogen niet, waarom dan zo'n "bekend" iemand wel? Privileges voor een erg dodelijk virus? Vreemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6421
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3750 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 28 23 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren