NEC bevestigt komst Ted van Leeuwen als nieuwe technisch directeur

Donderdag, 18 februari 2021 om 10:25Dominic Mostert • Laatste update: 10:24

NEC Nijmegen heeft de komst van Ted van Leeuwen als technisch directeur bevestigd via de officiële kanalen. Van Leeuwen keert daarmee terug in de Eredivisie, nadat zijn contract afgelopen zomer niet werd verlengd bij FC Twente. De voormalig journalist moet met de Nijmegenaren zien terug te keren naar de Eredivisie, waar de club in het seizoen 2016/17 voor het laatst actief was.

NEC haalt met Van Leeuwen eindelijk de gewenste nieuwe technische man in huis. De club uit Nijmegen werkte meer dan twee jaar zonder technisch directeur, na het ontslag van Remco Oversier begin december 2018. Algemeen directeur Wilco van Schaik zette sindsdien de lijnen uit op het gebied van technisch beleid, maar ziet zijn taken nu weer slinken na de komst van de nieuwe td. "Ted heeft bewezen met de druk van ambities te kunnen omgaan. Hij heeft niet bij de makkelijkste clubs met de minste ambities gewerkt, vandaar dat hij daar gewend is mee om te gaan", laat Van Schaik weten op de website van NEC.

Van Leeuwen heeft veel ervaring als technisch directeur. Hij nam die rol in 2002 op zich bij AGOVV Apeldoorn, nadat hij aanvankelijk algemeen directeur was, en haalde toen spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens, Nacer Chadli en Gonzalo García García naar de club. Ook wist de voormalig voetbaljournalist trainers als Stanley Menzo en John van den Brom te contracteren voor de inmiddels opgeheven club. "NEC terugbrengen naar de Eredivisie is een uitdagend en derhalve prachtig project, dat zich niet beperkt tot het versterken van alleen het eerste elftal”, vertelt Van Leeuwen in een eerste reactie.

In 2010 werd Van Leeuwen technisch directeur bij Vitesse; in januari 2014 ging hij in die rol aan de slag bij het Maltese Valletta FC, dat toen werd geleid door voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Na enkele maanden stapte Van Leeuwen over naar het Cypriotische Anorthosis Famagusta en in 2015 ging hij aan de slag bij FC Twente. In oktober 2016 werd hij de technische man bij Esbjerg fB in Denemarken en in de zomer van 2018 keerde Van Leeuwen terug in Enschede, waar hij tot september vorig jaar actief was.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

PSV en Schmidt hebben Götze terug: 'Heel erg blij mee'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door dewaterdrager)

Blijft een held sinds dat interview met pownews toen hij TD was bij Vitesse en Vitesse die vriend van Abramovic als voorzitter binnenhaalde. Mooie televisie

18 februari 2021 om 08:59

Dat blijft heerlijke televisie. Pownews die even dacht Ted van Leeuwen voor lul te komen zetten hahaha. Nou daar dacht Tedje heel anders over.

18 februari 2021 om 12:45

Ik persoonlijk vind Ted van Leeuwen daar niet heel sterk uit komen hoor.

18 februari 2021 om 10:40

Ik vond zijn confrontatie met van Gaal ook wel amusant, altijd mooie televisie met Ted.

18 februari 2021 om 19:27

Ik was altijd wel fan van Maasbert Schouten, die had ook wel goede ideeën.

Ik denk dat deze man wel iets beters kan krijgen dan NEC. Heeft toch in het verleden bewezen dat hij goede connecties heeft. Daarnaast goede spelers gehaald bij verschillende clubs. Zou hem wel willen zien bij een PSV. Veel slechter dan De Jong kan die het niet doen. Die spelers als baumgartl, bruma, doan en een boscagli haalt (middelmaat tot drama allen).

18 februari 2021 om 00:39

Doet het misschien toch het beste alz er geen geld beschikbaar is, net als bijvoorbeeld Van Geel het prima deed bij Feyenoord, tot er iets meer geld beschikbaar kwam. Overmars doet het supergoed bij Ajax, maar ik weet niet of ik hem bij mijn Sparta zonder geld zou willen hebben bijvoorbeeld. Zijn toch twee hele andere disciplines in mijn ogen. Wat denk jij hierover?

18 februari 2021 om 01:48

Overmars heeft bij zijn vorige werkgever (Go Ahead) laten zien dat hij met weinig middelen iets neer kan zetten.

18 februari 2021 om 09:00

Overmars haalt bij verkopen van spelers ook altijd bijna het onderste uit de kan. dat kan Sparta vast wel gebruiken denk ik.

18 februari 2021 om 11:35

Juist niet. Bij FC Twente had hij de beschikking over veel meer geld dan eigenlijk de bedoeling was. De werkelijkheid bleek toch wat anders dan het van buitenaf leek. Daarom moest hij uiteindelijk ook het veld ruimen.

18 februari 2021 om 07:54

Iets beter kan krijgen dan Nec? Je moet niet vergeten dat NEC in potentie een stabiele middenmotor is, maar door jarenlang wanbeleid kost dat de club nu drie-vier jaar Keuken Kampioen Divisie... Welkom Ted, bij Nec. Vergeet nooit meer die discussies tussen Vitesse en NEC jaren geleden. Blijft een leuke spelletje, dat voetbal. Ik heb er vertrouwen in!

18 februari 2021 om 12:31

Er is werkelijk niemand buiten Nijmegen die NEC nog als potentiële middenmoter ziet. In principe is elke club dat, zodra ze er maar naar gaan presteren. NEC doet dat al jaaaaaaren niet. Nee leuk die resultaten uit het verleden, maar het wordt weer eens tijd voor echte prestaties voor je over een stabiele middenmoter na kan denken.

18 februari 2021 om 14:21

Van al de Eredivisie clubs in de Keuken Kampioen is NEC naar mijn idee het meest eredivisie. De aanstelling van Ted vind ik dan weer erg dom, altijd met veel branie binnengehaald maar iedereen is maar wat blij als hij weer weg is.

18 februari 2021 om 16:14

NEC is zeker een Eredivisie club maar niet de meest Eredivisie club. Dat vind ik toch echt Roda met 41 jaar lang Eredivisie schap maar daar is ook jarenlang wanbeleid, net als bij NEC de lijdraad, dat ze daar staan waar ze nu staan, namelijk kkd.

18 februari 2021 om 10:41

Ik vind het een waardeloze vent. Haalt alleen spelers voor de korte termijn. Veel huurlingen waar je als club niks aan verdient. Natuurlijk heeft hij een paar goede spelers gehaald in het verleden zoals Mertens. Maar als je daar de hele tijd op moet blijven teren dan houdt het een keer op.

18 februari 2021 om 11:34

Het probleem is wel dat zijn connecties veel geld kosten. Bij FC Twente bleek hij ook veel meer uit te hebben gegeven dan eigenlijk de bedoeling was.

Spaans voetbal in Nijmegen! Of gaat Ted deze keer op de Cypriotische tour? Wel heerlijk om hem straks weer bij een club te zien. Mannetje dit hoor.

18 februari 2021 om 10:35

Schrijf maar vast op: Espinosa, Aburjania, Nacho en een Japanse balvirtuoos. Eerlijk is eerlijk: hij haalde spelers die Twente lieten promoveren. Hoop dat hem dat ook met Nec lukt. Mooie club, zie ik graag terug in de eredivisie.

18 februari 2021 om 11:38

@92643 - Maar die spelers bleken ook veel duurder dan hij wou doen geloven. Het waren allemaal zogenaamde buitenkansjes, maar die jongens verdienden in veel gevallen minimaal 4 ton. Die jongens hadden een subtop-salaris, maar bijna allemaal ontstegen ze de middenmoot niet eens. Streuer heeft een veel betere ploeg samengesteld met bijna 3 miljoen euro minder.

18 februari 2021 om 12:48

Ben ook geen directe voorstander van het beleid van Van Leeuwen, maar hij deed wel wat per se nodig was: promotie mogelijk maken. Dat was wellicht een gok qua financiën, maar heeft goed uitgepakt.

18 februari 2021 om 11:08

Nee dat heeft hij allebei al een keer gedaan, dus ik denk op de Italiaanse tour dit keer. Ben vooral benieuwd naar zn aankondigingen, die van Aburjania was toch wel zijn beste. Een Georgiër in Spaanse dienst waar de vlag uit gaat als FCT kampioen wordt in de KKD, nadat hij de ploeg het hele jaar gevolgd heeft. Onovertroffen. Hoewel die van Keito er ook mocht wezen

18 februari 2021 om 12:59

Haha hij kondigde bij Vitesse Yasuda aan als de nieuwe Roberto Carlos maar met een betere voorzet 😂😂

Ik ben benieuwd! Misschien nu een keertje wel goede voetballers in plaats van een Janga en een Ondaan! Ik hoop dat we wel een beetje Nederlands blijven en niet een compleet vreemdelingenlegioen krijgen. Hopelijk doet Tedje het heel goed😊

Grote naam , erg blij mee. Hoop wel dat die niet een blik aan onbekende buitenlanders opentrekt zoals hij vaker gedaan heeft , en zich aan het beleid gaat houden waar we ons sinds vorig op focussen namenlijk veel eigen jeugd en voornamenlijk Nederlandse jongens. Erg tevreden!

17 februari 2021 om 23:21

Maarja de club MOET terug naar de Eredivisie. Dit is een lastig vraagstuk voor NEC, korte termijn of lange termijn en de huidige visie verder uitzetten?

17 februari 2021 om 23:22

We hebben in het verleden te vaak aan de korte termijn gedacht en dat heeft ons in deze situatie gebracht. Speel liever iets langer in de KKD zodat we straks klaar zijn om weer een stabiele eredivisie club te worden.

18 februari 2021 om 10:44

Bij Twente haalde hij veel buitenlanders, maar ze presteerden wel. Inmiddels hebben ze ook weer meer spelers uit de regio en draaien ze vrij stabiel in de Eredivisie.

Ben er eigenlijk wel heel tevreden mee. Man met ervaring en een netwerk. Zolang hij maar niet met een stoet buitenlanders aan komt zetten gaat hij de club echt verder brengen. En dat is ook nodig, want het falende technische beleid de afgelopen 3 a 4 jaar is de reden dat deze club is afgegleden van middenmoot Eredivisie naar subtop KKD en dat we nu naar non-voetballers als Janga en Vet mogen kijken.

18 februari 2021 om 10:32

Daar ga maar wel van uit. Ted is specialist in "spelers met een krasje" halen. Dan kom je al wel snel uit bij buitenlanders waar niemand nog nooit van gehoord heeft.

18 februari 2021 om 11:40

Maar dan moet er wel geld zijn, want Van Leeuwen blijkt helemaal niet creatief zonder geld. Bij FC Twente gaf hij veel te veel uit en spelers hadden dan ook subtop-salarissen. Dat kan natuurlijk niet.

Ted is een prima td. Hoop alleen dat ie niet al te rare constructies gaat verzinnen en nec in de benen houdt. Ok mag nec van mij wel terug naar de eredivisie.

Yes! Geweldige kerel en scout op de 1 of andere manier altijd goeie spelers met een klein budget.

18 februari 2021 om 00:30

Bij Twente gaf hij meer uit dan het budget. Verder een kleurrijk persoon die met leuke spelers komt!

Bereid je voor op een buitenlands tintje bij NEC. Geen slechte td, maar met hem haal je wel een alleenheerser binnen. Heeft twente toch teruggebracht, naar de eredivisie, wel een flater met García en nog een aantal spelers, maar ook een cantelapiedra gehaald en Brama teruggehaald. Alleen Plegezuelo is blijven hangen van de spelers die hij haalde, de rest is allemaal weer weg. Bij twente was de houdbaarheid van Ted wel op, nam toch ook aardig wat risico's zonder dat er geld was. Ik hoop dat het hem lukt met NEC, mooie club die eigenlijk toch in de eredivisie thuis hoort.

18 februari 2021 om 11:44

Sorry hoor, maar achteraf bleek dat hij ook aanzienlijk meer besteed had dan eigenlijk de bedoeling was. Aitor had een vrij royaal subtop-salaris. Zelfs Aburjania verdiende al 4 ton bij FC Twente, om nog maar te zwijgen over de later overgekomen Nakamura met z'n niet-EU salaris. Nu we dat weten, was alles onder een eerste plaats een regelrechte schande geweest. De nummer 2 had niet eens de helft van het budget van FC Twente destijds. Van Leeuwen bleek vooral goed in het verdoezelen van z'n eigen beleid. Ik begreep ook niet waarom hij werd ontslagen, totdat alles naar buiten kwam.

Hele goed zet van onze buren. Deze man kan toveren met selecties zonder budget. Hoop dat NEC nu eindelijk weer eens de stap naar boven kan zetten aangezien de hoop op de derby gister ook weer de kop werd ingedrukt.

Beetje alles of niets met de spelers van Ted. Prima TD als het water een club aan de lippen staat. Wil je weer gaan bouwen en de geledingen binnen een club laten samenwerken, dan is Ted niet geschikt. Enorme solist die je zijn gang moet laten gaan.

Leuk. Ben wel benieuwd of Ted NEC uit het moeras kan trekken. NEC vind ik een mooie club en ik hoop dat ze snel weer eredivisie spelen.

Ben ik de enige die gemist had dat NEC al in de eredivisie speelt? Staat duidelijk in het artikel dat Ted met deze stap dus terugkeert in de Eredivisie. Goede zet van NEC zelf, een man met verstand van zaken, goede kijk op talent en een groot netwerk! Benieuwd wat deze man binnen kan halen bij NEC!

Een goede keuze voor de korte termijn. Om terug te keren naar de Eredivisie zit je bij Ted met zijn netwerk wel goed. NEC zou er wel verstandig aan doen iemand over Teds schouder mee te laten kijken want hij heeft wel de neiging bizarre contracten uit te delen en dan zit je later met de problemen.

Goed nieuws zo na de bekeruitschakeling. Ik gok op als eerste een korte termijn, resultaatgerichte visie. Er staat een leuke, talentvolle basis met Van Rooij en El Karouani, Bruijn en Tavsan en nog wat andere talenten. Aangevuld door wat kwaliteit uit het netwerk van Van Leeuwen kan dit wel wat worden. In ieder geval een man met ervaring op een belangrijke plek in Nijmegen

NEC speelt nog niet in de Eredivisie? Tweede zin...

Bewezen ongeschikt te zijn en numag hij het daar nog een keer bewijzen Kon Nec dan niemand vinden? Was er geen oud Nes speler.met kennis? Dit doet me denken aan Wiebes Wethouder financien Adam Honderden miljoenen schuld achtergelaten. Accountants deden hun best te traceren en kwamen tot de conclusie dat ongeveer 100 mln nooit meer zou worden gevonden Daarna staatsecretarisgrotepuinhoop achtergelaten waaronder de puinhoop voor gezinnen in Groningen ivm aardgasboringen Nu weer een puinhoop als staatssecretaris bij de toeslagaffaire Sommige mensen flikken het toch maar ondanks alles om een mooi baantje te bemachtigen

Is geen blijvertje deze man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda5025
6.NEC4414
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanMiddenvelder247
R. JangaAanvaller235
N. AlblasKeeper220
J. OkitaAanvaller214
J. VetMiddenvelder182
T. BeekmanAanvaller172
J. van der SluijsMiddenvelder152
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren