Vrouw van Van den Brom haalt uit naar ‘verkapte Sinterklaas’ Johan Derksen

Woensdag, 17 februari 2021 om 16:15

John van den Brom was de afgelopen jaren meer dan eens mikpunt van kritiek aan tafel bij Veronica Inside. Zo zou Johan Derksen de huidige trainer van Racing Genk weleens ‘flapdrol’ of ‘zeurpiet’ hebben genoemd. Marjan Andringa, de partner van Van den Brom, haalt in het Belgische weekblad Humo hard uit naar de analist.

Ze wordt door Humo geconfronteerd met uitspraken van Nederlandse analisten over haar man, die overigens in het verleden weleens aanschoof bij Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. “Verschrikkelijke vent, die Derksen!”, zo reageert Andringa als de naam van Derksen in het interview wordt genoemd. “Hij is een soort verkapte Sinterklaas die een lijstje heeft met namen van zijn vriendjes en een lijstje met mensen die hij niet kan uitstaan.”

“John staat, net als pakweg Louis van Gaal, op dat tweede lijstje en kan dus bij voorbaat niks goed doen. Het is gezeik uit Nederland. Mensen vragen soms: ‘Heb je dát gezien op tv?’ Maar wij kijken al lang niet meer naar die dingen”, vervolgt de partner van Van den Brom. De oefenmeester, die FC Utrecht afgelopen jaar achter zich liet om bij Racing Genk aan de slag te gaan, gaf recentelijk te kennen dat hij zich in België meer gerespecteerd voelt dan in Nederland.

“Ik denk dat het ook zo ís”, reageert Andringa. Van den Brom werkte eerder in België voor Anderlecht, terwijl hij in Nederland aan het roer stond bij Jong Ajax, AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht. Met Racing Genk bezet hij momenteel de derde plaats in de Jupiler Pro League. “Respect is hier sowieso belangrijker. Kijk naar de coronamaatregelen: mensen zetten gewoon hun mondmasker op, klaar. In Nederland is het allemaal anti.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sirius)

Maar, wat zijn nu doet is toch eigenlijk precies hetzelfde.... Ik snap er echt helemaal niets meer van.....

17 februari 2021 om 16:31

Wat snap je niet? Ht is toch algemeen bekend dat Derksen over bepaalde mensen niets goeds kan zeggen. Net zoals hij over Nijhuis, advocaat en van Bommel nooit negatief is. Wat mevriuw hier zegt vind ik eerlijk gezegd weinig verassend.

17 februari 2021 om 17:17

Inderdaad, al vind ik dat Derksen in het geval van Van den Brom gelijk heeft. Als het tegenzit zeurt hij over alles en hij is niet bepaald stressbestendig. Als het niet goed gaat, zie je dat zelfs aan zijn houding in interviews. Dan staat hij nerveus met zijn schouders te schommelen. Zonde, want het is best een geinige vent denk ik. Bij ADO kwam hij destijds goed over

17 februari 2021 om 19:03

Huh? Sinds wanneer is wat Derksen doet hetzelfde als de vrouw van een trainer. Hmm Johan heeft elke week een platform waar hij een lijst heeft met mensen die bij hem te onderstreept staan in het zwart en dus hij vanuit zijn eigen motivatie iemand graag structureel uitmaakt voor alles waar hij zin in heeft.

De vrouw van John voelt zich persoonlijk aangevallen en reageert daarop wanneer naar gevraagd wordt. Ze zal dit niet wekelijks herhalen en heeft niet als doel haar ongezouten mening te verkondigen waar en wanneer ze maar wilt. Dit zal ook waarschijnlijk haar laaste keer zijn daar waar Johan nog wel weken, maanden en soms jaren kan doorgaan. Ik zie ook de vrouw van John net volgende week een andere analist of persoon aanpakken op gedrag.

Hoezo is dit hetzelfde?

Ach arme John, misschien dat andringa even contact op kan nemen met Jeroen van de boom, vragen of hij een mooi liedje voor hem kan schrijven.

Haha, dit is een beetje de pot verwijt de ketel. Zoals een moeder in de supermarkt die haar kind een pak op de broek geeft en bij elke klapt zegt 'je-mag-niet-slaan!!'. John heeft ook een beetje dat flapdrollerige over zich. Daar kan 'ie niks aan doen, maar dat is nu eenmaal zijn uitstraling. Ik heb de indruk dat hij er boven staat. Maar zijn partner blijkbaar niet...

Zo grappig altijd als familie iets over een bekend persoon gaan roepen in de media. Dat pakt vooralsnog altijd maar vreemd uit. Je kijkt en leest niets maar weet wel alles te benoemen, pot verwijt de ketel? Overigens roept John met zijn gedrag ook kritiek over zichzelf af. Het ligt namelijk nooit aan John maar altijd aan een ander en als het niet loopt is het maar een naar ventje.

Ik denk dat John ook als trainer veel beter bij de Belgische competitie past. Belgen zijn nou eenmaal gereserveerder. Je moet een harde huid hebben om in Nederland te kunnen overleven vind ik. Wat betreft het verhaal over Derksen... tja die man roept veel emotie op. Ik vind hem ook niks meer. Vind het vooral jammer omdat ik VI altijd zo graag las en nu steeds mer afkeer tegen Johan begin te krijgen. Sjoerd Mossou heeft Johans werkwijze mooi verwoord in de VZ podcast vond ik overigens. Een vent van de oude stempel. Heeft een mooi platform neer gezet maar past gewoon niet meer in de moderne samenleving. Boze oude witte man noemde peter pannekoek dat wel eens toch?

17 februari 2021 om 17:17

dat valt toch wel mee. vergeleken met de tabloids in de topcompetities zijn onze journalisten een stel softies. daar liggen ze om 7 uur s'ochtends al voor je deur om een mogelijke buitenechtelijke partner te spotten

17 februari 2021 om 17:22

Nah dat weet ik zo net niet Japie. Bij Voetbalpraat hadden ze het van de week over Schmidt, dat hij zo geïrriteerd overkomt bij persconferenties. Toen werd ook gesteld dat de journalisten in Nederland een stuk bijdehanter zijn dan in Duitsland. De media zijn hier niet vals, maar het kunnen wel wijsneuzen zijn en in die zin kan het net zo irritant zijn

17 februari 2021 om 17:53

Schmidt is de laatste die moet piepen. die beschuldigd iedereen van alles en nog wat, met Nijhuis zelfs volledig uit de lucht gegrepen en die gaat dan zielig zitten doen dat hij logischerwijs kritiek krijgt op dat gedrag

17 februari 2021 om 18:42

Los daarvan. Het is in Nederland niet per se beter dan in elke topcompetitie

Iedereen kan haar meteen afzeiken hier. Maar zij heeft wel een punt. Als je een vriendje bent van Johan, kun je in zijn ogen niets fout doen en komt hij altijd voor je op. Voorbeelden: Bas Nijhuis, Mark van Bommel, Johan Cruyff. Er zullen er nog tal van andere personen zijn, maar ik ben gestopt methet kijken van VI. Lijstje met personen waar hij zich aan stoort begin ik niet aan, dat zijn er namelijk teveel.

Ze heeft helemaal gelijk. Ik ben groot fan van VI, maar het grote minpunt vind ik inderdaad het constante herhalen van hoe slecht/fout sommige mensen zijn, door met name Derksen. Van den Brom behoort inderdaad tot dat lijstje. Net als onder andere Kuyt, Weghorst, Drommel, Dessers en Marsman. Triest en makkelijk scoren.

17 februari 2021 om 17:35

Alsof je deze vrouw ook maar een moment had gehoord als Derksen lyrisch over Van Den Brom was. Gewoon pure selectiviteit. Natuurlijk loopt Derksen ook maar wat te roepen op eigen gebrekkig inzicht, maar deze vrouw is met dit interview geen haar beter.

17 februari 2021 om 17:39

Ze wordt toch om haar mening gevraagd? Lijkt me niet meer dan normaal dat ze daarop antwoord geeft?

17 februari 2021 om 18:11

Totaal niet met je eens. Allereerst wordt Van den Brom de afgelopen jaren echt constant enorm bekritiseerd door Derksen. Dat is niet leuk, terwijl het wel leuk is als je positieve geluiden te horen krijgt. Dus totaal logisch dat je er iets van zegt als het negatief is en niet als het positief is. Daarnaast is deze vrouw met dit interview wel een haar beter. Zij bekritiseert alleen Derksen en geen anderen. Verder is het actie, reactie. En tot slot krijgt zij deze vraag voorgeschoteld.

17 februari 2021 om 20:57

@gilau - Tja, Derksen word toch ook altijd om z'n mening gevraagd? Hoe is deze situatie dan anders?

Je vrouw zou zich maar zo ontzettend druk maken omdat iemand wat negatiefs over je zegt. Wat een treurnis deze vrouw. Derksen mag zeggen wat hij wilt, en in dit geval heeft hij nog gelijk ook. Die vd Brom is een ontzettende huilebalk. Zoekt altijd naar excuses met een huilgezicht voor de camera. Hij moet eens een grote vent worden en naar zichzelf kijken. Het feit dat zijn vrouw het nu voor hem opneemt verbaast me niet..

17 februari 2021 om 18:38

Derksen mag zeggen wat hij wil en deze mevrouw dus net zo goed. Derksen heeft zelden gelijk trouwens.

“respect is hier sowieso belangrijker. Kijk naar de coronamaatregelen: mensen zetten gewoon hun mondmasker op, klaar. In Nederland is het allemaal anti.”

wat heeft dit met respect te maken. Eerst vertelt elke deskundige en elke minister ons een half jaar lang dat die maskers niet helpen. En dan zeggen ze: ach..... weet je wat, zet toch maar op.

Ja gek he, dan mensen dan bij zichzelf gaan nadenken.....

17 februari 2021 om 17:15

"eerst vertelt elke deskundige en elke minister ons een half jaar lang dat die maskers niet helpen. En dan zeggen ze: ach..... weet je wat, zet toch maar op."

Geef maar weer de overheid de schuld, lekker makkelijk. Denk je dat in andere landen de overheid veel beter werkt dan? Er is gewoon duidelijk een verschil tussen Nederlanders en bijvoorbeeld Belgen. Niet alleen bij de mondkapjes.

17 februari 2021 om 17:27

Eens AsRoma8. Bij de overheid doen ze alles wat ze kunnen. Niet de gehele bevolking kan hetzelfde zeggen. En inderdaad, Belgen en Nederlanders zijn toch echt wel verschillend. Als je dat op de meest concrete manier wil zien, moet je Expeditie Robinson kijken waarin mensen uit beide landen meedoen 😉

17 februari 2021 om 17:39

Sinds wanneer zijn we een land geworden waarin feiten en cijfers alleen tellen als ze een mening kunnen stroken? Je kunt toch niet met droge ogen beweren dat de overheid z'n werk goed doet omtrent het coronavirus? De feiten en cijfers spreken voor zich. We doen het dra-ma-tisch! Daar is niet eens een discussie over mogelijk... Edit: En het kwalijkste is dat ze de schuld van hun eigen falen nu bij de bevolking leggen. Het beleid deugt aantoonbaar van geen kant, maar wij krijgen met z'n allen de schuld en worden toegesproken als kleine kinderen. Lachwekkend gewoon! Dan zwijgen we nog over het feit dat het crisisteam van de overheid uitsluitend uit virologen bestaat. Daar zit geen psycholoog, econoom of maatschappelijk expert bij. En dan vinden ze het raar dat je op alle vlakken enorme schade leidt.

17 februari 2021 om 17:41

Wat toevallig, ik ben net bezig aan wetenschappelijk onderzoek over de verschillen in karaktertrekken tussen Belgen en Nederlanders anno 2020, gebaseerd op empirische evidentie uit expeditie robinson en love island.

17 februari 2021 om 20:19

@asroma8 wie moet ik anders de schuld geven? Ik kom niet elke week met regels waarvan de helft nergens ove gaat.
Ik blijf niet elke week dingen op het journaal beweren, zonder dat ik echt weet of het zo is.

De overheid heeft een omt samengesteld, met als opdracht het virus weg te krijgen, ongeacht wat. Dus ze krijgen ook alleen maar info over hoe je het virus hopelijk weg krijgt.
Nou dat laatste werkt dus al niet, plus dat ze dus helemaal niet kijken hoe je het best door deze crisis komt.
Ze kijken alleen maar naar het virus, niet naar alle andere effecten die de maatregelen op de maatschappij hebben, waardoor het middel inmiddels veel erger is dan de kwaal.

Je kunt dus niet zeggen dat ze nou zulks goed werk doen.

Respect is belangrijker...nederlanders kunnen goed zeiken ja, te veel zelfs. Maar ze doen het in ieder geval in je gezicht en als ze iets goed of slecht vinden zeggen ze het. Een Belg zegt het achter je rug en zegt je in je gezicht "jaja, interessant...zekers..." maar denkt iets heel anders.

17 februari 2021 om 22:56

Jij en de vrouw van Vd Brom kunnen goed generaliseren zeg. Ik ken genoeg mensen hier in Nederland die niet recht in iemands gezicht durven te zeggen. Heeft niks met je afkomst te maken, is gewoon een stukje persoonlijkheid. Overigens kan ik je al 1 voorbeeld opnoemen van een Nederlander die constant achter mensen hun rug om praat: dhr J. Derksen.

Wat is het toch met al die vrouwen en WAGs die hun zegje willen doen? Ik denk met weemoed aan Harry Vermegen in "die 2 nieuwe koeien ". Elke week bezocht Harry het ouderlijk huis van een speler en zei dan: "goh, wat een leeuuke moeder heb je!" Moeder kookte het lievelingseten en het was gezellig. Ik wil die tijd terug :,(

Dat Derksen zijn stokpaardjes heeft wat betreft de mensen die hij op de korrel neemt staat natuurlijk buiten kijf. Terwijl hij Bas Nijhuis en Dick Advocaat heilig heeft verklaard, zijn o.a. Louis van Gaal en Roger Schmidt steevast de sigaar. Hij pist nog niet op ze als ze in de fik staan en dat gaat ook niet meer veranderen.

Tegenover die eenzijdige koppigheid staat daarentegen wel dat de heren in kwestie ook alle aanleiding blijven geven. En met John van den Brom is het een terugkomend fenomeen dat hij begint te ijlen als het tegenzit. 'zeurpiet' en 'flapdrol' is het imago waar hij zelf de volle credits voor mag geven. Ik moet dan een beetje denken aan een sketch van Theo Maassen: 'als je een lelijke dikke hoer uitmaakt voor lelijk dikke hoer kan ze niets zeggen!' Ik zou John van den Brom - of, plaatsvervangend, zijn vrouw - wel eens met beelden van John willen zien aankomen waaruit blijkt dat Van den Brom zich als een kerel, zelfkritisch en weloverwogen bespiegelendt, presenteert. Een compilatie bewijslast waaruit wij met z'n allen kunnen opmaken: 'die Derksen zit er helemaal naast. John van den Brom is helemaal geen zeurpiet.'

Ach en och, ik denk niet dat er ook nognaar 1 persoon is die Derkzen serieus neemt. Een sneue man die alles doet om maar aandacht te krijgen. Nodig hem uit voor een prastprogramma en hij kan niet slapen zo verheugd hij zich hierop

Ik had hem even het voordeel van de twijfel gegeven maar ik ben hem ondertussen al beu hier in Genk. Coach van niks. Tactisch nul, inzicht nul, onbegrijpelijke opstellingen, een grote mond dat heeft hij wel.

Ik heb altijd het gevoel bij Derksen dat het hem nog steeds dwas zit dat hij als ex profvoetballer nog steeds moet werken voor een goed pensioen straks!

17 februari 2021 om 19:15

Heb je enig idee hoeveel hij alleen dit jaar al verdient? Laat staan de jaren ervoor? Of hou oud hij is? Bovendien is het ook totaal geen man die stilzit.

Vrouw andringa, wat zul jij blij zijn dat je in het beschaafde België woont. Het land van de juiste manieren, waarden en normen. Geniet er van.

Over Johan heeft ze een punt, maar als er een land is dat zich keurig aan de coronamaatregelen houdt is het NL wel. Het probleem blijft enkele gekkies die het Sinterklaasfeest verzieken, zomaar inbreken in stallen van boeren, coronaregels aan hun laars lappen en nog allemaal dingen waar iemand die werkt helemaal geen tijd voor heeft.

Ik begrijp de reactie van haar wel...de waarheid komt soms hard aan. Derksen heeft gelijk wat Vd Brom(pot) aangaat. Maar moet wel zeggen dat we de meningen van derksen nu wel weten...elke week datzelfde gezeur. Elke week de trainer van psv afzeiken is ook al zoiets. We weten nu wel wie je wel en niet moet, meneer Derksen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Racing Genk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. OnuachuAanvaller3329
P. DenierUnknown
J. ItoAanvaller3210
T. BongondaAanvaller2914
C. DessersAanvaller284
D. VukovićKeeper240
Voor de complete selectie: Clubpagina Racing Genk.

33 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren