Alaba hakt knoop door en vertrekt transfervrij bij Bayern München

Dinsdag, 16 februari 2021 om 14:33Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:17

David Alaba vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bayern München, zo heeft hij dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. De 28-jarige linkspoot beschikt bij Bayern over een aflopende verbintenis en wil die, ondanks verwoede pogingen van de koploper van de Bundesliga, niet verlengen. Alaba heeft niet bekendgemaakt waar zijn toekomst ligt.

De afgelopen weken namen de geruchten rond Alaba steeds meer toe. Barcelona, Real Madrid, Manchester United en Manchester City zouden serieus geïnteresseerd zijn om de Oostenrijker over te nemen. "Ik heb besloten om Bayern na dit seizoen te verlaten om iets nieuws te proberen", vertelde Alaba. "Het was absoluut geen gemakkelijke beslissing. Ik heb dertien bij de club gelopen en heb veel aan Bayern München te danken." Bayern sorteerde alvast voor op het vertrek van de verdediger en nam Dayot Upamecano over van RB Leipzig. De Fransman wordt bij Bayern gezien als de opvolger van Alaba.

Volgens verschillende media zou Real Madrid topkandidaat zijn om Alaba over te nemen van Bayern en Marca meldde zelfs dat er al een akkoord was. Het zou gaan om een contract voor vier jaar, waarbij Alaba een jaarsalaris van elf miljoen euro zou opstrijken. In de Duitse media werd al gemeld dat dit nieuws voorbarig is en volgens Georga Alaba, vader en zaakwaarnemer, klopt er niets van. Zijn zoon zou nog nergens getekend hebben en bijzonder goed in de markt liggen.

Alaba kwam op jonge leeftijd over van Austria Wien naar Bayern. Na een verhuurperiode bij TSG Hoffenheim speelde hij zich vast in de basis in de hoofdmacht van de Duitse topclub. In alle competities kwam Alaba tot ruim vierhonderd officiële wedstrijden. Alaba wist met Bayern München onder andere negen keer beslag te leggen op de landstitel, won zes keer de Duitse beker en veroverde twee keer de Champions League. Bovendien werd hij gedurende zijn periode in München zeven keer uitgeroepen tot Oostenrijks voetballer van het jaar.

Bayern-trainer Flick in zijn nopjes met nieuwe aanwinst Dayot Upamecano
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door chi7)

28 jaar en hij kan naar elke club die hij wilt. Real Madrid qua naam en statuur naar mijn mening groter dan Bayern maar qua perspectief naar prijzen niet denk ik. Ben benieuwd waar hij uiteindelijk zal belanden.

16 februari 2021 om 14:49

Dat is niet enkel jouw mening hoor, dat is gewoon objectief gezien zo ja. Als je kijkt naar internationale prijzen en wereldwijde aanhang staat Madrid wel een stukje voor. Wat betreft uitzicht op prijzen is Bayern natuurlijk de interessantere optie op dit moment. Echter blijf ik me verbazen over hoe snel het kan keren in de voetbalwereld.

16 februari 2021 om 14:49

@joe Dat is wel erg korte termijn denken. Op dit moment is het een zooitje bij Real, absoluut, maar dat kan zo omdraaien. Perez heeft de afgelopen jaren (op een geblesseerde hazard na) alleen talentjes gekocht, die veelal niet goed genoeg bleken te zijn. 1 of 2 goede aankopen (zoals een gratis Alaba) zou Real weer naast Bayern kunnen zetten.

16 februari 2021 om 14:59

Als je de spelers voor iedere positie bij beide clubs vergelijkt komt Bayern toch wel duidelijk naar boven als de sterkere van de 2. Om op het zelfde niveau te komen red je het naar mijn mening niet met 1/2 aankopen. Daarbij heeft Real ook veel spelers die hun top hebben bereikt en met het jaar naar alle waarschijnlijkheid minder zullen worden terwijl bij Bayern veel van de spelers nog langer mee kunnen en ze bijna iedere transferperiode toch goede spelers aantrekken. Mocht een Ramos bijv vertrekken is het maar de vraag hoe een Varane gaat presteren. Die speelt toch echt vaak een stuk minder goed zonder Ramos naast hem. Natuurlijk zou een transfer als Mbappe bijv de club een boost geven maar alleen met een Mbappe en Alaba kom je denk ik nog niet op het niveau van Bayern. Daar is Bayern als collectief te sterk voor.

16 februari 2021 om 15:33

Wellicht heb je gelijk. Maar we moeten ook niet doen alsof Bayern van een andere planeet is. Die spelen van het weekend ook gewoon gelijk tegen Arminia Bielefeld.

Enige ploeg die er duidelijk boven uit steekt op de Europese velden is City volgens mij.

Denk als Real een fitte Hazard heeft, een gratis Alaba aankoopt, en 1 ster ala Mbappe haalt, dat je echt een geweldig elftal hebt. Maargoed, een fitte Hazard is op dit moment een utopie.

Courtois
Carvajal
Varane
Alaba
Mendy
Asensio
Valverde/Mod
Kroos/Case
Hazard
Benzema
Mbappe
16 februari 2021 om 15:57

City heeft dit seizoen gelijk gespeeld tegen Wba, verloren van Tottenham, en van Leicester 2-5 om even wat wedstrijden erbij te pakken. Real heeft thuis verloren van een Levante, Bilbao, Alaves, Cadiz en ook een aantal uitwedstrijden. Het seizoen en de vorm van de teams gaat met ups and downs maar aan het eind van de rit worden de prijzen verdeeld en daar zit Bayern ook dit seizoen waarschijnlijk gewoon weer tussen. Het feit dat Bayern minder goed presteert dit seizoen ten opzichte van vorig seizoen is niet zo raar kijkend naar hoelang ze hebben door gevoetbald afgelopen seizoen. Hun prestaties in de Champions League zullen veelzeggend zijn voor hun kwaliteiten dit seizoen al verwacht ik onder normale omstandigheden dat Bayern eigenlijk van iedereen wint behalve waarschijnlijk City inderdaad. Dat zal een toss up worden gok ik. Maar goed, we gaan het mee maken ik zie graag andere clubs de prijzen winnen aankomende periode zoals bijv een Leipzig die de titel pakt, Atletico, AC Milan, Lyon etc.

16 februari 2021 om 16:06

Sinds wanneer zou het mogelijk zijn om een middenveld te hebben van Kroos en Valverde? Dat gaat natuurlijk werkelijk nergens over.

16 februari 2021 om 16:23

@rhynocerys 1 van de beste Real's van de afgelopen 10 jaar speelde met een middenveld van James, Modric, Kroos, en Isco (3-1 vs Barcelona o.a.). Daarbij, Valverde als box-to-box en Kroos als controleur is toch niet heel raar? Misschien kan je je sterke mening uitleggen, want hier snap ik niet zoveel van.

16 februari 2021 om 16:25

@joe

Mijn punt was meer, dat dit allemaal vrij snel om kan slaan. Vorig jaar was Liverpool onomstreden en veegden ze iedereen van de kaart, en dit jaar vechten ze om Cl voetbal. Morgen middag zal Bayern een grotere kans hebben op prijzen dan Real, maar volgend jaar lente kan dat al vrij snel omgedraaid zijn. Uiteindelijk blijft Real een gigant, zeker wat betreft de CL.

16 februari 2021 om 16:49

Klopt deels wat je zegt alleen gebeurt dat niet overnight. Bij alle clubs die als voorbeelden zijn opgenoemd is daar een proces van een aantal seizoenen aan vooraf gegaan. Real daarin tegen zit nu in een fase waarbij er wel een aantal talenten zijn gekocht maar het nog niet hebben laten zien en de grotere aankopen zoals een Hazard en Jovic ook niet hebben gebracht wat van ze verwacht werd. Daarbij is het ook dat sterkhouders van de afgelopen seizoenen op korte termijn ook vervangen zullen moeten worden / niet meer het niveau zullen halen van het aantal seizoenen geleden. In mijn ogen maakt dat de situatie dan ook anders. Dat Real en gigant blijft daar heb je zeker gelijk in en is geen twijfel over, zeker in de CL. De prijzen spreken voor zich.

16 februari 2021 om 16:50

@chi7 James, Modric, Kroos en Isco spelen allemaal vrij centraal. Hazard en Asensio doen dat niet echt, hoewel het zeker geen traditionele buitenspelers zijn. Kroos is niet dynamisch, en moet zeker niet geã¯soleerd worden (net als bij Busquets het geval is). Valverde is juist heel dynamisch, waardoor Kroos juist wel geã¯soleerd wordt. Zodra je de bal kwijtraakt, ben je dus meteen de sjaak. Modric is al een stuk minder dynamisch dan Valverde, wat meer veiligheid zou moeten geven. Het middenveld wat je noemt is natuurlijk ook wel erg onorthodox, maar versterkt je argument wel. Ik denk alleen dat Kroos teveel geã¯soleerd zou worden met de 11 namen die jij noemt.

16 februari 2021 om 16:57

@Chi Dat heet spaanse voetbal aan de top staat is gewoon verleden tijd... De overheersende competitie zal komende jaren the PL worden gewoon pmdat dat ze daar jaar op jaar het meeste geld krijgen. Als je kijkt na de historie verplaatst de dominante competitie steeds van Engeland na Duitsland na Nederland na Italie naar Engeland na Spanje en nu weer na Engeland... De dagen van Real en Barca zijn voorlopig geteld als absolute grootmachten.

16 februari 2021 om 16:58

@joe

Eens. Ramos, Modric, en ook Benzema zullen ook opvolgers moeten krijgen, waardoor het een ploeg in opbouw blijft.

16 februari 2021 om 17:03

@rhyno Een minder aanvallende variant hierop zou zijn om 4-3-1-2 te spelen, met Hazard op 10, daar heeft hij vaker gespeeld in het verleden. We moeten in ieder geval af van die 4-3-3, die werkt bij ons niet. Als Mendy op bezoek komt bij vini (of Hazard) linksbuiten lopen ze elkaar alleen maar in de weg. Met een 4-4-2 of 4-3-1-2, zorg je ervoor dat je zowel door het midden tussen de linies gevaarlijk bent, maar je ook aanspeel mogelijkheden aan de zijkant hebt als de backs opkomen, wat in het hedendaagse voetbal eerder regel dan uitzondering is.

16 februari 2021 om 17:06

@martijnovic Dat zei ik 2 jaar geleden ook al. Daarom helemaal mee eens. Het geld zit in de PL, Spanje (en andere landen) zullen creatiever moeten zijn. Beter scouten, beter opleiden etc. Al blijft de naam van Real en Barca toch altijd voor aantrekkingskracht zorgen. De geschiedenisboeken wis je niet van de 1 op de andere dag uit.

16 februari 2021 om 17:27

Zelfs nu tijdens de crisis hebben Madrid en Barcelona nog het hoogste budget. Als de succesvolle goed verdienende oudere spelers vetrekken dan ontstaat er megaveel salaris ruimte. Madrid heeft dan ook een vernieuwd stadion. Als er een nieuwe voorzitter is zal Barcelona ook snel gaan verbouwen.

16 februari 2021 om 18:36

Hoe kan barca een hoog budget hebben dan? Ze kunnen toch bijna geen aankopen doen of is het nu al iets beter?

16 februari 2021 om 19:10

@viscacatalunya

Bron? Madrid wellicht maar bij Barcelona heb ik hele sterke twijfels of dat wat je zegt klopt.

16 februari 2021 om 22:32

@joe

Ik denk dat hij met budget, omzet bedoelt? In dat geval heeft hij gelijk. Barca op 1 gevolgd door Real op 2. United en Bayern completeren de top 4.
Bron: Deloitte Football Money League. Kan je gratis bekijken.

16 februari 2021 om 16:06

Mondeling akkoord al met real 5 jarige contract 12 miljoen netto per jaar

16 februari 2021 om 16:52

Als je je hele leven in dezelfde competitie hebt gespeeld dan snap ik wel dat je elders wilt kijken.
De perspecief naar prijzen lijkt momenteel groter te zijn, maar kan ook zo ineens weer omslaan. Het is bij Real momenteel een puinhoop maar met enkele gerichte aankopen kan dat weer anders zijn. Bayern is een inmens grote club, maar Real Madrid staat daar toch altijd nog boven.

16 februari 2021 om 17:40

Hoe vaker ik het lees, hoe gekker het ook wordt: 28 (!) jaar pas. Ongekend hoe lang die gozer al op het absolute topniveau speelt en zelfs nog zoveel jaar te gaan heeft. Voor m'n gevoel is hij al de 34 gepasseerd.

16 februari 2021 om 17:44

Ik geloof dat Alaba fan is van Arsenal, dus andere clubs maken helaas geen kans.

Wat een rare persconferentie was dat. Mijn Duits is niet bijzonder maar wat je wel duidelijk zag was een Alaba die er ongemakkelijk bij zat. Hij had het net zo goed kunnen tweeten.. Daar bereik je veel meer mensen mee in dit tijdperk. De club die er met Alaba vandoor gaat mag zich wat mij betreft de winnaar van de zomertransferwindow noemen. Ik denk dat er heel veel Madridistas blij zouden worden als deze zomer Alaba en Mbappe aangetrokken kunnen worden. Het zou Real Madrid een compleet nieuwe look geven, Alaba is zo veelzijdig, die zou meteen meerdere problemen oplossen voor Zidane, zoals uiteraard een goede CV, maar ook een backup voor Casemiro (wat we nu niet hebben) en een backup voor Mendy (marcelo speelt niet goed nu op lb). Om deze meneer transfervrij binnen te kunnen halen, ik denk je als Real Madrid zijnde daar nooit nee tegen mag zeggen en er vol voor moet gaan

16 februari 2021 om 14:49

Ander scenario is natuurlijk dat Ramos vertrekt, Mbappe bijtekent bij PSG en Alaba naar Engeland gaat. Blijft ff afwachten 😉

16 februari 2021 om 14:55

Alaba maar Real zou prachtig zijn voor zowel Alaba als Real. Het is ook een van de weinige reã«ele opties denk ik. Maar ik wil je graag wat anders nog vragen. Je schrijft namelijk dat veel Madridistas blij zouden zijn met Alaba en met Mbappe aankomende zomer. Dan denk ik: Alaba, dat is inderdaad een goede mogelijkheid. Maar Mbappe? Zou Real daar überhaupt het geld voor hebben? Een oprechte vraag hoor, ik weet het niet. Maar ik heb dit soort comments inmiddels vaker gelezen, dus ben nu wel benieuwd.

16 februari 2021 om 15:19

Fcbal / Een huwelijk tussen Real Madrid en Mbappe behoort zeker tot de mogelijkheden, de vraag is alleen wanneer. Mbappe is een slimme jongen die veel van zijn huidige omgeving bij PSG leert. En hij zag dat Neymar naar barcelona wilde maar PSG liet hem niet gaan. Dat gevangenis-gevoel, daar wil de Fransman niets van weten. Daarnaast had Real hem al kunnen signen, maar destijds koos Mbappe voor PSG omdat hij niet met de BBC wilde concurreren. Zidane is ontzettend gecharmeerd van hem, en dat Real zich voorin gaat versterken staat vast, we lacken echt scoringpower. Er zijn 3 partijen in deze transfer van Mbappe : De club Real, de club PSG en Mbappe dus. De partij die het minst blij is met deze hele situatie is Psg, want Mbappe kan meerdere moves maken, zoals zijn contract uitzitten. Als Mbappe dat in de zomer tegen PSG zegt, dan gaan ze hem wel verkopen en kiezen ze eieren voor hun geld, oftewel een transfersom van zeker 100 miljoen euro, anders loopt hij het jaar daarop gratis weg. Kan Real hem betalen? Dat is nog 1000 woorden helaas maar om het kort te houden, Real heeft wel de assets (spelers) om geld te verdienen, iets wat bij andere clubs veel minder mogelijk is.. Real kan Isco, Ceballos, Marcelo, Bale, Jovic, Odriozola, Brahim, Vinicius, en misschien zelfs Varane allemaal verkopen. Of het allemaal gaat lukken deze zomer durf ik echt niet te zeggen, maar nu snap ik wel waarom die Haaland naar Real geruchten ook opeens opkomen. Dortmund staat er slecht voor, al 6 punten achter op een CL spot in Duitsland. Haaland zit echt niet meer bij Dortmund als die de Europa League ingaan, en zelfs daar moeten ze nog hard voor zwoegen, het loopt totaal niet daar. Er staat iets groots te gebeuren bij de club, dat voel je aan alles. Hopelijk is Galactico verdediger Alaba daar het eerste begin van en daarnaast een Galactico aanvaller. Dit wordt een spannende zomer

16 februari 2021 om 17:38

@inside,
Ik mag vaak graag je reacties lezen, omdat het eigenlijk allemaal memes opzich zijn. Wel wil ik je aanraden, om het voor de lezer zo aantrekkelijk mogelijk te maken (en dit brengt je mogelijk nóg meer populariteit), om niet ineens allerlei Engelse woorden erin te gooien die helemaal niet als leenwoord bekendstaan. Dat ziet er niet uit. Kun je trouwens uitleggen waarom er iets groots staat te gebeuren bij Real? Jij volgt ze waarschijnlijk meer dan ik, en ik krijg die indruk helemaal niet. Het is al jaren duidelijk dat Real op Mbappe aast, maar dat is nu niet ineens een hot topic geworden, voor zover ik weet

16 februari 2021 om 20:56

Bedankt voor je antwoord, maar om eerlijk te zijn ben ik niet overtuigd. Als het enige argument is: 'ja ze hebben geld om Mbappe te kunnen kopen omdat er zat spelers met waarde zijn die verkocht kunnen worden', dan is dat niet volledig. Niet iedere binnengekomen euro kan immers uitgegeven worden aan een nieuwe transfer. Daarnaast zal de club misschien ook veel hebben moeten interen op reserves i.v.m. corona. Ik kan me zomaar voorstellen dat de begroting wat teruggeschroefd wordt, waardoor bijvoorbeeld in het salarishuis (ook na de komst van Alaba) helemaal geen ruimte zal zijn voor nog een nieuwe galactico. Ik zie Barcelona bijna bedelen om geld, vandaar ook dat het mij vreemd in de oren klinkt dat de grote concurrent een of meerdere van zulke enorme transfers zou kunnen doen. Kortom: ik snap je argument dat er spelers verkocht kunnen worden en dat er zo ruimte gemaakt kan worden voor een speler als Mbappe (of Haaland), maar dan alsnog: is er dan überhaupt die financiële ruimte voor zulke enorme investeringen?

16 februari 2021 om 15:05

@InsideMbappe heeft laatst nog aangegeven niet te zullen vertrekken bij PSG dit jaar, daarnaast aangegeven dat hij gaat nadenken over zijn toekomst. Toch krijg jij het weer voor elkaar om het te hebben over een Mbappe die deze zomer naar Real zou moeten komen. Gast word je niet kapot moe van jezelf? Je valt continue in herhaling. Als we jou moesten geloven zou Mbappe afgelopen jaar al bij Real rondlopen, wat dus niet is gebleken. Hou gewoon even op over Mbappe. Support je club, en stop met praten over spelers die nog totaal niks met Real te maken hebben. Goede hoop mag je hebben natuurlijk, maar dat monotone gelul van je mbt Mbappe word echt misselijkmakend. En ook ik hoop dat Mbappe uiteindelijk bij Real zal belanden.

16 februari 2021 om 15:24

Yeiks / Wellicht speelde Mbappe idd al bij Real als deze hele covid ongein er niet was geweest. Het is duidelijk dat ik 1 of andere snaar bij jou heb geraakt, sorry daarvoor, maar fyi, Mbappe naar Real is op dit moment een hot topic in Madrid. Logisch dat de Madridistas daar blij van worden en er veel over spreken, wat natuurlijk kan op een forum he. Take it easy man, het lijkt erop dat de lockdown je zwaar valt. Ik hoop ook dat Mbappe bij ons zal belanden uiteindelijk

16 februari 2021 om 15:54

Haha. Ja Man. Insider lees ik gewoon niet meer. Heeft ook een toontje alsof hij bij elke boardmeeting en team bespreking zit.

16 februari 2021 om 16:07

Insider heeft laatst wel gezien dat Mbappe een witte zwembroek aan had op een vakantiefoto. Als dat geen duidelijk signaal is!

16 februari 2021 om 16:55

Een witte zwembroek.... in ffrankrijk steken ze toch altijd een witte vlag op als ze opgeven? misschien signaleert Mbappe met een witte zwembroek dat hij in de onderhandelingen op heeft gegeven en gewoon bijtekent bij psg.

16 februari 2021 om 19:17

Vooralsnog ben jij vaak de enige die het over Mbappe of Real heeft in topics die niet over Mbappe of Real gaan. Ik snap de irritatie bij Yeissonn dan ook volkomen.

16 februari 2021 om 15:12

Hij gaat naar Real daar ben ik nu wel van overtuigd. Marca meldde het toen al, en vandaag plaatste Fabrizio ook al enig nieuws erover. Het is enkel wachten op een handtekening en het officieel maken van de transfer. Kan niet wachten en dan vol voor Mbappe gaan.

16 februari 2021 om 15:25

Socio / Ik hoop het echt, want hij kan met alle clubs in gesprek gaan, en als hij in januari al voor Real heeft gekozen, dan zou dat me echt blij maken. Zulke gemotiveerde spelers wil je hebben, die al van de club houden en niet kunnen wachten om het machtige witte shirt te dragen. Next up idd Mbappe, ik hoop met alles in mijn lijf dat Florentino dat voor elkaar weet te krijgen. Een Galactico transferwindow zou me echt goed doen. Ik zie nu wat je bedoelt Socio.. volgens Di Marzio is Alaba naar Real Madrid helemaal rond voor 4 seizoenen. Wauw wat een nieuws zeg. Florentino Perez masterclass dit

Zullen ze bij Bayern niet heel happy mee zijn, hadden er zelf nog wel eens een handje van om spelers transfervrij weg te halen bij clubs als Schalke en Dortmund als ik me niet vergis. Ook kunnen die oude heren van Bayern er waarschijnlijk niets bij voorstellen dat iemand in de kracht van zijn voetballeven bij een andere club als Bayern wil voetballen

16 februari 2021 om 14:54

Bayern trok hun mooi aanbod terug( bevestigd door kalle, brazzo & hainer). Alaba wachtte dus ook te lang met aannemen/weigeren vh aanbod. We wensen hem het beste toe maar treuren niet om hem aangezien we achterin met upa-hernandez zeer goed zullen staan. Real is en blijft ook het van het en de nummer 1 aller tijde voor mij, bayern staat ook sws in de top 3.

16 februari 2021 om 17:26

Treuren niet? Als je dat zegt dan is dat wel flinke gezichtsverlies. Alaba is voor iedere club een meerwaarde en niet te vervangen. Dat hij gratis vertrekt is een extra aderlating gezien dit een hoop geld is wat je misloopt.

16 februari 2021 om 15:01

Blij zullen we er niet mee zijn nee, maar niet perse omdat ie transfervrij is , meer omdat het een legend is.
Speelt al jaren zeer stabiel en een van de draagkrachten van het team. Jaren (een van) de beste linksbacks geweest.
Ook qua sfeermaker in de kleedkamer is ie van grote waarde.
Helaas dat hij dit seizoen dramatisch is , hij had beter verdiend ..maar dat heeft ie natuurlijk volledig zelf in de hand, daar kan Bayern hem niet bij helpen.
We gunnen hem een vertrek als hij dat wilt , of het nou wel of niet transfervrij is.
Het enige jammere is dat hij zeer gortig was met zijn arbeidsvoorwaarden.... persoonlijk vind ik dat niet erg maar ik kan me voorstellen dat daardoor zijn reputatie een smetje oploopt bij menig Bayern fans.

Bedankt voor alles legend! We zullen je nooit vergeten. Met Upa hebben we al een zeer goede vervangen gehaald. Real blijft alaba s droom, deze transfer zal zeer wss doorgaan maar hij bevestigde ook interesse van barca& co. Zoals gezegd Real is wel de grote favo om hem binnen te halen.

16 februari 2021 om 18:26

Zie hem ook nog wel naar City gaan, volgens mij was hem bij FC Bayern belooft dat hij regelmatiger op het middenveld zou gaan spelen. Dit deed hij onder Guardiola wel iets meer, zou mij niet verbazen dat hij hem achterna gaat.

Alaba is echt en beest, als linksback heeft hij jarenlang in de top 5 gestaan en nu als cv doet hij het ook uitstekend. Het was te verwachten denk ik, na bijna 10 jaar Bayern ben je wel uitgekeken op de competitie en club denk ik. Ondanks de vele wedstrijden achter zijn rug is hij nog maar 28, dus hij kan nog makkelijk tot zijn 34ste bij een ander topclub presteren als verdediger zijnde.

Mag naar real madrid. Wij hebben met aurajo en mingueza 2 wereldstoppers.

16 februari 2021 om 15:01

Precies! En met Firpo zit je op linksback ook gebakken voor de komende jaren. Ruimte voor Alaba is er dus niet echt

16 februari 2021 om 17:30

Firpo zal vertrekken. Balde uit de jeugd is de toekomstige linksback.

16 februari 2021 om 15:55

Lol daar hebben we de neppe barcafan weer. Araujo kan ik nog in komen maar Mingeuza een wereltopper noemen..? Als je Alaba kan halen moet je dat natuurlijk altijd doen, meteen de beste verdediger van de selectie.

16 februari 2021 om 16:26

Alaba vertrekt uit Munchen omdat Bayern hem geen 20 miljoen per jaar wilt geven. Dan kun je Barça al doorstrepen. Plus hij word alweer 29 jaar, zou gek zijn om een persoon van zijn leeftijd zo’n dik contract te geven.

16 februari 2021 om 18:15

Zal me niet zo druk maken , hij lijkt me altijd op een sarcastische manier te provoceren eerder.

Beetje vreemd dat Marca keihard roept dat Real Madrid Alaba al binnen heeft terwijl de zaakwaarnemer/vader van Alaba keihard het tegendeel beweert. Jammer van die krantenjongens dat ze vaak maar wat roepen en daardoor als onbetrouwbaar worden gezien. Een beeld dat ze dus over zichzelf afroepen.

Welkom Alaba. Is Arsenal fan, hopelijk is dat genoeg. Nee, gok dat hij naar Real gaat. Die blijven nog altijd iets extra's hebben. City heeft denk ik geen interesse, die hebben er genoeg. United kan financieel gezien, die gaan ook zeker aan hem trekken. Ben benieuwd waar hij beland. Bij Barca zie ik hem niet zo snel, maar zou natuurlijk ook zomaar kunnen.

Hij had het afscheid veel anders kunnen aanpakken. Nu heeft hij Bayern de stuipen op het lijf gejaagd. Nu doet hij hetzelfde met de potentiële toekomstige werkgevers. Als hij echt geld wil verdienen, kan hij beter in China voetballen. Hij had maar beter het voorbeeld van Thiago gevolgd.

En dan tekenen bij FC Kiribati omdat je altijd al van een andere cultuur hebt willen proeven en toch alles al gewonnen hebt

16 februari 2021 om 16:45

Dan ben je wel een baas maar ik zie hem wel naar City gaan. Hij zal met zijn 28 jaar niet voor een team gaan waar hij geen kansen heeft om veel te winnen. Met Pep heeft ie goed samengewerkt en de linksback positie bij City is wat matig bezet. Real wil hem graag maar ik denk niet dat hij in het plan daar geloofd,

Voor enkele bestuurders van FC Bayern, die regelmatig (soms terecht) pretenderen de zaakjes keurig op orde te hebben, toch erg pijnlijk dat een topspeler van 28 jaar zo gratis de deur uitloopt.
Van Alaba als kind van de club niet sjiek, maar zo werkt het in het voetbal nu eenmaal.

16 februari 2021 om 17:23

Aan de andere kant: ze hebben hem ooit als jeugdspeler opgepikt, hij heeft de club vele successen gebracht en nu wilt die wat anders na 13 jaar bij dezelfde club. Onder de streep kost het hun ook niets.

16 februari 2021 om 17:31

Bayern haalt zelf zoveel spelers transfervrij binnen.

16 februari 2021 om 17:34

Exact, totaal geen medelijden dat dit nu gebeurt bij Bayern. Ik vind een transfervrij vertrek altijd een beetje triest voor de club waar het om gaat, maar Bayern heeft daar in het verleden soms doelbewust op aangestuurd bij spelers van concurrenten dus in dit geval vind ik het prima.

Hij kan werkelijk overal heen en is voor werkelijk elke club bijna een versterking. Een droomvoetballer voor Barca, maar het zal altijd een droom blijven. Ik gok dat Real hem binnenhaalt, maar er zullen meer kapers op de kust zijn. Mocht Ramos blijven, vraag ik mij ook af wat Zidane gaat doen. Zou hij Varane eruit halen of hem op links posteren?

16 februari 2021 om 17:52

Ik zou hem het liefst op links zien en dan centraal nog iemand halen moest Varane verkocht worden. Als je dan een deal kan maken met Sevilla (iets met Isco en/of Mariano) voor Kounde, heb je ineens wel een topverdediging.

FC Barcelona, sla je slag. Vol er voor gaan nu. Voor de verandering eens transfervrij. Met middelmaat Lenglet en een manke Umtiti ga je het nooit redden. Complete gatenkaas op die positie. Let's go!

16 februari 2021 om 17:31

Umtiti verdient een klein kapitaal. Die blijft lekker zitten.

Als we toch gokken met zijn allen: Ik zie hem wel naar Juventus gaan, kan hij met De Ligt samen een mooi centrum vormen.

16 februari 2021 om 20:09

Het wordt Real Madrid of Manchester City. Het financiële gaat de doorslag geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller2126
T. MüllerAanvaller2010
L. SanéAanvaller204
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper220
A. NübelKeeper00
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

173 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 21 2 1 0
2019/2020 Bayern München 28 1 0 0
2018/2019 Bayern München 31 3 4 0
2017/2018 Bayern München 23 2 1 0
2016/2017 Bayern München 32 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

BILD: Alaba heeft serieuze optie naast Real en krijgt gelijk aanbieding

De strijd om de handtekening van David Alaba is in volle gang. Onder meer BILD brengt dinsdagmiddag namelijk naar buiten dat Paris Saint-Germain het gevecht aangaat met Real Madrid om de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren