Rummenigge: ‘Kan Messi alleen maar complimenteren dat hij hierin is geslaagd’

Dinsdag, 16 februari 2021 om 13:48Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:13

Karl-Heinz Rummenigge heeft in gesprek met de Corriere dello Sport gereageerd op het astronomische bedrag dat Lionel Messi de afgelopen jaren heeft verdiend bij Barcelona. De voorzitter van Bayern München complimenteert de Argentijnse superster, die in vier jaar tijd 555.247.619 euro opstreek bij de Catalaanse grootmacht. Het megacontract kwam twee weken geleden op straat te liggen toen El Mundo er groot over publiceerde op de voorpagina.

“Wat ik dacht toen ik Messi’s salaris las? Ik moest lachen”, vertelt Rummenigge. “Ik kan hem alleen maar complimenteren dat hij erin is geslaagd om tot dit contract te komen.” Rummenigge maakt zich zorgen over de huidige gang van zaken in de voetballerij en verwijst daarbij naar het Bosman-arrest. Het Bosman-arrest werd in 1995 uitgesproken door het Europese Hof van Justitie, toen voetballer Jean-Marc Bosman zijn vrijheid eiste en het daarmee mogelijk maakte dat clubs spelers transfervrij konden overnemen. De hoogste rechter gaf Bosman uiteindelijk na vijf jaar gelijk, waardoor zijn contract bij Standard Luik werd stopgezet.

Contract Lionel Messi ligt op straat: 555.237.619 euro in vier jaar

Onlangs publiceerde El Mundo over het contract van Lionel Messi bij Barcelona.Lees artikel

Volgens Rummenigge is dat het begin geweest van een opmerkelijke revolutie binnen de voetballerij, waarbij club astronomische bedragen voor spelers zijn gaan betalen. “De problemen begonnen met het Bosman-arrest. In de afgelopen tien jaar hebben we het allemaal mis gehad, want we hebben steeds meer uitgegeven aan spelers en makelaars. De pandemie heeft aangetoond dat we ons moeten terugtrekken en terug moeten keren naar een rationeler model. Misschien is dit het juiste moment om de fouten van de afgelopen jaren recht te zetten.”

Rummenigge is bezig aan zijn laatste termijn als voorzitter van Bayern. "Aan het eind van het jaar ga ik met pensioen. In Milaan heb ik geleerd dat je vandaag moet leven, morgen zien we wel." De oud-voetballer droeg als speler tussen 1984 en 1987 het shirt van Internazionale. "Ik weet nog niet wat ik straks ga doen. Misschien heb ik wel een pauze nodig." Op de vraag of Rummenigge zichzelf ooit als bestuurder bij Juventus ziet, is hij stellig. "Mijn filosofie is dat als je voor Inter hebt gespeeld, het onmogelijk is om naar Juventus te gaan."

Koeman: 'Een goede Messi is van vitaal belang voor Barcelona'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

De pandemie zorgt er alleen maar voor dat er minder clubs zijn die hetzelfde kunnen betalen als de ander. Kortom, de rijkere clubs profiteren van het feit dat de wat kleinere clubs afhaken. Resultaat, nog grotere verschillen, want met geld maakt men immers nog meer geld.

Wacht maar tot dat voetballers voetbal gaan gebruiken als een opzet voor hun online carriere. Stel je eens voor als messi of cronaldo bijvoorbeeld content zouden maken op youtube. Dan is hun voetbalcarriere alleen maar een bijzaak. Ik begrijp dat aguero al streamt. Ik misgun de voetballers hun torenhoge salarissen niet eerlijk gezegd. Als de clubs het kunnen betalen en ze denken day het waard is moeten ze het vooral doen. Heb het idee dat velen uit jaloezie niet willen dat voetballers veel betaald krijgen. Maar in voetbal zit er nou zo enorm veel geld doordat bijna iedereen op de planeet van het spelletje houdt. Dan mogen de voetballers daar het grootste gedeelte van krijgen vind ik.

16 februari 2021 om 14:42

ik snap de jaloezie ook niet zo. voetbal is entertainment en de entertainment industrie genereert nu eenmaal veel geld. dat zien we ook bij grote acteurs en bekende zangers. de grote clubs verdienen miljarden dus logisch dat de voetballers wat de hoofdrolspelers zijn in dat financiele succes ook willen mee eten van dat geld

16 februari 2021 om 14:47

Leuke uitleg, alleen waarschijnlijk schaal jij mensen die vinden dat 500 miljoen buitensporig veel geld is onder mensen met jaloezie? Ik gun de beste voetballers ter wereld een hoog salaris, maar 500 miljoen in 4 jaar vind je niet onethisch veel? Niet dat het mij wat uitmaakt, maar als je het mij vraagt vind ik het wel teveel van het goede, puur ethisch gezien dus. Jaloezie, totaal niet en ik kan er ook wel om lachen omdat het tegen mijn ethiek in gaat. Probleem waar de Bayern directie zich vooral zorgen over lijkt te maken is het feit dat spelers groter worden dan de clubs met alle negatieve gevolgen van dien. We zijn toch op de eerste plek fan van een club en niet van een speler? Zo hoort de verdeling imo ook te blijven.

16 februari 2021 om 14:53

@schop1989 ik zeg niet dat het niet belachelijk veel geld is maar blijkbaar genereert zo een Barca dan genoeg geld om Messi dit salaris te kunnen betalen en dat komt voor een groot deel door Messi, dus op dat moment is het misschien marktconform. volgens mij verdienen de grote basketballers in de NBA ook soortelijke bedragen

16 februari 2021 om 14:59

Als je wilt dat spelers minder verdienen moet je dat niet doen vanuit het zichtpunt om alleen hun inkomen te verlagen. Je zou veel beter bijvoorbeeld een maximum grens kunnen stellen voor de prijs van een voetbalshirt, voor stadion tickets, voor hoeveel het kost om een wedstrijd te streamen. Het ethische stuk discussieren is leuk maar subjectief als de kneiter. Want waar baseer jij je moreel op? Op religie? Op je eigen interesses? Op je die van je omgeving? En waar baseren die dat dan op? Kortom daar komen we wellicht nooit uit.

16 februari 2021 om 15:04

Op basis van de markt, lees andere spelerssalarissen.

16 februari 2021 om 15:08

Volgens mij zit Barca diep in de financiã«le problemen, dus ik denk dat ze genoeg konden lenen om Messi te betalen . Marktconform snap ik en dat zegt @salaaf toch ook? Ik zeg alleen dat zodra we over jaloezie en dus ethiek beginnen, mensen dus al snel jaloezie roepen. Ik ben van mening dat iemand het gewoon onethisch veel geld mag vinden zonder de stempel jaloers te krijgen. Wijzen naar anderen (nba) klopt niet, je wijst naar iets anders om dit te vergoelijken? Dat is weer een andere ethische discussie die je kan voeren. @salaaf dat zeg ik toch ook, ethiek zo persoonlijk als maar zijn kan, maar ga die personen dan niet jaloers noemen haha. Dat is mijn enige punt. En inderdaad filosofie staat gelijk aan ellen lange discussies.

16 februari 2021 om 15:12

@lierse andere spelers hebben niet dezelfde aantrekkingskracht. Ik kan er niet inkomen dat barca besloten heeft dat zij messi meer betalen dan dat messi naar binnen brengt. Zonder corona natuurlijk he. Volgens tevas zit barca nu ook in de financiele moeilijkheden vanwege corona en niet vanwege messi’s salaris. Je kan jezelf afvragen of hun omzet uberhaupt zoveel gestegen was zonder messi. Maar deze discussie is denk ik al tot de dood gevoerd. Waarschijnlijk vertel ik je niks nieuws en jij mij niet.

16 februari 2021 om 15:27

@salaaf, denk jij dat een Ronaldo veel minder binnen brengt? En die verdient nog steeds aanzienlijk minder.

16 februari 2021 om 15:35

Misschien verdient ronaldo evenveel door portretrechten enzo. Ik weet echt niet hoe hun contracten precies in elkaar steekt. OF misschien heeft ronaldo een betere makelaar nodig, ik weet dat die gast zichzelf nog laatst beste makelaar kroonde maar als zijn markwaarde even groot is als die van messi en hij minder verdient is hij niet de beste. Maar dan mijn vraag aan jou weer, heeft barcelona messi een contract aangeboden waarin zij messi meer geven dan dat hij binnen haalt? Dat gaat er bij mij nog niet in.

16 februari 2021 om 15:38

Messi zal ongetwijfeld enorm veel geld binnenhalen dat zal je me nooit horen ontkennen. Maar de discrepantie tussen het salaris van Messi en alle andere wereldtoppers en globale uithangborden is toch wel van die mate dat ik het gevoel krijg dat Barcelona hem gewoon meer betaald dan nodig is. Want dat kan gewoon. Ook al brengt hij nog meer binnen (wat moeilijk te zeggen is trouwens, zonder Messi gaat Barcelona niet plots financieel ten onder gaan kijk naar Real Madrid zonder Ronaldo) het kan teveel zijn.

16 februari 2021 om 15:32

Heeft niets met jaloezie te maken. Als een ploeg als Bayern het geld heeft en niet moet lenen of schulden opbouwen is dat te verdedigen. Als je een ploeg hebt die van een suikeroom leeft of maar blijft lenen is dat helemaal iets anders. Het gat tussen de topclubs wordt ook elk jaar groter en groter. Als voetbalfan moeten we ons zorgen maken voor de toekomst. Meer en meer ploegen kopen de ene na de andere speler. Ploegen worden overgekocht door allerlei investeringsgroepen, sjeikds en miljairdars die voetbal niet als prioriteit zien maar eigen doelen nastreven.Ploegen als City kunnen twee top elftallen samenstellen. Dit gaat in de toekomst alleen maar erger worden. Rumminge heeft gelijk dat er iets veranderd moet worden maar helaas is er teveel geld mee gemoeid dus zie ik niet veel veranderen.

16 februari 2021 om 16:53

uiteindelijk kan je het ook zo zien dat er juist meer topclubs zijn bijgekomen door die sjeiks en dat bv een CL daardoor een stuk minder eentonig is geworden. een paar jaar terug kon je Barca, Real Madrid en Bayern al standaard invullen voor de halve finales. wat wel een probleem kan zijn is dat een City straks net als PSG de nationale competitie gaat domineren met die sjeiks erachter

16 februari 2021 om 17:49

Zo moet je het juist niet bezien. Als er veranderingen zouden komen bv transferlimieten, aantal eigen jeugd/buitenlanders etc dan zal de top breder worden en dus CL een pak minder voorspelbaar. Zoals de ploegen nu bezig is CL weinig interessant. Of het nu 3 of 5 ploegen zijn maakt voor mij weinig verschil. Zoals het naaruit ziet gaan we vroeg of laat naar een supercompetie met alleen topploegen uit de 5 top landen omdat de ploegen meer geld nodig hebben voor duurdere transfers, voor hogere transfers etc..

De 'problemen' begonnen met het bosman arrest? Ik ben benieuwd hoe het voor het bosman arrest ging. Konden spelers dan dus tegen heug en meug aan hun club verbonden blijven?

16 februari 2021 om 14:21

Voor het Bosman arrest kon een club altijd een transfersom eisen van een andere club, ook als het contract van de speler in kwestie bij die club al afgelopen was.

16 februari 2021 om 14:24

Dat is nogal oneerlijk 😂. Ik snap waarom karl daar moeite mee heeft. Die hebben daarmee als clubzijnde enorm veel macht over spelers verloren.

16 februari 2021 om 14:34

Heel oneerlijk, en dat transfersom kon werkelijk alles zijn?

16 februari 2021 om 14:48

Voor zover ik weet waren er geen beperkingen op die transfersom. Dat was ook de hele aanleiding voor de zaak Bosman. Hij wilde naar een nieuwe club maar standard eiste een te hoog bedrag waardoor die transfer niet kon doorgaan.

16 februari 2021 om 15:27

Dan zou dus een club een speler compleet kunnen kapot maken? Je contract is afgelopen, je krijgt geen salaris, maar door bijvoorbeeld ruzie met de voorzitter wijst de club ieder bod af... Dan ga je er uiteindelijk financieel aan kapot als speler zijnde.

16 februari 2021 om 15:29

Dat was het geval bij Bosman ja. Die heeft geloof ik 5 jaar niet kunnen voetballen door die hele rechtszaak en Bosman heeft lange tijd met heel weinig geld moeten rondkomend

16 februari 2021 om 14:35

Wel bijna, zelfs zonder je contract moest je door een andere club worden afgekocht. Dus eigenlijk zat je gewoon vast, je huidige club hoeft je niet te betalen (geen contract) en de nieuwe club moet voor je betalen voordat je weg mag.

heerlijk toch! een beetje tegen een balletje aan trappen en geld verdienen waar nog 12 generaties van kunnen leven. ik snap Messi helemaal

16 februari 2021 om 14:44

dan leven die 12 generaties alvast niet op kleine voet. De gemiddelde Nederlander spendeert zo'n 2,5 miljoen in zijn levensspanne. Dat zijn dus toch al dik 200 mensenlevens wat ie daar op 4 jaar bijeensprokkelt. Dan nog te bedenken dat de economie in Argentinie en ook Spanje er helemaal anders uitziet.

16 februari 2021 om 14:47

zo ver had ik me er niet in verdiept maar moet je nagaan! Messi is samen met Ronaldo wel de grootste en commercieel meest interessante speler dus opzicht wel logisch dat hun veel meer horen te verdienen als de rest van de voetballers maar wat een geld. ik zou niet eens weten meer waaraan ik dat zou moeten spenderen

16 februari 2021 om 15:01

Geld maakt geld, tenzij je kinderen enorme idioten zijn gaat dat niet meer op. Of ze moeten heel vrijgevige mensen zijn en hun geld delen met de rest.

ik gun Messi ook een goed salaris, maar ik gun het een modaal gezin ook om naar het camp nou te gaan, daar 3 shirtjes te kopen voor in totaal 100 euro zodat er 3 blije kinderen in rond kunnen lopen. maar omdat Messi en co zoveel willen verdienen (en krijgen) betalen we het veelvoud. het zou mooi zijn als het voetbal ooit weer meer terug komt bij de burger.

16 februari 2021 om 15:16

Ben het met je eens, de voetballers bepalen de prijzen echter niet. Dat doen de clubs en afhankelijk van de inbreng van spelers eisen de spelers een bepaald gedeelte van de omzet. Als clubs shirtjes goedkoper maken, stadion tickets goedkoper maken en atreams goedkoper maken dan hebben de voetballers ook minder om te eisen.

Mart1990 Je kunt ook gewoon naar de markt gaan, daar koop je voor 20 euro een Barcelonashirtje met de naam Messi achterop. Nep zeg je ? Ja dat klopt, maar ik vind het wel goed hoor. Vorig jaar was ik nog bij Real Madrid in de shop. Shirtje 123 euro, broekje 55 euro. Zoek het lekker uit joh. Heb mijn kleinzoon van 7 lekker een setje voor 25 euro van de markt gegeven .weet hij veel......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller2126
T. MüllerAanvaller2010
L. SanéAanvaller204
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper220
A. NübelKeeper00
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren