Ziyech verrast ongeneeslijk zieke Souf: ‘Wil je hulp, ik sta klaar’

Dinsdag, 16 februari 2021 om 08:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:44

Hakim Ziyech verraste de zieke Soufiane Elazizi zondagavond kort ná de uitzending van de talkshow van Humberto Tan. Dat blijkt uit beelden die de presentator maandagavond op sociale media heeft gezet. Souf kreeg op achttienjarige leeftijd te horen dat hij lijdt aan de zeldzame ziekte SCA-Type 2. Deze ziekte zorgt ervoor dat de communicatie tussen zenuwen en spieren verslechtert, waardoor de spieren moeilijk beheersbaar worden. Hij heeft zijn vader, zus en twee ooms verloren aan de ziekte.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door salaaf)

Naast een geweldige voetballer is Ziyech ook gewoon een fantastisch mens. Niet dat dit voorbeeld de bevestiging geeft hoor, want dit was al wel even zichtbaar. Zo hoort het gewoon te zijn! Voor de jongen zelf hoop ik dat het allemaal dragelijk blijft. Mooi initiatief om deze verschrikkelijke ziekte verder te onderzoeken.

16 februari 2021 om 08:55

Hart van goud met altijd de waarheid op de tong. Dat laatste werd in het verleden nog wel eens als 'moeilijk' opgevat , omdat hij ook gewoon zegt wanneer iets hem niet zint , ik vond en vind die eerlijkheid juist wel verfrissend. Mooi hoe Hakim zich hier voor inzet.

Vooral mooi hoe Ziyech zulke dingen doet zonder dat hij uit is op media-aandacht. Net als wat hij voor Leon de Kogel heeft gedaan. Nooit aan de grote klok gehangen, puur goedhartig. Wat een topvent

16 februari 2021 om 08:56

Precies dit voorbeeld wat je aanhaalt inderdaad. Het is Leon de Kogel die zelf bekend heeft gemaakt dat Ziyech hem financieel heeft geholpen. Er zijn genoeg bekende mensen die maar wat te graag te koop lopen met het feit dat ze andere mensen helpen. Dat vind ik altijd een beetje gênant richting de persoon die de hulp ontvangt.

16 februari 2021 om 09:04

Sterk Bobiku29, toch wel het bewijs dat Ziyech een echte en pure kerel is met een groot hart! Dus deze actie verbaasd mij helemaal niet, ook weer een wake up call dat we zo goed mogelijk om moeten omgaan met onze gezondheid. Zelfs slik ik nu extra vitamine a tot z, en c,d supplementen plus zoveel mogelijk fruit. Zeker in deze rot tijd waar we nu in leven, het leven is te kwetsbaar.

16 februari 2021 om 09:18

Precies, heel veel respect voor Ziyech. Ook omdat het in London niet 100% perfect gaat, maar toch tijd vrijmaken voor zo'n jongen. Top!

Wat betreft die vitamine supplementen, merk je daar echt wat van? Pure interesse! Ik focus zelf vooral op het eten van groeten en fruit.

16 februari 2021 om 09:19

Ook mooi hoe hij nu de ultieme gunfactor heeft, waar hij eerst nog werd uitgefloten. En dat terwijl hij volledig zichzelf is gebleven. Alles is oprecht aan hem

16 februari 2021 om 09:44

Bobiku, Ziyech heeft zo'n groot hart, daar kunnen veel mensen een vb aan nemen. Misschien dat ie daarom naar buiten toe eerst een onverstoorbare houding aannam? Omdat hij anders wat kwetsbaar was? Want die onverstoorbare houding verdween naarmate de tijd vorderde. Dan word je natuurlijk zelf ook volwassener en kan je alles misschien beter van je laten afglijden. Vind persoonlijk dat buiten de media houden van de steun van Ziyech geweldig. Dat zegt heel veel, zo niet alles. En dan heb je altijd van die azijnzeikers die zeggen: Maar het is toch in de media? Misschien komt dat ook wel via hem zelf?". Nou, die mogen misschien wat positiever er in staan. Ik geloof dat Ziyech totaal niet zo is.

16 februari 2021 om 10:02

Klopt, Leon de Kogel heeft het bijvoorbeeld zelf in een interview gezegd. Ziyech heeft er echt met geen woord over gerept. Onverstoorbaar was hij zeker, maar dat is wel gebleven vind ik. In mijn ogen is hij helemaal dezelfde gebleven en dat vind ik wel mooi

16 februari 2021 om 10:58

@neutralefannl, persoonlijk ben ik geen fruit/groente eter maar qua vitamines merk ik vooral dat vitamine d erg goed helpt. Dat mis ik echt wel als ik een tijdje stop of vergeet om een nieuw potje te halen. Hoor wel vaker van mensen die al heel gezond eten dat ze daar merkbaar verschil in voelen bij vitamine d waar ze bv van andere niet zoveel merken. Nu ik veel minder train merk ik het niet zo maar toen ik 8/9x per week trainde voelde ik me ook echt beter door magnesium te slikken. Minder snel last van kramp ed.

Multivitamine wisselt qua merk, vind de duurdere wel veel verschil maken. Vind die goedkope bij de kruidvat echt niks doen en dit zegt iemand die op junkfood leeft

16 februari 2021 om 12:02

Neutralefannl ik vermoed van wel, normaal gesproken ben ik vatbaarder om verkouden te worden rond deze tijd van het jaar. Maar dat is maar 1x gebeurd en heel kort, en ik voel me toch iets sterker ondanks de sportschool is gesloten. Als de potjes op zijn stop ik er weer mee, eens in de zoveel tijd neem ik een aanvulling. Maar deze tijd al helemaal, ik heb zeker het gevoel dat het iets bijdraagt.

16 februari 2021 om 12:06

Primetime tijdens het sporten, had ik er ook heel veel aan. En merkte inderdaad het verschil met wel of niet. Maar ik gebruik Kruidvat eigen merk, en het werkt voor mij wel heel goed. 🤭

16 februari 2021 om 11:39

Kan iemand mij vertellen wat ie precies voor de kogel heeft gedaan?

16 februari 2021 om 11:58

De Kogel was in Malta als inzittende van een taxi betrokken bij een ongeluk. Hij raakte zwaargewond, was in levensgevaar en kon niet meer voetballen, waarna zijn club zijn salaris niet meer betaalde. De verzekeringsmaatschappij van die chauffeur deed niks, waardoor hij met torenhoge medische kosten zat die hij niet kon betalen. Daarbij moest hij stoppen met voetballen, dus ook zijn inkomen was weg. Vanuit supporters van Utrecht kwam er een inzamelingsactie en Ziyech kreeg daar lucht van. Toen heeft hij De Kogel gebeld en gezegd dat hij de kosten op zich wilde nemen

Klasse actie! Op deze manier wordt er veel positieve aandacht besteed, het is zo belangrijk dat voetballers ( en andere invloedrijke personen ) zich zo uiten naar de buitenwereld. Alleen maar respect, mooi nieuws zo op de vroege ochtend.

Goeie gozer die Hakim,hart op juiste plek...👍👍

Mooie actie van Ziyech. Topventje.

Ziyech is echt een oprecht goed mens. Doet heel veel buiten de schijnwerpers voor anderen.

Is dit niet de Ziyech die in bepaalde praat programma's als arrogant werd betiteld ?
Onlangs heeft hij nog eens 5000 euro gedoneerd aan een ziek kind/persoon. Wat een top persoon en voorbeeld voor vele.

Hoeft in iedergeval zijn hypocriete gedrag niet af te kopen, door de helft van zijn salaris in te leveren.

16 februari 2021 om 09:18

Wanneer je zegt wat je denkt, in plaats van ja te knikken, dan word je snel afgeschreven als moeilijke/arrogante jongen. Dit laat maar weer eens zien dat Ziyech een hart van goud heeft.

16 februari 2021 om 09:24

Lukamodric

Je haalt me de woorden uit de mond. Zolang je een toneelstuk op zet, hoe mensen jou willen zien. En niet je zelf bent om sympathiek over te komen. Dan is er niets aan de hand. Mooi dat deze man overal zichzelf blijft.

16 februari 2021 om 13:10

Die praatprogrammas zijn allang niet meer serieus te nemen voor mij. Ze roepen maar lukraak wat en het enige waar ze echt goed in zijn en waar ze meeste aandacht voor krijgen is als ze karaktermoord plegen. Iemand die vooral daarmee zijn geld moet verdienen kan ik niet respecteren.

Prachtige actie van Ziyech, dat soort acties geven nog een beetje licht in deze vervelende tijden.

Topper in alle opzichten....

Goeie gozer die Ziyech. Echt een topper man! Diep respect.

Toch wel een kippevel momentje hoor. Ten eerste, wat ontzettend triest voor die jongen.. Geen woorden voor. Ik kan me simpelweg niet eens inbeelden hoe erg dit moet zijn. Ontzettend knap dat hij zo in het leven staat. En tja, Ziyech.. Wat een baas is dat op zulke momenten. Veel mensen (teamgenoten) zeggen altijd over hem dat het zo'n gouden vent is. Hier kun je ook echt de oprechtheid zien als hij met Soufiane praat. Het mooie vind ik dat hij dit soort zaken altijd onder de radar doet. Hetzelfde destijds met Leon de Kogel. Als hij het toen niet had verteld, zou niemand weten dat Ziyech hem hielp. Geeft voor mij aan dat dit een pure, goede vent is.

Prachtig! Ziyech, de Nederlander, de Marokkaan, een wereldgozer, een prachtvoetballer en bovenal Moslim met een super mooi gebaar. Hij heeft het ook zelf meegemaakt en ziet de ernst er van in. Hopelijk gaat het helpen en kan topper Soufiane ermee geholpen worden.

Dat is nou echt ziyech. Zo was hij bij Twente ook al. Een absolute top gozer. Velen vinden hem soms afstandig of arrogant, maar hij heeft het hart en zijn verstand op de juiste plaats.

Geweldige kerel die Zyech. Ik denkt dat het voor hemzelf ook een beetje als goedmakerij is voor zijn jeugd, die op sommige gebieden erg egoïstisch beleefd werd. Dan nog, een gigantisch mooi gebaar van een goede voetballer met een hart op de juiste plaats! Klasse vent!

Ziyech Grote speler groot hart❤

Hakim Zyech is een goed mens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren