Hans Kraay tipt Feyenoord: ‘Ajax en AZ volgen hem elke week’

Dinsdag, 16 februari 2021 om 07:35Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:38

Ahmed Touba wacht na dit seizoen wellicht een mooie transfer binnen de Eredivisie. Hans Kraay junior verzekerde maandagavond bij Veronica Inside dat de verrichtingen van de centrale verdediger van RKC Waalwijk zowel door Ajax als AZ nauwlettend in de gaten worden gehouden. De 22-jarige Touba, een geboren Fransman met de Belgische nationaliteit én Algerijnse roots, is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de Waalwijkers.

“Ik heb hem een keer of zes negentig minuten lang zien spelen”, vertelde Kraay maandagavond. “Ajax en AZ hebben nu volle bak scouts op hem gezet. Beide clubs zijn heel geïnteresseerd. Hij is goed in de lucht en verder heeft hij een goede snelheid en een heerlijke sliding. Hij glijdt op zijn rechterzij en gooit zijn been eromheen. Hij maakt geen overtredingen, heeft een goede inspeelpass”, somde hij op.

“Die kun je zo voor anderhalf miljoen euro bij RKC weghalen. Die hebben hem heel slim vastgelegd tot de zomer van 2023. Ajax en AZ volgen hem nu elke week. En Feyenoord zou hem heel snel moeten vastleggen”, benadrukte Kraay, die insinueerde dat Touba een goede vervanger van Marcos Senesi zou zijn. Johan Derksen haakte daarop in: “Als Ajax en AZ interesse hebben, is Feyenoord bij voorbaat al kansloos.”

Tussen 2014 en 2017 was Touba actief in de jeugdopleiding van Club Brugge. Op 1 mei 2017 debuteerde hij tegen Zulte Waregem in het eerste elftal van de Bruggelingen, die hem vervolgens verhuurden aan OH Leuven en het Bulgaarse PFC Beroe. De jeugdinternational van België Onder-21 speelde dit seizoen 22 duels in alle competities voor RKC, waarin hij drie keer scoorde. Hij was deze maand zowel tegen PEC Zwolle (1-1) als FC Emmen (1-0) trefzeker.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Moet heel eerlijk zeggen dat ik nooit echt op deze jongen heb gelet, maar een grote kerel die lcv kan spelen en schijnbaar goed op kan bouwen aldus Hansie, dat is voor elke ploeg momenteel een versterking.

Wel leuk dat er eindelijk weer een x naam genoemd word die niet bij iedereen al lang en breed bekend is.

overigens maakte hij wel een heerlijke goal afgelopen weekend.

16 februari 2021 om 10:59

@burwatti dat is verschil tussen Hans en de andere analisten. Ook al overdrijft hij soms, hij heeft wel vaak namen (vooral uit Kkd) die bij meesten onbekend zijn. Somt dan hun goede punten op en waarom het een toevoeging is voor bepaalde club.

Anders dan analisten als vd Vaart/derksen die toevallig 1 of 2 keer een Veerman speelt en dan hem gaat ophemelen.

Hans kraay is de enige aan tafel bij VI, die ook de tijd neemt om iets positiefs te vertellen over voetballers. Tuurlijk heeft hij jiet altijd gelijk, maar ik kan het wel waarderen ipv alleen maar afzeiken van voetballers wat die andere tafelgasten doen.

16 februari 2021 om 08:04

Hans is echt een voetbaldier die niet alleen als "journalist", maar misschien nog wel meer als trainer en echte liefhebber naar wedstrijden kijkt. Hij heeft er echt wel kijk op.

16 februari 2021 om 08:09

Mooi inderdaad. Ook dat hij met dit soort voetballers komt aanzetten dat die het ook heel leuk doen, maar omdat ze bij een kleine club spelen geen aandacht krijgen. Hij ziet dit soort spelers, of degene die in de KKD spelen wel staan.

16 februari 2021 om 08:28

Inderdaad. Hij geloofde in Pellè, zei van tevoren al dat Senesi een goede is, licht bij ESPN altijd mooi pareltjes uit de KKD uit, en zegt ook uigebreid wat hij goed aan ze vindt. Het is een stuk moediger om te zeggen dat je een speler goed vindt, in plaats van (zoals Derksen) in je loopgraaf te wachten en pas boven te komen als er een makkelijk moment is om iemand af te schieten

16 februari 2021 om 08:42

Derksen is ook geen analist maar meer iemand die sensatie wil, satire of weet ik het hoe je het wil noemen.. Kraay is gewoon iemand die er verstand van heeft, hij kijkt wellicht als trainer naar wedstrijden en spelers en komt daarom ook vaak verstandig uit de hoek en heeft vaak ook gewoon gelijk ondanks dat ze hem vaak lacherig proberen weg te zetten.. Hansie is niet achterlijk, die ziet het wel

16 februari 2021 om 09:01

Denk dat Derksen en kornuiten te vast zitten in hun format. Toen derksen nog journalist bij vi was was jik ook vaak kritisch maar wel beter. Nu vind ik persoonlijk het hele programma niet meer de moeite waard. Want idd, Hams is wat speelser en iets minder kritisch en wordt faaop vaak onderyitgehaald door Derksen en Genee. Maar ze vergeten wel dat hij er kijk op heeft en ook nog eens uit een behoorlijke voetbalfamilie komt.

Hans heeft helemaal gelijk, wij moeten of van de ven of Touba halen. En dan hopen dat we nog 2e kunnen worden! En dan Senesi nog 1 seizoen behouden en dan heb je daarna met v d ben of touba een prachtige relatief goedkope opvolger.
Daarnaast moeten we Svensson halen , dan gaan Geertruida naast Senesi komen te staan. Haps verkopen en Smeulens als back up voor Malacia en dan is onze verdediging voor om en nabij 1,5 miljoen klaar voor minimaal hetzelfde niveau als dit jaar.

16 februari 2021 om 08:33

Inderdaad, en Hendriks speelt ook goed bij NAC, dus die heeft ook nog een mogelijkheid om aan te haken.

16 februari 2021 om 08:45

@dirkie, ik snap dat je zo denkt maar voor veel spelers is de stap van Heerenveen naar Feyenoord al te groot gebleken, laat staan de stap van Volendam en RKC naar Feyenoord.. Ze zullen het ongetwijfeld misschien aan kunnen voetbal technisch maar bij Feyenoord komt er ook een grote druk bij kijken en dat is niet voor iedereen weggelegd.. Desondanks als ze rond de miljoen, anderhalf miljoen te krijgen zijn kan je ze altijd proberen te halen, dan maak je er nooit verlies op

16 februari 2021 om 08:58

Svensson heeft aangegeven buiten Nederland te willen kijken.

16 februari 2021 om 11:02

@dirkiekuyt maar wat heeft Feyenoord te bieden aan deze spelers? Stap is erg groot en jullie spelen niet met Jong in Kkd. Bij Ajax, AZ, Fc Utrecht of PSV kan speler rustig gebracht worden. Intussen minuten maken in de Kkd.

16 februari 2021 om 13:30

MrKrillin, dat is in het geval van Touba volstrekt irrelevant. Die is over een maand 23 en zou dan niet in een Jong team mogen spelen.

16 februari 2021 om 13:45

@bobiku ah ok. Als het een goede speler is, dan zeker interessant voor Feyenoord mogelijk (als Senesi weggaat). Als hij echt 1,5 miljoen moet kosten en jullie vangen 20+ voor Senesi, dan kan Brands eindelijk eens beetje gaan bouwen.

Ik vind eigenlijk alleen Hans Kraay nog leuk en soms Wim Kieft. Dat denigrerende gedoe hele tijd over andere mensen en sommige clubs is echt stuitend. Derksen die elke keer Feyenoord afmaakt en doet alsof het een amateurclub is (Feyenoord kansloos voor een speler als AZ meedoet?) Kuyt, Schmidt, ten Hag elke keer slecht neerzetten maar als je Nijhuis kritisch benaderd is het huis te klein.

Kraay heeft als enige zinnige opmerkingen en wordt dan gelijk afgekapt of uit de tent gelokt omdat dat zijn rol is ofzo? Ik kijk veel liever Rondo (ook al is Jack van Gelder ook niet meer wat hij was haha) en Goedemorgen Eredivisie.

16 februari 2021 om 10:48

Dat maakte het ook behoorlijk ironisch gisteren: Johan Derksen die Pierre van Hooijdonk een vervelende zeurpiet noemt. Niet dat dat niet klopt, maar spiegeltje, spiegeltje... Welke aanleiding heeft het ego van Johan Derksen nog om zichzelf nog een vlotte gezelligert te vinden dan? Die man is zelf in staat om te klagen over de smaak van de zuurstof die hij inademt!

Overigens spreekt Kraay me helemaal niet aan. Sinds die man op tv is druipt de compensatie voor het gebrek aan aandacht dat hij in zijn jeugd kreeg er vanaf. Onterecht meent hij grappig te zijn - zijn niet aflatende stroom aan lichtzinnigheid over alle alimentatie die hij maandelijks betaald is al jaren vermoeiend - en zijn hijgerige interviews ontstijgen het niveau Joep Schroeder niet. Buiten zijn regelmatige aankoopsuggesties - deze man schreeuwde vorig jaar nog hoe onbegrijpelijk het was dat Ajax niet vol voor Mike Tresór ging! - valt het me vooral op dat Hans de kerk vaak lekker in het midden houdt. Van de anderen kun je zeggen dat het zuurpruimen zijn, maar een uitgesproken mening hebben ze wel. Schnabbelkoning Kraay past liever op zijn woorden. Gevraagd naar wat híj van Van Hooijdonks optredens bij NOS Studio Voetbal vindt, komt-ie met 'ja, ieder zijn smaak blablabla...' Ga dan maar roepen dat Emanuelson naar Feyenoord moet.

16 februari 2021 om 11:45

Hha okee okee goed punt over Kraay. Echter vind ik wel dat Kraay aan die tafel als een van de weinige nog inhoudelijk normaal kan praten zonder zijn voorkeuren door te laten schemeren. Gijp en Derksen daarentegen.. gelukkig is Gijp net gestopt iedereen met Ozil te vergelijken.. dat hield hij wel erg lang vol

'Als Ajax en AZ interesse hebben, is Feyenoord bij voorbaat al kansloos,' kraamt Derksen direct gulzig uit. Want? Bij Ajax staat daar Blind en is Lisandro er nog, terwijl (in het scenario dat Kraay suggereert) een basisplaats in het verschiet zou kunnen liggen. Waarom zou Feyenoord dan kansloos zijn? Als een hyena wil hij de zogenaamd realistische kanttekening plaatsen bij de suggestie van Kraay en een controversiële mening opwerpen. Maar ach, hij houdt ook nog stug vol dat Senesi matig is

16 februari 2021 om 08:18

Feyenoord moet en zal daar nu eenmaal als klein duimpje worden weggezet om grote vriend Dick Advocaat er beter uit te laten komen. Het is zo doorzichtig dat het komisch wordt.

16 februari 2021 om 08:36

Inderdaad. Het vervelende is ook nog dat als je er, zoals nu, op reageert, je overkomt als Calimero. Maar het is zo vermoeiend om te zien hoe graag hij elk moment aan wil grijpen om te beweren dat Feyenoord niets te bieden heeft

16 februari 2021 om 08:48

Derksen is überhaupt nooit positief over Feyenoord, haha. En nu met Dick aan het roer is sowieso al het kleinste beetje kritiek op Dick uit den boze.

16 februari 2021 om 09:07

Haha exact. Als Feyenoord binnen nog geen week twee keer tactisch wordt afgetroefd, heeft dat volgens hem ook niks met Dick te maken. Ik vind Dick geweldig, daar niet van, maar het is niet zo dat hij ongenaakbaar is

16 februari 2021 om 08:32

Met het aantrekken van Slot is ook wel duidelijk dat Feyenoord nooit kansloos is als men de keuze heeft tussen Feyenoord en AZ. Het begint mij ook meer en meer te storen, en dan kijk ik niet eens vaak meer.

16 februari 2021 om 08:59

Ik kijk eigenlijk nooit meer, tenzij ik iets speciaals verwacht.
Ik lees op VZ de gebruikelijke portie beledigingen wel.

16 februari 2021 om 09:07

Dat is net zo kort door de bocht als stellen dat Groningen nooit kansloos is als Feyenoord komt aangezien Paulos Abraham Groningen boven Feyenoord koos. Slot gaf zelf aan bij AZ te willen blijven maar dat hij te weinig vertrouwen voelde. Of dit waar is, is natuurlijk een tweede. Maar Derksen verwijten te provoceren en dan zelf met een omgekeerd vergelijkbare stelling komen is een beetje dubbele moraal.

16 februari 2021 om 09:45

Alkmaar 54, waarom vind je dat een vergelijkbare stelling? Hij zegt dat Feyenoord niet kansloos is. In tegenstelling tot wat Derksen zegt is dat een stelling met nuance. 'Niet kansloos' is namelijk iets anders dan de uitersten 'kansloos' en '100% zeker'. Het zou pas een zelfde soort stelling zijn als hij zegt dat AZ per definitie kansloos is als Feyenoord zich meldt

16 februari 2021 om 09:46

Inderdaad onzin. Wanneer de kans op speeltijd bij Feyenoord een stuk groter is bijvoorbeeld. Of het contract (looptijd, salaris, andere afspraken) beter is. Zomaar twee redenen waarom hij Feyenoord zou kunnen verkiezen boven Ajax en AZ. Derksen begint me echt de strot uit te hangen. Een paar weken geleden was Blind afgeschreven. Die kon er na zijn hartproblemen helemaal niets meer van. En nu is het weer de beste speler van de ED. Die zou 15 jaar bij Real of Barca hebben gespeeld als hij iets sneller was geweest. Senesi kan er niks van. Martinez kan er niks van. Alvarez kan niks van. In Italië spelen ze volgens Derksen allemaal nog steeds catenaccio. Neen, ik neem die twee (Gijp dus ook) echt totaal niet serieus als het om voetbal gaat. Ze zouden eens een bundel moeten maken van reacties op voetbalfora over die twee. En dan laten zien in de uitzending. Want ik heb het idee dat zij nog steeds denken dat voetballend Nederland ze serieus neemt. Kraay heeft er wel redelijk kijk op. Zeker qua talent/potentie. Logisch, die man staat ieder weekend langs de lijn.

16 februari 2021 om 11:08

@bobiku ". Want? Bij Ajax staat daar Blind en is Lisandro er nog,"

Eens maar bij Feyenoord speelt (nog) Senesi. En Feyenoord speelt geen KKD dus je kan een speler ook niet rustig brengen omdat stap erg groot is.

AZ speelt Martins daar, maar dat is een huurling. Spelen ook KKD indien speler rustig gebracht moet worden. Zullen ook meer budget hebben om aankopen te doen. De vraag is of Senesi eind van dit seizoen voor een groot bedrag verkocht wordt. Berghuis lijkt zeker te gaan met afkoopsom van 4 miljoen.

16 februari 2021 om 11:39

MrKrillin, het geschetste scenario waar ik op doel, en waar Kraay het over heeft, is als Senesi vertrekt. Bovendien mag Touba dan (als ik het goed heb) niet meer voor een Jong elftal uitkomen. Bij AZ maakt een linker centrale ook absoluut een kans op speeltijd, maar het is zeker niet zo dat Feyenoord dan kansloos is. Overigens acht ik het allesbehalve zeker dat Berghuis gaat. Hij is zeer kritisch en heeft al gezegd dat voor hem het plaatje helemaal moet kloppen, wil hij vertrekken. Een stap hogerop is een betere competitie, bij een goede club die aanvallend speelt (hij wil niet weer net als bij Watford terechtkomen in een elftal waar hij niet kan renderen) en waar hij veel speelt. Weinig clubs voldoen aan al die criteria, want de meeste clubs die dominant spelen in topcompetities, hebben betere spelers. Hij zou dan echt moeten hopen op een Sevilla of zo, dat zou de perfecte stap zijn. Bij Feyenoord verdient hij heel goed en is hij de grote man. Dat ruilt hij niet zo maar in

Dit zijn dingen die Aad de Mos ook nog eens doet. Had bijvoorbeeld nog nooit van Mandueke gehoord totdat hij erover begon (was toen nog jeugdspeler). Is net als Hans niet echt iemand die serieus genomen wordt als analist, maar dit zijn wel de mensen die genieten van het voetbal. Ik kan dit soort voorspellingen ook meer waarderen dan al dat achteraf roepen dat je allang gezien hebt dat dit een talent is of iets in die richting. Het maakt dan ook minder uit mocht de voorspelling niet kloppen.

16 februari 2021 om 09:27

Hansie word niet altijd serieus genomen nee, maar toch zegt hij vaak dingen die slimmer zijn dan hoe het er uit komt haha.

Ik vind het altijd fijn om van Hansie te horen welke "pareltjes" er uit de KKD aan zitten te komen, of zoals nu de iets wat onbekendere spelers die leuk zijn om te volgen.

mooie boost ook voor die jongen zelf en voor Rkc, als hij aankomende wedstrijden foutloos door komt dan zal de intresse alleen maar groeien.

Daar is-ie weer, de zelfbenoemde TD van Feyenoord: objectief geachte journalist Hans! Kraay! Juniorrrrr! Vraag 1: Wát hebben Teun Koopmeinders, Warner Hahn, Urby Emanuelson, Zlatan Ibrahimovic, Micky van de Ven, Jan-Paul van Hecke en Mike Trésor Ndayishimiye met elkaar gemeen?

16 februari 2021 om 11:10

@gomes1psv "met elkaar gemeen?" het ziin allemaal profesionele voetballers die in NL spelen of gespeeld hebben (ik weet wat je wilt zeggen).

16 februari 2021 om 11:43

Hij geeft zijn mening over wie Feyenoord zou kunnen halen. Ook nog eens een speler die nog niet zo in de picture staat. Wat is daar mis mee? En waarom zou dat ten koste gaan van zijn objectiviteit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
N. MazraouiVerdediger41
D. RenschVerdediger40
J. TimberVerdediger40
E. ÁlvarezMiddenvelder41
R. GravenberchMiddenvelder41
S. BerghuisAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren