‘Zonde dat Ajax niet veel gebruik van hem maakt, hij is de KKD al ontgroeid’

Maandag, 15 februari 2021 om 17:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:57

Kees van Wonderen vindt het teleurstellend dat Kenneth Taylor niet veel aan spelen toekomt in de hoofdmacht van Ajax. De trainer van Go Ahead Eagles is onder de indruk van de kwaliteiten van de achttienjarige middenvelder, die tegen het elftal van Van Wonderen speelt met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Kenneth Taylor meer speeltijd in Ajax 1?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door london calling)

inderdaad, jammer dat hij niet speelt, maar op dit moment is de concurrentie moordend op het middenveld. Kwestie van geduld voordat er weer een paar vertrekken, dus als hij geduld heeft, komt het vanzelf.

15 februari 2021 om 18:49

En dit is dus ook een rede dat deze jongens ergens anders een vet contract tekenen, bij Ajax is de speeltijd tegenwoordig ook niet meer gegarandeerd.

15 februari 2021 om 19:32

Bullshit. Ik zie nooit een middenvelder vertrekken. Het is altijd wel een aanvaller. En daarbij kwam donmy uit de eigen jeugd met recent nog gravenberch bij het eerste. Plus(deze komt dan niet helemaal uit de jeugd). Maar frenkie speelde er ook net zoals klaasen.

15 februari 2021 om 19:52

@Goalski o ja, Schuurs, Rensch, Timber, Gravenberch, Brobbery en Traore hebben anders heel veel minuten gehad dit en vorig seizoen. Hoeveel clubs geven zoveel speeltijd aan talenten uit de jeugd.

15 februari 2021 om 20:19

Schuurs uit de jeugd? Dat hij na zijn transfer naar Amsterdam bij Jong gestald werd, maakt hem nog geen jeugdspeler

15 februari 2021 om 20:30

@magnetics; Uefa defines locally-trained or 'homegrown' players as those who, regardless of their nationality, have been trained by their club or by another club in the same national association for at least three years between the ages of 15 and 21.

15 februari 2021 om 21:00

@jordyb, homegrown ja. Dat is iets anders dan club trained. Nathan Ake telt bv ook als Homegrown voor Man City, heeft helemaal niks met eigen jeugd te maken

15 februari 2021 om 21:06

@manutd, zijn echt niet allemaal aanvallers. Mink Peeters was een middenvelder. Bonnah en Hoever waren rechtsbacks. Fosu Mensah CV. Familia Castillo linksback. Van de heuvel, keeper

15 februari 2021 om 22:22

@magnetics ik wilde eigenlijk typen jongens die doorgestroomd zijn vanuit Jong Ajax naar Ajax 1. Dekt dit wel de lading beter?

15 februari 2021 om 20:00

@AFCA_3star en natuurlijk pech met de beker loting met Utrecht, AZ, PSV en straks mogelijk Feyenoord.

Normale tijden hadden we paar amateurs of clubs uit KKD. Dit waren ideale wedstrijden voor spelers als Taylor.

Laten we hopen dat we snel kampioen worden, zodat zulke spelers meer kansen kunnen krijgen.

15 februari 2021 om 20:23

Volgens mij is een van de doelstellingen om ieder jaar in ieder geval 1 spelers goed door te laten breken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij volgend jaar aan de beurt is om erbij te komen en zijn kansen te gaan pakken. Maar als basisspeler zijn we 1,5 jaar verder. Kans is groot dat Gravenberch en Alvarez de komende 1,5 jaar vertrekken.

Taylor doet het inderdaad goed. Maar zoals ook wordt aangegeven in het artikel is de concurrentie op het middenveld moordend. Gravenberch, Blind, Martinez, Alvarez en Klaassen zijn allen opties op het middenveld. Misschien is een verhuurperiode aan een eredivisieclub het beste voor zijn ontwikkeling.

15 februari 2021 om 17:53

Dan vergeet je Kudus nog die aan het begin van dit seizoen ook vaak op die positie speelde.

15 februari 2021 om 17:56

Maar Alvarez is toch gewoon 13 in een dozijn? Zou daar liever eigen jeugd voor zien.

15 februari 2021 om 18:01

Taylor en Alvarez spelen op verschillende posities. En op de positie van Alvarez zie ik liever Taylor niet

15 februari 2021 om 18:07

Maar zo'n jongen heeft wel een hoger basisniveau, speelt al veel volwassener en is bovendien redelijk multifunctioneel betreft posities. Het zijn dan ook twee verschillende type middenvelders.

15 februari 2021 om 18:16

Maar met 2 jongens van 18 ga je fysiek volledig overlopen worden in een veel wedstrijden, zeker als er achterin ook al een of twee staan.
Dat is nog nooit goed gegaan. Ook in het elftal van Van gaal speelden er meestel niet 2 tieners tegelijk en zeker niet in dezelde linie. Ervaring en kracht zijn ook een kwaliteit en juist een van de redenen dat Ajax het de afgelopen jaren zo goed doet.

15 februari 2021 om 21:18

Leeftijd heeft niets met fysiek te maken. Gravenberch is ijzersterk, ander voorbeeld is Brobbey.

15 februari 2021 om 22:29

Maar hebben nog niet de slimmigheid. Gravenberch en Taylor samen is verdedigend te zwak

16 februari 2021 om 00:24

@murki, het is nog nooit ook maar een club gelukt om in de top mee te doen met twee tieners op die posities. zeker niet wanneer je er ook nog een of 2 achter zet in de as van het veld.
Je wordt dan gewoon in sommige wedstrijden afgebluft. Op hardheid, op slimmigheid, op uithoudings vermogen, op kracht, ervaring whatever.
Waar ging het nou echt mis in de magere jaren voor de Boer bij Ajax? Het was altijd de club met de grootste talenten, de duurste selectie, de beste spelers maar PSV werd elk jaar kampioen. Heel simpel, omdat je met talenten alleen geen kampioen wordt. Als die hun dag hadden haalden ze allemaal een 8 en wonnen ze met 5-0 maar als ze hun dag niet hadden of wanneer ze door aggresief opportunistisch spel werden afgebluft dan speelden ze allemaal een 4. PSV had saaie, vaak iets oudere spelers, die haalden nooit 8, maakten minder vaak een mooie transfer, maar speelden wel elke week een 6 en stonden aan het einde van het jaar met een schaal in hun hand.
Brobbey is inderdaad een mooi voorbeeld, wel sterk, maar kon het in de KKD vanwege het vele lopen lange tijd maar 45 of hooguit 60 minuten volhouden (kun je gewoon overal nalezen). Fysiek is niet alleen maar kracht.

15 februari 2021 om 19:35

Alvarez zou ik gewoon als verdediger houden. Maar idd als nog veel conccurentie. Maar dat heeft het middenveld van ajax wel vaak moet ik zeggen. Hij moet gewoon nog even wachten en dan komt hij er wel hopelijk samen met unuvar.

Alvarez doet het nu aardig maar dit is en wordt in mijn ogen geen topper dus zou graag Taylor op zijn positie zien. Wellicht in de grote wedstrijden nog voor Alvarez kiezen maar tegen de "mindere" goden in de Eredivisie zou ik Taylor graag zien. Wordt Ajax op de lange termijn alleen maar beter van

15 februari 2021 om 17:54

Alleen speelt Ekkelenkamp helemaal niet. Alvarez, Gravenberch en Klaassen zijn momenteel de middenvelders en Kudus komt terug van een blessure.

15 februari 2021 om 18:13

Heb hem vaak genoeg zien rond rennen. Helaas komt hij tot noch toe in mijn boekje wat te kort.

16 optredes dit seizoen over alle competities. Toch wel genoeg om wat te laten zien..

15 februari 2021 om 18:00

Ekkelenkamp moet je 1 kans geven en dat is de kans om lekker weg te gaan, waarom hij überhaupt een Ajax shirt mag dragen is voor mij een raadsel.. Heb het echt niet snel met spelers maar hij is echt 1 van de minste Ajax spelers die ik ooit heb zien voetballen, dan kan je beter je tijd ergens anders in stoppen dan in hem

15 februari 2021 om 18:14

Maar de kunst is om voor dat soort spelers nog een mooi bedrag te ontvangen en dat doe je alleen door zo'n jongen zo nu en dan op te stellen. Het is niet wat je moet nastreven als je de middelen van Ajax hebt, maar door 'm op te stellen heb je nu wel een relatief lange 20-jarige middenvelder die in 399 minuten al 3 doelpunten heeft gemaakt en 1 assist heeft gegeven. Bovendien ook Champions League op z'n CV, dus daar vang je dan toch zo weer een 5-7 miljoen euro of misschien meer voor als je een beetje geluk hebt. Ik vind 'm een beetje een Guus Til.

15 februari 2021 om 19:35

Niet echt te vergelijken taylor is toch meer een cm/cdm als ik het goed heb? Correct me if i am wrong.

Mocht er komende zomer weinig middenvelders vertrekken dan zal ik toch de overweging maken om hem te verhuren aan een eredivisionist.

15 februari 2021 om 17:57

@gaeajax94

Dat zouden ze dan inderdaad moeten doen. Op dit moment is het middenveld Champions League-waardig. Hij zal ervaring op moeten doen en dan kun je hem moeiteloos inpassen op het moment dat er voldoende spelers vertrekken.

Dat gevoel heb ik ook wel een beetje, al is de concurrentie gewoon moordend. Hoop wel dat hij hier en daar nog een paar invalbeurten krijgt dit seizoen om de voorbereiding op het komende seizoen gewoon te mogen strijden voor een echt vast plekje bij de A-selectie.

Ook hij komt aan de beurt. Maak je maar niet ongerust Kees. Hij is jong en leert iedere dag bij. Of is hij al uitgeleerd?

Bij ajax is de concurrente moordend. Het is dan ook logisch dat talenten ook verder kijken dan ajax. Snap niet zo goed waarom mensen het raar vinden als een speler naar bv Dortmund gaat. Bij ajax doorbreken is gewoon lastig. De helft van het elftal zijn inmiddels grote aankopen. Die gaan echt niet zomaar banken (blind, klaasen, nerves, Anthony, Haller)

15 februari 2021 om 19:57

@genieterr Als speeltijd je argument is, dan is het niet logisch dat een talent kiest voor Dortmund. Daar lopen betere spelers rond.

Concurrentie is hoog, maar ze krijgen gewoon genoeg kansen. Kijk dit seizoen hoeveel spelers uit Jong nu regelmatig spelen bij het eerste: Schuurs, Timber, Rensch, Gravenberch, Traore en Brobbery. Welke clubs van niveau hebben zo hoog doorstroom?

Als Taylor nog stapje zet, zal hij gewoon kansen krijgen. Net als Sontje en Unuvar die beiden terugslag hadden dit seizoen.

15 februari 2021 om 20:51

Brobbay heeft dit seizoen exact 84 minuten gespeeld. Schuurs en Timber vechten voor 1 plek. Gravenberch is inderdaad doorgebroken. Is ook van de buitencategorie. Eigenlijk alleen dan kom je aan veel speelminuten.

Is niet zo vreemd. Taylor heeft de paar keer dat hij in het eerste elftal mocht meedoen, nog niet een geweldige indruk achtergelaten. Anderen zijn gewoon nog (veel) beter. Dus rustig laten rijpen in Jong en anders eventueel verhuren aan een Eredivisie club.

15 februari 2021 om 19:59

@pinko pech is natuurlijk ook de beker loting met Utrecht, AZ, PSV en straks mogelijk Feyenoord. In normale jaren speelde Ajax ook eerst tegen amateurs of clubs uit KKD.

In zulke wedstrijden hadden spelers als Taylor meer kansen gehad.

Ik zie niet heel veel wedstrijden van Jong Ajax, maar die wedstrijden die ik gezien heb zal hij waarschijnlijk niet meegedaan hebben, want ik heb dit jaar maar weinig spelers bij Jong Ajax gezien waarvan ik echt vond dat ze te goed waren voor de Kkd. Dit geldt wel voor een ekkelenkamp en Traore. Niet dat ik ze zo goed vind, maar dit zijn spelers die in de kkd weinig tot niets meer leren.

Als een speler echt goed is stroomt hij echt wel door naar Ajax 1. Voorbeelden Gravenberg, Timber en Rench. Als nu naar jong Ajax kijkt tegen Dordrecht dan steekt Taylor er echt niet boven uit.

En ik ben wel onder de indruk van Van Wonderen, die zet zijn elftal echt goed neer. Minste tegengoals, vijfde plek. Ben benieuwd hoe ver hij gaat komen

Goede speler om een jaar bij Twente of Heerenveen te stallen. Daar worden weer andere dingen gevraagd maar wordt wel de nadruk op het voetballende gedeelte gelegd.

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden.
Aan de ene kant vind ik het niveau van de jeugd erg tegenvallen. Zeker als je de huidige talenten vergelijkt met het jong Ajax waar Nouri Frenkie en vd beek onderdeel van waren. En aan de andere kant heb ik zoiets van goed genoeg is dus ook minuten maken die bijv een Timber Rensch en Gravenberg.. Taylor is helemaal niet zo goed als de meeste denken verder is het niveau natuurlijk alleen maar omhoog gegaan.. Ajax gaat voor een cl waardig elftal en voor talenten betekend dit dus dat ze zich nog beter zullen moeten ontwikkelen.. voor Ajax is het belangrijk om jongens te gaan verhuren wanneer ze jong Ajax ontgroeid maar niet goed genoeg zijn voor Ajax 1.. Verder is het belangrijk dat ze ook talent scouten voor jong Ajax in bijvoorbeeld de Oostblok of zuid Amerika. Waarom? Omdat jongens vandaar toch met een veel sterkere mentaliteit rondlopen hierbij kunnen jongen gasten heel veel baat hebben.. ik geloof dat elk Nederlands club baat zou hebben aan jongens die dezelfde mentaliteit hebben als de latinos van Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren