Sjoerd Mossou: ‘Hoezo haalt Ajax een voetballer die twintig kilo te zwaar is?’

Donderdag, 18 februari 2021 om 09:20Justus Dingemanse • Laatste update: 12:35

In het programma Kopstukken vertellen bekende gezichten uit de vaderlandse voetbaljournalistiek aan Voetbalzone over hun werk en loopbaan. Aan de hand van interessante anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld vol perskamers, zenderbazen en strakke deadlines. In de derde aflevering schuift journalist Sjoerd Mossou aan bij Justus Dingemanse in Hofman Utrecht. In de uitzending wijdt hij onder meer uit over zijn ontmoeting met Lionel Messi, zijn kritische column aan Edwin van de Sar over de zaak Nouri, zijn enorme liefde voor het spelletje en over zijn waardering voor Georginio Wijnaldum.

Tekst: Justus Dingemanse & Thijs Verhaar
Omslagfoto: Jacqueline de Haas

Kopstukken is te zien op YouTube en als podcast te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts!

Een enorme lul of een voetbalromanticus. Mossou verwacht dat dat ongeveer de publieke opinie is over zijn persoon. Zichzelf ziet hij vooral als een echte liefhebber van het spelletje en het ‘circus’ eromheen. “Ik kan heel kritisch zijn als ik zie hoe het voetbal zichzelf kapot maakt met een WK in Qatar of een bekerfinale in een compleet ander land, maar ik geniet ook van de schoonheid. Het geinige is dat voetbal - zeker in deze tijden - een heel onbelangrijk iets is, maar toch maken we het heel groot. Of je nu naar Marokko of Brazilië of IJsland gaat: voetbal is overal aanwezig en vaak het gesprek van de dag.”

Zelf heeft hij er als columnist en journalist van het Algemeen Dagblad natuurlijk ook een rol in. Mossou vindt het een uitdaging om net iets anders te kijken dan anderen. “Ik ben heel erg van de details, wil snappen waarom mensen zich zo gedragen en hoe dingen werken. Het stopzetten van de competitie in april was bijvoorbeeld heel interessant. Wat voor belangen hadden de mensen toen? Daar kijk ik graag naar”, aldus Mossou, die aangeeft dat er wat hem betreft drie plaatsen zijn voor een voetbaljournalist: op het veld, buiten het veld of langs de zijlijn.

“Zelf kies ik graag voor die laatste rol, omdat je soms een voetje in het veld moet zetten richting de spelers en trainers met wie je spreekt. Maar soms moet je ook een stapje naar achteren kunnen doen om te zien wat voor absurde wereld het is.” Als een journalist niet af en toe afstand neemt, loopt hij volgens Mossou het risico te veel te worden beïnvloed. “Ik weet nog dat Ajax Mido terug wilde halen. Martin Jol vertelde toen keer op keer hoe logisch dat wel niet was. Een pinchhitter met ervaring die ook nog eens een bal kon vasthouden. Dat ga je vanzelf begrijpen als je het vaak hoort, maar je moet je eigenlijk bedenken dat Mido veel te dik was. Hoezo haalt Ajax een voetballer die twintig kilo te zwaar is?”

Hetzelfde ervaart de door de wol geverfde journalist met de welbekende contractonderhandelingen en de sores daaromheen. “Dan kun je er donder op zeggen dat ineens een zaakwaarnemer belt dat er interesse is van een andere club. Dat is het spelletje en het grootste gedeelte is onzin. Die filter mis ik wel eens als ik dat soort verhalen voorbij zie komen.” Toch noemt Mossou het begrijpelijk dat veel geruchten toch worden gepubliceerd. “Mensen vreten gossip, maar zelf houd ik meer van de mooie en bijzondere verhalen”, vertelt de 43-jarige columnist, die als vijftienjarige besloot zelf geen eventuele kans op profvoetbal na te jagen.

“Veel mensen weten al niet eens meer dat RBC Roosendaal ooit een profclub was, maar ik mocht daar en bij NAC komen proeftrainen toen ik vijftien was. Uiteindelijk kreeg ik een aanbieding van RBC, maar na lang wakker liggen dacht ik opeens: ik ga het niet doen. Ik voelde me helemaal niet senang bij het idee. Elke dag onder grote druk naar een club moeten, waar je iedere keer kon afvallen. Nee, dat was het niet voor mij. Ik vind voetbal kijken en zelf voetballen het leukste wat er is, maar niet met die druk.”

Sjoerd Mossou samen met Volkskrant-collega Willem Vissers in Rusland

Voetbaljournalistiek bleek het alternatief voor de Brabander die nog steeds alle commentaren van het EK in ’88 op kan dreunen en video’s van de mooiste doelpunten voor Sinterklaas vroeg. “Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, maar tegelijkertijd raak je ook een deel van je hobby kwijt”, stelt Mossou poëtisch. “Vergelijk het met werken in Disneyland. Iedereen zou het willen, maar de magie gaat er een beetje af als je eenmaal weet wie er in het Mickey Mouse-pak zit. Vroeger kon ik het me bijna niet voorstellen dat ik met Marco van Basten of Ruud Gullit zou bellen en nu is het heel normaal.”

Mossou vond het om dezelfde reden helemaal niet leuk om zijn geliefde club NAC Breda als clubwatcher te volgen in de beginjaren van zijn carrière. “Ik werkte toen bij VI en ik vond het verschrikkelijk. Het valt heel erg tegen als je je club van dichtbij volgt. Of het nu Ajax of Feyenoord is. Het lijkt van buitenaf allemaal heel groot, maar het blijft midden- en kleinbedrijf”, grinnikt de journalist, die ten tijde van het interview haast profetisch vooruitblikte op het incident waardoor Ajax het zonder Sébastien Haller moet stellen in de Europa League. “Er werken bij dat soort clubs net zo veel koekenbakkers als bij welk bedrijf dan ook, dus er gaan ook heel veel dingen mis.”

Zulke voorvallen heeft Mossou in zijn bijna 25-jarige carrière allemaal al eens meegemaakt en toch blijft hij zich erover verbazen. “Dat is ook wat het leuk houdt, al zou ik allang gestopt zijn met dit werk als het altijd hetzelfde bleef. Tegenwoordig ben je niet alleen meer stukjesschrijver, maar ook documentairemaker, kun je aanschuiven bij tv-programma’s, mag ik meedenken over 65 jaar Eredivisie, schrijf ik boeken en mag ik video’s maken voor internet. Er gaan steeds weer andere leuke deuren open, maar voor mij blijft de basis hetzelfde. Zolang ik goede zin krijg als ik lichtmasten van een stadion zie, heb ik leuk werk.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @sjoerd_mossou

Hij heeft er dan ook helemaal geen moeite mee als mensen kritisch zijn op zijn werk. “Het is gewoon een macho-achtige wereld, waar je als journalist ook deel van uitmaakt. Daar moet je tegen kunnen, of een andere baan zoeken”, meent Mossou. “In die zin zijn wij ook publiek bezit. Als ik Dick Advocaat de maat neem, vindt de helft van de reaguurders mij ook een klootzak. Dat moet je van je af laten glijden”, aldus de journalist, die kritiek zegt goed te kunnen hebben als het gefundeerd is. Hij kan er dus wel om lachen dat Ajax-fans hem nog altijd gekscherend ‘terugpakken’ op zijn column over Frenkie de Jong.

De journalist predikte geduld en vond de hype rondom de middenvelder nogal overdreven toen hij net doorbrak bij Ajax. “Ieder talent is daar de nieuwe Rijkaard of de nieuwe Van Basten, maar meestal is dat natuurlijk niet zo. Ik schreef toen dat hij een wisselspeler was die zich eerst maar eens moest bewijzen. Achteraf is Frenkie natuurlijk net diegene geweest die wel heel goed werd, dus dat krijg ik wel eens terug, haha. Geeft ook niet. Mensen denken wel eens dat je heel goed kunt voorspellen als je veel van voetbal weet, maar dat is onzin natuurlijk. Heel veel is puur op toeval gebaseerd. Waar slaat het nu op dat Willem II bijna onderaan staat? Soms loopt het gewoon even niet, zonder verklaring.”

21 september 2016: Frenkie de Jong maakt zijn debuut in Ajax 1

Mossou is daarom van mening dat we de duiding van journalisten ook niet te belangrijk moeten maken. ‘Hou van het voetbal, maar neem het niet te serieus’ is zijn lijfspreuk. Het komt volgens hem maar al te vaak voor dat het ‘een circus’ is bij persconferenties of bij interviews met topspelers. “Ik zat ooit in een zaaltje met wat andere journalisten om Messi te interviewen en een Deense journalist wilde dat hij ‘Vrolijk kerstfeest’ zei in het Deens en een Koreaan vroeg weer wat hij ervan vond om tegen een Koreaanse speler te voetballen. Daar is geen touw aan vast te knopen en dan krijg je nooit een normaal gesprek.”

En juist dat blijft voor Mossou de basis van een goed verhaal. “Een paar jaar eerder deed ik met Ronaldinho ook zoiets en daar kon ik nog wel een onderwerp echt met hem bespreken. Bij Messi was het extreem massaal. Tolk erbij en Messi zegt sowieso al niks. Eenmaal terug op de redactie heb ik maar een verhaal gemaakt over de poppenkast op zich, want inhoudelijk sloeg het helemaal nergens op. Met terugwerkende kracht dacht ik echt: wat heb ik hier nou gedaan?”, stelt Mossou, die lachend toegeeft dat hij enigszins beschaamd akkoord ging met het aanbod om met Messi op de foto te gaan. “Ik was er toch, maar het heeft niets meer met journalistiek te maken natuurlijk. Zulke ontwikkelingen maken het steeds moeilijker om een goed verhaal te maken.”

Sjoerd Mossou kan de verleiding niet weerstaan en gaat toch op de foto met Lionel Messi

Mossou noemt het ook zorgelijk dat clubs voetballers steeds meer afschermen. “Vroeger liep je met alle spelers mee na de training en tegenwoordig mag je blij zijn als je na 36 mailtjes met de linksback mag spreken”, zegt hij gechargeerd. “Ik overdrijf nu een beetje, maar het is wel lastiger om een relatie op te bouwen met spelers. Ik hoef naar geen enkele verjaardag van een voetballer, maar wil wel iemand kunnen bellen als er iets is”, omschrijft de journalist zijn werkwijze. Hij houdt ‘professionele afstand’ tot iedereen in het wereldje, maar heeft wel een zwak voor Georginio Wijnaldum.

“Dat vind ik echt een leuke en oprecht vriendelijke jongen. Ik heb hem ooit bij Feyenoord zien debuteren toen hij zestien was. Toen was het echt een kind, maar hij is met het ouder worden altijd dezelfde gebleven. Hij komt uit het rauwe gedeelte van Rotterdam-west en is vaak in de buurt geweest van probleemgevallen. Dat is niet de makkelijkste wijk om op te groeien”, weet Mossou. “Het kan ook de verkeerde kant opgaan met zo’n jongen, maar aan hem merk je dat hij goed is opgevoed. Hij snapt dingen en durft zich uit te spreken, zoals met die racismekwestie bij FC Den Bosch. Daar heb ik wel respect voor.”

Georginio Wijnaldum in zijn jonge jaren in actie in het shirt van Feyenoord

Toch kan Mossou ook zonder moeite een negatief geladen stuk schrijven als de middenvelder niet thuis geeft in Liverpool. “Dat hoort er ook bij. Je moet kritisch kunnen zijn als daar aanleiding toe is. Ik moet het ook opschrijven als iets helemaal mis gaat”, stelt de journalist, die een uiterst kritische column schreef over Ajax-directeur Edwin van der Sar. “Dat was vanwege die vreselijke zaak met Nouri. Daar kwam maar geen oplossing voor. Ajax stelde het steeds uit, kreeg kritiek. Het duurde gewoon veel te lang voordat Ajax naar de familie toe ging. Ze hadden meteen moeten zeggen: ‘wat er ook gebeurt, wij regelen het voor jullie. Wij zijn er voor jullie.”

Dat had de basis moeten zijn, stelt Mossou. “Door kramp van juristen en verzekeringen gebeurde dat steeds niet. Het was heel stroperig en bangig. Ongemakkelijk ook. Daarin heeft de club volgens mij een heel grote kans laten liggen. Ik vind dat ze dat heel slecht hebben gedaan door niet direct een arm om de familie heen te slaan. Daarom richtte ik mijn column tot Edwin. Ga er nou eens gewoon heen, man. Niet met journalisten of clubmensen. Gewoon alleen, ga met ze praten. Ik wil absoluut niet beweren dat dat verhaal de doorslag gaf, maar een paar weken later kwam er een soort van opening en contact. Ik hoop dat mijn artikel daarbij geholpen heeft, want soms moet je gewoon durven benoemen dat het heel raar is wat er gebeurt.”

Als voorvechter van het Nederlandse amateurvoetbal fronste Mossou daarom ook de wenkbrauwen toen vorig jaar al vrij rap werd besloten om de competities stil te leggen. “Met de cijfers van nu snap ik het, maar het amateurvoetbal werd toen wel heel snel geofferd. Terwijl het een heel belangrijk onderdeel is van onze cultuur”, stelt hij. “Ik vind het amateurvoetbal echt ondergewaardeerd. Het is uniek hoe dat in Nederland is ingericht. Er voetballen meer dan een miljoen mensen bij drieduizend amateurclubs door heel het land. Dat is echt ongelooflijk goed geregeld met scheidsrechters, velden en competities. Ik heb ook in Engeland gewoond en gevoetbald, maar zelfs daar is het lang niet zo goed opgezet als hier. Daar mag wel eens wat meer waardering voor zijn.

Kopstukken is te zien op YouTube en als podcast te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts!

‘De vrouw van Manolev vroeg me: ‘Waarom maken jullie mijn man zo kapot?’’

Kopstukken #1: Frank Evenblij


Soufiane Touzani: ‘Zoiets is in de Marokkaanse cultuur echt not done’

Kopstukken #2: Soufiane Touzani


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door fcg95)

Dan heb je ontelbaar veel quotes om uit te kiezen en dan pak je deze nietszeggende quote eruit omdat er toevallig Ajax in staat?

16 februari 2021 om 09:01

Deze lijkt vrij goed te werken om aandacht te genereren voor ons uitgebreide interview met Sjoerd Mossou. Die aandacht is belangrijk om dit soort content te kunnen blijven maken. In dit geval staat de titel tevens symbool voor de tunnelvisie die je als journalist kunt krijgen.

Welke kop zou jij kiezen Support19?

16 februari 2021 om 09:34

Sjoerd Mossou: Een enorme lul of een voetbalromanticus.

16 februari 2021 om 09:49

Ik snap het idee achter de clickbait titels wel hoor. En aangezien hij de uitspraak gedaan heeft, kun je ervoor kiezen. Ik vind gewoon dat je het interview daarmee tekort doet. Juist dit soort interviews en artikelen waarin jullie dieper op personen binnen de voetballerij ingaan, vind ik leuk en interessant om te lezen en te kijken. De artikelen die Moussou ook beschrijft als bij elkaar 'geraapt knip-en plak werk' zijn prima om te lezen als een soort fastfood leesvermaak , maar aangezien in bijvoorbeeld dit interview veel meer effort zit, wil je daar toch als maker ook een mooie titel voor bedenken ipv een titel 'voor de aandacht'. Ik heb met interesse naar het volledige interview gekeken en ik hoop dat dit soort content vaker verschijnt. Geef het alleen zelf dan ook de credits die het verdient. Ik zou voor de kop gaan zoals in bovenstaande reactie beschreven.

16 februari 2021 om 10:43

Je punt ontgaat ons niet hoor. De vraag blijft echter wie er precies gebaat is bij een kop die het artikel 'meer recht doet', maar matig scoort. Hoewel de kop van Fcg95 een leuke vondst is, zal hij in de praktijk zeker 50% minder views genereren, leert onze ervaring. Zoals gezegd is de aandacht noodzakelijk om de grote tijdsinvestering in dit soort producties en artikelen te rechtvaardigen. Kwalitatieve koppen leiden ironisch genoeg uiteindelijk dus tot minder kwalitatieve stukken. Daarnaast lees jij het artikel nu ook. Dus ondanks het buikgevoel dat jij ervaart (dat ervaren wij ook), is het wel gewoon praktisch.

Het is ook maar net waar je de focus op legt natuurlijk. Jij verbaast je over onze keuze om uit alle opties voor deze kop te kiezen. Wij verbazen ons dan weer regelmatig over het feit dat uit alle inhoudelijke reacties die mensen over een stuk kunnen geven, men steeds weer over de kop begint.

16 februari 2021 om 10:58

Dank voor deze reactie.

16 februari 2021 om 11:45

@VZ Begrijp me niet verkeerd, ik snap jullie insteek. Geld zit hem in de kliks, kliks komen van Ajax in de titel. Deze lap tekst kost nou eenmaal een stuk meer dan het gemiddelde stukje oven Johan Derksen, wat je kan uittikken tijdens het kijken van VI.

En om nog even over die "focus" te beginnen: Wat er bij mij vaak heerst, is het gevoel dat je er bijna ingeluisd wordt om op een artikel te klikken, terwijl 1 à 2 zinnen over de kop gaan en de rest over heel iets anders.

Ik snap dat mijn voorgestelde kop teveel weggeeft om clicks te genereren, dus hierbij mijn compromis, waar hij nog steeds relevant is, en clickbait: "een enorme lul of een voetbalromanticus."

Groetjes

"

16 februari 2021 om 12:38

Los van de kop, vind ik het een zeer goede ontwikkeling dat jullie het gesprek hier aangaan met de leden ipv de reactie te verwijderen. Verder snapt iedereen het nut van sensatiekoppen ook vast wel.

16 februari 2021 om 12:38

Ik snap de insteek ook wel. Clicks genereert aandacht en daarmee geld. En als een titel een beetje leuk gevonden is, stoor ik me daar ook niet zo aan. Echter, door de jaren heen is het er naar mijn gevoel op de redactie van voetbalzone ingeslopen, dat het bijna een sport lijkt te zijn geworden om een zo misleidend mogelijke titel te maken. Zoals jij beschrijft, een titel die de inhoud niet weerspiegelt of totaal op iets anders slaat. Daar stoor ik me dan weer wel aan. Ik denk dat de gemiddelde voetbalzone bezoeker de meeste artikelen toch wel bekijkt, puur uit interesse voor voetbal. Je kan dan wel zeggen: 'zonder deze titel hebben we 50% minder clicks", maar misschien kun je ook wel stellen dat je eigenlijk 50% teveel clicks genereert voor datzelfde artikel. Puur doordat de titel zo misleidend is. Als je dan een verdeling maakt tussen de makkelijke scorers en de more effort stukken, zou je toch zeggen dat er ook andere manieren zijn om ze onder de aandacht te brengen , dan het welbekende titeltrucje te gebruiken. Ik denk dat je vervolgens direct inhoudelijkere reacties krijgt die niet over de titel gaan. Ik denk ook niet dat voetbalzone daar rouwig om is. Het aantal reacties is ook een trigger om een artikel te bekijken en de inhoud van die reacties is verwaarloosbaar. Het is een keuze, en daar hoef je niet achter te staan als bezoeker. Ik vind voetbalzone een leuke site en als dit nodig is om voetbalzone te behouden, dan ben ik de laatste die zal zeggen dat ze ermee moeten stoppen. Maar als het niet nodig is, is het ook volstrekt nutteloos en eerder vervelend, omdat het afleidt van de inhoud.

16 februari 2021 om 13:29

Thanks Migi!

Ter kennisgeving: de moderators werken compleet onafhankelijk van de redactie om de objectiviteit te waarborgen. Er wordt nog wel eens de indruk gewekt dat wij streng censureren, maar dat is onjuist. De orde wordt bewaakt door een groep enthousiaste gebruikers zonder bedrijfsbelangen.

16 februari 2021 om 13:43

Maar wel met een club voorkeur.
Dat is niet erg ik weet er nl alles van alleen wordt de ene reactie daardoor sneller verwijderd dan de ander zeg maar.
Moet wel zeggen alleen maar respect voor de moderators het is een hels karwei elke dag weer.

16 februari 2021 om 14:08

We kunnen ons voorstellen dat iedereen op VZ zo zijn clubvoorkeuren heeft, dat is onvermijdelijk. Bij zowel de redactie als moderators is die ook in meerdere of mindere mate aanwezig, maar voor zover wij kunnen zien doet iedereen zijn werk naar eer en geweten. Mocht het toch nodig zijn dan kun je altijd een second opinion van een hoofdmod krijgen. En zoals je zelf al zegt: deze mannen verzetten dagelijks een enorme berg werk, dus het kan ook geen kwaad ze af en toe het voordeel van de twijfel geven.

16 februari 2021 om 14:48

Complimenten voor de reacties Voetbalzone. Ik denk dat het best interessant kan zijn om soms te zien wat jullie idee is met betrekking tot sommige kritieken die hier te lezen zijn. Overigens vind ik het persoonlijk vrij logisch dat jullie op deze manier werken met de titels, maar er zijn blijkbaar nog steeds veel mensen die erover vallen. Ik ben over het algemeen zeer tevreden met de mods hier, hoewel het af en toe een beetje flauw is om te lezen dat je reactie is verwijderd voor gebrek aan inhoud, terwijl je even een dolletje had met een medegebruiker. Maar goed, ook dat is wel weer begrijpelijk om 'wildgroei en chaos' te voorkomen in de comments. Keep it up!

16 februari 2021 om 16:36

Inderdaad!!!
Dat geeft ook eens een keer het gevoel dat je hoort wordt!

Heb zo vaak moderators meegemaakt dat als ze niet gepleased werden dat ze je direct punten eraf trekken enz...

16 februari 2021 om 16:39

Ik vind de laatste tijden erg leuk om de langere verhalen te lezen!
De vergeten voetballers, de voetbalnomaden enz...

Dat was echt in de tijd van Johan Derksen bij Vi ...
Stonden ook zulke artikelen in zijn blad.

Maar enige tip:
Ik snap clicktitels of hoe dat heet....
Maar zou ze wel graag wat meer op niveau willen zien.
Niet altijd dat Ajax - Feyenoord gedoe...
Maar wat 1 lid al schreef: enorme lul of voetbalromanticus

Persoonlijk mag ik Sjoerd altijd wel. Is naar mijn idee altijd eerlijk en heeft ook nog wel eens wat zinnigs te zeggen. Wel vind ik hem een veel betere schrijver(bij het AD) dan als die als gast aan tafel zit bij studio voetbal etc. Wel een bijzondere opmerking dat die niet naar RBC is gegaan omdat die geen zin had in de druk, dat hoor je toch niet veel als 15-jarige!

16 februari 2021 om 17:34

Ik mag 'm zelf ook absoluut. Ik vind persoonlijk dat hij ook een 'mooie' ofwel bijzondere benadering heeft richting het voetbal. Kijkt veel meer naar de details, naar de verhalen, de cult en de gekke dingen die voetbal júíst zo mooi maken. Iets waar ik zelf ook veel meer naar kijk en van kan genieten. En bovendien vind ik z'n schrijfstijl gewoon tof. Binnenkort ligt z'n boek over Maradona ook zeker op m'n deurmat in elk geval.

Sjoerd Moussou een aantal weken terug nog janken dat het altijd over Ajax gaat, maar in iedere column of interview weer Ajax aangrijpen. Wat een vreselijke man blijft het toch.

Ik wist niet dat Ajax Sjoerd had gehaald... niks tegen Sjoerd maar is niet het niveau dat Ajax moet nastreven als ze wil aanhaken bij de Europese top

16 februari 2021 om 17:30

Als spits niet, maar aangezien hij een keeper is liggen er nu kansen

Mido heeft toch nog weten te scoren😇

Ik was even bang dat ik iets over Idrissi had gemist en dat die veel te dik bleek te zijn.

Ajax wilde graag een zwaargewicht halen en dat is gelukt!

Complimenten voor de titel, VZ!

18 februari 2021 om 09:49

Thanks voor de suggestie; mooi dat we met elkaar mee kunnen denken! De teller stond ten tijde van de wijziging op 120.447 lezers. Aan het einde van de dag zullen we nog even terugrapporteren over het effect.

18 februari 2021 om 09:54

Super leuk om te zien dat interactie zoals dit mogelijk is en we met elkaar meedenken. Ik laat dit even achter omdat ik wel benieuwd ben van het effect van de nieuwe titel.

18 februari 2021 om 13:35

Het genereerde zo'n 1500 views vanmorgen. Er waren echter ook mensen die de kop wat merkwaardig vonden ten aanzien van onze gast en daar is zeker ook wat voor te zeggen. Bedankt voor het meedenken en komende dinsdag wagen we een nieuwe poging!

19 februari 2021 om 08:01

Haha ik vind het helemaal mooi! Dinsdag bedenk ik weer een alternatief

Klasse VZ dat jullie de titel suggestie uit de comments hebben overgenomen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3756 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren