Van der Vaart ergert zich aan PSV‘er: ’Die Nederlanders mogen best opstaan’

Maandag, 15 februari 2021 om 08:35Chris Meijer

Rafael van der Vaart moedigt de Nederlandse spelers van PSV aan om op te staan tegen de Duitsers in de selectie. De Eindhovenaren liet afgelopen zaterdag kostbare punten liggen in het duel met ADO Den Haag (2-2), mede door een gemiste strafschop van Philipp Max. Van der Vaart constateert in het programma Studio Voetbal van de NOS dat het lijkt alsof de Duitsers ‘alles beslissen’ bij PSV.

“Het lijkt wel of die Duitsers alles beslissen daar. Max pakt een penalty van Malen af, neemt alle corners, alle vrije trappen. Ik heb geen goede vrije trap meer gezien de laatste tijd”, geeft Van der Vaart te kennen. Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt het niet onlogisch dat Max de vrije trappen, corners en strafschoppen bij PSV neemt. “Ik vind ook dat hij over een goede trap beschikt. Dat zou je nu niet zeggen, maar je kunt altijd een penalty missen. Het komt PSV duur te staan. Als ik een zekerheidje moet aanwijzen tijdens een penaltyserie, zou het Max zijn.”

“De laatste tijd vind ik hem niet meer zoals hij was. Dan komt hij van links over naar rechts om een corner te nemen. Hij heeft een goede trap, maar het valt tegen wat daar de laatste tijd mee gebeurt. Ik zit me dan een beetje te ergeren: hij pakt een penalty van Malen af en schiet die huizenhoog over”, gaat Van der Vaart verder. Van Hooijdonk vraagt zich af of deze afspraken niet bij trainer Roger Schmidt liggen.

“Die is Duits”, reageert Van der Vaart. “Ik vind dat die Nederlanders best wel op mogen staan. Je ziet aan de interviews van Ihattaren en Malen dat ze ontevreden zijn. Zeg het maar gewoon, er mag best een bommetje barsten. In plaats van het half-half te doen. Ik zie Baumgartl ook naar die andere gasten wijzen, van: doe is wat. Terwijl hij niks deed.” Van der Vaart wijst daarmee op de openingstreffer van ADO, die werd aangetekend door Bobby Adekanye. “Rosario en Sangaré doen natuurlijk ook niet veel, maar Baumgartl is Kramer al kwijt, er komt een gozer op hem af gedribbeld en hij doet helemaal niks, draait ook nog eens de verkeerde kant op. En dan wijzen: doe eens wat meer. Terwijl hij de enige is die helemaal niks doet...”Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door romero7575)

Wat een onzin zeg dat Max alles neemt komt omdat hij de beste trapt heeft binnen de PSV selectie. Dat vindt ik gewoon een beetje zoeken naar dingen. De penalty’s kunnen misschien door Malen genomen worden, maar ook die heeft in het verleden regelmatig gemist. Zelfs Dumfries heeft een paar penalty’s genomen dit jaar of zegt hij dan ook dat Dumfries ze “af pakt” van Malen.

15 februari 2021 om 09:16

Van der Vaart kraamt weer onzin uit. Max is gewoon samen met Dumfries vaste nemer, die doen het om en om. Daarnaast heeft Max de beste trap dus logisch dat hij vrije trappen en corners neemt (dat deed hij bij Augsburg al). Als de Duitsers alles zouden bepalen, waarom is Unnerstall dan geen eerste keeper, waarom speelt Fein dan niet wekelijks en waarom is Baumgartl dan uit de basis gespeeld door een jonge Nederlandse rechtsback die nu CV moet spelen? Sjonge jonge wat een onzin weer.

15 februari 2021 om 09:55

Volgens mij doen ze het niet eens om en om en is Dumfries standaard eerste nemer, maar die zat echter op de bank. Echt Complete onzin weer dit. Als malen een keer niet afgeeft op Zahavi, heeft Zahavi ruzie met de hele selectie. Als Ihattaren op de bank zit probeert Schmidt hem express kapot te maken. Als Max een penalty neemt, nemen de Duitsers het over. Als Rosario een bal verliest hoort hij in de 2e divisie te spelen. Als een speler in de 85e minuut wordt gewisseld haalt, is het zo dat Schmidt je eraf haalt als je goed speelt.... En dan weet ik niet eens wat meneer Driessen allemaal nog voor onzin heeft gekocht want als ik die naam zie lees ik niet eens meer verder. Wat een klets allemaal... Het ergste is nog dat al die analisten het heel moeilijk vinden zelf iets te verzinnen, dus gaan ze elkaar na praten en gaan ze nog echt geloven in de onzin die ze uitkramen ook...

15 februari 2021 om 10:25

Dumfries gaf laatst aan dat ze het soort van om en om doen, beetje afhankelijk van wie er beter in de wedstrijd zit (al vind ik Dumfries totaal geen logische nemer). Van mij mag iedereen kritiek hebben hoor op Schmidt/PSV maar het is 9/10 keer vaak zo ontzettend ongefundeerd en opportunistisch. En wat ze er inderdaad dan allemaal bij halen... prima als je het blok Sangare/Rosario niet goed (genoeg) vindt maar waarom mensen er dan van alles bij moeten halen rondom Schmidt om hun gelijk te halen.... opeens heeft alles wat hij of iemand anders binnen de selectie doet een negatieve oorzaak. Nu is het weer zijn nationaliteit 😂

15 februari 2021 om 12:45

Dat over Rosario klopt dan weer wel!

dit vind ik wel een beetje ver gezocht, Max heeft in mijn ogen gewoon de beste trap bij Psv, tegen Ajax kwamen wij ook een aantal x goed weg na een geweldige vrije trap van hem.

Penalties zijn wellicht wat anders maar van de vrije trappen en de corners is de keuze volkomen logische.

15 februari 2021 om 08:59

Helemaal met je eens. Die jongen heeft een uitstekende trap. Penalty's daarentegen vind ik onzin dat Max die neemt, die eerdere ook al. Voor een penalty heb je geen overdreven goede trap nodig namelijk. Ik zou ze eerder laten nemen door malen

15 februari 2021 om 11:26

@burwatti beetje populistische onzin van vd Vaart..wie nam bij HSV ook belangrijke vrije trappen of penaltys? Ja een Nederlander genaamd vd Vaart...in zijn optiek nam de Hollander het over. Of is dat dan wel correct volgens vd Vaart..

Ik vind het wel eng dat er ook dit soort nationalistische onzin uitgekraamd worden bij een voetbalwedstrijd. Er zullen echt wel malloten zijn die vd Vaart geloven.

Er is echt veel op PSV aan te merken momenteel, we hebben al veel gezegd over middelmatige spelers als Rosario, Sangaré, Thomas, Mauro en wellicht zelfs Dumfries. Maar Max hoort daar niet bij wat mij betreft. Ondanks zijn mindere vorm de laatste tijd en het missen van een penalty is er momenteel geen speler die meer aanspraak mag maken op het nemen van de standaard momenten.

15 februari 2021 om 09:25

Qua standaardmomenten zeker, maar verdedigend is Max ook van middelmatig niveau. Zou beter passen als wingback in een 5 3 2 met opkomende backs.

15 februari 2021 om 10:25

Noem mij maar eens 3 eredivisie backs die verdedigend significant beter zijn dan Max. Voor in NL is Max uitstekend, zowel aanvallend als verdedigend.

15 februari 2021 om 11:40

Puur verdedigend zijn Tagli, Wijndal, Malacia en Haps gewoon beter hoor. Neemt niet van dat ik Max echt gewoon goed genoeg vind en aanvallend gezien mogelijk de beste. Dat hij verdedigend iets zwakker is komt meer aan het licht omdat het centrum van PSV redelijk zwak is.

Hier zit zeker wat in! Maar zou dit ook gezegd zijn als Max de penalty gescoord had? Of als PSV 0-4 won?

15 februari 2021 om 12:47

Dat is het ook nu werd door de uitslag negatief gereageerd, terwijl je normaal deze wedstrijd dik wint! Spelbeeld was verder prima, dat ADO op eens een keeper had staan die alles pakte en 2 kansen gelijk benut werden.

De enige Nederlanders die een beetje zeggenschap mogen hebben zijn Malen en Dumfries. De rest moet toch ook gewoon zijn mond houden ? Max heeft bewezen over de beste traptechniek te beschikken, en dus is het vrij logisch dat hij vrije trappen en penaltys neemt gebeurd bij elke ploeg.

Onzin. Max heeft gewoon de beste trap. Punt. Tegen AZ een mooie vrije trap gescoord. Tegen Feyenoord een assist uit een vrije trap en in tegenstelling tot Malen nog geen penalty gemist totdat hij zaterdag mocht aanleggen. Feiten zijn niet belangrijk voor Rafael?

Het heeft volgens mij niks met de nationaliteit van de spelers te maken , meer met het karakter . Ook de leefstijl kan meespelen. Maar ja een beetje tweestrijd in de selectie van PSV komt alleen de concurrentie goed uit

Max heeft veruit de beste trap dus ik snap het wel. Is wel aan een matige reeks bezig, eigenlijk in elke topwedstrijd valt hij verdedigend door de mand. Aanvallend met ruimte wel echt levensgevaarlijk.

Tenenkrommend hoeveel onzin er tegenwoordig door zgn voetbalanalisten uitgekraamd wordt. Het lijkt wel of bijna iedereen per se iets opvallends wil zeggen. Als je denkt dat het niveau niet veel lager kan komt vd Vaart met deze bizarre onzin. Het wordt tijd dat we in Nederland opstaan tegen zoveel onzin😉

Wel mooi hoe de meesten hier roepen dat Max de beste trap heeft en dat het daarom logisch is dat hij de penalty's neemt. Juist de geschiedenis leert ons dat degene met een fantastische traptechniek niet automatisch de beste penaltynemers zijn. Een Beckham heeft toch wel een paar relevante penalty's gemist, ondanks zijn fantastische traptechniek. Hetzelfde geldt voor een Messi. Of laten we Koopmeiners nemen bij AZ die daar een bewezen sterke traptechniek heeft en toch nog weleens wil missen. Of Ziyech die bij Ajax er ook minimaal 3 gemist heeft. Lasse Schone die in Amsterdam er regelmatig eentje wist te missen. Allemaal spelers waarvan je qua trap zou verwachten dat ze geen enkel probleem zouden mogen hebben. Ik vind penalty's toch iets heel anders dan andere vrije trappen.

15 februari 2021 om 10:00

Dus jij denkt dat ze op de training Max drie vrij trappen hebben laten nemen en toen hebben gezegd: Oké Max, die vrije trappen zien er goed uit, jij neemt vanaf nu de penalty's? Of denk je dat ze in de trainingen ook wel eens penalty's schieten en de keuze daarop is gebaseerd.......?

15 februari 2021 om 10:08

Penalty's schieten op training boeit mij voor geen meter. Is totaal niet te vergelijken met wedstrijden. Heb er alle vertrouwen in dat Max op de training vast ook penalty's neemt en er dan ook genoeg maakt. Maar jij gaat volledig voorbij aan mijn punt, hetgeen ook bijzonder knap is. Mijn punt is namelijk niet dat Max op voorhand geen penalty's zou moeten nemen. Mijn punt is dat er geroepen wordt dat Max de beste traptechniek heeft en dat het daarom logisch is dat hij de penalty's neemt. Dit terwijl er genoeg voorbeelden zijn van spelers met een zeer sterke traptechniek, die bij wijze van spreken vaker een vrije trap er in schieten dan een penalty.

15 februari 2021 om 10:53

Ik heb even het item doorgelezen, maar (bijna) niemand heeft het over Max' traptechniek en strafschoppen. Dan gaat het om vrije trappen en corners.
Je hebt verder gelijk, een strafschopnemer moet rustig en onverstoorbaar zijn. iedere profvoetballer kan een bal van 11 meter tussen de palen krijgen.

15 februari 2021 om 10:28

Is de conclusie dan niet meer dat je 'ondanks' een goede traptechniek ook een penalty kunt missen in plaats van 'doordat'?

15 februari 2021 om 10:50

Ik zou hem anders formuleren, namelijk dat een goede traptechniek geen garantie is dat je ook een goede strafschop hebt.

15 februari 2021 om 10:53

Geen garantie maar dat maakt ze wel logische strafschoppennemers. Wat overigens niet betekent dat ze niet kunnen missen.

Wat een gelul van Van der Vaart zeg. Alsof de Nederlandse jongens door de Duitse kliek onderdrukt worden. Ten eerste is helemaal niet duidelijk of Max de penalty opeiste, ik zag eerder dat Malen de bal zonder problemen of discussie aan Max gaf. En zeer waarschijnlijk had Dumfries hem genomen als die gewoon in de basis stond.

Als er, ten tweede, al sprake was van een hiërarchie waarin Duits de boventoon voert over Nederlands, op welke grond hebben dan de Nederlanders specifiek meer recht van spreken? Ondanks zijn klasse vind ik Malen ook niet elke week sterk namelijk; tegen Feyenoord en AZ heb ik hem nauwelijks gezien vorige maand. Ihattaren hoeft na een sterk optreden tegen Ajax ook niet direct een status aparte lijkt me. En buiten goede wedstrijden kan Dumfries ook nog altijd niet verhullen dat het in de helft van de gevallen lijkt of hij de dozen nog om zijn voetbalschoenen heeft, zo ongepolijst als die jongen soms met een bal omgaat.

En ten slotte, eerder deze week was er nogal wat ophef over het gekibbel bij AZ. Scandinaviërs Gudmundsson en Karlsen gingen openlijk in het geweer tegen de gevestigde, Nederlandse orde. Waaronder de dragende kracht Koopmeinders, die 1/3 van zijn penalty's mist. Dat werd behoorlijk afgekeurd door iedere expert op tv. Dus de oproep van Van der Vaart om tegen Max, de meest waardevolle verdediger van de competitie, in opstand te komen vind ik wat misplaatst.

Van der vaart is al net zo dom als alle andere analisten. Doen net alsof ze alles weten. Leveren kritiek maar vraag me af of ze wel alles zien. Valt vies tegen van vd vaart.

Van der Vaart lult een beetje uit zijn nek. Voordat max en Dumfries (die tegen ado niet in de basis stond) de penalties namen bij Psv, had Malen er al 2 gemist en Zahavi ook al. Daarna zijn Max en Dumfries de pingels gaan nemen en dat deden ze om en om. Max had er hiervoor 3 gescoord uit 3, dus leek me logisch dat hij waarschijnlijk conform afspraken de penalty zou nemen, ondanks dat Malen de bal in zijn handen had. Nu Max gemist heeft zal het de beurt aan Dumfries zijn bij de volgende penalties. Wat betreft corners en vrije trappen. Max schoot een directe vrije trap er tegen AZ in, en is al meerdere malen betrokken geweest bij een goal uit standaard situaties dit seizoen. Goal Sangare tegen Feyenoord, goal Boscagi tegen Vitesse. Is het zo raar dat je degene met de beste trap de vrije trappen en andere stilstaande vrije trappen laat nemen. Voordat Max zijn vrije trap erin schoot tegen AZ, waren het juist iedere keer Malen, Dumfries of zelfs Boscagli die gevaarlijke vrije trappen namen. Max heeft zich al die tijd afzijdig gehouden daarvan. Maar het is wel duidelijk dat iedere vrije trap van hem zowat een 100 doelkans is. En ja, een penalty kan ook weleens gemist worden helaas. gebeurd de beste weleen, ook de linksback van Psv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

457 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 15 april
Tottenham Hotspur houdt rekening met een vertrek van José Mourinho aan het einde van dit seizoen en heeft een potentiële opvolger in het vizier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren