Ibrahim Afellay komt bij Studio Voetbal met harde uithaal naar Roger Schmidt

Maandag, 15 februari 2021 om 00:22Dominic Mostert • Laatste update: 00:27

Ibrahim Afellay is niet onder de indruk van trainer Roger Schmidt van PSV. In de uitzending van Studio Voetbal stelt de voormalig middenvelder dat Schmidt 'tactisch vermogen' ontbeert en dat zijn keuzes allesbehalve logisch zijn. Schmidt zoekt te makkelijk excuses voor de problemen van PSV en gaat niet bij zichzelf te rade, stelt Afellay. Zaterdag verloor PSV punten bij ADO Den Haag (2-2), terwijl Ajax midweeks te sterk was in het bekertoernooi (2-1).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben je het eens met de kritiek in Studio Voetbal op Roger Schmidt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door lr17)

Natuurlijk heeft Ibi gelijk, maar tegen ADO was het gewoon botte pech dat PSV verloor. Maar in andere wedstrijden is het duidelijk dat Schmidt veel foute keuzes maakt en dan god en iedereen de schuld geeft van het verlies in plaats van de hand in eigen boezem te steken.

15 februari 2021 om 00:33

Het gaat niet om 1 wedstrijd, het is natuurlijk al een hele lange tijd al niet aan te gluren bij Psv op die 1ne helft tegen Ajax na (competitie).. Waarom zou je altijd vast blijven houden aan 2 brekers die nog geen bal vooruit kunnen spelen terwijl je tegen Ado speelt? Dat kan ook wel zonder dat blok, er zit zo minimaal voetballend vermogen in dit middenveld, dat is echt Psv onwaardig

15 februari 2021 om 00:33

tja, wat is pech. kansen benutten is ook een kwaliteit. niet dat Schmidt daar perse iets aan kan doen maar de spelers mag je dat wel kwalijk nemen. je speelt tegen Ado, die moet je als PSV zijnde natuurlijk gewoon oprollen

15 februari 2021 om 13:17

Japie
" je speelt tegen Ado, die moet je als PSV zijnde natuurlijk gewoon oprollen"
Waarom eigenljik? Waarom 'moet' dat precies, dat er 'opgerolt' moet worden? En waar baseer jij dat 'moeten' op?

15 februari 2021 om 13:54

omdat ADO 17e staat en PSV veel meer financiele middelen en veel beter materiaal heeft. Feyenoord b.v. heeft minder materiaal als een PSV maar die horen een ADO ook op te rollen

15 februari 2021 om 00:42

Dit is natuurlijk gewoon de druppel. Ik heb gisteren een groot gedeelte van de wedstrijd gekeken en het is mij nog steeds een raadsel hoe dit 2-2 heeft kunnen worden. Ik vind het ook echt heel raar dat je tegen ADO met 2 controleurs speelt overigens. Dit zijn wedstrijden waarbij je 1 slot op de deur nodig hebt op het middenveld en die andere moeten lekker gaan aanvallen.

15 februari 2021 om 07:11

Vandaar ook dat ze twee tegendoelpunten kregen. Was dat met 1 controleur beter geweest?

15 februari 2021 om 08:06

Waarschijnlijk wel ja, want dan had je de bal veel makkelijker in de ploeg kunnen houden. Nu heb je veel te weinig voetbal in je as.

15 februari 2021 om 08:29

Je kan het argument maken dat we dan miss nog meer kansen hadden gecreeerd en dus ruimer afstand hadden genomen. Maar de bal werd ondanks het balverlies waar in het artikel naar verwezen werd juist erg makkelijk in de ploeg gehouden tegen ADO. Vooral de tweede helft creëerde ADO bijna niks.

Van Bommel liet vorig seizoen en het seizoen daarvoor Rosario en Hendrix ook staan, terwijl iedereen zag dat dat gewoon niet werkte, maar daar hoor ik Affelay niet over praten. Dat hij weggestuurd werd door Roger Schmidt zit hem volgens mij nog steeds diep.

15 februari 2021 om 00:34

Dat gevoel heb ik ook. Neemt niet weg dat psv in principe 433 spelen met sangare of Rosario, van ginkel of fein, gotze of ihataren op middenveld

15 februari 2021 om 00:34

Hendrix is een stuk vaster aan de bal dan Sangare en weet hem wel naar de juiste kleur te spelen. Tevens is het helemaal niet relevant wat onder van Bommel gebeurde, is ruim een jaar geleden alweer.

15 februari 2021 om 00:36

wat heeft dit te maken met weggestuurd worden? heel Nederland ziet wat Affelay hier zegt, hij kan er moeilijk wat anders van maken. dat Van Bommel geen kritiek kreeg daar ben ik het ook niet mee eens. op zijn middenveld was vorig jaar ook kritiek en Van Bommel kreeg nog vele malen meer kritiek als Schmidt. Schmidt staat nu op 9 punten achterstand van Ajax en dan zeggen mensen dat hij het goed doet. Van Bommel stond een keer een periode 8 punten achter op Ajax en er werd al geroepen dat hij ontslagen moest worden

15 februari 2021 om 00:46

Ik ben het ook zeker eens met Affelay. Dat blok kan gewoon niet tegen een degradatiekandidaat. Het ergert mij gewoon dat van Bommel dit al 2 jaar deed terwijl (bijna) geen analist daar wat van zij.

15 februari 2021 om 07:20

Toen was Afellay nog geen analist... en ik het het ook vaker gehoord toen

15 februari 2021 om 17:56

Mythe hoelang kijk je voetbal? Ook Van Bommel kreeg veel kritiek door met Rosario en Hendrix te spelen.

15 februari 2021 om 00:39

Van Bommel is dan ook (terecht) ontslagen. Ibi heeft hier gewoon 100 procent gelijk. Het is een aanfluiting dat een club als PSV met twee controleurs speelt die aan de bal he-le-maal niets te bieden hebben. En het ergste is dat Schmidt er nog hartstikke tevreden mee is ook. Rosario en Sangaré zijn heilig voor hem. Afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie noemde hij ze twee 'top players', die al het hele seizoen op 'top level' opereren en 'meer dan genoeg' brengen aan de bal. Deze uitspraak is voor mij de definitieve bevestiging dat Schmidt geen kijk op het spelletje heeft.

15 februari 2021 om 00:43

@davilla_7 zonder twijfel is Van Bommel terecht ontslagen maar als PSV nu in de EL wordt ontslagen heeft Schmidt het eigenlijk niet echt veel beter gedaan als hem. idd, Rosario en Sangare zijn topplayers en Ihatteren is geen Messi. ik begrijp niks meer van zijn uitspraken. die Sangare heeft geloof ik 8 miljoen gekost maar verdedigend gezien is het niet best en aanvallend kan hij al helemaal niks

15 februari 2021 om 01:07

Eens Japie. Ik heb Schmidt lang verdedigd en ondanks dat ik het met veel van zijn tactische keuzes oneens ben, wil ik hem daarin nog best het voordeel van de twijfel geven. Maar met zijn bizarre uitspraken (KNVB snapt niks van voetbal, blessure Gakpo komt door Nijhuis, cancel the var, Rosario is een top player die op top level presteert) is deze man zich echt belachelijk aan het maken. Dit valt gewoon bijna niet meer te verdedigen en met weemoed denk ik terug aan de jaren onder Cocu, die altijd beschaafd, zelkritisch en objectief was. Het gedrag van Schmidt past in mijn ogen ook totaal niet bij een club als PSV.

15 februari 2021 om 01:17

@davilla_7 ik ben sowieso niet voor een ontslag van trainers dus hopelijk doet Schmidt iets met de kritiek en is het niet zo een eigenwijze trainer die straks zijn eigen ruiten ingooit door vast te blijven houden aan een systeem wat niet werkt. hetzelfde geldt idd voor zijn gedrag, daar moet PSV hem op aanspreken want je bent als coach nog steeds een uithangbord van je club. van Cocu was ik destijds wel onder de indruk. hij was misschien wat saai in zijn presentatie maar wel een gentlemen en eerst overwinterde hij met PSV als Nederlandse club in de CL voor het eerst sinds jaren en later werd hij ook nog met een hele matige selectie kampioen

15 februari 2021 om 09:20

@japie_krekel, wat Cocu betreft heb je zeker gelijk. Die man heeft zoveel charisma en is wel een echte gentleman. Zo'n persoonlijkheid is altijd fijn om binnen je club te hebben. Het voetbal dat hij zijn team destijds liet spelen was wel wat flets en saai, maar de resultaten waren er wel.

Wat betreft Schmidt er zijn zeker veel op en aanmerkingen te maken op zijn zienswijze. Waar ik eerst geen twijfel had begint er nu toch wel iets te ontstaan. Al heb ik wel het gevoel dat met meer tijd PSV aan de praat weet te krijgen. Er zit in ieder geval wel groeicapaciteit in het team.

15 februari 2021 om 12:22

@T.Alvarez ik sluit niet uit dat Schmidt kan slagen bij PSV maar ik denk dat hij het zichzelf op dit moment erg moeilijk maakt met zijn systeem. Een systeem zou eigenlijk af moeten hangen van je spelersmateriaal. Het lijkt er op of dit systeem de spelersgroep niet ligt. Ik zou switchen naar een 4-3-3 systeem zodra Gakpo en Madueke of Gotze weer fit zijn

15 februari 2021 om 12:36

@Alavez, off topic: ik vond hetzelfde van Gio. Die was ook altijd een gentleman in interviews.

On topic: PSV hoort niet met zo'n blok op het middenveld te spelen tegen een degradatiekandidaat. En hoe is het mogelijk dat je met dat extra blok dus nog twee doelpunten tegen krijgt?

15 februari 2021 om 14:52

Ja precies met een 4-3-3 hoe ik het in een bericht hieronder heb gezet zou het eigenlijk perfect zijn. Dan staan alle sterkste spelers in de basis en kan je later rouleren met een Zahavi en Ihatarren. Plus je benut de snelheid van je voorhoede.

@kyle66 van Bronckhorst heeft zeker hetzelfde. Straalt rust uit en klasse. Over dat verdedigend blok ja met de spelers die afgelopen weekend beschikbaar zijn heb je ook niet heel veel alternatieven. Zelf had ik ook niet zo gespeeld, maar achteraf is dat makkelijk praten.

15 februari 2021 om 02:20

Waarom zou Afellay daar wat over zeggen? Het gaat over nu. Toen was hij niet eens analist...

15 februari 2021 om 08:04

Ja ik kan me ook nooit aan de indruk onttrekken dat er bij Afellay echt wat oud zeer zit richting Schmidt. Helemaal toen hij hem begin van het seizoen 'onbetrouwbaar' noemde. Nu heeft hij helemaal geen vreemde mening ofzo maar bij alles wat hij zegt over PSV proef je de rancune. De spelers waar hij over praat die volgens hem niet goed genoeg zijn hielden hem overigens 1,5 jaar geleden nog op de bank. En onder van Bommel speelde PSV met een nog veel matiger blok, toen heb ik Afellay niet gehoord.

15 februari 2021 om 08:32

Ik vind Afellay ook wel heel hard naar PSV toe, als je het vergelijkt met hoe hij praat over andere clubs. Maar: hij is niet op zijn mondje gevallen en dat voegt wel echt iets toe bij Studio Voetbal. En hij heeft er meer kijk op dan ik had gedacht

15 februari 2021 om 08:48

Hij zegt wel meer dan ik van te voren had gedacht inderdaad, maar vind het ook wel heel vaak veel in cliches praten hoor. Veel algemeenheden waarmee hij een stevige mening forceert.

15 februari 2021 om 08:49

Irriteer me steeds meer aan affelay. Nog steeds aan t huilen omdat schmidt t niet in hem zag. Hele jaar geblesseerd en denkt dan gewoon steeds lekker gratis geld te ontvangen...En nu zijn oud collega's onrespectvol afvallen.. bahh bahhZelf stelde hij eigenlijk ook nooit voor...met zijn pasjes breed en wandelen met de bal de verkeerde kant op.

15 februari 2021 om 09:23

Dat Afellay als voetballer niks voorstelde is natuurlijk ook onzin. Hij heeft vooral pech gehad met veel blessures maar als hij fit was was het echt een geweldige speler.

15 februari 2021 om 12:37

@Skede, maar heeft hij dan geen gelijk in deze?

15 februari 2021 om 12:55

@Kyle66 'Nu heeft hij helemaal geen vreemde mening ofzo'

15 februari 2021 om 18:02

Hoezo rancune? Daar proef ik niks van terug, ik vind het jammer dat het lijkt dat veel Psvers er niet tegen kunnen dat een Psver de waarheid zegt. Broeders Kerkhof dien hetzelfde en daar hoor je niemand over. Ik vind Afellay zeker wat toevoegen, het saaie imago is Studio Voetbal aan het wegwerken.

15 februari 2021 om 13:50

Dat is inderdaad het aparte. Hij heeft een punt, maar het is al jaren zo dat we hier tegen aan kijken. Ik denk dat v. Bommel en Schmidt beide de verdediging gwn niet vertrouwen in de huidige samenstelling. Maar het beste middenveld, wnnr iedereen fit is, is Sangaré, v. Ginkel en Götze. Nu zou ik tegen ploegen zoals Ado spelen met Sangaré, Thomas (Marco is niet fit genoeg) en Götze. Mo daarvoor en dan een Gakpo/Zahavi/Madueke en Malen als twee spitsen. Zo kan Schmidt nog lekker rouleren voorin.

15 februari 2021 om 17:54

Wat een onzin en laffe opmerking, omdat Afellay Psv-er is mag hij niet objectief zijn? Alles wat hij zegt snijdt hout. En Van Bommel is toch geen trainer meer?

De kritiek van affelay snijdt zeker hout, alleen is het wel de vraag wie er dan wel moet spelen naast Rosario of Sangare. Alleen Thomas lijkt daar momenteel een optie te zijn want Fein voldoet schijnbaar niet, Van Ginkel is niet fit en Gutierrez mag slechts dromen van een basisplek. De kritiek dat Affelay trouwens rancuneus zou zijn is ook gewoon een argumentum ad hominem en de facto dus niet echt veelzeggend.

15 februari 2021 om 00:38

je kan Ihattaren toch op je middenveld zetten en er een controleur uithalen?

15 februari 2021 om 00:54

Ik denk niet echt dat Ihataren daarvoor het type is, zowel voetballend (dus dat veel van zijn kwaliteiten dan onbenut blijven) als fysiek. In een andere opstelling (zoals ook werd aangegeven in studio voetbal) zou het wel kunnen werken. Dat Schmidt per se wilt vasthouden aan de huidige opstelling is dan ook een betere kritiek naar mijn idee dan puur het opstellen van Rosario en Sangare (al kun je wel vragen stellen bij het feit dat Fein en Gutierrez amper kansen krijgen).

15 februari 2021 om 08:38

Vind ik ook Japie. Omdat ik benieuwd was naar Tapia keek ik laatst Celta de Vigo. Die spelen met Tapia als controleur, met voor hem drie aanvallend ingestelde spelers op het middenveld (Suarez, Brais en Nolito) en met Aspas en Mina in de spits. Ik had nog nooit echt zo'n systeem gezien, maar zoiets zou Schmidt ook in de rust hebben kunnen toepassen. Dan speelt Ihattaren in zijn kracht en haal je Sankharé (die werkelijk iedere bal inleverde) eraf. PSV had met die kansen natuurlijk sowieso gewoon moeten winnen, maar het voetbal was wel veel onrustiger dan nodig

15 februari 2021 om 10:29

@bobiku29 Als PSV zo een systeem zou spelen dan zou ik eerder Rosario eraf halen ipv Sangare. Die man levert misschien iets meer ballen in, maar hij is wel een 1 mans-leger.
Aan verstoppertje spelende Rosario heeft PSV helemaaaal niets. Als Sangara met punt naar achteren speelt en voor hem 3 aanvallend ingestelde middenvelders, dan kan hij veel makkelijker de bal kwijt. Als Gotze bijv voor hem staat en zijkanten Gakpo en Ihattaren en achter hem Boscgali dan moet het wel wat makkelijker worden.

Verder gaat Sangare als het goed is in de toekomst veel meer geld opleveren dan Rosario wat echt niveau Groningen is. Met geluk van netwerk van Raiola kan hij misschien naar leuke clubje in Italie.

Maar eens verder, dat systeem klinkt best interessant om te proberen tegen kleinere clubs. Tegen de betere is zelfmoord met onervaren CV duo, te veel opkomende backs.

15 februari 2021 om 12:26

@Bobiku29 zo een soort systeem zou denk ik beter werken idd. Het valt me op dat Rosario en Zahavi eigenlijk weinig tot niks toevoegen. Als je dan speelt met een aanval Ihattaren/Madueke - Malen - Gakpo en Gotze op 10 daarachter dan gaat het denk ik een stuk soepeler lopen. Zou je dan naast Sangare een Fein, Van Ginkel of Guti neerzetten, dan heb je denk ik al veel meer voetbal in je team

15 februari 2021 om 00:54

Je kunt prima mef Gotze, Mauro of Ihattaren op het middenveld spelen. Of gewoon met Fein of Van Ginkel en accepteren dat ze verdedigend wat minder betrouwbaar zijn. In de beste periode van Fred Rutten speelden we 433 met Toivonen en Afellay op het middenveld, beiden hadden een broertje dood aan meeverdedigen. En daarachter stond een centrum dat nog zwakker was dan dat van nu. In de Eredivisie kan dat gewoon prima. Het is echt overkill om zowel Rosario als Sangare op te stellen.

15 februari 2021 om 00:57

Götze en Ihataren wil je toch hoger op het veld hebben staan lijkt me (natuurlijk kan dat gewoon maar ik zie het niet meteen gebeuren onder Schmidt dat 1 van die 2 controleurs ook echt heel hoog op het veld gaat staan). Iets meer tactische flexibiliteit en overstappen op een ander spelsysteem (niet permanent maar dus gewoon verschillende opties hebben) lijkt me dan ook wel een oplossing.

15 februari 2021 om 09:27

Wanneer iedereen fit is heb je zo wel een extreem sterke countermachine staan. De snelheid voorin, opkomende backs, Sangare voor de verdedigende taken en van Ginkel om het spel te verdelen. Achterin Teze en Boscagli die hoog kunnen staan. Van dit team valt zeker wel iets te maken, dus hoop dat het er snel uit gaat komen. Tot nu toe is het nog allemaal te vaak niet

Mvogo
Dumfries
Teze
Boscagli
Max
Sangare
Van Ginkel
Madueke
Gotze
Gakpo
Malen
15 februari 2021 om 10:31

@davidvilla ideaal zou zijn om een loper naast Sangare te zetten. Dus hopen voor jullie dat v Ginkel snel fitter wordt. Sangare kan dan ieder bal kwijt bij hem en verder focussen om mogelijke counters eruit te halen.

15 februari 2021 om 01:32

Ik heb het hier al meerdere keren gezegd maar het gaat toch niet gebeuren; Boscagli naar het middenveld naast Sangaré. Boscagli wint ondanks zijn lengte belachelijk veel kopduels en heeft een enorm goede pass. Verdedigend is hij matig maar daar is Sangaré juist goed in.

15 februari 2021 om 08:39

We hebben juist ontzettend veel goede opties voor een wat meer voetballende cm. Zoals je zegt is Thomas een uitstekende optie, die is verdedigend namelijk ook nog echt prima voor op die positie. Thomas is een slimme speler die nu onterecht als een aanvallende middenvelder wordt gezien door Schmidt. Hij hoort gewoon op de cm positie te spelen. Daarnaast zijn van van Ginkel, Fein en Guti alle drie uitstekende opties voor die positie. Vooral van Ginkel moet gewoon speeltijd krijgen en vaker opgesteld worden. Bij deze spelers lijken de negatieve kanten eruit gelicht te worden door Schmidt terwijl bij Rosario en Sangaré steevast het glas halfvol is. Ik blijf erbij dat we met 1 cvm (Rosario of Sangaré) zouden moeten kunnen spelen en dan gewoon 2 aanvallende middenvelders waarvan 1 iets dynamischer speelt (Gotze en anders van Ginkel of Thomas). Dan zet je daarnaast lekker Mo in een vrije rol. Gakpo links, Malen spits en Madueke rechtsbuiten.

15 februari 2021 om 11:46

Nou, het klopt dat Sangare en Rosario behoorlijk vergelijkbare middenvelders zijn.
Positioneel goed en lezen het spel.

Maar het zijn dezelfde type middenvelders, types als v Ginkel worden zeker gemist.

Maar waar het fout gaat is voorin, waarbij Zahavi bijna zo'n beetje alle aanvallen de filistijnen inhelpt. Een totale einzelganger, die totaal niet in de groep past.

Het feit dat Schmid deze man opstelt, daar gaat het fout.

Malen maakte er gisteren in zijn eentje bijna 4. Het feit dat de coach zijn oogappel laat staan tot de 80minuut, valt hem aan te rekenen.

Maar dat het gisteren lag aan het middenveld? Wat een intelligentie hier

Het loopt inderdaad voor geen meter. En het is echt ergerlijk dat we met twee(!) controleurs voor de verdediging spelen en nog steeds defensief zo kwetsbaar zijn. Aanvallend brengen die jongens namelijk niets. Dat 4222 is gewoon een flutsysteem met deze spelers. In alle elftallen speelt PSV 433, en dan haal je al die vastigheden eruit bij het eerste elftal. Schmidt kan toch ook met een 433 variant zijn spelletje spelen? Dan gooi je Mo op 10, laat je Malen zwerven, en de twee buitenspelers naar binnen trekken zodra de back eroverheen komt. Dan heb je nog steeds twee controleurs, maar die kunnen dan wel de bal aan de flank kwijt. En ook als je onder druk staat kan je hem naar de flank spelen. Alle blessures daargelaten, 4222 is zo'n ontzettend simplistisch hotseknots begonia systeem. Engels voetbal zoals ze het in 1903 speelden. Leuk voor powerhouses zonder voetbalintelligentie. Lekker dom heen en weer rennen. Maak eens een driehoekje, man! Oh nee, dat kan niet want we hebben geen flanken, en geen 6 of 10 (punt naar achteren of voren). Dat 4222 systeem hangt me veel te veel af van tegenstanders fysiek te overklassen. Dat is leuk met spelers van 25 jaar en ouder, zoals ze die in de grote competities hebben, maar in de eredivisie spelen we met veredelde jeugdelftallen! Hoeveel aankopen hebben we wel niet extra nodig om Schmidts systeem te laten renderen? Echt, doe op zijn minst 442 met een ruit, of 4312, als je per se twee spitsen wilt, maar niet langer dat afschuwelijke 4222.

15 februari 2021 om 01:06

442 is een perfect systeem voor in de omschakeling. Genoot ontzettend veel van United in de tijd dat ze zo speelden. 433 past inderdaad veel beter bij Psv. Sterker nog, ze hebben er juist een perfect elftal voor.

Ik zie veel kritiek op Sangare, Rosario en de gehele verdediging. De persoon die het meest gespaard lijkt te blijven van kritiek is voor mij eigenlijk altijd de zwakste op het veld: Zahavi. Ik heb nog steeds werkelijk geen idee wat zijn rol nou precies is, want hij brengt daadwerkelijk niets extras. Ik zie hem geen ballen vasthouden of passen, mist behoorlijk wat kansen. Kan zichzelf nog aardig vrij spelen, maar bijna nooit geeft hij er een goed vervolg aan. Ik denk oprecht dat je het niet eens merkt als hij een keertje gewoon in de kleedkamer achter blijft.

15 februari 2021 om 01:53

Ah, jij ziet het ook. Ik zeur in principe nooit op Rosario of Sangaré, want hun taak is ballen afpakken en inleveren. Met 433 maak je hen het makkelijker, want dan kun je overal op het veld driehoekjes maken (dus twee afspeelmogelijkheden). Mauro Jr. , Thomas, en Ihattaren valt ook genoeg op aan te merken, maar als er dan éindelijk een combinatie uitkomt loopt het 9 van de 10 keer spaak bij Zahavi. Die heeft gewoon nul passend vermogen. Het zal best dat ie veel scoort als je het hele team op hem als eindstation afstemt, maar Zahavi heeft totaal geen restwaarde, en Malen wordt per wedstrijd naast hem minder waard. Overigens ben ik wel een fan van het tweespitsensysteem. Jij noemt Manchester United, maar wat heb ik genoten van Shevchenko en Inzaghi, maar ook bij PSV van Nilis en Van Nistelrooy, en ook van Kezman en Vennegoor. Toen Faber het overnam en speelde met Lammers en Malen vond ik ook mooi. Dus 4222 klonk in het begin niet verkeerd. Maar na een half jaar moet ik concluderen dat het 10x niks is. Schmidt moet er gewoon vanaf stappen, in ieder geval tot Gakpo, Götze, en/of Madueke weer fit zijn. Zahavi is de back-up van Malen, nooit diens aanvalspartner.

15 februari 2021 om 02:20

Raul en Ronaldo/morientes was ook een perfecte combinatie. Makaay en Diego Tristan ook niet te vergeten!

Eerlijk gezegd zelfs als alle spelers weer fit zijn, vind ik alsnog 433 veel beter bij hun passen. Je kunt Madueke/ihatteran (hangend) rechts, terwijl je Gotze op 10 zet of links mid. Afhankelijk natuurlijk of je liever met punt naar voren/achteren speelt. Persoonlijk zou ik met punt naar achteren.

Voor een 442 mist Psv echt de juiste spelers. Je zou dan echt een vast aanspelpunt moeten hebben zodat Malen omheen kan zwerven. Het blok is wel duidelijk. Kunnen de bal wel afpakken, maar zijn voetballend niet sterk genoeg om er verder iets mee te doen. Daarbij mist Psv gewoon flankspelers op de bank en moet je middenvelders daar plaatsen zodra er een blessure is.

15 februari 2021 om 10:42

@mt87 "hoeveel aankopen hebben we wel niet extra nodig om Schmidts systeem te laten renderen?" Denk komend zomer al. Heeft dit seizoen al 4 a 5 spelers gehaald. Komend zomer als hij weer 4 a 5 spelers haalt in categorie Max, Gotze dan kan hij echt beoordeeld worden.
Dan heeft hij team zelf samengesteld.

Nu is hij ook gebonden aan matige spelers als Baumgartel, Rosario, Viergever, Thomas, Mauro etc. De bank is te zwak ook. Je ziet wat een gat valt als Gotze wegvalt.

Die man heeft ook tijd nodig. Heeft een matig elftal overgenomen na zeer slechte PSV prestatie in jaren. Veel gedoe, weinig vertrouwen.

Heeft voor Eredivisie goede spelers gehaald zoals Max, Gotze en Sangare (ondanks alle kritiek, deze powerhouse is echt wel goed. Wordt nog niet optimaal gebruikt). Iets mindere spelers als de keeper, Fein en Zahavi.

Aantal matige spelers verkocht of verhuurd. Komende zomer zullen mogelijk weer paar weggaan.

Dankzij deze trainer is Gakpo aan het shinen. Teze de kans gehad en staat best goed te verdedigen. Geldt ook voor Boscali. Is wel een onervaren duo dus normaal dat er foutjes gemaakt worden. Volgend seizoen zal beter gaan. Mogelijk haalt hij een ervaren CV en gaat Teze rechtsback als Dumfries vertrekt. Dan heb je gewoon weer een goede verdedigingslinie.

Schmidt ziet ook wel dat het nu lek is. CV weinig ervaring en de 2 back te vaak gaan. Hij bouwt zekerheid in. Andere opties zullen in zijn ogen nog slechter zijn. Zal mij ook niets verbazen als hij komende zomer een goede middenvelder haalt om naast Sangare te zetten.

Ik zie PSV volgend seizoen als veel gevaarlijker. Als spelers gewend zijn aan het systeem, Schmidt echt zijn team heeft kunnen samenstellen en beter voorbereiding zodat ze veel fitter zijn.

Afellay heeft hier volledig gelijk in. Een enorme aanwist aan tafel daar naar mijn mening, zegt waar het op staat. Ook met een PSV verleden.

Afellay heeft 300% gelijk. Natuurlijk, ADO was onfortuinlijk, maar hij legt de vinger wel op de pijnlijke plek. Er klopt gewoon niets van bij PSV, zeker op het middenveld niet. Dat rare wisselbeleid is ook niks en het trapt alleen de goede spelers maar op de tenen.

Ibi slaat de spijker op zijn kop. Top dat er eindelijk eens iemand wat van zegt.

Prima dat Affelay zijn mening hierover geeft, maar waar was hij als aanvoerder van PSV toen ze 12 wedstrijden verloren en van bommel diezelfde rosario en een hendrix consequent opstelde? Beetje makkelijk scoren dit, alsof je toen geen mening mocht hebben.

Kijk vaak is psv beter. Dan clubs als Ado. Net als nu. 35 schoten tegen 5. Alleen Malen had al meer schoten op doel dan Ado. Ze hadden idd pech. Mooi voor Ajax

Psv heeft aan malen en Max te danken dat ze nog bovenin staan.. zonder die 2 is het subtop. Sterker nog, een middenveld sangare, Thomas, Rosario is niet (veel) beter dan Flemming, Rienstra, Seuntjes (Fortuna) en dus gewoon middenmoot. Door al die domme uitspraken/ rare wissels etc van schmidt kan het bestuur zich nog achter iets verschuilen, maar het is in ieder geval gelukt om een nog grotere Calimero te vinden dan van Bommel al was.

15 februari 2021 om 08:47

Klopt. Als Fortuna fan denk ik zelfs dat ons middenveld zoals jij hier schetst beter is. Thomas Rosario en Sangaré gaan er met z'n drieën nooit zoveel inleggen als Flemming in z'n eentje. Overigens mag je de naam Seuntjens vervangen door Tekie, die ik voetballend overigens ook beter vind dan Rosario en Sangaré.

15 februari 2021 om 08:57

Ik koos voor seuntjes omdat de goal van Sparta nooit gevallen was met sangare... die voorzet mag nooit komen! Maar tekie is indd over het algemeen een uitstekende speler voor Fortuna!

15 februari 2021 om 09:01

Klopt, het gaat jou erom dat ze iets creëren, iets waar een gevaarlijke situatie uit komt. Alleen Seuntjens speelt hangend linksbuiten, vandaar Tekie, dat is onze Sangaré, Rienstra is onze Rosario. Voor de fun eens op letten hoe vaak laatstgenoemde een steekbal geeft waar gevaar uit ontstaat. Als je dat afzet tegen de ballen die Sangaré veelal geeft is dat echt schokkend voor een speler van PSV.

Het probleem is gewoon dat Schmidt niet echt bij de PSV-cultuur past. Zijn manier van spelen is zo anders dan er in het verleden bij PSV gespeeld werd dat de meeste spelers voor een ander systeem en een andere speelstijl gehaald zijn. Deze spelers hebben moeite met dit spel. Daarnaast is het moeilijk om kwalitatief goede spelers uit de eredivisie aan te trekken, gewoon omdat die er nauwelijks zijn. Verder helpt het niet mee dat er door de Jong ploegen in de Keuken Kampioen Divisie wordt gespeeld, Het goede er van is dat je jonge spelers ervaring en duelkracht opdoen, maar je wat oudere spelers krijgen gewoon geen speeltijd, waardoor ze hun spelritme helemaal verliezen. Gevolg is dat deze spelers weinig toevoegen. Verder heeft PSV hetzelfde probleem wat Ajax een aantal jaar geleden had: er zijn te veel jeugdspelers die nog te weinig brengen om belangrijke wedstrijden te winnen.

15 februari 2021 om 15:02

Dat hadden ze toch wel van tevoren kunnen bedenken? Slechte scouting?

Ben (nog) geen fan van Ibrahim als analist, maar hier had hij 200% gelijk natuurlijk. Heel Nederland ziet het al een aantal weken/maanden, op enkele PSV fans na wellicht, maar Sangaré en Rosario kunnen gewoon echt niet meer. In de eredivisie ben je 9 vd 10 keer de betere, dan moet je spelers hebben die daarmee om kunnen gaan en goed zijn aan de bal. Die twee kunnen gewoon niet goed genoeg voetballen.

Affelay begon wat onwennig als analist, wat heel logisch is.
Maar,
Hij heeft zijn draai volledig gevonden. Hij zegt in zijn woorden! zoals hij het ziet.
Net als vd Vaart
Eerlijk en oprecht
Heerlijk zulke analisten

15 februari 2021 om 15:01

Vind je jah? Wat is de volgende stap, Andy vd Meijde als analist? Die weet niet eens hoe je het spelt.

15 februari 2021 om 18:08

Cas helemaal mee eens!

Klopt dit wel zou betekenen dat ze tegen ado 100x balverlies leden... Vraag 't me af

Wat komt die jongen zwak uit zijn woorden zeg.
Praat de publieke opinie na, vandaar dat ik begrijp dat jullie van voetbalzone dit toch willen delen.
Maar dit forum is geen voetbal forum, is een ajax forum

Met vooral een hoop haat, naar andere topploegen als psv.

PSV was tegen ADO heer en meester, meer heer en meester dan ajax tegen Heracles.
Hadden gewoon met 2-5 moeten winnen.

De raportcijfers die een Malen en een Max krijgen zijn een 3.6 en een 5.8
Max speelde erg goed gisteren en is in potentie de beste back van Nederland
Allemaal haat hier naar psv.

99 van de 100 keer win je zo'n wedstrijd met 2 goals verschil.
En sterker nog Rosario en Sangare spelen prima dit seizoen.
10x liever Sangare dan een matige speler als Alvarez

Echter zit er bij psv een hoop fout in de teamspirit bij psv en is ene Zahavi een veeeel grotere debet aan het puntenverlies bij psv. Hij en Malen gunnen elkaar zo weinig en voetballen voor zichzelf. Dat is voor ieder team funest. Malen kan die gast amper luchten of zien.

Dus ja ben kritisch op de coach, maar waar het momenteel fout gaat is voorin en niet het middenveld
Hij en Malen is een totale mismatch, waarbij Zahavi in zoveel dingen tekort komt.
Malen keek hem de 2e helft niet eens meer aan.

Een type Dost, een goede spits als aanspeelpunt, had psv echt verder geholpen.
Nu speelt er een chagrijn uit Israel die elke wedstrijd opgefokt over het veld rent.

Ik hoor best wat kritiek maar ik vind Affelay enorm meevallen. Ik zal het niet altijd met hem eens maar ik merk dat ik liever hem hoor als analist dan van Hooijdonk.
Beetje type van der Vaart, zegt gewoon wat hij vindt. ik kan het wel waarderen.

Wat heeft die Affelay nou feitelijk te melden joh? Die hoort daar toch niet aan tafel te zitten? Komt geen zinnig woord uit, net als die vd Vaart. Sneijder nog zo een. Sinds die gasten met van die golddigger wijven omgaan gaat hun carriere naar de klote

16 februari 2021 om 12:44

Afellay komt misschien niet altijd even mooi uit zijn woorden maar zegt wel altijd wat hij denkt. Inhoudelijk vind ik ook dat hij vaak gelijk heeft, dus hoezo zou hij niet aan tafel horen te zitten? En sinds Sneijder en VD Vaart met een ''golddigger omgaan'' is hun carriere naar de klote, waar heb je het over? Sneijder ging sinds 2009 met Yolanthe (neem aan dat je die bedoeld) en is daarna 4 jaar lang de beste speler van Inter geweest. in 2010 zelfs een van de beste spelers ter wereld.

Ibi heeft gewoon gelijk, maar volgens sommige mag hij niks zeggen omdat hij weggestuurd is. Hij zit daar toch als analist? En wat hij zegt is gewoon de waarheid. Het duo Rosario-Sangare is inderdaad dramatisch en PSV onwaardig. En elke week weer worden opgesteld. Ook Thomas en Mauro is niks bijzonders aan. Wellicht als er een type Van Ginkel naast Sangare staat dat het nog wel te doen is, hij heeft namelijk ook wel een aantal goede wedstrijden gespeeld vind ik. En waarom speelt Fein nooit? Ook met Pierre ben ik het eens. Ik denk dat 4-3-3 (of 4-2-3-1) veel beter werkt. Wanneer iedereen fit is zou ik graag deze opstelling zien..

Mvogo
Dumfries
Teze
Boscagli
Max
Sangare
VGinkel/Fein
Ihattaren
Gotze
Gakpo
Malen
15 februari 2021 om 18:09

Eens hoor, Afellay doet het prima vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
261 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren