Kuyt helpt gerucht uit de wereld: ‘Mijn relatie met hem is altijd goed geweest’

Zondag, 14 februari 2021 om 20:52Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:54

Dirk Kuyt heeft zondagavond bij Rondo benadrukt dat Martin van Geel niet verantwoordelijk moet worden gehouden voor het feit dat hij geen hoofdtrainer is geworden bij Feyenoord. De Katwijker zag begin februari een einde komen aan de samenwerking tussen hem en Feyenoord, nadat hij op meerdere plekken meeliep binnen de organisatie. De oud-aanvaller was in zijn laatste functie hoofdtrainer van Feyenoord Onder-19 met als doel om hoofdtrainer te worden bij de Rotterdammers, maar kreeg van Frank Arnesen te horen dat zijn contract werd ontbonden.

Kuyt liep lange tijd mee met toenmalig technisch directeur Van Geel, maar moest toezien hoe Arnesen Arne Slot als nieuwe hoofdtrainer aanstelde in december. “Dat het niet helemaal is gelopen zoals ik had gehoopt en verwacht, staat vast”, vertelt Kuyt zondagavond. “Mijn relatie met Martin van Geel is altijd goed geweest. Ik heb lang met hem meegelopen en veel van hem geleerd. Ik kon bij Quick Boys aan de slag als trainer, maar Martin wilde dat ik de Onder-19 ging doen. Martin is vervolgens weggegaan en we hebben wel besproken dat ik trainer zou worden, maar er zijn geen toezeggingen gedaan. Ik wil het uit de wereld helpen dat hij beloofd zou hebben dat ik hoofdtrainer van Feyenoord zou worden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In juni gaf Kuyt vanwege zijn gestrande huwelijk aan zich even niet meer op zijn trainerscarrière te willen richten en een half jaar later kondigde de club de komst van Slot vanaf 1 juli aan. Kuyt bevestigde tevens dat hij nog altijd een goede relatie heeft met Dick Advocaat. “Mijn relatie met Dick is uitstekend. Ik moet m'n praktijkexamen nog doen voor Coach Betaald Voetbal. Dat ga ik bij Dick doen en dat wil hij ook graag. Ik ben trainer geweest van de Onder-19 en heb een jaar meegelopen op technisch gebied. In overleg met de club heb ik besloten om me buiten de club verder te ontwikkelen. We hebben afgesproken om er inhoudelijk niets over te zeggen.”

De voormalig international van Oranje ziet zichzelf graag op eigen benen staan. “Ik ben het type persoon dat graag zelf leiding wil geven”, gaat hij verder. "Het moet je liggen om in een assisterende rol te zitten. De laatste jaren bij Feyenoord bijvoorbeeld, nam ik onbewust soms het woord in de kleedkamer, terwijl Giovanni van Bronckhorst de trainer was. Ik zou assistent kunnen zijn, maar je moet iemand hebben die daarboven staat. Ik zou graag in Nederland iets doen. Ik heb vier kinderen, dus het is fijn om dicht in de buurt te blijven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Waar gaat het toch mis bij deze kroonprins van Feyenoord? Ik lees de negatieve berichten wel maar snap er eigenlijk weinig van.

14 februari 2021 om 21:50

Net als Dirk. Dirk begrijpt ook niet dat Dirk zoveel kritiek krijgt, aldus Dirk... Hij is zo met zichzelf bezig en hijzelf lijkt op één te staan, terwijl als hoofdtrainer het voetbal van jouw ploeg de belangrijkste zaak zou moeten zijn. Hij wekt bij mij hetzelfde op als Seedorf en Van Bommel.

14 februari 2021 om 22:07

Precies. Dat is exact mijn beleving inclusief de namen die jij noemt.

14 februari 2021 om 22:16

Nee seedorf begrijp ik volledig en daar waren zeker ook andere redenen voor. Een groot instituut als Clarence Seedorf moet je ook wel met respect behandelen en dat was ver te zoeken in NL.

14 februari 2021 om 22:18

Is natuurlijk mijn vooroordeel maar; volgens mij zijn er blinde geleide honden die slimmer zijn dan Kuijt. Wel was Kuijt als voetballer een topper kwa arbeid en mentaliteit. Als hij nou ook kon voetballen - had Barcelona voor m op de stoep gestaan. Destijds was Liverpool niet wat t nu is. Wel de beste rechtsback van oranje sinds reiziger (en vd wiel).

14 februari 2021 om 23:08

Rare opmerking, zo haal ik het er niet uit met wat hij zei. Ik gok alleen dat Kuyt het nooit goed kan doen bij veel mensen, net als van Bommel. Maakt niet veel uit wat ze doen. Net als Ten Hag altijd de gebeten hond zal blijven bij de Telegraaf, als er iets gebeurt.

Kuyt is misschien bang dat hij niet lovend genoeg is over zijn oude clubs, maar hoe hij het brengt is het vooral dat hij vooral positief over de clubs wilt spreken.

Blijft bijzonder hoe denigrerend mensen kunnen zijn over anderen. Ik heb niets met Kuyt, maar de kritiek die hij nu krijgt is echt te sneu voor woorden.

14 februari 2021 om 23:22

"Een groot instituut als Clarence Seedorf moet je ook wel met respect behandelen en dat was ver te zoeken in NL." Een groot instituut? Ben jij toevallig Seedorf? Seedorf is echt een uitstekende voetballet en hij is zeer slim denk ik. Maat Seedorf is gewoon echt enorm koppig en het lijkt dat hij niet wilt leren van zijn fouten of van andere mensen

15 februari 2021 om 01:10

Over welke fouten of wat van anderen hebben we het nou precies over?

15 februari 2021 om 08:20

Nr 11 je kan die champagne beter negeren. Iedere reactie dat ik van hem lees komt de racismekaart naar boven.

15 februari 2021 om 09:40

Misschien kan jij jezelf negeren, nergens heb ik iets over racisme gelezen! Dat maak jij er weer zelf van, om iemand aan te kunnen vallen! Er stond respect voor de rest niets anders, of mag me dat ook niet meer zeggen?

14 februari 2021 om 22:46

Ik begrijp er ook niets van. Een voetballer die meer dan 100 interlands voor Oranje heeft gespeeld. Werd zelfs misbruikt als rechtsback in 2014 en toch hoorde je hem nooit zeiken. Heeft het bij alle clubs goed gedaan en daar zijn ze ook allemaal lovend over hem (utrecht, feyenoord, liverpool en fenerbahce). Als klap op de vuurpijl schiet hij Feyenoord in de cruciale kampioenswedstrijd met een hattrick hoogstpersoonlijk naar de eerste landstitel in 18 jaar. Iets meer respect voor deze man is wel op zijn plaats denk ik, zeker onder de Feyenoorders waar hij onbegrijpelijk veel kritiek van krijgt...

14 februari 2021 om 23:04

Leuke samenvatting van zijn carrière, maar daar gaat het niet om. Het gaat er echter om dat hij als persoon steeds moeilijker serieus te nemen is...

Vond Kuijt behoorlijk uit de toon vallen binnen dat clubje met zijn feel good analyses. Je zag Van Basten ook soms kijken bij die sentimentele prietpraat... Nee, ik zie geen groot trainer in hem, wat overigens ook helemaal geen schande is.

14 februari 2021 om 21:12

Het leuke is dat er ook werkelijk geen enkele club is denk ik die geinteresseerd is in deze met botox gevulde kop van Dirk als trainer. Stiekem hoop ik toch dat er een club komt zodat we hem niet meer als analist aan het werk moeten zien.

14 februari 2021 om 21:17

ADO Den Haag misschien nog een keer via zijn vriendje Rob Jansen. Of FC Dordrecht. Anders zou ik het zo ook niet weten. VC Vlissingen of VCV Zeeland bestaat niet meer.

14 februari 2021 om 21:37

Ja heel leuk, je kan er vast van genieten he, dat iemand geen succes heeft, aan jou reactie ben je een echt misgunner. Maargoed, die moet je ook hebben.

14 februari 2021 om 21:46

Wat heeft de Botox er mee te maken? Zwak vind ik zo een uitspraak. Je pakt hem dus aan op zijn uiterlijke vertoon en (wellicht) onzekerheid over zichzelf. Cool man

14 februari 2021 om 21:48

Waar zie je dat aan dan? Dirk was een prima speler, maar als persoon heb ik er gewoon niet mee. Constant zichzelf prijzen en daar zelfs een heel boek over schrijven. Dan zich zelf op basis van lucht klaar rekenen om een grote club te trainen. Ik gun hem verder alle succes van de wereld.

14 februari 2021 om 21:54

@MarrieAanDeBal bij de zlefingenomen Dirk heeft het niks te maken met onzekerheid over zichzelf. Hij is gewoon niet goed bij zijn hoofd zoals Johan eerder al vertelde.

14 februari 2021 om 21:57

Ik ben het volledig met je eens Realee. Maar had dat dan gewoon meteen gezegd in plaats van eerst over iemands uiterlijk beginnen.

14 februari 2021 om 22:13

@Benzema. Ja mijn fout. Dirk werkt als een rood lap op een stier bij mij, maar ik had het inderdaad buiten beschouwing kunnen laten.

14 februari 2021 om 22:20

En ik maar denken dat hij dikker is geworden. Maar idd - t is Botox.

15 februari 2021 om 00:48

Zie Willem II hem wel oppikken hoor die gekke van Geel

14 februari 2021 om 21:38

Maar als er iemand uit de toon viel als trainer was het wel van Basten. Dus hoe hij kijkt neemt ik dan ook met een korreltje zout

14 februari 2021 om 22:04

Het gaat mij niet om Van Basten als trainer, maar Van Basten als persoon. Die is wars van het gedweep waar Kuijt zich voortdurend van bediend. Dan begint het hem te jeuken, net als mij overigens...

Dirk praat graag over Dirk. Ik denk dat Dirk vind dat Dirk wel ergens hoofdtrainer kan worden, want Dirk is een fantastische leider... aldus Dirk.

14 februari 2021 om 21:08

Ja zoiets. Van Basten is totaal niet van de zelfverheerlijking, meende te zien dat hij er het zijne van dacht...

14 februari 2021 om 21:45

Nee, aan van Basten zitten weer een paar andere steekjes los ...

14 februari 2021 om 22:01

Van Basten is en blijft een voetbalgenie. Dat is voor mij het belangrijkste in een programma dat over voetbal gaat.

14 februari 2021 om 22:34

van Basten die bij de fifa ging werken om spelregels te veranderen? Die een testwedstrijd ging houden met een soort van zaalvoetbal/hockey regels?

15 februari 2021 om 01:14

Kom op, dat is toch een perfecte baan? Kom je met het idee dat voetbal vermakelijker zou worden als iedereen aan de LSD zit. Volgende dag zit je met 30 anderen op een voetbalveld te trippen. Geslaagd? Idee opschrijven, iets anders geks verzinnen en gewoon door.

15 februari 2021 om 07:18

Ja dat klopt. Je moet toch wat verzinnen. Je kan moeilijk aan het einde van de werkweek bij de baas op het matje komen. En wat heb je allemaal bedacht? Euh niks ik vind het eigenlijk wel leuk zoals het nu is. Tja dan word het een kort dienstverband.

14 februari 2021 om 21:15

Een soort “wij van wc-eend adviseren ...” gevoel als ik het bericht hierboven goed lees. Heb het moment niet gezien, dus het kan zijn dat er bepaalde zinnen uit het interview zijn gehaald om vooral de bashers van Kuyt weer lekker hun hart kunnen luchten. Alles voor de klics Edit = schrijffouten

15 februari 2021 om 00:42

Het scheelde ook maar weinig of de Kuip dat de Kuyt geheten.ik zeg altijd maar zo, geen enkele spelers is groter dan de club, op Cruyff na dan.

Ik moet zeggen dat mensen wel heel erg over Kuyt vallen de laatste tijd. Zulke rare dingen doet hij toch ook weer niet? Hij is verre van de enigste oud-voetballer die z'n look een cosmetische make-over geeft. Enerzijds zie ik in Kuyt niet echt een toptrainer schuilen, maar het zijn wel vaak de coaches waar je direct aan twijfelt die verrassend uit de hoek komen. Echter gaat 't me wat ver om 'm ook gelijk te beoordelen op zaken die eigenlijk helemaal niet zo relevant zijn. De man heeft nou eenmaal wat narcistische trekjes. Alsof dat ook maar enigszins zeldzaam is in de voetballerij.

14 februari 2021 om 21:31

Ik snap het ook niet. Uiterlijk boeit mij totaal niet. Het is niet mijn type persoon en vandaag volgens mij wel 5x herhaalt dat de deur bij Liverpool altijd voor hem open stond. Dat mag op zich minder van mij, maar het is niet dat ik mij aan hem stoor, dat je hem voor iedere keer dat hij in beeld is moet affikken. Ik zie het wel als hij een club krijgt en hoe hij het dan als trainer doet. Daar ga ik hem dan op beoordelen. Als analist vind ik hem niet minder dan anderen bij Ziggo zoals Mulder, Blind, Boulahrouz, etc.

14 februari 2021 om 22:06

Tsja, Kuijt profileerde zich altijd als de nuchtere, Hollandse, hardwerkende, ideale schoonzoon. Dat was het beeld dat veel mensen van hem hadden, omdat Dirk wilde dat mensen dat beeld van hem hadden. Echter zagen we richting het eind van zijn loopbaan al wat scheurtjes in dat imago komen. Zijn documentaire vond ik bijvoorbeeld al stuitend. Daarin kwam hij al heel erg slecht over. Alles moest om hem draaien en in zijn straatje vallen. Bescheidenheid was ver te zoeken. Na zijn carrière de scheiding en nu de metamorfose. Het is al met al een groot contrast met het beeld dat hij jarenlang rond zichzelf creëerde. En ik denk dat het verschil tussen zijn oude imago als ideale schoonzoon en huidige imago als soort egocentrische verleider bij een Videoland reality-soap te ver uit elkaar liggen om hem nu serieus te nemen.

14 februari 2021 om 22:08

Het vreemde is: Blind is een hopeloze trainer, maar z'n analyses snijden altijd wel hout. Boulahrouz vind ik sowieso een uitstekende analist. Ik erger me vooral aan Mulder. Die is iets te veel in zichzelf gaan geloven en acht het nodig om mensen continu in de rede te vallen met open deuren en merkwaardige analyses. Kuyt heb ik eigenlijk nog niet echt meegekregen als analist. Kuyt is ook niet mijn type persoon, maar zo'n nieuwe look interesseert me totaal niet en ik zal Kuyt nooit op dat soort irrelevante zaken beoordelen. Als speler vond ik Kuyt altijd wel zinnig en realistisch over wedstrijden praten, dus dat verwacht ik eigenlijk op den duur wel van 'm. Zolang hij zinnig over voetbal praat, ga ik zeer waarschijnlijk geen moeite met 'm hebben als analist.

14 februari 2021 om 22:19

Waarom kwam Kuyt slecht over in de docu? Nu vond ik het niet heel boeiend maar toch niet echt slechte dingen?

14 februari 2021 om 22:33

@De Toekomst. Had het niet beter kunnen verwoorden. Het contrast tussen de persoon die hij altijd uitstraalde te zijn en de persoon die hij nu blijkt te zijn roept veel ergernis op bij mensen, ook bij mij. Ik vond hem overigens wel een prima voetballer altijd.

14 februari 2021 om 23:24

In de documentaire kwam Kuyt over als Jezus Christus zelf die vanuit de hemel naar Feyenoord is gezonden om ze kampioen te maken. Dat Dirk hieraan heeft meegewerkt en de uiteindelijke docu heeft goedgekeurd zegt genoeg over zijn narcistisch persoonlijkheid.

14 februari 2021 om 23:36

Ja maar dat is het toch al gauw als er docu over je gemaakt word. Het is geen Feyenoord docu waarin Kuyt de hoofdrol opeist. Het gaat over Kuyt die op dat moment bij Feyenoord speelt. Maar echt veel boeiends of schokkends is er toch niet in gebeurt?

15 februari 2021 om 01:21

Ik ga even de advocaat van de duivel spelen. Maar stel je even voor.. Je stopt met voetballen, iets dat je de afgelopen 20 jaar iedere dag hebt gedaan. Je hebt miljoenen op de bank. Nu je thuis zit merk je dat je relatie even niet lekker loopt en je gaat scheiden. Vervolgens ben je een single miljonair en hebt daadwerkelijk geen idee wat je moet doen. Je weet niet meer hoe de markt is. Je weet ook niet hoe het voelt om weer helemaal alleen te zijn. Ik kan best snappen dat iemand zichzelf dan opnieuw wilt uitvinden en soort van de 'gemiste tijd' eventjes wil inhalen. Misschien snap ik het, omdat ik bij mijzelf ook wel een midlife crisis verwacht haha.

Het is wel duidelijk dat Dirk de nieuwe pispaal is hier op Voetbalzone. Daar komt hij nooit meer vanaf. Ik vind persoonlijk dat hij zinniger dingen zegt dan Youri Mulder.

14 februari 2021 om 23:33

Ik heb eens gelet op wat hij zei en ik heb hetzelfde. Veel beter dan Youri Mulder die continu dingen roept waarvan de rest van de tafel ook zoiets heeft van , man wat roep jij nou weer. Je hebt soms ook gasten die er maar een beetje bij zitten maar hij mengde zich ook in de discussies. Ik heb me geen moment lopen irriteren, en zn uiterlijk waar iedereen het over heeft. Tja dat is wat een leuke nieuwe vriendin met je doet he. Enige waarvan ik zeg nee Kuyt, niet doen....is meteen op eigen benen willen staan. Gaat hem niet worden./

15 februari 2021 om 10:23

Youri is meer half cabaret net als zijn vader. Daarnaast heeft hij wat meer kennis van het Duitse voetbal dan de meeste van zijn collega’s. Stoor me niet zoveel aan hem, hij heeft wel een joviale uitstraling en speelt in elk geval geen toneel.

Dirk presenteert zichzelf alsof hij al heel wat is. En dat was hij als voetballer ook, maar als trainer is hij natuurlijk nog een nobody. Nogal logisch dat veel mensen over deze attitude vallen. Er is namelijk geen enkele reden voor clubs om met hem in zee te gaan terwijl hij doet alsof alle clubs op hem te wachten staan. Volgens mij is hij inmiddels ook al een tijdje bezig met zijn diploma, terwijl zijn medecursisten al lang geslaagd zijn.

Dirk lijkt steeds meer op een persiflage van Dirk Kuyt uit de tv kantine.. Manmanman wat ziet hij er uit met zijn opgespoten hoofd! Hij is toch geen aanwinst als analist bij Ziggo.. Dirk praat graag over Dirk.. In de grote Dirk-show!! Maar ja Jack praat graag over Jack.. En van Halst wil ook graag zo over voetbal praten net alsof hij het heeft uitgevonden.. Dus al met al misschien is Dirk dan toch wel een aanwinst aan die tafel... Tsjaa.. Waar zou Dirk de kans als trainer krijgen..?? Niemand zal toch echt staan te springen om zijn komst..??

Opzich moet het kunnen dat een speler aan het woord is op sommige momenten. Daarmee toon je toch leiderschap, maar toen Kuyt zei: "Ik zou assistent kunnen zijn, maar je moet iemand hebben die daarboven staat" Daarmee lijkt hij te impliceren dat van Bronckhort niet de trainer is aan wie hij zich ondergeschikt wilt stellen (als assistent) maar ik kan het mis hebben.

Is het zo moeilijk voor dirk om in te zien dat hij wat meer ervaring nodig heeft? Van bronckhorst begon toch ook eerst als assitent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2414
B. LinssenAanvaller227
L. SinisterraAanvaller123
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper170
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
305 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren