Dolend Vitesse verliest opnieuw en lijkt definitief af te haken in titelstrijd

Zondag, 14 februari 2021 om 18:46Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:45

Vitesse is er zondagavond wederom niet in geslaagd om een duel in winst om te zetten in de Eredivisie. De ploeg van trainer Thomas Letsch ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen FC Twente door doelpunten van Queensy Menig en Thijs van Leeuwen. Het betekende voor Twente de eerste treffer in vier duels en de eerste overwinning sinds 9 januari, toen de Tukkers met 1-4 te sterk waren voor FC Emmen. Door de overwinning herovert Twente de zevende plek, terwijl Vitesse vierde blijft en nu een achterstand van elf punten op koploper Ajax heeft.

De ploeg van Letsch wist de laatste drie duels in de Eredivisie niet te winnen en kwam ook tegen Twente al snel op achterstand. Na een kwartier spelen namen de bezoekers over na slordig balverlies op het middenveld van Riechedly Bazoer. Jayden Oosterwolde stuurde Luciano Narsingh de diepte in, waarna Menig op aangeven van Narsingh de bal langs de uitkomende Remko Pasveer in het doel schoof: 0-1. Even daarvoor had Vitesse via Eli Dasa ook het net gevonden, maar de treffer van de Israëliër werd afgekeurd wegens buitenspel. Vitesse kreeg na een half uur spelen een nieuwe klap te verwerken, toen Oussama Tannane het veld moest verlaten vanwege hamstringklachten. Hij werd vervangen door Daan Huisman.

Twente had in de eerste helft het veldoverwicht, maar wist buiten het doelpunt niet gevaarlijk op te duiken voor de neus van Pasveer. Dat lukte Vitesse wel, dat in de persoon van Patrick Vroegh een lastig schot produceerde. Joël Drommel had moeite om de inzet van de middenvelder te keren, maar kreeg hulp van Kik Pierie voordat de thuisploeg echt gevaarlijk kon worden. Ook na rust kwam Twente beter uit de kleedkamer en leek het al snel op een comfortabelere voorsprong te komen. Narsingh wist de bal voorbij Pasveer te krijgen, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Maximilian Wittek. De bezoekers waren in de tweede helft minder dominant aanwezig, maar bleef desondanks vrij eenvoudig overeind.

De tweede helft liep niet over van schoonheid. De eerste keer dat Vitesse een serieuze mogelijkheid creëerde was twintig minuten voor tijd, toen Loïs Openda met een bekeken bal Armando Broja in stelling bracht. De aanvaller probeerde het ineens met een bekeken lob over Drommel, maar moest toezien hoe zijn poging rakelings over ging. De ploeg van Letsch probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren, maar kreeg in blessuretijd de genadeklap, toen Van Leeuwen aan het einde van een vlijmscherpe counter stond en op aangeven van Gijs Smal van dichtbij de 0-2 maakte. Vitesse liep zodoende tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan en moet volgende week op bezoek bij PSV.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door sirius)

Remco Pasveer belde vanochtend voor Valentijnsdag om te zeggen dat ze voor de punten zouden gaan. We hebben het weer gezien. 4 wedstrijden op rij he-le-maal niets laten zien en weer geen enkele echte kans gecreëerd. Dit kan zo niet langer meer...

14 februari 2021 om 18:49

Maar, wel mooi een telefoontje van Pasveer binnen! Waar hij nog vertelde dat ie hoopte op de drie punten en ons zo mist. Volgende week PSV. Gaan we van 3 punten achterstand op Ajax dan al naar 17?

14 februari 2021 om 20:16

Heeft het meer over een terugkeer naar Twente volgens mij dan dat hij met Vitesse bezig is.

14 februari 2021 om 18:53

Het lijkt wel dat Vitesse verstijfd wanneer het verwachtingspatroon hoger komt te liggen. Als ze 5de eindigen is het naar verwachting, alles daarboven is mooi meegenomen. Zul je zien dat ze volgende week in Eindhoven tegen PSV er ineens wel weer staan.

14 februari 2021 om 18:57

Ik zou me er niet te druk om maken haha. Waar PSV punten verloren heeft op veelal pech, heeft Vitesse momenteel het vertrouwen van een aardbei.

14 februari 2021 om 18:59

Toch kent Letsch de speelstijl Schmidt heel goed en eerder heeft PSV al in Arnhem verloren. En PSV moet donderdag nog in Athene voetballen. Kan zondag nog wel eens een spannend potje worden.

14 februari 2021 om 19:03

Dat van Athene had ik niet over nagedacht, dat kan inderdaad wel meespelen. Ik hoop in ieder geval op een leuke wedstrijd. Zo'n wedstrijd als ADO - PSV en Vitesse - FC Twente van dit weekend worden we allebei niet blij van, denk ik zo

14 februari 2021 om 19:04

Ik denk dat dat wel meevalt. Schmidt hanteert imo een speelstijl die niet echt bij z'n spelers past, Letsch hanteert een speelstijl die heel goed bij zn ploeg past, maar ontbeert blijkbaar de mentale weerbaarheid om giakoumakis te boven te komen

14 februari 2021 om 21:26

Dit kan zo niet langer meer? Vitesse is z'n financiele huishouden op orde aan het maken en doen het verrassend goed met waarschijnlijk de goedkoopste selectie die ze sinds de overname gehad hebben. Dit dipje was onvermijdelijk en het is nog steeds een topseizoen voor Vitesse.

14 februari 2021 om 21:55

@sirius. Toch overheerst dan toch even het chagerijn na 4 van zulke wedstrijden. Verder heb je natuurlijk wel volkomen gelijk.

14 februari 2021 om 22:27

Dat is ook volkomen normaal. Ik heb daar nooit problemen mee. Ik vind het alleen nogal onnodig dat sommigen zich richten tot Vitesse-supporters die werkelijk geen moment de intentie hebben gewekt dat ze voor het kampioenschap gingen spelen. Ik vind de Vitessenaren doorgaans vrij realistisch.

14 februari 2021 om 22:53

Ik heb het puur over het veldspel, niet over de financiële gedachtengang. Ik weet niet of je Vitesse de laatste wedstrijden hebt zien spelen, maar eigenlijk sinds Emmen-uit (geflatteerde 1-4) lijkt het nergens meer op. Als je eerst 17 wedstrijden lang de baas op het veld bent en vervolgens totaal niet meer uit de verf komt gaat er iets goed mis. Ik ben het hele jaar ook realistisch geweest: toen het goed ging reageerde ik, en nu het slecht gaat ben ik er ook bij om erover te discussiëren dat het niet gaat.

15 februari 2021 om 12:47

Inderdaad, geen cent uitgegeven deze zomer. Resultaten waren verrassend goed, maar die kans op het kampioenschap heb ik nooit serieus genomen. Je weet dat in de 2e seizoenshelft zo'n dip volgt aangezien de selectie niet breed genoeg is.

15 februari 2021 om 18:30

Niet alleen de breedte is een probleem, maar je staat ineens in de picture en spelers gaan beseffen dat ze ergens voor spelen. Dat brengt druk met zich mee en je krijgt als ploeg ook veel aandacht. Journalisten zoeken je sneller op, spelers worden in verband gebracht met transfers, zaakwaarnemers gaan zich roeren en noem het allemaal maar op. Dat zie je bij Vitesse gewoon terug. De onbevangenheid is eraf. Dat komt wel weer als die druk eenmaal van de schouders afvalt. Volgens mij heeft Vitesse ook een vrij jonge selectie, dus dat speelt ook een rol. Zelfs Tannane en (met name) Bazoer zijn nog redelijk jong.

Dit Vitesse gaat het niet lang meer volhouden, ik denk dat zij en AZ gaan uitmaken wie 4e word. Feyenoord en PSV gaan uitmaken wie CL voetbal gaat spelen volgend jaar en dan is de traditionele top 3 weer compleet zo als het hoort, of niet @prem93 😉

14 februari 2021 om 18:49

Even ter bescherming van degene die je uit de tent probeert te lokken, verklaar je nader want voorlopig staat Az "gewoon" 3e

14 februari 2021 om 18:51

Voorlopig wel ja, maar dit gaat AZ niet volhouden hoor, buiten Koopmeiners, Wijndal, Midstjo en Karlson vind ik het erg matig dit seizoen

14 februari 2021 om 19:07

Als er 4 spelers boven de rest uitsteken dan kun je heel ver komen. Bij Vitesse waren dat er telkens maar 2 en zie tot hoever die het hebben gebracht.

14 februari 2021 om 19:16

Ja, Tinus, ook alleen omdat Feyenoord een wedstrijd minder heeft gespeeld. Anders staat AZ gewoon 4e

14 februari 2021 om 20:16

Dan moet Feyenoord toch echt eerst de inhaalwedstrijd in en tegen Groningen winnen en zover is het nog niet. Het wordt denk ik zwaar genoeg om daar 1 punt te halen maar je mag je van mij alvast rijk rekenen hoor.

14 februari 2021 om 18:51

@juve AZ heeft wel bijna alle toppers overtuigend gewonnen. Is meer een team dan PSV (ondanks dat psv betere spelers heeft) en sws betere spelers dan Feyenoord. Als AZ focus bijhoudt dan zullen ze grotere kanshebber zijn dan Feyenoord voor plek 2 of 3.

14 februari 2021 om 18:54

Beter team? Atm zouden alleen koopmeiners, Midstjo en misschien Wijndal(malacia speelt wel erg lekker dit seizoen). En PSV heeft verruit de meeste kwaliteit alleen net zo als jij zei net, ze zijn niet echt een team

14 februari 2021 om 18:57

AZ laat veel te veel punten liggen tegen de clubs uit het rechterrijtje. Ik zie ze daarom niet snel 2de worden. Blijkbaar kunnen Stengs, Boadu en co zich alleen opladen voor de grote wedstrijden.

14 februari 2021 om 19:19

Zo'n club ken ik ook 😂

14 februari 2021 om 20:11

Nee. AZ is prut als ze het spel moeten maken. Werd tot 2 keer toe uitstekend doch pijnlijk duidelijk gemaakt door ten Hag. AZ de bal vroeg storen in de opbouw en het is over. Een keer kan, maar de 2e keer nog steeds geen oplossing kan niet. Dick, maar ook Ten Hag lossen problemen veel sneller op. Vroeg storen PSV werd de oplossing in gevonden door lange bal op Haller als tegenstanders het doen. Het storen op het middenveld van Feyenoord werd opgelost door te gaan schuiven met Blind als dat verwacht wordt. Bij Feyenoord werd 90% van de problemen opgelost door compacter te gaan spelen. En ook die snoeiharde counters van AZ werden vervolgens opgevangen door het verdedigende blok aan te passen.

14 februari 2021 om 20:29

Klopt, de counters van AZ werden compleet lam gelegd door Dick en het compacte spelen maar AZ won toch. Heb geen idee wat je wil zeggen maar jij gelooft het

14 februari 2021 om 20:19

Nog wel uitspraken, zeker mbt Feyenoord. Niet dat az zo goed is dit seizoen, maar Feyenoord speelt het hele seizoen matig voetbal muv Ajax uit en vandaag. Ik zie het niet zo waarom Feyenoord even boven az gaat eindigen. Bij Az zit er nog wel rek in, bij Feyenoord niet.

Winnaars van het weekend ,buiten Ajax om, Az en Feyenoord. Az wipt zelfs naar plaats 3 na een belabberde start en Feyenoord gaat ook mee voor die 2e plaats. Komen wederom mooie weken aan waarin iedereen weer zo'n beetje tegen elkaar gaat spelen. Nu al zin in.Winnaars van het weekend ,buiten Ajax om, Az en Feyenoord. Az wipt zelfs naar plaats 3 na een belabberde start en Feyenoord gaat ook mee voor die 2e plaats. Komen wederom mooie weken aan waarin iedereen weer zo'n beetje tegen elkaar gaat spelen. Nu al zin in.

Titelstrijd? Daar deed Vitesse al niet in mee. Maar de strijd om plek 2 lijken ze ook al te verliezen in deze maand.

14 februari 2021 om 21:29

De flow is er gewoon uit. Dat doet kampioensdruk en boven verwachting presteren met je als je geen brede selectie hebt. Overigens is dit hoe dan ook een goed seizoen voor Vitesse, dus ik snap de kritiek van sommigen niet. Iedereen had wel kunnen voorspellen dat ze af zouden haken. Zolang ze zich nog wel herpakken en niet ineens een vrije val maken, is er niets aan de hand. Ik verwacht niet dat ze vanaf nu helemaal niets meer gaan winnen. Ze hebben het even lastig en hebben gewoon even 1 of 2 overwinningen nodig.

Wat een kop, ik geloof dat iedere ploeg (Ajax uitgezonderd natuurlijk) helaas is afgehaakt voor de titelstrijd.

Eindelijk weer eens 3 punten, topresultaat! Met Ramiz Zerrouki als grote aanjager en uitblinker heeft Twente Vitesse eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd laten komen. Heerlijk gestreden, ik ben blij!

14 februari 2021 om 19:03

Zerrouki speelde echt heerlijk. Ik ben blij voor hem dat hij eindelijk de kans krijgt en hem ook gewoon pakt. Financieel gezien ook gewoon heerlijk, want als hij dit seizoen niet wist door te breken dan zag ik het helemaal niet meer gebeuren. Als hij elke week deze passie en inzet laat zien en daarbij goed blijft voetballen dan zie ik hem wel een mooie transfer maken. Ik denk dat de Serie A heel erg bij hem past, maar zover is het nog lang niet.

14 februari 2021 om 19:11

Klopt wel, het is echt door stom toeval (blessures) dat hij nu een eerlijke kans krijgt, maar hij is nu echt al wekenlang verreweg de beste middenvelder. Serie A of Bundesliga zou hem wel passen ja!

14 februari 2021 om 19:27

Nouja, niet alleen blessures, maar als Twente financieel gezond was geweest was er inderdaad niet zoveel ruimte geweest voor de jeugd om zich nu te ontwikkelen. Ik kijk weleens naar het lijstje van onze selectie op Transfermarkt en dan is het bizar hoeveel spelers vanuit de jeugd dit seizoen de stap hebben weten te maken.

14 februari 2021 om 19:46

Denk je niet dat Brama normaal gesproken gewoon had gespeeld dan? Gezien de voorbereiding samen met Roemeratoe en Bosch / Ilic. Met nog meer aankopen was de kans op speeltijd logischerwijs inderdaad nog lager geweest ja.

14 februari 2021 om 20:24

Brama komt niet zo snel terug in de basis. Zeker de ontwikkeling van Zerouki en in mindere mate Roemeratoe en Bosch. Deze 3 gaan misschien wel weer geld opleveren en Brama niet. Nu je nagenoeg veilig bent, moeten de jonkies zoveel mogelijk vlieguren laten maken. Brama begon het seizoen wel erg sterk. Die heb je denk ik veel meer nodig in potjes waar je onder druk staat of om een resultaat over de streep te trekken.

14 februari 2021 om 20:37

Is al weken de beste op het middenveld bij Twente

14 februari 2021 om 20:38

Ik bedoelde dus dat Zerrouki die kans niet gekregen zou hebben als Brama niet geblesseerd was geraakt. Ik denk dat Brama wel gaat spelen straks, maar niet in plaats van Zerrouki. Brama blijft een geweldige leider die het team op sleeptouw kan nemen. De jonkies kunnen daar ook weer veel van leren.

14 februari 2021 om 20:38

Als Brama terug komt denk ik dat Roemeratoe op de bank zit

14 februari 2021 om 20:46

Ilic is vooral de middenvelder die het laat afweten nu, terwijl hij de minste concurrentie heeft gezien zijn aanvalsdrang. De blessure van Brama is natuurlijk voordelig geweest voor Zerrouki. Maar Jans heeft eerder dit seizoen ook laten zien dat hij met Brama op meerdere posities durft te spelen. Jans probeert vooral de jonkies in hun kracht te laten voetballen en ik heb het gevoel dat hij vanaf het begin echt een plan had met Zerrouki.

14 februari 2021 om 20:48

@twente-watched. Ik verwacht niet dat van het lijstje Brama, Roemeratoe, Zerrouki en Bosch er iemand structureel gaat banken als Brama terug is. Ilic gaat ook zijn wedstrijden nog wel meepakken.

14 februari 2021 om 21:33

@reds1965 - Enerzijds wel mee eens, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Het zijn lang niet allemaal grote talenten en sommigen ontstijgen het niveau van het rechter rijtje nog lang niet. Zolang er spelers zijn die die jongens er doorheen kunnen slepen zodat ze zich ook kunnen ontwikkelen aan de hand van vertrouwen is er niets aan de hand. Echter moeten ze niet ineens de spelers gaan worden die het moeten gaan doen, want dan hebben zowel de spelers als FC Twente een groot probleem. Het is wel zaak dat die jongens zich op kunnen trekken aan anderen tot ze eenmaal genoeg ervaring hebben en het vereiste niveau hebben om meer te zijn dan een hele gemiddelde Eredivisie-speler.

14 februari 2021 om 21:59

@Sirius, ik zeg ook niet dat het allemaal overloopt qua kwaliteit wat dat betreft. Het lijstje jeugdspelers met minuten dit seizoen is ook lang met Oosterwolde, Roemeratoe, Bosch, Zerrouki, Hilgers, Van Leeuwen, Staring, Bruns en Rots, en dan vergeet ik er misschien nog wel wat. Sommigen zullen niet definitief doorbreken, en sommigen zullen het niveau rechterrijtje ED nooit ontstijgen. Maar op deze leeftijd ervaring opdoen op Eredivisieniveau is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Als twee van deze jeugdspelers uiteindelijk het niveau van Twente weten te ontstijgen dan heeft de club het al heel goed gedaan. Vooral ook omdat de grotere talenten van de jeugdopleiding de afgelopen jaren vroegtijdig zijn vertrokken.

14 februari 2021 om 22:32

Oh, helemaal mee eens hoor. Ik ben het overigens ook totaal niet oneens met jouw betoog, maar ik vind die nuance wel belangrijk. Sommigen doen nu net alsof we alleen maar pareltjes hebben lopen en dat is natuurlijk niet het geval. Uiteindelijk zullen we wel zien wie er definitief door gaan breken buiten Drommel. Zolang die jongens zich de komende pakweg 16 maanden als talenten kunnen blijven ontwikkelen, juich ik het alleen maar toe. Het is alleen wel zaak dat ze niet te snel een te grote rol krijgen. Dat zal niet gaan gebeuren vanwege de keuzes van de technische staf, maar de financiele situatie leent zich wel voor een krappe huishouding. Daardoor kun je de pech hebben dat die jongens er volgend seizoen structureel moeten staan. Je kunt namelijk ook de pech hebben dat je een keer geen Danilo of Cerny naar de club haalt.

14 februari 2021 om 23:04

Zeker waar, hoewel je volgend seizoen wel meer van ze mag verwachten dan dit seizoen. Als ze geen stappen maken dan komen we er niet.

15 februari 2021 om 18:34

Het voordeel is dat het spelersbudget omhoog gaat. Dan heb je toch wat meer speling en dan is de kans tevens kleiner dat je een tweede Abass naar de club haalt. Daar zie ik het echt totaal niet in. Ik snap niet dat je zo'n jongen haalt als hij toch duidelijk een mindere speler is dan Van Leeuwen. Maar goed, ik snap ook dat het lastig is als wissels ontevreden worden en je als technisch directeur gaten in de selectie snel op moet vullen met specifieke types.

14 februari 2021 om 20:44

Ga je het meemaken dat ze de komende weken opeens wel punten gaan pakken in een moeilijkere schema. Het is ook geen verrassing vandaag. Tegen Heerenveen, Ajax thuis was het spel heel behoorlijk, ook tegen PSV het eerste halve uur prima. Net in die potjes tegen VVV Sparta vallen er net wat bepalende spelers weg en krijg je een tikje. Eerste seizoenshelft schoten ze elke halve kans wel tegen de touwen. Logisch ook wel bij een jonge ploeg.

15 februari 2021 om 10:17

Zerrouki is -samen met Oosterwolde en ebuehi- echt een verademing dit seizoen.

Erg goed gedaan! Tanane, Bazoer en Openda onschadelijk gemaakt en er blijft nog minder van dit huidige Vitesse over. 2 goaltjes, en opnieuw een puik duel van Pierie en Zerrouki. Dit is al de 4e wedstrijd op rij dat laatstgenoemde onwijs belangrijk is met zijn intercepties. En vaak stuurt hij ze dan meteen weer voorwaarts. Prima speler! Eindelijk weer 3 punten, top!

14 februari 2021 om 19:31

Pasveer zei in het interview achteraf dat het voornamelijk kwam omdat Vitesse de tweede bal zelden wist te veroveren. Terwijl dat in mijn ogen vooral het probleem was van Twente in de tweede helft.

14 februari 2021 om 21:45

Zo die Zerrouki was echt heerlijk om naar te kijken zeg. Gewoon hard maar fair de duels in, op zoek naar een oplossing naar voren en, wat ik zelf heel erg kan waarderen, hij miept niet als hij zelf een keer wordt geraakt. Uitdelen en incasseren, heerlijk!

15 februari 2021 om 09:38

Als hij zich zo door blijft ontwikkelen gaat hij het nog wel eeb eindje schoppen! Mag zelf ook graag naar zijn spel kijken...

De Arnhemmers hadden natuurlijk hoop maar iedereen wist wel dat Vitesse af zou haken. Nu zeggen de Arnhemmers natuurlijk dat het niks meer is omdat ze een erg goed voetballend Vitesse gewend zijn van 2020 maar dit is nou eenmaal het niveau van Vitesse. Even leuk meegedaan maar zal nooit echt een topclub worden.

14 februari 2021 om 18:55

Even ter correctie, de mensen die het hardste riepen dat Vitesse titelkandidaat was, waren niet Vitessesupporters. Ik en vele andere Vitessesupporters vonden het juist vreselijk vervelend dat al die kenners en analisten riepen dat wij zomaar kampioen zouden kunnen worden. Dat dit ondermaats is, is natuurlijk niet te betwisten. Tegen Twente punten verliezen is geen schande, maar 1 punt uit vier wedstrijden waar je speelt tegen VVV en RKC is niet 'het niveau van Vitesse'. Bijzonder om te zien hoe supporters van andere clubs toch altijd erg neerkijken op Vitesse.

14 februari 2021 om 18:59

Haha echt heh, niemand maar dan ook echt niemand is in paniek bij vitesse. Alle punten die we voor de winterstop hebben gepakt zijn weer mooi meegenomen. De laatste jaren is het de doelstelling top 6 en proberen Europees voetbal te halen. Er is geen supporter die klaagt, we staan nog 4de en staan in de halve finale van de beker. Het is alleen jammer dat januari zo'n waardeloze maand was waar we gewoon maar 1 punt halen

14 februari 2021 om 19:01

Ik heb ook altijd een beetje het gevoel dat Vitesse een redelijk gehate club is in Nederland. Natuurlijk heb je Ajax waar voetbalfans ongeveer of vóór of tégen zijn, maar Vitesse is echt totaal niet geliefd in Nederland. Kan er niet bepaald mee zitten, maar is toch redelijk opvallend.

14 februari 2021 om 19:08

Ik denk dat het een beetje komt door die rare constructie met Chelsea (wat ik zelf eigenelijk geniaal vind, want dat heeft toch wel een paar topspelers opgeleverd voor de Eredivisie) en het feit dat zo'n Rus constant geld moet bijleggen omdat Vitesse anders flinke rode cijfers draait. Tel daarbij een te groot stadion op waardoor het net lijkt of je geen supporters hebt en mensen vinden het hé-le-maal niets.

14 februari 2021 om 20:26

De spijker op zn kop

14 februari 2021 om 20:41

Vitesse is zelfs in Arnhem niet erg geliefd. Hebben nooit het stadion vol weten te krijgen.

14 februari 2021 om 20:49

Geniaal of naïef? Trekt zo'n Rus zijn geld terug, ga je toch aardig de kant op waar wij vandaan komen. Je bent je ziel zo wel kwijt en je wordt zo een soort van afvoerputje van Chelsea talenten die afvloeien, maar goed alles draait om de poen in het voetbal. Prima dat jij het geniaal vindt, ik niet, het is een soort van luxe uitvoering van de deal die wij met Doyen hadden. Externen leiden min of meer de club en dat kan nooit de bedoeling zijn.

14 februari 2021 om 21:40

Ik kan niet voor een ander spreken, maar ik haat eigenlijk geen enkele club. Ze hebben misschien niet altijd de gunfactor, maar goed; FC Twente ook niet. Ik vind het project van Vitesse wel interessant, want volgens mij is de huidige selectie ook helemaal niet duur. Dit dipje was onvermijdelijk, maar ze hebben gewoon een hele leuke ploeg.

14 februari 2021 om 21:49

@blaise65, die Rus die geld voorschiet vind ik zelf ook drie keer niets, maar die deal met Chelsea is wel iets waar Vitesse soms flink van heeft geprofiteerd. Zo'n Baker en Mount waren echt heel goed. Daar doelde ik meer op. Want zulke spelers kan Vitesse normaal ook nooit halen.

14 februari 2021 om 21:51

@Sirius, het project Vitesse is volgens mij helemaal niet levensvatbaar. Zonder die Rus zou Vitesse elk jaar rode cijfers draaien dacht ik, en flink ook. En wat betreft 'haat', dat voelen alleen de stumperds, ik kan heerlijk geinen met supporters van Vitesse haha

14 februari 2021 om 22:35

Dat dacht ik tot deze zomer ook, maar er gingen al verhalen van Vitessenaren hier dat de club bezig was om de kosten flink terug te drijven en ook de eigenaar heeft al gezegd dat Vitesse binnen 2 jaar levensvatbaar moest zijn op zichzelf. Daar lijken ze toch wel goed mee bezig, want ik zie buiten Bazoer en Tannane niet zo snel welke spelers echt flinke salarissen hebben. Ik denk dat Vitesse sinds Jordania de club overnam jaren terug niet zo'n goedkope selectie heeft gehad als dit seizoen.

14 februari 2021 om 23:57

Ik kijk niet echt neer op Vitesse hoor. Kom zelf 8x per jaar in het Gelredome als voetballiefhebber omdat ik er dichtbij woon. Heb niks tegen Vitesse maar ik ga altijd met een aantal vrienden mee wie oprecht dachten dat Vitesse samen met Ajax en PSV titelkandidaat was. Heeft ook niet veel met analisten ofzo te maken want die hebben natuurlijk ook allemaal hun eigen mening. Het is natuurlijk ook wel normaal dat iedere Vitesse supporter er dan weer anders over denkt. In de vriendengroep was die gedachte toch wel redelijk gelijk; Vitesse maakt evenveel kans als Ajax en Psv. Vandaar mijn reactie ook. Heb helemaal niks tegen Vitesse hoor.

14 februari 2021 om 18:56

Wat een rare reactie. Iedereen fan wist dat we buitengewoon aan het seizoen begonnen waren maar ook dat we natuurlijk nooit kampioen zullen worden. Ik vind het een vrij zure reactie van iemand die niks met Vitesse te maken heeft te vertellen hoe supporters denken.

14 februari 2021 om 23:51

Ken genoeg mensen in mijn omgeving wie voor Vitesse zijn en wie oprecht dachten dat Vitesse kampioen kon worden dit jaar. Wel vreemd dat je het dan een zure reactie vind, het zijn gewoon keiharde feiten. Hoe weet je overigens dat ik niks met Vitesse heb te maken? Ik kijk zeker 8 wedstrijden minimaal per jaar in het Gelredome (Nu helaas niks meer natuurlijk)

14 februari 2021 om 19:00

Ik heb geen Vitesse supporter gezien die zich bezighield met een eventueel kampioenschap. Waarschijnlijk meer een dingetje geweest in de media.

14 februari 2021 om 19:17

Provocerende reactie.Vitesse wilde de top 3 uitdagen en dat is aardig gelukt. Slaat nergens op.

14 februari 2021 om 23:59

Als jij dit provocerend vind dan kun je denk ik beter een ander forum gaan zoeken. Ik probeer allesbehalve provocerend over te komen. Het slaat zeker wel ergens op als je de context een beetje snap wat ik ook heb uitgelegd in andere reacties. Dus provocerend? Zeker niet. Slaat dus nergens op.

Gejuicht alsof we kampioen werden bij die 0-2. Heeft even geduurd maar eindelijk weer drie punten. Zerrouki motm en Tannane mogen ze van achteraf nog schorsen.

Wellicht wordt het tijd dat Letsch volgende week anderen maar eens een basisplaats gaat geven. Er zit niks geen gif meer in. Pasveer maakt weer elke week een foutje en pakt de punten niet meer. Achterin is het degelijk maar niet goed genoeg. Tannane speelt al weken verstoppertje en ook Bazoer zakt vandaag door de ondergrens. Ik wou dat er bij ons eentje was die brengt wat zerrouki vandaag bracht. Voor de rest is het al sinds VVV slappe rotzooi. En los dat conflict met die verhuurder nou eens op, zodat er wat aan die kutmat kan gebeuren. Gadverdamme.

14 februari 2021 om 20:43

Als je jouw spel helemaal ophangt aan twee spelers dan neem je een groot risico bij blessures of vorm verlies van die twee. De rest neemt dan geen initiatief meer.

14 februari 2021 om 22:05

Dat is waar, maar het probleem is denk ik dat eerder in het seizoen bij afwezigheid, offday of schorsing van, dat werd opgevangen door een verdediging die pal stond. Pasveer die alles pakte, Darfalou die weer eens goed stond of Broja met z'n individuele klasse. M.a.w. dan nam ergens iemand het initiatief en dat gebeurd nu dus niet. Dan hou je weinig over. Ik vind Pasveer ook redelijk slap overkomen in de interviews na de wedstrijd met standaard clichés. Zeg gewoon waar je denkt dat het aan ligt. Of zeg ik dan wat geks?

Toch knap dat Bazoer en Tannane niet tegen kaarten aanlopen. Tannane spreekt voor zich, Bazoer een paar keer overdreven vallen, gefrustreerde reacties. Laatste minuut vliegt die Broja bij Bosch in de rug, wat toch overduidelijk een gele kaart moet zijn, daar waar Bosch hem wel krijgt. Terechte overwinning gezien de kansverhouding en vanuit het oogpunt dat Tannane al vroeg rood had moeten hebben helemaal. Ik neem aan dat de KNVB hem alsnog schorst voor een aantal potjes. Ilic kreeg voor een vermeende kopstoot 4 potjes,dan mag Tannane voor zo'n bewuste benenbreker er toch ook wel wat krijgen. Verder geen beste wedstrijd, maar Zerouki speelde echt goed en Pieri was vandaag verdedigend prima.

14 februari 2021 om 19:05

Eens mbt de Vitesse spelers hoor. Die gele kaart van Bosch echter was echt heel dom.

14 februari 2021 om 19:09

Die is ook volledig terecht.

14 februari 2021 om 19:05

Eens mbt de Vitesse spelers hoor. Die gele kaart van Bosch echter was echt heel dom.

14 februari 2021 om 19:05

Ik moet wel zeggen dat ze ook genoeg shit tegen zich krijgen hoor. Mensen lijken dat niet te willen zien bij juist Tannane en Bazoer, maar af en toe begrijp ik hun frustratie echt heel erg, want ze krijgen echt redelijk wat te verduren. Daarnaast heeft een Tannane ook nog vaak de pech dat bij kleine overtredingen die 50/50 zijn, hij ze eigenlijk nooit meekrijgt, terwijl hij bij 50/50's tégen hem wel altijd tegen krijgt. Absolute dramaqueens soms, maar je moet het wel van twee kanten zien.

14 februari 2021 om 19:09

Maar is dat niet gewoon het lot van creatieve spelers? Ik snap best dat het frustrerend is als speler zijnde maar als je een Tannane dan zo’n benenbreker ziet maken dan roep je het ook over jezelf af.

14 februari 2021 om 19:11

Als Tannane dit doet, niet de eerste keer, vindt je het dan heel gek dat iedereen tegen hem is. Als er 1 van twente dit doet, schreeuw je toch ook om rood. Dit is moedwillig iemand zijn been bijna breken. In ogenschouw nemen dat het niet de eerste keer is, veel harder straffen. Waanzin wat hij doet en hoort niet thuis op een veld.

14 februari 2021 om 19:13

Dus creatieve spelers mogen alleen maar ontvangen en niet uitdelen? Beetje kip/ei verhaal wordt het dan.

14 februari 2021 om 19:22

Nee, maar als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren. En er zit een groot verschil in uitdelen en de actie van Tannane vandaag. Of vond je dat geen rood Sjikkes?

14 februari 2021 om 20:05

Heeft niets te maken met uitdelen en incasseren, maar met psychisch niet in orde zijn. Gefrustreerd iemand moedwillig te willen blesseren. Je snapt de var toch ook niet, bij zo'n speler kijk je toch juist de beelden nog een keer goed na.

14 februari 2021 om 22:12

@reds1965. Moeilijk te zeggen op basis van de beelden. Toen ik de 1e herhaling zag dacht ik wel meteen: "dat wordt VARrood." Vervolgens laat de VAR het lopen. Nog weer 2 herhaling verder vroeg ik me af of het expres ging. Ik vind dat geel of rood beide had volstaan, want voor beide valt wat te zeggen

Wat is dat Vitesse een onsympathiek team. Ook weer duidelijk waarom Bazoer ondanks zijn talent niet meer is dan een aardige Eredivisiespeler.

14 februari 2021 om 20:08

Jammer dat ze niet inzien dat ze dit niet nodig hebben. Goede spelers, maar zo gefrustreerd niet te filmen.

Als ze minder ruimte krijgen hebben ze ontzettend veel moeite om openingen te vinden. Vitesse heeft een aardig elftal, maar als Tanana of Bazoer het even niet hebben blijft er verder ook weinig soeps over. Het is dan blijkbaar ook niet echt een collectief dat terug kan vallen op harde arbeid om te overwinnen.

14 februari 2021 om 19:15

Het gekke is dus dat dat voor de slooppartij van giakoumakis wel zo was. Speelden ze kut, maar trekken ze toch die 1-0 over de streep. Maar sindsdien is dat weg

14 februari 2021 om 19:24

Toch vreemd dan. Die wedstrijd was Vitesse overigens ook werkelijk dramatisch, want VVV heeft nu niet bepaald een elftal om over naar huis te schrijven.

14 februari 2021 om 19:28

Nee zeker niet. Toch denk ik een stukje mentaal. Of er stonden er andere spelers. Had Broja een flits van klasse of stond Darfalou weer eens op de juiste plek. Komt er achterin niks door of pakt Pasveer alles. Als dat alles nét niet aangewezig is, dan is dit wat je overhoudt, denk ik.

14 februari 2021 om 20:09

Het is een beetje als twente, die kunnen het spel ook niet maken. Reactievoetbal daar zijn beide ploegen beter in.

Kom op zeg, vitesse is nooit titelkandidaat geweest. Ze zijn prima begonnen aan het seizoen maar iedereen wist dat ze vanzelf punten gingen verliezen. Gewoon top 5 halen dan is het een prima seizoen

Fijne overwinning voor Twente, was ook wel een keer nodig. Niet echt in grote problemen geweest. Helaas is Danilo nog steeds in erg zwakke vorm, hij raakte weer helemaal niets vandaag. Zerrouki weer motm, fijne voetballer!

Ik mis sinds een paar weken spel vreugde bij vitesse. Het ziet er allemaal een beetje plichtmatig en geforceerd uit. Natuurlijk is voetbal op dit veld haast onmogelijk, maar daar hebben de tegenstanders ook last van. Achteraf hadden we de werklust van buitink goed kunnen gebruiken.. positieve noot: gong is niet geblesseerd geraakt na 20min spelen.

14 februari 2021 om 19:34

Hahaha mooie positieve noot, maar de enige blessure die Gong had kunnen oplopen was een arm uit de kom, nadat ie bij de 0-2 loopt de appeleren als een oud wijf, ipv mee te verdedigen.

14 februari 2021 om 19:39

De 2-0 nu een paar keer teruggekeken maar volgens mij was dat ook gewoon een eigen doelpunt van Vitesse.

14 februari 2021 om 21:46

De onbevangenheid is eraf. Het probleem is dat je daar niet veel aan kunt doen. De druk komt er op een gegeven moment op als je zo presteert en dan komen de mentale tikken harder aan. Het is ook geen ramp, zolang ze zich maar wel gaan herpakken. Dat verwacht ik overigens wel, want op een gegeven moment zak je weer weg en dan zakt die (kampioens)druk ook wel weer weg. Zolang er maar vertrouwen in de selectie blijft, herpakken ze zich vanzelf.

14 februari 2021 om 22:15

@sirius, toch fijn om je reacties te lezen. Dat helpt wel een beetje met het relatieveren van 4 kutwedstrijden. Thnx👍

Vijftien wedstrijdjes goed meedoen is ook niet hetzelfde als om de titel strijden en zeker niet in zo'n vol programma als dit seizoen. De twee beoogde controleurs sukkelen al tijden met blessures en ook voor Bazoer en Tannane wordt het allemaal wat veel. maar als ze hun as fit en bij de club houden gaan we nog best wat leuke potjes onder Letsch te zien krijgen.

14 februari 2021 om 21:08

Juist in zo’n vol programma waarbij de top ook nog eens Europees speelt heb je dan toch kansen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

10 fans
Keeper, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 28 0 0 0
2019/2020 Vitesse 26 0 0 0
2018/2019 Vitesse 11 0 1 0
2017/2018 Vitesse 26 0 1 0
2016/2017 Jong PSV 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Theo Janssen slaat ESPN af en hoopt dronken bij Studio Voetbal te zitten

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt zondag met bovenmatige interesse gevolgd door Theo Janssen. De oud-middenvelder stond bij beide clubs onder contract en is als jeugdtrainer nog altijd werkzaam bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren