Feyenoord blijft dromen van Champions League: ‘Dat had ik een tijd niet gezien’

Zondag, 14 februari 2021 om 17:58Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:07

Feyenoord boekte zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II zijn grootste overwinning van het seizoen. Het team van Dick Advocaat won het Eredivisie-duel in De Kuip met 5-0. De grootste zege dit seizoen van Feyenoord tot zondag was een 1-4 in september, en ook toen was Willem II de tegenstander. “Zelfs bij een stand van 5-0 zag je dat we dreigend bleven en op zoek gingen naar de 6-0. Het was leuk om naar te kijken”, vertelde Advocaat na afloop.

Advocaat bekende dat hij in de eerste helft heel wat minder had genoten. “Gelukkig hadden de spelers dat zelf ook in de gaten. Met een beetje geluk kwamen we vlak voor rust op voorsprong. In de kleedkamer zeiden de spelers zelf: zo kunnen we niet doorgaan. En daar hadden ze helemaal gelijk in. We zijn als team wat vroeger druk gaan zetten en daar had Willem II moeite mee.”

In de eerste zeven minuten van de tweede helft liep Feyenoord van 1-0 uit naar 3-0. “De vreugde straalde van het elftal af. Dat had ik een tijd niet gezien”, zei Advocaat, die twee weken geleden nog leek overwegen op te stappen na de blamage bij sc Heerenveen (3-0). “Er hangt weer een positieve sfeer. Deze ploeg heeft in twee wedstrijden zes punten gepakt en acht goals gemaakt. Dat doen ze goed.”

Woensdag speelt Feyenoord in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker weer tegen Heerenveen. “Hopelijk doen we het dan beter dan de vorige keer.” Steven Berghuis beaamde dat het gesprek in de kleedkamer de sleutel was naar de overwinning. “We hebben toen afgesproken dat er meer wisselwerking tussen de spits en het middenveld moest komen, waar we het eerder vooral via de flanken zochten.”

“We wilden de centrumverdedigers van Willem II aan het lopen krijgen. Dus: Bryan Linssen moest vanuit de spits in de bal komen, dan kon Mark Diemers of Jens Toornstra. In de tweede helft merkte je dat we meteen veel gevaarlijker waren”, legde de aanvaller annex captain uit. “Dan zie je ook iedereen lachen en plezier hebben. Het was ook fijn om het goede gevoel weer te krijgen, na twee weken zonder voetbal. De weg naar de tweede plaats ligt gewoon nog open en ook de beker wordt belangrijk.”

Justin Bijlow verdedigde zondag het doel van Feyenoord. De keeper maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed. Dat ging ten koste van de basisplaats van Nick Marsman. "Ik heb tegen Marsman gezegd dat hij het voortreffelijk heeft gedaan. Daar valt niets op af te dingen”, besloot Advocaat. “Voordat Bijlow geblesseerd raakte, stond hij bijna in het Nederlands elftal. Daarom is Bijlow mijn eerste keeper. Als hij fit, dan gaat hij erin.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door 4fredondo)

Van tevoren klagen dat je t druk krijgt komende weken en daarna blij zijn dat je met 5-0 nog vol voor 6-0 gaat. Doe t dan iets rustiger aan

Tja, als je ziet hoe Feyenoord hier 5-0 wint waar PSV verzuimd om 3 van de 100 schoten te scoren en er ook nog 2 tegenkrijgt, dan snap ik wel dat ze durven te dromen. Ze hebben een prima selectie, dus het is zeker haalbaar.

14 februari 2021 om 18:31

Het is voor feyenoord om deze lijn dan ook door te trekken en niet 1x in de zoveel tijd zo'n goede wedstrijd spelen. Dus laten we hopen dat ze het spel van de 2e helft woensdag doorzetten!

14 februari 2021 om 19:26

Dit is 1 van de weinigen wedstrijden dat Feyenoord wel gewoon hun kansen afmaakte. Tegen Ajax, Vitesse, Twente en RKC mistten we de ene na de andere kans waardoor we onnodig puntverlies opliepen. We hadden er veel beter voor kunnen/moeten staan op basis van gecreëerde kansen.

Enorm benieuwd wie p2 gaat pakken. Ik denk nog steeds dat PSV teveel kwaliteit heeft en zij 2e worden. Feyenoord op p3 met AZ op p4.

14 februari 2021 om 18:10

Of je maakt een deal met Feyenoord, wij de beker hun de punten in de competitie. Naai je PSV een gigantisch financieel oor aan als ze geen P2 pakken en ben je hun de eerstkomende jaren kwijt. Slecht voor de competitie en het NL voetbal ,maar het zou wel de doodsteek zijn voor je enige directe concurrent als Ajax zijnde

14 februari 2021 om 18:13

Die afspraak heb ik al gemaakt met Vitesse fans.

14 februari 2021 om 18:10

Apart dat ieder ajacied op dit forum doet alsof ze al kampioen zijn

14 februari 2021 om 18:15

Wie zie jij dan nog Ajax inhalen?

14 februari 2021 om 18:15

Wie is jullie? Ik ben een Ajacied, en heb nog géén een keer bewust kampioen te zijn! Misschien ff een lesje niet generaliseren volgen? 😉 Mochten we drie punten behalen in onze inhaalwedstrijd, staan we 9 punten los en staan we er goed voor! Dat is iets anders lijkt me, en niks voorbarigs aan. 🙄

14 februari 2021 om 18:20

Oké, niet iedereen dan. Maar bij een ander artikel vanmiddag ging het ook al over de 'strijd om plaats 2'. Ik vind dat zeker wel voorbarig

14 februari 2021 om 18:27

Feyenoord98, we zijn zeker kampioen denk ik ja. De rest is gewoon niet goed genoeg dit jaar. Beste spel, selectie en de ranglijst allemaal in ons voordeel.

14 februari 2021 om 18:31

Net zo apart als iedere feyenoorder die nog gelooft in een landstitel

14 februari 2021 om 18:58

Ik zie Ajax gewoon zoals bijna altijd verliezen in Eindhoven. En Ajax moet nog naar Arnhem en uit naar Feyenoord voor de competitie. Dat wordt 2 keer een kans op puntenverlies. Dus laten we niet doen alsof Ajax al kampioen is.

14 februari 2021 om 21:10

Ik ben ook Ajacied, maar wil ons ook nog geen kampioen noemen. Daarentegen kunnen we op dit moment wel 3 wedstrijden verliezen en staan we daarna waarschijnlijk (op doelsaldo) alsnog bovenaan, dat geeft ons wel een flinke streep voor op weg naar de titel.

Voor mij heeft PSV echt de betere selectie en het zou een schande zijn, mochten ze plek 2 niet veilig weten te stellen. Daarnaast geeft Feyenoord jaar na jaar geen thuis in Europa, dus voor de coefficienten is Feyenoord als tweede een enorme nachtmerrie.

14 februari 2021 om 18:45

@FCB_Catalunya. Beiden zitten toch top 60 qua ranking. Dus zoveel meer haalt PSV niet. Ze lopen dit seizoen wel beetje uit door de overwintering.

14 februari 2021 om 18:46

Ik verwacht ook dat PSV plek 2 kan vasthouden, maar het gaat vrij moeizaam in de onderlinge wedstrijden tegen de andere grote ploegen. Daar kunnen we het zomaar door verliezen

14 februari 2021 om 19:31

Vergeet niet dat Feyenoord in Europa ook wel heel erg veel pech heeft met scheidsrechters.Dit seizoen zijn we letterlijk in 4 van de 6 wedstrijden keihard genaaid. Het was gewoon een oneerlijke strijd want we waren absoluut niet de minste in deze poule ondanks dat het totaal niet draaide in het begin van het seizoen (oa door vele schorsingen en blessures).

14 februari 2021 om 20:42

Het zat niet echt mee Sini, maar heel eerlijk.. alleen al om die laatste wedstrijd tegen Wolfsberger zou Feyenoord niet door mogen gaan

Tja, met alle respect maar zie qua mogelijkheden en spelers PSV momenteel als enige gegadigde de voorrondes te overleven. Wat heb je eraan als Feyenoord er in augustus alweer uit ligt...

14 februari 2021 om 19:59

De verdediging van psv heeft het al moeilijk tegen Volendam. Er is geen enkele garantie dat PSV de voorronde wel overleefd. Degene die 2e wordt heeft het gewoon verdiend

14 februari 2021 om 20:44

Garantie zeg ik ook niet. Maar acht de kans wel groter dan met Feyenoord. Ze hebben ook wel de voorrondes EL overleefd o.a. bij Rosenborg en zijn uiteindelijk nog 1e geworden in de poule. Neem me niet kwalijk dat ik daar op dit moment iets meer vertrouwen in heb dan in Feyenoord.

Misschien moeten ze weer even terugkeren naar Aarde. Zelfs als ze al tweede worden, ondanks dat ik PSV meer kans geef daarop, gaan ze natuurlijk nooit die voorrondes overleven. Er wordt een keer gewonnen met 5-0 van een degradatiekandidaat en het gaat meteen weer over CL. Alsjeblieft zeg...

14 februari 2021 om 20:37

Ja zo werkt het. Als ze verliezen van AZ, roept iedereen dat ze vijfde gaan worden. Nu winnen ze dik (terwijl het in de rust gewoon 0-2 had kunnen staan) en gaat het inderdaad over CL. Vermoeiend. Die voorrondes overleven is normaal gesproken niet te doen, maar het lukte PSV in 2018 ook. Onmogelijk is het niet. Maar goed, eerst maar gewoon zorgen dat ze derde worden

14 februari 2021 om 20:46

PSV haalde CL vanuit de landskampioen poule. Vanuit de niet-landskampioenpoule is het veel lastiger om je voor het hoofdtoernooi te kwalificeren, omdat je dan tegen de nummers vier uit Spanje aan kan lopen. Dat is lastiger dan Bate Borisov.

14 februari 2021 om 20:47

Die voorrondes overleven is best te doen. Heeft Ajax ook al paar keer gedaan, maar acht Feyenoord daar komende zomer eerlijk gezegd niet toe in staat. Het huidige PSV eerder gelet op de EL-prestaties tot nu toe.

14 februari 2021 om 21:34

Tja, eerlijk is eerlijk, het niveau van Ajax (zeker Europees) is de laatste jaren gewoon veel hoger dan dat van Feyenoord en ik sluit me dan ook aan bij je laatste opmerkingen; Feyenoord zal het niet redden tegen clubs als Sevilla en Tottenham Hotspur. Ook tegen clubs als Dynamo Kiev of Glasgow Rangers zie ik het niet gebeuren. Dan heeft PSV meer kans lijkt me.

14 februari 2021 om 22:29

Feyenoord kan ook niet zomaar in paniek 22,5 miljoen excl. (teken)bonussen en salarissen van 4 miljoen euro betalen. Het kampioenschap is voor Ajax zo belangrijk dat ze "per abuis" hun en Nl's duurste aankoop niet inschrijft voor de EL. Als je dan ziet dat Ajax nog 5 aankopen van ruim boven de 10 miljoen op het veld heeft staan en op de bak spelers die allemaal tussen 6 en 10 miljoen hebben gekost. Dan lijkt het me vrij logisch dat Ajax Europees hogere ogen gooit en de komende jaren (uitzondering daargelaten) kampioen op landelijk niveau zullen blijven worden.

Dat Falcao een beetjes simplistisch roept dat voorrondes overleven best goed te doen is. Klopt, als je kampioen van NL wordt en niet rechtstreeks bent geplaatst. Dan tref je tegenstanders van groepsfase EL niveau. Sevilla en Spurs kom je niet tegen in de voorrondes als kampioen van NL. Zelfs een Spaanse middenmoter als Valencia of Italiaanse middenmoter als Atalanta niet. Die kom je hooguit in de groepsfase tegen als clubs uit pot 3 of 4. En zelfs voor een met miljoenensmijtend en kapitaalkrachtig Ajax zijn deze middenmoters uit de top 4 landen een brug te ver.

14 februari 2021 om 23:42

Het is wel erg makkelijk om iedere keer te wijzen naar de miljoenen die Ajax uitgeeft. Uiteraard heb je gelijk dat geld een vrij grote rol speelt hierin, maar geeft het niet juist het falen weer van het beleid dat al jarenlang gevoerd wordt in Rotterdam? In potentie komt Feyenoord redelijk in de buurt van Ajax, maar ze zijn inmiddels ingehaald door PSV qua financiën en ook AZ lijkt minimaal gelijkwaardig te zijn aan Feyenoord op dat gebied. Als je als club dus Champions League wilt spelen, zul je structureel goed beleid moeten voeren waardoor je inderdaad miljoenenaankopen kunt doen. Dat is toch echt wat anders dan incidenteel een grote uitslag neerzetten tegen een degradatiekandidaat.

15 februari 2021 om 03:49

Precies AFCA. Het is niet zo dat Ajax op oneerlijke wijze meer geld uitgekeerd krijgt. Dat komt ergens vandaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

122 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren