Geïrriteerde Sergio Padt: ‘Niet logisch dat het direct op Twitter verschijnt’

Zondag, 14 februari 2021 om 10:29Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:31

De gemoederen liepen vrijdag hoog op tijdens de training van FC Groningen. Alessio da Cruz verliet boos de training na een incident met doelman Sergio Padt. De sluitpost corrigeerde zijn ploeggenoot na een fout, maar Da Cruz was daar niet van gediend. Volgens trainer Danny Buijs is de lucht tussen de twee kemphanen inmiddels geklaard. Padt vond zelf dat het incident erg opgeblazen werd: “Vroeger gebeurde dit een paar keer in de week.”

Na afloop van het gewonnen duel met PEC Zwolle (1-0) werd de dertigjarige doelman gevraagd naar de aanvaring op de training. Padt reageerde zichtbaar geïrriteerd voor de camera van RTV Noord en had het over 'een incidentje'. Hij verklaarde dat er weinig aan de hand was. “Nu gebeurt het stukken minder, maar tien jaar geleden gebeurde het een paar keer in de week. Er was niet heel veel aan de hand. Ik vind het niet logisch dat er dan direct iets op Twitter verschijnt”, doelde hij op de berichtgeving van de regionale zender. "Ik laat het hierbij."

Vlak voor het einde van de training in aanloop naar de ontmoeting met PEC moesten Da Cruz en Padt moesten door medespelers uit elkaar gehaald worden. Ondanks enkele pogingen van Buijs om de aanvaller op het trainingsveld te houden, liep Da Cruz woedend naar de kleedkamer. Later werd de ruzie wel uitgesproken en zaterdag konden beide spelers rekenen op een basisplek.

“Ze kijken vanuit hun eigen bril naar de situatie. Daardoor blijven ze tegen elkaar ingaan en explodeert het”, verklaarde Buijs. De trainer gaf aan er geen moeite mee te hebben dat de huurling van Parma niet luisterde toen hij hem probeerde terug te roepen. “Het zijn mensen en geen honden. Als ik een hond roep, dan moet hij terugkomen, maar dit zijn mensen met hun emoties en frustraties. Ze moeten terugkomen als ze in staat zijn om goed te trainen. Zijn ze daar niet toe in staat dan is het beter om even naar binnen te gaan en af te koelen. Na de training heb ik met alle twee gezeten en is het uitgesproken en opgelost.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door fcg95)

Maar Da Cruz is ook nog niet de beste van ons team gebleken. Van mij mag Mark Jan aan gaan geven dat hij met andere clubs mag praten. Vind het een matige speler die af en toe wat leuks laat zien maar ook wekelijks opvalt met veel balverlies en gefrustreerde acties zoals het duwen van spelers na een tackle (volgens mij afgelopen maand 2x gezien). Trouwens @VZ bedankt voor extra FC Groningen topics de laatste tijd.

14 februari 2021 om 11:57

Ja ik hoop eigenlijk dat Groningen die koopoptie niet licht. Hangt natuurlijk van de prijs af. Als hij voor like 200k over te nemen is, dan doen, want dat kun je altijd wel weer doorverkopen. Echter als die op een 500k/1 miljoen zit, dan begin ik wel te twijfelen. Anders heeft Groningen 5 van origine linksbuitens onder contract staan (Da Cruz, Joosten, Slor, El Hankouri en Abraham), excl. Gudmundsson, en 1 op rechts met Robben (die helaas al een tijd eruit is). Mag van mij part wel een andere buitenspeler gehaald worden, mits er nog budget is.

14 februari 2021 om 12:06

Hankouri kan ook op rechts, net als Suslov. Ik heb zelf mijn twijfels over Slor. Da Cruz is inderdaad verder prima als selectiespeler maar ik zie hem liever niet in de starting XI. Ik weet verder ook niet wat we nog in de jeugd hebben. Misschien dat we een weggestuurd talent van de top 4 kunnen oppikken. Bedenk nu ook dat we nog El Karbachi hebben vanuit de jeugd.

Prima reactie van Padt. Dit soort dingen zijn vrij normaal, zeker als het twee spelers betreft die hun emoties sneller verliezen. Als het gewoon uitgesproken wordt als iedereen weer kalm is, is er toch niks aan de hand.

14 februari 2021 om 11:48

Precies, dit gebeurt wel vaker. Beetje vergelijkbaar met Memphis en Brenet toen bij Psv. Zand erover en mee door. Ook al las ik wel van een Twentse VZ-gebruiker dat Da Cruz in het verleden best een stoorzender was in de Twente jeugd, dus het kan zo zijn dat hij best wat problemen heeft met autoriteit en kritiek.

Ja, dat is de moderne tijd. Iedereen heeft een camera tot zijn beschikking, filmt het en zet het op het net. Daar moet je maar mee leven als je in the picture staat zoals een profvoetballer. En ja, media en mensen maken graag van een mug een olifant. Maar dat is niet van vandaag of van gisteren, maar zolang de mens al op aarde is.

Wat een top coach in wording toch is die Buijs. Hopelijk groeit hij met het team mee naar de nederlandse top en blijft hij nog vele jaren. Ik zie Groningen volgend jaar al meedoen in de top 4 samen met psv ajax en AZ want er staat daar een super jong team waar nog veel rek in zit. Een aanval met Abraham Larsen en een goede aankoop doet niks onder voor de andere teams. Ook het middenveld met van Kaam Matusiwa en Suslov op 10 is gewoon erg goed. Achterin zie ik er graag nog een rechtsback bijkomen met een goede voorzet. Dan moeten AZ en PSV echt vrezen voor die 2e plek.

14 februari 2021 om 11:53

Nou nou dat gaat hard daar in het noorden. Ik zie Groningen zich echt niet zomaar in de strijd om de top 4 mengen. Dat alleen maar omdat er rek in zit. Dat is wel zo maar die groeien echt niet in 1x door naar zo constant spelen

14 februari 2021 om 11:55

@SWNH please zie hem niet als onze vertegenwoordiging. Nog nooit zo n niet nuchterige Groninger gezien, ik hou van zijn positiviteit maar @Martijnovic je blaast te veel van de Martinitoren.

14 februari 2021 om 11:54

Daar zeg je me wat. Als RKC nou ook Frenkie de Jong terughaalt, een wereldklasse doelman aan de selectie toevoegt en een goalgetter a la Inzaghi haalt, dan is die race om de tweede plek nog niet gelopen hoor.

14 februari 2021 om 12:48

Ik noem alleen een goede rechtsbuiten en rechtsachter. En dat hoeven geeneens topspelers te zijn want die hebben we al.

14 februari 2021 om 13:22

Even Rick Hoogendorp terughalen, legend.

14 februari 2021 om 11:54

@Martijnovic jij bent echt de meest niet nuchtere Groninger (neem aan dat je Groninger bent) die ik in mijn leven heb gezien. Top 4? Mark Jan Fledderus gaf zelf 2 weken geleden toe dat ons budget zelfs in vergelijking met je Vitesse, Utrecht, Heerenveen etc gewoon laag is. Ja we hebben potentie maar het kan zo zijn dat het wordt weggekocht. We kunnen nu misschien op een goede dag winnen van een AZ, Feyenoord, Ajax of PSV maar bijvoorbeeld beide wedstrijden tegen Feyenoord zag je dat op pure kwaliteit ze beter waren. Nee, laten we eerst maar eens van grijze middenmotormuis naar stabiele suptopper gaan.

14 februari 2021 om 12:46

Ik ben zeker groninger stadjer zelfs en ik ben gewoon realist. Groningen hoeft niet perse te verkopen en zal alles uit de pan gaan halen om zo geschikte vervangers te halen. Van kaam matusiwa Gudmondson en Larsen staan op punt om echte toppers te worden. Dus idd nu hebben we te weinig kwaliteit maar volgend seizoen als deze spelers allemaal weer stappen hebben gemaakt is het een heel ander verhaal. We zijn nu al een subtopper (zie ranglijst) eb als we de groep bij elkaar kunnen houdeb dan stomen we zo door gezien de potwntie van de spelers.

14 februari 2021 om 13:00

Maar al die spelers zullen we nooit kunnen houden omdat we niet het geld hebben om ze gigantische salarissen te geven. Azor wou vorig seizoen al weg. Larsen vind Groningen geen leuke plek om te wonen en zal wss binnen 2 jaar weg zijn. Het is belangrijk dat we gewoon een goede doorstroming zijn voor talent. Dit is ook waar Fledderus en Beuvink aan werken met hun nieuwe beleidsplan. Een psv had in 2019 een budget van zo n 80-100 miljoen, terwijl wij volgens mij onder de 20 miljoen zitten. Daar valt niet mee te concurreren.

14 februari 2021 om 13:10

Martijmovic kom op zeg. We hebben een aardige selectie, maar die is echt minder dan de top 5. Zelfs dor een groene bril kijkend maak ik er niet z on positief verhaal van als jij. Matusiwa vertrekt op zeker, want die wil hogerop. Van kaam maakte ook gister weer een aantal fouten op gevaarlijke posities. Oke het is va tijd tot tijd een leuke speler, maar dat hij op het punt staat om een echte topper te worden, ben ik het niet mee eens.

Wat is dat toch met die Padt? Zo één keer in de zoveel tijd komt hij negatief in het nieuws. Dan koopt jij geen kaartje voor de trein, een andere keer maakt hij weer herrie met een medespeler. Sommige spelers hebben dat blijkbaar gewoon aan zich hangen.

14 februari 2021 om 12:56

Mwah, 1 van de belangrijkste spelers wijst een ander op een fout, die accepteert dat niet, wat mij betreft ligt de fout dan niet bij Padt.

14 februari 2021 om 14:25

Haha hoe simpel kun je denken. Gezien het feit dat Padt regelmatig negatief in het nieuws komt zal hij dit op een vervelende manier hebben gedaan. Dat pikte ik ook niet, belangrijke speler of niet. Pannenkoek

14 februari 2021 om 15:11

@ikbengoed regelmatig? Wanneer dan? Ik kan me alleen zo dat treinincident bedenken en dit was november 2018, dus 2,5 jaar geleden. Verder is dit toch niks bijzonders? Iedereen die een beetje competitive kan dit wel eens hebben onder vrienden. Als je bijvoorbeeld voetbalt of online speelt met vrienden heb je ook wel eens dat even een irritatiemoment hebt als het niet loopt. Hoort er allemaal bij.

14 februari 2021 om 15:19

Andere kant op, Hoe simpel kan je denken. Padt komt regelmatig negatief in het nieuws, dus zal het wel aan hem liggen.

In realiteit, de negatieve tendens rond Padt is zwaar overdreven.

Hij was vroeger (rond 2015) te zwaar, hield van stappen etc. Tegenwoordig (ook voor Corona) is hij gewoon afgetraind en fit.

Daarnaast is het enige echte het treinincident geweest. Daarvoor heeft hij zijn (civiele) straf gehad, is hij zijn plaats bij Oranje kwijt geraakt en de aanvoerdersband bij Groningen.

14 februari 2021 om 15:37

Precies @FCG95, heeft hem ook dit negatieve imago opgeverd. Voor ons is hij een held op het veld. Heeft zich altijd goed ingezet en kon verschillende keren vertrekken naar een betere club.

Niet provocerend bedoeld he, maar zijn er meer mensen die zich bij het zien of horen al itriteren aan Padt? Hij zal er niets aan kunnen doen, maar heeft een bepaalde uitstraling die irriteerd gewoon On topic: hij heeft hier wel gelijk, walgelijk dat alles direct op social media gezet word tegenwoordig.

14 februari 2021 om 15:13

@Sc12 ik vind het best bijzonder omdat hij voor mij als Groninger over het algemeen niet heel bijzonder over komt. Ik kan me alleen dat treinincident bedenken wat lang en breed door de media is uitgeschreven.

14 februari 2021 om 15:30

Achja, het is een "dikke Padt", hij heeft een conducteur mishandeld, hij heeft het tijdrektalent van Onana. Drie dingen waardoor je kansloos bent.

14 februari 2021 om 15:39

Misschien is het stiekem die frustratie van al die ballen die hij er uit hield. Was utrecht paar jaar geleden waar we weg werden gespeelt maar met volgens mij 2-0 wonnen en Ter Hag er toen bij zat van ja, we deden alles goed maar die Padt he... niet normaal. Prachtig. Gaan we missen straks.

14 februari 2021 om 16:14

Sc12 Waarop precies? Padt is (voor Groningen begrippen) een geweldige keeper. Ik noem even de drie punten waarom mensen zoals jij wat tegen Padt hebben.

14 februari 2021 om 18:29

Je komt nogal gefrustreerd over met een klein sneertje richting onana. En dan zijn gewicht, wedden dat ie nog altijd afgetrainder dan jou is ?

14 februari 2021 om 18:40

Dat gewicht dingetje had hij tussen haakjes gezet he, onder het mom van zo werd hij door veel niet Groningen fans genoemt (voor ons maakte het geen zak uit). Daarnaast is Onana inderdaad gewoon goed in tijdrekken, Padt is er ook goed in. Zoveel verkeerds zegt hij toch niet?

14 februari 2021 om 20:07

Precies wat La~decima zegt, ik noem de dingen waardoor anderen een hekel kunnen hebben aan Padt. Padt is al jaren niet meer dik (vrij afgetraind, kan je zien op z'n instagram), en dat tijdrekken kunnen Onana en Padt beter dan de meeste in de eredivisie. Ik noemde Onana omdat jou als Ajax supporter bekend voor moet komen

Wat mij opvalt bij Da Cruz, is dat hij helemaal geen speelvreugde uitstraalt. Hij loopt er een beetje zielloos bij in de wedstrijden.

In dit geval vind ik het logisch dat een verslaggever, die op de training is, en geacht wordt om verslag te doen van het wel en wee rondom FC Groningen, dit naar buiten brengt. Daarbij werd er ook bij gezegd dat het incident tussen Padt en Da Cruz vrij snel uitgesproken is door de betrokkenen.Padt heeft een beetje haat- liefde verhouding met RTV Noord nav het beruchte treinincident en de berichtgeving van de omroep. In dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder281
M. El HankouriAanvaller283
J. LarsenAanvaller259
S. PadtKeeper290
T. SuslovAanvaller242
W. DammersVerdediger251
D. DankerluiVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

20 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren