‘Ryan heeft bij Ajax heel lang rondgelopen als een verwend jochie’

Zaterdag, 13 februari 2021 om 14:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:42

Met twee in de Eredivisie voetballende zoons staat bij de familie Gravenberch de televisie bijna non-stop afgestemd op ESPN. Ryan Gravenberch senior begeleidt zijn zoons Danzell en Ryan en ziet van dichtbij hoe met name laatstgenoemde aan een ongekende opmars bezig is. De jongste telg van de familie weet momenteel alle schijnwerpers op zich gericht bij Ajax, nadat hij zich dit seizoen onmisbaar maakte in het elftal van Erik ten Hag. Als klap op de vuurpijl volgde in november ook nog het eerste belletje van bondscoach Frank de Boer. “Een middenveld met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum? Goede voetballers kunnen altijd goed met elkaar spelen.”

Door Mart Oude Nijeweeme

Dat de carrière van Ryan Gravenberch het afgelopen jaar in een stroomversnelling is geraakt, is nogal een understatement. De slungelige middenvelder is andermaal het bewijs dat opleiden loont. Na Donny van de Beek en Matthijs de Ligt is Gravenberch het gezicht van de volgende generatie Amsterdamse groeibriljanten bij Ajax. Op jonge leeftijd had hij de clubs al voor het uitkiezen. Paris Saint-Germain, Manchester United, allemaal wilden ze de tiener hebben. Maar Gravenberch koos voor een langer verblijf bij Ajax, en daar waren ze in Amsterdam maar wat blij mee. “Ryan is een rustige jongen, die breng je niet zomaar van de wijs. Zoals hij op televisie is, zo is hij. Hij laat het op zich afkomen en doet zich, ondanks alle aandacht en complimenten, niet anders voor dan toen hij veertien of vijftien was”, vertelt Gravenberch senior.

Het artikel gaat verder onder de video
Gravenbergh: 'Nu ben ik meer een mannetje' | Ready for 2021
Meer videos

De Gravenberch die op televisie te zien is hult zich doorgaans met een brede grijns voor de camera. Is iemand die zichtbaar plezier heeft in de dingen die hij doet, al is dat lang niet altijd het geval geweest. De aanloop bij de A-selectie verliep moeizaam voor Gravenberch. Hij werd door Ten Hag bij de ploeg gehaald in een fase waarin Ajax niet zijn beste periode kende. “Hij hing er een beetje bij”, weet vader Gravenberch zich te herinneren. “Het is ook logisch dat je als jonge jongen niet gelijk de lijnen uitzet als je in het eerste elftal van Ajax komt. Hij was in zijn eerste jaar niet betrouwbaar genoeg. Hij leed veel balverlies op eigen helft en was niet solide genoeg in het opeisen van de bal. Ik zei dan vaak dat hij spaghettibenen had.”

Ryan Gravenberch had moeite in zijn eerste maanden bij de A-selectie en kreeg veel kritiek over zich heen.

Bovendien kwam Gravenberch in een blok voor de verdediging te staan. Een positie waar hij niet gewend was te spelen, aangezien hij in de jeugdopleiding voornamelijk als linker aanvallende middenvelder fungeerde. “Hij stond op een positie waar hij nooit gespeeld had. Het team draaide niet en hij was net zeventien geworden. Hij voelde zich daar helemaal niet lekker bij. Daar heeft hij het heel moeilijk mee gehad. Als jonge speler wil je onbevangen spelen, maar als hij het veld op liep, zat zijn hoofd vaak nog vol van de bespreking. Dat uitte zich in zijn spel.” Het leidde tevens tot kritiek, van zowel de kenners als de supporters. “Ik heb absoluut geen moeite met kritiek, maar mensen kennen vaak de achtergrond niet. Als je je hele leven vanuit een aanvallende gedachte hebt gespeeld, is het logisch dat het tijd nodig heeft om dat om te zetten.”

Dat Gravenberch zich in die periode niet op zijn gemak voelde, merkte ook zijn vader. “Als ouders kennen we hem beter dan wie dan ook. Als hij een foute pass geeft, merken we aan zijn houding dat hij daarmee zit. Hij moet door, leren afscheid te nemen van momenten die niet goed gaan. ‘Kijk naar wedstrijden op televisie’, zeg ik dan. ‘Dan zie je dat iedereen fouten maakt.’” Gravenberch senior typeert zijn zoon als de meest zelfkritische persoon die hij kent. “Ryan heeft in de voorbereiding heel veel geïnvesteerd in zichzelf. Hij is het afgelopen halfjaar veel volwassener geworden. Dat is ook logisch, want hij heeft nu meer status binnen het elftal. Er wordt meer van hem verwacht. Dan kun je niet dat jochie uit de jeugd blijven. Hij heeft meer verantwoordelijkheden en die neemt hij op zich.”

En toch ziet Gravenberch geen zoon die snel om hulp vraagt. “Dat komt doordat hij niet ziet dat hij het nodig heeft”, meent Gravenberch. “Dat heeft te maken met zijn leeftijd. Jongeren zien bepaalde zaken minder snel dan volwassenen. Toen mijn ouders vroeger zeiden dat ik iets anders moest doen, dacht ik ook: wat zeik je nou. Wij proberen veel met hem te praten. Als hij ergens mee zit, hebben we het daar over, maar van zichzelf is hij totaal geen prater. Wij zien het als een belangrijke taak om complexe zaken voor hem in stukken te breken.” Gravenberch is zich ervan bewust dat de ontwikkeling met vallen en opstaan gaat. “Op dit moment gaat het als een komeet omhoog, maar we hebben te maken met zwaartekracht, dus hij zal ook wel eens een keer neervallen. Dat hoort erbij. Ik denk niet dat hij ineens heel zwak gaat spelen, maar hij is bijvoorbeeld de laatste weken minder dominant aanwezig. Dat gaat met ups en downs.”

Tijdens de eerste speelronde in de Eredivisie stonden de broers Danzell en Ryan Gravenberch tegenover elkaar op het Kasteel. Ryan stapte als winnaar van het veld: 0-1.

De persoonlijke begeleiding van zijn zoons gebeurt voornamelijk op de achtergrond. Danzell, die eveneens uit de jeugdopleiding van Ajax komt, maakt dit seizoen zijn minuten als invaller namens Sparta Rotterdam. De vader des huizes heeft de schijnwerpers liever niet op zich gericht, maar weet ook dat er veel over de familie Gravenberch wordt gesproken met twee zoons die in Nederland op het hoogste niveau acteren. De familie Gravenberch schreeuwt het maar zelden van de daken en probeert zoveel mogelijk met beide benen op de grond te blijven staan, al is dat in het geval van Ryan junior soms best lastig. “Ik geef het je maar te doen voor een jongen van achttien jaar, met alle zaken die op hem afkomen. Wij zijn geen grootpraters. Houden er niet van om te roepen dat we geweldig zijn. Alles in het leven is betrekkelijk. Als Ryan morgen bijvoorbeeld een kruisbandblessure krijgt, kan alles zo voorbij zijn.”

Gravenberch mag zijn handen dichtknijpen dat een dergelijke blessure hem tot op heden bespaard is gebleven. Mede daardoor heeft hij de afgelopen jaren enorme stappen kunnen maken. Hij werd uitgeroepen tot talent van het jaar bij Ajax, ging de boeken in als jongste Ajax-debutant ooit en deelde als tiener de lakens uit op Anfield in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (1-0 verlies). Gravenberch heeft dit seizoen de rol van Frenkie de Jong op zich genomen bij Ajax. “Hij ziet zichzelf niet als de nieuwe Frenkie”, plaatst vader Gravenberch meteen de kanttekening. “Doordat Frenkie vertrok, was er eigenlijk een nieuwe Frenkie nodig. Hij kwam daar het dichtst bij in de buurt. Hij heeft heel lang rondgelopen als een verwend jochie - zo zijn best wat spelers in de jeugdopleiding bij Ajax - maar uiteindelijk heeft hij de handschoen opgepakt en dat heeft geleid tot de ontwikkeling die hij nu doormaakt.”

Het is zelfs niet ondenkbaar dat Gravenberch en De Jong komende zomer allebei op het middenveld van Oranje te bewonderen zijn tijdens het EK. Het goede spel van Gravenberch was voor bondscoach Frank de Boer reden genoeg om hem in november voor de eerste keer bij de selectie van het Nederlands elftal te halen. De Ajacied verving Tonny Vilhena, die even daarvoor het Oranje-kamp had verlaten na een positieve coronatest. Het telefoontje kwam zo onverwachts dat de jonge Gravenberch in eerste instantie het telefoontje van De Boer niet opnam. Het nummer kwam hem niet bekend voor. Ook zijn ouders hadden geen moment rekening gehouden met een belletje van de bondscoach. “Alles gebeurt bij hem in een stroomversnelling. Zonder dat we het door hebben, staat het soms voor de deur. Toen hij zestien was, kwam hij bij Oranje Onder-19, vier wedstrijden later zat hij bij Jong Oranje en nu al bij het grote Oranje. Die laatste hadden we al helemáál niet zien aankomen.”

In november vorig jaar meldde Ryan Gravenberch zich voor de eerste keer in Zeist voor het Nederlands elftal.

Uiteindelijk zou Gravenberch niet in actie komen tegen Polen en Bosnië-Herzegovina. Desondanks is het eerste signaal afgegeven, weet ook vader Gravenberch. “Hij beseft nu dat hij geselecteerd kan worden. Het Nederlands elftal zit zeker vóór in zijn hoofd, niet in zijn achterhoofd of grote teen.” Zonder al te veel op de zaken vooruit te lopen, durft Gravenberch senior voorzichtig te dromen van een Europees kampioenschap voor zijn zoon. “Ik denk dat hij het aankan om op den duur een vaste waarde te worden binnen Oranje. Als ik kijk welke wedstrijden hij gespeeld heeft. In de Champions League heeft hij zich vrij comfortabel staande gehouden en ook tegen PSV, Feyenoord en AZ heeft hij zich nadrukkelijk laten zien.”

Welke rol zijn zoon eventueel in Oranje moet krijgen, durft Gravenberch niet te voorspellen. “Ik weet niet of hij concurrenten heeft. Spelers als Marten de Roon, Donny van de Beek en Davy Klaassen zijn ervaren jongens, die speel je er niet zomaar uit. Kom op, hij is achttien jaar. Hij moet de rol aannemen die hij toebedeeld krijgt. Als hij bijvoorbeeld rechtsback moet spelen, moet hij dat doen. Het is een eer om geselecteerd te worden. Als je kijkt naar de beschikbaarheid van de middenvelders en ziet wat Ryan gepresteerd heeft, vind ik dat hij een kans verdient. Een middenveld met Frenkie en Wijnaldum? Goede voetballers kunnen altijd goed met elkaar spelen. Daar zou hij zeker voor tekenen.”


Poll

Denk jij dat Ryan Gravenberch een basisplaats heeft op het komende EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door derfrankfurter)

Ryan is ook niet de nieuwe Frenkie. Twee totaal verschillende spelers. Ryan doet het fantastisch maar Frenkie is absolute wereldtop. Frenkie heeft zulke unieke kwaliteiten waardoor hij tot de absolute top van de wereld behoort. Absoluut de beste nummer 6 ter wereld. En op 8 behoort hij ook tot de allerbesten.

12 februari 2021 om 00:21

Toch denk ik dat Ryan ook wereldtop kan worden. Hij is nog een stuk jonger dan Frenkie. Ze kunnen oog prima samen op het middenveld dus dat wordt over een paar jaar wel lekker genieten bij Oranje!

12 februari 2021 om 00:37

Dat ben ik helemaal met je eens. Wijnaldum, Frenkie en Gravenberch is natuurlijk een middenveld om van te smullen. Daar hoef je niet een paar jaar op te wachten hoor. Dat is nu al misschien het beste middenveld in Europa. Wijnaldum, Frenkie en Klaassen is overigens ook heel goed. Maar als liefhebber kies ik toch het middenveld met Gravenberch. Overigens vond ik Ihatarren eindelijk weer heel goed spelen in de wedstrijd tegen Ajax. Een middenveld met hem naast Frenkie en Wijnaldum zou ook niet misstaan. Elke line up is gewoon genieten zonder Marten de Roon (die het ook fantastisch heeft gedaan in Oranje) of Propper (ook goed in Oranje) tekort te willen doen.

12 februari 2021 om 08:37

Een middenveld met frenkie, gini en ihattaren gaat nooit werken vrees ik. Daar hoort een gravenberg bij IPV mo

12 februari 2021 om 12:34

Mo is te statisch.. Zet hem maar hangend op linksbuiten ofzo

12 februari 2021 om 12:45

Voorin wordt langzaam ook wel moordende concurrentie met Malen als imo echt onze beste 9 in tijden, Depay en Bergwijn. En ook ja Weghorst/de Jong ... Mo moet z'n talent waar gaan maken om te gaan spelen in oranje... Middenveld is vol met wereldtop, dat wordt geen basis voor hem

12 februari 2021 om 00:23

Toen De Jong 18 was kwam hij geloof ik net bij Jong Ajax kijken.

12 februari 2021 om 07:39

Sterker nog, hij speelde toen nog bij Willem II..

12 februari 2021 om 10:36

Het is natuurlijk ook altijd lastig te vergelijken. Gravenberch maakt nu grote stappen, echter maakte Frenkie echt grote stappen rond zijn 20e en was binnen no-time een onmisbare schakel bij Ajax. Wie weet maakt Gravenberch juist rond die leeftijd wel minder grote stappen.

12 februari 2021 om 12:39

Dat zegt helemaal niks. De jong was in de jeugd ook echt een bijzondere speler om te zien. Ik kan me nog een jeugd ek of wk herinneren waar hij niet eens basisspeler was omdat hij van de beek en nouri van ajax voor zich had. Hij viel en en begon met die frenkie draaibewegingen op zijn eigen helft en speelde een man met gemak uit om vervolgens in te dribbelen en een goede pass te geven.. Typical Frenkie! 9 van de 10 keer als ik een gevoel heb van hey wie is deze voetballer blijkt de speler een ongelooflijk potentieel te hebben. Dit gevoel had ik instant toen ik Frenkie en nouri zag. Dit gevoel had ik ook bij Gravenberch en Noa lang in de jeugd.

12 februari 2021 om 17:26

@tilburg013.. Sterker nog, hij speelde daar niet eens. Koos Streppel nou voor Braber ipv Frenkie? Toch mooi als die jongen later kleinkinderen verteld over zijn carrière "opa hield Frenkie de Jong uit de basis"

13 februari 2021 om 11:29

Toch knap dat je dit uit het artikel haalt. Lekker focussen op een detail waar je het niet mee eens bent en vervolgens het verhaal over dat detail laten gaan. Ergerlijker is, dat dat detail niet eens klopt, want Gravenberch sr. zegt : â€å“hij ziet zichzelf niet als de nieuwe Frenkieã¢â‚¬â Vervolgens zegt hij: â€å“doordat Frenkie vertrok, was er eigenlijk een nieuwe Frenkie nodig. Hij kwam daar het dichtst bij in de buurt.ã¢â‚¬â Wat hier staat is dat er een positie op het middenveld vacant was. Ryan heeft dat gat opgevuld, omdat hij uit de Ajaxselectie het dichts in de buurt kwam. Er staat dus niet dat Ryan net zo goed is of net zo goed gaat worden ofg hetzelfde type is. Niemand, behalve jij, haalt uit de woorden van Gravenberch sr. dat Ryan de nieuwe Frenkie is. Dit heeft echt met jouw gebrek aan leesvaardigheid te maken, vrees ik. Wat ik uit dit artikel haal, is dat Gravenberch sr. een evenwichtige, wijze man is, die zijn zonen als evenwichtige personen in het leven zet. Ryan is wat dat betreft een echte geluksvogel, want zonder pa Gravenberch had Raiola de kans gekregen om Ryan naar Engeland of Italie te brengen, want Ryan's ontwikkeling een enorme klap had gegeven.

Deze man komt over als een intelligente down to earth kerel. Nu snap ik ook (naast het talent en de arbeid van Ryan Jr zelf natuurlijk) de stappen die hij maakt. Goede nuchtere mensen om hem heen. Het klopt dat hij en Frenkie andere voetballers zijn. Beide roepen bij mij als supporter wel hetzelfde gevoel op. Puur genieten. Dat net wat extra's kunnen bieden en van die kleine momenten vol schoonheid. Bij Ryan Jr vind ik bijvoorbeeld prachtig hoe hij met die lange benen de bal aan een touwtje kan hebben. Dat sierlijke draaien en slalommen om de tegenstanders heen. Dat snelle draaien. Prachtig. Verdedigend heeft hij stappen gemaakt maar kan hij nog verder stappen maken. Ook qua concentratie kan hij stappen maken. Soms droomt hij teveel. Maar goed soms vergeet je dat deze jongen nog maar 18 jaar is. Als blessures hem bespaart blijven en hij blijft luisteren naar zijn omgeving wordt dit een hele grote voetballer. Meer talent dan Frenkie. Maar goed Frenkie heeft een goede mentaliteit en een grote leerbaarheid. Hopen dat Ryan Jr dat ook verder ontwikkelt. Leuk interview in ieder geval. Mooie woorden van deze vader.

12 februari 2021 om 12:46

Wat een mooie reactie

12 februari 2021 om 13:42

Inderdaad, deed mij ook deugd om te lezen.

13 februari 2021 om 11:45

Ik ben het helemaal eens met het eerste stuk van je betoog, maar niet met het laatste. De twee talenten zijn heel lastig te vergelijken. Met name omdat Ryan fysiek veel verder is dan Frenkie op die leeftijd. Door zijn mindere fysiek is Frenkie veel later ontdekt (door de top) en speelde hij ook langer bij Jong Ajax dan Ryan. Overigens had dat ook te maken met de concurrentie op het middenveld; toen Frenkie 18 was speelde Bosz met Klaassen, Ziyech en Schone en was er geen positie vacant. EtH heeft het middenveld tijdens de coronabreak uitgebreid geanalyseeerd en was niet tevreden over Martinez en heeft Ryan daarom de kans gegeven. Ik denk dat Frenkie uiteindelijk meer puur talent en inzicht heeft; ga maar na, Frenkie is met een minder impossant lijf minder makkelijk van de bal te krijgen en heeft een hoger passingspercentage. Maar goed, het zijn twee unieke en verschillende spelers, dus ik zie in de nabije toekomst ze liever samen op het veld bij bv Oranje dan in plaats van elkaar.

13 februari 2021 om 12:01

@doncoxxx, toen Frenkie 18 was zat Ziyech nog bij Twente en Bosz nog geen trainer van Ajax maar Frank de Boer.

13 februari 2021 om 15:16

Ik ben juist heel erg blij dat Gravenberch en De Jong twee verschillende types. In theorie zouden ze elkaar dan heel erg mooi aan kunnen vullen op het middenveld bij het Nederlands elftal. Ik hoop echt dat Gravenberch ook net zulke stappen kan gaan zetten als De Jong. Ik mag dan geen Ajax fan zijn, maar voor het Nederlands voetbal is het echt mooi als we straks twee buitengewone toppers op een middenveld hebben. Alleen om Gravenberch en natuurlijk ook Haller kijk ik wel graag naar de wedstrijden van Ajax op dit moment.

De ontwikkeling van Gravenberch zou er weleens voor kunnen zorgen dat het EK gespeeld gaat worden in 4-4-2 opstelling. Een middenveld De Jong-Wijnaldum-Gravenberch is natuurlijk waanzinnig goed maar imo mist er dan verdedigend wat balans. De Roon zou daarvoor kunnen zorgen.
Zo valt het uitstellen van het EK voor Oranje best wel positief uit: Doorbraak Gravenberch, Malen weer fit, Depay sterker terug dan ooit en Frenkie sleutelspeler bij Barcelona. Nu Van Dijk nog op tijd fit en dan kan wat mij betreft het EK beginnen.

Cillesen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Wijndal
De Roon
Wijnaldum
F. de Jong
Gravenberch
Malen
Memphis
12 februari 2021 om 09:31

4-4-2 zou kunnen. Met Weghorst en dan Depay als tweede spits die er om heen zwerft. Middenveld met Frenkie en Gravenberch.

12 februari 2021 om 10:32

Dat van dijk het EK haalt is toch al uitgesloten?

Ik denk dan Gravenberch uiteindelijk beter gaat worden dan Frenkie de Jong. Zulke middenvelders die en aanvallend en goed kunnen verdedigen zie je niet veel meer. Kijk naar de premier League van vroeger. Daar liepen mensen als Keane en Viera en die konden werkelijk alles. En hopelijk zal Gravenberch een klein beetje op hun lijken. Het is een uitstervend iets tegenwoordig dat middenvelders alles beheersen.

12 februari 2021 om 09:30

Frenkie kan ook beide. Als hij bij zijn niveau in de buurt komt heeft Nederland 2 gruwelijke middenvelders. Als Ihataren zich doorontwikkelt hebben we echt een bizar goed middenveld..

12 februari 2021 om 09:33

Ja Frenkie heeft alleen een mindere trap dan Gravenberch. Je mist alleen nog een echte wereldspits (Depay is goed maar niet een killer spits) en rechts back.

Klinkt oneerbiedig, maar Frenkie kan prima in de Klaassen rol spelen bij Oranje. Dan kun je een middenveld vormen met 3 gigantisch dynamische spelers. Achterin staat het natuurlijk vele malen beter bij Oranje dan bij Ajax dus het argument om een meer verdedigend ingestelde speler op het middenveld te hebben, vind ik niet gelden. Mits iedereen fit zie ik het wel zitten om met Frenkie (6), Ryan (8) en Gini (10) te spelen. We moeten namelijk niet vergeten dat Wijnaldum nooit verzaakt en ook als 10 een grote verdedigende bijdrage kan leveren.

12 februari 2021 om 14:30

Helemaal mee eens ook hoop dat we eens met 3 centraal achterin gaan spelen dan kunnen die middenvelders nog meer vooruit denken namelijk (De ligt - Van Dijk - de Vrij), helaas voor het komende toernooi gaat van Dijk dat niet halen maar Ake kan ook prima. Het allermooiste daarvan is namelijk dat je de backs wat hoger kunt zetten, ik denk dat je bv. Daley Blind volledig in zijn kracht zou zetten in 3-5-2 op de LB positie, die kan meedoen in het positie spel van het middenveld en zowel op het middenveld als centraal achterin een plek opvangen van een inschuivende verdediger (vooral de Ligt) of middenvelder. Kijk maar naar het WK onder van Gaal (bv. de pass op van Persie), Sinkgraven moet je dan ook niet uitsluiten als optie. Onze rechtsbacks zijn ook beter in een aanvallende rol (hateboer, Dumfries) en ik denk dat Promes daar ook nog een interessante optie kan zijn als je een aanvallend e variant wilt spelen. Komt nog bij dat ik Depay het meest gevaarlijk vind in een zwervende rol om bv. Luuk de Jong heen. Helemaal met zeer goede diepgaande middenvelder als Gini maar ook Klaassen of van de Beek zijn hier heel goed in mocht je nog meer dreiging naar voren willen.

We zijn er als Nederland maar rijk mee. Goede middenvelders en verdedigers. Nu nog een topkeeper en een spits. Dan tellen we weer mee.

Mooie vent, Gravenberch, altijd een lach op zijn gezicht met die interviews. Hij maakt grote stappen dit seizoen, ben benieuwd hoe goed hij gaat worden, maar denk zeker dat hij de Europese top kan halen.

Vond hem bij Touzani in het programma al erg sympathiek overkomen, leuke gozer en zo te lezen een goede familie achter zich. Jammer dat het een Ajacied is

Mentaliteit is t belangrijkste. Niet in paniek raken, rustig doorgaan. Top worden bij Ajax, dan verder kijken. Zit wel goed.
Vilenha is ie wel voorbij, dat is wel klaar.
Zelfs vdBeek moet zich zorgen maken. Enige die meer credits hebben zijn Frenkie en Gini.
Dat is, als hij t kan vasthouden en mn in EL wat verschil kan maken. Laatste zal lastig worden.

De hypetrein draait weer op volle toeren. Natuurlijk is Gravenberch een groot talent, maar die jongen is pas 18 jaar. Laten we nou eerst maar eens afwachten hoe hij zich gaat ontwikkelen. Je zou 'm best bij Oranje kunnen halen, maar als ik lees dat je nu ineens de formatie moet gaan aanpassen om die jongen een basisplaats te geven, moet ik wel even lachen. Zelfs een 18-jarige Messi of Ronaldo werden niet zo belangrijk gemaakt. Die jongen ontwikkelt zich goed en verdient wel een uitnodiging voor Oranje, maar laten we nou niet op de zaken vooruit lopen. Straks heb je weer een gevalletje Bazoer. Ik denk het niet aangezien Gravenberch toch een stuk realistischer overkomt dan Bazoer op die leeftijd, maar jonge talenten zijn erg onvoorspelbaar.

13 februari 2021 om 15:02

Speelde Bazoer ook zo souverein in de champignons League? Kan hoor weet het niet meer. Maar Ryan blijft zich maar doorontwikkelen. Ongelooflijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

17 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 9 1 2 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Jan van Halst oppert verrassende oplossing voor dilemma Berghuis/Klaassen

Erik ten Hag staat voor een lastige keuze over de invulling van de nummer 10-positie van Ajax tegen Borussia Dortmund. De trainer heeft dinsdag weer de beschikking over Antony, die waarschijnlijk...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren