Persona non-grata haalt uit naar Arteta: ‘Ik ben beoordeeld op 2,5 wedstrijd’

Dinsdag, 9 februari 2021 om 18:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:28

William Saliba wijt zijn tot nu toe teleurstellende periode als speler van Arsenal vooral aan een gebrek aan kansen van manager Mikel Arteta. De negentienjarige verdediger, die in januari werd verhuurd aan OGC Nice, haalt tegenover RMC Sport uit naar de Spaanse coach.

Arsenal betaalde in 2019 dertig miljoen euro aan AS Saint-Étienne voor Saliba, om hem het eerste seizoen terug te verhuren aan dezelfde Franse club. Afgelopen zomer wilde de centrumverdediger bij Arsenal voor zijn kans vechten, maar een succes werd dat niet. Toen the Gunners besloten om Saliba aan te trekken was Unai Emery nog de manager van de club, maar die werd eind 2019 ontslagen en vervangen door Arteta. Laatstgenoemde zag het volgens Saliba totaal niet in hem zitten.

"De trainerswissel veranderde ook voor mij veel. Hij heeft me beoordeeld op tweeënhalve wedstrijd", zegt Saliba. "Ik zou graag meer wedstrijden hebben gespeeld, maar volgens hem was ik er niet klaar voor." De Frans jeugdinternational zat in de eerste seizoenshelft in slechts twee officiële wedstrijden van Arsenal op de bank en speelde zijn duels bij de Onder-23. Tot zijn debuut in de hoofdmacht kwam het nog niet. "Ik wachtte tot ik een kans van Arteta kreeg, maar soms gaat het zo in het voetbal."

Saliba heeft zich bij Nice direct in de basis geknokt en miste in de afgelopen zeven wedstrijden van de Franse nummer dertien geen enkele minuut. Arteta heeft al aangekondigd dat de mandekker in principe een nieuwe kans krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ik weet dat het soms moeilijk uit te leggen is of te begrijpen na het geld dat de club heeft uitgegeven om hem binnen te halen, maar er zijn veel dingen met hem gebeurd, hij is een langetermijnspeler voor ons en we moeten hem ook beschermen", zei Arteta eerder. "Hij keert in de voorbereiding terug. Hopelijk komt hij terug met meer ervaring en ontwikkelt hij zich goed, daarom hebben we de beslissing genomen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Terecht dat hij boos is. En ondertussen mag Arteta lekker blijven schutteren met spelers als David Luiz.

Ik ben het eens dat saliba meer kansen moet krijgen. Echter is het toch niet heel gek dat arteta denkt dat saliba er nog niet klaar voor is na een zware tijd voor die jongen en nog een verhuizing erbij. Maar nog steeds moest hij de kans krijgen boven mustafi en luiz dat lijkt mij duidelijk. Hopelijk gaat hij volgend seizoen samen met gabriel een duo vormen.

Toch niet echt een lekker interview als je nog gewoon terug moet naar de club en diezelfde trainer daar hoogstwaarschijnlijk nog zal zitten. Anderzijds heeft hij wel gewoon gelijk. Als je ziet hoe Fofana het doet dan is het niet te begrijpen dat Saliba geen enkele kans gekregen heeft.

9 februari 2021 om 19:02

Tja, anderzijds zegt hij niet heel veel "schokkends". Hij geeft gewoon open en eerlijk aan hoe het afgelopen half jaar voor hem was. En daarin heeft hij inderdaad gewoon gelijk. Ik vind persoonlijk dat tegenwoordig alles via de media gaat een beetje triest.. maar dat hoort er schijnbaar bij in de huidige wereld. En op zich denk ik dat Saliba dit intern ook wel allang heeft aangegeven. Dus tja.. Vooral gewoon staaltje mismanagement vanuit Arsenal.

9 februari 2021 om 19:47

Ja wereldschokkend is het niet, maar het is toch een beetje vreemd.

Inderdaad vrij raar dat hij geen enkele kans heeft gehad. Ik heb nog niemand op VZ gezien die Arteta hier in steunt. Goed voor alle partijen dat hij even minuten kan maken in Frankrijk en volgend jaar krijgt hij wellicht wel de kans.

Beoordeeld op basis van 2,5 wedstrijden? Was hij niet op de training dan? Misschien moet iemand tegen Saliba vertellen dat je op de training moet laten zien dat je er klaar voor bent? Kop omlaag en trainen, niet in de media mekkeren

9 februari 2021 om 20:49

In essentie ben ik het met je eens Schop. Maar wanneer heeft een coach dan ongelijk? Saliba mekkert hier misschien, maar in dat halfjaar heeft hij zich wel degelijk koest gehouden. Daar komt bij dat de concurrentie het niet geweldig deed he... Arteta had alle reden om veranderig toe te passen. Holding was zwak toen, Luiz was slecht. Dan kun je altijd wel zeggen "dat hij het op de training moet laten zien", maar wie zegt dat hij dat niet deed dan? Het is op dit punt simpelweg Arteta's woord tegen dat van Saliba.. En daarin heeft Saliba niet bepaald de kans gekregen om Arteta's ongelijk te bewijzen. Dat is het probleem. In die 2,5 wedstrijd voorbereiding was Saliba namelijk helemaal niet slecht.

10 februari 2021 om 08:42

Dat weten we niet, maar ik zou tenminste nooit zeggen dat een coach je heeft beoordeeld op basis van 2,5 wedstrijden. Ik zou het over inzet en die kans afdwingen hebben en met first in - last out argumenten komen van trainingen. Als je ergens binnen komt en je geeft het na 6 maanden op op deze manier, vind ik dat je de wind van voren mag krijgen en niet van achteren. Dat zou ik doen in zo'n situatie.

Nu oordelen we op basis van wat Saliba zegt, dat is dan voorbarig toch? Als trainingen (het belangrijkste) niet meegenomen kunnen worden?

10 februari 2021 om 09:08

Tja, maar jij bent dan ook al wat ouder dan 19 Schop... Ik weet dat jij heel erg van harde werkers houdt en dat snap ik, ik ben het er ook mee eens. Maar wat jij doet is toch net zo voorbarig als waarvan je zegt dat 'wij' dat doen? Jij geeft kritiek op Saliba, op basis van een statement en kunt daarbij zelf ook niet de trainingen in beschouwing nemen. Dan ben jij toch ook voorbarig bezig ?

En er zijn wat betreft Saliba wel wat verzachtende omstandigheden, waardoor ik het wel een beetje harsh vind dat jij over 'opgeven' spreekt. Als er niet zo amateuristisch werd gehandeld tijdens de zomerse transferperiode, waarbij men te laat was me de papieren indienen, had Saliba het hele seizoen in de Ligue 1 gespeeld.. Zijn moeder is namelijk overleden en hij wou, in samenspraak met Arsenal, daarom dicht bij familie zijn. Een verhuur ging door klungelige fouten niet door.

Daar moest hij dus mee dealen, plus de overstap naar een nieuw land zonder familie, plus dan 0 speeltijd. Dan vind ik 'de wind van voren krijgen' niet bepaald gepast. En wij kunnen inderdaad niet de trainingen mee nemen. Maar kunnen wij dan nooit een oordeel vellen?

Daarbuiten vind ik wat Saliba hier doet ook gewoon niet slim hoor, begrijp mij niet verkeerd. Ik houd er totaal niet van dat spelers dingen in de media gaan roepen etc. Maar het is wel iets wat bij deze tijd hoort, helaas.. En hij is daarin niet een uitzondering. Het is tegenwoordig eerder een uitzondering als je het niet doet..

9 februari 2021 om 21:19

Zoals Jackie al aangeeft heeft een coach dan dus altijd gelijk volgens jou? In de voorbije 24 maanden hebben we Saliba bij 2 verschillende clubs aan het werk gezien: SE en Nice. Bij beide haalt hij imo een hoger niveau dan ik een Arsenal verdediger in lange tijd heb zien halen. Ik vind dit onbegrijpelijk

9 februari 2021 om 22:12

Je kan ook overdrijven. Zelfs met clowns als Luiz in de verdediging staat Arsenal op de derde plek in de PL met minste tegendoelpunten. Alleen City en Spurs hebben er minder tegen.. het is juist aanvallend altijd erg matig, verdediging staat bij Arsenal dit jaar gewoon vrij aardig. En de Ligue 1 is sowieso een heel ander niveau .

10 februari 2021 om 00:15

Maar zo kun jij wel altijd naar het aantal tegendoelpunten wijzen Tilburg013, maar het gaat om de punten hè. Leuk dat Arsenal bijna net zo weinig tegendoelpunten heeft als City bijvoorbeeld, maar een tegendoelpunt bij City betekent vaak de 1-4 of 1-3. Bij ons betekent het een verschil tussen 0 of 3 punten. Dan klopt het zeker dat de aanval een groter probleem is geweest dit seizoen, daar ben ik het volledig mee eens. Maar uiteindelijk is onze plek op de ranglijst ook te danken aan fouten in de verdediging. Er zijn namelijk ook wedstrijden geweest waar we wel de 1-0 maken, maar verliezen. Dan kun je zeggen: ja dan moet de aanval maar 2-3 goals maken. Maar je kunt ook zeggen: dan moet de verdediging maar eens de 0 houden. En daarom zegt dat niet altijd wat, het minste aantal tegendoelpunten. Het gaat erom hoe vaak die tegendoelpunten puntverlies betekenen.

10 februari 2021 om 00:32

Ik wijs naar tegendoelpunten omdat het hier puur gaat over het niveau van de verdediging. Ik ontken ook nergens dat er fouten worden gemaakt in de verdediging want dat is overduidelijk. Of je uiteindelijk punten pakt is afhankelijk van het hele team en dus niet alleen van de verdediging. Dus als je zegt dat Saliba een hoger niveau haalt dan de andere verdedigers dan is het toch logisch dat ik focus op iets wat betrekking heeft op die verdedigers. Ik kan ze moeilijk beoordelen op het scoren van doelpunten toch? Ik heb overigens erg veel vertrouwen in Saliba en vind ook dat hij gewoon meer kansen had moeten krijgen. Overigens zijn er genoeg cleansheets geweest dit seizoen, zeker als je naar het verleden kijkt bij ons mbt die statistiek..

10 februari 2021 om 08:46

Daar gaat het niet om, wie gelijk heeft of niet. Het gaat om kansen afdwingen en dat heeft hij niet weten te doen. Ik zeg dat je dat op de trainingen doet en dat hij de wedstrijden als argument gebruikt, lijkt al iets te mis te gaan in zijn redenatie. Dus mocht hij crappy zijn op trainingen en bij SE en Nice goed hebben gespeeld, zou ik hem bij Arsenal niet opstellen. Heel simpel. Iets van behaalde successen is geen garantie voor de toekomst.

10 februari 2021 om 08:55

Ja dat snap ik Tilburg013. Maar je gebruikt het om de prestaties van bepaalde spelers te 'vergoelijken'. Dat is in mijn ogen niet terecht. Je zegt terecht dat als je uiteindelijk punten pakt het afhankelijk is van het hele team. Dat is in essentie ook zeker zo. Maar, neem de wedstrijd tegen Wolves. Waar lag het aan dat we geen punten pakten? Niet het hele team.

Plus, de verdediging omhelst dan ook Leno he. Die maakte tegen Wolves dan wel een enorme fout. Maar in andere wedstrijden redt hij ons centrale duo vaak. We spreken dan niet van een blunder van Luiz, omdat Leno die bal pakt. Maar dat betekent dus niet dat Luiz opeens goed verdedigde. Of Holding in het begin van het seizoen. We vergeten namelijk dat Holding pas vanaf de winst tegen Chelsea goed speelt.

Overigens gaat het mij nog niet eens om of Saliba wel of niet beter zou zijn op dit moment, omdat je dat niet kan beoordelen zonder speelminuten. Het gaat mij erom, dat hij 0 kansen heeft gekregen. En dat het niet zo was dat wij, met name onze verdedigers, goed speelden. Er was dus alle reden om hem juist wel een kans te geven, in meerdere wedstrijden. Zelfs op momenten dat alleen Gabriel fit was van alle Cv's, kreeg Saliba geen minuten. Daar gaat het mij vooral om.

10 februari 2021 om 09:02

Dat snap ik Schop, maar jij gaat volledig bij aan het punt van ons. Saliba noemt die wedstrijden inderdaad, maar jij gaat er gemakshalve dan vanuit dat hij op de trainingen niks deed.

Het punt dat real8madrid en ik maken, is dat wat jij zegt altijd gezegd kan worden. ''ja hij was niet goed genoeg op de trainingen''. Ja, wanneer kun je dat beoordelen als fan? Op de 6 minuten filmpjes van trainingen die Arsenal een/twee keer per week upload?

Dan komt het er dus op neer dat je maar blind vertrouwen in de coach moet hebben, dat hij geen foute beslissing maakt. Volgens mij heeft dit seizoen al bewezen, dat Arteta als beginnend coach zeker nog fouten maakt. Dat hoort erbij. Maar waarom kan dit dan geen fout van hem zijn?

En, daar komt nog bij dat als er momenten zijn dat van je 8 Cv's er slechts 2 fit zijn (gabriel en Saliba) en je dan nog niet Saliba een kans wenst te geven, dan is het voor zo'n jongen toch ook alles behalve motiverend? Nee, er werd liever gebruik gemaakt van Kolasinac als Lcv, die de club eigenlijk de deur uit wou hebben.

En dan heb je ook nog de slechte prestaties van bepaalde spelers, plus schorsingen. Arteta vertrouwt veel te veel op bepaalde spelers, die hem keer op keer teleurstellen. Maar buiten dat alles he, is het normaal dat hij 0 minuten heeft gekregen?

dat vind ik zo'n onzin. Zet een verkeerskegel op de plek van Luiz en je incasseert al 3 rode kaarten en 7 penalty's minder... Dan kan ik me niet inbeelden dat Saliba, van wie ik grote fan ben, het slechter doet.

10 februari 2021 om 00:19

Helemaal mee eens real8madrid. Hij was zeker niet de verlosser geweest, maar 0 minuten? Dit is gewoon een fout vanuit Arsenal. Die blunder met het niet inschrijven voor de EL (komt lekker vaak voor dit seizoen haha..) is al slecht, want daar had hij 6 wedstrijden kunnen spelen. Maar je kunt niet met droge ogen beweren dat hij geen enkele minuut had kunnen maken in de PL, FA Cup en Carabao Cup.. Op een gegeven moment was notabene Gabriel onze enige (!) fitte centrale verdediger. Wat gebeurde er toen? Juist, Tierney moest maar CV gaan spelen. Er is zelfs een pot geweest waar Kolasinac als LCV werd, die de club weg wou hebben.. Mustafi heeft nog minuten gemaakt.. Chambers zelfs in de EL. Nee, dit is gewoon een flinke fout vanuit Arteta/Arsenal.

Arteta’s verhaal had volstrekt legitiem geweest als hij niet keer op keer losers als Luiz en Mustafi had opgesteld. Ook waren er potjes tegen pseudo amateurs in de EL die had Saliba allemaal moeten spelen. Arsenal moet uitkijken voor een Chelsea-De Bruyne misser als het zo handelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller3113
N. PépéAanvaller2910
B. LenoKeeper350
E. NketiahAanvaller172
MartinelliAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Arsenal.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren