‘Ajax maakt na schorsing voor Onana werk van terugkeer van Cillessen’

Dinsdag, 9 februari 2021 om 07:19 • Laatste update: 07:46

Jasper Cillessen wordt in de gaten gehouden door Ajax, zo weet de Spaanse sportkrant El Desmarque maandag te melden. De Amsterdammers zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van de 31-jarige sluitpost van Valencia om het gat op te vullen dat André Onana achterlaat vanwege zijn eenjarige dopingschorsing. Hoewel er nog geen concreet bod op tafel ligt, klinken er geluiden dat Cillessen deze zomer terug kan keren naar de Nederlandse hoofdstad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door piranha)

Lijkt mij een prima oplossing, maar wat als Onana weer terug is? In de zomer duurt het nog een half jaar, ruim, voor hij weer mag spelen.
Lijkt mij niet dat Onana dan op de bank zal komen

8 februari 2021 om 19:57

Een jaar lang niet keepen is lang hè, hij mag niet eens trainen op hoog niveau. Lijkt me ideaal om Onana als hij terug is nog een half jaartje te geven om weer terug te komen op niveau.

8 februari 2021 om 20:55

ik zie het echt niet in Cillessen, ik vind het echt een enorm matige keeper. hij heeft geen lengte, is ontzettend onzeker op lange ballen en afstandsschoten, hij heeft geen uitstraling waardoor hij nooit een penalty stopt en zijn voortzettingen vind ik ook vrij matig. honderden keepers op de wereld. is er dan echt niks beters te vinden als Cillessen?

8 februari 2021 om 21:26

Vind het wel wat hebben als een keeper niet perfect is. Stel dat hij een perfecte keeper is met de ideale lengte,die altijd zeker is en alle ballen pakt ? En een topuitraling heeft en alle penalties stopt,en alles goed doet, Dan zou ik na 10 matches definitief niet meer kijken.te voorspelbaar,oersaai. goeie keuze Cillessen. hij kent Ajax door en door.

8 februari 2021 om 22:18

Er bestaat ook geen perfecte keeper.

8 februari 2021 om 22:32

@messibarca dat is de eerste keer dat ik die logica hoor je wil toch een zo goed mogelijke keeper hebben staan. hoe perfecter hoe beter

9 februari 2021 om 05:51

Ben het met je eens. Als dit een half jaar huren is prima hoor maar Jasper Cilessen is helemaal niet zon goede keeper. Bij Valencia kozen ze al snel voor iemand die al jaren 2e keeper was en daarvoor geen enkele keeper voorbij was gestreefd. Hij blijft rustig aan de bal en heeft een redelijke reflex maar dat is het wel hoor. Geen speciale kwaliteiten aan de bal, een gebrek aan lengte of sprongkracht, kan geen penaltys tegenhouden. Echt een zwaar overschatte keeper. Alleen zoveel interlands omdat alle nederlandse keepers van deze generate heel matig zijn. Onana was echt een verademing ten opzichte van hem.

Ik zou serieus liever Drommel zien, betere spelhervattingen, straalt ook rust uit, nog vele jaren te gaan en hij doet het waarschijnlijk voor 1/5 van het salaris van deze overbetaalde gast waarvan ze in het buitenland inmiddels ook niet meer snappen wat wij er in nederland in zien.

9 februari 2021 om 09:31

Haha Messi Barca wellicht is Cillesen dan niet wat voor Barca? Japie je hebt trouwens helemaal gelijk . Cillesen is gewoon niet goed genoeg om Ajax naar een hoger niveau te kunnen trekken op zijn positie.

9 februari 2021 om 09:47

Dat hoeft ook niet Japie_krekel, jullie hebben het Marsmannetje en het supertalent dat altijd geblesseerd is. Cilissen is geen beter doelman dan Onana, maar die kan niet meer terugkomen binnen de organisatie. Hij wordt aan alle kanten gedekt, en dat is aardig maar die Onana steekt gewoon een mes in je rug. Cilissen is nog steeds de beste keeper die dit land heeft en gaat nog zeker 6-7 jaar mee in de top, want hij is superfit.

9 februari 2021 om 13:34

@piranha klopt maar Ajax heeft veel meer financiele middelen als Feyenoord dus die hebben de mogelijkheden om wat binnen te halen wat wel van een hoog niveau is. Cillissen is geen puntenpakker, iets wat Onana wel is

9 februari 2021 om 09:26

Daarom is 't denk ik ook geen goede oplossing, dan kan Ajax beter vooruit kijken en een Drommel halen of een buitenlandse talentvolle keeper die het al een klein beetje bewezen heeft.

Ik denk dat Cillessen een ideale opvolger is, zodra Onana terug is (en waarschijnlijk vertrekt).
Cillessen straalt rust uit, kan mee voetballen en is een keeper zonder fratsen. Qua uitstraling misschien niet altijd een keeper waar je bang van wordt als ie Losss roept, maar wel een keeper die nauwelijks tot nooit blunders maakt en waar je op kunt bouwen.

8 februari 2021 om 20:35

Cilessen straalt rust uit? Als iemand er onzeker uitziet is het hij wel... stekelenburg doet echt niet onder in de eredivisie voor Cilessen.

8 februari 2021 om 20:39

Straalt rust uit? Als iemand een zenuwlijer is, dan is het Cillessen wel. Als ik een centrale verdediger zou zijn, zou ik toch minder op mijn doelman vertrouwen als Cillessen achter mij staat...

8 februari 2021 om 21:07

Daarbij liet Cillessen in zijn tijd bij Barcelona zien dat 'ie dat hij prima mee kan groeien met het niveau van een ploeg. Zijn keeperswerk in de bekerwedstrijden die hij mocht keepen deed met regelmaat niet onder voor het topniveau van Ter Stegen. De ene goede redding volgde op de ander, voetballend was het goed en met enige regelmaat gaf 'ie ook nog een goede voorassist door de bal op de stropdas bij de links- of rechtsbuiten te leggen.

Zijn tijd bij Valencia is tot nu toe niet geworden wat we (als Oranjesupporters) en Cillessen zelf ervan gehoopt hadden. Vormdipje, blessures, een trainer die het niet in hem lijkt te zien zitten... Maar als hij met het vertrouwen van Ten Hag ook maar op 75% van zijn Barcelona-niveau komt, heb je een uitstekende keeper voor zowel de Eredivisie als Europees.

9 februari 2021 om 05:55

Heb jij dan alleen de samenvattingen gezien? Hij had zeker wat leuke reddingen en een soort assist maar ik heb hem bij ook zo vaak de bal naar voren zien schieten of gooien naar niemandsland. Ik vind het een enorm overschatte keeper, dat zien ze bij Valencia ook. Daarnaast zal hij veel verdienen. Ik denk dat je voor zon salaris een veel betere of meer getalenteerde keeper kan halen.

Dan kan je toch net zo goed Stekelenburg laten keepen? Ik vond Stekel het prima doen in de wedstrijden dat hij mocht starten.

8 februari 2021 om 19:56

Cillessen is gewoon stukken beter dan Stekelenburg uiteraard.

8 februari 2021 om 20:55

Maar dan kun je toch ook Scherpen in het diepe gooien? Je zal aan Cillessen ook vast zitten een tijd. Zijn niveau zal niet beter worden. Scherpen is wel met een idee gekocht, dus dan lijkt het mij toch dat ze iets in hem zien?

8 februari 2021 om 21:07

Als je het in hem ziet zitten dan kun je dat doen inderdaad, dat zal Ajax ook doen als ze het vertrouwen hebben (zie Onana, Cillessen, etc. in het verleden). Ik denk niet dat Scherpen Ajax al voldoende overtuigd heeft. Je kunt hem wel in het diepe gooien, maar je moet gewoon kampioen worden natuurlijk!

8 februari 2021 om 22:39

Misschien a la cillessen maar verhuren ? Blijf vertrouwen houden in Scherpen alleen heeft hij wel minuten nodig. In dat geval kan je cillessen beter halen en laten concurreren met Stekelenburg.

Lijkt mij een uitstekende zet. Ik maak me wel zorgen om de contractsituatie van Onana. Ik hoop dat hij Aajx niet naait met een transfervrij vertrek, ap denk ik dat Ajax het vast wel op een akkoord kan gooien door hem niet juridisch aansprakelijk te stellen van de dopingschorsing.

8 februari 2021 om 20:16

Ik begrijp het woord naaien hier niet zo. Er is een contract of niet ....

Wel denk ik dat je twee A-keepers in huis hebt/haalt met Cilissen en Onana. Dat lijkt me iets te veel van het goede, maar er moet wel een oplossing komen voor het eerste halfjaar van het volgende seizoen.
Ik zou lekker afwachten hoe Stekelenburg het doet. Daarna kan je altijd nog iemand aantrekken.

9 februari 2021 om 00:35

Op zich zou je een keeper prima voor een jaar kunnen huren. Dan geef je Onana ook de tijd om weer in vorm te komen nadat zijn schorsing afloopt.

Hij stond inderdaad op het lijstje om Onana te vervangen mocht hij een transfer te hebben gemaakt. Nu kunnen wij toch niet anders... Prima. Onana is wel beter maar we weten wat we aan Cillessen hebben.

Ik zou hem dan huren totdat Onana weer terug is. Ik vind Cilessen namelijk een prima keeper maar niet een keeper die ik de komende 4 jaar bij Ajax zou willen zien. Dan mag van mij Stekelenburg dat jaartje wel volmaken. Dit laat ook zien dat Ajax totaal geen vertrouwen heeft in de 3e keeper Scherpen. Terwijl ik vind dat je hem niet mag afrekenen op die ene slechte bekerwedstrijd. Onana maakte ook redelijk wat blunders in Jong en toen hij in het eerste echt vertrouwen kreeg ging het alleen maar beter.

8 februari 2021 om 20:16

Waarom zou Valencia hem verhuren? Ajax zal hem moeten kopen, mocht hij komen.

8 februari 2021 om 20:58

Geen idee, maar dat is niet zozeer ons probleem. Gewoon proberen. Als ze van 'm af willen doen ze 't misschien nog ook. Superveel interesse zal er namelijk niet in hem zijn. Desnoods met onverplichte optie erin. Maar permanent hoef ik 'm eigenlijk ook niet terug te zien.

Gewoon Scherpen voor de leeuwen gooien dit seizoen. Is wel een talent met zijn grote lichaam. Geen Steek of Cilissen.

8 februari 2021 om 19:56

Waarom iemand voor de leeuwen gooien die er duidelijk nog niet klaar voor is? Gevalletje Pierrie denk ik. Gegokt en verloren, ondanks zijn jonge leeftijd. Verhuur hem maar een een jaar of 2.

8 februari 2021 om 20:04

Was Onana zoveel beter toen hij zijn kans kreeg? Kan mij herinneren dat hij veelvuldig grabbelde bij Jong Ajax en heel veel Ajacieden hun hart vasthielden toen hij zijn plek in het 1e kreeg. Onana kreeg het vertrouwen en daardoor zelfvertrouwen. Inmiddels is hij al een aantal seizoenen een uitstekende doelman. Geef Scherpen de kans! Is een jonge jongen die zich met vertrouwen kan ontwikkelen.

8 februari 2021 om 21:00

Dat één speler er beter van werd wil niet zeggen dat dat bij iedereen zo is. Een halfjaar YOLO met Scherpen op doel kan je seizoen ook gewoon meteen beslissen, mocht hij die stappen niet zetten.

8 februari 2021 om 21:10

Garanties heb je nooit, bij geen enkele speler. Maar naar mijn mening is er geen beter moment om Scherpen op doel te zetten dan nu.

8 februari 2021 om 21:13

@deem. Maar wanneer ga je Scherpen dan de kans geven? Hij is vorig jaar gehaal met het idee dat hij bij Jong Ajax klaargestoomd kon worden voor als Onana in de zomer van 2020 vertrekt. Dat vertrek is er (gelukkig voor ons Ajacieden) niet gekomen en dus heeft Scherpen wat meer tijd in Jong. Maar wanneer is het dan genoeg? Het risico dat hij die benodigde stappen niet zet blijft er altijd, of je hem nu voor de leeuwen gooit of volgend seizoen.

Ik zou zelfs willen stellen dat je hem beter nu kunt laten starten, dan aan het begin van een nieuw seizoen. Nu heeft Ajax nog die buffer van 7 punten. Gaat Scherpen meermaals de fout in, kun je altijd nog terugvallen op Stekelenburg. Gooi je hem aan het begin van het seizoen voor de leeuwen en gaat het dan mis? Dan heb je geen buffer om op terug te vallen en ben je afhankelijk van de misstappen van de andere topploegen.

9 februari 2021 om 10:28

Tot nu toe lijkt Scherpen er idd niks van te kunnen. Die kun je niet op de goal zetten in een titelstrijd.

Prima oplossing want je weet wat je aan hem hebt, wel wat voorspelbaar.

Ik hoop niet dat dit waar is, vind Cillessen een redelijke keeper, maar niet een keeper waar je als tegenstander bang van wordt. Altijd een beetje een treurige, slappe en onzekere uitstraling.

heeft zijn beste tijd gehad. Zeker een achteruitgang als je het vergelijkt met Onana. Onana is geschorst ivm doping gebruik.
Ik zou voor die knaap van Twente gaan! De toekomst.

8 februari 2021 om 19:58

Ik denk dat elke keeper die Ajax kan halen een achteruitgang is in vergelijking met Onana. Drommel is zeker een optie voor Ajax, maar met Cilessen haal je iets meer zekerheid in mijn ogen.

8 februari 2021 om 19:59

Daar heb je wel een punt ja. Onana is echt een enorm goede keeper met de potentie tot wereldtop. Of je moet een keeper als Neuer halen maar dat acht ik onmogelijk haha !

9 februari 2021 om 05:01

Zo goed is Onana niet daarom zit niet bij een Europese topclub. Chelsea gaf Mendy de voorkeur boven Onana en al de andere clubs zitten goed met keepers.

8 februari 2021 om 20:00

Elke keeper zal een achteruitgang zijn als je het vergelijkt met Onana. Want een keeper van het niveau Onana gaat niet naar Ajax helaas. Cillessen is gewoon een prima optie omdat zowel Stekelenburg als Scherpen niet goed genoeg zijn.

Ik zou als ajax zijnde gaan voor livakovic van zagreb. Uitstekende keeper, nummer 1 van Kroatië en ik denk relatief goedkoop.

8 februari 2021 om 20:20

Speel jij ook FM? Buiten dit spel heb ik nog nooit van de beste man gehoord, haha.

8 februari 2021 om 20:44

Haha nee, door kroatisch bloed vooral veel interesse in het land en voetbal daar. Maar hij kan erg goed keepen en is de beste keeper dit seizoen in de europa league. Zou het wel aandurven. Dinamo zagreb sowieso een talentenfabriek

8 februari 2021 om 21:05

Inderdaad, zat ik ook aan te denken.

9 februari 2021 om 05:58

Ik zou willen dat de scouting/leiding van ajax eens zo creatief zou zijn. Ipv deze cilessen die veel te veel verdiend voor de kwaliteiten die hij heeft. Voor dat geld moet je ook een enorm talent kunnen halen met veel meer potentie. Hoef Cilessen Echt niet te zien, zou nog liever Drommel zien eigenlijk.

Misschien wel een hele logische beslissing, is zeker beter dan Stekelenburg en Scherpen. Misschien moet het niet omdat je al Scherpen hebt als jong talent, maar ik zou Drommel ook graag bij Ajax zien keepen, dat vind ik een fijne keeper met een hele goede kop.

8 februari 2021 om 21:15

Ik vind Scherpen een sympathieke gozer, maar als je kijkt naar zijn kwaliteiten zou het geen gekke gedachten zijn om Drommel naar Amsterdam te halen en Scherpen uit te zwaaien. Qua ballen tegenhouden doen ze wellicht niet voor elkaar onder, maar voetballend (toch niet onbelangrijk voor Ajax) vind ik Drommel twee klassen beter dan Scherpen.

Kan aan mij liggen, maar het echte scoutwerk bij Ajax lijkt onder Overmars toch ook een beetje te verzwakken of niet? Telkens oude bekenden ophalen lijkt me niet helemaal de bedoeling, toch? Kan overigens wel een prima aankoop zijn maar wel zonder restwaarde.

8 februari 2021 om 20:32

Wou het ook net zeggen, en dan betalen ze 15 miljoen euro voor Cilessen. Kun je zo iedereen duur gaan terughalen.

8 februari 2021 om 20:34

Helemaal eens. En het is tegen de cultuur van Ajax. Waarom geen jong talent met wat ervaring halen als je die zelf niet hebt: Paes of Drommel, er is echt wel talent in Nederland.

8 februari 2021 om 21:51

Antony, Neres, Kudus, Sanchez, Martinez,Alvarez etc etc. In verschillende seizoenen. Dat er idd een aantal oud bekenden terug komen zegt niets over verzwakking scoutwerk.

9 februari 2021 om 08:03

Voorlopig zijn 3 van de 6 die je noemt geen vaste basisspeler. 1 moet zich nog bewijzen, 1 blijkt wel een groot talent te zijn en dat laat hij zien en 1 heeft het goed gedaan en daardoor een mooie transfer gemaakt. Zo succesvol is het procentueel gezien dus niet.
Neemt niet weg dat ik bijvoorbeeld nog steeds niet snap dat een Martinez dit seizoen geen vaste waarde is. Vorig jaar 1 van de beste bij Ajax

9 februari 2021 om 15:53

Dat was t punt niet. Ging om de reactie waar gezegd werd dag er alleen oude bekende werden binnen gehaald

Is er vanwege een lange schorsing van je eerste keeper niet om mogelijkheid om buiten de transferperiode een extra speler te huren? Ik kan me vaag zoiets herrineren in Spanje met een speler die heel lang geblesseerd was of iets dergelijks waardoor ze een vervanger mochten halen na de deadline. Dan kan Ajax Cillessen nu al een jalf jaartje te huren en dan in de zomer definitief over te nemen. Hij speelt nu toch niet bij Valencia en dan hebben we meteen een ideale vervanger. Enige probleem is dan wel dat hij dan waarschijnlijk niet is aangevinkt voor de Europa League haha

9 februari 2021 om 08:40

Het zou mij vreemd lijken als Ajax nu alsnog de transfermarkt op zou mogen.
Bij een langdurige blessure kan ik het nog enigszins begrijpen, omdat er sprake is van een soort overmacht. In dit geval is het de speler zelf die een fout begaat al dan niet onbewust.

Aanfluiting! Sorry hoor, maar met een bankrekening twv het nationaal budget van pakweg Liberia kraait Ajax het links en rechts uit van ambitie. Bayern van Nederland worden, aansluiting met de Europese top, toetreding tot een aparte Europese liga... Het stuurt of jaagt eigen talent de grens over, waar men in Lille, Brugge en Dortmund ze lachend opvangt en wat haal je de laatste jaren daarvoor terug? Promes? Klaassen? Labyad? En nu Cillessen? Voor de Eredivisie werkt het wel natuurlijk, maar in de Champions League blijf je kwetsbaar, zeker als je dat in de breedte ook nog aanvult met Klaiber, Schuurs en bovenal Ekkelenkamp. Als Ajax toch een topclub wil kopieren, kies dan een realistische: FC Porto bijvoorbeeld. Volg vooral de lijn Kudus, Anthony, Tadic, Tagliafico en ga niet met de bedragen waarvoor dit je dit soort spelers ook daadwerkelijk kunt halen uitgerangeerde Nederlanders halen vanwege hun paspoort.

8 februari 2021 om 20:21

Als keeper kan dit wel, hoor. Voor het overige sluit ik me helemaal aan bij jouw visie! Ga voor de onontdekte nog ontbolsterende talenten. Brengen meer en leveren uiteindelijk veel meer op.

8 februari 2021 om 20:41

Tja, ik ben er geen fan van om genoegen te nemen met middelmaat tussen de palen. Onana bewijst hoe belangrijk dat is; zelf heb ik onlangs wat beelden van Heurelho Gomes teruggekeken en dan zie je ook welke meerwaarde een dijk van een keeper is. Niet dat ik Mvogo daarentegen helemaal afschrijf, maar die liet vier goals meer door dan zijn expected saves rate aangeeft. Daar verlies je gewoon wedstrijden mee, zeker in Europa.

9 februari 2021 om 06:03

Dit dus, ik irriteer me er dood aan dat dit soort matige overbetaalde spelers de eigen jeugd in de weg lopen. 10 keer liever Lang de kans dan Labyad en Promes die nooit meer beter worden dan ze zijn. (En dat is niet veel)

Nu cilessen weer die een enorm salaris heeft en Echt geen speciale keeper is. Er gaat veel goed bij ajax maar ook zo ontzettend veel fout! De meeste supporters lijken boos te worden om elke kritiek maar ik irriteer me dood aan van alles..

Prima oplossing. Onana betaalt het salaris van Cillessen;-))

8 februari 2021 om 21:04

Dat straalt warmte uit ...

Ajax zou eens moeten informeren naar Nubel van Bayern München. Hele talentvolle keeper die moet wachten tot Neuer er ooit eens mee stopt. Misschien heeft ten Hag nog wel een lijntje met München. Als je die vanaf de zomer een half jaartje kunt huren dan kan Onana zich vanaf februari 2022 weer in de picture spelen. Vereiste Is dan wel dat Onana een jaar bijtekent.

Ajax moet Ugurcan Cakir van Trabzonspor dan ga je er zeker niet op achteruit! Die jongen gaat waarschijnlijk binnen 2 jaar naar de Premier League(staat nu al in belangstelling van Liverpool). Ik denk dat Trabzonspor hem voor rond 20 miljoen zeker weg zou doen. Turkije is een aantrekkelijke markt om toptalenten weg te halen gezien de hoge waarde van de Euro en dat Turkse clubs nooit megaprijzen kunnen vragen. Ugurcan wordt straks de onbetwiste nummer 1 keeper van het Turkse elftal samen met Altay Bayindir(ook hele goede) van Fenerbahce.

Met alle respect, bij Blind had het goed uitgepakt.. Maar Ajax haalt nu echt net-niet spelers terug uit het buitenland. Cilessen, Promes (voor dat geld), Klaassen (doet het aardig, maar niet meer dan dat) en willen Tagliafico volgens geruchten ook nog is vervangen met Van Aanholt. Dit zijn allen spelers die het bij een Crystal Palace net aan zouden redden. Ik zeg niet dat Ajax Europees top is, maar dit is weer het andere uiterste. Scout een keeper in het buitenland, haal de spelers waarvan je verwacht dat ze je naar een subtoppositie in Europa kunnen leiden. Geen mislukte speler van Valencia (ook al deed die het redelijk bij Barca).

9 februari 2021 om 05:06

Ik geef je helemaal gelijk. Deze Cilessen is een onzekere keeper zonder enig zelfkritiek. Ajax moet de zelfde lijn doortrekken met scouten uit Zuid Amerika of in Oost Europa daar heb je ook veel talenten rondlopen die weinig kosten.

Cilessen echt? Natte tosti met een zeer onzeker voorkomen. Hij is totaal niet strijdbaar meer, anders zou hij toch in al die jaren in Spanje toch wel een keer eerste keeper zijn geworden? Bij Valencia vind hij het zo ook allemaal wel prima. Als
Je als Ajax vooruit wil moet je een killer hebben die er volle bak voor gaat. Die gast is verleden tijd. En altijd dat gezeik van die Ajacieden dat je een meevoetbalende keeper nodig hebt slaat ook nergens op als je een zwak centraal duo hebt staan die in elk sprint-duel geklopt worden. Als je dan een NL keeper wilt haal dan Drommel of Bijlow, die hebben er zeker meer zin in dan Cilessen

8 februari 2021 om 21:00

Haal Kelleher bij Liverpool op, Steffen bij City, Henderson ( wrs onbetaalbaar) bij United. Die gasten willen allemaal 1e keeper worden bij een club die CL speelt.

Ik bedenk me ineens, is het mogelijk om een afspraak met Valencia te maken waarbij ze nu het contract van Cillessen ontbinden, zodat hij naar Ajax kan komen én Ajax dan in de zomer "toevallig" een andere, onbekende jeugdspeler van Valencia overneemt voor miljoenen?

8 februari 2021 om 21:20

Dat zou dan fraude zijn. Ik denk niet dat je dat risico wil lopen. Het valt ook nogal op als je het zo doet. Straks is Ajax langer geschorst dan Onana.

8 februari 2021 om 21:20

Volgens mij hoeft dat niet eens zo moeilijk. In Spanje is het zo dat spelers een verplicht transferclausule hebben, maar dat het niet uitmaakt wie dei clausule betaalt. Valencia zou dus met Ajax kunnen afspreken dat ze de transferclausule van Cillessen verlagen naar de overeengekomen transfersom, laten we voor het gemak 15 miljoen zeggen. Ajax betaalt Cillessen vervolgens 15 miljoen, Cillessen koopt zichzelf vrij en tekent vervolgens transfervrij bij Ajax.
Daarmee voorkom je een op papier directe transfer van Ajax naar Valencia, maar krijgt Valencia wel direct het geld.

8 februari 2021 om 21:42

Je vergeet alleen de component belastingen. Dan zou Cillessen immers inkomstenbelasting mogen gaan betalen over die 15M

Ben ook wel benieuwd of Onana gewoon doorbetaald krijgt in dit geval.

Ik zou vooral eerst even kijken of een van de huidige keepers het goed doet. Dit soort geruchten zaagt nu al aan het vertrouwen van de mannen die het de komende maanden moeten gaan doen. Wie weet gaat het wel prima en wil je in de zomer Cillessen helemaal niet meer.

Cillessen? Alsjeblieft niet! Vertraagd het spel voortdurend, wacht totdat hij de bal bijna tegen de spits kan schieten en laat alles hoge ballen los of mist ze. Alleen goede lijnkeeper. Gewoon Stekelenburg op doel en door!

Gaan ze nu al hun geld besteden aan mislukte spelers? Wat een idoten

9 februari 2021 om 09:09

Mislukte speler? Kwestie van verkeerde keuzes maken. Had nooit als tweede keeper naar Barcelona moeten gaan. Had naar een club moeten gaan waar hij gelijk de eerste keeper zou zijn geworden. Kan natuurlijk nog gewoon bovengemiddeld keepen en is voor Ajax gewoon een prima keeper.

Dus Ajax wist al drie maanden dat Onana positief getest was en een mogelijke schorsing van twee of vier jaar boven het hoofd hangt. Dan gokken ze erop dat hij niet geschorst wordt en hoor je een dag na de sluiting van de transferperiode dat hij dus een jaar niet mag spelen en trainen. En dan heb je opeens interesse in Cillessen die moet gaan spelen om het EK te spelen.
Dan ben je toch gewoon net een week te laat .....

Ligt eraan. Jasper is een goede keeper maar Ajax heeft ook al stekelenburg die nog op prima niveau is. Met scherpen als 2e is dat prima te doen lijkt me. Anders miss jeroen verhoeven optrommelen !

Feyenoord strategie alleen dan wel van een hoger niveau. Vond het erg mooi toe blind uit het niets terug kwam en een tadic werd gehaald. Vind dat ze nu wel te veel terughalen naar Nederland

ik zie het niet meer zitten in Cillissen, speelt nooit is ondertussen alweer 31 en zal zeker niet voor een appel en een ei over komen vanuit Valencia, daarnaast is het weer een stevige klant voor het salaris huis..

Absoluut niet doen, het seizoen nu afmaken met stekelenburg/scherpen en voor de zomer een nieuwe keeper scouten.. er lopen genoeg keepers in de rondte in Europa die net zoveel ballen er uit kunnen halen als cillissen.

Is het halen van Neto geen optie? Mag in de zomer voor €15mln weg bij Barcelona, lijkt me een beter plan dan Cillessen..

Cilissen is een fantastische doelman voor Ajax. Hij was zo goed dat Barca hem wilde en voor 13 miljoen overnam, Valencia later voor 35 miljoen. Probleem bij Valencia is dat de speelstijl hem veel minder past maar ook dat de trainer voorkeur gaf aan een ander. Bij Barca zat hij gewoon heel dicht achter de echte wereldtop met terg Stegen. Cilissen past perfect bij Ajax en kan nog zeker 6-7 seizoenen mee want is superfit. Niet de joviaalste van het stel maar als je beoordeeld moet worden op persoonlijkheid in plaats van voetbal en keep kwaliteit dan zetten we Kale en Kokkie er wel in.

Ajax weet maar al te goed dat Onana een lulverhaal ophangt, van de Sar moet de Ajax investering haast wel beschermen en lieft lekker net zo hard mee. Dat is niet correct maar wel nodig voor de business. Die jongen is ineens 15 miljoen minder waard en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Misschien kunnen ze hem ruilen met Valencia in de zomer waar hij dan maar een half seizoen hoeft te missen. Als management kun je niet met een Onana blijven werken die natuurlijk meer te verbergen heeft dan slechts wat gewichtsverlies.

9 februari 2021 om 12:22

Jij lult! Hoe weet jij zo zeker dat Onana lukt? Fouten zijn niet meer menselijk?

9 februari 2021 om 15:54

Wel menselijk maar gezien de situatie totaal onlogisch. Hij had na de verkeerde pil natuurlijk ook de clubarts kunnen bellen en de club had het gelijk bij de Uefa kunnen aangeven. In plaats daarvan verborg hij het tot het uitkwam. Dit is een 100% leugen, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Zet hem maar alvast aan de leugendetector, ik kom eraan met mijn brandhout en lucifers!

Stekelenburg is toch meer dan prima? Ervaren. En hebben daarachter nog twee jonge honden. Lekker laten zo.

Aub geen Cillessen. Een uitstraling van niks die gepaard gaat met het door laten van houdbare ballen. Ik hoopte na 2019 een nieuw soort elan in de toekomst te zien bij Ajax. Helaas wordt er naar mijn mening nu te vaak terug gegrepen naar middelmaat.

Eerst met Onana zijn toekomst bespreken voor na de schorsing. Afhankelijk daarvan kijken of dit seizoen met Scherpen/Stekekenburg afmaken en/of iemand huren voor het nieuwe seizoen.
Als Onana bijtekend, is er m.i. geen haast om een keeper te huren/kopen, mede afhankelijk hoe Scherpen en Stekelenburg het doen.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

281 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Valencia 2 0 0 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Waterreus ergert zich groen en geel aan ‘circus Frans Hoek’ bij Oranje

Ronald Waterreus heeft zich 'heel erg geërgerd' aan de beslissingen die de technische staf van Oranje de afgelopen maanden heeft genomen omtrent keepers. In de uitzending van Rondo van zondagavond zei...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren