Opvallend gebaar Ibrahimovic na doelpunt 501 maakt tongen los in Italië

Maandag, 8 februari 2021 om 12:25Rian Rosendaal • Laatste update: 15:45

Na afloop van de 4-0 overwinning van AC Milan op Crotone werd niet alleen gesproken over doelpunt nummer 500 en 501 in de loopbaan van Zlatan Ibrahimovic. De 39-jarige spits van de koploper in de Serie A maakte zondag na zijn tweede treffer een opvallend gebaar richting de tribune in het San Siro, waardoor er in de Italiaanse media driftig wordt gespeculeerd over de toekomst van Ibrahimovic, die over een aflopend contract beschikt, in Milaan.

Ibrahimovic draaide met zijn vinger rond na zijn tweede treffer tegen Crotone, alsnog de Zweedse aanvaller wilde aangeven dat hij nóg een keer wilde scoren in het duel met de hekkensluiter. Kort daarna zwaaide de topschutter met twee vingers en volgens Sky Italia verwees Ibrahimovic met dat gebaar naar contractverlenging voor één of twee seizoenen bij AC Milan. Men denkt tevens dat hij met de handsignalen een signaal afgaf richting de directeuren Paolo Maldini en Ricky Massara, die de ruime overwinning van de lijstaanvoerder zondag vanaf de tribune aanschouwden.

Trainer Stefano Pioli was zondag na afloop van de vierklapper in eigen huis lovend over de inbreng van Ibrahimovic, die inmiddels op veertien treffers staat in de Serie A. "We moeten Zlatan feliciteren met deze ongelooflijke mijlpaal", verwees de Milan-coach bij Sky Italia naar het bereiken van de magische grens van vijfhonderd doelpunten. "We hebben het hier echt over een ware kampioen. Ik wil hem dan ook een boodschap meegeven: het hoeft wat mij betreft niet allemaal te eindigen bij dit aantal doelpunten." Pioli hoopt dat Ibrahimovic ook na de zomerstop in Milaan actief is, al weet de trainer ook dat hij daarover niet de eindbeslissing neemt.

"Het allerbelangrijkste is dat Zlatan gelukkig is bij ons", zo ging Pioli verder met zijn betoog. "Ik denk dat het een goede zaak is als hij doorgaat met voetballen en dat dan ook bij ons doet. Zijn motivatie om succesvol te zijn is nog steeds enorm groot. Zlatan zorgt ontzettend goed voor zijn lichaam, al is hij natuurlijk ook vermoeid. We wachten af wat er gaat gebeuren." In de Italiaanse media werd in oktober gemeld dat AC Milan dolgraag wil verlangen met Ibrahimovic. Een definitief akkoord tussen beide partijen is echter nog niet gesloten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)


Poll

Zie jij Zlatan Ibrahimovic volgend seizoen nog bij AC Milan spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door sirius)

Jammer dat VZ hier het stuk weglaat van het Pioli interview waarin hij zegt dat in het team een soort spel/competitie ontstaan wie het vroegst en langst op de training blijft en dat Zlatan dit meestal wint. Toont toch een inzicht in hoe het in team eraan toe gaat, erg leuk! Denk dat al die jonge jongens echt opkijken tegen Zlatan en met z'n alle beter kunnen worden. En omdat ze allemaal dezelfde leeftijd zijn lijkt het erop dat ze ook echt vrienden zijn, niet collegas.

Verder over dit gebaar, niemand kan zeggen wat het betekent maar het kan net zo goed niks betekenen. Altijd dat eindeloos speculeren over z'n kleine dingen is toch echt roddeljournalistiek in mijn mening.

8 februari 2021 om 14:09

Eens dat het erop lijkt alsof Ibra hier negatief wordt afgeschilderd. Als hij bedoelde dat ze zijn contract moeten verlengen, dan is dat een gebaar dat Maldini en Massara kunnen waarderen en de humor wel van inzien. Er is namelijk helemaal geen sprake dat ze evt niet willen verlengen. Iedereen is het erover eens dat het gaat gebeuren, alleen zijn Maldini en co eerst druk tig andere verlengingen: Donnarumma, Calhanoglu, Kessie, Calabria, Romagnoli. Ibra is een formaliteit die later wordt afgetikt.

8 februari 2021 om 20:28

Zojuist geeft Maldini zelf aan: Ibra wil alleen verlengen als hij zelf vindt dat zijn lichaam het aankan. Als dat zo is, zie ik niet in waarom we niet zouden verlengen. Fijne dat de geruchten de prullenbak in kunnen

Hij is dit jaar al 59 dagen geblesseerd geweest. hoe ouder hij wordt, des te meer dit zal worden. Kan me voorstellen dat AC Milan zijn dikek salaris niet wil blijven ophoesten met zoveel risico's.

8 februari 2021 om 12:41

En ondanks die 59 dagen blessure is hij de belangrijkste man bij AC Milan, direct betrokken bij een goal per 58 minuten (!!), dat zijn echt zeer indrukwekkende cijfers. Hoe ben jij er zo zeker van dat hij per definitie meer en langer geblesseerd zal raken naarmate hij ouder wordt trouwens? Ik denk niet dat dit per se het geval is.

8 februari 2021 om 12:42

Ja en weeg dat eens op met wat hij brengt? Hij verdient 7 mil Netto per jaar. Dat is flink ja. Maar zelfs met al die gemiste wedstrijden staat hij 1e in topscoorders lijst op basis van wedstrijd/goals ratio en mede door Ibra staat Milan eerste. De risico's neemt Milan voor lief. 100 procent. Zolang Ibra eerlijk is in dat hij het nog een jaar kan opbrengen, dan staat een verdere samenwerking niet in de weg.

8 februari 2021 om 13:16

@maurootje Ten eerste is hij alleen een afmaker geworden, de rest van het team doet al het werk voor hem. Ten tweede wordt het risico op een blessure steeds groter, kijk maar naar Huntelaar, een vergelijkbaar geval. Even een lange sprint trekken en meteen geblesseerd. AC Milan moet wel eventjes 20 miljoen euro aftikken om hem nog twee jaar langer te houden, tot zijn 41ste. Valt hij langdurig uit, dan is dat geld weggegooid.

8 februari 2021 om 13:35

Ik geef maurootje gelijk, die man moet zijn carrière afsluiten bij ons... We komen van ver en mede dankzij hem doen we volgend seizoen mee in de cl ... Het geld dat vrijkomt is enorm groot tov de Europa league dus met dat geld zou ik zijn contract verlengen los van het feit dat tipsspelers het aantrekkelijker zullen vinden om zich aan te sluiten bij ons... Hij heeft ons een enorme stap laten zetten en als hij het niet verdiend dan niemand! Geen discussie mogelijk eigenlijk ....

8 februari 2021 om 13:35

Topspelers*

8 februari 2021 om 14:04

@Speedy alleen Afmaker? Dude, hij neemt de ploeg op sleeptouw. Enige wat hij niet doet is mee verdedigen. Voor de rest draagt hij juist onzettend bii in de aanval. Meeste van zijn goals waren geen simpele intikkertjes hoor? Meestal is hij zelf betrokken bij de aanval. Als alleen afmaker voldoende was, waren type Piatek groot succes geweest, maar buiten zijn eerste halfjaar was dat niet, want hij was dus een type afmaker. Die niet meer dan wachten op voorzetten van mede spelers. Maar Ibra succes is deels omdat hij ook nog eens goed kan meevoetballen/aanval opzetten. Daar was de eerste goal tegen Crotone groot voorbeeld van. Deze man is verre van een simpele intikker. Maar dat had hij allang en breed bewezen. 2 jaar is misschien te veel, maar jaartje extra, zeker in CL moet kunnen. Huntelaar is geen voorbeeld. Ibra zorgt beter voor zn lichaam. Ibra doet niet mee aan sprinten, maar zorgt dat hij de juiste plek inneemt en juiste looplijnen. Mee verdedigen doet hij niet; alleen zo kan hij blessurevrij circa 90 minuten maken. En met groot succes

8 februari 2021 om 14:30

@maurootje Crotone is de nummer 20 van Italie. Krijgen wekelijks 2,5 goals tegen. Het is precies wat ik zeg, Ibra verdedigd niet mee, trekt geen sprins meer maar staat op de juiste plek. Hij legt maar weinig meters af per wedstrijd. Daarom noem ik hem nu een afmaker.

8 februari 2021 om 14:34

Maar een afmaker doet niet mee in de aanval, ibra wel. Dat is het hele verschil. Je kan ook meedoen zonder veel meters te maken. Ibra liet het ook zien tegen clubs als juve en Napoli dat hij niet een simpele afmaker is. Het is echt een meevoetballende spits. Geen type Firmino. Maar op zijn manier

8 februari 2021 om 14:41

Inzaghi, dat was een afmaker. Ibra is in een veel eerder stadium van de aanval vaak ook al betrokken en dan ook nog eens het eindstation. Dat is denk ik wat maurootje bedoelt en ik ben dat met hem eens. Ibra een simepele afmaker noemen is gewoon niet eerlijk.

8 februari 2021 om 14:44

@Joaquin. Excact. Inzaghi is echte afmaker. Hele wedstrijd wachten in de 16. Dat doet ibra niet. Hij is echt betrokken in de aanval

8 februari 2021 om 15:53

Het maakt toch ook niet uit welke titel je aan z'n manier van spelen hangt? We kunnen in ieder geval stellen dat hij niet meer met veel intensiteit speelt (ook niet gek natuurlijk als je 39 jaar bent). Het lijkt me duidelijk dat een pure afmaker als Huntelaar op die leeftijd sowieso niet meekomt in de Serie A. Daar is het voetbal te fysiek voor. Buiten dat lijkt 't me logisch dat ze nog graag met 'm door willen. Ibrahimovic is momenteel het verschil tussen waar ze nu staan en de subtop van Italie. Met afstand de beste speler van Milan.

8 februari 2021 om 12:44

11 wedstrijden met 13 doelpunten. Al mist hij 100 dagen in een jaar is hij nog steeds de beste speler bij Milan. Ik denk dat hij ook de belangrijkste speler in de kleedkamer is. Ik denk niet dat Milan nu zou staan waar ze zijn als Zlatan er niet was, sterker nog dat weet ik zeker.

8 februari 2021 om 14:26

Deel van die dagen had hij corona en was geen blessure. Daarbij is de invloed van Zlatan op Milan enorm. Het is niet voor niets dat die ploeg opeens zo strijdvaardig is en in vorm net als Zlatan terug kwam. Zo'n invloed is voor bijna geen een voetballer weggelegd. De komst van Zlatan is het beste wat Milan de afgelopen 10 jaar is overkomen. Dat salaris is een schijntje vergeleken met wat hij de club heeft gebracht. Alleen al qua merchandising (shirtverkoop, maar vooral aantrekkingkracht voor sponsoren) is het een topaanwinst voor Milan. Laat staan wat hij op het veld voor Milan betekent. Daarbij is Zlatan echt geen simpele afmaker. Ik raad je aan om zijn wedstrijden te zien. Hij is ook heel belangrijk in het spel en geeft vaak genoeg cruciale passes.

Ik vind de contractverlenging op basis van 2 vingers in de lucht wat ver gezocht. Wel vond ik het vreemd vroeg me al af waarom hij dat deed, geeft hij zo aan dat hij nog een 2e wilde maken? Want volgens mij deed hij dit bij zn 1e goal, niet zn 2e volgens het artikel?(of ik ben in de war) of omdat Cotrone nog niet op zijn lijstje met clubs stond waar hij nog niet tegen had gescoord?En waarom zou hij nu aangeven? nu tegen de nummer laatste van Italië? Een overwinning op inter over twee weken, dat zou me, als Ibra, toch meer over de streep trekken

Hahah, alles wat die man doet is nieuws. Het zal me trouwens niets verbazen hoor, hij is altijd erg cryptisch wat betreft verlengingen/transfers. Hij speelt vaak met de media door dit soort ''hints'' erop los te laten.

Zou het alleen maar toejuichen overigens. 11 wedstrijden gespeeld, 14 goals. Een doelpunt om de 63 minuten. Zlatan is technisch zo ongelooflijk goed waardoor het inleveren van snelheid eigenlijk geen probleem is. Ook oogt hij nog topfit. Probleem is wel dat hij hoe dan ook over enkele jaren (misschien wel dit jaar), gaat stoppen en je er dan sowieso op achteruit gaat. Tenzij je iemand haalt van het kaliber Haaland natuurlijk, maar dat is niet realistisch voor Milan. Hopelijk kan hij minstens nog een jaar door op dit niveau, misschien wel twee!

8 februari 2021 om 14:45

Niet alleen technisch hoor. Zijn inzicht en gevoel voor waar te zijn op welk moment van de aanval is ook heel sterk waardoor hij op deze leeftijd nog veel betrokken in de aanval is en ook goals maakt. Sowieso ga je denk ik anders moeten spelen als hij stopt, aangezien hij, nu hij zo oud wordt helemaal, een unieke spits is. Totaal niet snel meer maar nog wel sterk en behoorlijk dominant nog in het aanval spel. Overigens is het wat dat betreft ook goed dat hij soms niet mee kan doen, dan kan de ploeg daar ook vast op oefenen, spelen zonder Zlatan

8 februari 2021 om 15:02

Zeker waar. De ploeg heeft het al ruim een maand zonder hem moeten doen en dat ging op zich goed. Je merkt echter wel dat met zijn aanwezigheid het team beter speelt. Hij is inderdaad heel betrokken in het spel en is, zoals andere spitsen, geen balletjeswachter. Af en toe rust zal hem goed doen, gelukkig heeft Milan met Mandzukic een prima backup.

Wat nou als hij beide armen gestrekt met alle 10 vingers in de lucht had geheven? Zouden ze hem dan 10 vliegtuigen moeten geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1683 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3713
A. SaelemaekersMiddenvelder322
Rafael LeãoAanvaller306
G. DonnarummaKeeper370
Brahim DíazAanvaller274
A. RebićAanvaller2711
S. TonaliMiddenvelder250
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2234 fans
Aanvaller, 39 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren