AZ pakt ondanks scheldpartijen en onvrede drie punten in Emmen

Zaterdag, 6 februari 2021 om 15:54Dominic Mostert • Laatste update: 16:04

AZ heeft zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning op FC Emmen geboekt. De Alkmaarders worstelden op De Oude Meerdijk zichtbaar, maar trokken de wedstrijd door een doelpunt van Yukinari Sugawara naar zich toe. AZ neemt daardoor de vierde plaats in de de Eredivisie in. Daar blijft de club voorlopig staan, want concurrent Feyenoord komt zondag niet in actie tegen FC Groningen. Emmen blijft zonder overwinning onderaan staan.

Na twee opeenvolgende nederlagen hoopte AZ weer een overwinning te boeken, maar de ploeg van Pascal Jansen maakte geen grootse indruk. In de eerste helft oogden de bezoekers onmachtig in aanvallend opzicht. Er kwamen slechts enkele kansen om de score te openen. Jesper Karlsson zag een diagonaal schot over de kruising vliegen. Halverwege de eerste helft zette AZ een aanval op aan de linkerflank: Karlsson vond Owen Wijndal, die een lage voorzet richting Albert Gudmundsson verstuurde. De spits verlengde de bal met een handige voetbeweging en trof de paal.

Emmen bleef vrij eenvoudig overeind en meldde zich een aantal keer op de vijandelijke helft. De beste kans voor de thuisploeg in de eerste helft was voor Caner Cavlan. Vijf minuten voor de rust ontving de opgestoomde linksback de bal van Kerim Frei en schoot hij in de korte hoek tegen doelman Marco Bizot op. Vlak na de pauze haalde Emmen opgelucht adem bij twee dreigende momenten van AZ. De nieuwe keeper Michael Verrips, die Dennis Telgenkamp naar de bank verdreef, pareerde een afstandsschot van Calvin Stengs met een fraaie redding; in de rebound trof Sugawara de lat met een verrassende poging vanuit een lastige hoek.

De onvrede bij AZ was groot. De spelers ergerden zich aan elkaar en lieten dat blijken in woord en gebaar, bijvoorbeeld toen het rustsignaal klonk en Karlsson, Gudmundsson, Pantelis Hatzidiakos en Teun Koopmeiners in discussie gingen. Ook na de pauze was de onvrede merkbaar. AZ had weliswaar het balbezit, maar hanteerde een te laag tempo om Emmen in de problemen te brengen. Toch trokken de bezoekers de wedstrijd twintig minuten voor tijd naar zich toe. Na een voorzet van Gudmundsson vanaf de linkerflank miste Myron Boadu de bal, maar bij de tweede paal stond Sugawara klaar om zijn tweede doelpunt van het seizoen te maken.


Poll

Verdiende AZ de overwinning op FC Emmen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door cas1)

Niet al te best, met de hakken over de sloot winnen van de nummer laatst. Maar Emmen bespeelde AZ zoals ze dat niet leuk vinden en daar heeft AZ geen antwoord op. Het spel compact houden, en druk naar voren. Dat hadden ze onder Slot overigens ook niet altijd, maar wel vaker, naar mijn gevoel.
Verder natuurlijk ook gewoon matig in de afronding, maar kansen waren er natuurlijk best een behoorlijk aantal.

Nou ja, drie punten bijschrijven en wel even terugkijken waar het hier nou beter kan en dat zit dan volgens mij vooral in een hoger tempo én het bewegen zonder bal. Dat liep onder Slot beter dan nu.

6 februari 2021 om 16:04

Die Stengs kan toch echt niet meer , hoeveel ballen heeft hij volkomen onnodig ingeleverd. Acteert een topvoetballer , maar kan er echt helemaal niks van. Dat je die jongen niet wisselt is een belediging voor iedereen die op de bank zit.

6 februari 2021 om 16:21

Laat de concurrent van Stengs maar spelen de komende tijd. Hij moet meer geprikkeld worden, want er komt helemaal niks uit. Hij heeft geen enkele motivatie om het beste uit zichzelf te halen omdat hij er toch altijd wel in staat. Laat hem maar vechten voor zijn plek, misschien leert ie er wat van.

6 februari 2021 om 16:25

Ik zag Boadu wel op papier staan maar heb m de hele wedstrijd niet gezien
Die mag ook heel snel vertrekken - misschien iets voor Emmen ..

6 februari 2021 om 16:51

Boadu gaf nog wel de assist op Sugawara.

6 februari 2021 om 17:55

Haha heb je de assist gezien? Als we daar al credits voor gaan geven.

6 februari 2021 om 19:01

Haha nee, maar hij telt wel mee

Dit was weer een zeer slechte overwinning. Emmen was de eerste helft gewoon beter en veel feller. AZ is nooit fel. Ze willen nooit de bal écht hebben! Stengs en Boadu voorop. Jansen zou Calvin moeten wisselen om te voorkomen dat hij nog meer fout kan doen, niet voor het elftal maar vooral voor Calvin zelf. Dat Boadu niet wordt gewisseld en Gudmundsson wel is tekenend voor de trainer Jansen: een watje.

6 februari 2021 om 16:10

Misschien vergezocht, maar zou het kunnen zijn dat Raiola gewoon een vinger in de pap heeft en dat er misschien contractueel is afgesproken dat de 2 niet gewisseld mogen worden? Anders is het echt onbegrijpelijk. Keer op keer geven ze totaal geen pit en beginnen ze in minuut 70 met de cooling down. Weet zeker dat een Weghorst of Druijf er alles aan zou doen om nog een goaltje mee te pikken in de laatste minuten.

6 februari 2021 om 16:54

AZ is een opleidingsploeg. Als je als AZ zijnde 2 van de grootste talenten van Nederland die vorig jaar nog samen 50 miljoen hadden opgeleverd laat wegrotten op de bank dan doe je aan kapitaalvernietiging. We hebben het over transferwaardes die bij elkaar 2x de begroting van AZ zijn.

6 februari 2021 om 16:56

Ja, ik heb er ook al meerdere keren zo over nagedacht...kan het me ook weer niet voorstellen dat zoiets bij AZ zou gebeuren. Druijf weg doen was een hele grote fout, als het niet loopt kan je geen andere speelwijze hanteren. Druijf had in de basis moeten staan.. Boadu kan geen bal aannemen (hoe dan?) en Stengs vergeet steeds bij welke kleur hij hoort. Ik vind het ongelooflijk dat Jansen hen niet durft te wisselen. Het is zielig voor Gudmundsson dat hij telkens de Sjaak is..

6 februari 2021 om 17:19

Je hoeft ze niet weg te laten rotten. Gewoon wisselen af en toe.. Daar is niks mis mee, talenten moeten ook de tijd krijgen en Stengs kan duidelijk de druk niet aan. Bovendien is hij helemaal niet zo'n groot talent, anders was hij allang weg geweest.

6 februari 2021 om 17:20

Ja en nee. Ik hoorde dat Gudmundsson na Mahi de meeste kansen mist uit de hele eredivisie. Maar zelfs zonder die statistiek is gewoon duidelijk hoe erg onzorgvuldig deze jongen is. AZ mist De Wit gewoon enorm. Het gaat echt een wereld van verschil zijn. Er kan ook niet gezegd worden dat Gudmundsson niet de kans heeft gekregen. Hij heeft het niet en ook nooit laten zien. Stengs daarentegen wel (als hij gemotiveerd is...)

6 februari 2021 om 18:21

@alkmaar54
"als je als AZ zijnde 2 van de grootste talenten van Nederland die vorig jaar nog samen 50 miljoen hadden opgeleverd laat wegrotten op de bank dan doe je aan kapitaalvernietiging."

Wel met de beide benen op de grond blijven staan. Er is nooit 50 mil geboden voor die twee, dat feit alleen al zou genoeg moeten zeggen. Daarnaast zou het team belang boven die 2 prima donna's moeten staan. 50 mil voor die twee is een utopie. Ze blijven continue slecht presteren, en je stelt ze als trainer desondanks continue op, en weigert ze te wisselen. Dit zet anderen ook aan het denken, er is geen consequentie aan slecht presteren. Als je ze ziet aanmodderen met slechte prestaties, en het grossieren in balverlies, dan valt dat op geen enkele manier goed te praten, nu niet, nooit niet en praat je niet goed ook. Je reactie slaat kant, noch wal.

En wat betreft Gudmunsson, vergeet niet dat die dit seizoen al vaker belangrijker is geweest dan Stengs en Boadu te samen. Dat je stelt dat hij het nooit heeft laten zien zegt misschien eigenlijk al genoeg.

6 februari 2021 om 20:01

Ja maar gudmondson is alleen belangrijk geweest als spits. Maar wij moeten ook niet vergeten dat hij in de spits ook veel kansen mistte.als de wit terug is misschien beginnen met Albert in de spits en dan rouleren met boadu lijkt mij het meest logisch. Want persoonlijk zie ik hem liever gaan deze zomer als hij niet gaat spelen in de spits. Want op de flanken komt hij gewoon tekort. Het is in mijn ogen een net niet speler. Ook bij psv had hij deze arrogante trekjes al.

Jammer vandaag, absoluut een punt verdiend. Maar die val ik van calvan moet gewoon tegen de touwen. Niet de eerste x dit seizoen. Verder zeer positief over verrips en gladon. Van rhijn weer de zwakste schakel

6 februari 2021 om 16:35

Een punt verdiend is wat overdreven. AZ heeft genoeg kansen gehad om er meer te maken

Jammer.
Ik vind Lukkien een goede trainer, Emmen speelt verzorgd voetbal, had vandaag niet mogen verliezen. Het gebeurde echter toch.
Met mooi voetbal zal Emmen het niet redden vrees ik. Er moet gescoord worden, voorin is het weinig tot niets. Toch tijd voor een andere trainer, aangezien je geen voorhoede spelers meer kan en maag aantrekken. Jammer gun dit Lukkien niet

6 februari 2021 om 16:12

Dus omdat Emmen geen aanvallers aantrekt mag Lukkien weg. Dat is toch een domme redenering. Eerst zeg je dat hij een goede trainer is en dan mag hij weg. Pff

6 februari 2021 om 16:20

Nee, hij is een goede trainer maar speelt verzorgd voetbal. Dit is niet geschikt voor dit Emmen, dat punten nodig heeft. Daarom een andere trainer nodig. Klinkt als een logisch verhaal. Maar ik zou Lukkien niet ontslaan, vind hem juist een goede trainer.

6 februari 2021 om 17:08

Ja zo bedoel ik het ook. Jij verwoordt het goed. Lukkien gaat nog trainer worden bij een subtop club

6 februari 2021 om 19:33

Hij moet niet worden ontslagen. Ik dacht meer aan hulp, zoals grotere clubs ook kregen. De laatste was dacht ik Gio met Advocaat als hulp

Erg slechte en saaie pot gezien. De jongens spelen weer op 70% en lijken dat wel prima te vinden. Vooral een Stengs en Boadu, die laten dan na Feyenoord weten ervan bewust te zijn dat de ‘focus en inzet’ minder is in dit soort wedstrijden, maar doen er blijkbaar niets mee. Ze sjokken 90 minuten lang en vinden het wel best bij 0-1. Als spits wil je toch ook gewoon elke halve kans scoren? Begrijp dat echt niet. Die mentaliteit is wel de reden dat het al zo vaak mis is gegaan dit seizoen. Dan is er ook nog eens niemand die er wat van zegt en wisselen is helemaal een utopie. Dat pamperen worden ze echt niet beter van. Heel storend om te zien.
Toch wel blij dat de 3 punten binnen zijn, maar ben eerlijk gezegd wel een beetje klaar met dit seizoen. Maar misschien verwacht ik ook wel gewoon te veel.
Oja, @espn: doe ons volgende keer niet wéér Leo Driessen aan. Die man is 90 minuten aan het mopperen, zegt niks nuttigs en praat ongelooflijk monotoon, zelfs bij goals.

Stengs is niet in vorm maar ik heb nog nooit zoveel mensen elkaar horen napraten als het om deze jongen gaat. Mensen hebben geen eigen mening meer en gaan puur af op 1 mening van iemand op tv. Alle analisten kunnen ook niet meer helder kijken en hem afkraken. Ik weet zeker dat wnnr hij met dezelfde prestatie op handen gedragen werd alle kuddedieren hem een geweldige wedstrijd vonden spelen. In de toppers behalve laatst tegen Ajax was hij altijd 1 van de uitblinkers. Heb het liever zo dan enkel goed zijn tegen de kleintjes. Hetze tegen deze speler met ongelooflijk veel talent.

6 februari 2021 om 16:11

Niemand praat elkaar hier na, iedere persoon die deze wedstrijd heeft gezien, heeft gezien dat Stengs een draak van een wedstrijd speelde.

Aangezien hij als international beoordeeld wordt, hoort daar ook kritiek bij. Met dat gezegd hebbende lijkt het wel of Stengs de echte stap naar boven niet kan zetten. Hij heeft 2 leuke wedstrijden gespeeld in januari, is dat dan de maatstaf ? Moeten we dat nastreven van een international ?

Los daarvan, die Gudmundsson mag wel even op het matje komen bij zijn trainer/bestuur, wat een vervelend, verongelijkt eng mannetje is dat zeg.. bah

6 februari 2021 om 16:36

Hij doet vaak genoeg goed in een wedstrijd. Zet veel mensen vrij voor het doel en durft risico te nemen. Dan heb je ook weer wat meer balverlies. Ik zie Berghuis vaak veel slechter spelen met veel meer balverlies maar doordat die de gunfactor heeft hoor je daar niets over. Net zoals ik de kuddedieren dan daar ook niet hoor. Ik heb het overigens niet over iedereen. Er zijn idd mensen die objectief kunnen kijken en zeggen dat ze het niet goed vonden. Echter merk ik dat heel veel mensen gwn de analisten napraten en erbij willen horen. Ergerlijke reacties zijn dat. Samenvatting kijkers en Kieft napraters

6 februari 2021 om 17:00

Jij bent zelf een samenvattingkijker door enkel die 2 of 3 ballen die hij goed geeft in een wedstrijd te benoemen. Die 20 ballen die hij inlevert zie je niet of wil je niet zien. Hij zorgt voor meer gevaar bij zijn eigen doel, dan bij die van de tegenstander. Jaar hem op en hij kan niks meer. Dat mag benoemd worden. Hem in de as zetten is lachwekkend. Dat kan ie niet aan. Vandaag staat ie ook weer niet op. Zoals hij in Europa ook niet opstond en 2x tegen Ajax niet. Of in al die gelijke spelen niet. Maar goed hij heeft tegen Feyenoord een leuke 2e helft gespeeld en tegen PSV was hij ook goed. Dan mag je voor de rest van het seizoen spelen als een dweil zonder kritiek te krijgen. Dat is jouw norm, maar bij de rest ligt de norm wat hoger.

6 februari 2021 om 16:21

Je hebt gelijk dat zie je vaak wanneer analisten iets zeggen dat iedereen het commentaar gewoon over neemt. Dat neemt niet weg dat hij er dit seizoen gewoon echt een potje van maakt lol.

6 februari 2021 om 16:58

Dat is toch logisch? Stengs zou met zijn potentie de beste voetballer op de Nederlandse velden moeten zijn en AZ naar de titel moeten leiden. Maar daarentegen staat AZ 13 punten achter op Ajax omdat AZ 7x gelijkspeelt tegen ploegen uit het rechter rijtje. Als Stengs dan vervolgens aankomt kakken met, "mja ik kan mij niet zo goed motiveren voor potjes tegen Emmen", dan verklaar je jezelf volkomen ongeschikt voor profvoetbal.

Klasse van Emmen. Natuurlijk missen we veel kansen maar Emmen straalt niet uit dat ze hekkensluiter zijn. Gelukkig vergooien we het nu eens niet op de valreep.

He deksels.... Dit was toch wel een heerlijk potje om even een puntje te pakken.
Heerlijk gespeeld binnen de mogelijkheden.
Als we met dit team gestart waren in de competitie stonden we echt niet onderaan.

De 3 zwaargewichten eruit, fitte spelers er voor terug
En het staat al een stuk beter...

2x 3 punten Rkc
3 punten Sparta

9 punten

Dan moet dus ADO en Willem ll geen punten meer pakken

Nou ik zei dit alles niet gebeuren

Gewoon stapje terug maar
Dick Lukkien lekker blijven

Het welbekende AZ spel de laatste tijd. Veel te weinig tempo, veel te weinig diepgang. Logisch dat wij het moeilijk hebben tegen de kleintjes. Ben benieuwd hoe het gaat als straks de wit weer terug is, want dat is iemand die we denk ik toch meer missen dan ik dacht.

6 februari 2021 om 16:35

Dat is precies de reden waarom het nu allemaal een tempo lager gaat.
Bij balverlies zit De Wit overal bovenop.

6 februari 2021 om 16:49

Wanneer wordt De Wit terug verwacht?

6 februari 2021 om 17:22

Traint wel weer op het veld, maar het duurt wel erg lang.
Verwacht einde maand weer terug maar ik werk niet bij Az en de info is ook schaars.

6 februari 2021 om 17:52

Sinds half november uitgeschakeld met een enkelblessure klinkt niet best, het duurt al best lang inderdaad. Als hij terug is moet je ook maar weer afvragen hoe snel hij echt weer vol kan gaan. Goed dat hij in ieder geval weer op het veld traint!

Slecht voetbal maar een terechte overwinning die met wat mazzel hoger uit had kunnen pakken(lat+paal).
Geen kans weggegeven en ook het balbezit was zwaar in het voordeel van Az.
Gewoon weer over Fetenoord heen gegaan ook, die moeten nog maar winnen bij Groningen.
Blij met de 3 punten en door.

6 februari 2021 om 16:58

In de eerste helft zijn er wel wat kansjes weggegeven, maar in de tweede helft niet meer inderdaad. Het was ontzettend slecht, dus ik zie geen reden om echt blij te zijn met deze overwinning. Ik weet niet of het ligt aan mijn irritatie, maar het lijkt met de week slechter te worden.

6 februari 2021 om 17:21

Het word er niet beter op nee, het lijkt wel of Az veel ruimte nodig heeft omdat het tegen voetballende grotere clubs wél lukt en tegen agressieve/verdedigende ploegen niet.
Volgende week Heerenveen, die spelen gelukkig wat aanvallender.

Het hield niet over vandaag. Maar goed 3 punten in de tas, morgen kunnen Myron en Calvin ff lekker sleetje rijden en dan hoop ik dat ze vanaf volgend weekend weer even volwassen kunnen knallen.

Haha heerlijk die poll. Blijkt maar weer dat AZ een club in opmars is ook als we het zwaar hebben. Want laten we niet trots zijn op dit seizoen en deze wedstrijd, maar ‘ verdiende AZ de winst ‘ kan toch alleen maar met 100 procent Ja worden beantwoord?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ124
12.SC Cambuur12-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller94
V. PavlidisAanvaller92
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 9 0 1 0
2020/2021 AZ 25 2 2 0
2020/2021 Jong AZ 5 1 0 0
2019/2020 Jong AZ 7 0 1 0
2019/2020 AZ 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

AZ gaat soeverein aan kop in Groep D dankzij zwaarbevochten zege

AZ heeft donderdagavond een moeizame overwinning geboekt in de Conference League. Op bezoek bij CFR Cluj genoten de Alkmaarders halverwege al een 0-1 voorsprong, die tot het laatste fluitsignaal op het...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren