Arne Slot doet één keer zijn verhaal: ‘Na dertig seconden stond ik buiten’

Zaterdag, 6 februari 2021 om 12:11Dominic Mostert • Laatste update: 12:31

Arne Slot heeft voor het eerst een uitgebreide reactie gegeven op zijn ontslag als trainer van AZ. Begin december werd Slot ontslagen, nadat hij toegaf gespreken te hebben gevoerd met Feyenoord. Kort daarna werd hij in De Kuip aangesteld als opvolger van Dick Advocaat na het huidige seizoen. In gesprek met De Telegraaf vertelt Slot dat hij vorig jaar mei al liet doorschemeren te willen bijtekenen bij AZ.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je het logisch dat AZ ervoor koos om Arne Slot te ontslaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door dajoowie)

AZ heeft hem zelf dus in de wachtkamer gezet en vervolgens geen vertrouwen geven in het contract. En hem daarna vanalles verwijten. Belachelijk dat je niet eens afscheid mag nemen van de spelers.

5 februari 2021 om 23:00

Van Arne Slot mochten spelers niet met andere clubs bezig zijn ze moesten zich richten op AZ en dan zelf wel met andere clubs bezig zijn hoe hypocriet ben je dan. Hij heeft AZ in de eredivisie 34 wedstrijden als hoofdcoach gezeten toen hij weg ging stond AZ 7de nu staan ze op 5de plaats en ze hebben tegen betere tegenstanders gespeeld. Denk wel dat AZ een goeie beslissing genomen heeft je ziet ook wel wat ze nog meer achter de rug van AZ allemaal in gang hebben gebracht. Hoop voor Slot dat hij dit niet bij Feyenoord doet als hij naar Ajax gaat ;-)

5 februari 2021 om 23:30

En met Slot stonden ze er goed voor om te overwinteren in de Europa League en daar zitten ze na zijn ontslag ook niet meer in.

6 februari 2021 om 08:43

Ja dat zul je niet weten als Slot er nog geweest was waren ze misschien ook wel uitgeschakeld. Hij is het gevolg misschien wel dat ze uitgeschakeld waren om in zo'n belangrijk moment van het elftal met een concurrent te praten dit betuigt niet echt van een profmentaliteit. Iedereen weet hoe de voetballerij in elkaar steekt. Als ze zich kunnen verbeteren voor geld gaan ze meteen. Maar ga niet alles goed praten, waarom hoor je nooit dat ze voor het geld naar een andere club gaan i.p.v. die lul verhalen.

6 februari 2021 om 12:51

Maar je kan wel zeggen dat ze een goede beslissing hebben genomen, omdat Az nu vijfde staat zonder Slot. Misschien hadden ze dat nu ook wel met Slot gestaan. Beetje een lul verhaal waarin je jezelf tegenspreekt.

6 februari 2021 om 13:41

Hoezo hypocriet? Het is wat anders om met andere clubs bezig te zijn als je waardering krijgt, maar als er spelers zijn die het gewoon goed doen en er geen aanbieding van de club komt en als die aanbieding heel laat komt en maar voor een jaar is, dan straalt dat geen vertrouwen uit. Het is gewoon heel amateuristisch hoe AZ te werk is gegaan. Keer op keer blijkt toch weer dat ze het gewoon niet op order hebben en amateuristisch denken. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat Eenhoorn nooit in het management van het professionele honkbal cirquit van Amerika heeft meegedraait.

5 februari 2021 om 23:19

Ik vind dat men de hele situatie sowieso overdreven opblaast. De man word neergezet als een wonderdokter, maar kreeg wel de beschikking over een selectie die 'm in staat stelde aantrekkelijk te kunnen spelen. Nu stapt hij in bij Feyenoord en gezien de staat van de selecties zal hij dan toch concessies moeten doen.

5 februari 2021 om 23:24

Volgend seizoen gaan we zien waar Slot echt tot toe in staat is. Bij AZ natuurlijk erg goed, maar hij had natuurlijk ook gewoon goede spelers.

5 februari 2021 om 23:29

Het zal vooral af gaan hangen wat er mogelijk is in Rotterdam. Een coach is zo goed als z'n materiaal en op dit moment is het materiaal van Feyenoord niet indrukwekkend. Bovendien zullen Berghuis en Senesi waarschijnlijk gaan vertrekken. Dan blijft er eigenlijk niets meer over.

6 februari 2021 om 00:31

Zo’n vreselijke dooddoener dat een coach zo goed is als zn materiaal. Een gemiddelde coach misschien wel maar een goede coach haalt er het maximale uit natuurlijk. Op gebied van prestaties en op gebied van ontwikkeling. Een coach die positief voetbal voorstaat zal dan ook nog eens het meeste bijdragen aan de ontwikkeling van spelers. Slot kun je moeilijk afrekenen op 1 jaar feyenoord, die moet net als elke andere coch de tijd krijgen zijn stempel te drukken.

6 februari 2021 om 08:09

"Dan blijft er eigenlijk niets meer over". Dat lees ik steeds, maar er komt dan geld binnen om je op meerdere posities te versterken en juist te bouwen aan een team. Dan moet je niet verwachten dat hij binnen een jaar kampioen wordt, maar dat hij juist spelers beter gaat maken, herkenbaar voetbal speelt met hoger druk en spelers in hun kracht gebruikt. Dan zijn Malacia, Geetruida ook weer wat verder, zal Fer er ook nog zijn, is Kokcu hopelijk weer fit en zal hij in zijn kracht worden gebruikt, Bijlow En Sinisterra erbij, Balde, Wehrmann, Hendriks, Antonucci krijgen de kans. En dan kijken hoe Diemers zich ontwikkelt (was gewoon de beste man vorige week). Dan blijft er niet "niets" meer over, dan is het afwachten wat het doet met de kwaliteit, hoe het samenvalt, hoe de verschillende spelers zich ontwikkelen en wat er aan vervanging wordt gehaald.

6 februari 2021 om 08:19

@FR - Nee, zo werkt dat bij Feyenoord in de publieke opinie niet. Als er bij Feyenoord deze zomer iemand weggaat, zal die positie helemaal open liggen en er geen vervanger zijn.

5 februari 2021 om 23:40

Jij gaat ook wel makkelijk mee met de wind zeg... Uiteraard is zijn verhaal anders dan dat van AZ.

Az heeft juiste beslissing genomen, en doet het prima met de nieuwe trainer. Slot heeft nu genoeg tijd om zich voor te bereiden, maar de echte vraag is natuurlijk: Wat heeft feyenoord te besteden. Gezien het verleden zal dat niet veel zijn. Succes Arne Slot!

5 februari 2021 om 22:49

Een overspannen reactie van het AZ-bestuur. Een andere conclusie kan je niet trekken na het bovenstaande ...

5 februari 2021 om 22:54

Dat was op het moment zelf ook wel al duidelijk lijkt me. Iets te emotioneel als je het mij vraagt. Maar ze zijn tenminste wel consequent want met die assistent hebben ze toch hetzelfde gedaan.

5 februari 2021 om 23:00

Kortom ... ze hebben niet geleerd van hun fouten ... sterk hoor ...

5 februari 2021 om 23:06

Het hangt er wat van af. Als ze nu opeens hem wel erbij houden dan staat het praktisch gelijk aan een publieke mea culpa.

5 februari 2021 om 23:08

Als je deze lijn ook doortrekt richting de spelers heb je als bestuur een fijn werkklimaat gerealiseerd...gaat natuurlijk niet gebeuren maar om deze beide mannen zo te laten struikelen is niet erg professioneel.

5 februari 2021 om 23:09

@lierse ...
Je laat dus je oren hangen naar de publieke opinie. Dat komt mij niet sterk over. Ik had beter verwacht van (vooral) Eenhorn en Huiberts ...

5 februari 2021 om 23:26

Ik zou her zelf ook anders aanpakken maar zo gaat het nu eenmaal regelmatig in de voetballerij.

5 februari 2021 om 23:27

@njfromvol - De term "fout" is in deze ook relatief. Ik denk dat het bestuur van AZ ook in hun eer aangetast was en het is ook niet zo dat Slot een wonderdokter is die men niet kan vervangen. Het spel van AZ is er niet slechter op geworden sinds z'n vertrek. Spelers stellen een coach in staat om op een bepaalde manier te spelen, niet andersom.

5 februari 2021 om 23:30

@sirius... Ik weet dat in 'de voetballerij' besluiten worden genomen op emotie. Nu ben ik persoonlijk best rationeel en praktisch, dus kan ik dit niet zo waarderen van het bestuur. M.n. Eenhoorn had ik als bestuurder hoger zitten .

5 februari 2021 om 22:50

Beetje vroeg om al te bepalen of het zo'n goede keuze is geweest? Beetje scorebordjournalistiek misschien maar Ajax heeft het in tijden niet zo gemakkelijk gehad in Alkmaar. Kan dat het met Slot niet beter was gegaan hoor, gezien de seizoensstart van AZ, maar dat zullen we nooit weten.

Dat werpt toch ineens een heel ander licht op de zaak en kan ik Slot ineens een stuk beter begrijpen. AZ had de kans om Slot nog een aantal jaar te houden op een presenteerblaadje liggen en dan ga je er zo amateuristisch mee om. Indien dit klopt dan zijn het toch een stelletje Koekebakkers.

6 februari 2021 om 01:06

Als je leest hoe Az het aangepakt heeft kan het toch haast niet anders dan dat ze twijfels over zijn capaciteiten gehad moeten hebben? Uit een verlenging van een jaar spreekt nou niet bepaald vertrouwen. Wellicht hebben ze bewust de seizoensstart afgewacht en op basis daarvan een aanbieding gedaan. Zeker begrijpelijk dat Slot dat naast zich neergelegd heeft. Slot had wel open kaart moeten spelen over de onderhandelingen met Feyenoord, maar het zou goed kunnen dat ze hem dan alsnog op straat hadden gezet.

6 februari 2021 om 09:42

Je gaat eraan voorbij dat sinds eind vorig seizoen er een corona crisis is. De toekomst voor het betaalde voetbal staat onder de druk. Financieel is het lastig om langdurige contracten te sluiten waar een flink prijskaartje aan hangt. Dus het uitstellen van contractverlenging is wel te begrijpen.

Het is wat het is, blijf het nog wel steeds jammer vinden Slot was altijd lekker nuchter. Beide partijen hebben het niet goed aangepakt, en je hebt een soap te pakken.
Vind wel dat de leiding te vaak achter de feiten aan loopt. De selectie op orde brengen, speler contracten upgraden etc. Ik hoop dat we hiervan gaan leren in de toekomst, we krijgen een hele mooie upgrade van het stadion. Helaas trekken ze de tribunes nog niet meteen helemaal door naar het veld i.v.m. hoe alles gaat lopen financieel. (dat bedrijven enzo kapot gaan straks is wat je bijna alvast kan uitschrijven)

5 februari 2021 om 22:57

Zoals het in het artikel staat beschreven kan je Slot weinig kwalijk nemen en is het alleen AZ die fouten heeft gemaakt. Je geeft een assistent trainer eerst een contract voor 2 jaar en wanneer die dan in zijn eerste jaar buitengewoon presteert dan wil je hem een nieuw contract geven voor 1 jaar. Ik denk dat Huiberts zich nog wel eens achter het hoofd zal krabben.

6 februari 2021 om 14:33

Ik ben het persoonlijk niet met je eens dat je Slot weinig kan kwalijk nemen, naast dat ik zelf vind dat het gewoon een overhaast besluit was van AZ ogenschijnlijk puur gebaseerd op onderbuikgevoelens. Het grote probleem, wat Slot hier tussen neus en lippen door laat doorschemeren maar dan in zijn voordeel, is dat Slot geen openheid van zaken heeft gegeven. Hij zegt hier wel dat op het moment dat hij gevraagd was of hij met Feyenoord in gesprek was hij daar 'eerlijk' over is geweest en gewoon antwoord heeft gegeven, echter was dit wel op het moment dat het was uitgelekt in de media en AZ in zekere zin al via de media anderhalve week voor het blok stond over de kwestie. Nu durf ik niet te zeggen als hij gewoon eerlijk en open hierover was geweest wanneer het begon dat hij dan nog steeds in de functie had gezeten, echter was dit wel telkens de kern van het verhaal toen de leiding van AZ hierover in interviews sprak. Ik vind dan ook het achterhouden van dergelijke informatie niet bepaald 'eerlijk' als je met zo'n goed vertrouwen met elkaar samenwerkt. Uiteindelijk ben ik voornamelijk blij dat Feyenoord nu eindelijk weer een meer opbouwende/ontwikkelende trainer heeft waarbij de club misschien weer een beetje meer kan gaan aanhaken, maar ook dat zullen we pas in de loop van het seizoen merken.

5 februari 2021 om 22:59

Het is gebeurd inderdaad. Jammer voor AZ dat Slot weg is, was volgens mij een goede match. Ach ja, volgend jaar mag 'ie 't met Feyenoord laten zien. Laten we hopen dst die wel de eerste keeper op kunnen stellen, kom je al een end.

5 februari 2021 om 23:01

Er zijn enkel verliezers, wel vraag ik mij af wat AZ van Slot had verwacht. Ze kwamen met een aanbod, dat is afgewezen... moet Slot dan afstevenen op een jaar werkeloosheid? Wanneer had hij dan wel mogen praten van ze?

6 februari 2021 om 06:48

Voor trainers is er volgens mij geen gentlemen agreement, maar heb je wel een voorbeeld functie en zeker in je eigen team. Elk jaar zie je weer hetzelfde met spelers, waar een trainer last van heeft. Hij had beter moeten weten en zeker als jezelf in de media 3 weken wat roept over spelers en ondertussen zelf doen..... Tevens is het een utopie dat het bij Feyenoord stil blijft, dat je aan het praten bent. Maar goed het is wat het is, achteraf is zoals altijd makkelijk praten.

5 februari 2021 om 23:22

Achter de feiten aanloopt? Ik vind dat ze het selectiebeleid goed onder controle hebben. Ik denk dat je van een koude kermis thuiskomt als je meer dan dit gaat verwachten, gezien de bedragen die AZ uitgeeft.

5 februari 2021 om 23:39

Oke, dan geef ik je een opdracht mee, zoek de afgelopen jaren even op wanneer de selectie op tijd in orde waren.

6 februari 2021 om 01:46

Dat heb ik inderdaad wel meegekregen, wij kunnen natuurlijk niet in de keuken van AZ kijken. Je leest dat een Janssen, Til e.d. word verkocht en iedereen gaat er wel even vanuit dat een selectie samenstellen heel simpel gaat. Toch gaat er bij AZ ook wel meer schuil dan alleen gigantische inkomende transfergelden. AZ heeft ook kosten die echt niet vergelijkbaar zijn als dat van Utrecht of iets dergelijks. Bovendien heeft AZ een eigen stadion en ze zullen ongetwijfeld leningen hebben die nog aardig zijn in relatieve zin. Mensen lezen 'guus Til' en '18 miljoen' en denken dan gemakshalve even dat AZ die 18 miljoen euro wel even kan investeren, terwijl clubs van dat formaat meer moeten besteden dan hun achterland toelaat om te kunnen groeien en dan moet je maar hopen dat je spelers duur blijft verkopen.

6 februari 2021 om 07:04

De keuken bij Az is aardig open waarbij je duidelijk kan zien wat er binnen is gekomen en sowieso dat het over het algemeen altijd verspreidt betaald wordt.
Natuurlijk snap ik dat je niet zomaar een paniekaankoop wilt doen, maar dat moet je vt doen en je gaat niet pas in actie komen als het al is gebeurd. Je speelt al vrcl en heeft nog niemand gehaald, terwijl je dan ziet dat bij de concurrentie de zoveelste is binnen geharkt. Je ambitie uitspreekt, maak het dan ook waar. Of blijf klein en stel je nederig op en gebruik je acedemy.

Verhaal zal er wel ergens tussen liggen. Neemt niet weg dat ik AZ nog steeds niet begrijp en het ontslag overtrokken vind...

Slechte zaak dat het zo lang duurde voor er een contract aangeboden werd, al is het natuurlijk de vraag hoe concreet het was als Slot nu zegt dat hij ‘het liet doorschemeren’. De directie heeft dat wellicht niet zo direct opgevangen, anders hadden ze denk ik wel sneller gehandeld. Alsnog hadden ze uit zichzelf al een contract moeten aanbieden vind ik. Het was wel weer zo dat het nieuwe voorstel voorgelegd werd in de periode dat alles al weken in de soep liep bij AZ, dus dat getuigde dan wel weer van ontzettend veel vertrouwen. Dat hij daarna tijden lang 0,0 feedback gaf aan de leiding in de dagelijkse meetings en dat de directie er via via achterkwam dat hij concreet was met Feyenoord, is natuurlijk wel erg pijnlijk dan. De reactie om gelijk tot ontslag over te gaan was alsnog te impulsief en heeft in ieder geval de kans op Europese overwintering sterk verkleind/zelfs gekost. Al met al gewoon erg jammer, had hem graag nog langer gezien bij AZ. Een zelfverzekerde, sympathieke man die altijd goed uit zijn woorden kwam en nog belangrijker: voor het eerst sinds jaren AZ echt erg goed en aanvallend heeft laten spelen. Thanks Arne!

Als AZ niet een langlopend contract willen geven en dan raar opkijken dat je met n andere club gaat flirten die hem dat wel wil bieden. Ok misschien had ie t moeten melden maar had dan zelf doorgepakt met hem en hem via het contract vertrouwen in hem te stellen

Wat had AZ anders kunnen doen? Slot aanhouden ondanks dat hij achter de rug om met een concurrent in gesprek is geweest. En ook kiest voor die club. Er is dan belangenverstrengeling. Als AZ zou kunnen voorkomen dat Fnrd Cl zou kunnen halen dan gooit Slot daarmee zijn eigenglazen in. Daarnaast heeft hij informatie over AZ spelers, scouting, analyses van concurrenten die hij kan gebruiken bij Fnrd. Slot zijn resultaten stonden onder druk. Veel gelijke spelen. Rode kaarten. Oke Europees wel lekker bezig. Tot slot: wellicht speelde er wel meer zaken op de achtergrond. Het is voor ons bijna onmogelijk om met de subjectieve informatie van beide partijen een objectief oordeel te vellen.

Onbehoorlijk gedrag van Eenhoorn en huiberts .eerst houden ze hem aan het lijntje, vervolgens geven ze hem geen contract, zodat hij, mocht het seizoen daarna mislukken ze geen hoge vergoeding moeten meegeven als ze hem tussentijd s zouden moeten ontslaan.
Deze kruideniersmentaliteit past niet bij een club die bij de grote jongens wil horen en uiteindelijk is Az veel meer geld kwijt.
Geen kampioenschap, geen beker, geen EL dit jaar en misschien ook volgend jaar niet.
Waarde spelers zakt ver in
Maar deze twee jongens blijven rustig zitten terwijl ze Az vernietigen

Haha toch mooi dat Feyenoord die Slot voor de neus van ajax heeft weggekaapt. En dat ze dan gaan roepen dat ze hem ook niet wilden. Haha prachtig.

6 februari 2021 om 12:49

Leuk dat jij dat verkondigd als een feit.

Het feit dat je je als op het oog verstandige trainer inlaat met duistere types als Raiola pleit niet heel erg voor je, Arne.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2815
M. BoaduAanvaller2712
J. KarlssonAanvaller279
M. BizotKeeper280
F. MidtsjøMiddenvelder262
C. StengsAanvaller256
Z. AboukhlalAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
12 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren