‘Er zijn supporters die me uitkotsen, maar ik ben ook maar een mens’

Vrijdag, 5 februari 2021 om 11:21Rian Rosendaal • Laatste update: 11:37

Silvester van der Water heeft spijt van zijn gedrag rondom de afgeketste transfer naar Orlando City SC van afgelopen september. Heracles Almelo hield vast aan een hoge vraagprijs, waardoor de droomtransfer naar de Major League Soccer in het water viel voor de vleugelaanvaller. Van der Water meldde zich vervolgens per WhatsApp-bericht af bij trainer Frank Wormuth voor het duel met Willem II, een actie waar hij enkele maanden later niet bepaald trots op is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door hafcahaas)

Tja ik snap hem wel, bij Almere was het een goede speler, maar daar kwam hij ook binnen met heel veel moeite. Is op een best late leeftijd het voetbal ingestapt, dus ik snap dat deze jongen liever zo snel mogelijk voor een lucratieve overstap gaat dan voor een sportieve overstap (in deze context bedoel ik dat Orlando voor hem sportief en financieel beter is dan bijvoorbeeld FC Utrecht) en als ik het zo lees heeft hij niet zo heel veel hoop in dat hij het heel ver zou schoppen in het Europese voetbal, dus snap ik zijn reactie volkomen.

5 februari 2021 om 11:41

5 februari 2021 om 12:00

Dat slangengedrag heeft hij geleerd van Dalmau, dat was zijn beste maatje bij Heracles, dus volgens mij valt er niks te snappen hier. Rare redenering vind ik.van je.

5 februari 2021 om 14:05

Ik vind het een rare redenering van jou dat je gemakshalve een verband legt met Dalmau, puur omdat hij daarmee omging

Hij moet blij zijn dat zijn transfer niet door ging, Orlando heeft namelijk Nani op rechtsbuiten lopen!

5 februari 2021 om 11:52

Financieel gezien en leefomgeving had ik het zeker gedaan, ookal had ik dan minder gespeeld. Zeker omdat ik hem niet veel sportieve stappen om hoog gaan maken.

"de jongens wisten wel: Oké, dat was een fout, maar ze accepteerden het daarna wel. Ze hadden me gewoon nodig, want ik was de enige rechtsbuiten." Precies daarom ook was het zo lullig om ze kapot hard te laten vallen jongen... Ik ben aan de ene kant blij dat hij nog bij Heracles speelt omdat het wel een goeie voetballer is maar wat die geflikt heeft gaan veel supporters nooit vergeten.

5 februari 2021 om 11:49

Ik vind dat je overdrijft, ja hij heeft zijn kop een beetje gek laten maken waarschijnlijk door zaakwaarnemers, maar hij staat er nu gewoon weer. Hij beet door de zure appel heen door een eerlijk interview te geven nadat het gebeurde gericht aan de supporters, wat mij betreft is daarmee de kous wel af. Die jongen mag best dromen van een andere competitie of club, weinig mis mee i.m.o.

5 februari 2021 om 11:57

@harecles: Onderschat niet hoe lang supporters een wrok kunnen blijven houden tegen een speler. Bij PSV zingen ze nu (nou ja, totdat corona toesloeg natuurlijk) nog steeds regelmatig "geniet met volle teugen, Labyad komt nooit meer terug". En die jongen is al 9 jaar weg.

5 februari 2021 om 11:59

@harecles Tja ik snap jullie reacties allebei, maar in de voetbalwereld is het heel moeilijk om van zo een stempel af te komen.

5 februari 2021 om 12:07

@harecles, Die jongen mag zeker dromen van een andere competitie of club! Echter heeft dat weinig te maken met wat er gebeurde natuurlijk. Hij probeerde een transfer te forceren en gewoon veel geld bij Heracles door de neus te boren. Want Orlando is voor hem natuurlijk een prachtige overstap maar wat ze boden en wat Heracles voor vd Water wou vangen sloeg nergens op hoe groot dat verschil was, dat had hij zelf ook kunnen in zien.

5 februari 2021 om 14:53

Ik denk dat men die woede beter kan richten naar zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker, die knakkers verzieken thans het voetbal met debiele vraagprijzen.

5 februari 2021 om 15:01

Hoe bedoel je dat? Heracles verwachtte gewoon in ieder geval een paar miljoen. En als Orlando 2 ton biedt dan kan vd Water niet verwachten dat hij dan kan vertrekken, dan is forceren door niet op te komen dagen niet de juiste manier.

5 februari 2021 om 18:41

Ik denk dat zonder zijn zaakwaarnemer hij helemaal niet in Florida was terecht gekomen, alsof ze daar weten wie hij is, daar begint het mee voor mij. Dat die 2 vervolgens zijn gaan zitten om weg te komen, heeft Vd Water nu wel spijt van. Het vervelende is dat hij met de kop op tv moest om de keutel in te trekken, niet zijn zaakwaarnemer. Vandaar ik zijn zaakwaarnemer ook benoem, die Dekker blijft zo mooi buiten schot, maar ben benieuwd wat zijn rol is hierin is. Niet opdagen was idd heuuuuul fout, technisch gezien is dat ook werkweigering en doet denken aan Dalmau in het ziekenhuis . Maar voor mij is het met de speler wel klaar nu, niet die zaakwaarnemer trouwens. Kleine edit; snap de frustratie wel, je schiet er alleen weinig mee op

Typisch zon geval van de kop gek laten maken. Vind het jammer dat voetballers hun contracten niet meer respecteren. Hoop voor hem dat ie er van geleerd heeft en een volgende keer wel zijn contract respecteert. Heracles heeft hem ook de kans gegeven om daar te groeien als voetballer. Die stap komt dan vanzelf wel weer.

Het is natuurlijk ook bijzonder dat een club indirect jou vrijheid afkoopt door middel van een salaris van pakweg 1/2 ton. (in dit geval). Dit is natuurlijk een beperking op de vrijheid die je hebt als mens en kansen die voorbij komen, kunnen je dus worden ontnomen omdat je een contract tekent. Vooral bij jonge jongens is dit natuurlijk nog lastiger. Als je niet goed genoeg bent, en je hebt een dik contract en een club wil van je af, kom je terecht op de tribune en mag je alle dagen meetrainen en zijn ze je liever kwijt dan rijk. Ben je goed genoeg voor de basis en hierin belangrijk, wil een club je soms niet van de hand doen en deze transfer niet gunnen. Een ideale voetbalwereld zou er een zijn zonder langdurige contracten en zaakwaarnemers. Gewoon 1 jaartje ballen en voelt dit goed, spreek je aan het begin vh seizoen af om dat een jaar te verlengen. Anderzijds is dit totaal niet realistisch en gangbaar. Echter krijg je nu vaak van dit soort situaties, zoals hierboven beschreven.

Hij heeft met zijn volle verstand een contract bij Heracles getekend en de club kan hem hier natuurlijk gewoon aan houden. Is bovendien ook één van de gevaarlijkste, zo niet dé gevaarlijkste speler van Heracles op dit moment. Als hij een stapje hogerop wil maken, zal hij echt zo'n 10-15 goals en minstens 10 assists moeten geven, Heracles telkens bij de hand moeten nemen en wekelijks belangrijk moeten zijn.

Vanavond in ieder geval voor ons de speler om goed in de tang te houden, maar zulke tactische zaken kun je aan Ultee meestal wel over laten.

5 februari 2021 om 13:34

Vind op dit moment Burgzorg gevaarlijker,van de water is er soms wel in wedstrijden maar vaak niet vind hem te wisselvallig. En tuurlijk mag die een keer hogerop of meer verdienen,maar hoe hij dit gedaan heeft plus precies hetzelfde als die rat dalmau.Dus van mij mag die verkocht worden ben wel klaar met hem.

Heracles heeft vastgehouden aan een hoge transfersom, waardoor hij niet naar de VS kon om in een paar jaar zijn pensioen bij elkaar te spelen.
Ik kan mij voorstellen dat iemand op zo'n moment baalt van de uitkomst van een dergelijk proces, waardoor hij destijds uit emotie gereageerd heeft en voor hem de makkelijkste oplossing genomen heeft door zich met een appje af te melden.
Maakt dat het goed? Nee dat niet hij heeft een contract en moet daarvoor gewoon naar zijn werk komen, maar ik snap hem wel.

De overgrote meerderheid van de voetballers zijn gewoon broodvoetballers. Die zullen iedere kans op verbetering aangrijpen. Immers, je voetballoopbaan als speler kent een beperkte duur. Dat gezegd hebbende, kun je bij van der Water natuurlijk wel opmerken dat zijn manier van handelen niet de schoonheidsprijs verdient. Dat heeft veel supporters tegen het zere been geschopt en dat snap ik wel. Uiteindelijk moet je als voetballer wel respect houden naar de voetbalclub waar je bij speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Twente4-2
15.AZ3-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder30
O. KiomourtzoglouMiddenvelder30
L. SchoofsMiddenvelder30
R. VloetMiddenvelder30
M. AmissiAanvaller30
S. BakışAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren