Ten Hag over keuzes van Brobbey en Rijkhoff: ‘Ik zag laatst een lijstje...’

Donderdag, 4 februari 2021 om 15:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:05

Erik ten Hag heeft donderdagmiddag tijdens de persconferentie, in aanloop naar het duel met FC Utrecht, gereageerd op de ontwikkelingen rond Brian Brobbey en Julian Rijkhoff. Brobbey, die zijn contract bij Ajax weigert te verlengen, kan zijn carrière vervolgen in de Bundesliga. Rijkhoff besloot eerder al voor een Duits avontuur te gaan en tekende bij Borussia Dortmund. Ten Hag reageerde op beide situaties en refereerde daarbij aan een door Voetbal International gepubliceerd lijstje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door jaimy87)

ik wil even niets meer horen over Ajax een lijstjes Aub..

4 februari 2021 om 15:23

als je me dat beloofd ga ik weer vaker op vz Kijken

tja, blijft een lastig verhaal. Er zitten nu een aantal van die jongens bij de amateurs, dan lijkt het me sterk dat ze het bij Ajax wel gehaald zouden hebben. Maar ze hebben nu wel een mooi avontuur in het buitenland gehad. Dat is ook wat waard. Maar de echte grote talenten kunnen denk ik toch beter voor hun kans gaan bij Ajax (of een soort gelijke club) en niet als 1 van de 50 selectie spelers naar Man City of Chelsea en dan keer op keer verhuurd worden. Carriere technisch gezien tenminste. Uiteindelijk moet je doen wat je zelf leuk vindt of het beste lijkt.

4 februari 2021 om 15:41

Het is gewoon heel belangrijk om regelmatig te spelen, zeker onder 23 jaar. Als je jaren niet speelt, dan kan het zomaar over zijn. Dat betekend echt niet dat die spelers het niet hadden kunnen redden, ze hebben gewoon de kans niet gehad. Verhuur naar Championship of Serie B/C schiet niet op, daar is voetbal te stevig voor jonge gasten.

4 februari 2021 om 17:01

@speedyafc - Dat vind ik wel echt te makkelijk. Die kansen moet je ook gewoon verdienen. Het is ook niet zo dat het jonge spelers die vanuit de Eredivisie komen zo voor de wind is gegaan. Zo'n Bergwijn moet ook alle zeilen bij zetten om niet kopje onder te gaan, Van De Beek is het toonbeeld van anonimiteit bij Manchester United. Het grote probleem is dat het niveauverschil tussen dat soort jongens en de Eredivisie niet genoeg is om indruk te kunnen maken in een hoger tempo, op een hoger niveau. Het is ook niet dat we het niet zagen aankomen, want we hebben Bergwijn en Van De Beek ook in Oranje gezien. Daar waren ze ook net zo irrelevant. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar het zegt gewoon niet zoveel dat een 15 of 16-jarige speler een groot talent is in zijn leeftijdscategorie. Totdat ze op een relevant niveau acteren, is talent slechts een uiterst relatief en onbetrouwbaar begrip. Dit bedoel ik niet denigrerend en ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel; de lat voor talenten op kans te maken op minuten ligt bij Ajax gewoon veel lager dan bij pakweg een Manchester United (of een andere willekeurige grote Europese club). Je hoeft niet eens een groot talent te zijn om je te onderscheiden in de Eredivisie.

4 februari 2021 om 17:50

Kansen verdienen bij een grote club is ontzettend lastig. In de eredivisie zijn we over het algemeen veel meer vergevingsgezind en krijgt een talent gewoon veel meer kansen dan in een top 4 competitie. Of een speler het daarna bij een top club redt, die garantie heb je nooit. Verder is club keuze ook enorm belangrijk. Zoals met Donny van de Beek, die koos voor een club met een overvol middenveld waarvan diverse spelers simpelweg beter zijn dan hij. Dan maak je het jezelf ook niet makkelijk om te slagen.

4 februari 2021 om 21:26

Dat is inderdaad ontzettend lastig, want je moet dan ook zowaar een toptalent zijn in kwaliteit, niet in een stempel die we hier in Nederland ieder redelijk talentje geven. Verder moeten we ook gewoon eerlijk zijn over de kwaliteiten van Van De Beek. Hij is een goede voetballer hoor, maar een toptalent is hij toch absoluut niet? Even los daarvan: Spelers krijgen bij Ajax kansen omdat een matig (europees) talent bij Ajax nog aardig kan renderen in de Eredivisie. Een Veltman, Riedewald, Hoese en noem ze allemaal maar op; die zouden nooit in aanmerking komen voor een plaats in het eerste bij pakweg een Chelsea of iets dergelijks. Toch worden 't bij Ajax basisspelers. Ajax komt er mee weg om dat soort pure middelmaat op te stellen, een Chelsea natuurlijk niet. Dat is gewoon het grootste verschil. Echter denken wij dat een 20-jarige die zich staande houdt bij Ajax al een groot talent is. Dat is eigenlijk in bijna alle gevallen niet het geval.

4 februari 2021 om 15:47

Ik weet niet of het zo zeker is dat bepaalde spelers het altijd zullen redden. Dingen als het geboortemaandeffect laten zien dat het echt niet alleen om talent gaat. Ik heb geen idee welke factoren er precies meespelen naast het talent van een speler. Dat is natuurlijk lastig om te onderzoeken. Ik durf echter niet uit te sluiten dat het in sommige gevallen de clubkeuze een groot verschil kan maken. Misschien wel het verschil tussen de KKD en het eerste van Ajax.

4 februari 2021 om 16:36

Het is zeker een lastig verhaal omdat je als jeugdspeler nooit zeker weet of je gaat doorbreken. Vervolgens krijg je een keuze om voor een goed salaris te blijven spelen bij je club of voor het vijfvoudige bij een club in het buitenland. Dan kiezen er natuurlijk ook genoeg om al vast te cashen en het in het buitenland te proberen. Wat dat betreft zullen Nederlandse clubs nooit op kunnen tegen de salarissen uit Engeland, Duitsland en Spanje.
Vervelend zeer zeker als je een speler hebt opgeleid, maar slikken en weer door.

Wel een vertekend lijstje. Ajax wil Rijkhoff maar al te graag aan zich binden. Op deze lijst staan oa jongens als Kees de Boer, Suleiman, Fofana en El Mhassani. Die zijn in de onder 17 weggestuurd bij Ajax omdat ze niet goed genoeg waren. Dan is regelmatig spelen bij Ado Den Haag zoals Kees de Boer helemaal niet mislukt.

De helft van dit rijtje moet sws nog 21 worden.

4 februari 2021 om 15:38

Dit lijstje idd. Maar een ander lijstje wordt er niet veel beter opBouy, Kishna, El Gazi, Drenthe, en nog een hele berg die met hangende pootjes op een moment terug gehuurd worden (wat ik echt nooit heb begrepen) of in de onderkant van de eredivisie oof erger terecht komen.En dat geld hebben ze snel op hoor.Anderzijds. Als Ajax wat in hem ziet dan kan je ook meer bieden. Ipv 15 miljoen of meer betalen voor een B keus speler uit Engeland. Dan kan het geen financiële reden meer zijn

4 februari 2021 om 15:47

Tegen Kishna werd gezegd dat hij nooit meer kon voetballen. Elke profwedstrijd op welk niveau het ook moge zijn is voor hem een geslaagde wedstrijd. Dat Drenthe zich overal misdraagt door te laat te komen of helemaal niet op te komen dagen of ruzie te maken heeft te maken met zijn karakter, niet zijn vroege vertrek. El Ghazi speelt gewoon bij Aston Villa en hij werd nooit als talent beschouwd dus dat lijkt me een prima prestatie. Blijft alleen Bouy over

4 februari 2021 om 15:53

Kishna heeft het maximale uit zijn carriere gehaald. Met die rotte knieen van hem is het sowieso een wonder dat die nu nog profvoetballer is.

El Ghazi speelt (bijna) wekelijks voor Aston Villa wat gewoon een goed team is in de Pl.

Bouy inderdaad mislukt.

Drenthe is mislukt maar ik denk niet omdat die te vroeg naar het buitenland is gegaan. Die had gewoon een mentaliteit van lik me het vestje. Of die nu bij Feyenoord was gebleven of bij Real Madrid, die mentaliteit was hem vanzelf wel fataal geworden. Beter dat je dan een miljoenen contract hebt.

4 februari 2021 om 16:30

El Ghazi had een tijd lang niet gespeeld, kreeg toen eindelijk weer eens de kans ivm onder meer blessures, deed het toen goed maar werd gelijk weer gepasseerd toen spelers terug kwamen van blessures. Inmiddels is hij 'gewoon' weer vaste bankzitter.

4 februari 2021 om 17:28

Qua minuten zit El Ghazi bij de eerste 13 spelers van Aston Villa. Is gewoon prima, want ik weet niet wat de kijk van ajaxieden op deze speler is, maar zo'n groot talent heb ik het nooit gevonden.

4 februari 2021 om 17:49

El Ghazi wilde niet eens weg bij Ajax. die is naar Engeland vertrokken omdat Bosz het niet in hem zag zitten

4 februari 2021 om 21:41

Hij is niet naar Engeland vertrokken maar naar Frankrijk.

5 februari 2021 om 08:38

Frankrijk idd

4 februari 2021 om 19:51

Als je een lijstje maakt met spelers die tot hun 18de bij Ajax gespeeld hebben maar geen minuut in het eerste mochten maken krijg je een veel langer lijstje. Blijven is net zo min een garantie.

Leuk. Ik ben nu ook wel benieuwd naar een lijstje van spelers die rond hun 15e, 16e, 17e in de jeugdopleiding van Ajax (insert psv, feyenoord om clubdiscussie te voorkomen) speelden die niet of nauwelijks in het eerste hebben gespeeld

4 februari 2021 om 15:37

Dat is natuurlijk geen eerlijke vergelijking. De populatie van spelers die naar het buitenland worden gehaald heeft waarschijnlijk veel meer talent dan de spelers die in de jeugdopleiding blijven.

4 februari 2021 om 16:06

Ik denk dat hij het heeft over die sloot aan Scandinaviers die Ajax de afgelopen jaren heeft gehaald voor de eigen jeugd en die allemaal niet doorbreken. Victor Jensen die nu weer terug naar Denemarken is op huurbasis bijvoorbeeld. Daar zijn er ook een hoop van mislukt. Die zijn ook op jonge leeftijd naar een ander land verhuist. Zeg maar precies hetzelfde proces als wat talenten in Nederland doorlopen wanneer zij naar een topclub in het buitenland vertrekken.

4 februari 2021 om 16:06

@z.92, nou ik zie alleen bij Ajax al 6 weggestuurde jongens uit de opleiding namelijk de Boer, El Mhassani, van der Linde, Suleiman, Fofana en Zamani. Met Cleonise heb je een jongen die voornamelijk bankte voor een paar spelers die een jaar later werden weggestuurd.

Je kan ook een lijstje maken met spelers die wel de overstap naar grote clubs konden maken maar bleven zoals Che Nunnely die naar PSG en Man City kon en nu bij Willem 2 zit of Rashaan Fernandes die naar Man City kon en nu bij Telstar zit

4 februari 2021 om 16:25

ik vind het een prima vergelijking. Je kunt ook nog eens kijken welke super talenten het ook niet gehaald hebben en wel het eerste gehaald hebben. neem een Anita of van Rhijn. Alsof deze spelers het gered hebben. Of neem een Davy Klaassen die het ook niet in het buitenland gered heeft en nu op hangende pootjes terug komt.

4 februari 2021 om 16:29

Master D,
Nee, ik heb het niet over inkomende transfers. Echt over de uitgaande en inderdaad om op basis daarvan te zien of het slagingspercentage in Nederland echt zoveel hoger is dan in het buitenland, wat veel mensen beweren. Uiteraard is het een indicatie en valt of staat alles met talent, waardoor het lastig te vergelijken is.

4 februari 2021 om 16:32

Anita en Van Rhijn en Klaassen bestempel ik wel als 'gered'. Ze hebben prima jaren bij Ajax gehad en zeker Anita nog lekker in Engeland op het hoogste niveau gevoetbald. Klaassen deed het ook goed bij Bremen. Niet iedereen komt bij een kanshebber voor de champions league. Dat (met name Van Rhijn) wat vroeg over zijn top is, is een andere discussie.

4 februari 2021 om 16:36

Jawel hoor. De beste vergelijking is een de Ligt. Veel van die vertrekkende spelers werden qua talent niet veel lager geschaard dan de Ligt. Dus zou er toch minimaal een hetzelfde moeten laten zien. En dan moet je al snel terug richting van Persie. En zelfs die ging pas nadat hij al wedstrijden in een had gespeeld. Is dat te moeilijk? Oké een Dest dan. Dat is nog een niveau lager dan de Ligt. Dat moet toch wel lukken?

4 februari 2021 om 17:00

ik heb niet het idee dat je De Ligt ooit fatsoenlijk in een vergelijking met een andere speler kan gebruiken. Hij is immers een exceptioneel talent en zeker niet de norm. Er zijn altijd uitzonderingen.

4 februari 2021 om 17:28

@ninjakai, maw als die jongens waren gebleven hadden we 15 Golden Boy kanshebbers?

4 februari 2021 om 19:26

Wie weet, hebben we er elk jaar paar die hoog in die verkiezing scoren om even greep te doen uit namen die nominatie te pakken hadden laatste jaren Kluivert, De Ligt, Dest, Bakker, Traore, Gravenberch, Malen, Ekkelenkamp (ja, echt.) en Jensen. En dat is laatste 3 jaar.

Ten Hag verwoord het goed
Je hebt het sportieve en het financiële deel. Daar moet je een afweging in maken, zonder dat je de ander aan het lijntje houdt
Kijk je naar de lange termijn wat dan?
Na je carrière als voetballer. Wil je dan een kans maken op terugkeer bij je oude club zorg dan dat je die club met respect behandelt en niet met vuil gaat gooien. (schone, Klaassen bijvoorbeeld)
Laat je club die geld aan jouw heeft besteed ook wat verdienen. Leipzig zou heus wel betaald hebben als ze hem in de zomer zouden willen overnemen. Daar heeft Bobbey niet aan gedacht?
Dit heeft niet alleen betrekking op Brobbey, waarvan de zaakwaarnemer in ieder geval Niet met vuil is gaan gooien tot nu toe. Of hij Ajax aan het lijntje heeft gehouden weet ik niet.
Maar dan heb je zo een speler als Balk? van Groningen. Daar las ik nogal nare verhalen over. Dat moet je zien te voorkomen als speler en zaakwaarnemer

Leuk dat lijstje maar Brobbey is toch 19 en heeft toch al voor Ajax 1 gespeeld? Volgens mij geldt dat voor geen van de spelers wie op dit lijstje staat. Begrijp dus Tenhag z'n punt niet helemaal.

4 februari 2021 om 16:27

Hij wil aangeven hoe stom het is om te vroeg weg te gaan. Hij denkt met dit lijstje dat duidelijk te maken. Alsof elke ajax speler die wel langer gebleven is wel een geweldige carriere heeft gehad. Neem een Anita of van Rhijn.

Zo'n lijstje met getransfereerde tieners zegt alleen iets als je er ook een lijstje naast legt met tieners die niet getransfereerd zijn, maar pas op latere leeftijd bij Ajax weg zijn gegaan. Maar het is natuurlijk heel lastig om daarin een vergelijking te maken. Want een tiener die goed genoeg is om in 2, 3 jaar in Ajax-1 te spelen komt vanzelfsprekend verder dan een tiener die niet genoeg is om te spelen en dáárom weg gaat. Er zijn zoveel meer factoren dan alleen 'op jeugdige leeftijd naar het buitenland.'

Dit is voor sommige spelers denk ik een probleem: - ''ik ken zijn denkrichtingen, zijn gevoelens al iets minder. Wat er in hem omgaat, zal je hem moeten vragen”, aldus Ten Hag -

Ten Hag is wat dat betreft overduidelijk geen people manager, ik heb soms het idee dat Alfred Schreuder hem daarin aanvulde en dat die aanvulling nu ontbreekt.

Als Ten Hag al weinig in het hoofd van Brobbey probeert te kruipen dan is het enige waar Brobbey op af kan gaan is feiten zoals: de speeltijd die hij heeft gekregen. Zowel in Jong Ajax vorig jaar als begin dit seizoen bij Ajax kreeg Traore structureel de voorkeur, ik vind dat Ajax er Niet alles aan heeft gedaan wat dat betreft.

Moeten ze lering uit trekken, vaker talenten de kans geven en als Ten Hag niet in de hoofden bij de spelers kruipt moet iemand anders (een assistent) dat doen of een hoofd opleidingen die dicht bij die jongen staat. Maar die moet dan wel enig gezag hebben, dan moet niet de voorkeur standaard uit gaan naar de aankoop die de trainer wenst zoals Klaiber.

4 februari 2021 om 15:42

Dus omdat Ten Hag tijdens een persconferentie niet wil vertellen wat zijn interpretatie van de gedachten en gevoelens van een speler zijn is hij geen people manager? Als een coach en public daar uitspraken over gaat doen zou ik daar zelf eerder mijn twijfels bij hebben.

4 februari 2021 om 16:22

Dat is hoe dat interpreteer ja, ik ben er ook niet bij geweest uiteraard maar vind het wel vreemd dat Ten Hag niet weet wat er in hem omgaat. Dat zegt hij hier letterlijk en moet ik dan ook maar op af gaan.

4 februari 2021 om 15:51

@ Lausho, en dan ga je natuurlijk even voorbij aan het feit dat er ook spelers zijn die weglopen met Ten Hag. Als hij zo'n slechte of geen people manager is, zoals je zegt dan zou Ten Hag geen krediet hebben bij die spelers. Wel heb ik het idee dat Ten Hag soms onevenredig strenge eisen neerlegt tav de jeugd. Je moet in Jong Ajax al top of the bill zijn om in aanmerking te komen voor een plek in het eerste. Wat dat betreft had Traore, vanwege z'n prestaties in Jong, daar een streepje voor op Brobbey. Lijkt me ook niks geks aan, gelet op de aantallen goals en qua fysiek (conditioneel) is Traore wat verder. En vaker talenten de kans geven... Alsof Ajax dat al niet doet of heeft gedaan met een Dest, Vd Beek, Frenkie, De Ligt, Gravenberch, Maza, Rensch, Kluivert. Die vergelijking wordt steeds gemaakt om maar aan te geven dat Ajax een koopclub is.. Maar het tegendeel is waar, alleen zijn er genoeg mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is. Bovendien is een aankoop per definitie beter (of wordt die beter geacht) dan de jeugd, anders wordt die aankoop niet gedaan en/of wordt die teruggedraaid en weer verkocht. Echter geldt voor Brobbey niet eens dat hij voorbijgestreefd zou zijn door een aankoop. Traore wordt gezien als "eigen jeugd" dacht ik (Ajax cape Town), Haller is onlangs gekomen, een jaar nadat Brobbey reeds had kunnen bijtekenen. Bovendien heeft Brobbey zijn kansen gehad wanneer hij fit was. Aan het begin van het seizoen was hij geblesseerd geraakt en tijdens Ajax Atalanta wederom. Wanneer had hij dan moeten spelen? Ten Hag heeft toen een keertje Huntelaar opgesteld tegen Twente, waar hij ook Brobbey kon opstellen. Nou nou, die invalbeurt toont echt aan dat de jeugd wordt gepasseerd....

4 februari 2021 om 16:19

@ajaciedje020 Dat klopt, er zullen zeker spelers zijn die met hem weglopen qua aanpak. Maar als echte people manager kun je schakelen naar een individuele aanpak voor een andere speler, zeker in gesprekken. Je kunt natuurlijk geen privileges gaan geven daar ligt een grens. Als Ten Hag dit niet kan heeft de assistent daar een rol in. Anders krijg je als resultaat dat alleen talenten doorbreken die tot een bepaalde hoogte in het straatje van Ten Hag Moeten passen en dan mis je dus talent. Wie weet qua kwaliteiten wel een nieuwe Cruijff, dat was ook niet echt het toonbeeld ideale schoonzoon. Je wilt geen talent missen, natuurlijk binnen enige redelijkheid, maar dan nog, het zijn vaak jonge spelers en die maken wel eens fouten. Soms moet je er een arm omheen slaan en even over een drempel helpen. Dat Traore de voorkeur krijgt is een, maar dat Brobbey nauwelijks kansen krijgen is een tweede, ik kan mij niet voorstellen dat het echt motiverend werkt. Het is niet zwart-wit, Ajax geeft wel kansen maar het kan beter. Je moet niet te lang in het verleden blijven hangen, veel van de namen die jij noemt hebben hun debuut voor Ten Hag gemaakt waar ze plan Cruijff nog enigszins trouw waren. Gravenberch is hoe het moet, maar dat moet frequenter. Zo ook met Taylor bijvoorbeeld of Sontje Hansen voordat je Idrissi definitief gaat kopen. Scherpen moet ook kansen krijgen voordat je in de zomer een keeper gaat kopen. Rensch vind ik een typisch voorbeeld, die speelt inderdaad nu, maar is dat omdat Klaiber nog niet volledig fit is na zijn blessure of om dat het ook echt de eerste keus was van Ten Hag? En zoja, waarom haal je Klaiber dan? Dat is nou net wat beter moet in mijn ogen. Jij geeft het al aan, de jeugd wordt onderschat, dat is nou exact waardoor spelers minder perspectief voelen. Je had ten eerste af moeten vragen of je Danilo EN traore had moeten halen, toen of hij niet vaker in Jong Ajax had moeten spelen ipv. Traore daar begon het al en die lijn werd doorgetrokken in Ajax 1. Die invalbeurten zijn te laat gekomen.

Aan de andere kant is Brobbey natuurlijk 'al' een stuk ouder, heeft hij behoorlijk wat bagage en zelfs minuten in Ajax 1. En verwacht ik ook dat hij voor z'n volgende club (leipzig waarschijnlijk dan in dit geval) ook echt serieus genomen wordt en gehaald wordt met een daadwerkelijk idee en niet als een van die jonkies. En als het daadwerkelijk Leipzig wordt, oogt dat in elk geval als een van de betere clubs waar je heen kan gaan als jonge speler. Want dan richt ik me tot deze zinnen: ''spelers zijn hier het beste af, kunnen zich hier ontwikkelen, kunnen titels winnen. Vanaf hier kunnen ze bij de beste clubs in Europa terechtkomen.'' Dat is ook zo, maar geldt inmiddels net zo voor in dit geval een Leipzig (los van titels winnen).

4 februari 2021 om 15:41

Zoeken wij niet nog een talentvolle transfervrije spits voor volgend seizoen?

4 februari 2021 om 15:58

Ik denk dat hij niet in het salarishuis past. Je gaat een dergelijke speler, waar wel wat twijfels aan hangen, niet meteen een van je meest verdienende speler maken.

4 februari 2021 om 16:34

Ik zie het ook niet gebeuren hoor, maar wellicht dat Brobbey het zelf ook wenselijk acht zich in een bekende omgeving te ontwikkelen dichtbij huis. Mocht het Red Bull worden dan lijkt me dat carrieretechnisch ook niet verkeerd trouwens.

Intussen zucht iemand bij de PR-afdeling van Ajax op dit moment met z'n handen in het haar: "mijn god Erik, begin nou alsjeblieft niet over lijstjes, niet vandaag..."

Dat lijstje laat keurig zien hoe veel talenten zichzelf en hun kansen zwaar overschatten. Anderzijds heb ik niet het gevoel dat Brobbey Ajax wil verlaten voor de pieken in het buitenland. Volgens mij voelt hij gewoon onvoldoende vertrouwen. Moordende concurrentie en nauwelijks speelminuten. Ajax moet nu ook niet doen alsof zijn talenten alle ruimte geeft; kijk hoe gedemotiveerd Danilo nu is over zijn kansen bij Ajax.

4 februari 2021 om 15:50

Speelminuten dwing je af. Als jezelf een jaar fysiek niet in staat bent om veel speelminuten te maken in het tweede, kun je Ajax niet verwijten als jongen van 18 dat je kansen in het eerste ook miniem zijn. Uiteindelijk kreeg hij zijn kansen en zelfs de voorkeur boven Huntelaar in de CL tegen Atalanta. Door een ongelukkige hersenschudding viel hij uit, waardoor hij ook die wedstrijden er na niet speelde. Wanneer had Ajax hem dan moeten inzetten en vertrouwen moeten geven? We kunnen pas oordelen als we weten waar Brobbey wel gaat tekenen. Als dat bij een club is waar ook moordende concurrentie aanwezig is, dan klinkt dat als reden van vertrek al minder geloofwaardig. Over het algemeen krijg je als je goed bent wel je kansen bij Ajax. Al zitten daar met bijvoorbeeld Noa Lang wel uitzonderingen tussen. Alhoewel hij technisch gezien ook iets van 4 a 5 wedstrijden de kans kreeg en tegen Willem II, Valencia en Telstar niks liet zien. In het geval van Danilo heb ik daar nooit een Ajax 1 spits in gezien. Die zie ik meer als handelswaar dat ie bij een goed seizoen een paar miljoen op zou leveren na Twente. Natuurlijk zegt Ajax 'als je het goed doet krijg je volgend jaar weer een kans.' Als ie er 30 had gemaakt kon je er ook eigenlijk niet om heen, maar dat ie er zo veel zou maken was natuurlijk een illusie.

5 februari 2021 om 08:41

@MasterD dan is er toch geen verschil tussen de visie van Ajax en de buitenlandse clubs? Ben je daar goed genoeg speel je ook, ben je niet goed genoeg dan houdt het op

4 februari 2021 om 21:12

Brobbey heeft juist veel kansen gekregen. Aan het begin van dit seizoen was hij niet fit. Daarna had hij moeite bij jong-Ajax en ook om volle wedstrijden te spelen. Uiteindelijk mocht hij aansluiten bij Ajax-1 en kwam hij daar aan wat speeltijd. Na de CL tegen Atalanta was hij weer geblesseerd en inmiddels lijkt hij Traore in pikorde voorbij. Hij is net 19 en dan sta je er niet slecht voor. Verder duurde de handtekening al zo lang, dat zijn besluit in sept al vast stond en na de komst van Haller kan de kletspraat 'gebrek aan perspectief' van stal gehaald worden. Ik wil weleens zien waar hij tekent en wat hij daar dan gaat spelen. Ik gun hem het beste, sans rancune, maar Traore heeft bij mij nu wel de voorrang als 2e spits.

'wat er in hem omgaat zou je hem moeten vragen.' Lekker makkelijk roepen Ten Hag. Afgelopen maanden mocht hij niet eens voor de camera verschijnen om een vraag omtrent zijn toekomst te beantwoorden. Zelfs niet na Willem II toen hij de winnende maakte als invaller en nog een assist gaf. Voor de rest valt hier nooit wat zinnigs over te zeggen of het succesverhalen. Er speelt inderdaad meer mee, dan enkel het sportieve. Financien zijn ook een belangrijk punt. Ook heb je geen enkele zekerheid dat het hele rijtje aan namen sportief en/of financieel beter af waren geweest als ze bij Ajax of een andere Nederlandse topclub waren gebleven. Een Malen was er waarschijnlijk wel gekomen als je ziet hoe hij nu via Arsenal bij PSV speelt. Een Mink Peeters die niet eens bij Almere City of Volendam mee kon na zijn tijd in Madrid had het met dat feit ook niet zo maar bij Ajax gered. Wat ik overigens als buitenstaander wel heb is dat je wel alles netjes kan spelen. Voor een camera zeggen als speler dat alles goed komt en dat je gaat tekenen om vervolgen 2 maanden later op basis van 'gevoel' niet bijtekenen. Dan was je gevoel toen der tijd dus ook nog in twijfelmodus. Prima, maar zeg het dan ook, of zeg in elk geval niet dat het goedkomt. Want de onzekerheid zat hem duidelijk niet in punten en komma's.

Leuk verhaal allemaal, maar dat hij niet verlengt heeft misschien ook wel te maken met die spits van 22,5 miljoen die wordt binnen gehaald, niet bepaald een motivatie om te blijven en je lekker in je eigen omgeving te blijven ontwikkelen. Voor de aankomende 2 jaar is die omgeving namelijk Jong Ajax. Dat is in ieder geval volgens mij het signaal wat je afgeeft. Daar zal EtH het uiteraard niet mee eens zijn, die is in korte tijd namelijk helemaal gaan geloven in dat wazwzdb gebeuren.

4 februari 2021 om 15:42

Off: het valt me op dat er met Braaf, Maatsen en Lonwijk maar drie oud-PSV'ers in het lijstje staan, die het alledrie prima lijken te doen in het buitenland (erg vroeg om te stellen, maar je moet wat he). Doet Ajax dan wat goed of juist wat fout vergeleken met Psv?

4 februari 2021 om 15:46

@yelle Ajax doet het gewoon heel goed met het opleiden. De spelers zijn daarom al erg jong zeer gewild. Zo komt jullie spits uit de jeugdopleiding van Ajax.

4 februari 2021 om 15:53

Niet meteen alles interpreteren als een sneer Speedy, moet ik misschien ook niet doen, maar zo interpreteerde ik die laatste zin wel (ik weet namelijk prima waar Malen vandaar komt ). Maar het zal er inderdaad mee te maken hebben dat de Ajax- (en Feyenoord) opleiding hoger staat aangeschreven dan die van Psv, dan kijken ze wellicht eerder daar rond. Het is daarom des te interessanter om te gaan kijken hoe die PSV jongens het doen. Braaf is afgelopen week verhuurd aan Udinese, dus hopelijk gaan we daar snel wat van zien!

4 februari 2021 om 15:54

Vergelijk Ihatarren is met Braaf en Maatsen en dan kunnen we rustig zeggen dat hij er toch wel wat beter voor staat. Spelers als Maatsen en Braaf hadden waarschijnlijk beter kunnen blijven, maar dat weet je achteraf natuurlijk nooit. Over het algemeen denk ik dat je wel kunt stellen dat je gewoon beter in Nederland kan blijven.

4 februari 2021 om 16:01

Ja ach, elke speler is een geval apart en heeft een eigen 'beste weg'. Struijk of Krul zijn weer voorbeelden waarbij het wel goed gaat. Tevens voorbeelden van spelers die niet in het standaard plaatje wat we in Nederland bij hun respectievelijke posities willen zien passen, wellicht dat het daarom lukte. Ook kun je het zoals bijv Malen aanpakken, ik denk dat die jaren bij Arsenal hem wel goed hebben gedaan.

4 februari 2021 om 19:56

En jullie oud spits die nu bij Schalke loopt komt uit de jeugdopleiding van PSV

4 februari 2021 om 15:44

Leuk geprobeert maar het is precies andersom. Ajax was al heel lang bezig om zijn contract te verlengen. Toen Ajax doorkreeg dat dat niet ging gebeuren, heeft Ajax doorgepakt en een spits gekocht.

4 februari 2021 om 15:49

Ach natuurlijk, een talent van 19 verlengt niet en dus haalt Ajax maar een spits van 22,5 miljoen. Er zal vast wel wat overlap in beide processen zitten, maar het is natuurlijk flauwekul dat Ajax Haller als opvolger van Brobbey heeft gehaald ofzo. Ajax heeft Haller hoogstens gehaald om het zekere voor het onzekere te nemen qua de contractsituatie van Brobbey. Waarschijnlijker is echter dat ze het zekere voor het onzekere namen qua talent en potentie van Brobbey, Traoré en Danilo. Maar je zal vast wel een omweg vinden om het beleid te verdedigen.

4 februari 2021 om 15:50

Gelukkig is dit pas 3324113412 x gezegd op VZ, en nog lijken er mensen te zijn die het niet helemaal snappen..

Ajax wou vol voor Brobbey gaan, en als die dan alsnog afhaakt zoeken we naar iets waar het elftal sterker van word vandaar de komst van Haller

4 februari 2021 om 15:51

ja waarom niet?
Traore is ook nog maar 20 jaar en speelde ook alles voordat hij geblesseerd raakte.

4 februari 2021 om 15:54

@yelle Toch is het zo gegaan. Brobbey wilde niet verlengen, Huntelaar ging met pensioen en Ajax zou komend seizoen alleen nog maar Traore hebben. Omdat men toen nog niet wist of ze kampioen ging worden, hebben ze besloten om nu een spits aan te trekken zodat je bij eventuele CL voorrondes geen problemen zijn krijgen. Het beleid hoef ik niet te verdedigen, het verdedigd zichzelf. Overmars is zeer adequaat geweest en blijkt helemaal gelijk te hebben omtrent Brobbey. Men had het allang door dat hij spelletjes speelde met zijn uitspraken in vovember dat de contract verlening er wel zo komen, het sleepte zich toen al vele maanden voort.

4 februari 2021 om 15:58

Tja, het zijn altijd dezelfde namen hier die er als de kippen bij zijn om Ajax te verdedigen, ik ben wat kritischer. Wellicht te kritisch hoor (ook niet vrij van clubvoorkeur natuurlijk) en het is natuurlijk absoluut waar dat Brobbey zat te twijfelen, maar het halen van Haller was natuurlijk de druppel (ik zeg ook dat het er 'misschien ook wel mee te maken heeft', niet dat dat de enige reden was). Dat is overigens Ajax hun goed recht, maar Ten Hag komt weer met zo'n lulkoek verhaal dat op mij, niet voor het eerst, overkomt alsof elke speler God op zijn blote knieën moet danken dat hij een Ajax-shirt aan mag trekken, vandaar die laatste opmerking (die overigens wel enigszins als sneer was bedoeld).

4 februari 2021 om 16:08

Echt grote onzin wat je allemaal staat te bazelen. Ajax was bijna een jaar bezig om zijn contract te verlengen. Hij verlengde gewoon niet. Dan mag hij zes maanden voor het einde van zijn contract met andere clubs praten. Zijn zaakwaarnemer bood hem overal aan, Ajax krijgt dat te horen van haar contacten. Pas daarna heeft Ajax besloten een nieuwe spits te halen. En ja, als Ajax fan volg ik Ajax op de voet en dan krijg je inderdaad vaak dat ik op onzin reacties moet reageren zoals Haller was de druppel. Zijn zaakwarnemer was duidelijk zat:

"woensdagavond werd bekend dat Brobbey zijn aflopende contract bij Ajax deze zomer niet gaat verlengen. Toch heeft dat niets te maken met de opstelling van de Amsterdamse club tijdens de onderhandelingen over een contractverlenging. ‘We verwijten Ajax nul. Ajax heeft er echt alles aan gedaan. Met het voorstel was ook weinig mis’, laat zaakwaarnemer Fortes weten aan het Algemeen Dagblad. "

De vraag is natuurlijk of deze talenten meer uit hun carriere hadden gehaald als ze waren gebleven. Ik denk dat het verval uiteindelijk kleiner is, doordat je in Nederland wat sneller op het hoogste niveau kan instromen. Zo zie je bijvoorbeeld een Pelle Clement, geen hoogvlieger, alsnog in de Eredivisie terecht komen. Of een Zeefuik, die dan later weer de stap omhoog maakt.

En toch: als je een beetje avontuurlijk ingesteld bent, dan vind ik het niet per definitie slecht als je als speler op jonge leeftijd naar het buitenland gaat.

Een mooi voorbeeld vind ik Jeffrey Bruma. Hij ging op z'n 15e van Feyenoord naar Chelsea. Daar slaagde hij niet, maar uiteindelijk had hij best een boeiende carriere: ondanks weinig speeltijd wel landskampioen met Chelsea in 2010, daarna gespeeld in de Championship en de Bundesliga, twee keer kampioen geworden met PSV en daarna ging hij, nog altijd pas 24 jaar oud, naar Wolfsburg.

Natuurlijk, hij had ook lekker veilig bij Feyenoord kunnen blijven en netjes op z'n 24e rechtstreeks van Rotterdam naar Wolfsburg kunnen gaan. Maar ik gok dat hij achteraf geen spijt heeft van zijn beslissingen.

4 februari 2021 om 15:56

Elke speler moet het voor zichzelf beslissen. Maar niet iedereen kan het op jonge leeftijd aan om ver van familie en vrienden te zitten. Verder heeft Nederland een unieke structuur met de jong elftallen waardoor jonge spelers regelmatig echte wedstrijden spelen en toch nog minunten bij het eerste kunnen meepakken. Dat maakt doorbreken net even makkelijker.

4 februari 2021 om 16:14

@speedyafc, maar er gaan toch genoeg jongeren van die leeftijd aan de andere kant van het land studeren? Qua reistijd even lang en voor sommige gevoelsmatig nog verder dan een London.

4 februari 2021 om 16:20

@primetime Dat is waar maar die gaan meestal wel elk weekend haar huis. Als jonge voetballer kan dat niet, je hebt dan een wedstrijd of training. En 15,16 is toch ook weer iets anders dan 18 of 19.

4 februari 2021 om 16:43

@speedyafc, 15 zijn ze sws niet. Minimaal 16. Bij Sankoh van 15 wilde zijn moeder graag naar Engeland en moest hij gewoon mee. Omar Rekik ging met gezin mee. Bij die andere jonge jongens van 11 is ook het hele gezin gegaan.

Nee zelf gaan wordt moeilijk maar vrienden en ouders kunnen wel die richting op. Een vliegticket kost tegenwoordig minder dan een treinticket richting het andere kant van Nederland.

4 februari 2021 om 17:55

Tja ik heb mijn twijfels of het goed is voor de ontwikkeling van een kind als het hele gezin afhankelijk van hem wordt. Papa een baan via de nieuwe club in Engeland. Zusje op school in de nieuwe stad. Na een tijdje zijn die gewend, hebben die nieuwe vrienden gemaakt en dan mag een 17 jarig jongetje thuis gaan vertellen dat Engels voetbal het toch niet voor hem is en hij liever naar Spanje wil. Ik vind het allemaal wel erg veel druk op iemand die nog geeneens volwassen is.

4 februari 2021 om 18:28

@speedy, de situatie die jij schetst vind ik ook alles behalve ideaal maar dit wel heel weinig voor dat zusjes en broertjes meegaan. Zijn er maar een paar jochies van 11 waarbij gezin vertrok. Broertje van Fosu Mensah bleef gewoon bij Ajax, helaas clubloos nu. Broertje van Bogarde bleef ook gewoon en vertrok later zelf.

Ik vind sws dat je wel prima zonder je ouders kunt vanaf een jaartje of 16. In Amerika verhuist de helft van basketballende/footballende/voetballende elite van Amerika richting de andere kant van het land op hun 15/16e en dan praten we nog over veel grotere afstanden. Ze worden ook niet betaald dus kunnen ook niet eens vliegtickets kopen voor hun familieleden.

4 februari 2021 om 16:02

Ik kan me prima indenken dat hij misschien wel is denkt dat hij met betere keuzes er misschien wel meer uit had kunnen halen. Geld is natuurlijk leuk, maar als voetballer verdien je al gewoon goed ook als je 10 jaar bij PSV speelt. Uiteindelijk heeft Bruma alleen bij PSV echt goed gepresteerd. Daarnaast is het natuurlijk allemaal achteraf kijken, maar het is wel zo dat als je bij PSV zit en je tot je 20e veel wedstrijden speelt je over het algemeen meer kans hebt om in de top uit te komen. Uiteindelijk heeft hij toch wat jaren weggegooid en wie weet hoever hij dan wel had kunnen komen.

4 februari 2021 om 16:15

Maar Bruma, Ake, Malen en Rekik zijn wel eerder de uitzondering dan de regel. Kijk maar naar het ijstje.

4 februari 2021 om 16:22

Malen is teruggekomen naar de Nederland en daarna via jong PSV als nog doorgebroken. Bruma en Rekik kwamen ook op jonge leeftijd terug naar nederland. Alleen Ake heeft het uit dat rijtje in Engeland gered.

4 februari 2021 om 16:38

Kun je nagaan. Vergelijk dit dan eens met spelers als: Lammers, Warmerdam, Doekhi. Die spelen nog op het hoogste niveau. Maar goed, wij bekijken het alleen vanuit sportief oogpunt.

Het meest frappante is een post die ik voorbij zag komen uit het kamp Brobbey dat ze Ajax niks kwalijk nemen. Dat Ajax hem geen 5550 miljoen wil geven is een schande.

Tjah dat lijstje maar je kan ook gewoon stellen in deze dat Brobbey voor zijn kansen wilde gaan en een duidelijk plan van Ajax wilde en het antwoord is gekomen in de naam van Haller. Deze jongen kan of op de bank van Ajax gaan zitten voor een ''fut'' salaris of bij een andere club in de basis staan of bij een buitenlandse club op de bank zitten en meer verdienen. Ik zou voor die laatste 2 kiezen persoonlijk het is meer waardering die je krijgt dan van je eigen club. Zit ook dat lijstje te bekijken wat VZ bij dit artikel heeft geplakt maar we kunnen toch wel stellen dat Ake is doorgebroken, Omar Rekik is op die lijst zelfs al afgeschreven terwijl hij nog moet bewijzen, Bogarde nog veel te jong is en lijkt het te gaan halen. Malen is zelfs nog niet doorgebroken. Nee dit lijstje is in de categorie zure azijn met een tikje citroen.

4 februari 2021 om 16:45

Er staat doorgebroken bij nieuwe opleider dus echt daadwerkelijk de club waar men heen ging. Aangezien Omar al weg is, is hij daar niet doorgebroken. Ook al speelt hij straks 10 jaar basis voor Real Madrid dan is hij nog steeds niet doorgebroken bij Manchester City

4 februari 2021 om 17:19

Meer waardering dan van je eigen club? Waardering is nog altijd volledig relatief aan wat je laat zien. "meer verdienen dan bij je huidige club" was een betere zin geweest. Geen enkel lijstje met jonge spelers zegt ook maar enigszins iets. Jonge talenten zijn zeer onvoorspelbaar en talent is pas te meten als ze op een relevant niveau spelen. Je hoeft geen Europees toptalent te zijn om uitblinker te zijn in een leeftijdscategorie en je hoeft niet de stempel van enorm talent te hebben om die stempel in een later stadium te verdienen wanneer het er echt toe doet. We hebben met z'n allen gezien dat jongens als Van De Beek, Bergwijn, Stengs en noem ze allemaal maar op niet de maatstaf zijn. Het zijn de De Jong's en De Ligt's en inmiddels ook de Ziyech's die de Eredivisie helemaal aan flarden voetballen en niet de jongens die het wel leuk doen.

Had een veel zuurdere reactie verwacht van Eth, maar hij is heel eerlijk. Het talent is van hunzelf en dan moeten ze maar zelf weten. Rijkhof vind ik jammer omdat hij een gigantisch spitsen talent is, maar hij heeft nooit praatjes lopen maken over dat hij blijft of zo en gaat gewoon 500k verdienen op z'n 16de, en naar een club waar alle jonge pareltjes door lijken te breken in Dortmund. Bij Brobbey is t ook prima, maar heeft hij precies hetzelfde gedaan als Justin. Als je niet blijft, ga dan niet maanden lang roepen dat het goed komt, dat is echt ongeloofwaardig en niet netjes naar de club en fans toen die je alles hebben geboden sinds je een jochie bent geweest. Wees gewoon eerlijk.

Ik heb het idee dat we allemaal veel te graag willen dat het 1 beter is dan het ander omdat het ons als voetballand beter uitkomt. Ik denk namelijk dat de grote talenten overal indruk kunnen maken. Wij denken al snel: "oh, die Redan was geweldig bij Ajax en kan zich nu niet eens in de basis spelen bij FC Groningen. Vreselijk voor de ontwikkeling, die grote Europese jeugdopleidingen". Echter is het veel aannemelijker dat (in dit geval een) Redan dan wel een voorsprong had op zijn leeftijdsgenoten op bepaalde aspecten, maar uiteindelijk toch maar een doorsnee talentje blijkt. Kijk eens naar een Bergwijn en Van De Beek. Die moeten er alles aan doen om niet kopje onder te gaan en hebben gewoon de geleidelijke weg gekozen. Kampioen geworden, Champions League en Europa League-ervaring, international. Toch blijken ze al vanaf het begin pure middelmaat in Oranje en nu ook in de Premier League. Van al die jongens die nu in Nederland spelen en in het buitenland in de jeugdopleidingen zitten, zitten er misschien 1 of 2 grote talenten tussen. De rest hebben gewoon al vroeg een voorsprong gehad of hebben niet de graadmeter om de stempel toptalent te krijgen.

Dit is hypocrisie ten top, Ajax, maar ook PSV en Feyenoord halen ook genoeg jonge Scandinaviërs, en die worden ook lang niet allemaal een groot succes .Er zijn er genoeg die vertrekken voor ze het eerste elftal halen. Dan hoor ik niemand zeggen, laat die jongens lekker daar zich in hun eigen omgeving ontwikkelen. Iedere keer wanneer het een donkere spelers betreft wordt geïnsinueerd dat vanwege hun achtergrond er wordt gekeken naar de financiën. Zowel Brobbey als zijn zaakwaarnemer hebben aangegeven dat Ajax een financieel prima bod heeft gedaan. Deze jongen gelooft er gewoon niet in dat hij voldoende kansen zal krijgen bij Ajax. Dat is zijn inschatting, en misschien heeft hij het helemaal mis, maar hij moet nog altijd zijn eigen keuzes maken. Net zoals Ten Hag er ook zelf voor heeft gekozen om Utrecht te verlaten voor Ajax

Ik snap ook nog steeds niks van zulke transfers. Als je in de jeugd van Ajax speelt is het toch je droom om dan uiteindelijk te slagen in het eerste elftal en zo herinnerd te worden door de mensen.

4 februari 2021 om 17:32

Welnee, die jongens dromen van Real Madrid en Barcelona.

@binny Dat heet voortschrijdend inzicht. Ajax heeft hem namelijk ook niet vertelt dat zij een spits van 26 voor 22 miljoen gingen halen. Misschien dacht die jongen, die oude Huntelaar stopt na dit jaar en Tadic is geen echte spits dus mijn kans komt wel. Niemand die het vanuit die jongen bekijkt.

4 februari 2021 om 17:59

Dat zie jij verkeerd. Hij had al lang bij kunnen tekenen en dan had Ajax misschien niet zoveel betaald voor een spits. Normaal gesproken bestaat de norm bij Ajax dat je bijtekent of verkocht wordt voor je laatste contractjaar, en zonet dan zit je op de tribune. Ze hebben voor hem een uitzondering gemaakt, hij gaf zelf aan op televisie dat er geen probleem was en hij bij zou tekenen, maar nog zette hij zijn handtekening niet. Zijn twijfel dwong Ajax ertoe te handelen nadat Huntelaar aangaf te stoppen en ze dus het risico liepen slechts met Traore over te blijven. Dat ie weggaat moet hij zelf weten maar als ik Ajax was had ik hem wel uit de selectie gezet per direct. Je moet laten zien aan andere spelers dat de regels voor iedereen gelden en wat de consequenties zijn, ookal is Ajax erg laat.

@barttempelaar vertel dat aan Noa Lang. Dit is werk voor die jongens, wat je beschrijft is het perspectief van een fan

Leuk, zo’n lijstje. En ik ben niet perse mee eens dat jongens vroeg wegmoeten hoor. Maar is er ook niet een mooi lijstje met jongens die bleven en het niet gered hebben?

Panfc als je dat dan wilt weten moet je over de periode 2010 - 2020 dus gaan kijken welke spelers in de eredivisie in diezelfde periode wel zijn doorgebroken en daarna een mooie transfer hebben verdiend. Doe je best, ik kom moeiteloos over de vijftig spelers.

Ik mis nog Sergio de Windt die ver voor 2010 van Ajax naar Juventus ging (in mijn herinnering kwam toen Raiola voor het eerst in beeld), wat uitliep op een jammerlijke mislukking. Toegegeven, dat was geen exceptioneel supertalent. Oasim Bouy was wel een bijzonder talent. De afloop kennen we.

Sorry, maar ik vind het vreemd dat het geen gevolgen heeft voor Brobbey voor de komende maanden. Wat mij betreft geef je hem geen tijd meer op speelminuten. Mee laten trainen en that's it. Traore zou voor mij nu de eerste invaller als spits zijn, Tadic daarna als spits (met idrissi als 11) en daarna zou ik Klaassen als spits gebruiken. Prima dat Brobbey het zo gespeeld heeft, maar dan moet hij de komende maanden ook op de blaren zitten. Wat Rijkhoff betreft vind ik het vele malen erger dat hij vertrekt. In principe zou hij kunnen uitgroeien tot de perfecte Ajax-9. In hem zag ik het helemaal zitten. Zo jammer dat hij nu al kiest voor een vertrek. Dat hij slaagt als spits, bij welke club dan ook, staat voor mij vast.

4 februari 2021 om 20:56

Omdat men in het belang van Ajax wil denken? Prima als je hem geen kansen meer wil geven als het niet hoeft maar om nou je hele opstelling om te gooien om een statement te maken gaat ook weer erg ver en een middenvelder in de spits te zetten (heeft hij daar ook maar 1 keer gespeeld?). Ten Hag mist zijn eerste spits al in de EL, je weet niet wat er gebeurt qua blessures en corona kan ook nog voor gekke situaties zorgen.

Het is nou niet zo dat die jongen er niks van bakt als hij erin staat zoals een Boilesen destijds

4 februari 2021 om 21:03

Pas bij optie 4 ga je poppetjes onnatuurlijk neerzetten, al geloof ik dat Klaassen incidenteel ook in de spits kan. Maar ik vind wel dat ajax een statement moet maken (hadden ze eigenlijk al veel eerder moeten doen).

4 februari 2021 om 21:22

Tegen VVV kan Klaassen vast in de spits, wss kan je dan ook Tagliafico of Gravenberch dan in de spits zetten. In de EL is dat al je 3e optie ipv 4e. Gravenberch mist al de 1e wedstrijd tegen Lille wegens een schorsing. Ik vind het gewoon slim om alle opties open te houden

Als we deze uitspraak van Ten Hag als jurisprudentie gaan gebruiken; alle jongens uit Zuid Afrika, Scandinavië, Tsjechië etc, blijf lekker thuis, want doorbreken bij Ajax doet 99% toch niet! Wat een kolder van Ten Hag!

Naja simpele oplossing gewoon niet meer opstellen. Ook bij jong niet. Ik bedoel je hebt niets aan zijn ontwikkeling kun je beter jongens laten spelen die wel een toekomst hebben bij de club.

Heel leuk zo’n lijstje maar het lijstje met spelers dat besloot om toch te blijven en het daarna niet heeft gemaakt is vele malen langer.

Weinig spectaculair dat lijstje. Er staan zo'n 55 spelers op waarvan er 21 nog zo jong zijn dat ze in de academie van die club zijn ingestroomd en er zijn er 2 die af en toe speeltijd krijgen. En een Rekik, die Feyenoord verliet voor City, daar niet is geslaagd, maar nu gewoon bij Sevilla speelt, daar kun je moeilijk van zeggen dat het hem geen goed heeft gedaan om Feyenoord te verlaten. Zelfde geldt voor Ake, Chong, Dilrosun en Redan. Dan nog te bedenken dat een Kees de Boer nooit het 1e van Ajax had gehaald maar nu alsnog gewoon lekker bij Den Haag speelt. Niks mis mee. Overigens zou ik ook wel een lijstje willen zien van alle ' toptalenten' die de afgelopen 10 jaar wã©l bij Ajax zijn gebleven, en wat daar van terecht is gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
1 fan
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 16 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Ajax U19 12 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax publiceert foto's uit vliegtuig en meldt nog meer meevallers

Ajax heeft woensdagmiddag bevestigd dat Maarten Stekelenburg, Perr Schuurs en Brian Brobbey meereizen naar Italië voor de returnwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. Het drietal ontbrak zondag in de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren