‘Sommige dingen over Schmidt gezocht, spijkers op laag water zoeken zelfs’

Donderdag, 4 februari 2021 om 10:22Rian Rosendaal • Laatste update: 10:18

Huub Stevens vindt de soms massale kritiek richting Roger Schmidt niet altijd terecht. De voormalig speler en coach van PSV zou zelfs graag een keer met de Duitse coach afspreken om over diens voetbalvisie te praten. Stevens is daarnaast van mening dat buitenstaanders niet zomaar een oordeel kunnen vellen over het wisselbeleid van Schmidt, die in de ogen van veel mensen zijn belangrijkste spelers te vaak wisselt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Roger Schmidt nog steeds de juiste trainer is voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Het wordt inderdaad wel makkelijik gezegd allemaal. Denk dat PSV op verdedigend gebied gewoon geen goede inkoop heeft gedaan. Middelmaat. Om alles op Smiet af te schuiven is wel heel makkkelijk. PSV moet gewoon tweede worden dan hebben ze het goed gedaan. Extra: leuk dat Huub Stevens het voor de trainer opneemt. Heb zelf weleens met Stevens over het voetbal gepraat en mijn visie met hem gedeeld. Was er leuk dat we van elkaar konden leren!

4 februari 2021 om 10:40

Max en Sangare waren goede aankopen, Gotze ook fantastische in de wedstrijden die hij speelde.
Achterin staat het niet eens heel slecht met Teze en Boscagli die het gewoon (weliswaar boven verwachting) zeer aardig doen, de backs zijn van buiten categorie voor de Eredivisie, dus daar ligt het in mijn ogen niet persé aan.

Psv heeft natuurlijk ook wel aardig wat pech gehad met alle corona gevallen en de vele blessures, dan zie je toch het verschil met Ajax die een iets bredere selectie hebben momenteel, niks mis mee want wij hebben ook meer budget momenteel.

Ik vind ook dat als Schmidt 2de word met psv hij het goed gedaan heeft, maar iedereen doet als of de competitie al is gespeeld.

4 februari 2021 om 10:44

Klopt zeker @ Burwatti, het is nu eenmaal een verschll in budget en in spelersmateriaal.
En bovendien vind ik Schmidt een leuke kerel hoor, voor mij niet irritant/arrogant.

4 februari 2021 om 11:23

Backs van buitencategorie? Ben ik de enige die dumfries echt een hele simpele voetballer vind? Groot, sterk en snel, maar daar houdt het ook wel mee op in mijn ogen. Verdedigend en aanvallend is het vaak niet meer dan een 6'je. Ik zie zijn meerwaarde niet echt zodra het niveau van de tegenstander hoger ligt dan heereveen. Ik vind die max wel een prima speler, maar nu hij fatsoenlijke buitenspelers tegenover zich had (Antony, stengs en berghuis) vond ik het verdedigend ook niet meevallen hoor. Al die 3 scoorde tegen psv mede doordat max er niet fel genoeg op zat. Prima spelers voor de Eredivisie top, maar ze ondersteunen het centrum verdedigend ook niet enorm.

4 februari 2021 om 12:30

Boscali en Teze. Ik vind dat beiden echt ondermaats. Voor psv 1 bedoel ik dan. Het valt nauwelijks op, want ze maken geen fouten. Maar ze brengen ook niet datgene dat nodig is: iets extra’s. Net dat duel wel pakken, als het twee kanten op kon. Juist wel goed staan om de voorzet er uit te halen ipv net niet. Ik denk dat een cv van pak m beet Groningen ook foutloos kan spelen, maar uiteindelijk toch 2-3 goals om de oren hebben gekregen. De details zit m voor mij ook in het winnen van een kopduel en dan niet gewoon blind wegkoppen, maar echt uit het risico gebied of bij een medespeler in de voet. Bij deze accepteer ik ook gewoon dat hij degelijk is, want die is ook jong en ik ben blij dat psv zulke spelers door kan schuiven. Maar Boscali, hoeveel beter hij het ook doet dan vorig jaar, vooral aan de bal, zou ik graag inruilen voor een sloper.

4 februari 2021 om 10:45

@prem93 "was er leuk dat we van elkaar konden leren!" wat leerde hij van jou, vooral hoe het niet moet bedoel je verder dat Max middelmaat is?! Serieus?

4 februari 2021 om 10:47

Bedoel meer eigenlijk centraal achterin, heb je gelijk in!

4 februari 2021 om 10:53

@prem93 ok duidelijk. Maar centraal achterin staat het wel beter dan vorig jaar met Schwaab/baumgartel en Viergever. Beide spelers Teze en Boscali zijn jong en doen nu ervaring op. Volgend seizoen zullen ze weer iets beter zijn en meer ingespeeld. Het is voor jong duo ook moeilijker met 2 zeer opkomende backs naast hen.

4 februari 2021 om 11:01

Het gaat niet mis in de verdediging, het gaat mis in de tactische uitvoering door het gehele team. Als je de 3-0 van afgelopen weekend ziet, dan staan Max en Dumfries ver voor de bal, het middenveld staat volledig uit positie, de aanvallers zetten niet goed genoeg druk. De ruimtes die Boscagli en Teze moeten verdedigen zijn dus enorm. Dat kunnen Ramos, Van Dijk, Chiellini ook niet. Ik denk dat we stuk voor stuk goede verdedigers hebben, het zou misschien een niveautje hoger kunnen (maar ik vind dat ze zich goed ontwikkelen) of een beetje ervaring erbij zou ook geen kwaad kunnen, maar het probleem ligt niet bij de verdedigers. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Ajax, daar is de restverdediging wel in orde, dat is bij PSV gewoon niet zo. En dat is mede ook een reden waarom Rosario en Sangaré samen het blok vormen. PSV geeft zo veel kansen en ruimte weg, en als je daar een voetballer naast zou zetten, zou dat het probleem absoluut niet oplossen.

4 februari 2021 om 11:36

Ik vind op zich dat PSV zich mooi ontwikkelt. Schmidt loopt duidelijk niet weg voor het proces dat in de gang is gezet om het kampioenschap zsm te pakken en het niveau op te krikken. Soms gaat het goed, soms slecht. Soms heb je geluk en soms heb je pech. Maar het aantal jonge spelers dat doorbreekt, hoe de grootste zwakheid van het team is aangepakt en de langzame vooruitgang die te zien is met ups en downs is in ieder geval een stuk beter voor het toekomstbeeld dan wat hiervoor gebeurde. Ik denk dat Schmidt er vol voor gaat en zeker nog heel wat geduld verdient.

Het enige wat me negatief verrast is dat Thomas dan toch niet kan doorbreken. Veel mensen die met hem hebben gespeeld hebben heel goede verhalen over hem, hij leek opeens de stap te gaan maken onder Faber maar nu is het weer vlees noch vis. Wel jammer, want een Thomas in goede doen kan heel belangrijk zijn in het spel dat Schmidt wil spelen. Een goede combinatie van Sadilek en Hendrix met scorend vermogen wanneer het allemaal klopt. Het gebeurt alleen nog niet zo vaak. Dat terwijl het Boscagli wel lukt om redelijk consistent vooruit te gaan.

4 februari 2021 om 11:59

Ik vind Thomas een redelijk kleurloze voetballer. Niet echt een uitblinker in iets, maar ook nergens slecht in. Een echte waterdrager, die je wel af en toe nodig hebt. Maar op de positie waar hij hoort te spelen (aanvallend), vind ik de alternatieven toch echt beter, ook Mauro. Hij is natuurlijk ernstig geblesseerd geweest.

Is er dan ook maar iets beter geworden bij Psv nu schmidt trainer is? Het spel iig niet. 6 keer 1 goede helft spelen is te min in 20 wedstrijden.

4 februari 2021 om 10:46

Ja ik denk dat mensen snel vergeten hoe vreselijk het was bij van Bommel elke uitwedstrijd was puntverlies en zat geen enkele lijn in het spel van PSV en spelers hadden geen enkel zelfvertrouwen mede door hoe hij omging met zijn spelers beste voorbeeld Lato. Het problem nu is dat de uitvoering niet goed verloopt mede door blessure corona veelheid aan wedstrijd en geen winterstop is het lastig om veel progressie te boeken. PSV heeft er afgelopen zomer voor gekozen een totaal andere weg te kiezen nieuwe staf met een totaal andere speelstijl dat kost tijd. Daarnaast zijn er toch kleine successen bijvoorbeeld de overwintering in Europa en de resultaten in de beker lijken er iets meer op. Ook staat PSV op dit moment tweede als ze dat vasthouden denk ik als PSV dat het gewoon een degelijk seizoen was.. Het is nu populair om te zeggen dat niks anders is bij PSV maar naast de resultaten is ook het aankopbeleid is erop vooruit gegaan de spelers waren nooit gekomen als Schmidt niet de coach was. Kortom als PSV mogelijk nog een ronde of 1/2 verder komt in Europa en 2e wordt kan schmidt terug kijken op een redelijk seizoen. Hopelijk biedt de voorbereiding van volgend seizoen meer mogelijk om zijn speelstijl verder te ontwikkelen. En kan er met het geld dat voor malen en dumfries ontvangen wordt een aantal gerichte aankopen worden gedaan

4 februari 2021 om 10:48

@paauwer tov vorig jaar zeker! Goede aankopen sowieso. Echt kwaliteit. Teze en Boscali centraal heb je meer aan dan Baumgartel/schwaab en Viergever. Viergever hoort op de bank als back-up. Jammer dat hij blijft vasthouden aan non-voetballer Rosario. Op zijn plek heb je meer aan een voetballer naast Sangare. Gakpo speelt een super seizoen. Minpunten zijn Rosario, Mohammed Ihattaran dat hij niet in vorm raakt op een andere plek en wat mindere vorm van Malen. Wat ook positief is, hij geeft jeugdspelers ook kansen. Zelfs een Piroe.

4 februari 2021 om 11:39

Ik zou graag Thomas zien naast Sangare. En dan ook voor een paar wedstrijden ipv een keertje uitproberen. Eens zien hoe hij er staat wanneer er vertrouwen is. Met Sangare, Teze en Boscagli zijn er genoeg kopsterke medespelers om hem in de lucht te ondersteunen. Terwijl Boscagli steun nodig heeft op de grond en Sangare bij de oversteek van middenveld naar aanval.

4 februari 2021 om 11:44

Goede aankopen, moet hij dan geen technisch directeur zijn ipv trainer? Het spel is vaak niet om aan te gluren. En het aantal punten is ook niet om over naar huis te schrijven. En ja ze hebben zeker een aantal goede spelers gekocht. Met een andere trainer aan het roer zouden het spel en de punten zeker niet minder zijn.

4 februari 2021 om 10:53

Het aankoopbeleid is wel duidelijk verbeterd sinds de komst van Schmidt. En ook hebben we onder Schmidt voor het eerst in zes jaar tijd weer eens overwinterd in Europa. Dat laatste is allang geen vanzelfsprekendheid meer voor Nederlandse clubs, dus daar mag je Schmidt gewoon credits voor geven. Echter ben ik het volledig met je eens dat er geen enkele progressie lijkt te zitten in het veldspel. Sterker nog: het lijkt met de week slechter te worden. Vind het bij vlagen ook erg naïef allemaal. De aanvallers hebben te weinig energie om het verschil te maken en achterin zijn we extreem kwetsbaar. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Schmidt vast blijft houden aan het blok Rosario Sangaré terwijl die twee totaal niet complementair aan elkaar zijn. Voetballend allebei extreem matig, echt een doorn in het oog. Sangaré heeft dan nog kwaliteiten als balafpakker, maar daar moet je echt een betere voetballer naast zetten. Als Schmidt dit niet omgooit, voorzie ik helaas dat dit seizoen als een nachtkaars uit zal gaan.

4 februari 2021 om 12:07

Logisch dat het minder wordt als Gotze madueke Gakpo geblesseerd zijn. Dan komen als snel een Mo die dit gehele seizoen totaal niet in vorm is, mauro en thomas wat een ander niveau is.

4 februari 2021 om 12:17

Ik vind het te makkelijk om het op de afwezigheid van Gotze, Madueke en Gakpo te gooien. Gotze is een bonusspeler waarbij je incalculeert dat hij een flink aantal wedstrijden mist. Madueke en/of Gakpo hebben recent nog meegedaan tegen Ajax, RKC en Sparta, maar die wedstrijden (met uitzondering van het eerste half uur tegen Ajax) waren ook heel erg slecht qua veldspel.

Ik vind het ook erg overdreven hoe hij behandelt wordt. Ten eerste het zogenaamde verhaal dat hij het hier kwam vertellen hoe wij het allemaal moeten doen. Ik vind dat echt onzin. Ik heb Schmidt zelf nooit gehoord over 90 minuten lang pressing geven en tegenstanders afslachten zoals RBS dat deed bij Ajax. Dat zijn vooral verhalen die je las in de media, diezelfde media die nu de aanval vol opent op Schmidt die de professor volgens hen uit zou hangen. Ik vind dat onterecht en erg makkelijk. Schmidt kan wat dwars zijn maar in alles wat hij zegt komt telkens hetzelfde terug en dat is het voor zijn spelers opnemen. Of het nu om fitheid gaat of individuele prestaties, je ziet dat hij het beste voor heeft met zijn spelers, en dat lijkt me als speler zijnde erg prettig om mee te werken.

4 februari 2021 om 12:35

Ik kan me als speler niet voorstellen dat je er blij mee bent. Zeker een speler als Malen. Als een willekeurige aanvaller van een topclub elke week wordt gewisseld wordt je toch pislink? Moet je eens proberen bij Ziyech, Tadic, Berghuis, Ronalda, Neymar etc..Daarnaast debk ik dat een Schnidt echt niet harder wordt aangepakt in de pers dan Ten Hag. Je werkt nou eenmaal bij een topclub en iedereen ziet dat het niet loopt. Los van het feit of ze spelen zoals RBS dat deed.

Als supporter van PSV wil ik Schmidt nog wel even de kans geven. Pech met corona, blessures etc. Tegen Feyenoord bijvoorbeeld mist ie Madueke Gakpo Götze. Ipv daarvan spelen Thomas Mauro Zahavi. Is nogal een verschil. Als je bij een willekeurige club de betere 3 aanvallers weg haalt blijft er weinig over. Tegen de mindere goden te doen maar tegen Feyenoord ontbrak het duidelijk aan slagkracht voorin. Conclusies trekken na dit seizoen.

4 februari 2021 om 10:50

@sir paul hopelijk kan Schmidt voor volgend seizoen nog doorselecteren en ook spelers als Viergever, Rosario, Thomas en Piroe wegdoen. Ipv deze 4 middelmatige voetballers beter weer 1 kwaliteitvoetballer voor halen in categorie Max, Gotze of Sangare.

4 februari 2021 om 10:59

Eens Mr✌️

De bewoordingen die sommige mensen gebruiken gaan af en toe wat ver, maar de kritiek vind ik vaak wel terecht.
Zijn wissels zijn niet te volgen, hij speelt een systeem waarin de spelers zich niet thuis lijken te voelen, hij maakt ruzie met scheidsrechters en de resultaten zijn niet al te best, en dan heb ik het nog niet eens over het spel.
Kortom; ik heb op dit moment ook nog niets gezien van de wondertrainer die hij zou moeten zijn.

4 februari 2021 om 11:04

De wissels vind ik een grappig verhaal. Ik was gisteren Liverpool aan het kijken en met een achterstand haalde Klopp Firmino eraf. Lees ik niemand over, terwijl dat in aanvallend opzicht een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste is met de ruimtes die hij creëert en het voetballende vermogen dat hij brengt. In Nederland zijn we dat misschien niet gewend, maar ik zie het regelmatig gebeuren bij Liverpool. En Klopp is een absolute topcoach. Niet dat ik het goed wil praten of het ermee eens ben, maar ik wil wel een ander perspectief erop geven door aan te geven dat Klopp het ook regelmatig doet.

4 februari 2021 om 11:08

Met dat verschil dat Liverpool er niet zo hard op achteruit gaat als ze wisselen. De bank is daar naar verhouding een stuk sterker dan bij psv.

4 februari 2021 om 11:20

Ik weet niet of ik het daar helemaal mee eens ben. Een origi die erin kwam is natuurlijk vele malen minder dan Firmino. Ik denk wel dat het verschil minder groot is tussen Firmino en Origi dan tussen Malen en Piroe/vertessen, maar in beide gevallen ga je er als team enorm op achteruit.

4 februari 2021 om 11:31

Was Firmino die wedstrijd ook de speler die het meeste gevaar stichtte? Max was dat in mijn ogen namelijk wel. Liverpool heeft genoeg mensen die een balletje lekker voor kunnen geven, als Max eruit is bij PSV valt dat vies tegen qua voorzetten en andere spelhervattingen.

4 februari 2021 om 11:34

Het gaat niet per se om de afgelopen wedstrijd, maar meer in het algemeen. We zien regelmatig dat spelers die het verschil kunnen maken vroegtijdig gewisseld worden voor spelers die kwalitatief minder zijn bij Psv.

Deze week kwam Manolev voorbij. Als je zoals bij VI inside maandag en vrijdag, week in week uit met deze riedel komt dat is het uiteindelijk ook zo. Dat is nu met Schmidt het geval. Kritiek kan, stemmingmakerij is wat anders. Daar hebben ze wel een handje van bij VI Inside.

4 februari 2021 om 12:20

Uiteindelijk gaat de wal het schip doen keren en worden Derksen en Gijp totaal niet meer serieus genomen. Ik merk dat dit moment door hun eigen toedoen steeds dichterbij komt.

4 februari 2021 om 14:53

Ik denk dat het probleem toch echt bij de ander ligt als die mensen Derksen en Gijp serieus namen. Gijp is gewoon erg grappig, maar voetbalinhoudelijk snijdt het lang niet altijd hout. Derksen moet 't ook van z'n schunnige grappen hebben sinds hij geen journalisten meer heeft die de informatie voor 'm op papier zetten. Bovendien is meneer sinds de rel ineens 180 graden gedraaid. Schijnbaar kan een belletje van John de Mol ervoor zorgen dat een Johan Derksen ineens richting het NPO-kliekje neigt. Alleen Kieft is voetbalinhoudelijk erg sterk.

Goed dat Huub voor Schmidt en zijn team in de bres springt. Daarmee creã«ert hij tevens een mooie buffer naar Derksen en co, want die kunnen Huub niet afvallen. Daar is Huub te groot voor. En met Gijp heeft hij nog samengespeeld. Daarnaast bespeur ik bij Derksen en in iets mindere mate Gijp ook een latente Duitsland-haat. Erg kinderachtig in deze tijd maar dat is nog een oud stokpaardje wat ze moeilijk los kunnen laten. Boskamp heeft ook soms nog wat problemen met Duitsers, maar op een andere manier en vanuit een oprecht Rotterdams verhaal.

Klopt, je merkt zeker vanuit de sportjournalistiek, waar met o.a. Valentijn Driessen, Maarten Wijffels en die engnekken in de NOS Voetbalpodcast de zelfingenomenheid groot is, een enorme aversie tegen een buitenlandse coach met een andere aanpak. De scepsis tegen zijn vollgasfussball - door de Telegraaf denigrerend tot 'stijve lulformatie' omgedoopt - was bij aanvang al groot en inmiddels zitten de heren experts op het niveau smaad en leedvermaak. 'schmidt heeft zich suf gewisseld in December om zijn spelers fit te houden voor Super January. Nou, dat is mooi gelukt...' Als ik zo'n lulhannes als Freek Jansen zoiets hoor zeggen, schiet-ie totaal tekort in zijn taak om als journalist nuance aan te brengen. Want bijna alle blessures en andere afwezigheid van spelers staan op zichzelf en kun je totaal niet linken aan overbelasting. Het loopt intussen erg moeizaam bij PSV en de resultaten vallen tegen, dus kritiek hoort erbij. Maar het heeft me enorm verbaast dat er afgelopen zondag geen enkele pijl gericht werd op Feyenoord, dat op drie effectieve counters na nauwelijks tot meer kansen kwam en daar ook helemaal geen moeite voor deed. Het loopt goed af, maar als je zo voor de dag komt als topclub mag dat ook onderwerp van gesprek zijn lijkt me.

Overigens vind ik wel dat Schmidt zelf ook spijkers op laag water zoekt, zich over uit probeert te lullen en weinig zelfkritisch is. De blessure van Gakpo bijvoorbeeld kun je onmogelijk wijten aan Bas Nijhuis en zijn gedrag. En de rij verdere excuses is eindeloos. Sneeuw, kunstgras, tegenwind en pech... ja, kom zeg, daar hebben tegenstanders ook mee te maken. Kijk liever eens naar je tactische keuzes. Zowel Boscagli en Teze als Sangaré en Rosario zijn geen complementair duo; bij de eerste merk je dat in de duelkracht, bij de tweede in het opbouwend vermogen. Of beter gezegd aan het tekort daaraan. Wanneer je je daar op concentreert en niet om elk extern detail ligt te janken, krijg je ook meer respect van de buitenwacht.

4 februari 2021 om 17:52

Inzake Gakpo en Bas Nijhuis geef ik je gelijk. Hoewel dat denk ik ook komt doordat Duitsers wat serieuzer zijn en het zich simpelweg niet voor kunnen stellen dat een topscheidsrechter grapjes maakt over een dergelijk onderwerp en (gedurende het seizoen) aanschuift in satirische programma’s. En wat betreft de buitenlandse coaches. Bobby Robson werd uitgelachen, Leonid Slutsky etc.. Ook zo’n Frank Wormuth verdient naar mijn mening meer waardering. En dat terwijl we vroeger mede groot geworden zijn met / door buitenlandse coaches en ze het Nederlandse trainersmetier kleur gaven. Buckingham, Fahdronc, Happel, Kovac, Kessler, Jezek, Spitz Kohn en een niveautje lager Barry Hughes, Sandor Popovic, Fritz Korbach etc.

De kritiek is er alleen omdat de prestatie onder de maat is. Daarnaast is het voetbal erg matig. Er is geen enkele bovenmatige prestatie geleverd. Bijna van alle directe concurrenten verloren, Feyenoord, Vitesse en Az. Na de investeringen die zijn gedaan moet een trainer er meer uithalen dan nu gebeurt. Als je Fein er meerdere wedstrijden in zou zetten ipv Rossario komt er veel meer voetbal in het spel.

5 februari 2021 om 00:07

Daar spreek je jezelf tegen. Als de kritiek er 'alleen' is omdat de prestatie onder maat is, kun je niet zeggen dat 'daarnaast' het matige voetbal ook een rol speelt. Feit is, dat kritiek er vrijwel altijd is. Op elke ploeg. Ajax is met afstand een keurig winnaar van de januari maand, maar krijgt nog steeds het verwijt dat het voetballend wel erg moeizaam is. Tot vorige week had Vitesse een uitstekend rapport, maar kreeg het totaal geen waardering of aandacht en als dat laatste wel het geval was, klonk buiten wat plichtmatig lof toch vooral de twijfel of de Arnhemmers dit wel konden volhouden.

PSV ontkomt (naar mijn idee terecht) niet aan de kritiek. Buiten twee jaar waarin Andres Guardado en Hector Moreno samen met Davy Propper en Luuk de Jong de kern van een sterke as vormden, kijkt de PSV-fan al meer dan een decennium tegen slecht gebalanceerde selecties. Met als dieptepunt het jaar waarin het niet eens een volbloed linksback had. Gevolg: Cocu en Van Bommel die vanwege gebrek aan kwaliteit achterin zoveel mogelijk op behoud speelden en voetbal op de mat legden dat in negen van de tien gevallen het aangluren niet waard was. Schmidt is een trainer met meer visie. Weliswaar zijn zijn ploegen ook geen uitblinkers in balbezit, maar aanvallen is wel duidelijk de intentie.

Wat me enorm verbaasd is alleen weer de samenstelling van het eerste elftal: waarom zorg je ervoor dat je centrale middenvelders van hetzelfde type zijn en ook je centrumverdedigers niet complementair aan elkaar zijn. Beter kocht PSV een fysiek sterke mandekker van minsten 1m90 om op de meer technische Boscagli aan te sluiten. En naast de fysieke sterke Sangaré die balverlies goud waard is door zijn interceptievermogen kun je veel beter een dynamische verdedigende middenvelder neerzetten met techniek en opbouwend vermogen, een type Veerman bijvoorbeeld. Fein vind ik ook een goede speler daarvoor, maar in balverlies schiet hij nog tekort. Binnen de huidige mogelijkheden zou ik dan voor de passkwaliteiten van Érick Gutiérrez kiezen. Ook niet de meest dynamische, maar als vormgever wel veel prettiger voor je voorste mensen dan Rosario.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller72
E. ZahaviAanvaller73
R. SchmidtUnknown
N. MaduekeAanvaller62
J. DrommelKeeper60
BrumaAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren