Anco Jansen verrast en verlaat FC Emmen tóch nog na sluiting transfermarkt

Woensdag, 3 februari 2021 om 19:13Dominic Mostert • Laatste update: 21:59

Anco Jansen heeft zich verbonden aan NAC Breda. De middenvelder heeft zijn aflopende contract bij FC Emmen laten ontbinden en kan daardoor na het verstrijken van de transferperiode nog worden aangetrokken door de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie. Voor Jansen komt daarmee een einde aan een dienstverband van drieënhalf jaar in Drenthe.

In de slotdagen van de transfermarkt werd al duidelijk dat NAC interesse had in de aanvoerder van Emmen. Het leek erop dat NAC de financiële armslag ontbeerde om de 'Messi van De Oude Meerdijk' vast te leggen. Beide clubs spraken over diverse opties, waaronder een ruil met NAC-spits Sydney van Hooijdonk, maar tot een akkoord kwam het niet. Het ontbinden van het contract was de enige optie en dat blijkt te zijn gebeurd.

De 31-jarige Jansen tekent tot het eind van het seizoen bij NAC. Hij hoopt er opnieuw in te slagen om te promoveren, nadat hij in het seizoen 2017/18 een belangrijke rol speelde bij de promotie van Emmen. Dit seizoen speelde Jansen zeventien wedstrijden voor Emmen, maar in de laatste vijf officiële duels had hij geen basisplek. Via de officiële kanalen van NAC noemt hij zijn nieuwe werkgever een 'mooie club'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NAC Breda ???? (@nacnl)

Jansen hoopt het 'plezier in het spelletje' terug te vinden. "Het is mooi om hier te spelen en normaal gesproken hangt hier ook een mooie sfeer", vertelt de routinier. "Ik ben zelf een technisch onderlegde voetballer met inmiddels al wat ervaring. Ik zal er alles aan doen om er met NAC een mooi seizoen van te maken. Ik doe een stapje terug naar de Keuken Kampioen Divisie, maar wel met de gedachte om weer een stap omhoog te kunnen."

Trainer Maurice Steijn prijst zich gelukkig met de komst van Jansen. "Anco is een heel ervaren speler die tot voor kort aanvoerder was van FC Emmen. Hij gaf te kennen toe te zijn aan iets nieuws. Hij zei dat hij NAC een schitterende club vindt en graag wil meebouwen en helpen en dat ene doel waar we allemaal keihard aan werken, namelijk promoveren. Hij is een uitstekende technische middenvelder annex aanvaller."


Poll

Doet Anco Jansen er goed aan om FC Emmen te verlaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door mateja kezman9)

Iets met een zinkend schip verlaten? Hij was samen met de leeuw toch het gezicht van Emmen.

3 februari 2021 om 19:48

Is het gezicht.
Hoeft van mij niet mee ten onder te gaan hoor.
Speler blijft altijd een individu die alles voor zijn eigen carrière moet doen..

Als die fit is dan kan die echt wel wat, en is het een versterking voor Nac. Ik vond hem dit seizoen echter niet zo fit ogen. Misschien dat een nieuwe prikkel hem kan motiveren en helpt hij NAC terug naar de Eredivisie

3 februari 2021 om 19:43

Fit zijn is wel een dingetje, maar arbeidsethos ook.

Hopen dat ie bij NAC wel fit wordt, want daar heb ik bij Emmen toch mijn twijfels over gehad. In hoeverre hij echt fit was.

Kan heerlijk voetballen. Maar elke keer als ik hem zie dan denk ik, hoe kan je nou zo zwaar zijn als topsporter.

3 februari 2021 om 20:03

Veel vreten

Kan heerlijk voetballen. Maar elke keer als ik hem zie dan denk ik, hoe kan je nou zo zwaar zijn als topsporter.

3 februari 2021 om 19:43

Dat heb ik bij meerdere spelers van Emmen. Sowieso oogt de selectie echt uitgeblust en lui.

3 februari 2021 om 20:36

Kan me vergissen, maar is dit niet die club met kratten bier in de spelers bus?

4 februari 2021 om 11:08

Ah, ik dacht dat dat mijn kelderklasse team was. Minus de spelersbus dan... Wel geruststellend dat dit ook op het hoogste niveau gebeurd. Zijn we nog ergens 'prof' in.

Gegund kerel!!
Je hebt ontzettend veel voor ons betekent!

Helaas gaan we er uit, maar je gaat gewoon via de voordeur eruit en bent altijd welkom!

Dat je NAC de eredivisie mag inschieten

3 februari 2021 om 20:23

Sportieve reactie van je. Het is ook echt een mooie speler om te zien, ondanks zijn postuur. Heeft echt bijna elke wedstrijd wel weer een geniaal balletje of slimmigheidje.

3 februari 2021 om 20:39

Haalt sinds zijn blessure niet meer zijn niveau van voor zijn blessure. Hij ondernam veel acties waarvan iedereen vooraf al zag dat ze kansloos waren. Heeft ons dit seizoen een hoop punten gekost. Dat hij ook nog bijna het restant van dit jaar door ons betaald wordt maakt voor mij toch dat hij niet door de voordeur noch door de achterdeur vertrekt.

3 februari 2021 om 21:15

Een blessure hoeft niet altijd ook schuldig te zijn
Ook al zijn soms zijn acties overdreven, maar wanneer hij het veld in kwam gebeurde er wel iets. Dat komt omdat hij enerzijds een gigantische klootzak en haantje is en anderzijds omdat hij erg veel voetbal-intelligentie heeft.
Tja het lichaam werkt nu minder mee..

Hij speelt nu steeds 15 min.
Kan bij NAC meer minuten maken in een kwalitatief goed team maar in een zwakkere competitie.

Hij heeft een stevig salaris.

Joh..... Win win toch voor iedereen....

Ben er vrij nuchter in....
Stel hij schiet een keer een bal erin bij ons......
Dan hebben na de aftrap er alweer 3 inliggen.

Hoeveel aanvallend ingestelde spelers wil je hebben als club. Anco, Van Hooijdonk, Bilate, Venema, El Allouchi, De Rooij, Immers, Dogan, Maatsen en Azarkan. Nog 1 voor een elftal.

3 februari 2021 om 21:16

Doe ons Immers maar!
Hij schijnt aardig te kunnen darten!
Wij hebben wel wat leuke kroegjes hier...

3 februari 2021 om 23:16

Ben ik met je eens, maar probleem is dat die kroegjes nu niet open zijn. Desalniettemin is Emmen sowieso al een prima plek om te vertoeven. Ik hoop nog op een wondertje zodat Emmen er in kan blijven.

4 februari 2021 om 08:32

Hij krijgt contract voor het leven, dus tijd zat tot de kroegjes open gaan

De kans dat NAC promoveert is groter dan dat Emmen in de ED blijft. En als ze volgend jaar beide in de KKD zitten denk ik dat NAC het beter doet. Het is niet eens een stap omlaag. Bij Emmen speelde hij niet alles meer en daar valt echt geen eer te behalen, wat een belabberd team. Terwijl ze de afgelopen 2 jaar zeer knap hebben gepresteerd.

Terecht dat hij weggaat, hij wil nu gewoon spelen ipv op de bank zitten. Bij Emmen zou hij voonramelijk innvalbeurten krijgen, met aanwinsten Frei en Adzic die sowieso gaan spelen en een Laursen. Als Emmen degradeert kan hij over een halfjaar altijd weer terugkomen.

Lekker door de voordeur eruit en hopen dat hij bij nac z'n oude niveau weer kan halen. Jammer dat het de laatste seizoenen zo gelopen is voor hem en Emmen. In vorm en fit is hij gewoon een goede voetballer en dan ook zeker een aanwinst voor nac

Eerst is er geen geld en op de valreep loopt de ene na de andere binnen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. LukkienUnknown
M. AraujoVerdediger
G. BijlVerdediger
L. BurnetVerdediger
O. El AzzouziVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

16 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren