Feyenoord maakt melding van transferovereenkomst met FC Luzern

Woensdag, 3 februari 2021 om 17:12Dominic Mostert • Laatste update: 17:20

Jordy Wehrmann maakt het seizoen af in Zwitserland. Feyenoord maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat de middenvelder de komende maanden op huurbasis uitkomt voor FC Luzern, de huidige nummer negen van de Super League. Het is nog niet duidelijk of hij daarna terugkeert bij Feyenoord, want Wehrmann heeft een aflopend contract.

De overgang van Wehrmann naar Luzern is enigszins verrassend, daar TSG Hoffenheim en De Graafschap tot nu toe het meest nadrukkelijk met de jeugdexponent van Feyenoord in verband werden gebracht. Inmiddels is de transfermarkt in Duitsland en Nederland echter gesloten. In Zwitserland kan er tot maandag 15 februari nog worden gehandeld en daarom kan Wehrmann de overstap maken. Voor Wehrmann, die op 25 oktober in het uitduel met RKC (2-2) zijn profdebuut beleefde, was weinig perspectief in De Kuip.

Mocht Wehrmann zijn aflopende contract bij Feyenoord niet verlengen, dan kan hij na dit seizoen transfervrij vertrekken uit Rotterdam. Onder trainer Dick Advocaat moet hij genoegen nemen met een bijrol. Dit seizoen startte hij in de Eredivisie een keer in de basis en kwam hij vijf keer als invaller binnen de lijnen. In alle competities kwam hij deze jaargang tot 142 speelminuten. Vanaf zijn zevende doorliep Wehrmann alle jeugdelftallen van Feyenoord.

Technisch directeur Frank Arnesen spreekt van een 'mooi avontuur' voor Wehrmann, die dit seizoen tot de selectie van Feyenoord Onder-21 behoort en vanwege de coronamaatregelen slechts een handvol duels speelde voor die ploeg. "Dit seizoen heeft hij al de nodige minuten mogen maken als invaller bij Feyenoord 1 én mee kunnen trainen met de eerste selectie. Voor een getalenteerde, hardwerkende middenvelder als Jordy is het echter goed om nog meer wedstrijden te spelen en daarin zijn kwaliteiten te laten gelden. Daar krijgt hij de kans voor in Luzern."

Wehrmann is zeker niet de eerste speler die Feyenoord deze winter op huurbasis verlaat. Sven van Beek (verhuurd aan Willem II), Ian Smeulers (Willem II), Marouan Azarkan (NAC Breda), Sondre Skogen (Excelsior), Dylan Vente (Roda JC Kerkrade), George Johnston (Wigan Athletic), Luciano Narsingh (FC Twente), Ramon Hendriks (NAC Breda), Naoufal Bannis en Benny Silva (beiden FC Dordrecht) verlieten Rotterdam-Zuid eveneens op huurbasis.


Poll

Feyenoord doet er goed aan om Jordy Wehrmann te verhuren


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door ffeyenoord)

Waarom waarom? Had hem toch bij de selectie gehouden.. wie wil je daar nu neer zetten als Fer geblesseerd is? Ik zie zelf Wehrmann op het middenveld veld staan samen met Fer en Toornstra/Kocku. En dan verhuren aan een club in Zwitserland, waarom niet een club in Nederland? Graafschap toonde intresse om hem te huren dus daar kan het niet aan liggen.

3 februari 2021 om 17:26

Mee eens, ik snap er ook echt geen ene fluit van. Daar gaat onze breedte van de selectie. Hele goede speler en we kunnen m nu amper volgen in Zwitserland. Hopelijk wordt zijn contract wel verlengd en speelt die volgend seizoen wat meer

3 februari 2021 om 17:28

En straks zitten we weer te zeiken dat we nu een smalle selectie hebben haha. Ik had hem dan toch hier in Nederland verhuurd.

3 februari 2021 om 17:27

Van wat ik begreep 'eiste' Feyenoord dat Wehrmann een x-aantal speelminuten zou krijgen, wat ze hem (logisch) niet konden bieden. Neem aan dat Wehrmann hier wel zeker kan zijn van speelminuten in dit geval.

3 februari 2021 om 17:29

Ik snap ook dat hij meer speelminuten wilt en moet maken. Snap alleen niet waarom de keuze ligt bij een club in Zwitserland. Bij de Graafschap had hij gewoon kunnen voetballen voor promotie + play-offs. Maar goed we weten zeker dat hij inderdaad minuten gaat maken in Zwitserland.

3 februari 2021 om 17:36

Het lag niet aan Wehrmann, maar juist aan de eis die Feyenoord heeft voor het aantal minuten die hij moet maken. Feyenoord ziet dat deze jongen meer moet spelen, maar kan dat zelf niet garanderen, dus dan is verhuren aan een club die dat wel garandeert de beste optie. En de Graafschap kon/wilde daar nket aan voldoen, dan houd het al snel op natuurlijk

3 februari 2021 om 17:38

Maar waarom dan geen andere KKD club? Daar kunnen we hem makkelijk in de gaten houden en nu moet je maar zien op wat voor niveau hij uitkomt en hoe hij gaat spelen in een ander land. Volgens mij spelen ze daar wel lekker veel wedstrijden dus dat is wel prettig voor hem.

3 februari 2021 om 17:56

Tuurlijk kan Feyenoord dat wel bieden. Arnesen kan met Dick om tafel gaan en deze kwestie bespreken. Namelijk dat hij kapitaal vernietigd door de jeugd zo weinig kansen te bieden. Ook is het niet verantwoord om zo’n kleine selectie hebben. Texeira kan je niet op rekenen die is altijd geblesseerd , dus je hebt in principe maar 1 backup voor 3 posities. En zoals Sander al aangaf , Zwitserland slaat helemaal nergens op , doe dan op zn minst kkd. Ik zie opzich redelijke potentie in Wehrmann als hij zich vrijer opstelt , want hij speelt nu altijd op save. Ben benieuwd of Slot gebruik van hem gaat maken. Als ik een schatting mag maken in zijn potentie , adhv de geringe speeltijd die hij heeft gehad , dan schat ik dat de Eredivisie zn top is maar wel een van de beste spelers in de competitie.

3 februari 2021 om 18:17

"Doe dan KKD'. Ja, als het zo simpel was.. Voor de Graafschap was Wehrmann gewoon een extra optie en blijkbaar was er geen andere interesse. Het is niet allemaal Carrière Modus op FIFA natuurlijk.

3 februari 2021 om 18:32

Je hoeft niet perse te wachten op interesse , je kan ook zelf aankloppen bij clubs. Volgens mij is dat ook bij Azarkan gebeurd (niet 100% zeker). Ik weet vrijwel zeker dat een kkd club het zou overwegen. Voordeel van zelf “aankloppen” is dat je de juiste club , type speler + type voetbal die de club speelt, kan kiezen. Aan Dordrecht schiet niemand wat mee op bijvoorbeeld.

3 februari 2021 om 17:30

Zo zonde dit inderdaad. Gewoon fijn om hem achter de hand te hebben of simpelweg hem de kans te geven.

3 februari 2021 om 18:17

Ben het al jaren kwijt met het beleid. Dit is een zeer degelijke speler, van wat ik gezien heb. Zijn aanname is prima, technisch in orde. Hij zoekt de oplossing naar voren. Tuurlijk fysiek nog niet zeer sterk, maar heeft in de basis alles mee.

Bij Ajax en PSV hoor je niet anders dat ze een brede selectie moeten hebben, en Feyenoord verhuurd de één na de andere speler.

3 februari 2021 om 17:29

Nou wat gek, het zijn dan ook voornamelijk jeugdspelers die ze verhuren omdat ze geen Jong Feyenoord hebben in de Kkd. PSV en Ajax geven de jeugdspelers gewoon bij Jong PSV en Jong Ajax speeltijd.

3 februari 2021 om 18:12

Tvl , Azarkan , Wehrmann en Bannis hadden best een kans verdiend als basis speler hoor. Vooral Bannis , want in de spits positie is van alles geprobeerd , zelfs een oude Argentijn die ons een half miljoen kost voor een half jaartje, maar het werkte niet, dan kan je op zn minst die jonge een kans gunnen en niet af en toe 3 minuutjes invallen. Vind dat ze alle drie op zn minst meer minuten moesten krijgen. Azarkan acht ik beter dan Linssen en Narsingh. Wehrmann acht ik beter dan Diemers. Bannis had de kans moeten krijgen om zich te bewijzen. Maar Dick boycot het bestuur volgens mij omdat ie zn zin niet krijgt.

3 februari 2021 om 18:56

Yes, en daar komt bij dat de U21 competitie stil ligt vanwege de Covid. Dus alleen de teams met een Jong-team in de KKD kunnen hun jeugdspelers laten spelen.

4 februari 2021 om 08:18

Ze hebben allen een kans gehad dit seizoen en zijn (nog) te licht bevonden door Advocaat. Geen schande toch? Mede gezien deze spelers ook totaal geen spelritme/wedstrijdconditie op konden doen bij O-21. Ik denk dat jij de potentie die je in deze talenten ziet verwart met kwaliteit en inhoud. Linssen en Diemers hebben echt veel meer te bieden dan Azarkan en Bannis op dit moment. Het is geen Fifa carriere modus waar elk talent snel beter wordt. Veel van deze talenten gaan het gewoon niet halen bij Feyenoord. En zo hoort het ook. Alleen de 'elite'-talenten van de academy zullen slagen in Feyenoord 1.

3 februari 2021 om 17:30

Dat heeft er denk ik ook mee te maken dat Jong Feyenoord niet in de Jupiler League speelt.

Mooi voor Wehrmann zelf dat hij nu veel aan spelen toe kan komen, maar de spoeling wordt bij blessures toch al snel dunner zo. En hopelijk wordt z'n optie nog gelicht om hem een jaar extra te houden of wordt z'n contract überhaupt nog open gebroken, want ik zie (en hopelijk Slot/Arnesen ook) echt nog wel toekomst in 'm.

Hele grote fout dit van feyenoord. Deze jongen mag ten eerste regelmatiger spelen bij het eerste want hij doet het best aardig. Hier en daar rouleren met fer en toornstra kan geen kwaad. Verder, wie gaat spelen bij blessures? kokcu sukkelt nog met zijn enkel, texeira zijn we lang kwijt en mis ik dan nog iemand?

3 februari 2021 om 18:11

Nee, we hebben 3,5 fitte middenvelders. Zul je altijd zien dat er tegen Groningen uit 1tje geblesseerd raakt. Dan heb je de poppen aan het dansen. Hoewel Geertruida ook uit de voeten kan op het middenveld. Ben er niet gerust op..

Dit is toch raar. Je hebt nu met Toornstra, Diemers, Fer en Kokcü, maar vier fitte echte middenvelders. Teixeira komt terug, maar met zijn blessureverleden is dat geen zekerheidje. En volgens mij zitten er ook niet echt andere talenten bij die dan dit gat kunnen opvullen. Ik had die jongen dan voor dat half jaar erbij gehouden, het lijkt er sowieso op dat ze niet met hem door willen na dit jaar.

3 februari 2021 om 17:31

El Bouchataoui zal ongetwijfeld worden doorgeschoven. Ook een erg talentvolle jongen en een vergelijkbare speler.

3 februari 2021 om 17:39

Achraf had in mijn ogen al eerder bij de selectie mogen zitten. Aanvoerder 021 als ik het goed heb en speelt in een rol waar we weinig spelers hebben. Het lijkt erop dat Feyenoord weinig vertrouwen heeft en dat is wel jammer

3 februari 2021 om 18:13

Stond hij ook niet op het punt om verhuurd te worden , mgmv?

3 februari 2021 om 18:21

@Vegotisan - Kan nog altijd, aangezien breedte toch niet uit lijkt te maken en hij ook minuten moet maken. Is voor mij ook nog maar een gok.

ben hier niet erg blij mee. we hebben al een enorm dun middenveld, en als er nu een tussenuitvalt heb je geen enkele speler met ervaring in het 1ste achter de hand. hoop dat ze dan bouchataoui en t zand doorschuiven

Snap hier niks van. Ze hebben nu 5 middenvelder van wie 2 (Teixeira en Kokcu) in de lappenmand zitten. Vooral als ik lees dat Luzern een optie tot koop heeft bedongen en we hem wellicht dus geeneens meer terug gaan zien volgend seizoen. Had hem dan gewoon erbij gehouden zou ik zeggen en afgesproken dat hij volgend seizoen voor een gelimiteerd bedrag weg mag gaan. Of denken ze nou werkelijk dat advocaat gebruik gaat maken van AEB?

3 februari 2021 om 18:26

Heeft aflopend contract

3 februari 2021 om 18:30

Ja, maar wel met de optie vanuit Feyenoord om dat met 1 seizoen te verlengen. Waarschijnlijk heeft Luzern nu dus de mogelijkheid om die eenjarige optie af te kopen, zal wel een miljoen of 2/3 opleveren denk ik. Probleem blijft dan dus dat je nu dun zit in de middenvelders

Aparte move. Zou wat mij betreft prima aan speelminuten kunnen komen de 2e seizoenshelft. Beetje rouleren is in zo'n druk seizoen nooit verkeerd. Hoe staat het er eigenlijk voor met de geblesseerde Feyenoordspelers? Wanneer zijn ze weer inzetbaar? Met name Texeira, hij zou ik graag weer in mijn Scorito team zetten

Vreemde actie. Zo breed zit men niet in de fitte middenvelders. Ik had hem er lekker bijgehouden voor dit half jaar. Gewoon een degelijke speler die voor de breedte niet misstaat. Het is niet dat je andere middenvelders uit de eigen jeugd hebt klaar staan.

Zonde, vind het wel een goede speler met potentie. Of heeft Feyenoord nog een optie om te verlengen?

lol Feyenoord blijft Feyenoord

Gewoon een groot talent die zeker verlengd gaat worden. Prima om hem in Zwitserland te laten rijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren