Arsenal gaat na zoveelste domme actie van David Luiz onderuit

Dinsdag, 2 februari 2021 om 20:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:17

Arsenal is dinsdagavond tegen een nederlaag aangelopen op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De ploeg van manager Mikel Arteta was in de eerste helft oppermachtig en kwam ook op voorsprong, maar zag die als sneeuw voor de zon verdwijnen na een domme rode kaart van David Luiz: 2-1. Het was de zesde veroorzaakte penalty en derde rode kaart voor de Braziliaan in dienst van the Gunners, meer dan welke speler ook in de Premier League sinds zijn debuut voor Arsenal in augustus 2019. Het overige duel werd door hekkensluiter Sheffield United gewonnen van nummer negentien West Bromwich Albion (2-1). The Blades blijven weliswaar onderaan, maar hebben nog een minieme kans op lijfsbehoud. Het gat naar de veilige plekken is nog altijd tien punten.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 2-1
Binnen dertig seconden raakte Arsenal de paal in de persoon van Bukayo Saka en daarmee was de toon gezet. De Londenaren dwongen the Wolves achteruit en hadden na negen minuten pech, toen Saka een treffer afgekeurd zag worden vanwege buitenspel in de aanloop van Alexandre Lacazette. Emile Smith Rowe raakte daarna nog de lat en na een ruim half uur was het eindelijk raak voor Arsenal. Nicolas Pépé zette op de linkerflank eerst Nelson Semedo te kijk, speelde vervolgens ook nog Rúben Neves door de benen, en vond daarna de verre hoek: 0-1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, totdat Willian José plotseling achter de defensie van the Gunners opdook. In een poging de aanvaller van Wolverhampton te achterhalen trapte David Luiz hem op de hakken, waarna een rode kaart voor de verdediger van Arsenal volgde. De penalty werd in de blessuretijd van de eerste helft benut door Rúben Neves: 1-1. Vier minuten na rust volgde een nieuwe domper voor Arsenal, toen João Moutinho de bal van dertig meter schitterend achter Bernd Leno schoot: 2-1.

Arsenal was met tien man niet bij machte om nog tot kansen te komen en moest tot overmaat van ramp in de 72ste minuut zelfs verder met negen. Leno onderschepte een dieptepass om te voorkomen dat Adama Traoré weg kon, maar de Duitser beroerde de bal daarbij met de hand en kon inrukken. Wolverhampton speelde de wedstrijd vervolgens simpel uit en zag Vitinha uit kansrijke positie nog het zijnet raken.

Sheffield United - West Bromwich Albion 2-1
Het was zeker voor Sheffield een van de laatste kansen om de weg omhoog nog te vinden, maar West Bromwich kwam beter uit de kleedkamers. Laatstgenoemde ploeg kwam op slag van rust op voorsprong. Callum Robinson kapte naar binnen en zag zijn schot uit de verre hoek getikt worden door Aaron Ramsdale, waarna de doelman ook de rebound van Mbaye Diagne nog keerde. Ramsdale kon echter niet voorkomen dat de nieuwe rebound prooi was voor Matt Phillips: 0-1.

Na rust wist Sheffield de wedstrijd te kantelen. Chris Basham wachtte in de zestien te lang met een schot en werd omsingeld, maar Jayden Bogle zag vervolgens kans om uit te halen: 1-1. Het werd nog mooier voor Sheffield, toen Basham de bal vanaf rechts voor slingerde. De bal stuitte bij de tweede paal van de voet van John Egan onbedoeld naar Billy Sharp, die ineens uithaalde: 2-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door samcro)


Geweldige eerste helft, beste sinds tijden en we hadden meer moeten scoren. Maar dan komt er 1 moment en een scheids die de regels niet kent en krijg je dit. Ja het is Luiz die vaker domme dingen gedaan heeft, maar dit is nooit een rode kaart. Wat een f#ing grap. Die spits valt en schreeuwt en de scheids weet niet hoe snel hij de kaart moet trekken. Niet eens naar het scherm om te kijken wat er precies gebeurde, nee meteen rood. Kansloze bende, niet normaal. Het is sinds de rode kaart voor RvP in Camp Nou dat ik zo verbijsterd ben, kan toch niet dit? Vorige week trapt Bruno op Xhaka zn been en krijgt niets, niet eens geel. Zo zijn er talloze voorbeelden. Luiz raakt hem per ongeluk met zijn knie! Dat hele scheidsrechterskorps in Engeland is een grap. Ik kan er met mijn hoofd echt niet bij. Ik hoop dat Arteta helemaal los gaat na de wedstrijd, ik leg wel bij om de boete te betalen. Enige positieve buiten de eerste helft? Arteta weet dat ie niet op Willian hoeft te rekenen als er echt arbeid geleverd moet worden en Pépé lijkt in vorm te komen. Dramatische avond verder, ook nog zonder Leno de komende wedstrijden. Heb er een hard hoofd in, terwijl we toch lekker bezig waren de laatste tijd. Zonde.

2 februari 2021 om 21:01

Het ligt er een beetje aan welk artikel je leest, maar als het een "resonable" overtreding is, dan wordt de triple punishment regel toegepast. Dit was gewoon het oliedom omverlopen van een doorgebroken speler. Die van RvP in Camp Nou sloeg nergens op, dit was gewoon tranentrekkend achterlijk van Luiz.

2 februari 2021 om 21:04

Ja, maar toch. Er is absoluut geen sprake van gemeen spel, maar van ongelukkig contact. Hij moet het niet doen en de penalty is ook terecht, maar de rode kaart...? Van dit soort rode kaarten wilden we toch af met zijn allen?

2 februari 2021 om 21:10

Ik vind het geen ongelukkig contact, ik vind het bewust aanraken.

2 februari 2021 om 21:11

Er moet geen sprake zijn van gemeen spel. Triple punishment mag nog wel toegepast worden als er intentie is om een speler tegen te houden voor zover ik weet. Edit: heb het even opgezocht en alleen bij een poging om de bal te spelen en onvrijwillig handspel valt de rode kaart weg.

2 februari 2021 om 21:15

Nouja, duidelijk dus dat de meningen erover verschillen. Ik vind het heel zwaar gestraft, de penalty is terecht. Dan staat het 1-1 en kan het nog alle kanten op, nu bepaalt zo’n kaart de rest van de wedstrijd en ik dacht dat niet langer de bedoeling was.

2 februari 2021 om 21:16

Er is toch gewoon sprake van het ontnemen van een directe doel kans, bewust of onbewust, en dat kan bestraft worden met rood. Vooral super dom van Luiz, dat hij de scheidsrechter voor de zoveelste keer een aanleiding geeft om hem met rood weg te sturen en een pingel te geven. Hij had er ook voor kunnen kiezen die speler 1 op 1 te laten gaan met de kans dat Leno die bal pakt of het wordt 1-1 en ga je vrolijk verder met 11 man.

2 februari 2021 om 21:21

Gewoon bewust neerhalen van een doorgebroken speler. Volgens mij handelt de scheids dan correct.

2 februari 2021 om 21:31

Dat het bewust is betwijfel ik. Het was de hak die tegen de knie aan kwam. Dat het dom is lijkt me duidelijk.

2 februari 2021 om 21:38

Dat is dus het oliedomme eraan.

2 februari 2021 om 21:39

Het probleem is echter dat zoiets als “intentie” nogal moeilijk te bepalen is. Dus ik snap wel dat ze gewoon zeggen “rood”.

2 februari 2021 om 21:42

Ik snap dan weer niet dat ze bij dit soort momenten niet naar het scherm gaan om te controleren dat ze het goed hadden. Ze doen soms 5 minuten over een overtreding op het middenveld.

2 februari 2021 om 21:52

De VAR heeft het sowieso bekeken en beoordeeld. Als ze niet gaan kijken zijn dan zullen ze het er dus mee eens geweest zijn of toch nog niet zeer oneens.

2 februari 2021 om 22:35

Zelf Ian Wright kon zich vinden in de rode kaart en ook Alan Shearer en ik ben het daar ook volledig mee eens. De regel is een doorgebroken speler in scoringsrijke positie neerhalen is rood, of dit nou gemeen is of niet. Dus rood en een pingel zijn volledig terecht.

3 februari 2021 om 00:38

Ik vind dit eigenlijk niet erg. Nu krijgt die prutser zeker geen nieuw contract en spelen we de rest van het seizoen met Gabriel. Voor de rest goede eerste helft met Pepe die meer zijn draai begint te vinden en ook meer goals begint te maken.
Dus ik zie het volledig zitten voor de komende matchen als Ryan fit is tenminste.

2 februari 2021 om 21:03

Samcro dit ligt niet aan de scheids. Luiz heeft totaal geen reden om achter Willian José langs te kruisen, hij kan nooit bij de bal en neemt zo alleen maar risico hem te raken. In principe loopt Luiz tegen hem aan, dit is een overtreding en dus rood aangezien hij totaal geen moeite doet de bal te spelen.

2 februari 2021 om 21:14

Ik las ook al dat het geel zou zijn als Luiz met de intentie om de bal te spelen José onderuit zou schoffelen. Dat is wel een beetje krom.

2 februari 2021 om 21:16

Precies, Samcro. Want anderzijds was er ook geen intentie om de man te raken. Penalty, geel, 1-1 en door. Nu bepaalt zo’n kaart de rest van de wedstrijd.

2 februari 2021 om 21:22

Dat vind ik juist niet krom. Door geel te geven bij een poging de bal te spelen ontmoedig je verdedigers niet om echt verdedigen. In deze situatie kon Luiz nooit de bal spelen, dus zelfs als hij hier zou tackelen was het waarschijnlijk rood. Als hij echt slim was had hij hem al aan zijn shirt getrokken voor hij de bal kreeg en dan was het geel geweest en geen pingel.

2 februari 2021 om 21:30

Dit is Arsenal he. Dan was het misschien geen pingel maar zeker ook rood. Luiz is een ezel, maar ik denk dat je weinig spelers hebt die tijdens zo’n moment aan de regels denken mbt dat ontmoedigen.

2 februari 2021 om 21:43

Als hij dan rood had gehad was ik met je los gegaan op de scheids. In de paniek kan je iets fouts doen, degene die dat het minst doen zijn de beste verdedigers. Luiz doet het echter het meest. In deze situatie deed hij letterlijk het slechtste wat hij kon doen, en hij zou met zijn ervaring beter moeten weten. Zelfs Pogba die pas (tegen Sheffield misschien?) zijn man compleet kwijt was liet hem lopen en scoren.

2 februari 2021 om 21:48

Bizar eigenlijk dat wij het voor elkaar gekregen hebben om zoveel braindead spelers bij elkaar te kopen en naast elkaar achterin te zetten.

2 februari 2021 om 21:05

Stop ff een keer met die scheids af te zeiken. Zelfs al was dit geel ben ik blij dat ie rood heeft gegeven. Mag die Arteta eens beseffen dat ie die Luiz volgende week nog transfervrij moet weggeven. Van mijn part geeft ie m nog geld mee om weg te gaan. Leno idiote actie. Snap niet hoe voetballers in deze tijd nog denken dat ze domme dingen kunnen doen zonder dat de VAR het ziet. Zijn ze nou echt zo ongelooflijk dom?
Voor de rest wel een prims Arsenal gezien. Saka veruit beste speler. Partey moet meer op zn passing gaan trainen. Beste is een verdediging met Tierney, Gabriel, Holding en ... AMN? Die is nu verhuurd dus weet zelf ook niet wie ze moeten halen.

2 februari 2021 om 21:19

Dit snap ik dan weer niet he.. Arsenal heeft de kans om te klimmen op de ranglijst en jij bent blijer met rood dan met geel. Luiz heeft het verpest, maar ik heb liever dat die gewoon lekker speelt zoals de laatste wedstrijden. Tegen ManUtd was hij nog motm.

2 februari 2021 om 21:23

En ik snap dan weer niet dat er schijnbaar nog velen zijn die niet doorhebben dat Luiz helemaal niet goed was.. motm tegen United was pure onzin. Hij was ook daar meerdere malen z'n tegenstanders kwijt wat tot zeer gevaarlijke kansen leidde. Dramatische verdediger.

2 februari 2021 om 21:10

De hoeveelheid keren dat Arsenal gen*kt wordt door de scheidsrechters hè.. je zou denken dat ze op de wallen kunnen gaan staan en er tenminste nog geld voor krijgen man man man

2 februari 2021 om 21:14

Waarom is het geen rood volgens jou?

2 februari 2021 om 21:24

Omdat er bepaalde fans zijn die nooit kritiek op de ploeg kunnen/willen leveren... En in dit geval niet eens de ploeg, maar agent Luiz.

2 februari 2021 om 21:37

Wat een grap ben jij. Eerst gefrustreerd roepen dat de scheidsrechter de regels niet kent om vervolgens een argumentatie te gebruiken die juist niet overeen komt met de regels. Je haalt twee dingen door elkaar: of je dit een rode kaart moet vinden en of dit een rode kaart is volgens de regel. Bij een doorgebroken speler in de 16 wordt in het bepalen of het een rode kaart is of niet meegewogen of de speler de intentie had om de bal te spelen. Zo is van achteren haken, het trekken aan een shirt en bijvoorbeeld het duwen van een doorgebroken speler in de 16 meter een rode kaart, maar is het in het geval van een sliding als poging om de bal weg te tikken geel indien niet de bal maar de man geraakt wordt. Vind ik dit een rode kaart (+schorsing)? Nee, maar je valt nu de scheidsrechter aan die de regels exact toegepast heeft zoals ze zijn.

2 februari 2021 om 21:40

Je hebt gelijk, heb het ook opgezocht. Kromme regel.

2 februari 2021 om 22:11

David Luiz moest er gewoon af blijven! Punt uit! Laatste man, doorgebroken speler, olliedomme fout. Zag je gewoon aan zijn blik, hij wist hoelaat het was en probeerde stiekem vanuit de VAR er iets uit te krijgen.. Het is ondertussen zijn 3de rode kaart dit seizoen. Dan hoef je er toch geen tekening bij te hebben.

2 februari 2021 om 22:55

Ik ben het er mee eens, dit is absoluut geen penalty en geen rood. Luiz doet vaak domme dingen, maar hij kon hier helemaal niks aan doen. Hij loopt er achter en de aanvaller toucheert heel lichtjes zijn been en gaat meteen tegen de grond. Luiz steekt zijn been niet eens uit!

3 februari 2021 om 13:15

Onzin. David Luiz is een ongeleide projectiel, maar het aantikken van William Jose was echt wel bewust. Die straf verdiende hij al nadat hij bij de vorige ontmoeting met de Wolves, Raul Jiminez op een schedelbasisfractuur trakteerde. Voor de rest deel ik jouw menig dat de scheids en de VAR in de PL een drama zijn. Ik zag een paar weken geleden de Wolves een penalty tegen krijgen voor een overtreding, als het al een was, begaan buiten de 16, om vervolgens niet eens om te kijken toen een verdediger van de tegenstander de bal bij een hoekschop met 2 handen weghaalt voordat een aanvaller kan schieten. Soms zit het mee. Soms zit het tegen. Maar deze keer werden de cadeautjes gegeven door 2 spelers van Arsenal, niet door de scheids.

4 februari 2021 om 00:18

Ja man, hij verdiende die rode kaart nog meer vanwege zijn schandalige gedrag toen hij nog bij Chelsea speelde. Man man man...

Tja... De 2e rode kaart was zo mogelijk nog dommer dan de 1e rode kaart. De 1e is overigens wel gewoon de schuld van Arteta, door vast te blijven houden aan iemand die bij lange na niet niveau niet heeft. Secret Agent Luiz at your service.

2 februari 2021 om 21:05

De 2e was dommer ja, maar eerlijk gezegd denk ik dat die bal uit was gegaan, zeker op het natte veld. Dit maakt het wellicht nog dommer, maar daardoor vond ik het niet rood

2 februari 2021 om 21:15

Weinig keus, Gabriel is nog niet fit en Mari geblesseerd.

2 februari 2021 om 21:18

Een half fitte Gabriel is alsnog beter Samcro.. En Chambers is ook al tijden weer fit, gooi hem er maar in dan. Alles beter dan die flapdrol.

2 februari 2021 om 21:18

Doorselecteren? Aankopen? Concurrenten niet weg laten gaan? Arteta ziet in Luiz gewoon een goed voetballende verdediger en staat er bijna altijd in. Heeft weinig met de blessures te maken.

2 februari 2021 om 21:35

Als ik mijn app moet geloven heeft Luiz vorig jaar 2811 en dit jaar 841 minuten in de Premier League gespeeld. Je kan niet zeggen dat hij alleen maar speelt vanwege oneindig veel blessures.

2 februari 2021 om 21:39

Concurrenten niet weg laten gaan? Whut? Luiz is idd een idioot met vaak kortsluiting maar blijkbaar beter dan zijn concurrenten.

2 februari 2021 om 21:45

Onzin Samcro. Wees eens objectief. Ik weet dat je Arteta wil verdedigen, maar hij is niet foutloos. Het laten spelen van Luiz is gewoon een fout, simple as.

2 februari 2021 om 21:45

Naja dat betwijfel ik dus. Het is lood om oud ijzer. Ik ben overigens ook totaal geen fan van hetgeen er nog zit of weg hebben laten gaan. Overigens reageer je slechts op 1 argument. Mijn verhaal was dat Arteta het gewoon in Luiz ziet zitten.

2 februari 2021 om 21:50

Jij en nog wat anderen denken dat ik Arteta altijd wil verdedigen. Onthou eens alles wat ik zeg als je toch zo ermee bezig bent en niet alleen het goede dat ik over hem zeg.

2 februari 2021 om 22:15

Ik onthoud genoeg, maar jij weigert hier pertinent te zeggen dat Arteta een fout maakt met Luiz. En dan kom je met de dooddoener: "blijkbaar beter dan zijn concurrenten". Ja ook vrij makkelijk als die concurrenten geen minuten krijgen.. Gabriel kreeg 1 wedstrijd in de cup en speelde onwennig, sindsdien geen minuut meer gemaakt. Luiz speelt meerdere wedstrijden op rij slecht: maakt elke minuut. Dat is gewoon een fout.

2 februari 2021 om 22:37

Ik ben het met je eens hoor over Luiz, hoort in het rijtje meest dramatische verdedigers die we gehad hebben. Ik snap alleen niet waarom het meteen gezien wordt als Arteta verdedigen als ik zeg dat Luiz hier (dus bij dit ene moment) ongelukkig was. Jij ziet dat anders, prima.

2 februari 2021 om 22:59

Daar gaat het mij niet om Samcro en jij negeert nu bewust dat je zelf hebt gezegd dat Luiz schijnbaar "beter" dan z'n concurrenten het doet en dat Arteta hem daarom speelt. Dat is waar ik hier op reageer extra. Want dat is simpelweg niet zo. Dat hij hier ongelukkig is, zal wel wezen. Maar het is te toevallig dat dit altijd bij Luiz gebeurd. Idem voor Mustafi altijd. Idem voor Xhaka. Het "gebeurd" hen altijd. Dan valt het niet meer als individuele situaties te zien, maar als patroon. Luiz hoort zelfs met stipt op 1 in dat rijtje, gedeeld met Mustafi.

2 februari 2021 om 23:24

Arteta had ook een fout gemaakt met zijn 52 systeem aan het begin van het seizoen, dat was meer dan duidelijk.

3 februari 2021 om 01:17

En met het opstellen van geen aanvallende middenvelder. Dat zag mijn inziens toch echt iedereen.

1 van de slechtste verdedigers die ik in zo'n 10+ jaar in een Arsenal shirt heb gezien, zoniet de slechtste. Ongekend dat Arteta hem verkiest boven Gabriel

Eerste helft niks aan de hand. Scoren, goal afgekeurd op een teenlengte buitenspel, penalty mogen hebben en Wolves totaal kansloos. Dan besluit Luiz maar weer eens een complete idioot te zijn en rood te pakken plus een penalty. Alsof dit nog niet typisch Arsenal genoeg was schiet Moutinho een ongelofelijk zondagsschot binnen bij letterlijk de Wolves enige doelpoging die ze hebben gehad in het half uur tegen 10 man. Om het nog meer typisch Arsenal te krijgen pakt ook Leno nog met een complete breindodende actie rood.

Ongelofelijk. En dat tegen waarschijnlijk het slechtste team in de premier league van het moment.

2 februari 2021 om 21:05

Perfect verwoord, chapeau. *edit* Heb te doen met Arteta

De titel is alleszeggend. Voor de rest is er niemand schuldig, behalve Luiz. Uiteindelijk komt het neer op kleine marges vanavond en op de een of andere manier viel voor ons alles de verkeerde kant op. Saka binnen 30 sec op de paal, buitenspelgoal afgekeurd door var-lijntechniek. Uiteindelijk Luiz die net iets te dichtbij loopt, maar hij moet het gewoon niet doen. Dan nog zo’n klotengoal van Moutinho tegen en dan weet je dat er niks meer in zit. Ja, D. Luiz is de pispaal vanavond, maar ik dacht dat dit soort dubbele straffen niet meer konden bij penalties en rood? Hoe dom ook, er was absoluut geen sprake van kwade bedoelingen... zucht, wat een rotgevoel :/

Ik heb in de eerste helft een degelijk tot prima Arsenal gezien dat eigenlijk alles onder controle had tot dat moment van Luiz. Eigenlijk kun je dit Luiz niet kwalijk nemen, het is gewoon een tactische blunder van de kroonprins dat die Gabriel niet gewoon opstelt. Luiz is altijd een tikkende tijdbom. Verder een hele domme fout van Leno en eigenlijk zonde dat je een betere keeper met al 10 clean sheets naar Villa hebt gestuurd. Partey aan de bal weer zeer matig vandaag, die moeten ze het spel echt niet laten maken. Xhaka speelt te veel verstoppertje, wellicht kunnen ze voor volgend seizoen meer snellere, dynamische, voetballende speler voor Xhaka aantrekken die ook in de korte combinaties veel sneller handelt.

2 februari 2021 om 21:06

Gabriel heeft veel last van zijn Corona infectie, is nog lang niet fit genoeg om te starten.

2 februari 2021 om 21:14

Waar lees je dat? En waarom zit hij dan al weken op de bank?

2 februari 2021 om 21:16

Omdat Mari geblesseerd is. Zodra die weer fit is en Gabriel nog niet zal Mari spelen.

2 februari 2021 om 21:39

Huh. Maar als Gabriel niet fit is, is er geen reden om hem wekenlang op de bank te houden. Want als je niet fit bent, kan je uberhaupt niet spelen.
Als je bedoelt dat hij gedeeltelijk fit is, mag je je afvragen waarom hij dan niet weer traag wordt gebracht. Door louter op de bank te zitten wordt je nooit (wedstrijd)fit

2 februari 2021 om 21:45

Niet fit genoeg om te starten. Dat hij traag gebracht moet worden ben ik met je eens.

2 februari 2021 om 22:38

Als je een helft kan spelen dan denk ik dat je ook wel een hele wedstrijd had kunnen spelen eerlijk gezegd. Anders moet je hem ook niet inbrengen.

2 februari 2021 om 21:08

Best een goeie analyse. Alleen jammer dat je tijdens de wedstrijd altijd als een klein kindje reacties loopt uit te lokken.

2 februari 2021 om 22:39

Ik strooi wel vaker met goede analyses. Vaak zeg ik ook, verwar realisme niet met negativisme.

Het begint wel erg sneu te worden met Arsenal. Het is nog maar de vraag of ze Europees voetbal kunnen halen aan het eind van dit seizoen. Europa League? Nah, dat zie ik ze niet winnen.

Altijd moet het bij deze club via de moeilijke weg met als dieptepunt agent Luiz! Abnormaal. Nog nooit z’n domme verdediger gezien de laatste jaren bij Arsenal, Gelukkig dat de concurrentie deze week tegen elkaar moeten spelen anders waren we nog veel verder achterop geraakt

2 februari 2021 om 21:06

Mustafi belde om je te bedanken

2 februari 2021 om 21:08

Tja win je had je maximale profijt uitgehaalt

Deze match van Sheffield vat het seizoen tot nu toe volledig samen. We beginnen zo zwak weer in een match die gewonnen moest worden, het was duidelijk dat de zenuwen er waren. Daarna in de tweede helft werd West Brom volledig van de mat gespeeld en zag je dat het naar adem happen was voor hen. Wat een fenomeen is Sharp ook. Wilder denkt al 2 jaren dat die eigenlijk te oud is, maar de recente vorm van Sheffield is grotendeels aan hem te danken omdat hij de enige is die de goal weet staan. De weg naar behoud is nog zeer lang voor Sheffield, maar 3 overwinningen in de laatste 5 PL-matchen (waar matchen tegen Man Utd, City en Tottenham bijzaten) geeft wel weer moed. Als deze vorm wordt doorgezet zie ik het wel nog spannend worden.

2 februari 2021 om 21:10

Zijn er in NL Sheffield fans? Respect man haha. Na die winst tegen Man U denk ik oprecht dat ze veel puntjes bij elkaar gaan sprokkelen.

2 februari 2021 om 22:53

Geen idee, ben zelf uit België. Toen ik Sheffield woonde ging ik wel met 2 Nederlanders regelmatig kijken, dus ze bestaan wel, maar veel zijn er niet denk ik :P

Luiz zou hier nooit een rode kaart voor moeten krijgen, maar het is te verwachten dat ie hem krijgt gezien het bijzonder lage niveau van de arbitrage in Engeland

Echt dit verpest gewoon je dag. Wil deze wedstrijd echt z.s.m. vergeten. In ieder geval blij dat Pepe steeds beter in vorm komt en het spel zag er goed uit tot die rode kaart. En geen David Luiz komende wedstrijden is ook fijn.

2 februari 2021 om 21:14

Wel zonder Leno en dus met Runarsson. Dus wordt alsnog 3x niets.

2 februari 2021 om 21:15

Ryan is toch binnengehaald? Of is die geblesseerd?

2 februari 2021 om 21:18

Wij halen altijd geblesseerde spelers binnen Lierse... Snap werkelijk waar niet hoe we het voor elkaar krijgen.

2 februari 2021 om 21:19

Ook geblesseerd helaas

Een goeie eerste helft, Arsenal was heer en meester. Wolves had helemaal niks te vertellen. In de 47e minuut mag je niet zoveel ruimte weg geven tussen de verdediging. Ik snap niet wat de Var nou precies voor nut heeft in Engeland? Dat het oliedom is oke, maar je ziet dat Luiz zich terugtrekt en juist het contact wil vermijden. Zo een var moet dit toch gewoon overrulen, dit mag never nooit een rode kaart zijn. Ik vind het vooral erg sneu voor Arteta, je ziet dat er een stijgende lijn in het spel en team zit en dan wordt je zo benadeeld door zowel Luiz als het scheidsrechterskorps.

2 februari 2021 om 21:20

En toch, de regel is wat ambigu, maar niemand anders dan Luiz mag je hiervoor de schuld geven. Waardeloze speler. Echt verschrikkelijk. Dan Mourinho met een zondagschot en Leno met een brainfart wat het feest compleet maakte..

2 februari 2021 om 21:27

Absoluut geef ik Luiz hier de schuld van, het is ook altijd hetzelfde liedje bij die gozer. Maar dan vind ik ook dat de FA naar de regels moet gaan kijken. Dit kan en mag toch nooit een rode kaart zijn, je ziet dat hij er alles aan doet om de desbetreffende speler te ontwijken. Dat het een penalty was, 100 procent. Hopelijk kijkt de FA naar deze situatie en passen ze deze regel aan.

2 februari 2021 om 21:46

Tja, maar hoe vaak gebeurd het? En waarom gebeurd het "toevallig" bij Luiz? Omdat het gewoon een oliedomme flapdrol is. Hij verpest met 1 actie de volledige wedstrijd voor ons. Verschrikkelijk...

2 februari 2021 om 22:01

Haha, dit kan ik allemaal niet ontkennen. Er was echt gewoon helemaal niks aan de hand voor Arsenal deze wedstrijd, zo zonde.

2 februari 2021 om 22:18

Precies.. Je wordt op cruciale momenten in de steek gelaten door elke keer dezelfde spelers. Mustafi is weg, maar je hebt alsnog Luiz. Het zijn er gewoon te veel.. Ik baal hier ook gewoon echt van. Dit was de beste 1e helft van het gehele seizoen met een dominant Arsenal en tadaa, vlaag van verstandsverbijstering en weg wedstrijd.. Het ergste vind ik nog dat Luiz, degene die zelf niet goed genoeg is, schijnbaar 0,0 vertrouwen in Leno heeft dat hij überhaupt nog iets kan als het 1op1 is. Hij doet dit namelijk elke keer.. Ik mag toch ook hopen dat Arteta hem geen minuten meer geeft na zijn schorsing..

2 februari 2021 om 22:28

In tegenstelling tot jou vond ik Luiz de afgelopen wedstrijden toch wel aardig spelen. In ieder geval een betere indruk maken dan Gabriel na zijn Corona besmetting. Maar dit slaat gewoon alles, 3 rode kaarten voor Luiz in een half seizoen. Dat is gewoon niet goed te praten, ik vind dat je als Arteta zijnde nu op moet staan tegen Luiz. Maar dat zal wel niet gebeuren helaas. Je zit in zo een lekkere flow en dan door 1 ongeconcentreerd moment verlies je de wedstrijd, onacceptabel.

2 februari 2021 om 23:03

Daar zijn we het dan inderdaad niet over eens. Tegen Soton was hij dramatisch, met als hoogtepunt die dikke dubbele blunder waarbij Holding en Leno hem keihard redden. Tegen United was het Luiz die Cavani kwijt was en een andere United spelen bij hun grootste kansen. Als zij daar gescoord hadden, was het wederom Luiz zijn fout. Daar komt hij wederom goed weg. En op zich, vind je het gek? Gabriel krijgt 1 FA Cup pot waarin hij onwennig speelde. Daar 0 minuten gespeeld. Vind ik qua vergelijking niet eerlijk. Om te vergelijken: Luiz was toen hij terug kwam van zijn vorige rode kaart in zijn 1e wedstrijd ook enorm slecht. Vervolg? Volgende wedstrijd basis en die wedstrijd erop ook.. Dat kun je niet verantwoorden. Verder met je eens hoor. Als Luiz nog minuten maakt voor ons dit seizoen, zal het dramatisch zijn.

Wat. Een. Dramatische. Nutteloze. Zak. Hooi. Is. Luiz!!! Mijn god, hoe kun je een wedstrijd voor je team verpesten. Die statistieken ook.. 2 seizoenen Arsenal: 3 rode kaarten, 6 penalty's veroorzaakt. Waar-de-loos. En dat ook nog eens in de beste 1e helft van het seizoen. Een dominant Arsenal die meerdere kansen creëerde. Bah! Ik mag toch ook hopen dat Luiz geen enkele minuut meer maakt na zijn schorsing! Dit mag je Arteta wat mij betreft ook aanrekenen, want er zijn andere opties (Gabriel, Chambers). Daarna 2e helft comedy capers deluxe, typisch Arsenal. En dan Leno ook nog met een brainfart, waardoor we met een beetje pech (wat we altijd hebben) Runarsson op goal hebben de komende wedstrijden in het moeilijke programma..

Ik dacht dat niet zo lang geleden was afgesproken dat clubs in dit soort situaties niet meer dubbel bestraft worden: penalty en rode kaart. Geldt die regel in Engeland niet?

Het is ook alleen bij Arsenal dat je zulke oerdomme rode kaarten ziet zo regelmatig. Twee keer in dezelfde wedstrijd zelfs. Scouten we op achterlijkheid ofzo?

Sja, Arsenal en Spurs zijn al jaren wereldkampioen in het zichzelf in de voet schieten en hopeloos falen. Niks nieuws dus, geen verrassing.

Hoe kunnen mensen hier Luiz nog de fout aanrekenen voor deze rode kaart, enige wat Luiz fout heeft gedaan is zijn positie en zijn tegenstander kwijt te zijn geraakt. Op het moment dat de aanvaller wilt schieten en zijn been naar achteren haalt, raakt hij Luiz aan, die nooit een tackle in wilt zetten en alleen meeloopt voor het geval de bal gered wordt door de keeper. Hoe kun je een rode kaart krijgen voor alleen mee lopen en niet eens inzetten van een tackle, daarnaast nog eens een penalty. Echt te belachelijk voor woorden, de discussie lijkt weer op gang te zijn over deze domme regel en terecht.
Ja Luiz maakt wel vaker fouten, maar het verleden van de verdediger dient hierin geen rol te spelen.

Penalty... oke, kan ik inkomen, maar niet ook nog een rode kaart. De regel stelt inderdaad dat een doorgebroken speler neerhalen rood is, maar die regel is niet bedoeld voor een scenario zoals waar Luiz zich in bevond. Zo simpel is het ook gewoon. Luiz rent mee om een eventuele losse bal te pakken, hij steekt geen vinger uit, geen poot gestrekt... het is wanneer de speler wil schieten hij in aanraking komt... Ongelukkig moment met een bijzonder zware wedstrijd bepalende straf. Daarnaast als Luiz al rood is, dan snap ik nog minder waarom het snoepje van de PL nog niet eens wordt toegesproken door iemand als hij uit frustratie zijn noppen in de achilleshiel van een speler zet (uhum Fernandes). Het is weer schandalig situationeel dat de regels tot op de millimeter worden opgevolgd.

Lees hier veel reacties over dat het aan de scheids ligt maar ik moest echt een account maken om hierop te reageren.

Dit is natuurlijk compleet de fout van David Luiz zelf. Met zijn zogenaamde ervaring keer op keer zulke fouten maken en Arsenal dure punten kosten moet een keer afgelopen zijn.

Het enige positieve aan deze directe rode kaart is dat ik nu 3 wedstrijden lang kan gaan genieten van mijn favoriete club. Dat Mikel Arteta deze man niet op kan stellen. Want oh wat doet Mikel Arteta dat graag.

Keer op keer benadeeld deze man mijn club en Arteta blijft zeggen: Hier probeer maar nog een keer om geen penalty weg te geven. Om de bal niet in de voeten van de tegenstander te passen. Om geen doorgebroken speler neer te halen.

Mijn geduld met zowel Luiz als Arteta is al lang op. Verheug me op de dag dat mij club wordt verlost van zowel Luiz als Arteta. Jammer genoeg zal het nog wel even duren voordat ik deze dag kan vieren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal368
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller216
E. Smith RoweMiddenvelder198
M. ØdegaardMiddenvelder194
T. ParteyMiddenvelder161
A. RamsdaleKeeper180
A. LacazetteAanvaller163
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

157 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren