Ryan Donk houdt Galatasaray na absurd slappe penalty in de race

Dinsdag, 2 februari 2021 om 18:56Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:59

Galatasaray is dinsdagavond in het spoor gebleven van de Turkse koplopers Fenerbahçe en Besiktas. De ploeg van trainer Fatih Terim rekende dankzij een assist én een doelpunt van Ryan Donk af met Istanbul Basaksehir: 2-0. Galatasaray klimt naar de tweede plek, al heeft nummer drie Besiktas nog een wedstrijd tegoed. Basaksehir lijkt op de vijftiende plek niet eens zeker lijfsbehoud. Naast Donk begon overigens ook Ryan Babel in de basis bij Galatasaray.

Beide ploegen maakten er een harde wedstrijd van, die niet bepaald bol stond van grote kansen. Fredrik Gulbrandsen probeerde het namens Basaksehir in de openingsfase uit de stuit, maar zag zijn harde schot gekeerd worden door Fernando Muslera. Enkele minuten later kregen de bezoekers een strafschop, nadat scheidsrechter Arda Kardesler na het bestuderen van de beelden besloot dat Marcao een overtreding had gemaakt op Alexandru Epureanu. De elleboog van de Braziliaan kwam bij een kopduel in het gezicht van laatstgenoemde. De penalty werd vervolgens onthutsend zwak ingeschoten door Giuliano en zo gekeerd door Muslera.

Galatasaray had vervolgens vrijwel voortdurend de bal, zonder echt tot openingen te komen. Toen dat op slag van rust plotseling lukte was het direct raak. Ryan Donk zette de bal van achteruit hoog voor, waarna Henry Onyekuru van dichtbij binnenkopte: 1-0. Vroeg in de tweede helft kopte Mostafa Abdallah namens Galatasaray net naast, terwijl Gulbrandsen aan de overzijde een goede kans voor Basaksehir verprutste. De linkeraanvaller kwam gevaarlijk naar binnen vanaf links, maar mikte ver naast.

In de 64ste minuut besliste Galatasaray de wedstrijd. Donk schatte een hoekschop van Younes Belhanda op waarde en kopte hard raak: 2-0. In blessuretijd volgde nog een penalty voor de thuisploeg, toen Onyekuru na een dribbel werd neergeduwd door Muhammed Sarikaya. De penalty werd overtuigend binnengeschoten door Abdallah: 3-0.

{stand:19}Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door flackogs)

Galatasaray had veel meer overtuiging dan Basaksehir. Daarom heeft Galatasaray gewonnen. Daarnaast vond ik dat de verdediging van Galatasaray ontzettend wankelde. In offensief opzicht waren de verdedigers beter dan defensief. Mustafa Mohamed vond ik wel ontzettend dynamisch. Belhanda erachter en Onyekuru ernaast is gevaarlijk. Jammer dat Fatih Terim alleen niet voldoende met zijn team bezig is, maar meer met randzaken. Terim gaat zijn eigen gang en zit nog steeds met transfers in zijn maag. Dat zal ook de grootste valkuil van Galatasaray gaan worden in de komende weken. Daardoor ben ik ervan overtuigd dat Fenerbahce zaterdag Galatasaray zal overklassen. Een historisch nederlaag voor Galatasaray is zeker niet uitgesloten. Dit vooral te danken aan Fatih Terim die vandaag enkel en alleen over zijn transfers heeft gehad.

Ryan Donk en Muslera, have my kids right now. Een centrale verdediger die een wedstrijd speelt van 1 goal en 1 assist, topper. Gala speelde niet zijn beste spel vandaag. Ok, het passverloop ging goed, we zetten op goede plekken druk, maar we kunnen beter en ik ben absoluut niet tevreden over vandaag. Het verliep allemaal wat te statisch naar mijn mening, het kan en moet sneller. Mostafa Mohamed liet buiten zijn penalty tevens goede dingen zien als je in acht neemt dat hij de ploeg maar 24 uur kent. Linnes en Etebo heel slecht, zoals altijd eigenlijk. Babel speelde eigenlijk heel professioneel, in de spits en op de rechterflank. Maakte weinig fouten, maar ik ben gewoon zeer gecharmeerd van zijn concurrent Kerem. Taylan, Saracchi en Emre Kilinc gewoon goed. Vooral Saracchi laat ook defensief geen steken meer vallen maar is nog steeds aanvallend aanwezig. En nu de scheids. In de eerste helft geef je een dramatische penalty. Ik heb echt nog nooit zo een penalty gezien. En dan geef je in de tweede helft een penalty niet aan Basaksehir (situatie tussen Donk en Demba Ba). Hoe wij Turken het zo mooi zeggen: ben ne anladim simdi? Onze penalty daarentegen vond ik wel volkomen terecht. Heel slecht verdedigd door dat jongkie van Basaksehir. En nu dinsdag effe het lucht uit Fenerbahce halen. Oh ja, dan nog met Gedson Fernandes in deze team. We hebben eind de lijk een dynamisch elftal!

2 februari 2021 om 19:15

Broer hoeveel kinderen wil je wel niet hebben man . Was jij niet diegene die vorige keer ook onyekuru zijn kinderen wou hebben. Wordt wel een gezellig familie zo

2 februari 2021 om 19:40

Broeder, iedereen die goed speelt mag de familie joinen.

3 februari 2021 om 10:59

Ja man broeders joinen in die familie

2 februari 2021 om 21:27

Flackootje.. ik mag jou wel, vind jou redelijk objectief altijd. Maar.. De penalty voor Basak vond ik idd zwaar maar ook ongelukkig van Marcao want hij raakt Epureanu wel degelijke met Osmaanse platte hand op zn hoofd. Epureanu doet dan net of hij kapot gaat en daardoor moest de scheids hem geven. Dat diezelfde VAR dan de 100% pingek voor Ba niet geeft is idd omdat ze geen 2e durven te geven. Hiernaast had Marcao een 2e geel moeten krijgen en vond ik de pingel voor stervende zwaan Onyekuru die na een lichte touchering valt alsof hij neergeschoten werd lachwekkend.. Al met al mogen jullie dus niet klagen met de zoveelste rampzalige scheidsrechters optreden.

3 februari 2021 om 10:50

Bro, ik weet niet hoe jij een Osmaanse platte hand voorstelt, maar die komt veel harder aan dan wat Marcao deed, dat heb ik onderhand wel geleerd van mijn ouders Waar moest Marcao 2e geel krijgen dan? Oprecht benieuwd, misschien dat ik iets heb gemist maar ik vond de gele kaart voor de penalty al zwaar onterecht. Onyekuru wordt wel degelijk op de achterkant van zijn enkel geraakt door de verdediger van Basak. Is het licht? Zeker. Is het een terechte penalty? Tuurlijk.

We speelden echt goed. Fel en sterk in de duels. fijn dat Mohamed een penalty werd gegund, is toch fijner binnen komen met een goal. Vond hem wel matig, stuiterde veel van zn voet af. Zit een goede kop op dus heb er vertrouwen in.

Vandaag waande Basaksehir zich in het hol van de Leeuw. Na een nonchalant penalty gemist te hebben kwamen ze terecht op achterstand. Helaas kroop de leeuw toen terug in zijn Hol. Teerde puur en alleen op de kwaliteiten van de dodelijke onyekuru. Bleven tot aan de 2-0 met iedere speler achter de bal. Slecht voetbal van gs tegen een slechtste ibb sinds jaren.

Ik heb vanmiddag een hoop reacties voorbij zien komen van Gala leden die - terecht - commentaar hadden op het veldspel bij Fener, nou kijk ik naar Gala en die zijn net zo bagger, zo niet, nog slechter dan ons. Volgende week wordt een mooie pot en ik heb er echt alle vertrouwen in dat we Galatasaray van het veld gaan spelen.

Derbies zijn niet te voorspellen, maar ik verwacht een heel erg hongerige Fener

Over de wedstrijd ; Marcao komt met 2 gestrekte benen in en krijgt daar geen rood voor.. de 3-0 valt door een compleet verzonnen penalty terwijl Donk paar minuten ervoor Demba Ba ala Khabib de grond in werkt en er niks voor krijgt.

Gefeliciteerd met de 3 punten boyz

2 februari 2021 om 21:30

Nou Gs speelt misschien bagger maar wat jullie dit seizoen hebben laten zien is nog veel minder. Het wordt een duel tussen de lamme en de blinde.,

2 februari 2021 om 21:36

We staan gewoon 1e. Als wij slecht spelen wat spelen jullie dan ? Jullie hebben even paar weken achter elkaar gewonnen en toen was het gelijk hosanna, waar zijn jullie nu ?

2 februari 2021 om 21:55

Wat spelen wij dan? Dat heb je toch wel gezien in Kadiköy? Maat de eerste 7 weken van de competitie waren wij nergens en hadden onze selectie niet compleet, daarna hebben we ons sterk ontwikkeld en alle wedstrijden inclusief derby’s tegen jullie, Gs en Basak dikverdiend gewonnen terwijl jullie telkens met kunst en vliegwerk de punten sprokkelen.. net als vanmiddag. Dus aub niet blind zijn voor jullie voetbal anders ben je aan het einde van het seizoen weer teleurgesteld.

Als eerst gefeliciteerd GS met de overwinning. Vond jullie niet heel goed spelen maar door de indivuduele klassa van Onyekuru toch nog 1 goal en een penalty. Hoe kan Basak geen penal heeft gekregen door de duw van Donk en over de botsing, hoorde dat eigenlijk ook geen penal te zijn omdat Onyekuru een overtreding maakt. Maar genoeg over de wedstrijd. Zaterdag moeten we winnen van GS en daar ik ook van uit.

2 februari 2021 om 19:16

Kijk weet je hoe het zit. De scheidsrechter fluit niet zoals het hoort. Die actie van Marcao was geen pingel, terwijl de charge van Donk dermate storend is, dus wel pingel. Alleen maakt die gebroeder Arda een compensatie wat nergens voor nodig is. Puur door het feit dat VAR aan de bel trekt tijdens duel van Marcao. Als je daar een pingel voor geeft, tel je via corners al meerdere pingels per wedstrijd. Die van Onyekuru is zuiver, hij wordt uit zijn balans gehaald door een onstuimige actie van die jonge jongen.

2 februari 2021 om 19:27

Ik heb de eerste helft niet kunnen zien, dus weet niet of het wel of geen pingel is en ik had het over de kopstoot tussen onyekuru en de speler van BB in jullie 16. Ik weet dat het perongeluk ging en jammer is maar is dat geen penalty voor BB omdat onyekuru eigenlijk een overtreding maakt.

Giuliano is sowieso stiekem Galatasaryli. In 2018 een op een positie missen met Fener en vandaag zo'n penalty dramatisch binnen schieten. Geflatteerd uitslag vandaag mag ook wel gezegd worden.

Waarom altijd huilende fenerbahçe fans hier. Man man man, jammer dat halil niet scoorde had hem wel gegund.

2 februari 2021 om 19:08

Kunnen we net zo goed zeggen over jullie bij onze topics en ik zie iedereen gewoon normaal reageren en jullie feliciteren

2 februari 2021 om 19:39

Mirag3, Waarom snap je dat niet ? Aktie, reactie! Man man man...

Er word veel commentaar geleverd op ons voetbal, maar dit was niet veel beter wat Galatasaray liet zien. Onyekuru is echt een top speler, waarom lukt het nergens anders?

2 februari 2021 om 19:10

Ik denk dat Onyekuru een speler is die het vertrouwen van de trainer moet voelen. En raad eens wie er aan de macht staat bij Galatasray:.

2 februari 2021 om 19:11

Controleren en verzaken zijn verschillende begrippen. Galatasaray was eerste helft niet goed, toegegeven. Echter controleert Galatasaray zo een belangrijke wedstrijd. Uitslag 3-0. Zonder veel te forceren. Hetgene wat jij bedoelt, is verzaken. Als die Altay, wonderkid, de meubelen niet redt, verlies je zo een wedstrijd. Waarom? Puur door het uitvallen van Gustavo en veel spelers van hetzelfde. Dit is geen gebash, maar een constatering.

2 februari 2021 om 19:24

Na al die jaren dat Muslera jullie in het kampioenschap hield, is het toch mooi voor ons een keert :D

2 februari 2021 om 19:46

Een belangrijke medische ingreep is anders als reanimatie. Ga jij maar uitzoeken wat ik bedoel.

2 februari 2021 om 20:06

Bkorkmaz, Wil jij met verjaardagen de versiering tot je nemen? Denk dat je daar erg veel talent in hebt. Je zegt eigenlijk in het kort dat gs de bus parkeerde, maar versiert het mooi met het volgende stukje in je reactie : ( Echter controleert Galatasaray zo een belangrijke wedstrijd. Uitslag 3-0. Zonder veel te forceren).Knap, maar ik trap er in ieder geval niet in. Was waardeloos voetbal met man en macht achter de bal. En maar loeren op de counter en op kwaliteiten van 1 persoon onyekuru.En dat tegen de slechtste basaksehir sinds jaren. Niets mis mee, 3 punten zijn binnen. Jou mede supporters zijn de oorzaak van de negatieve reacties hier.

2 februari 2021 om 20:55

Dit galatasaray speelde wel beter dan jou cluppie vorige week tegen rizespor. Was niet om aan te gluren en zeer discutabele overwinning

Basaksehir wordt (is eigenlijk al vanaf dit seizoen) weer wat het was; satellietclub. Galatasaray met Feghouli, Onyekuru en Mohamed als voorhoede, Gedson op het middenveld en Yedlin als rechtsback is er klaar voor.

2 februari 2021 om 19:28

Heb je veel verwachtingen van Feghouli? En wat is de positie van Mohamed? CAM?

2 februari 2021 om 19:44

Ik heb zeker verwachtingen van Feghouli. Feghouli brengt diepgang in het spel, beweegt veel tussen de linies en schiet op goal wanneer hij een kans ziet. Die Turkse jongens van ons zijn leuk en aardig, maar mooi weer voetballers die in Anadolu thuis horen. Wat ik met diepgang probeer te zeggen, is bijvoorbeeld de pass van Linnes op Belhanda. Zulke ballen kan Feghouli elk moment geven. Mohamed is een spits. Een beweeglijke spits, die goed en vooral hard kan koppen. Hij kan zijn beide voeten gebruiken. Dit houdt in dat hij aanvoer moet krijgen. Wel een charismatische jongen.

Ik heb zowel FB als GS vandaag gekeken en mijn conclusie is: hoe is het toch mogelijk dat ze zoveel punten bij elkaar hebben geraapt. GS heeft wel een periode gehad dat ze ook goed voetbal speelden maar daar is ook niet veel meer van over. Ja ik ben BJK fan maar als er 1 iemand die titel verdient op basis van spel iig tot vandaag zijn wij het wel. We gaan met zijn allen zien of dat ook gaat gebeuren.

2 februari 2021 om 19:14

Conclusie: verwacht niet veel van derby as zaterdag 😁

2 februari 2021 om 21:32

Ja maar helaas in Tr spelen ook andere factoren mee.. binnen en buiten het veld,

Mooie pot van gala. Eerste helft ging wat moeizaam, maar gelukkig was daar Onyekuru. Donk speelde ook goede wedstrijd. Een goal en assist. Mostafa heeft ook z'n goaltje meegepikt. Toch lekker voor zijn vertrouwen. Te weinig gezien om eigenlijk iets over hem te zeggen. Al met al een prima wedstrijd. Op naar de derby!

Wat een assist van Donk..heerlijk

Donk en Babel zijn even oud dus als de Boer Babel oproept kan ie ook Donk oproepen.. Haha absurd toch.

3 februari 2021 om 12:36

Ik denk echt dat FdB Babel 'gewoon' gaat oproepen. Speelt steeds beter bij ons, en ik denk dat FdB hem ook erbij wilt vanwege zijn invloed in de kleedkamer. Donk is natuurlijk een utopie, haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7237
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder304
A. TuranMiddenvelder273
R. BabelAanvaller264
O. ÇağlayanAanvaller163
F. MusleraKeeper160
R. FalcaoAanvaller148
Ö. BayramVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

8 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren