Omweg David Beckham richting de top als voorbeeld voor Nederlander

Dinsdag, 2 februari 2021 om 12:31Rian Rosendaal • Laatste update: 13:01

Sepp van den Berg heeft hoge verwachtingen van zijn verhuurperiode bij Preston North End, de huidige nummer elf in de Championship. De door Liverpool verhuurde centrumverdediger (19) hoopt het voorbeeld te kunnen volgen van David Beckham. De oud-middenvelder speelde in 1995 op huurbasis voor the Lilywhites en groeide bij terugkomst bij Manchester United uit tot één van de beste spelers in de Premier League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Sepp van den Berg ooit doorbreken bij Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door hangover96)

Inderdaad, en Sven van Beek zou zijn verhuurperiode aan Willem II ook zo moeten bekijken, kijk maar hoe Beckham terecht is gekomen.

2 februari 2021 om 13:09

Ik vermoed dat Beckham een iets beter rechterbeen had.
Maar goed, natuurlijk leiden er meerdere wegen naar Rome. Het heeft vooral met kwaliteit en inzet te maken. Als je kwaliteit hebt en je altijd alles geeft, komt het meestal wel goed. Nu ben ik bij zowel Van Beek als Van den Berg niet volledig overtuigd van de kwaliteit.

2 februari 2021 om 15:36

Vind het ook bijzonder dat Dante Rigo zijn huurperiode bij ADO heeft afgeblazen. Beckham heeft toch ooit een vergelijkbaar traject belopen!

Logische stap voor zijn carrière. Ik snap ook niet zo goed waarom 2/3e van de stemmers (op moment van schrijven) hem al afschrijft. Die jongen is pas 19, die heeft echt nog wel de tijd. Bovendien is Liverpool geen Chelsea of City die op goed geluk een paar dozijn talenten binnenhalen en ze daarna maar blijven verhuren, bij Liverpool zit er wat gerichter beleid achter.

2 februari 2021 om 14:06

Klopp speelt eigenlijk nauwelijks met spelers onder de 25 jaar (de enige uitzondering de afgelopen vijf jaar is Alexander-Arnold, op de relatief 'veilige' rechtsback positie), dus zolang hij bij Liverpool zit, dan zijn er voor jonge spelers weinig vooruitzichten, buiten spelen in de bekerwedstrijden of verhuurd worden.

2 februari 2021 om 14:14

@hangover96, Gomez speelt wel bijna altijd. Als hij fit is tenminste. Geloof dat hij inmiddels al op 150 gemiste wedstrijden zit door blessures. Curtis Jones speelt dit seizoen ook veel, net 20 geworden

2 februari 2021 om 16:39

Maar dat komt vooral doordat Matip telkens geblesseerd is, en zelfde geldt voor Jones (omdat Fabinho en Henderson naar centrumverdedigers schuiven). Kijk je naar wie er speeltijd kreeg de seizoenen daarvoor, dan kiest Klopp toch wel duidelijk voor de 25-30 jaar generatie, ook qua aankopen. Waar niks mis mee is overigens, met zijn tactiek zou ik dat ook doen, dat zijn in het algemeen de jaren waar een topsporter zijn grootste loopvermogen heeft.

2 februari 2021 om 14:07

''bovendien is Liverpool geen Chelsea of City die op goed geluk een paar dozijn talenten binnenhalen en ze daarna maar blijven verhuren, bij Liverpool zit er wat gerichter beleid achter.''

Clubs als Liverpool en Bayern hebben het imago dat ze beter zijn voor jeugdspelers omdat ze vaker dan Chelsea, Real Madrid en City een jeugdspeler laten doorstromen naar het 1e. Echter als je kijkt naar de doorstroom naar top 5 competities bungelen Liverpool en Bayern ergens op de 30e plek. Een PSG heeft 2x zoveel spelers in de top5 competitie als een Bayern, Chelsea heeft bijna 2x zoveel als Liverpool

2 februari 2021 om 15:08

Het gaat hier toch niet naar de doorstroom naar top 5 competities? Het gaat er hier om of hij het bij Liverpool gaat redden... Overigens is die tactiek die ik beschrijf, een paar dozijn talenten binnenhalen en verhuren, een van de redenen dat Chelsea zo hoog staat in die rankings die je aanhaalt.

2 februari 2021 om 15:47

@yelle, ik had niet naar de poll gekeken, dacht dat het puur om het redden als topvoetballer ging. Had idd eerst naar de poll moeten kijken.

Alle topclubs halen veel spelers binnen. Chelsea en City hebben de naam maar een Juventus verhuurd nog een groter aantal (die zaten op 50/60 per jaar ofzo). Er staan nog meer clubs boven Chelsea en City als het om verhuurde spelers gaat en die doen het toch echt slechter.

Enige manier om bij Liverpool in het eerste te komen op die positie denk ik. Hij gaat bij de beloftes niet 'volwassen' leren verdedigen en de championship is van een erg hoog niveau. Hopen dat hij het net zo'n indruk kan achterlaten zoals Elliot dat momenteel doet bij Blackburn. Staat al 21 wedstrijden lekker te ballen daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper
L. KariusKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

1 fan
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren