Schalke 04 doet direct na verkoop van Kabak zaken met Arsenal

Maandag, 1 februari 2021 om 23:18Jeroen van Poppel

Shkodran Mustafi vertrekt per direct naar Schalke 04, zo bevestigt de hekkensluiter van de Bundesliga. De 28-jarige centrale verdediger komt over van Arsenal, en zal het gat opvullen dat de naar Liverpool vertrokken Ozan Kabak heeft achterlaten. Schalke doet geen mededelingen over de betaalde transfersom, maar volgens ESPN bedraagt die twee tot drie miljoen euro.

Schalke-directeur Jochen Schneider legt uit waarom gekozen is voor de transfers van Kabak en Mustafi. "Je kunt deze veranderingen vanuit twee perspectieven zien: vanuit financieel oogpunt is de overdracht van Ozan Kabak heel logisch voor Schalke, zeker gezien de gevolgen van de coronapandemie", aldus Schneider. "Bovendien zijn we ervan overtuigd dat we met Shkodran Mustafi een zeer goede centrale verdediger hebben kunnen aantrekken die de sportieve leegte zal opvullen die Ozan ongetwijfeld zal achterlaten."

De twintigvoudig international van Duitsland maakte in 2016 voor een bedrag van 41 miljoen euro de overstap van Valencia naar Arsenal, waar hij in zijn eerste drie seizoenen een vaste basiskracht was. Onder Mikel Arteta is Mustafi echter op een zijspoor beland en het zag er al langer naar uit dat hij the Gunners deze winter zou gaan verlaten. De reservespeler van Arsenal werd in de Engelse media ook kort bij Liverpool genoemd, maar uiteindelijk genoot Kabak de voorkeur van Jürgen Klopp om naar Anfield te komen.

Schalke, dat niet akkoord wilde gaan met het vertrek van Kabak voordat de deal van Mustafi rond was, haalt met de centrale verdediger een voormalig wereldkampioen in huis. Hij maakte onderdeel uit van de selectie van Duitsland op het WK 2014, waar de stopper drie wedstrijden in actie kwam alvorens hij geblesseerd raakte. Bij Arsenal kwam de achterhoedespeler in totaal 151 keer in actie; zijn optreden dateert van 26 december, toen hij een minuut voor tijd mocht invallen in het duel met Chelsea (3-1 winst).

Kabak, zevenvoudig international van Turkije, maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar the Reds. Mocht de samenwerking van beide kanten bevallen, dan heeft Liverpool de mogelijkheid om na afloop van dit seizoen de koopoptie van 25 miljoen euro te lichten in de huurdeal met Schalke. De huidige verbintenis van Kabak bij de hekkensluiter in de Bundesliga loopt door tot de zomer van 2024. De verdediger was vorig jaar zomer ook al in beeld bij Liverpool. Schalke vroeg destijds 35 miljoen euro, al ging een deal uiteindelijk niet door.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Als je als Schalke zijnde 2 a 3 mln neerlegt voor Mustafi, verdien je het bijna om te degraderen. Samen met Phil Jones is dit toch wel de allerslechtste verdediger van de Engelse ‘top’. Denk dat veel gunners lekker zullen slapen vanavond.

1 februari 2021 om 23:27

Toch straf als je bedenkt dat dat dus een wereldkampioen is. Die verdedigers van Duitsland toen ook. Grosskreutz, Mertesacker, Mustafi en Durm. Toch straf. Al zaten er met Lahm, Hummels en Boateng natuurlijk wel echte toppers bij.

1 februari 2021 om 23:29

Deze info klopt ook niet want Mustafi komt transfervrij nadat hij zijn contract bij Arsenal heeft laten ontbinden. Desondanks had ik gewoon een talent de kans gegeven ipv een Mustafi te halen. Het maakt toch niet meer uit en je bespaart ook nog salaris.

1 februari 2021 om 23:30

Denk dat de fans niet heel erg rouwig zullen zijn, ondanks dat ie een goede start had. Maar je zegt: de allerslechtste verdediger van de Engelse top.... Nou, ten eerste is Arsenal echt mijlenver verwijderd van de Engelse top, maar even dat terzijde geschoven, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat hij niet goed genoeg is voor een Duitse degradatiekandidaat. Is natuurlijk ook Duits international geweest tijdens hun laatste gloriedagen.... Hij kan echt wel wat. Zeker voor Schalke goed denk ik. Maar wie weet zit ik mis. We zullen zien.

2 februari 2021 om 07:57

Man man man, ik kijk de failcompilaties nog eens terug, wat een dramatische periode heeft deze man gekend bij Arsenal. Naast Koscielny leek hij nog wel goed, maar na het eerste jaar heeft hij amper goede wedstrijden meer gespeeld. Het toonbeeld van slap verdedigen, niet opletten, geen balans hebben waardoor hij continu op de grond lag te spartelen, ongelooflijk. Deze man heeft mij echt grijze haren bezorgd. Vorig jaar heeft hij nog een paar keer samengespeeld met David Luiz, dat moet toch wel het grootste clownsduo uit de geschiedenis van de Premier League zijn. "i sometimes confuse the Berlin Wall with Mustafi" - Franz Beckenbauer

2 februari 2021 om 11:33

Nee hoor hij is een prima verdediger alleen iedereen mislukt bij Arsenal

Arsenal doet goede zaken mbt tot het Salarishuis, Sokratis, Ozil en nu ook Mustafi dure overbodige spelers de deur uit,kolasinac verhuurd en ook Willock is zojuist verhuurd aan Newcastle. Mustafi kwam met veel verwachting naar Arsenal en had een prima eerste 1,5 jaar maar daarna ging alles mis en had Arsenal beter hun best moeten doen om hem te slijten, hopelijk doen de vertrekkende spelers het goed bij hun nieuwe club

1 februari 2021 om 23:26

Wel fijn dat het beleid onder Arteta en Edu een stuk beter lijkt te zijn. Spelers als Cedric en Mari zijn ook uiteindelijk prima aanwinsten gebleken. Eindelijk van Deadwood af zoals Mustafi en Sokratis. Wat spelers verhuurd. Odegaard en Ryan binnen, maar helaas geen backup binnen weten te halen voor de linksback positie. Cedric doet het prima daar maar als AMN verhuurd wordt heb je plots maar 1 backup en die is voor beide backposities.

2 februari 2021 om 06:31

Chambers is terug en kan ook rechtsachter. Niet echt ideaal maar goed, tenminste iemand.

2 februari 2021 om 08:49

Chambers was op de RB positie echt gewoon top voor zijn blessure hoor!
Weet niet hoe hij er van hersteld is, maar een Holding doet het ook buitengewoon goed in mijn ogen nu.

Ik heb meer verwachtingen van Chambers dan van Holding. En Holding vindt ik het echt gewoon heel degelijke doen hoor! Ben echt wel blij met Chambers en Holding!

2 februari 2021 om 09:07

Chambers is wel veel te traag voor die positie Glennn. Hij deed het daar goed een paar potjes, maar voor zijn blessure speelde hij voornamelijk CB he. Op CB deed hij het toen echt goed en was hij onze beste verdediger. Alleen wat zegt dat nog? Prima roulatie speler.

2 februari 2021 om 10:04

Zoals Jackieboy10 al zegt, hij is gewoon daar te traag voor en voetballend niet goed genoeg. Maar vind het zeker geen verkeerde speler, kan op meerdere posities en deed het voor zijn blessure prima.

2 februari 2021 om 11:44

@imesut.

Het is natuurlijk wel afwachten hoe hij terug gaat komen. Dat is nu al de zoveelste langdurige blessure voor hem.. En ik vraag mij af waar Arteta hem dan wil gebruiken. Meestal zit hij niet bij de selectie en hem inpassen in de Europa League kan ook niet echt meer. Dus ik denk dat hij pas bij echt hoge nood erin gaat komen en daarom nauwelijks tot geen wedstrijden zal pakken nog dit seizoen..

Prima laatste transferdag als Arsenal supporter met de uitgaande transfer van Mustafi en de uitleningen van Willock en Amn. Ik had graag nog een extra linksback zien komen, desalniettemin een uitstekende transferperiode. Over Mustafi; zelden zo een ongeconcentreerde verdediger zien spelen, je deed het altijd in je broek als hij in het veld stond. Fijn om er vanaf te zijn, hopelijk blijft Schalke in de Bundesliga zodat ze ook Kola definitief over kunnen nemen.

2 februari 2021 om 11:58

@theemirates.

Qua uitgaande transfers inderdaad goed. Qua inkomende transfers had het wel beter gekund. Die ontbrekende linksback gaat ons nog wel echt problemen opleveren denk ik hoor! Tierney is zo ontzettend belangrijk voor ons. En we spelen nu echt met vuur door alleen Cedric als back-up voor 2 posities te hebben (misschien zelfs basis voor rechtsback). Je hebt ook nauwelijks meer de kans nu om iemand na slechte prestaties (bellerin) uit de basis te gooien, omdat de vervanger ook al elke wedstrijd speelt in afwezigheid van je andere back (tierney).

Persoonlijk snap ik niet dat Nketiah en Nelson niet zijn verhuurd, omdat we juist op die posities veel meer opties hebben... Daarbij heb ik het met Nelson vooral op voor hemzelf, aangezien hij onder Arteta nu geen minuten meer krijgt op dit moment. Ik zie wel potentie in hem, dus een verhuur zou beter zijn geweest. En wat betreft Nketiah voornamelijk omdat hij er gewoon niks van bakt in de minuten die hij krijgt. Ik zie in hem ook niet veel potentie, maar als hij speelt mislukt ook alles bij hem. Hij zal dan echt minuten nodig hebben om wat vertrouwen te kweken.

Wat betreft Mustafi, volledig met jou eens! Nog nooit zo'n ''domme'' verdediger gezien. Inderdaad concentratieloos, maar ook beslissingen waarvan je denkt: Waarom? Zelfs als hij een goede wedstrijd speelde (want die heeft hij ook zeker wel gehad), was je toch nog altijd bang dat hij elk moment een fout kon maken.. Echt verschrikkelijk. Datzelfde gevoel heb ik met Luiz overigens. Kan een zeer goede wedstrijd spelen, maar dan doodleuk in 5 minuten de complete wedstrijd weggooien door persoonlijke fouten.

2 februari 2021 om 12:30

@jackieboy10

Volledig met je eens over het niet aantrekken van een linksback, dat zou Arsenal weleens kunnen opbreken. Ik heb ook geen idee waarom het aantrekken van een linksback niet gelukt is. Schijnt dat er nu een talentvolle linksback uit de onder 23 naar de A selectie wordt doorgeschoven, ik heb die jongen niet zien spelen maar het lijkt me sterk dat hij daarvoor al geschikt is. Ervan uitgaande dat Arteta Saliba al niet geschikt vond voor de Bpl.

Zo ver ik heb begrepen gaat Nketiah verkocht worden in de zomer, hij heeft dan ook nog maar een 1-jarig contract. Balogun heeft niet voor niks nog bij geen enkele andere club getekend. Dat zou voor Arsenal natuurlijk perfect uitkomen, daarnaast moet je toch zeker nog 15 miljoen kunnen vangen voor Nketiah. Met Nelson is het inderdaad zonde dat hij niet verhuurd kon worden, hij heeft toch enkele clubs afgewezen in de laatste dagen. Nu zal hij toch weinig gaan spelen ten favoure van geweldenaar Willian.

Toch kijk wel ik wel uit naar de tweede seizoenshelft, veel deadwood weg. Kleinere selectie en alle spelers lijken toch wel door het vuur te willen gaan voor Arteta. Plek 6 moet toch zeker te doen zijn met deze selectie. Hoe denk jij hierover?

2 februari 2021 om 15:43

Zou dat dan Bola zijn? Die zit al lang bij Arsenal. Of Joel Lopéz. Bola heb ik wel eens zien spelen. Had wel talent, maar ontwikkeld zich niet bijzonder rap. Kan misschien dat hij een 'stap' nodig heeft. Lopéz heb ik niet zien spelen nog. Dus weet het niet. Maar ben benieuwd, met Saka had ik ook 0 verwachtingen omdat hij in de jeugd totaal niet bekend stond als mega talent.. en kijk hem nu! Kan zo veranderen natuurlijk. Inzake Saliba is gewoon een flink staaltje mismanagement van top tot teen vanuit de club.

Oké, dat zou ook prima zijn. Al snap ik niet waarom je hem niet eerder al verkocht, aangezien er ook interesse in hem was schijnbaar. En 15 miljoen? Zou ik top vinden hoor, maar voor een speler die niks heeft bewezen? Balogun moet dan wel rap gaan bijtekenen. Ik zie ook veel meer talent in hem! Maar dan moet hij wel de minuten gaan krijgen die Nketiah nu krijgt.. En dat zie ik nog niet gebeuren.

Ja klopt. Nelson kent ook een beetje een ongelukkig verloop. Blessures op momenten dat hij net beter begint te spelen etc. Persoonlijk zou ik Willian op de tribune zetten totdat hij weg gaat. De club is daar ook al bekend mee met Ozil, dus waarom niet ook met Willian ? Willian krijgt niet super veel minuten, maar die zou ik sowieso aan Nelson geven dan. Zeker nu Odegaard er is voor op 10.

Tja, ik ben toch iets minder positief. Plek 6 staat op papier slechts 3 punten voor ons, maar we hebben wel een erg moeilijk programma. Bovendien zijn we afhankelijk van een paar jeugdspelers, wat ik persoonlijk niet een goed teken vind. Tierney mis je nu al heel erg. Saka mis je ook. Smith-Rowe heeft even een dipje en je ziet dat het gelijk moeilijker loopt. Daarom loop ik nog niet te hard van stapel.

Persoonlijk zou ik ook volledig inzetten op de Europa League eigenlijk. Dat is de ''snelste'' route naar CL volgend seizoen. Via de competitie gaan we dat never nooit bereiken, terwijl het wel een financiële injectie zou zijn. Top 6 brengt je dan niet zo veel in mijn optiek.

Als hij net zo goed speelt als die deed in t begin naast Koscielny, heeft Schalke een top aankoop binnen. Redelijke verdediger die vooral vertrouwen te kort komt heb ik t idee.

1 van de meest irritante Arsenal spelers ooit. Niet zozeer omdat hij totaal niet kan verdedigen, maar vooral ook zijn houding na het begaan van de zoveelste blunder. Altijd verongelijkt met de armen in de lucht zwaaien en doen alsof hij niet fout zit, hopeloos geval. Zijn meest memorabele wedstrijd blijft voor mij de 2-3 tegen Crystal Palace thuis, waar hij extreem kinderlijk opzij werd gezet door Zaha. Bij dat hij weg is, het schiet eindelijk op met het lozen van alle deadwood.

2 februari 2021 om 12:03

Als je maar lang genoeg wacht, lopen de contracten vanzelf af.....

Maar zonder gekkigheid, blij dat ze weg zijn inderdaad. Hopelijk zijn ze ook definitief weg, want dat weet je maar nooit. Bijvoorbeeld Kolasinac zijn contract loopt nog 1 jaar na zijn verhuurperiode.. dus bij hem is er een grote kans dat je hem weer terug krijgt.

Uiteindelijk zal je in de zomer ook weer een nieuwe lozingsronde moeten doen in mijn optiek. Alsmede een paar goede, gerichte aankopen. De aankopen zijn wat mij betreft nog iets te veel 'hit and miss'. Daar wil ik nog wel graag verbetering in zien.

Pfff 41 miljoen voor mustafi. Wie van arsenal hem naar de club heeft gehaald. Die heeft arsenal letterlijk opgelicht! Ik vraag me echt waar ze allemaal mee bezig zijn bij schalke. Je haalt huntelaar, mustafi en kolasinac. Ik vraag me daadwerkelijk af of ze willen degraderen.

Prima zaken gedaan zo. Özil, Mustafi, Sokratis vertrokken. Willock en Medley kunnen ervaring opdoen. Alleen AMN vind ik een aparte keuze, zeer nuttige speler en snap sowieso niet waarom hij niet boven Bellerin staat in de pikorde. Nu heb je alleen nog maar Cedric over als back-up voor de backposities.

2 februari 2021 om 07:43

Maitland Niles was de laatste paar wedstrijden echt dramatisch, ik weet na al die jaren nog steeds niet wat zijn beste positie is. Op de backposities oogt het altijd erg onnatuurlijk en voor het middenveld komt hij handelingssnelheid en inzicht te kort. Eigenlijk was hij op zijn best als linker- of rechterwingback in het systeem met 5 verdedigers, maar Arteta is hier gelukkig vanaf gestapt. In balbezit trok hij dan naar binnen waardoor Tierney aan zijlijn kwam te spelen. Anyway, hij wil naar het EK, begrijpelijk ook want hij zat de laatste paar keer wel bij de Engelse selectie. Hopelijk ontwikkelt hij zich goed en kan Arsenal een mooi bedrag voor hem (of Bellerin) vangen en dan vol voor een nieuwe rechtsback gaan in de zomer.

2 februari 2021 om 08:48

Hij is als linker wingback goed. Als rechtsback oké en ik denk dat hij nog altijd het beste is als box to box Cm.

Wingback trok hij inderdaad naar binnen en op de rechterflank kon hij dan lekker zijn aanvallende ding doen. Defensief kon hij met zijn snelheid wel wat goed maken, maar dat was niet helemaal top defensief.

Ik denk dat een pivot van AMN - Partey echt top zou zijn hoor. Partey dan meer als spelmaker voor de defensie (en balafpakker) en dan AMN als loper naast hem. Daarvoor dan Smith-Rowe als lopende/diepgaande/voetballende ''10''. Die maakt ook enorm veel defensieve meters, dus wanneer een Partey of een AMN er eens over heen gaat, kan hij dat echt wel opvangen. Dat inzicht heeft hij wel.

2 februari 2021 om 09:04

Je hebt dan wel veel dynamiek op het middenveld, maar ik denk dat een speler als Xhaka toch ook wel nodig is, zeker in zijn huidige vorm. Speelt in dienst van de ploeg, zit overal tussen en is loepzuiver in de passing. Ik zie AMN dat niveau niet halen. Het is wel zaak dat Xhaka het langere tijd laat zien en dat AMN bij WBA een vaste basisplaats op het middenveld krijgt. Ik ben zeer benieuwd, hij is inmiddels 23, Engels international en nu is het zaak dat hij gaat presteren. Doet me ergens een beetje denken aan the Ox. Iedereen wil hem zien spelen, maar als hij erin staat laat hij het niet zien.

2 februari 2021 om 09:11

Heh? Hij was twee-drie potjes als linkerwingback goed, omdat het goed in de tactiek en bij de tegenstander pastte (liverpool, City). Dat betekent niet dat hij op die positie ook echt goed is.

En als rechtsback oké? Dat vind ik dan weer bijzonder. Als rechtsback heeft hij een hele periode beter gepresteerd dan Bellerin, maar werd hij er zonder pardon uitgegooid toen Bellerin weer fit was.

Ik denk ook dat AMN op het middenveld meer had kunnen betekenen dan bijvoorbeeld Elneny, maar schijnbaar ziet Arteta het simpelweg niet in hem zitten. Dus dan blijft de rechtsback positie over in mijn optiek. En daar vind ik dat hij niet genoeg kansen heeft gehad. Bellerin draait namelijk totaal geen goed seizoen, maar toch maakt hij veel meer minuten dan Cedric en Amn.

2 februari 2021 om 11:25

Ik zie ook geen rechtsback in hem, zeker niet in een systeem met 4 verdedigers, maar hij had op zijn minst een paar wedstrijden op rij de kans verdiend. Bellerin is dit seizoen misschien wel de zwakste schakel in de basisopstelling en soms krijg ik de indruk dat hij alleen speelt omdat zijn marktwaarde nog een beetje op te krikken, maar die daalt juist alleen maar als hij zo doorgaat. Misschien dat Arteta nog hoop heeft dat het wat wordt, hij kent hem goed en heeft in Bellerin zijn goede dagen met hem samengespeeld.

2 februari 2021 om 11:44

Hij is beter dan Cedric in ieder geval en ook nog eens homegrown, maar Maitland-Niles heeft geen zaakwaarnemer die bevriend is met de technisch directeur.

2 februari 2021 om 11:48

@daviddein. Ja precies. En om heel eerlijk te zijn, ik vond dat hij juist een periode had dat hij het als rechtsback sterk deed. En dat was in een 4 mans verdediging. Daarom vind ik het lastig. Hij leek zich juist die positie echt eigen te gaan maken, omdat hij als middenvelder letterlijk 0 kansen kreeg. Daarom vind ik het ook een ietwat lastige situatie. Maitland-Niles heeft namelijk zeker wedstrijden gehad waarin hij ondermaats was. Het is een beetje een vreemde combinatie van utility player, geen vertrouwen en gebrek aan prestaties op momenten, wat allemaal met elkaar samenhangt eigenlijk. Ik betwijfel eigenlijk of Arteta wel toekomst in hem ziet. Als hij dat niet ziet is het ook prima hoor, maar had hem dan afgelopen zomer verkocht toen hij voor een mooi bedrag in de belangstelling stond! Net zoals met Iwobi en Ox. Want de manier waarop we nu met Maitland-Niles omgaan zal niet zorgen voor een verbetering in prestaties en ook niet voor een verhoging van zijn marktwaarde.. Wat betreft Bellerin: that ship has sailed denk ik. Bellerin zie ik niet meer terug komen. Die ''goede'' dagen zijn ook alweer lang geleden he. En hij zit ondertussen al 7 (?) jaar bij het eerste. Die goede prestaties dateren nog van zijn 1e 2 seizoenen en een korte periode in zijn 4e/5e seizoen.

2 februari 2021 om 11:56

@theroscoe, Cedric is misschien iets verder op de backpositie, maar ook op een leeftijd dat er geen rek meer inzit, die zal nooit meer dan een breedtespeler worden denk ik. Maitland-Niles zou echt wel zijn minuten hebben gemaakt, aangezien we nu nog drie backs overhebben, maar zo'n jongen moet nu gewoon een keer wekelijks gaan voetballen. Ik zie liever Cedric op de bank wegrotten dan een talent in ieder geval.
@jackieboy10 het is ook een apart geval, voor mijn gevoel kan die huurperiode echt alle kanten opgaan. Enerzijds moet hij dat niveau makkelijk aankunnen, anderzijds gaat hij degradatievoetbal spelen bij een vechtploeg. Aan hem om het te laten zien, en als ie dat niet doet voor 20 miljoen verkopen van de zomer. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Arteta het in hem ziet zitten.

Heerlijke transfer. Ik denk dat een Mustafi het wel prima kan doen in een ''vertrouwde'' omgeving (duitsland).

Verder vond ik hem op het begin gewoon prima spelen. Werd ook binnengehaald voor aardig wat centen, maar dat prijskaartje heeft hij niet waar kunnen maken.

Natuurlijk heeft hij ook bizarre fouten gemaakt, maar ik vond hem onder Arteta (zeker het begin van Arteta) echt weer een stuk beter voetballen hoor.

Verder prima dat hij vertrekt. Hij kan daardoor spelen en Arsenal komt van deadwood af en bespaard zich een enorm salaris.

Kolasinac (verhuurd, maar sluit niet uit dat hij definitief gaat als Schalke erin blijft), Mustafi & Ozil eruit.
Daarvan is de laatste nog jammer, maar het is niet anders. Met de tijdelijke komst van Odegaard is dat ook opgelost.

Verder nog Zech Medley verhuurd naar Kilmarnock geloof ik of Hibernain in Schotland. Kan hij extra ervaring opdoen op het hoogste niveau. Deed het in de lagere Engelse league wel goed.

Willock gaat een half jaar vlieguren maken bij Newcastle. Die staan er ook niet al te florisant voor. Had verwacht dat zowel Willock als Ainsley daar heen gingen. Echter is Ainsley naar West Bromich Albion. Hopelijk speelt hij daar veel (ik hoop eigenlijk als CM/Box-to-Box), maar ik gok als back/wingback bij dat matige team...

Enige waar ik een beetje ''boos'' op ben, is dat een Reiss Nelson niet gekozen heeft voor een verhuur. Valencia scheen interesse te hebben, maar dat ging waarschijnlijk niet door vanwege het ''aantal buitenlandse spelers'' in La Liga (correct me if im wrong).

Echter denk ik dat een Nelson nog het meest gebaat is bij een verhuurperiode met veel speeltijd. Ik zie echt wel veel potentie in hem, alleen hij dient wel echt minuten te maken.

Met Smith-Rowe, Saka, Pépé, Aubameyang (vaak op de flank), Odegaard, Martinelli (en helaas) Willian voor hem in de pikorde, zie ik het somber in. Hij gaat hoogstwaarschijnlijk weer 4 maanden niet spelen in Arsenal 1. Maar eigenlijk hoop ik dat Nelson de keus krijgt in de selectie boven Willian om zo wat minuutjes mee te maken.

Ja, Willian viel prima in de vorige keer, maar hij is het gewoon niet....

Zeer jammer overigens dat Ainsley naar WBA is gegaan en niet samen met zijn maatje Willock naar Newcastle. Misschien goed dat hij uit zijn comfortzone gaat (en zonder een maatje dus), maar ik denk dat een Niles op de back bij Newcastle prima had kunnen renderen.
Yedlin is verkocht aan Galatasaray en de overige back (die fit is) bij Newcastle nu wordt je niet vrolijk van: Krafth. Wat een matige back is dat zeg!

Manquillo is volgens mij vaker geblesseerd dan fit...

2 februari 2021 om 09:21

Mustafi is ook geen hopeloos slechte verdediger, alleen maakt hij wel hopeloze fouten.. Ik denk alleen niet dat Schalke heel veel aan hem gaat hebben. Mustafi kan een degelijke verdediger zijn, wanneer hij een sterke leider naast zich heeft. Als hij zelf degene moet zijn die 'leiding' geeft aan de defensie, dan gaat het hopeloos mis. En ik denk juist dat Schalke hem om zijn ervaring haalt. Dan komen ze toch van een koude kermis thuis.

Verhuur van Medley is inderdaad prima. Ook voor Willock vind ik het goed om verhuurd te worden. Persoonlijk snap ik alleen niet dat Nketiah niet ook verhuurd wordt en inderdaad zoals jij ook zegt: Nelson. Nelson heeft echt minuten en vertrouwen nodig. En Nketiah heeft simpelweg minuten elders nodig, want bij ons werkt het gewoon simpelweg niet voor hem op dit moment (ik zie persoonlijk ook niet genoeg potentie in hem overigens).

Maitland-Niles ben ik het wel met jou eens, alleen hij speelde bij ons ook nooit. Dan is een verhuur toch beter. Ik snap het alleen vanuit ons minder, omdat er dus geen back-up linksback bij is gekomen. Nu ga je Cedric gebruiken als vliegen keep voor 2 posities.. Dit terwijl je hem eigenlijk op dit moment in de basis wilt zien als rechtsback, maar als Tierney uitvalt moet hij linksback. Oftewel: hij dient alle wedstrijden te spelen. Idem voor Tierney als hij fit is: alles spelen.

Voor de flanken inderdaad genoeg opties, maar ik snap niet dat velen vonden dat Willian ''prima'' inviel tegen United. Ik vond het namelijk nog steeds bagger. Schijnverdedigen, ontzettend grote kans verprutsen, aanvallend geen gevaar stichten.. Same old Willian. Hoe sneller hij bij de club weg is, hoe meer tevreden ik ben. Helaas krijgt hij toch elke wedstrijd haast nog wel minuten, wat ik echt niet snap. Geef die minuten dan aan Nelson, als je hem niet verhuurd..

Verder degelijke transferperiode, maar uiteindelijk net niet goed genoeg. Die linksback was broodnodig, want zonder Tierney zijn we veel minder goed aanvallend (cedric vult het goed in, maar wil ik op rechtsback zien).

Doei Mustafi, ga maar lekker ballen in de 2e Bundesliga. Nog nooit zo'n idiote verdediger meegemaakt en ik heb Andre Santos en Squillaci meegemaakt.

Dramatisch inderdaad... Die compilaties van Mustafi vs Phil Jones zijn ook gewoon pure komedie om naar te kijken. De enige periode dat Mustafi ergens op leek, was toen Koscielny in zijn beste vorm was. Maar sindsdien is het 3x niks. Gewoon geen voetbalbrein.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.St. Pauli2213
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
M. BülterAanvaller103
S. TeroddeAanvaller1011
M. PieringerAanvaller80
R. FährmannKeeper50
M. FraislKeeper30
T. BeckerVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

4 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren