PSV ziet middenvelder na mislukte huurperiode terugkeren

Maandag, 1 februari 2021 om 18:59Jeroen van Poppel

PSV heeft Dante Rigo teruggeroepen van zijn huurperiode bij ADO Den Haag. De 22-jarige middenvelder kwam onder trainer Ruud Brood niet meer in aanmerking voor een plek in de wedstrijdselectie en zal het seizoen afmaken bij Jong PSV. Rigo ligt in Eindhoven nog anderhalf jaar vast.

Rigo begon dit seizoen de eerste tien competitiewedstrijden van ADO Den Haag nog in de basis onder toenmalig trainer Aleksandar Rankovic. Nadat de Hagenaren in die serie wedstrijden slechts één keer wonnen, verdween de Belgische middenvelder uit beeld. Rigo viel nog twee keer in, maar behoorde de laatste drie wedstrijden niet eens meer tot de wedstrijdselectie.

In het begin van het seizoen 2018/19 kreeg Rigo onder trainer Mark van Bommel de kans om zich te bewijzen in het eerste elftal van PSV. De voormalig Belgisch jeugdinternational redde PSV in die periode met een late winnende treffer tegen Fortuna Sittard, maar raakte vlak daarna geblesseerd en verdween uit beeld. In totaal kwam Rigo in negen officiële duels uit voor PSV, waarin hij één keer scoorde. Voor Jong PSV staat de teller al op 63 officiële wedstrijden, waarin Rigo goed was voor 3 goals en 14 assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Begint een beetje een treurig verhaal te worden. Dit was toch echt wel een heel groot talent in de jeugd. Jammer dat hij de stap nooit heeft kunnen maken en nu blijkbaar niet eens bij een ploeg als ADO mee kan.

1 februari 2021 om 19:19

volgens Aad De Mos had hij nu al in de Europese top moeten spelen maar dat is toch aardig tegen gevallen

1 februari 2021 om 19:29

Ik snap sowieso niet waarom Aad die jongens in de jeugd bij PSV op jonge leeftijd zo overdreven loopt te hypen. Zelfde geldt bij Obispo, die krijgt door Aad zijn opmerking al jaren die De Ligt vergelijkingen te horen terwijl hij er zelf niet om gevraagd heeft. Dat soort opmerkingen van Aad leggen er alleen maar meer druk op.

1 februari 2021 om 19:42

Klopt, Aad werkt die jongens alleen maar tegen met dit soort uitspraken. Maar je kunt niet ontkennen dat zowel Rigo als Obispo toptalenten waren.

1 februari 2021 om 20:01

Wist je trouwens dat Aad Ronaldo naar PSV heeft gehaald? Dat niet alleen, als het aan hem lag waren Roberto Carlos en Rivaldo ook gekomen. Om maar even aan te geven hoe Aad hunkert naar erkenning. Hij roept zulke dingen puur om later 'ik heb het altijd al geroepen' te kunnen zeggen

1 februari 2021 om 20:40

@benzema. - Dat gaat wel wat ver. Echte toptalenten moeten daar tegen kunnen en zeker als de uitspraken van een Aad de Mos komen. Rigo en Obispo blijken gewoon toch niet zo goed om die laatste paar stappen te zetten. Het is leuk dat die jongens de boel op een hoopje spelen in de jeugdelftallen, maar het draait uiteindelijk allemaal om de stap naar het 'grote-mensen-voetbal'.

1 februari 2021 om 20:55

@sirius ik vind dat ook een beetje onzin. een toptalent is ook mentaal sterk want dat is ook onderdeel daarvan en als je hier dan al van in de war raakt dan ben je niet geschikt voor de top

1 februari 2021 om 22:22

Mwah. Je baseert het stempel "talent" of "toptalent" op hoe iemand in de jeugd presteert. Vaak komt die stempel van buitenaf, supporters die die wedstrijden bijvoorbeeld kijken. De druk is in de jeugd niet te vergelijken met op professioneel niveau. Dus ik zie mentaal sterk zijn juist als de laatste grootste test. Als je mentaal sterk bent, dan ga je vervolgens je talent waar kunnen maken. Ik wil hierbij overigens niet zeggen dat jeugdvoetbal niet veel opoffering vereist en stress oplevert, maar toch speel je als een tiener vaak wat vrijer, zijn er veel minder supporters tijdens wedstrijden en hoef je nauwelijks met de publieke opinie te stoeien.

1 februari 2021 om 22:29

@psvgilllingham maar als je al in de war raakt van lovende woorden, wat gebeurd er dan op het moment dat je een keer kritiek gaat krijgen?

Ook weer een middelmatige speler. Daarvan lopen er inmiddels een beetje teveel van rond. Doorselecteren en mooi afscheid nemen van een aanzienlijk deel.

1 februari 2021 om 21:19

Zeker, hoewel Schmidt er direct of indirect voor heeft gezorgd dat echte versterkingen als Max, Gotze en Sangaré graag naar PSV komen, loopt er nog genoeg spelersmateriaal rond wat je liever kwijt dan rijk bent. Natuurlijk te starten bij de troep van John de Jong: behalve verhuurde miskopen Bruma en Doan moet je ook zsm van Thomas en Baumgartl zien af te komen. Hoewel hij een uitstekend seizoen doormaakt, zou ik Boscagli ook nog steeds bij een goed bod verkopen; je hebt daar gewoon iemand met meer body en kill instinct nodig. Ook acht ik de kans dat Gutierrez het nog een keer laat zien te klein om een mogelijke verkoop te dwarsbomen. En over zelf opgeleide spelers als Sadilek, Rigo, Mauro Junior en Rosario moet je gewoon eerlijk zijn: het is allemaal te mager voor het niveau dat je ambieert. Een geschetste leegloop als deze zou ik van harte toejuichen. Met het wisselgeld dat je er nog voor krijgt, plus de transferklapper die Dumfries komend zomer zeer waarschijnlijk gaat geven, kun je mooie stappen maken op de markt. Prioriteit: een sterke centrumverdediger van 1m90+ met de nodige snelheid, een creatieve 6 die naast Sangaré kan spelen en een talentvolle rechtsback met aanvallende kwaliteiten.

1 februari 2021 om 21:41

Je slaat de spijker op zn kop. Ik denk er ook zo over, al moet ik wel zeggen dat Boscagli me heeft verbaasd dit seizoen. Nou is hij misschien wel iets te licht als centrale verdediger, maar zijn passjes, spelinzicht en zijn timing in luchtduels is wel prima dus misschien is dat iets als extra middenvelder. Helaas kunnen wij als fans ervan blijven dromen, maar ik zie niet gebeuren dat ze spoedig afscheid gaan nemen van de middelmatige spelers die jij benoemt.

1 februari 2021 om 21:52

Nou ja, voor elke speler is een mark natuurlijk. En als je bereid bent je verlies te nemen en de daadkracht hebt om zaakwaarnemers nu alvast de wacht aan te zetten dat ze clubs kunnen gaan bellen... Erick Gutierrez kun je in Mexico, Spanje of Argentinie vast wel kwijt. Ryan Thomas lijkt me gerust interessant voor een club in het Championship, voor een klein bedrag zul je Baumgartl wel kwijt kunnen in de Bundesliga. Doan heeft zich daar intussen ook in de belangstelling van diverse clubs gespeeld en voor Sadilek en Rigo zal een subtopper uit hun geboorteland ook een prima versterking zijn denk ik. Het is alleen de vraag hoe kritisch De Jong en Gerbrands durven zijn om nog langer genoegen te nemen met het niveau van deze spelers én hoe bereid ze zijn om financiele verliezen te nemen.

Boscagli heeft me intussen ook positief verrast. Maar voor Europese begrippen is het te mager en vooral te klein. Hij is voor € 2 miljoen gekomen, kun je hem voor drie keer zoveel kwijt aan een Franse subtopper: gewoon doen. Koop je iets groters ervoor terug.

1 februari 2021 om 22:14

Die spelers zul je zeker wel ergens kunnen lozen voor wat centen en daar kan PSV ook vast wel iets voor terugkopen, maar dan wordt je selectie waarschijnlijk wel smaller. Als PSV geen CL haalt, zal er ook niet veel extra geld te besteden zijn, als ze al niet een deel moeten gebruiken om de begroting sluitend te krijgen door de verliezen veroorzaakt door Corona. Het klinkt logisch wat je schrijft, maar ik denk dat het in de praktijk niet zo eenvoudig ligt.

1 februari 2021 om 23:43

Klopt, het is niet zo dat wat er binnenkomt één op één weer besteed kan worden. Met het EK op komst verwacht ik wel dat PSV Dumfries voor minimaal 20 miljoen weet te slijten. Dat is de klapper die de club sowieso nodig heeft om de boel weer sluitend te krijgen. Daarnaast staat Doan er goed op in Duitsland, die je gezien zijn contract en huidige prestaties voor 7 á 8 miljoen wel kwijtkrijgt en ik denk dat Rosario na dit seizoen ook voor zo'n 7 miljoen wel een transfer gaat maken (vorig jaar stond hij daar al voor open). De rest is natuurlijk kleingeld: voor Sadilek en Rigo is € 2 miljoen wel de max, voor Thomas, Gutierrez, Baumgarl en Bruma zul je iets tussen € 3,5 en € 5 miljoen moeten verwachten. En accepteren.

Natuurlijk heb je dan een smallere selectie, maar het nut van tien middenvelders in je selectie betaalt zich nu evenmin uit, dus kun je ook gerust inzetten op kwaliteit. En dat kan je ook doen met creatief inkopen: PSV kan Van Ginkel voor een prikkie overnemen en aan het halen van Micky van der Ven - al is het alleen maar voor de breedte aanvankelijk - val je je ook geen financiele buil. Een vertrek van Rosario zou daarnaast de ruimte geven voor een wat dynamischer nummer zes, waarvoor Ludovit Reis (contract tot 2022 bij Barcelona) het onderzoeken waard zou zijn. Zulke aankopen kosten je de kop niet, waarschijnlijk hou je dan genoeg over om te investeren in een centrumverdediger.

Mvogo
Teze
??
Boscagli
Max
Van Ginkel
Sangaré/Reis
Gotze
Ihattaren
Malen
Gakpo

Komt helaas tekort. Jammer, want werd inderdaad als zeer groot talent gezien in de PSV jeugd. Zo blijkt maar weer dat een groot talent zijn niet altijd genoeg is om de stap naar het eerste te zetten.

Een speler als Rigo komt, net als Maurootje en Thomas ook fysiek te kort. Ik snap niet zo goed dat dergelijke kleine gasten niet meer het krachthonk in gaan. Sowieso alle spelers eigenlijk. Fysieke kracht is trainbaar en daar heb je in duelkracht enorm veel aan met als goed voorbeeld Depay.

1 februari 2021 om 21:36

Dat is natuurlijk ook niet altijd helemaal waar. Depay is gewoon een echte atleet, dat is Rigo overduidelijk niet. Want als die jongen het fysiek van een Wijnaldum had dan stond hij gewoon in de basis bij Psv. Helaas heeft hij dat niet, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat hij daar heel veel aan kan doen. Een Frenkie de Jong is ook geen kast, maar hij heeft het wel tot Barcelona weten te schoppen en zo zijn er heel veel meer voorbeelden. Als zo'n rigo zou trainen om een kast te worden dan zou hij nog trager zijn en minder wendbaar wat ook weer ten koste gaat van andere kwaliteiten.

Werd genoemd als groot talent een paar jaar terug. Uiteindelijk toch niet geworden wat er van verwacht werd. Die zal een stap terug moeten zetten naar de KKD als je zelfs bij ADO er niet in komt. Maar wie weet dat de Vvv’s of Fortuna’s van deze wereld hem nog oppikken.

Ik zie hier vaak negatief gereageerd worden als een jeugdspeler voor een grote buitenlandse club (en dus het grote geld) kiest. Maar spelers zoals Rigo, daar zijn er heel veel van. Ooit een groot talent, maar de kans dat je het echt maakt is enorm klein. De verleiding is enorm als je jeugdspeler bent. De kans dat je een nieuwe Frenkie vent is niet zo groot. Een nieuwe Rigo wel. En dan kan je als jeugdspeler toch er voor kiezen financieel onafhankelijk te worden. En als je toch voldoende talent hebt, breek je alsnog door...

1 februari 2021 om 20:45

Niet ieder talent heeft interessante opties in het buitenland. Het betreffen vaak de grote talenten van hun leeftijdscategorie. Bovendien is het tegenwoordig zo lastig niet meer om veel geld te verdienen. Daar hoef je niet meer erg jong voor naar Engeland. Tegenwoordig kun je terecht in Azie, VS, het Midden-Oosten en noem het allemaal maar op als je een degelijke zaakwaarnemer hebt.

Dat geeft Schmidt weer extra wisselmogelijkheden voor middenvelders als Rosario en Sangare. Wellicht gaat hij op vertrouwde grond zijn kans eindelijk pakken, was namelijk een zeer groot talent !!

1 februari 2021 om 22:24

Kreeg in de voorbereiding wel veel minuten als rechtsback. Kan best dat Schmidt hem daar af en toe voor gaat gebruiken. Maar ik zie liever Sambo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren