‘De vrouw van Manolev vroeg me: ‘Waarom maken jullie mijn man zo kapot?’’

Donderdag, 4 februari 2021 om 10:40Justus Dingemanse • Laatste update: 16:21

In het programma Kopstukken vertellen bekende gezichten uit de vaderlandse voetbaljournalistiek aan Voetbalzone over hun werk en loopbaan. Aan de hand van interessante anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld vol perskamers, zenderbazen en strakke deadlines. In de eerste aflevering schuift programmamaker Frank Evenblij aan bij Justus Dingemanse in Hofman Utrecht. In de uitzending wijdt hij onder meer uit over zijn ontmoetingen met de familie Blind, Jackie Groenen, Romário en de vrouw van Stanislav Manolev. Ook vertelt hij hoe zijn journalistieke hoogtepunt op het laatste moment jammerlijk in het water viel.

Kopstukken is als video te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone of als Podcast te beluisteren via Spotify!

Het artikel gaat verder onder de video
'Ik stond op de training van Ajax met 200 frikandellen’
Meer videos

Door Justus Dingemanse & Thijs Verhaar

“Ja, ja. Bloed, zweet en tranen. Dat is hem, hè?” Bij een rondvraag op straat moet een enkeling bij het zien van zijn profielfoto aan wijlen André Hazes denken, maar de meesten weten feilloos wie Frank Evenblij is. Hij was de sidekick van Jack van Gelder bij Peptalk en staat bekend als een begenadigd programmamaker door zijn werk bij onder meer Bureau Sport en Shirtje Ruilen. “Die vergelijking met Hazes hoor ik wel vaker. Ik lijk dan ook meer op hem dan zijn eigen zoon André Hazes Junior, haha. Zal wel komen door die bakkenbaarden en omdat we allebei zo lang zijn.”, zegt hij met een knipoog.

Evenblij krijgt geregeld opmerkingen over zijn postuur, wat naast zijn kapsel de eigenlijke reden is voor de opmerkelijke gelijkenis met de volkszanger. “Ik ben natuurlijk niet de meest sportieve persoon die er rondloopt, maar sinds de coronatijd ben ik wel druk met wandelen. Ik zeg ook wel eens dat ik meer loop dan Messi, maar dat is ook niet zo moeilijk tegenwoordig.” Hoewel hij het op kenmerkende wijze met een grap oplost, vindt de presentator het toch vreemd dat zijn voorkomen soms een issue is. “Er zijn altijd mensen die zeggen: ‘Wat lult hij nou. Wat kan je nou over sport weten als je zo zwaar bent?’ Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik moet goede vragen stellen en meer niet.”

Wel is hij blij te horen dat veel mensen op straat zijn aanpak waarderen. Evenblij gaat in zijn programma’s altijd op zoek naar een unieke invalshoek en zorgt daarmee vaak voor ontroerende portretten. “Op mijn manier probeer ik iets toe te voegen aan wat we al weten. De NOS doet verslag van wedstrijden en analyseert dat. Ik maak televisie op mijn manier en geniet heel erg van de ontmoetingen met mensen. Dat boeit mij meer dan de vraag waarom iets wel of niet goed ging tijdens een wedstrijd. Ik luister wel naar die interviews als het over mijn eigen club Willem II gaat, maar op journalistiek gebied vind ik er weinig eer aan te behalen.”

Ook het maken van items op ludieke wijze gaat Evenblij niet uit de weg. Zo ging hij als Jakhals voor De Wereld Draait Door ooit met tweehonderd frikandellen naar de training van Ajax om de verjaardag van zowel de Amsterdammers als die van de snack te vieren. Het tafereel ontaarde uiteindelijk in de toenmalige trainer Marco van Basten die een frikandel vastpakte en hem feliciteerde door hem op en neer te bewegen, zo vertelt Evenblij schaterlachend. ‘Ik meen mij herinneren dat hij toen wel in een soort van woedeaanval naar de perschef is gelopen en heeft gezegd: ‘Waarom regelt niet iemand dat ik niet in de situatie kom dat er een hele dikke klootzak met een rode stropdas tweehonderd frikandellen staat uit te delen die ik vervolgens moet feliciteren!’ En daar had-ie natuurlijk wel een beetje gelijk in!’

Evenblij interviewde in zijn carrière ook talloze mensen die niets met sport te maken hebben en wat hem opvalt is dat voetballers over het algemeen veel voorzichtiger zijn met hun uitspraken. “Ze zijn vaak bang iets verkeerds te zeggen en hebben natuurlijk veel mediatraining gehad. Veel voetballers vertellen daardoor maar heel weinig”, concludeert de programmamaker, die wel geniet van PSV-captain Denzel Dumfries. “Hij is supergeestig en durft zich uit te spreken. Dat vind ik heel prettig, zoals ik Matthijs de Ligt ook een waanzinnig leuke gozer vind. Helaas worden de meeste spelers pas leuker na hun dertigste, als ze minder belangen hebben. Neem nu Rafael van der Vaart. Hem zou ik iedere dag wel op de bank willen hebben en dat was vroeger echt niet zo. Leuk hoe hij nu zo open kan vertellen en dat zie je bij veel oud-spelers en analisten.”

Frank Evenblij werd als jongen uit Den Haag fan van Willem II vanwege de mooie shirts die hij zag in zijn stickerboek van Panini.

Ook ADO Den Haag-aanvaller Ricardo Kishna kan op veel bewondering rekenen van Evenblij. Hij vertelde eind vorig jaar openhartig over de paniekaanvallen die hem parten speelden en na zijn voorbeeld volgden nog enkele profspelers met soortgelijke ontboezemingen. “Heel mooi dat hij dat durfde. Romano Denneboom zette hem toen ook als een soort eerbetoon in het sterrenteam van de week en dat vond ik terecht. Elders op televisie werd het belachelijk gemaakt, maar dat soort verhalen horen ook bij voetbal. We horen het alleen niet vaak omdat je na afloop niet praat over emoties en hoe het thuis gaat. Veel voetballers hebben ook helemaal geen zin om hun leven te laten zien, dus ik ben heel blij als ik wel zo nu en dan portretten van voetballers mag maken.”

Evenblij kijkt bijvoorbeeld met veel plezier terug op het dubbelinterview met Daley en Danny Blind of zijn gesprek met Oranje Leeuwin Jackie Groenen, terwijl ook een ontmoeting met zijn jeugdidool Hristo Stoichkov hem bij is gebleven. “Als kind spaarde ik heel fanatiek Panini-plaatjes om alle spelers te herkennen voor een eindtoernooi. Dat deed ik ook voor het WK van ’94, toen Nederland er al vroeg uitvloog tegen Brazilië. Ik moest dus een ander land gaan aanmoedigen en koos voor Bulgarije. Zij rekenden namelijk af met Duitsland, waar ik destijds een grote hekel aan had. De Bulgaren hadden ook gewoon een goed team en Stoichkov was een typische chagrijnige klootzak. Ik vond hem fantastisch en hij gloreerde bij Barcelona onder Cruijff. Hem wilde ik dus dolgraag ontmoeten en voor een aflevering van Bureau Sport lukte dat”, luidt de programmamaker zijn anekdote in.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Frank Evenblij (@fevenblij)

“Ik vloog dus naar Sofia en ging met een taxi naar een klein piepklein plaatsje. We reden over onverharde wegen met dode ezels langs de weg, deep down Bulgarije dus. Ik had gehoord dat zijn laatste drie interviews op een gevecht waren uitgelopen, dus ik dacht daar gaan we dan. Op het laatste moment kreeg ik ook nog te horen dat hij niet in het Engels wilde praten, dus moest ik halsoverkop nog op zoek naar een tolk. Het grappige was dat hij halverwege het gesprek opeens ontdooide toen ik hem mijn boek met voetbalplaatjes liet zien. Hij ging ineens toch Engels praten en vertelde van alles over Cruijff enzo. Dat vind ik mooie televisie, als je echt een verhaal vertelt. Ik bied mijn publiek graag de kans iemand beter te leren kennen.”

Als interviewer probeert Evenblij altijd te zorgen voor een gemoedelijke sfeer, zodat mensen het meest van zichzelf laten zien. Achtentwintig graden onbewolkt, noemt hij dat. “Ik denk dat mensen dan sneller iets vertellen dan wanneer ze geforceerd kritisch worden benaderd, want dan schiet je in de verdediging. Zelf ben ik helemaal niet overdreven kritisch of een meninggever. Ik zal bijvoorbeeld nooit zeggen dat ik Ten Hag een slechte coach vind, of iets. Zo ben ik helemaal niet. Ik kan heus wel kritisch zijn, maar dan is het meer uit interesse dan als een manier om gesprekken spannend te maken. Zo heb ik ooit gevraagd hoe Marco Borsato het voor elkaar kreeg om al zijn geld in een paar jaar op te maken terwijl het met bulldozers tegelijk binnen kwam. Daar was ik oprecht benieuwd naar.”

Frank Evenblij aan tafel bij het inmiddels gestopte Peptalk van Ziggo Sport.

Dezelfde vraag had hij wellicht ook aan de recent overleden Diego Armando Maradona kunnen stellen, maar het is Evenblij tot zijn spijt nooit gelukt om een interview te regelen met zijn Argentijnse jeugdidool. “Ik ben er ooit wel heel dichtbij geweest, toen hij even in Nederland was. Ik zat zelfs al in de auto, maar toen ging het uiteindelijk toch net niet door”, memoreert de presentator. "We hadden zelfs al tienduizend euro overgemaakt, maar er waren er geloof ik wel tien die dat gedaan hadden! Misschien is het ook maar beter zo, want ik had hem toch niet kunnen vragen wat ik echt van hem wilde weten. Toch had ik hem dolgraag willen ontmoeten, wat me met de Braziliaanse Romário op bijzonder toevallige wijze wel is gelukt.”

In 2014 reisde Evenblij samen met zijn Bureau Sport-collega Erik Dijkstra af naar Brazilië, waar ze op zoek gingen naar de voormalig PSV-spits. De twee wisten dat Romário wel eens op een strandje in Rio de Janeiro kwam om te voetvolleyen en reden op goed geluk die kant op. “We dachten een item te maken met allerlei mensen die hem misschien wel eens gezien hadden. Zet er wat beelden van memorabele goals onder en je hebt een leuk item. Wij gingen dus daarheen en wie denk je dat we als eerste tegenkwamen? Romário! Stonden we dan als twee kleuters aan de grond genageld.” Uiteindelijk spraken ze een minuutje met elkaar en slaagde Evenblij erin een foto met de voormalig wereldspits te maken in zijn Willem II-shirt. “Ook nog eens op de dag dat ze promoveerden naar de Eredivisie, dus toen kwam voor mij even alles samen, haha. Later hebben we hem gelukkig nog een keer kunnen spreken voor een echt interview.”

Het wonder van Rio voltrekt zich: Frank en Erik lopen stom toevallig Romário tegen het lijf.

In hetzelfde Brazilië reisde Evenblij ook een keer af naar de favela waar voormalig Feyenoorder Leonardo is opgegroeid. “Privé zou ik daar nooit durven komen, maar ik wist dat hij daar is opgegroeid met een ander jongetje dat ook goed kon voetballen.” Als kinderen zijn de twee ooit gevolgd in een documentaire. Leonardo werd uiteindelijk prof en die ander niet. Zoekend naar de unieke invalshoek ging Evenblij dus op zoek naar de vroegere kameraad van de aanvaller. “Het bleek dat hij nog steeds vissen uit de rivier haalt om te kunnen eten. Ik vind het zo bijzonder aan sport hoe anders het leven daardoor kan lopen. Dat soort verhalen vertel ik dolgraag, maar het wordt wel steeds moeilijker om programma’s met voetballers te maken omdat veel clubs de spelers afschermen en info alleen verspreiden via hun eigen kanalen. Dat vind ik wel zorgelijk.”

Ook noemt de programmamaker het jammer dat spelers in zijn ogen onnodig snel afgebrand worden als ze niet meteen presteren. De oorzaak van dat fenomeen zoekt hij in de toegenomen hoeveelheid voetbalprogramma’s, kranten, websites en blogs. “Media willen elkaar de loef afsteken en een negatieve benadering levert meer clicks op.” Als voorbeeld haalt Evenblij de affaire Manolev aan. De voormalig PSV’er werd keer op keer te kakken gezet bij Veronica Inside. “Ik moest er zelf ook heel erg om lachen, maar die jongen heeft er echt schade van gehad. Het ging veel te lang door, zoals ik zelf ook ooit Clown Bassie te lang heb nagedaan bij Jensen. Ik snap dus wel dat ze het vanwege het succes bleven herhalen, maar voor die jongen is het heel pittig. Hij komt nooit meer van dat imago af, terwijl hij prima kan voetballen.”

Twee helden op een foto: Hristo Stoichkov overhandigt Lionel Messi de gouden schoen.

Hoe zeer de 51-voudig international van Bulgarije en de nog altijd in zijn vaderland actieve rechtsback er onder lijdt, kwam Evenblij te weten tijdens zijn hierboven aangehaalde interview met Stoichkov. “Ik zat daar in een piepklein plaatsje in Bulgarije wat te eten en toen kwam er uit het niets een heel knappe vrouw naast me aan tafel zitten. Ze vroeg: ‘Waarom maken jullie mijn man kapot?’ Ik had geen idee wie het was, maar het bleek dus de vrouw van Manolev te zijn. Hoe toevallig is dat? Ze had via via gehoord had dat ik van de Nederlandse televisie was en wilde verhaal halen. Ik heb haar geprobeerd uit te leggen dat het allemaal als een grap bedoeld was, maar het blijft heel lullig hoe dat zo heeft uitgepakt voor die jongen.”

Hoewel het ongetwijfeld een opvallend televisiemoment zou zijn geweest, zijn er van het gesprek met mevrouw Manolev helaas geen beelden. Wel zou hij dolgraag een keer een portret maken van Frenkie de Jong. “Ik hoop sowieso nog jarenlang dit werk te mogen doen en bijzondere verhalen te blijven maken. Frenkie geeft zelden interviews, maar dat moet me een keer lukken. Ik heb vorig jaar al wat wedstrijden van hem in Barcelona gekeken en dat was prachtig. Toch staat hij vooral hoog op de lijst omdat hij echt tekst heeft en het is natuurlijk mooi meegenomen dat hij van Willem II komt.”

Kopstukken is als video te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone of als Podcast te beluisteren via Spotify!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door siepie)

Met Manolev ging ook helemaal nergens over. Voor even was het grappig en ondanks dat hij veel verdiende en een dikke huid moet hebben gingen ze naar mijn mening te ver. Het zijn ook gewoon mensen. Die jongen was echt niet zo slecht als dat men zei. Ze hebben karaktermoord gepleegd op die jongen.

2 februari 2021 om 08:18

Inderdaad., Manolev was gewoon een goede rechtsachter met een enorm loopvermogen. Voor een rechtsachter had hij ook best een goede techniek. Hij speelde niet voor niets zoveel interlands. VI heeft hem kapot gemaakt. Je kunt van iedere rechtsachter wel wat slechte voorzetten laten zien. Veel rechtsbuitens geven nog slechte voorzetten terwijl zij niet eerst 70 meter op hebben hoeven te stomen voordat ze de voorzet gaven. Op een gegeven moment werd Manolev overal uitgejouwd. Denken jullie nu echt dat de voorzetten van bijvoorbeeld Van Aerle altijd goed waren?

2 februari 2021 om 09:54

Nu is het Senesi. Die is volgens Rene slecht aan de bal en dan komt hij altijd met een momentje. Ja zulke momentjes kan je ook van Messi uit zn wedstrijden halen. Senesi is geen Messi natuurlijk maar wel een hele goede centrale verdediger. Maar hij wordt door VI neergezet alsof hij er niks van kan. En ja, de man moet nog beter worden voor hij echt top is en misschien wordt hij dat wel niet maar zoals hij wordt neergezet. Bizar.

2 februari 2021 om 10:03

Het was imo ook wel een beetje terecht. Wanneer je in 1 wedstrijd, met zeeën van ruimte, het voor elkaar krijgt om 4 keer tegen dezelfde speler aan te schieten bij een voorzet, dan mag daar best om gelachen worden. Voetbaltechnisch was er redelijk wat aan te merken op Manolev. Echter kreeg Psv in de periode Manolev bijna geen doelpunten tegen over zijn flank en dan kan je dus zeggen dat hij het goed deed bij Psv. Bij Bulgarije heeft hij eveneens goede prestaties neergezet. Gewoon een prima voetballer. (alleen geen EU top)

2 februari 2021 om 10:04

Senesi heeft dan weer het voordeel dat de meeste feyenoord fans over hem praten alsof het Maldini is.

2 februari 2021 om 10:44

Je moet niet gaan overdrijven Lucas. Maldini was voetballend lang niet zo ver als onze Marcos.

2 februari 2021 om 11:17

Helemaal niet man, dramatische techniek, totaal gebrek aan controle en tactisch zwak. Echt een van de grootste miskopen deze eeuw...

2 februari 2021 om 11:42

Met Manolev won PSV in ieder geval nog eens een prijs. Manolev zelf won ook meer titels dan alle spelers die nu bij PSV spelen (op Gotze en Zahavi na) bij elkaar. Zo slecht was hij echt niet. Een rechtsachter hoeft ook geen Vanenburg te zijn he.Senesi ook zoiets. Senesi is een verdediger, die moet vooral goed verdedigen. Iedere speler geeft bovendien wel eens een slechte bal, als je die iedere keer weer onder het voetlicht brengt... Je kunt van iedere voetballer een video met goede acties en doelpunten maken (ook van Manolev) en een video met mislukte acties en slechte passes (zelfs van Messi). Waarmee ik niet wil zeggen dat Manolev even goed is als Messi.

2 februari 2021 om 12:57

Boca2
Een prijs winnen is een teamprestatie. Die zegt, op zichzelf, werklijk verder niets over hoe een individuele speler daarin presteerde. Anton Janssen won ook de Europa Cup 1. Slechts enkelen is een dergelijke eer gegeven. Was hij daarom een topspeler??
Het is veel meer wat NL -Modric hierboven zei. Manolev had voor een back best een aardige techniek, had veel snelheid én longen als een paard. En dus rende hij zo vaak op en neer over die rechterflank dat elke linksbuiten die iedere keer mee moest een hele slechte avond had en zeker geen energie meer om zelf acties te maken.
Maar dát was ook echt de enige upside van Manolev. Want we doen net alsof VI en andere media Manolev 'kapot gemaakt hebben', maar is dat echt zo? Manolev kwam echt vijf keer per wedstrijd door op rechts maar die knalde gewoon de bal vier keer hoog de tribunes in en de vijfde keer belandde de bal over de zijlijn aan de linkerkant van het veld. En dat dus ongeveer wel elke wedstrijd opnieuw. En dat was op een gegeven moment echt niet meer om te lachen. Dat werd echt heel triest op een gegeven moment.

2 februari 2021 om 12:59

Beebo , nou moet ik als Feyenoorder wel zeggen dat Senesi vaak onnodig balverlies lijdt, met nadruk op onnodig.
De laatste weken/maanden is ie erg nonchalant aan de bal.
Hij kan prima meevoetballen als ie gefocust blijft en gewoon de simpele oplossing zoekt, echter probeert hij vaak lange ballen op Berghuis die 60 meter verderop staat , of korte slappe passjes.

2 februari 2021 om 15:08

Ik zie Dumfries ook veel slechte voorzetten geven. Die kan er dus ook niks van? Van Aerle en Gerets hebben een aantal goede voorzetten gegeven waaruit gescoord werd maar ze hebben ook genoeg ballen buiten het veld geschoten. Ik zeg niet dat Manolev een topper was maar was hij maar de slechtste speler geweest die PSV had gehad.

2 februari 2021 om 11:15

Klopt, dat werd een hetze en uiteindelijk karaktermoord. Zonder het te rechtvaardigen moet ik ook zeggen dat Manolev werkelijk niets deed om zijn prestaties bij PSV op te krikken. Week in week uit eindigden zijn goedbedoelde voorzetten op de tweede ring. Het kan niet anders dat supporters bond en blauw van de tribune afkwamen vanaf die plek, met het geweld waarmee dat ging. Vier jaar totaal ongecontroleerd op de rechterflank gedraafd. Hoe hij belachelijk werd gemaakt is buitenproportioneel, maar Manolev bleef zelf ook voortdurend aanleiding geven.

2 februari 2021 om 12:11

Als Manolev niets deed om zijn prestaties te verbeteren en zo slecht speelt dan is het de taak aan de trainer om hem niet meer op te stellen. Dan hebben je ook geen voorzetten meer richting tribune. En zoals je zegt rechtvaardigt dit niet hoe bepaalde media een blijven gimmick maakt voor eigen lach. Denk namelijk dat de rest van het publiek niet meer aan het lachen was maar zich aan het ergeren en dan zijn er ineens consequenties.

Dit verdient ook een slechtere voetballer niet. Men vergeet dat populistische media steeds meer fans krijgt die ook nog eens actie ondernemen en er in gaan geloven.

2 februari 2021 om 13:13

@gomes, ik krijg de laatste weken steeds meer zo'n manolev gevoel bij dumfries.. die heeft dit jaar echt te grote schoenen aan ofso. Als de helft van zijn voorzetten in ieder geval normaal voor het goal kwamen hadden we het al een stuk minderm moeilijk gehad in sommige wedstrijden.

2 februari 2021 om 14:42

Misschien wat ver gezocht, maar Manolev is na zijn dienstverband bij PSV even uitgehuurd aan Fulham geweest, om vervolgens nooit meer in West Europa te spelen. Derksen en vd Gijp hebben Manolev wellicht weggepest uit West-Europa. Aan de reactie van de vrouw van Manolev te zien waren zij beide zichtbaar mentaal aangedaan door deze kwestie. Wat feiten op een rij: Bulgarije is sinds 2007 lid van de EU. 2010 PSV trekt Manolev, een Bulgaars international aan. Collega verdedigers van Manolev: Abel Tamata, Erik Pieters & Timothy Derrijck In mijn ogen hebben Derksen en vd Gijp hun publieke rol misbruikt om deze jongen belachelijk te maken. Een burger van de EU zoals jij en ik, die zich ondanks zijn "geweldige" salaris, zich niet kon aarden in ons land. Waar zal dat nou aan gelegen hebben?

2 februari 2021 om 15:07

Klopt, nogmaals: hoe hij publiekelijk op het schavot gehesen is, was absoluut onterecht. En dat de trainer hem bleef opstellen, laag meer aan noodzaak dan aan voorkeur. Net als eigenlijk altijd beknibbelde PSV ook in die jaren enorm op de verdediging. Met Marcelo haalde Brands voor een prikkie een obscure Braziliaan uit Polen, gaf het nog geen miljoen uit aan miskoop Timothy Dereijck en was Bouma in zijn nadagen ook geen schim meer van de steunpilaar die hij met dank aan Alex wel was. Terwijl in die jaren kosten nog moeite werden gespaard om Matavz, Mertens, Strootman en Lens en Wijnaldum werden gehaald, had Rutten een verdediging die in het rechterrijtje niet zou opvallen. In mijn ogen heeft PSV in die jaren, door de miscalculaties van Brands en de ongebalanceerde selecties als gevolg, Frank de Boer een paar kampioenschappen cadeau gedaan. De Boer moest zich ook behelpen met elftallen waarin Christian Eriksen een vlag op een modderschuit was en nadien omhooggevallen huis-tuin-en-keukenmiddenvelders Siem de Jong en Davy Klaassen de beste spelers waren; dat PSV daar niet van wist te profiteren is een regelrecht gevolg van het wanbeleid van Kevin Brands in die jaren.

2 februari 2021 om 15:12

Dat was inderdaad niet de beste periode van Marcel. Overigens speelt Marcelo nu nog altijd op een goed niveau en werd Manolev de laatste twee seizoenen nog landskampioen met zijn club.

2 februari 2021 om 13:47

Maar waarom ondanks dat hij veel geld verdient en waarom moet hij ook een dikke huid hebben ? Is niet dat geld invloed heeft op de sterkte van je karakter.

2 februari 2021 om 20:52

Maar owee als je iets over de mannen van VI zegt dan zijn ze gelijk op hun pik getrapt. Hele hypocriete gasten eigenlijk.

3 februari 2021 om 11:19

"ze" is Rene van der Gijp, en niet de nationale pers. Daarnaast liet v/d Gijp beelden zien van een profvoetballer van een topclub ,die aan het werk is en die dagelijks op het veld staat om te trainen. Het werd opgegeven moment een beetje lollig, maar het was geen running gag met beelden van jaren geleden(ik noem Hans Kraaij jr en zijn jasje). Manolev bleef die slechte voorzetten herhalen in de wedstrijd die net gespeeld was. Bovendien is er iets als context, het programma waarin die voorzetten wekelijks werden getoond was een voetbalkantine achtig praatprogramma. Je moet ook niet overdrijven, het is niet alsof v/d Gijp Manolev als een paparazzo bleef achtervolgen en privefoto's nam; het bleef professioneel. Het gaat over zijn werk. Einstein zei ooit dat iets steeds te herhalen en een ander resultaat te verwachten de definitie van waanzin was. Oftwel een ezel stoot zich niet 1000 keer aan dezelfde steen. Overigens ben ik het ook niet eens met heel erg veel wat er uit die monden komt bij VI, maar ik kan gelukkig duiden wat en zegt en die uitspraken bij die mensen laten zonder ze persoonlijk op te vatten. Hoe dan ook, liever elke week lachen om een achterlijke aftrap dan iemand die zo graag tegen de sport aanschuurt dat hij een programma maakt over verzamelingen shirtjes o.i.d.

Ik was aan het begin best wel fan van Manolev, die ging als de brandweer. Meen me ook te herinneren dat Ac Milan hem toen wilde halen. Een paar slechte voorzetten en de rest is geschiedenis.. Zou me ook niks verbazen als die voorzetten gewoon tussen z'n oren zijn gaan zitten en dat hij daardoor niet hogerop is gekomen.

2 februari 2021 om 07:16

Ik heb de voorzetten van Dumfries de laatste tijd gezien. Kunnen ze hem nu ook wel aan gaan pakken.

2 februari 2021 om 07:24

Dat doen ze natuurlijk niet, omdat het collectief gezien beter draait dan toentertijd. Niet dat het nu altijd goed loopt, maar er zijn wedstrijden dat Dumfries z'n voorzetten wel degelijk waren. En oh ja, ik ben op het moment (nog) fan van Dumfries

2 februari 2021 om 07:27

Had overigens ook over Malacia zijn voorzetten kunnen beginnen. En het is prima als het een keer benoemd wordt, maar dit ging in mijn ogen te ver. Aan de reactie van zijn vrouw zie je dat het zo'n jongen ook raakt.

2 februari 2021 om 07:32

Malacia vind ik overigens ook goed, die moeten ze echt koesteren ongeacht zijn voorzetten. Ben ervan overtuigd dat als Feyenoord naar een hoger plan wordt getild hij meegroeit

2 februari 2021 om 08:50

Ik denk dat ze wat dat betreft bij VI hun les hebben geleerd om te veel op een speler te spelen. vd Gijp heeft ook meermaals aangehaald dat hij (achteraf) er veel te lang mee door is gegaan, hij zichzelf op liet butsen door de andere en er zelf al 6 maanden klaar mee was. Dus ik denk dat het hierdoor ook niet herhaaldelijk wordt gedaan door in ieder geval Gijp. Leuk stuk overigens, vind Evenblij wel een leuke presentator die zijn stukken altijd origineel insteekt in mijn ogen. Heb ook altijd graag gekeken naar Bureau sport. Unieke presentatoren wat dat betreft.

2 februari 2021 om 09:41

Ja precies! Ik kan denk zo een filmpje maken van Malacia met zulke voorzetten ondanks dat ik erg fan van hem ben en ik echt denk dat die best ver gaat komen.

2 februari 2021 om 12:26

@biornha
Dat is altijd zo met Gijp, schuld proberen te afschuiven.

2 februari 2021 om 13:32

Wanneer Van der Gijp karakter heeft maakt hij een keer een item met Manolev en biedt hij zijn excuses aan.

2 februari 2021 om 07:26

Ja, Manolev was soms een wat ongeleid projectiel, maar dat zijn zo veel backs met drive. Als ik naar Haps kijk vraag ik me soms ook af wat hij nou allemaal aan het doen is, maar dat neemt niet weg dat het een goede back is. Zelfde geldt voor Manolev. Ik denk dat een linksbuiten echt een nare middag had als ie tegen Manolev stond. Zat er kort op, had longen als een paard

Frank Evenblij doet ook gewoon zijn naam eer aan. Altijd vrolijk en met een leuke kwinkslag maakt hij zijn programma's, feelgood, maar ook zeker met diepgang. Leuk om te lezen dat Bulgarije zijn 2nd best team was, die van mij destijds ook. Vooral vanwege de doorleefde koppen van die mannen, dat had ik toen nog nooit gezien; Trifon Ivanov en Yordan Letchkov. Stoichkov was gewoon super goed, speelde bij Barcelona en die had ik een jaar daar voor in het oude Abe Lenstra stadion zien spelen; mijn eerste wedstrijd ooit, legendarisch op 9 jarige leeftijd, het Barca van Stoichkov, Koeman, Romario en Cruijff.

3 februari 2021 om 12:06

Die doorleefde koppen.. Ik moet toegeven dat als ik aan dat team denk, er eerder panini plaatjes van die spelers in me opkomen dan het daadwerkelijke voetbal dat ze speelden. Maar dat kan met mijn leeftijd uit die tijd te maken hebben.

Net even gecheckt, die Manolev heeft echt een mooie vrouw. En ik denk niet dat buitenlandse clubs nederlandse voetbal praat prgrammas volgen. Heeft een goede carriere gehad en er zat volgens mij niet meer in.

Bij VI gingen ze inderdaad veel te ver maar we moeten nu niet doen alsof hij een top rechtsback was. Vind het wel altijd zielig om te horen dat ze echt geraakt zijn hierdoor, wel begrijpelijk hoor. Bij VI hebben ze geen enkel besef hoe veel invloed ze hebben. Ik kan me ook nog een interview van Pow met Marcel Blaak herinneren ( bij VI bekend van ''vermoeden van matchfixing'' ). Ik heb hierom vaak moeten lachen maar wanneer ik dit interview zag begon ik er toch wat anders over te denken. Je zag hier de andere kant van het verhaal; de beste man werd hier elke dag en overal mee geconfronteerd, en ook zijn dochters werden hier op school mee lastig gevallen. Hierna is nooit meer het filmpje bij VI laten zien maar eigenlijk was het al veelste laat.

2 februari 2021 om 11:20

Enige kanttekening, Manolev heeft niks vreemds gedaan, hij deed alleen rare dingen met de bal. Maar kom op met alle respect, maar je vraagt er toch ook een beetje om dat je voor lul wordt gezet, als je als volwassen man naar de politie stapt om aangifte te doen van matchfixing (omdat ajax een penalty krijgt die jij niet terecht vond), ik bedoel dit komt toch een beetje over van zij is groot en ik is klein calimero gedrag? Tuurlijk hierin gaat VI ook ver, maar meneer doet het zichzelf aan. Had hij misschien zelf even rekening mee moeten houden toen hij als een hele kleine kleuter aangifte ging doen bij de politie. En als je dan toch aangifte wil doen.. ga het dan niet doodleuk voor de tv verkondigen. Ik bedoel heel eerlijk, maar in deze situatie is het niet alleen Vi. Ik denk dat deze meneer het gehele jaar op internet voor joker gezet zou worden (neem een dumpert). En met de sociale media cultuur die toen ook al heerste, zou het toch wel verspreidt worden op de school van meneer zijn dochters. Heel eerlijk, in meneer Blaak zijn geval, zou iemand hem misschien in bescherming hebben moeten nemen toch? Een vrouw (of dochter, weet niet hoe het zit in zijn privã©) die zegt, Marcel doe dat nou niet daar schiet je niks mee op. Dus om eerlijk te zijn, vind ik het niet geheel zielig voor deze persoon, je kan zelf ook wel nadenken wat voor gevolgen dit zou hebben toch?

2 februari 2021 om 11:58

Daar heb je ook wel gelijk in. Ik snap ook zeker niet waarom je hier aangifte voor gaat doen en denk ook niet dat de man erg slim is. Maar dan nog vind ik dat je moet wel beseffen dat hij net zo goed een leven heeft, werk, een gezin.. Het is niet netjes om als tv-programma met volwassene kerels (wat ik toch anders vind dan Dumpert) iemand keer op keer voor lul te zetten, ook al heeft hij iets doms gezegd.

2 februari 2021 om 12:38

Dat laatste ben ik dan weer met jou eens, en ik vind ook dat Vi hier (toentertijd) zeker te ver in is gegaan. Maar dan bekijk ik het misschien van een aparte invalshoek. Dit is natuurlijk waar veel televisie entertainment op gemaakt is. Neem dan bijvoorbeeld een programma als Lachen om Homevideo's.. Hieruit komt ook een zeker vorm van leedvermaak in naar voren, dat vind ik in deze ook van toepassing.

Neemt dan echter niet weg dat ze over alles en iedereen een mening hebben zonder na te denken over de gevolgen. En daarom denk ik dat het goed is dat ze wel eens met de neus op de feiten worden gedrukt. Neemt niet weg dat ik als ajax supporter ook dubbel heb gelegen om de matchfixing, tot de wedstrijd tegen de graafschap daarna wat natuurlijk echt matchfixing was

Manolev was in het begin wel leuk om te zien vanwege zijn werklust maar hij kon er eigenlijk helemaal niks van. Leuk op de brommer langs de zijlijn maar hij kon geen bal op de stropdas leggen. Maar die filmpjes kunnen ze nu ook maken van Dumfries.

2 februari 2021 om 12:58

Met dat verschil dat het gedraaf en geren van Dumfries nog concreet resultaat oplevert. Zo niet met het aantal goals, dan zeker ook met assists. Daarin onderscheidt hij zich wel duidelijk van Manolev.

Je weet dat je VI niet al te serieus moet nemen en Manolev heeft toch wel een aardig tijdje bij PSV mogen ballen al werd hij belachelijk gemaakt. Om hem er steeds uit te pakken elke aflevering hoeft van mij ook niet. Op een gegeven moment leek het wel alsof Manolev het expres deed om ballen 20 meter te hoog voor te geven of tegen mensen aanschieten. Achja, uiteindelijk lacht Manolev ons uit en zullen wij gewoon lekker door kunnen blijven werken tot ons pensioen.

Manolev pakte wel lekker zijn revanche in die wedstrijd tussen Bulgarije en Nederland in Sofia.

Ik zou nou eens aan Danny blind willen vragen of dat echt waar was van die stewardess op de klm vlucht van Tokio en hoe daley erin staat na al die jaren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder344
V. PavlidisAanvaller3412
M. KöhlertAanvaller320
C. NunnelyAanvaller327
K. WriedtAanvaller248
A. MurićKeeper140
J. BrondeelKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

47 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren