Fenerbahçe troeft Galatasaray af en slaat grote slag met komst Kahveci

Zondag, 31 januari 2021 om 22:29Dominic Mostert • Laatste update: 12:37

Fenerbahçe gaat zich versterken met Irfan Kahveci. De middenvelder komt binnenkort over van Istanbul Basaksehir, zo laat Fenerbahçe zondagavond doorschemeren via de officiële kanalen. Volgens Turkse media betaalt de koploper van de Süper Lig een bedrag van zeven miljoen euro. Bovendien zouden Deniz Türüç en Tolga Cigerci in de deal worden betrokken en de overstap maken naar de stadsgenoot, zo klinkt het.

De transfer van Kahveci is een grote slag voor Fenerbahçe, want de 25-jarige international van Turkije werd ook begeerd door Hertha BSC en Galatasaray. Dit weekend schreven de media in Turkije over een strijd tussen Fenerbahçe en Galatasaray om zijn handtekening en de club uit het Aziatisch deel van Istanbul trekt aan het langste eind. Wel lijkt Fenerbahçe definitief afscheid te gaan nemen van Türüç, die dit seizoen al verhuurd wordt aan Basaksehir. De ex-speler van Go Ahead Eagles heeft nog een contract tot medio 2022 bij Fenerbahçe. Cigerci, die dit seizoen vanwege blessureleed pas vier duels speelde, beschikt over een aflopend contract.

Hoewel Fenerbahçe officieel alleen melding maakt van lopende gesprekken tussen de betrokken partijen, is het een kwestie van tijd voordat de overstap van Kahveci wordt afgerond. Mesut Özil, die zelf deze maand de overstap maakte van Arsenal naar Fenerbahçe, heet zijn nieuwe ploeggenoot via Twitter alvast 'welkom bij de Fenerbahçe-familie'. Ook Kahveci zelf gaat al uit van een transfer. "De droom van mijn vader komt hiermee uit", zegt de creatieve linkspoot. "Ik ben heel gelukkig."

President Ali Koç speelde een grote rol bij de transfer, beaamt zowel Kahveci als sportief directeur Emre Belözoglu. Het hielp ook dat Kahveci een band heeft met de club. "Zijn hele familie is voor Fenerbahçe, net als zijn vriendin." Kahveci stapte in januari 2017 over van Genclerbirligi naar Basaksehir en speelde sindsdien 116 wedstrijden voor de club, waarin hij 12 keer scoorde. Dit seizoen speelde hij 25 officiële duels, waarvan 18 in de competitie, 6 in de Champions League en 1 in de beker. Bovendien kwam Kahveci sinds 2018 tot zeventien interlands voor Turkije.


Poll

Wordt Irfan Kahveci een succes bij Fenerbahçe, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door lierposof)

Sterke transfer van Fener, een type speler die wij missen op het middenveld naast Gustavo. Heel creatief, gruwelijke linker, heeft ook genoeg laten zien in de CL en met het nationale elftal in grote wedstrijden tegen oa Frankrijk. Dramatisch gehandeld van GS, zo amateuristisch. Ze hebben geprobeerd om hem zo onder druk te zetten oa met zijn (neppe) matties, met zijn vader, met de trainer die na elke wedstrijd maar Irfan benadrukte. Fener heeft deze transfer op een professionele eerlijke manier binnen een dag afgerond. Een middenveld met Irfan Gustavo en Ozil is toch van andere klasse!

31 januari 2021 om 22:46

Ik heb even heel hard gelachen nu ik dit lees. Hoor al dagen gala bestuurders en media praten praten praten... Hahaha

31 januari 2021 om 22:46

Denk persoonlijk dat als Gedson zijn niveau van Benfica weet te evenaren, hij irfancan uit zijn linker,rechter en achterzakken haalt. Zn gemis zou ik het na het binnen halen van gedson zeker niet vinden.

31 januari 2021 om 22:54

Gedson is zeker een goeie transfer net zoals Cenk Tosun. Alleen ik vind dat je met Irfan en Cenk meer zekerheid hebt. Gedson presteert al jaren zwaar onder zijn kunnen. Het punt is dat Gala steeds spelers huurt, kijk bv naar Lemina top speler, maar die ben je na een jaar weer kwijt het is dan zo lastig om een soort gelijke speler te vinden..

31 januari 2021 om 23:01

Gedson komt vgm voor zes maanden en speelt al maanden niet. Zal wel een groot talent zijn maar als ik de reacties van Spurs-fans zie is dit zo wat de grootste miskoop van de eeuw ofzo. Ik herinner zijn wedstrijd tegen Fener en toen speelde hij een uitstekende wedstrijd maar voor de rest is het ook maar de vraag of hij gaat slagen.

31 januari 2021 om 23:11

We hebben hem voor 1.5 gehuurd. Wat betreft zijn periode bij tottenham: niet iedereen is geschikt voor de PL (zie onyekuru), maar wie weet komt hij hier beter tot zijn recht.

31 januari 2021 om 23:13

Bro ik weet het niet zeker, ik lees hier en daar verschillende huurtermijnen (1,5 jaar vs halfjaar, 3,5 miljoen vs 5 ton). En vgm was het bij Onyekuru niet eens dat hij niet geschikt was maar dat z’n werkvergunning niet gefixt kon worden, correct me if i’m wrong. Maar sowieso hayirli olsun size.

31 januari 2021 om 23:32

van wat ik lees is dat we gerson voor 1,5 jaar hebben gehuurd en dat we 2 miljoen aan huur betalen. Dankjewel bro hayirlisi artik.

1 februari 2021 om 01:04

Gtore Je doet Gedson erg tekort zie ik. Dus als Gedson zijn niveau bij Benfica evenaart, haalt hij irfan uit zijn linker, rechter en achterzakken. Daar kan toch wel wat bij ? Uit Zijn jaszakken, sokken, capuchon, pet, muts, handschoenen, onder zijn scheenbeschermers, tussen zijn riem vandaan. Overdrijf niet zo kerel.

31 januari 2021 om 22:47

Ozil Gustavo Irfan Is niet meer normaal. Beste middenveld laatste jaren op papier(persoonlijke mening)

1 februari 2021 om 00:02

Irfan is overbodig. Pelkas kan daar prima uit te voeten. Zorgt voor minstens zoveel creativiteit. Heeft een betere loopvermogen en minstens zo goede schot als Irfan. Een spits, dat is wat Fener nodig heeft. Samatta gaat hem niet worden, loopt overal op het veld behalve in de spits.

31 januari 2021 om 22:58

Ogulcan en Taylan zijn wel echt smiechten man, gelijk Irfan Can unfollowen op instagram enzo. Kinderachtige praktijken. Is niet erg verder want nu volgt wereldster Mesut Özil hem😉

31 januari 2021 om 23:13

Hij loopt duidelijk Ogulcan en Taylan te beledigen, anders zou je geen thee of koffie video maken wat het ook is.

31 januari 2021 om 23:15

Hij beledigt Ogulcan en Taylan door zijn eigen doelpuntenviering te laten zien(??) Ogulcan en Taylan moeten dit hun mattie gewoon gunnen en niet zo gefrustreerd doen.

31 januari 2021 om 23:35

Lol. Alsof je niet weet dat Ogulcan momenteel een zaak uitvecht bij de UCK die door Rize, met support van Fener getuige de uitspraken van Alper Pirsen gisteren, is ingediend. Dit zorgt ervoor dat hij potentieel een boete van 1.2m moet betalen, en een maandenlange schorsing krijgt. Ik begrijp hem dan volledig als je ''beste'' vriend naar deze club gaat, en dat Taylan hem support in deze zaak.

31 januari 2021 om 23:55

Alper Pirşen heeft dit gesupport omdat hij vindt dat eerst clubs en daarna de spelers benaderd moeten worden. Als Gala alles volgens de richtlijnen heeft gedaan, dan is er toch geen probleem? Geen boete, geen schorsing. Moet Irfan Can Fener nu haten of zo? Niet meer aan zijn eigen carrière denken? Uiteindelijk zijn het drie vrienden die na jarenlang hard werken bij de twee grootste clubs van Turkije zitten. Is toch het mooiste wat er is voor die boys, gun het elkaar dan ook gewoon.

1 februari 2021 om 00:09

Flacko Het ontbreekt jou echt aan een kritische blik richting galatasaray. Als galatasaray volgens de richtlijnen heeft gehandeld hoeft niemand een boete te betalen. Denk je nou serieus dat Galatasaray een boete krijgt omdat Fenerbahce een rechtzaak support. Er zal worden gekeken naar de feiten, als gs onschuldig wordt verklaard is er niets aan de hand. Je denkt toch niet, dat Fener met een zaak iemand een boete kan laten betalen. Het is echt gek, galatasaray begaat waarschijnlijk wel of niet een fout. Hier komt een rechtzaak over omdat Fener klaagt. Dus als er dan een boete volgt komt dat door Fener ? Begrijp ik je nu goed. Zou een hele vreemde gedachtengang zijn.

1 februari 2021 om 00:18

Ok, maar wat, in naam van alles dat heilig is, heeft Alper Pirsen of Fenerbahce te maken met de transfer van Ogulcan? Zit hij in de Justice League ofzo dat hij zich als een ware Batman wilt bemoeien om het feit of een transfer eerlijk is verlopen of niet? Rize had een optie om Ogulcans contract te verlengen, dit heeft Ogulcan niet geaccepteerd, dus is Rize naar de rechtbank gestapt. Volledig terecht, maar leg mij uit wat Fenerbahce in dit geval te maken heeft in deze kwestie? De ware smiechtengedrag hoe jij het zo mooi noemt is Fenerbahce die doet alsof ze heilige Marie zelve zijn. Maar goed, we dwalen af van de kwestie. Gefeliciteerd met Irfan!

1 februari 2021 om 00:19

Flackogs

'met support van Fener' ? Rize vind dat haar onrecht is gedaan, ze hebben ook gelijk gekregen en jullie moeten een boete betalen. Ogulcan krijgt een schorsing omdat hij dus onterecht zijn contract heeft ontbonden bij Rize

maar Fener 'support Rize in haar zaak'

Oke, wat had Fener dan moeten doen ? De tijden dat Gala, haar bestuurders en de trainer kon doen wat ze willen is voorbij, er is een nieuwe chief in town, get used to it.

1 februari 2021 om 00:25

Rize heeft hun gelijk niet gekregen. Gala en Ogulcan zijn in beroep gegaan, en dat proces loopt nog steeds. Ken je feiten. Wat had Fener moeten doen? Wat dacht je van, niks? Ze hebben niets met deze transfer te maken, dus waarom zou je bemoeien? En die nieuwe chief van jullie zorgt al 2 jaar voor een klassering buiten de top 5. Als dat jullie chief is, mag hij van mij zo lang blijven als hij wilt.

1 februari 2021 om 00:26

Ik wil nog één laatste ding erover zeggen. Zoals je weet wordt er al een tijdje over en weer harde woorden uitgewisseld door beide besturen. Over de transferlimiet, over de donatiecampagne’s, over “elin oğlu, evin oğlu” en ga zo maar door. Is het ethisch? Zeker niet. Maar dit was niet persoonlijk gericht naar Oğulcan en al zou Oğulcan wel een boete krijgen gaat Gala dit gewoon aftikken. En in het geval dat Gala én Oğulcan wel worden bestraft is er dus blijkbaar iets strafbaars gebeurd. Dat het Ogulcan en Taylan dwarszit dat ICK een transfer wilde maken en dat het hun club niet is gelukt, kan je toch niet op ICK blamen?

1 februari 2021 om 00:32

Volgens Ali Koc is het tijd om kwaad met kwaad te bestrijden, dat is de reden dat hij mensen op die zaak zet, want we weten natuurlijk allemaal dat jullie destijds e-mail campagnes hebben gehouden bij de Uefa samen met jullie vrienden uit de Zwarte Zee, Uefa delegaties ontvangen aan alcohol-tafel om Fener uit te sluiten. Alles heeft een payback.

Ik had het trouwens over Emre Bello als nieuwe Chief, afijn als je het toch even over Koc wilt hebben :

Koc heeft zelf aangegeven dat hij minimaal 2 termijnen nodig heeft om alles op rails te krijgen, dus als dit zijn leermomenten zijn geweest, stay tuned for the next chapter of Fenerbahce onder Ali Koc

1 februari 2021 om 00:47

Flacko, Kijk alleen al naar je eerste zin. Alweer geen zelf reflectie naar je eigen club. Wat Fenerbahce ermee te maken heeft doet er toch niet toe ? Er wordt iets geconstateerd, en dan is men er vrij in om het wel of niet aan te kaarten bij bepaalde organisaties ?

1 februari 2021 om 00:49

Alex17 dat is toch niet zo raar dat ze hem niet meer volgen. Ik weet zeker dat ze nog beste matties zijn alleen als ze hem nog zouden volgen dan krijgen ogulcan en caglayan bakken met kritiek van de galatasaray aanhangers dus is het niet meer dan logisch

1 februari 2021 om 00:50

Kadioglu een optie voor Feyenoord?

Zoals ik onder de topic van Besiktas-Trabzon ook al zei, het is me 1 grote raadsel hoe dit allemaal kan en mag na alle gedoe met die limieten en torenhoge schulden. Zelfde geldt voor GS tovert even 5 namen naar Istanbul en dat met Falcao nog in je selectie. En wij.. only Cenk Tosun. Een nummer 8 naar souza 1tje die zegt look at me hier ben ik is broodnodig blijkt wel en een laatste man net zo. Als we na zn schitterende 1e seizoenshelft geen kampioen worden, is er maar 1 schuldige en dat is het bestuur.

31 januari 2021 om 22:56

Ik heb het idee dat het bij ons 1 grote blufpoker was om de prijs van irfan can te laten stijgen. Tenslotte mogen wij geen spelers halen door ffs. Met Gerson hebben we alsnog een mooie alternatief. Alleen jammer dat hij momenteel positief getest is.

31 januari 2021 om 23:05

Was absoluut geen blufpoker. Terim wou Irfan Can dolgraag hebben en dat weet iedereen. Als Gala nu Modric had gehaald zou ik het een mooie afleidingsmanoeuvre vinden maar om nou Terim en consorten een soort van mastermind te noemen vind ik wel iets teveel lof. Is Ali Koç btw ook niet, maar die heeft wel weer “bok gibi para”.

31 januari 2021 om 23:08

Blijf het wel vreemd vinden waarom GS uberhaupt gaat bieden als ze vastzitten aan ffp.

31 januari 2021 om 23:11

Als Terim roept dat hij spelers wilt, ga dan maar als bestuur zeggen dat je die spelers niet kunt betalen. Iedereen binnen Galatasaray schijt in z’n broek voor Terim.

31 januari 2021 om 23:08

@ Gtore7 Üzümü ye bağını sorma oftewel just enjoy 😉

Leuke transfer, waar over een paar jaar nog eens geld aan verdiend kan worden.Wat mij echter ontzettend tegen de borst stuit zijn de opmerkingen op de Instagram pagina van Irfan Can Kahveci. Hem weg zetten als geldwolf en uitmaken voor verrader is ontoelaatbaar. Dit klimaat is door Fatih Terim veroorzaakt. Een speler die onder contract staat bij een andere club en vervolgens toe-eigenen voor jezelf is niet ethisch. Verre van zelfs. Bovendien is Galatasaray zelf niet met het gevraagde bod gekomen en trekt Fenerbahce terecht aan het langste eind. Waarom zou Basaksehir en İrfan Can genoegen moeten nemen met minder? Mensen die zeggen dat Irfan een Galatasaray aanhanger is, dat zou best kunnen, maar dat is totaal niet erg. Mijn eigen vader is voor Galatasaray. In het verleden heeft Galatasaray ook de UEFA cup gewonnen door Emre Belezoglu. Een Fenerbahce fanaat. Moet allemaal kunnen. Maar nogmaals, de handelingen van Fatih Terim en consorten is ontoelaatbaar en gevaarlijk. Tot slot hoop ik uit het grond van mijn hart dat Galatasaray ook een paar leuke transfers doen. Wil de gelijkopgaande derbys never nooit missen. Tot slot is gebleken uit voorgaande transfers van Galatasaray (Emre Akbaba) dat ze niet altijd achter hun spelers staan. Daar willen ze nu namelijk van af. Goede keuze Irfan Can Kahveci.

31 januari 2021 om 23:09

Bro, Irfan Can is gewoon een Fenerli. Iemand die herhaaldelijk uitspreekt dat Alex en Emre zijn grote idolen zijn kan maar één ploeg supporten. Dat z’n vader riep dat hij een Galasupporter is was gewoon omdat Irfan dolgraag weg wou en Gala op dat moment de enige met concrete interesse was.

1 februari 2021 om 00:14

wat? Irfan zei zelf dat zijn familie voor fener was en hij voor gala. Hij zei net ook dat zijn besluit zijn vader ook heeft trots gemaakt. waarom zou hij zoiets zeggen dan?

1 februari 2021 om 00:35

Like I said, Galatasaray was concreet toen, Fener niet. Maakt verder ook niet uit, MHY profileerde zichzelf ook als een diehard Gala supporter en nu laat hij net niet het logo van Fener tatoeëren op zijn borst. Uiteindelijk zijn het profs. Irfan Can wou gewoon weg en vond Gala en Fener allebei prima. Heeft ook nooit zelf duidelijk uitgesproken voor welke club hij is, maar dat hij al jaren Alex als zijn idool ziet zegt eigenlijk wel genoeg denk ik.

Irfan succes bij de concurrent, had je graag bij gala gezien, maar als de financiële middelen er niet zijn houd het op. Dan kan je nog zo'n fan zijn basak wil ook verdienen. Gelukkig heeft gala ook goede versterkingen gehaald. Nou wachten op de volgende fener gala wedstrijd

31 januari 2021 om 23:03

Gerson is een mooie alternatief op het middenveld en Yedlin ziet eruit alsof we een GS scout naar grove street hebben gestuurd in san andreas. Ik denk toch dat de terugkeer van muslera van onyekuru voor ons de mooiste transfers zijn.

Had dit bij de topic van BJK-Trabzon geplaats. Kan nu hieronder i.v.m. het onderwerp: Waar ik het meest om blij ben van deze transfer is dat we eindelijk van Tolga af zijn. Het verbaast mij des te meer dat Basaksehir akkoord is gegaan met het voorstel van Ali Koc. Ik bedoel Deniz 7 miljoen is gewoon mooi meegenomen. Als je Tolga erbij betrekt moet er eigenlijk 15 miljoen betaalt worden i.p.v. 7 miljoen. Zou mij niks verbazen als Basaksehir einde van het jaar ons aansprakelijk wil stellen en om extra miljoenen gaat verlangen wegens de nodige psychische en mentale druk die door Tolga wordt veroorzaakt. Verder is Irfan Can momenteel geen ''noodzakelijke'' transfer, maar met het oog op toekomst en spelers die eventueel vertrekken is dit een strategisch zet. Heerlijke middenveld tho; Gustavo, Belgaz, Ozil, Sosa, Irfan, Ozan en Mhy. Indien een sleutelspeler geblesseerd raakt kan je deze letterlijk vervangen door een gelijkwaardige speler. Behalve bij Gustavo uiteraard. Gustavo kon vervangen worden door maar een speler, maar deze held is helaas vertrokken naar Basaksehir. Maja jammer dan!

1 februari 2021 om 01:15

Je vergeet iets bro. Onze legende Aykut Kocaman is vandaag aangesteld als coach van Başakşehir. Mag jij drie keer raden hoe Tolga uit het niets uit de lucht is komen vallen. Een selectie met Hasan Ali, Topal en Tolga.. waar jij en ik nachtmerries krijgen, krijgt Aykut hier een natte droom van.

1 februari 2021 om 01:27

Hahaha bro nu je dit zegt. Dit was mij volledig ontgaan. Aykut is in hart en nier een echte Fenerli, maar ik ga hem nooit vergeven voor zijn spelerskeuzes en opstellingen. Ik kreeg letterlijk rillingen bij het zien van Topal, Tolga en HAK op het wedstrijdformulier elke wedstrijd. Hij hoeft alleen nog zijn verloren schoonzoon Atif erbij te nemen en het horror elftal is compleet hahaha. Aykut had tijdens een Europees wedstrijd nog HAK op het middenveld gezet en Topal als CV. Ik wens Basak serieus veel succes! Edit: Volgens mij kwam Tolga later nadat Aykut weg was. Neemt niet weg dat deze 3 mij een hoop hoofdpijn hebben bezorgd.

Een goede speler die zeker bij iedere club in Turkije zal spelen. Ik had 'm graag bij Galatasaray gezien, echter niet voor de genoemde bedragen. De bedragen zijn natuurlijk hoger uitgepakt omdat Galatasaray interesse had. Galatasaray heeft dan ook klasse gehandeld naar mijn mening. Ze hebben een bod uitgebracht (6 miljoen plus Linnes en een doorverkoop percentage), Fenerbahce diende hierdoor meer te bieden en Galatasaray gaat er van door met Gedson Fernandes, terwijl de concurrent meer geld uitgeeft dan eigenlijk had gehoeven. Ik ben zeer tevreden ).

Fenerbahce krijgt nu wel echt een luxe probleem. Gustavo, Ozan, Pelkas, Sosa, Ozil, Mert Hakan en nu Irfan zijn allemaal spelers die van nature centraal spelen op het middenveld. Wie gaat Fener laten spelen? Welke spelers gaan plaats nemen op de bank zonder een kritiek te uiten dat ze meer speeltijd willen? Fener had Irfan met de huidige selectie niet nodig. Ik zie het meer als een zet zodat de concurrent zich niet versterkt, maar die concurrent haalt wel even Gedson Fernandes. Ik denk dat als Ali Koc eerder had gehoord dat Galatasaray interesse had in Gedson, hij even naar Portugal was gevlogen om met Rui Costa te vergaderen. Irfan kan natuurlijk ook zijn gehaald omdat Ozan misschien vertrekt over 6 maanden. Dan zou ik het wel beter begrijpen.

Veel plezier met Irfan Fener fans!

31 januari 2021 om 23:07

Bro we hebben het vrijwel onmogelijke bereikt. We hebben Tolga bij de deal betrokken. Die 7 miljoen had hierdoor kunnen oplopen naar de 20 miljoen.

31 januari 2021 om 23:12

Bro laat ze dua et bize gelmedi Linnes kaldi hij loopt ook al jaren met ons mee!!

31 januari 2021 om 23:13

Ua010 Fenerbahce heeft misschien meer geboden. Alleen toen deze deal beklonken was. Is er vanuit GS een last minuten poging gedaan. En heeft men vanuit GS exact het zelfde geboden als Fener. Alleen had Goksel gumusdag zijn woord al gegeven op dat moment.Dus Galatasaray zit hier zeer zeker mee in zijn maag. Dit komt echt wel aan als een klap.

31 januari 2021 om 23:18

GS heeft geen geld om 7 miljoen te betalen. Je praat echt onzin voor 7 miljoen weetje wie Terim allemaal koopt. Kijk wat we hebben gekocht en hoe. Daarbij zijn we bijna van de FFP af alleen wat binnenkomt zoveel kan er worden uitgegeven.

31 januari 2021 om 23:22

Suleyman Iedereen praat onzin volgens jou ? Ben jij een sport journalist in loondienst ofzo ?

31 januari 2021 om 23:16

Al had 1 van de 2 clubs geen interesse, dan zou de vraag nog steeds hoog geweest zijn vanwege de kwaliteiten van Irfan, denk ik.

1 februari 2021 om 00:22

Ozan gaat hoogstwaarschijnlijk na de zomer weg, ik hoop dat hij een goed EK draait zodat we hopelijk kunnen cashen. Cashen met Turkse begrippen natuurlijk, misschien een miljoentje of 10 a 15, met wat geluk 20 miljoen. Dan is Irfan can met zijn 25 jaar een prima aankoop.

Perfect gehandeld door Fener, en we hebben weer laten zien, als Fener een speler wilt dan maakt het verder niet meer uit. Besiktas en vooral Gala zijn gewoon kansloos.

1 februari 2021 om 00:43

Wie is Gedson Fernandes ookal weer? Heeft hij uberhaupt een bal aangeraakt dit jaar? Zodra die wat doet voor jullie (kans super klein) plukt Tottenham gewoon weer terug.


1 februari 2021 om 01:28

Zegt er 1 waarvan de club Ozil gehaald heeft die toevallig helemaal geen bal heeft aangeraakt dit seizoen! Regelrechte facepalm dit 🤦‍♂️

1 februari 2021 om 09:06

Ozil met ene Gedson vergelijken haha dit deden jullie 2 dagen geleden met Irfan en Ozil. Die gaan nu samen spelen pas maar op straks haalt Emre B Gedson van het vliegveld.

Laat ik wel zo sportief zijn om fener te feliciteren met hun aankoop, maar ik snap serieus niet wat je met zoveel aankopen in 2 transferperiodes moet doen? Fener heeft genoeg aankopen gedaan om op beide kanten 11 spelers op te stellen.

Wat ik ben blij als GS supporter blij dat het ons niet is gelukt om hem te halen. Ik was ook fel tegen Falcao. Paar keer heb ik Gedson zien voetballen bij Tottenham dat stelde ook niks voor. Hij moet het maar nog laten zien.

Ik neem aan dat dit betekent dat Ozan Tufan in de zomer definitief vertrekt. Anders slaat deze transfer nergens op. Ik begrijp echt niet waarom een speler als Irfan Can er voor kiest om in Turkije te blijven voetballen. Je bent kampioen geworden, je hebt in de CL gespeeld, je bent vaste international geworden. Wat valt er voor jou nog te behalen? En niemand moet zeggen dat dit de droom van zijn vader was, als Fener geen interesse had getoond zat hij nu bij Galatasaray.

Verder is het natuurlijk compleet gestoord dat onze clubs dit seizoen een miljoen spelers hebben aangetrokken terwijl er nagenoeg geen geld meer binnenkomt. Ook in de winterstop gaan ze heel leuk door, zelfs Karagumruk heeft alles wat los en vast zit aangetrokken in de maand januari. De bondsvoorzitter klaagt dat de clubs een miljardenschuld hebben, maar wat doe jij daar dan aan? Je geeft ze de ruimte om nog 2 buitenlanders binnen te halen, je schroeft de limiet op zodat ze meer kunnen uitgeven. Dat limiet mogen ze wat mij betreft wel opheffen, het heeft op deze manier toch geen zin. Laat de clubs maar kopen wie ze willen, dan valt er nog wat te kijken op tv.

31 januari 2021 om 23:31

Irfan wou wel naar Europa maar Europa kwam niet. Toen bleven er twee keuzes over, Fener en Gala. ICK heeft zich netjes op de achtergrond gehouden tijdens de onderhandelingen en voor hem was het simpel, hij wilde sowieso vertrekken en het maakte hem niet perse uit of dat GS of FB zou zijn (dus niet dat hij persé naar Gala wou zoals verschillende media en Terim zeiden). Als er een mooie club uit Europa was gekomen zat Irfan nu echt niet bij Fener natuurlijk.

31 januari 2021 om 23:33

Hangt er van af wat hij een mooie club vind natuurlijk. Hertha Berlin toonde interesse, maar de meeste Turkse spelers vinden zich daar te goed voor. Ik geloof niet dat er helemaal geen clubs kwamen uit Europa.

31 januari 2021 om 23:37

Als reactie op je eerste alinea:

Kan natuurlijk zijn dat Irfan niet tevreden is met de buitenlandse clubs die zich gemeld hebben.
Ik las als ik het goed heb dat Hertha BSC interesse had. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een Duitse laagvlieger. Wellicht is Fener een tussenstap om een "groter" transfer te maken naar een subtop. Net als dat een speler van AZ naar Ajax gaat voordat zij een buitenlandse transfer maken. Meer in het picture komen. Fener kan dit immers beloven, en zal spelers niet in de weg staan om een transfer te maken naar het buitenland. Zie bijv. Elif en Muric.

1 februari 2021 om 00:11

Meer in the picture? Hij heeft net een goede CL-campagne gespeeld, het EK komt eraan. Sorry, maar dat vind ik een onzin argument. Tenzij Fener volgend seizoen de kwartfinale haalt in de CL, wat ik niet zie gebeuren overigens, zal hij zich niet nog meer in de picture spelen dan dat hij nu al is. Ajax heeft daarnaast een bepaalde naam die geen enkele Turkse club heeft, ook Fener niet. Buitenlandse clubs zullen daar dus niet op letten.

1 februari 2021 om 00:30

Om ''meer'' op te vallen is een reeks CL wedstrijden bij Basaksehir uiteraard niet genoeg. Basaksehir is een club die net om de hoek komt kijken. De vraag is maar hoelang zij nog consistent meedoen bovenin. Zoals zij nu spelen val je als speler gewoon weinig op. EK moet nog gespeeld worden, dus dat erbij betrekken is nutteloos. Buitenlandse (sub/midden) clubs gaan niet zomaar shoppen bij een Turks club. Als zij dat toch wel doen, dan kijken zij naar de traditionele top 3/4. Zie m'n eerdere voorbeeld van Fener. Zie Gala met Arda destijds. BJK met Cenk. Geen van allen had een kwartfinale CL gespeeld (jouw redenatie) maar toch een mooie transfer gemaakt. Vandaar mijn causaal verband met Ajax. Denk dat je mijn vergelijking niet helemaal hebt begrepen.

Ik herinner mij dat een Sercan Yilidirm bij Bursa ook ooit een aardige CL reeks had. Transfer is er echter nooit van gekomen. Vanuit Gs/bjk/fb had hij die transfer m.i. zeker wel gemaakt in zijn piek.

1 februari 2021 om 00:59

Ik bedoel dat als hij zich in de kijker wilt spelen, het EK een perfecte gelegenheid is voor hem, net zoals de CL dat was. Buitenlandse clubs shoppen bij Istanbulspor, ze shoppen bij Alanyaspor, ze shoppen bij Altay, maar ze gaan dus niet shoppen bij de huidige kampioen Basaksehir? Volgens mij overschat je de respect die de top 4 krijgen in het buitenland. Zo'n goede naam hebben ze niet en dat is ook heel logisch, hoeveel spelers kun je nou opnoemen die in de laatste 10 jaar de stap naar Europa hebben gemaakt vanuit die clubs? Dat zijn er niet heel veel.

Cenk maakte een mooie transfer nadat hij heeft geschitterd in de poulefase waarin BJK ongeslagen bleef. Arda had net een hele goede EK achter zich en was de ster van het Turkse voetbal. Je noemt Sercan op, maar hij heeft toegegeven dat er genoeg interesse was en dat hij er zelf voor heeft gekozen om in Turkije te blijven, waar die nu overigens spijt van heeft. Dat is dus geen goede voorbeeld. Als dat zo was, zat Burak op zijn 27e al in Europa, ipv in zijn laatste jaren. 9 van de 10 keer is er gewoon voldoende interesse in Turkse spelers, maar ze kiezen er zelf voor om in Turkije te blijven.

1 februari 2021 om 00:54

Broer, het is toch best logisch nadenken. Irfan wilt al jaren naar Europa, maar er komen gewoon geen clubs. Klaarblijkelijk vinden ze hem in bepaalde aspecten tekort komen. Zijn handelingssnelheid vind ik bijvoorbeeld traag. Hij heeft een goede move (sleepbeweging), maar voor de rest vind ik Irfan een zeven miljoen + Türüç echt niet waard. Vooral als je als Fener zijnde al twintig goede middenvelders hebt. Ik ben oprecht tevreden dat Galatasaray hem voor zo'n bedrag niet gehaald heeft. Zulke bedragen kunnen Turkse clubs gewoon niet meer veroorloven.

1 februari 2021 om 01:08

Daar moet je niet meer in geloven. Er komen echt wel clubs, die gasten kijken zelfs rond in onze tweede divisie. Denk je dat er helemaal niemand interesse toont in een vaste Turks international? Als een transfer er niet van komt is het of omdat de club een te hoge transfersom vraagt, of omdat de speler geen zin heeft in een buitenlands avontuur (tenzij het een topclub is, maar die zitten niet te springen om Turkse spelers). Maar echt niet omdat er geen clubs komen. Zelfs Diagne maakt een transfer naar de Premier League, terwijl de GS-supporters hem liever kwijt dan rijk zijn. Turkse spelers zijn niet zo waardeloos dat niemand ze wil hebben.

Er wordt nu ook geroepen dat de Turkse generatie van 2008 minder is dan de huidige, omdat we nu veel meer spelers in het buitenland hebben rondlopen. Maar dat komt omdat de huidige generatie meer open is voor een buitenlandse transfer. Driekwart van de 2008 EK-selectie zou in het buitenland kunnen spelen, maar daar hebben ze bewust niet voor gekozen. Volkan Demirel gaf laatst in een interview bijvoorbeeld toe dat die rode kaart tegen Tsjechië zijn buitenlandse transfer heeft gedwarsboomd.

Hele goede transfer, maar of Fener hem daadwerkelijk nodig heeft is maar de vraag. Met Ozan, Mert Hakan, Sosa, Pelkas, Luiz Gustavo en Ozil (ik vergeet er vast nog een paar) zou je toch meer dan genoeg opties hebben op het middenveld. Gala had hem in dat opzicht meer nodig dan Fener. Ik geef echter al sinds een paar weken aan dat ik hem totaal niet hoef. Veels te duur. Voor deze transfersom kan Emre Utkucan (hoofdscout Gala) echt wel iets beters vinden, en daarnaast hebben we Gedson Fernandes voor 1.5 jaar gehuurd. Denk dat iedereen in dit verhaal wel tevreden is.

1 februari 2021 om 00:31

Galatasaray fans moeten blij zijn dat het niet gelukt is om hem binnen te halen veel te duur man deze speler. Hij zou max 5 miljoen moeten kosten in mijn ogen. Fenerbahce dat een hele grote galatasaray complex heeft had maar 1 doel en dat is galatasaray dwarszitten. Moet je je eens voorstellen dat zo'n speler enorm onder druk wordt gezet door meerdere partijen en natuurlijk zwicht zo'n speler uiteindelijk ook voor het grote geld.

Helaas ben ik genoodzaakt om daad bij woord te voegen. Heel vaak geef ik te kennen objectief te zijn, dus hier volgt mijn reactie.We hebben deze transfer niet nodig. We hebben Özil gekocht. Ik weet dat Özil en irfan niet op de zelfde positie spelen. Maar in plaats van Irfan, had Fenerbahce de mogelijkheid om Pelkas een linie terug te schuiven naast Gustavo.Irfan is een creatieve middenvelder met een goede linker been. Zie zijn goals tegen bijvoorbeeld Manu. Maar Pelkas, zou minstens zo creatief zijn als Irfan. Met waarschijnlijk meer loopvermogen en heeft zeker geen mindere schot als Irfan.Heb het vermoeden dat deze transfer ervoor bedoeld is om gs te dwarsbomen. Dat is aardig gelukt, ook heeft galatasaray imagoschade opgelopen door deze transfer van Fener.Fatih Terim heeft meegedaan aan die imagoschade. Volgens hem wou Galatasaray irfan, en irfan gs. Hij gaf de supporters het gevoel dat deze transfer, done deal was.Fenerbahce had vol moeten gaan voor een goede spits. Die missen we namelijk heel erg. Samatta loopt alleen maar uit positie en vraag ik me af, waar özil zijn passes kwijt moet. Spits was zeker prio 1, voor meer voetbal op het middenveld was er ook een oplossing.Pelkas terug schuiven naast Gustavo. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik roep voor Pelkas langs Gustavo. Pelkas zou voor veel meer verzorgde voetbal en creativiteit zorgen als Ozan. Daarbij zie ik een ideale speler in hem om Özil goed in te spelen. Maar goed, die spits komt er dus niet. En dat is echt slecht. Want een spits was broodnodig.

1 februari 2021 om 00:03

Goed verwoord bro. Maar paar dingetjes. Pelkas gaat waarschijnlijk op de flanken spelen. Er is een kans dat Ozan last minute gaat vertrekken dus komt er een plekje vrij voor ICK. En als ik de laatste (aardig betrouwbare) berichten moet geloven is Fener ook nog een spits aan het forceren. Benteke wordt genoemd. We will see. Maar Emre en Ali Koç gaan sowieso niet stilzitten tot de laatste seconde van de deadline hehehe.

1 februari 2021 om 00:17

Pelkas op de Flank kan niet meer Bro. Özil is gekocht voor de positie 10. Pelkas op de vleugel zou kunnen, mits hij naar binnen komt en een steekpass geeft. Hij kan nu niet meer naar binnentrekken omdat hij dan waarschijnlijk Özil in de weg loopt. En in pelkas zie ik niet een typische buitenspeler. Die zijn mannetje passeert en buitenom een voorzet afgeeft. Als ozan weggaat had Pelkas die rol kunnen vervullen. En konden we vol voor marega gaan bv.

1 februari 2021 om 00:19

Ali Koc kan jou zelfs straks nog kopen voor de spits positie als je een beetje kan spelen haha maar zonder grap Ali Koc doet er alles aan om Fenerbahce kampioen te maken onder andere 20 of meer/minder spelers te kopen en limiet problemen te regelen. Misschien moet zijn vader ff bij Besiktas langskomen kunnen we ook 20 spelers kopen. Wat betreft je reactie Fener heeft zeker een goede spits nodig ( Type Mario Gomez) en een linksbuiten want weet niet of Sinan Gumus of Thiam iets kunnen doen met de ballen van Ozil

1 februari 2021 om 00:34

Mobesiktas Hahaha mocht het zo zijn krijgt hij geen spijt. 1 ding staat vast. Ik zal spelen alsof mijn leven ervanaf hangt.Ali Koç verdiend zeker veel respect. Die man doet er inderdaad alles aan om Fener kampioen te maken. Daarbij denk ik dat zijn vader er niet veel mee zal bemoeien. En zeker geen financiële injecties zal geven. Heeft Ali Koç ook niet nodig. Zijn vermogen wordt geschat op 600 mil. Euro. Nu je het toevallig over zijn vader hebt. Volgens mij was iemand uit de Familie Koc niet blij dat hij zoveel tijd en energie stak in de club. Dit was in de tijd toen Aziz Yildirim vast zat.

1 februari 2021 om 00:40

Mobesiktas

Vader van Ali doet nog veel hoor voor Besiktas, en ook onze voorzitter heeft mega veel respect voor jullie club, het is tenslotte het liefde van zijn vader

Wij hebben gewoon geluk dat er mensen zo idioot genoeg zijn om honderden miljoenen van hun eigen kapitaal in hun liefde steken, bij ons veel meer dan bij andere dus ik snap je reactie wel

1 februari 2021 om 00:42

Chilii Als ik zoveel geld zou hebben als Ali Koç en de voorzitter van Fener zou zijn. Dan staat een ding vast, mijn vrouw krijgt het aan haar hart 😃

Irfan Can is niet alleen een versterking voor het team, maar ook een investering. Dit is een van de weinige Turkse spelers die een potentieel verkoop tarief van de 20M+ heeft. Prima aankoop. We weten allemaal hoe graag Terim hem wilde dus GS fans die nu excuses proberen te verzinnen dat ze blij zijn dat wij hem hebben, spare me.

Haha als ik zo de reacties allemaal lees lijkt het net of 80% hier betrokken is geraakt bij deze soap/transfer. Fatih terim wilde Irfan heel graag dat was duidelij en die is naar Fener gegaan denk dat hij wel heel boos is. Fener heeft gewoon een van de beste Turkse middenvelders gekocht en slim ook aangezien Gustavo en Sosa al 35/36 zijn alleen begrijp ik niet waarom Irfan naar een club uit Europa gaat maar naar Fenerbahce want die jongen kan makkelijk mee in Europa.

Fenerbahce laat hier weer eens zien wat ethische waarden zijn, hoe je een transfer afrond, Fatih Terim dat nog steeds zijn walgelijke zin probeert door te drijven bij andere clubs terwijl die nog een meerjarig verbintenis heeft. Turkije is Terim en co zijn streken zat en dat zien we eerst met Ogulcan en nu met Irfan.

Ozan is bezig aan zijn laatste maanden in Turkije en dan is het perfecte timing - wat Turkse clubs dus nooit hebben - om een vervanger al te halen. Gustavo wordt ook jaartje ouder.

Klasse gedaan door Emre Bello en Ali Koc, ze zijn niet te verslaan aan de tafel.

Laat ik allereerst zeggen, wat voor schooier club Fener is. Fener is net een broertje die alles wilt wat zijn broer ook krijgt. Als hij dat niet krijgt, hij meteen begint te huilen en schreeuwen. Jarenlange transferbeleid van Fener is oude GS spelers aantrekken of spelers waar GS geïnteresseerd in is. Te veel geld voor een middelmatige speler, ik ben blij dat Fener zoveel heeft moeten betalen.

1 februari 2021 om 00:41

Het is frappant om te beweren dat enkel Fatih Terim en het bestuur van Gala afwisten van Irfan Can.

Bro die man speelt letterlijk elke week voor ieders oog, je hoeft geen scout in te huren om te weten dat hij bestaat dus kap er nou eens mee.

1 februari 2021 om 01:07

En dan hebben we het uitgerekend over Irfan Can, de speler die samen met Edin Visca letterlijk elke transferperiode op het transferlijstje van Fener staat. Fener heeft al interesse in hem sinds zijn Gençlerbirliği periode, alleen wou wijlen Ilhan Cavcav hem persé niet verkopen aan Fener door zijn Aziz Yildirim-complex. Galatasaray heeft net Mohamed gehaald, een speler die afgelopen zomer op het lijstje van Fener stond toen niemand hem nog kende, kunnen we net zo goed hetzelfde over zeggen.

1 februari 2021 om 01:40

Alex,

Dat is het probleem, feit blijft wel dat de Turkse top ongeveer in het zelfde vijvertje staan te vissen, dan is het niet meer dan normaal dat zulke dingen gebeuren.

Ilhan Cavcav is overleden en Aziz is ergens ver weg, Koc heeft Irfan dan eindelijk gebracht waar hij al hoort.

De droom van Irfan Can komt uit, namelijk spelen voor de club van zijn grote idool Alex en zijn grote broer Emre. Prachtig. Gaat mijn favoriete nummer 17 dragen, net als toppers als Tuncay, Nani en PvH dat voorheen hebben gedaan. En vanavond is Fener ook weer koploper, ik ga heerlijk slapen beyler.

Basaksehir valt hier mee officieel weg als een van de titelkandidaten in Turkije voor de komende jaren? Dit weekend zelfs nog 1-5 verloren.

1 februari 2021 om 01:58

Dat kan je wel zeggen ja. Ik zou er niet raar van opkijken als ze over een paar jaar degraderen net als Bursaspor toen. Die gingen ook steeds slechter na de kampioenschap, met uiteindelijk een degradatie.

Wallah ik lees alleen maar onnodige berichten hij zou naar gala komen oke het is niet gelukt ookal zijn er dingen gebeurd wat raar is gewoon feliciteren en verder kijken hier irfan can is niet gelukt en komt dus gedson fernandes zijn we zwakker geworden? Nee gala heeft gewoon goed gehandeld tijdens deze transfer periode met mustafa fernandes en yedlin

Fenerbahce heeft Irfan Can Kahveci voor een relatief gunstige transfersom kunnen overnemen. Het lage aankoopbedrag en het aanbieden van de twee spelers die toch weinig perspectief bij de club hadden, is een mooie deal. De plaatsen worden erg duur in het centrale as van het veld. Ik neem aan dat met deze aankoop Ozan Tufan zal vertrekken op het einde van het seizoen (hopelijk na een paar sterke optredens op het Ek). Ik hoop dat hij enkele seizoenen zijn stempel zal drukken bij Fenerbahce om een mooie transfer (doorverkoop met winst uiteraard) te maken naar Europa. Dit is ten voordele van zowel de speler, de club en het nationale elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder295
A. BayındırKeeper310
M. ThiamAanvaller276
Luiz GustavoMiddenvelder261
J. SosaMiddenvelder263
M. YandaşMiddenvelder263
E. ValenciaAanvaller266
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren