Ten Hag: ‘Als je ziet wat hij nu al brengt, maakt hij hele grote stappen’

Zondag, 31 januari 2021 om 20:08 • Laatste update: 22:03

Devyne Rensch had zondag tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen AZ (0-3 zege) voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats in een Eredivisie-duel. De achttienjarige verdediger hield het ruim een uur vol, waarna hij werd vervangen door Jurriën Timber. Ajax-trainer Erik ten Hag laat zich na afloop van het duel in het AFAS Stadion in gesprek met ESPN lovend uit over Rensch.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie je Devyne Rensch al snel een vaste basisplaats veroveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door cas1)

Zo fijn dat Rensch upcoming is. Kunnen we Klaiber weer van de hand doen. Dat is echt een stoorzender, snapt niets van het Ajax systeem en loopt nooit waar hij moet zijn. En ik heb dan ook nog het idee dat hij zichzelf fantastisch vindt, maar dat kan door mijn vooroordeel komen.

31 januari 2021 om 20:18

Klopt inderdaad, rensch speelde weer een prima partij. Maar waarom is klaiber dan gehaald als je rensch en timber al hebt? Duidelijk is dat hij kwam voor ten hag maar dan kan overmars er toch wel een stokje voor steken?

31 januari 2021 om 20:22

Rensch was 17 en Timber werd waarschijnlijk gezien als centrale verdediger. Maar goed Klaiber mogen ze wat mij betreft weer terug sturen naar utrecht. Heb je helaas niks aan.

31 januari 2021 om 20:24

Dat vroegen de meeste supporters zich af. Ik heb het antwoord, behalve dan inderdaad de connectie met Ten Hag, nog niet gevonden.

31 januari 2021 om 20:25

Dan is het best logisch inderdaad, dat ze perse een RB wilden. Toch hadden ze misschien beter een Argentijnse vechter kunnen halen. Dan heb je ook meteen een opvolger voor mazraoui.

31 januari 2021 om 20:33

Zowel Timer en Rensch waren aan het begin van het seizoen geblesseerd.

31 januari 2021 om 20:43

Degelijke rb, en ook nog NL. Ze willen niet dat het elftal overloopt van buitenlanders. En daarnaast was het toen nog niet duidelijk waar Rensch en Timber precies stonden in hun ontwikkeling. Met Klaiber heb je gewoon een prima back-up, sterke kerel, redelijk snel en is een hele tijd een stabiele factor bij Utrecht geweest. Ik vond deze transfer prima te verantwoorden. Basisspeler zal hij echt niet worden, zodra Mazraoui ooit eens vertrekt, staat Rensch of Timber daar als vaste rb. En Klaiber nog steeds als back-up. Niks mis mee.

31 januari 2021 om 21:37

Ik vind dat zo een raar argument. Klaiber maar kopen, omdat hij Nederlands is. Zelfde met Promes al heeft hij vorig jaar zijn waarde nog een beetje bewezen.

31 januari 2021 om 22:27

Het komt exact uit zoals ik had gedacht, niet altijd gelijk maar je ziet van kilometers afstand toch aankomen dat Klaiber tekort komt. Ik vind het typerend voor het vertrouwen wat men heeft in de opleiding op dit moment, het is er, maar het is te weinig.

Je ziet nu ook weer Rijkhof en misschien ook Brobbey vertrekken. Het is dat Ten Hag Traore (nu kon Brobbey spelen) en Klaiber (Nu kon Timber/rensch spelen) niet KON brengen, Taylor heeft op dezelfde manier last van Labyad op het middenveld. Meer geluk dan wijsheid?

1 februari 2021 om 07:06

Heb liever Ter Avest, die staat verdedigend veel beter dan Klaiber.

31 januari 2021 om 20:18

Mwah als Nous weggaat dan heb je gewoon een goede back-up nodig. Klaiber is zo iemand.

31 januari 2021 om 20:25

Behoudens dan het woordje 'goede'

31 januari 2021 om 21:33

Denk niet dat Mazraoui weggaat. Lijkt me een redelijk introverte jongen die bij zich Ajax prima op zijn plek voelt. Persoonlijk vind ik het ook een uitstekende speler.

1 februari 2021 om 10:04

Oke dus introverte jongens die het bij hun club naar hun zin hebben zoudenniet weg gaan als een club uit een grotere competitie langskomt? Ik vind overigens wel dat Ajax beter had kunnen vinden dan mooiboy Klaiber.

31 januari 2021 om 20:23

Gelukkig geef je zelf al aan dat het waarschijnlijk door je vooroordeel komt want jeetje wat een onzin zeg. Een stoorzender? Zichzelf fantastisch vinden? Op basis waarvan dan? Heeft gewoon een paar potjes naar behoren ingevallen / Mazraoui vervangen toen het nodig was. Niet meer, niet minder. Er wordt er schromelijk overdreven door velen, puur omdat die jongen van Utrecht komt ofwat? Rensch ontwikkelt zich nu goed maar is pas 18 (toen nog 17 zelfs, plus waren zowel hij als J. Timber langdurig geblesseerd toen Klaiber aangetrokken werd), en als Mazraoui straks vertrekt moet je ook nog een back-up hebben. Die heb je nu in ieder geval met Klaiber.

31 januari 2021 om 20:28

Stoorzender omdat ie, als ie speelt, daadwerkelijk overal loopt behalve op rechtsback. Ik heb 'm in zijn invalbeurten zien rondlopen op het middenveld, 10 positie, ergens rond de spits, behalve zijn taak als rechtsback zien uitvoeren. Heb overigens niks tegen spelers van Utrecht (Haller, dikke prima), volgens mij is die hekel er vanuit Amsterdam helemaal niet zo, maar meer tegen onnodige slechte aankopen.

31 januari 2021 om 20:40

Ik scroll as we speak even snel door zijn heatmaps heen van zijn wedstrijden waarin hij Nous verving (bijv. Emmen, PEC, ADO, Willem II, Twente, etc.) en ik kan enkel concluderen dat je flink overdrijft. Gewoon keer op keer een normale bezetting van de rechterflank, zoals dat hoort. Zeer vergelijkbaar ook met de heatmaps van Nous (en Rensch vandaag). Tegen Twente speelde Klaiber een matige pot (heel Ajax overigens), verder heb ik hem in de ED echt niet door de mand zien vallen eerlijk gezegd. En nogmaals voor de duidelijkheid, ik zie hem echt alleen als back-up, puur als verbreding van de selectie. Daarvoor vind ik hem tot dusver prima. Verder werkt hij gewoon hard en lijkt hij me (als ik afga op youtube / social media beelden van Ajax) gewoon een leuke realistische kerel. Dat 'vind zichzelf fantastisch' deel kan ik dus ook niet helemaal plaatsen.

31 januari 2021 om 22:03

Punt is Sanderk91, dat we ook Europees spelen. Je doet de fijne vernuftige Dest van de hand, vorig jaar werd die nog door menig Ajacied hard aangepakt, en dan neem je genoegen met Klaiber? In de Eredivisie komt Klaiber er nog mee weg, al draait het hele elftal naar mijn idee minder omdat je zo goed als met 10 man speelt. Dan heb je met alle respect tegen 14 teams niet per se een volwaardig elftal nodig, maar als voetbalmachine, wat Ajax 18-19 was en ook vorig jaar in de CL liet zien, heb je aan Klaiber helemaal niets. Dan kan je wel met heatmaps aankomen, die hebben geen zin als de man op verkeerde plekken de bal niet goed aanneemt of zelfs verliest. Vooral in de CL uit bij Atalanta, zie ik het inbrengen van Klaiber als magistrale fout van Ten Hag.

31 januari 2021 om 22:36

Natuurlijk had ik ook liever Dest gehouden, dat lijkt me nogal wiedes, maar die is inmiddels gewoon regelmatig basisspeler bij Barca. Zulke jongens verlies je nou eenmaal, met Nous en Dest was het ook wel een idioot sterke bezetting RB voor Ajax begrippen, beide zijn te sterk voor een reserverol eigenlijk. Nu hebben ze gewoon iemand aangetrokken die enkel als stand-in dient omdat Rensch nog te jong (en geblesseerd) was destijds. Als die zich stormachtig ontwikkelt en er voorbij knalt, prima. Maar een back-up blijf je nodig hebben toch?

1 februari 2021 om 00:39

Ja, dat is ook zo! Daarom ben ik dus ook blij dat Rensch zich zo goed ontwikkeld. Ik was namelijk al bang dat in de komende Europese wedstrijden we met Klaiber op de proppen komen omdat Mazraoui geblesseerd raakte oid, dat moeten we niet hebben.

31 januari 2021 om 20:37

Stoorzender? Volgens mij stoort hij helemaal niks, hij speelt amper... En dat is waar hij ook voor gehaald is, gewoon als back-up voor rb.

31 januari 2021 om 20:39

Nah Maza gaat eerder weg komende zomer. En dan heb je Klaiber nog nodig als 2e man. Geef je Rensch de kans om de nr 1 te worden. Prima voor Ajax.

31 januari 2021 om 21:35

Waarom zou Maza weggaan? Dat lijkt me nou typisch een jongen die bij Ajax en in Amsterdam precies op zijn plek is. Zeer goede speler die zich nog makkelijk kan doorontwikkelen.

31 januari 2021 om 22:29

Dan nog niet, dan ga je met Timber en Rensch spelen op RB, Alvarez een linie terug (kan ook nog RB als het moet) en haal je Eindelijk een verdediger met snelheid en kracht ala Sanchez erbij.

Net als Laybad zsm slijten.

31 januari 2021 om 21:02

Is rensch niet een linkspoot? Dus is het niet wat als.vervanger van nico?

Klaiber zal balen! Was al te voorspellen dat Timber/Rensch hem snel voorbij zullen streven. Hopelijk kan Ajax hem voor aanschafprijs slijten aan

31 januari 2021 om 20:21

Klaiber kan je toch prima als 2e rechtsback hebben?

31 januari 2021 om 20:34

@MessiBazoer liever niet. Zie hem niet als Ajax speler. Vind met zijn stijl meer een speler voor Feyenoord. Teams met veel inzet en gaan . Mist dat fijne wat Dest, Mazzroui en Rensch wel hebben. Backs zijn super belangrijk in dit systeem. Een Dumfries is ook goed, maar zou ook niet passen.

31 januari 2021 om 20:35

Klaiber heeft de afgelopen weken met een blessure gezeten. Hij is nog niet voorbij gegaan door Rensch en Timber hoor. Prima backup.

31 januari 2021 om 22:25

Gelukkig wel, nu heeft Rensch alsnog zijn kans gehad en is Klaiber nu voorbij, was veel dan wat Klaiber heeft laten zien en zit wel potentie voor een topspeler en een dik transferbedrag in.

Zsm slijten die Klaiber net als Labyad (einde seizoen) en Taylor ook vaker de kans geven ipv. Labyad.

31 januari 2021 om 23:20

Taylor als vleugelspeler is onzin en een tien is het ook niet. Zou dus betekenen ipv klaasen, Gravenberch of Alvarez.....

1 februari 2021 om 10:44

Klaasen kan als 10 spelen, wat dus ruimte biedt voor Taylor en ook Regeer. Tegen het rechterrijtje, bij afwezigheid van Kudus, Klaassen of Gravenberch een prima optie, omdat Taylor meer aan de bal kan. Maar begin eens met een invalbeurt zou ik zeggen.

Was best wel teleurgesteld in het interview wat hij gaf. Had mijn telraam erbij gepakt maar hij heeft maar 2 keer "uitstekend" gezegd.

Rensch deed het op zich prima. Zeker niet bijzonder goed, hij had enkele mindere acties, maar prima. Voor een jongen die net komt kijken hoeft het ook niet beter te zijn. Hij kan redelijk mee op het niveau en dat is voor nu al heel wat. Zelfde geldt voor Timber. Zulke jongens lijken klaar om stapje voor stapje meer speelminuten te krijgen.

Ben blij dat Alvarez nu eindelijk zijn kans lijkt te krijgen.
Al dat gezeur over het voetballende gedeelte. Zijn kracht is juist de defensieve inbreng die super belangrijk is in ons systeem.
Brengt ook nog eens duelkracht en kopkracht dat we in het verleden nooit hadden.
Ik zou hem graag als centrale verdediger zien. Dat lijkt mij nog een veel betere positie met Blind er dan naast. Dan kan hij net als de Ligt het verdedigende werk doen en Blind meer de opbouw.

31 januari 2021 om 20:22

Hij speelt nu ook gewoon beter. Nu is hij het ‘slot op de deur’, wat je verwacht van een 6 die niet heel goed kan voetballen. Hij bracht eerst gewoon te weinig. Z’n familie is er eindelijk en dat doet hem duidelijk goed.

31 januari 2021 om 20:27

Dat zijn familie er nu is zal zeker zijn spel ten goede komen.
Zou doodzonde zijn als Ajax hem aan Valencia zou verkopen.
Levert over 2 jaar zo 40 miljoen op als hij basisspeler blijft.

31 januari 2021 om 20:27

Eindelijk zijn kans? Hij speelde alle eerste wedstrijden om dezelfde positie.

31 januari 2021 om 20:37

Ja dat klopt maar ik bedoel eigenlijk dat hij als vervanger is gehaald voor de Ligt als centrale verdediger maar daar nooit een kans heeft gehad.

31 januari 2021 om 20:33

Hij heeft vaker kansen gehad hoor... Begon bij zijn komst in de basis. Begon dit seizoen in de basis. Dit is zijn derde kans... En die lijkt hij nu te pakken.

31 januari 2021 om 20:35

Maar wel steeds erin , eruit, erin, eruit. Ja op die manier kan je nooit je ritme pakken.

31 januari 2021 om 20:40

In die periodes speelde hij volgens mij ook steeds een stuk of 5/6 wedstrijden achter elkaar. Als het er soms misschien niet meer zijn geweest met de voorbereiding erbij. Hij pakte zijn kansen echter niet. En dat heeft weinig met wedstrijdritme te maken gehad, want hij staat er nu toch ook ineens zonder wedstrijdritme in en presteert nu prima?

1 februari 2021 om 00:50

Er is een verschil zijn vrienden is als ik het goed heb begrepen eindelijk in nederland. Tussen zijn oren zal nu dus ook gewoon beter zitten en dit kan gaan bijdragen aan beter spel.

Trots op Edje Alvarez en Martinez. Speelden uitstekend.

31 januari 2021 om 22:24

Het is frappant, maar enige tijd geleden was iedereen het er over eens dat Alvarez geen middenvelder was (vond ik ook). Nu lijkt hij zich gewoon vast in het elftal te spelen. Zou zijn optredens van de laatste paar wedstrijden ook te maken kunnen hebben met zijn thuissituatie? Is tijden van zijn familie gescheiden geweest. Martinez speelde weer ijzersterk. Mooi in het centrum laten staan. Met Blind. Tagliafico op linksback en voor de rechtsback zijn Mazraoui en Rensch prima opties. Zelfs Timber kan daar uit nood spelen, maar ook als Rcv. Schuurs maar eens gaan verhuren, dat wordt 'm eerst niet...

1 februari 2021 om 08:29

Ik heb altijd gezegd dat Alvarez op cvm hoort, maar niet in een rol zoals we gewend waren met Schone en de Jong, maar als breker. Laat de opbouw over aan Blind en Gravenberch en je hebt met Alvarez een goede slot op je deur, zoals gisteren. Ook gaat hij altijd voorop in de strijd. Heerlijk!

Of Ajax wel of niet koopt, of Ajax is niet echt relevant op dit moment
Wat wel relevant is, is de vraag waarom Eenhoorn en huiberts
1. Slot ontslaan en Pulisic niet. Ik wens geen ontslag voor Pulisic, maar ze hadden Slot nooit moeten hebben ontslagen. Dit kost AZ veel punten en misschien zelf Europees voetbal
2. Druijff hebben laten gaan. Dit kost AZ veel punten en misschien zelf Europees voetbal
Hij had vandaag wel gescoord

Eenhoorn en Huiberts willen wel bevoegdheden hebben, maar gen verantwoordelijkheid dragen.
Dat kan niet en dat mag niet

31 januari 2021 om 20:43

Pulisic kunnen ze niet ontslaan. Dat is volgens mij een speler van Chelsea. Laatste keer dat ik keek, had AZ daar niks over te zeggen. Als je Pusic bedoeld, dan wordt hij denk niet ontslagen omdat hij het waarschijnlijk eerlijk heeft aangegeven bij AZ en/of minder concurrentiegevoelige informatie ter beschikking heeft en minder mee praat over de toekomst qua spelersbeleid.

1 februari 2021 om 19:03

haha, ik ben slecht in namen. Bedankt

Wat Pusic betreft ik las ergens dat ze hem hebben ontslagen
MET Wederzijds Goedvinden Haha
Het bestuur van Az maaklt er een zooi van
Eenhoorn wilde vorig jaar zelf naar Feyenoord. Het ging om een of andere reden niet door
Huiberts was voetballer en denklt dan kan ik ook directeurtje spelen
Druijff nu wegdoen terwijl Boadu niet presteert
Az moet zijn best doen om bij de eerste 8 te eindigen anders hebben ze een heel groot probleem. Een grote klapper via een transfer zit er ook niet in.

Gelukkig heeft Rensch een kans gehad, het is weer overduidelijk dat de opleiding veel meer te bieden heeft dan Klaiber. Ik vraag mij werkelijk af of Rensch deze kans ook had gehad als Klaiber niet (licht) geblesseerd was, die kun je beter nog dit transferwindow verkopen, zit alleen de jeugd maar in de weg.

Ajax moet echt kappen met dit soort middelmaat (als Klaiber) de voorrang te geven op talentvolle jeugdspelers.

Weet je wat mij opvalt, als bij, pak hem beet Psv, Feyenoord etc, zowel de vaste linksback als rechtsback zouden ontbreken dan had je daar een paar dagen in de media over vernomen (voor super sunday en daarna ook nog wel). Nu gebeurd dit bij Ajax en dan praat je dus over een Argentijns - en een Marokkaans international en dit wordt opgelost met een 18-jarige jeugdspeler en een tactische vondst (blind op linksback ipv Martinez) en ik lees of hoor hier nergens wat over.
Nogmaals haal bij PSV Dumfries en Max in 1 wedstrijd weg, nou dan wordt het een groot drama denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Mario Been: ‘Of dit tot dusver zijn minst gelukkige wedstrijd was bij Ajax? Ja’

Davy Klaassen heeft zaterdagavond geen goede indruk achtergelaten op de analisten van ESPN. De middenvelder kreeg voor het eerst sinds het duel met Vitesse op 29 augustus een basisplek bij Ajax,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren